Είναι πολύ εντυπωσιακά ψάρια. Από θέμα απαιτήσεων τι παίζει?
|
Παράθεση:
|
Δε ξέρω αν ο στόχος είναι να με αποθαρρύνεις, αλλά αν ναι το πέτυχες. κάτι τέτοιο είχα καταλάβει και εγώ για αυτό πήγα προς malawi. Θα τρέξω το malawi α αποκτήσω και εμπειρία και όταν νοιώσω έτοιμος το γυρναώ σε tanganyka. Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι για reef, οπότε περνόντας από tanganika θα πάρουμε ένα καλό chiller και ΄θα φτιάξουμε και ένα καλό sump και κουτσου κουτσου θα φτάσουμε στο reef. Μέχρι ΄τοτε όμως μάλλον θα πάω σε Malawi. από τα ζωοτόκα που έχω είναι μια πρόοδος....Σιγα-σιγά για να ευχαριστίόμαστε κάθε βήμα. Αν ξεκινήσεις από reef ας πούμε, μετά τι κάνεις....
|
Παράθεση:
Και η επιλογη των κατοικων ειναι δυσκολη... |
Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα πάω για malawi mbuna. Κάτι που πρέπει να προσέξω στο στήσιμο εκτός από το να σχηματίσω πολλές κρυψώνες?
Ξύλα μπορώ να βάλω? |
Παράθεση:
|
Ειναι αληθεια οτι τα μπουνα ειδικα ειναι πολυ ανθεκτικα ψαρια και "συγχωρουν" πολλα λαθη αρχαριων (αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν πρεπει οπως σε ολα τα ψαρια να τους παρεχουμε τις καλυτερες δυνατες συνθηκες). Απο την αλλη, νομιζω οτι η ευαισθησια των ψαριων της ταγκανικα σε μεγαλες αλλαγες νερου και στην υψηλη θερμοκρασια, παρ ολο που εχει βαση, εχει "διαφημιστει" υπερβολικα, κυριως απο τοτε που κυκλοφορει το θεμα αυτο στο διαδικτυο.
|
Όπως είπα και εγώ από τη πλευρά μου. ρωτάω πριν ξεκινήσω, γιατί όλοι έχουμε κάνει λάθη λόγο βιασύνης και σίγουρα θα κάνω και άλλα λάθη, αλλά να αποφύγω όσα μπορώ. Πάντως τείνω προς Mbuna. Μέσα στο επόμενο 15νθημερο πιστεύω θα είμαι ετοιμος να ανεβάσω και φώτο από το στήσιμο.
|
¶ξίζει να βάλει κανείς φελιζόλ κάτω από τις πέτρες ενός ενυδρείου malawi, για να προστατέψει το τζάμι? Αν ναι υπάρχει περίπτωση να βλάψει τη ποιότητα του νερού.
Τέλος, είχα δει νομίζω σε ένα site ένα βράχο φτιαγμένο από φελιζόλ, δηλαδή σε ένα κομμάτι φελιζόλ είχε κάνει μικρές τρύπες και το είχε βάψει στο χρώμα της πέτρας. Πώς μπορείς να βάψεις κάτι με χρώμα που δε θα βλάπτει τα ψάρια?Το σκέφτομαι για πίσω. Το έχει δοκιμάσει κανείς? |
|
3 Συνημμένο(α)
Γεια και πάλι. Εχθές μετά από πολύ κόπο κατάφερα να βάλω το ενυδρείο στο σπίτι. Η μεταφορά ήταν αρκετά ζώρικη. Στη παρούσα φάση έχω μαζέψει άμμο θαλάσσης και ετοιμάζομαι για τη διαδικασία κοσκινίσματος και πλυσίματος. Την έχει κάνει κανείς αυτή τη διαδικασία? αν ναι μπορεί να μου πει με απλά λόγια, σα να απευθύνεται σε ένα πεντάχρονο πως γίνεται.
