Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Μολις πηρα εναν μικρο μονομαχο...τον Λάμπη και ειμαι αρχάρια!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23768)

georgetax 22-03-08 22:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από george (Μήνυμα 247377)
Κανείς από Σέρρες να σου δώσει λίγο κερατόφυλλο ;

Πολύ ευχαρίστως να δώσω στα πρώτα κλαδέματα JOANNA γιατί αυτό το φυτό δεν κυκλοφορεί εδώ στα Σέρρας :o:o

volume 24-03-08 12:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από JOANNA (Μήνυμα 246320)
Η γυάλα ειναι αρκετά μικρή. Μαλλον 1 - 1.5 λιτρο νερό. Ετσι φαινεται τουλαχιστον. Χωράει μεσα τιποτα άλλο(φυτά) ή θα παθει το ψαρακι μου;
-------------------------
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα παιδιά.;)

Γιατί πρεπει να βάλω θερμοστάτη; για τι θερμοκρασία νερού μιλάμε...εγω τον πάγωσα με το κρυό νερό;

καλημέρα και από μένα!!!
και εγώ καινούργιος εδώ.
πολύ σωστά τα λένε τα παιδιά.
είχα και εγώ ένα μονομάχο σε μικρό ενυδρειάκι
και μου είχαν δώσει από το πετ σοπ ένα μπάφερ που στρώνει το νερό κατάλληλα για μονομάχο. το κόστος είναι στα 4.5 ευρώ και διαρκει για 6 αλλαγές σε ενυδρειάκι 9λίτρα.
αν θέλεις το λαμβάνεις υπ' όψιν.

lucy 24-03-08 13:00

ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!!! Πολύ μου αρέσει!!!!!!!!!!!!
Όταν θα μπει και στο ενυδρειάκι του με τον θερμοστάτη να τον ζεστένει θα είναι ευτυχισμένος! Τώρα δεν νομίζω να έχει το νερό του τους βαθμούς που χρειάζεται και γιατί να περιμένεις το καλοκαίρι; Θέλει από τώρα ζεστούλα!
Να σου ζήσει!!!

Εεεμ, μήπως από εκεί που τον αγόρασες έχει και πορτοκαλί κορίτσια; :smt050

_antonis_ 24-03-08 14:52

Και αν είναι πηχτό όπως λες και μένει στα χαλίκια,τότε βαλε πρώτα το νέο νερό με το αντιχλώριο σε ένα άλλο δοχείο,ανακάτεψέ το εκεί και άφησε το σ'αυτό το δοχείο για κανα δεκάλεπτο και μετά βάλτο στο ενυδρείο.Οπότε και θα έχεις ανακατέψει το αντιχλώριο και θα έχει ενεργήσει πριν το βάλεις στο ενυδρείο που είναι καλύτερος τρόπος.

JOANNA 24-03-08 18:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 247432)
Πολύ ευχαρίστως να δώσω στα πρώτα κλαδέματα JOANNA γιατί αυτό το φυτό δεν κυκλοφορεί εδώ στα Σέρρας :o:o

Σε ευχαριστω georgetax. Οταν κλαδέψεις πες μου. Θα χρειαστώ βεβαια και οδηγίες για το φύτεμα. Ελπιζω να τα καταφέρω.:)

Με το αντιχλωριο στην τελευταια αλλαγή τα καταφερα.Διαλύθηκε τελείως και το ψαράκι μου ειναι χαρούμενο.

Α! για κανένα διακοσμητικό μικρό(βραχάκι ή τι άλλο βάζουν), τωρα που θα πάρω το ενυδρείο, να πάρω; Θα αρέσει στον Λάμπη μου; Τι προτείνετε;
Μη το κάνω τσίρκο το ενυδρείο :rolleyes:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 247924)
ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!!! Πολύ μου αρέσει!!!!!!!!!!!!
Όταν θα μπει και στο ενυδρειάκι του με τον θερμοστάτη να τον ζεστένει θα είναι ευτυχισμένος! Τώρα δεν νομίζω να έχει το νερό του τους βαθμούς που χρειάζεται και γιατί να περιμένεις το καλοκαίρι; Θέλει από τώρα ζεστούλα!
Να σου ζήσει!!!

