Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Τελικά, τι κάνουν τα "βακτήρια"? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23989)

george 18-10-08 17:11

Για να συνοψίσουμε :
Υπάρχουν οι παρακάτω μέθοδοι στρωσίματος
1) με μπόλι
2) με τροφή
3) με αμμωνία
4) με σκευάσματα του εμπορίου
5) με ψάρια

Όλοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και ο καθένας (αφού ενημερωθεί) ακολουθεί τον τρόπο που θέλει.
Δεν μπορούμε να επιλέξουμε με σιγουριά και με ασφάλεια και να προτείνουμε κάποιον.
Κάποτε έγινε μια προσπάθεια,μετά από ανοιχτή συζήτηση χομπιστών από διάφορα φόρα,να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να ανέβουν σαν άρθρο στο πόρταλ του συλλόγου.
Η προσπάθεια αυτή δεν οδήγησε τελικά στο αναμενόμενο αποτέλεσμα.

albireo 18-10-08 17:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 298139)
...Το ερώτημα είναι: αυτοί που έστρωσαν ενυδρείο χωρίς μπόλι και χωρίς τα ζουμιά, πόσο καιρό τους πήρε; Όχι τίποτε, θέλω να ξέρω αν πήγαν τζάμπα τα λεφτά...

Το δικό μου 180αρι με τη μέθοδο της αμμωνίας χωρίς μπόλι και τα ζουμιά έκανε περίπου 40 μέρες να μηδενίσει τα νιτρώδη και να στρωθεί.

thanasis76 18-10-08 17:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 298139)
Να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία για τα βακτηρίδια αυτά.
Πριν λίγες μέρες άρχισα να στρώνω ένα 180άρι με τη μέθοδο της αμμωνίας, και λίγα φυτά μέσα. Κρατάω την αμμωνία στα 3mg/L και χρησιμοποιώ το Nitrivec (Sera) ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης για τη δόση, εκτός από το ότι δεν έβαλα μέσα ψάρια σε 24 ώρες ή ότι άλλο λέει.

Οι τιμές της αμμωνίας άρχισαν να πέφτουν την 8η ημέρα και να ανεβαίνουν τα νιτρώδη. Τώρα βρίσκομαι στην 11η μέρα. Η αμμωνία "τρώγεται" κάθε 24 ώρες περίπου, νιτρώδη έχω ακόμα (5mg/L) αλλά τα νιτρικά ανεβαίνουν (χθές ήμουν στα 25mg/L). Οπότε πιθανότατα είμαι στην ίδια πορεία με τον westie και θα πάρει γύρω στο 15θήμερο.

Το ερώτημα είναι: αυτοί που έστρωσαν ενυδρείο χωρίς μπόλι και χωρίς τα ζουμιά, πόσο καιρό τους πήρε; Όχι τίποτε, θέλω να ξέρω αν πήγαν τζάμπα τα λεφτά...

φιλε καλησπερα!!!! πολυ ενδιαφερον αυτο που κανεις και θα χαρω να μαθουμε ποσο καιρο πηρε τελικα το στρωσιμο!!!
αληθεια ποσο κανουν τα ζουμια??
εμενα με αμμωνια που το εστρωσα μου πηρε 40-45 μερες, δεν θυμαμαι ακριβως!!
αλλα το καλο ειναι οτι οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω εμαθα πολλα για την βιολογια του ενυδρειου μου!!!!

george 18-10-08 17:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 298150)

http://www.aquaristic.net/shop.php/s...46f72.71210532

aquaman 18-10-08 17:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 298150)
φιλε καλησπερα!!!! πολυ ενδιαφερον αυτο που κανεις και θα χαρω να μαθουμε ποσο καιρο πηρε τελικα το στρωσιμο!!!
εμενα με αμμωνια που το εστρωσα μου πηρε 40-45 μερες, δεν θυμαμαι ακριβως!!
αλλα το καλο ειναι οτι οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω εμαθα πολλα για την βιολογια του ενυδρειου μου!!!!

Το ζουμί έκανε γύρω στα 6,5 ευρώ (χωρίς τα μεταφορικά - είχα πάρει και διάφορα άλλα) από internet.
Θα ποστάρω update μόλις στρώσει τελικά το φίλτρο για να δούμε που βρισκόμαστε και αν άξιζε.

aquaman 06-11-08 21:25

Λοιπόν, ένα update για την ιστορία:

Χρησιμοποιώντας το nitrivec, σε 180αρι με λίγα φυτά και τη μέθοδο της αμμωνίας, το φίλτρο έκανε 29 μέρες για να στρώσει. Αυτό φαίνεται να κινείται στα "φυσιολογικά" πλαίσια που περιγράφονται για τη μέθοδο χωρίς άλλα ζουμιά, κλπ.

Άρα, στην περίπτωσή μου τα βακτηρίδια δε φαίνεται να έκαναν απολύτως τίποτα. :smt017

Πάνος 06-11-08 21:27

ευχαριστουμε για την ενημερωση...αν οσοι τα χρησιμοποιουν καταθετουν την εμπειρια τους θα βγει μια γενικοτερη εικονα για τα σκευασαματα αυτα!

υ.γ. εχουμε κι ενα ραντεβου εμεις για εναν διαχυτηρα...:D:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:25.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01403 seconds with 10 queries