Επίσης καμιά ιδέα για να καλύψω τη κάτω πλευρά του ενυδείου, εκεί που ενώνει με το έπιπλο και φαίνεται το φελιζόλ? |
Κανενας να βοηθήσει βρε παιδιά?
|
|
Kόψε το φελιζόλ λίγο μικρότερο και άφησε την άμμο να καλύψει το κενό.
|
Η απλά πέρασε μαύρη ταινία από την εξωτερική μεριά του τζαμιού σαν κορνίζα!!!
|
Αυτή ήταν και η δική μου ιδέα Mizi, αλλά σκέφτομαι μήπως το αδικήσω. Μου είπαν κάτι για φλούδα ξύλου.Το ξέρει κανείς αυτό το υλικό?Είναι εύκολο?
|
Εαν δεν κάνω λάθος το φελιζόλ είναι έξω απο το ενυδρείο.Πώς θα καλυφθεί με τους τρόπους που λέτε ?
|
ναι το φελιζόλ είναι από έξω. Για αυτό το λόγο είπα τη φλούδα ξύλου. Με τη μάυρη ταινία, μπορεί να γίνει. Είναι χοντρή ταινία, αλλά είναι λίγο ακαλαίσθητο νομίζω. Θα είναι μάλλον η τελευταία μου επιλογή. Με την άμμο δε κατάλαβα πως γίνεται, αλλά δεν ήθελα να φανεί πόσο άσχετος είμαι. Μίλησα με ένα μαραγκό, ο οποίος μου είπε ότι υπάρχει φλούδα ξύλου, η οποία μπορέι να λουστραριστεί και να έρθει στο χρώμα που θέλεις. Βγαίνει σε 2 πάχυ 15 και 18εκ. Αν είναι όντως τόσο απλό θα καταλήξω σε αυτό. Μια ακόμη λύση που ανκάλυψα ψάχνωντας το internet είναι να παεαγγείλω μαυρο πλεξιγκλάς, αλλά πάλι δύσκολο είναι και μάλλον ακριβό και δεν υπάρχει σάλιο.
|
2 Συνημμένο(α)
Καθαρίστηκε και η άμμος θαλάσσης και τώρα περιμένουμε να στεγνώσει.
|
Α...και το γύρω γύρω θα καλυφθεί με μαύρη ταπετσαρία σε απόχρωση ξύλου.
|
Παράθεση:
|
γεοργε το έκανα αυτό με το φελιζόλ που χρησιμοποίησα μέσα στο ενυδρείο.
|
Αντί για φελιζόλ κάτω από το ενυδρείο μπορείς να βάλεις αυτό :
http://www.aquaristic.net/thermopads.html?lang=1 Και δεν φαίνεται τίποτα |
Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ ψιλής άμμου (σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε άμμο από τις παραλίες και τη θάλασσα
Ισχύει αυτό? |
Δεν ισχύει .
|
Δηλαδή δε μπορούμε να βάλουμε άμμο από παραλία. Επειδή σε κάποια προηγούμενα post, είχα καταλάβει ότι μπορούμε.
|
Nαι μπορούμε να βάλουμε άμμο από παραλία αρκεί να είναι σχετικά καθαρή.
|
ok, ευχαριστώ, γιατί σκέφτηκα, τζάμπα καθόμουνα και προετοίμαζα.
|
η άμμος θαλάσσης που έβαλα, αφού πρωτα την έπλυνα καλά, έχει ένα σκούρο γκρι χρώμα και όχι το λευκό-μπεζ που είχε όταν τη πήρα. Είναι πρόβλημα αυτό. Σκέφτηκα να ρίξω από πάνω μια στρώση λευκή άμμο θαλάσσης αγορασμένη από μαγαζί. Μήπως πρέπει να τη βγάλω?
------------------------- καμιά βοήθεια? |
2 Συνημμένο(α)
Ανεβάζω και φωτογραφίες από τη κάλυψη του φελιζόλ και το φτιάξιμο του επίπλου γενικά. Επίσης ανεβάζω φώτο από την άμμο, για την οποία περιμένω απαντήσεις αν τελικά είναι κατάλληλη.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:28. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board