Εεεμ, μήπως από εκεί που τον αγόρασες έχει και πορτοκαλί κορίτσια; :smt050

χαχαχα!!Ο δικός σου ειναι αυτός στην Φώτο; Απορω που δεν βρηκες ακόμα νύφη με τετοιο γαμπρό:p

Lucy να σε καλα γιατι νόμιζα πως μονο εγω τον βρισκω κούκλο...στο σπίτι με δουλεύουν όλοι με τον Λαμπη μου...:(

Θα πάρω και θερμοστάτη και Φιλτρο και φύτο θα βάλω και αντε να ρθει η Πέμπτη...Σε ευχαριστω για την συμβουλή.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από volume (Μήνυμα 247912)
ένα μπάφερ που στρώνει το νερό κατάλληλα για μονομάχο. το κόστος είναι στα 4.5 ευρώ και διαρκει για 6 αλλαγές σε ενυδρειάκι 9λίτρα.
αν θέλεις το λαμβάνεις υπ' όψιν.

Τι ειναι το μπάφερ;Δηλαδη δεν θα χρειάζεται αντιχλώριο;;:confused: Διευκρινίσεις προς μια καραασχετη οπως καταλαβαίνεις......

georgetax 24-03-08 19:01

προς το παρόν άσε τα μπάφερ ίσως λίγο αργότερα γιατί θα μπερδευτείς περισσότερο

όταν κλαδέψω να βρεθούμε να σου δώσω θα σε ενημερώσω

JOANNA 24-03-08 20:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 248055)
προς το παρόν άσε τα μπάφερ ίσως λίγο αργότερα γιατί θα μπερδευτείς περισσότερο

όταν κλαδέψω να βρεθούμε να σου δώσω θα σε ενημερώσω

οκ :) :) περιμενω

Για κανα ντεκόρ τι λες να βάλω;
Επισης το ενυδρείο να έχει καπάκι γιατι μου ειπατε οτι κανει αλματάκια. Με το καπάκι θα σκάσει;;

Συνεχως διαβαζω μεσα στο φορουμ και μου δημιουργήθηκαν καποιες αποριές σχετικά με την αναπνοή του.

Ο Λαμπής δεν ανεβαίνει στην επιιφάνεια καθόλου για να πάρει αέρα. Μονο για φυσαλίδες.
Σημερα όμως παρατηρησα οτι στον πάτο της γυάλας κόβει βόλτες μετά σταματάει και ανοιγει το στομα του πολύ(πάρα πολύ θα έλεγα).Το εχει κανει δυο φορες μεχρι τώρα.(Τρωει κανονικά και μια φορά την ημέρα).

Τι λέτε να σημαίνει αυτό;;Ελλειψει οξυγόνου;;Τωρα που το σκεφτομαι δεν μου αρέσει αυτό που εκανε.:confused: :confused:

PascM 25-03-08 03:18

Συνήθως ανεβαίνουν στην επιφάνεια για οξυγόνο όταν οι συνθήκες στο νερό που ζουν γίνονται χάλια.

delta66 25-03-08 09:44

Μονομαχος διαβασε επειγοντως.

Χρειαζεσαι :

- Ενυδρειο 20-25 λιτρων (αν μπορεις και μεγαλυτερο ακομα καλυτερα)
- Φιλτρο με χαμηλη ροη και αν ειναι δυνατον να περισσευει χωρος για να μπει και τυρφη μεσα σε "καλτσα" Hobby
- θερμαντηρα jaeger (λιτρο και watt τουλαχιστον)
- Αληθινα "ευκολα" φυτα (διαβασε αυτα που γραφω και σε ενα αλλο φιλο εδω)
- Ξυλο mopani.
- Θερμομετρο εσωτερικο (να διαλεξεις ενα που δειχνει το μεσο ορο απο ολα τα θερμομετρα που υπαρχουν στο χωρο ;) )
- Σκουροχρωμο χαλικι χαλαζιακο (1-2 mm)
- Αντιχλωριο seachem prime (καλο και οικονομικο 5ml στα 200 λιτρα που αλλαζεις, θα ξεχασεις να ξανααγορασεις)
- ΤΕΣΤ νερου APi για αμμωνια (ΝΗ3/ΝΗ4), νιτρωδες (NO2), νιτρικα (ΝΟ3), οξυτητα του νερου (pH), και σκληροτητες (kH, gH).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
Τι ειναι "Ο κύκλος του αζώτου" και ποιοι ειναι οι "τρόποι στρωσίματος του ενυδρείου".
Ψαξε στο Google εχει πολλα site που γραφουν σχετικα, διασταυρωσε τις πληροφοριες σου.
Για γρηγορο στρωσιμο του ενυδρειου σου, βρες απο καποιον χομπιστα στην περιοχη σου "μπολι" απο το ενυδρειο του, δηλαδη "μουργα"- βρωμα απο τα σφουγγαρια του φιλτρου του (που εχουν βακτηρια που καθαριζουν βιολογικα το νερο του ενειδρειου σου) και ριχτο μεσα στο φιλτρο σου.
Αν δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο το ψαρι ζει μεσα στην αμμωνια και πεθαινει απο δηλητηριαση.

Καλη τυχη.

JOANNA 26-03-08 19:44

Ευχαριστω πολύ delta66:)

Με το τεστ νερού δινουν και κανα πινακα με τις τιμές που πρεπει να εχει το νερό;
Υπάρχει καπου να διαβαζω;

georgetax 26-03-08 20:11

βεβαίως υπάρχει κάποια διαβάθμιση σε όλα τα τεστ

delta66 26-03-08 20:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από JOANNA (Μήνυμα 248923)
Ευχαριστω πολύ delta66:)

Με το τεστ νερού δινουν και κανα πινακα με τις τιμές που πρεπει να εχει το νερό;
Υπάρχει καπου να διαβαζω;

Στο πρωτο λινκ που σου εδωσα εχει το προφιλ του.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 248281)
Μονομαχος διαβασε επειγοντως.**

Μεσα σ'αυτο λεει ολα οσα χρειαζονται και τις τιμες του νερου που πρεπει να εχεις το ψαρι.
Εσυ μετρας και οτι δεν ειναι καλο το διορθωνεις.
Αν δεν ξερεις πως, κανεις "αναζητηση" στο φορουμ βαζοντας tags (λεξεις κλειδια) που σε οδηγουν σε σχετικα θεματα με αυτο που ψαχνεις) και παραλληλα ανοιγεις ενα θεμα αν δεν σε καλυπτουν πληρως οι πληροφοριες που διαβαζεις για καθε απορια σου ;)

**Αν εχεις καποιο προβλημα με τη γλωσσα χρησιμοποιησε αυτο http://babelfish.altavista.com/ αντιγραφοντας το URL (διευθυνση της σελιδας που θελεις να μεταφρασεις εδω ειναι το "http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish") το κανεις επικολληση εκει που λεει "tralnslate a web page" και διαλεγεις γλωσσα english to greek και σου μεταφραζει ολη τη σελιδα (με φριχτο συντακτικο μεν αλλα καταλαβαινεις μεσες ακρες τι λεει).
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 248935)
βεβαίως υπάρχει κάποια διαβάθμιση σε όλα τα τεστ

Εννοει τι τιμες ΠΡΕΠΕΙ να εχει το νερο εγω καταλαβα και οχι αν εχει πινακακι διαβαθμισης, αυτο εννοειται οτι εχει αλλιως τι τεστ θα ηταν.;)

vlachman 03-04-08 23:07

για την αλλαγή νερού και όταν πάρεις το ενυδρείο καλό θα είναι να πάρεις μία σκούπα βυθού γιατί βγάζει το νερό καθαρίζωντας το χαλίκι και δεν ταράζεις το κακόμοιρο το ψαράκι και την διακόσμηση άσε που με ένα μεγαλύτερο ενυδρίο δεν θα είναι εύκολη η μετεκήνηση ενός γεμάτου ενυδρίου χωρίς να σου μείνη στα χέρια.Αν πάς για αγορά να πάρεις κάτι με το ανάλογο ύψος εκτός και αν κάπια στιγμή θες μεγαλύτερο.Ψάξτο καλά
πάρε σκούπα βηθού για τίς αλλαγές γιατί καθαρίζει το χαλίκι χωρίς να στρεσάρεις το ψάρι συνέχεια και να κοντεύει να σου μείνη.Έτσι δεν χαλάς και την διακόσμηση συνέχεια.Πάρτην με την αγορά του ενυδρείου για να έχει το ανάλογο ύψος.έχουν διάφορες ποιότητες και τιμές γ΄αυτό ψάξτο.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:54.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01930 seconds with 10 queries