Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Μαζέψτε φυτά από την φύση ... ΝΟΜΙΜΑ!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23753)

Πάνος 22-03-08 14:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gaia (Μήνυμα 247230)
Σύμφωνα με το άρθρο 232 (Γενικός Κανονισμός Λιμένα) οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από ξηρά δεν χρειάζονται άδεια αλιείας .

τοτε με ενημερωσαν λαθος απο το λιμεναρχειο οσον αφορα το ψαρεμα απο ξηρα....αλλα για τα οστρακα ημουν σιγουρος γιατι ειναι μεγαλος πειρασμος να ειναι στα ποδια μου κυριολεκτικα....κ
επισης απο τη σχολη αυτονομης καταδυσης μου ειπαν πως η συλλογη εστω και αδειων οστρακων και βραχου απο τον πυθμενα απαγορευται

halvas69 22-03-08 14:59

Μόνο η πετονιά και το καλάμι από την ακτή, επιτρέπονται χωρίς άδεια.
Οτιδήποτε άλλο θέλει επισκέψη στο λιμεναρχείο για έκδοση άδειας.
Το όστρακα-μύδια, στρείδια, γυαλιστερές κλπ θέλει ειδική άδεια οστρακοαλιείας.

ΥΓ Γεια σου ρε Γιώργαρε, μου άρεσε η διευκρίνιση χε,χε σωστόςςς.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gaia (Μήνυμα 247230)
.....(ημερήσιο με ελεύθερη κατάδυση).....

lucy 22-03-08 15:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis (Μήνυμα 247209)
Ομορφο lucy!Σκεφτηκες να το δοκιμασεις με προσαρμογες κτλ για χρηση σε ενυδρειο?Ισως να ειναι και πιο ευκολο σε απαιτησεις απο την parvula

Αν πρόσεξες ήδη βρίσκετε σε ένα ενυδρείο με πολύ χαμηλή στάθμη, και σιγά σιγά ανάλογα με τον κλεμένο χρόνο μου θα το δοκιμάσω, πρώτα στα ενυδρεία χωρίς ψάρια και μετά βλέπουμε!
Φοβάμαι γιατί όταν το πήρα από το κανάλι, και το έβαλα στο ενυδρείο είδα κάτι μικρούλες γκρίζες "φάτσες" να κόβουν βόλτες. Τώρα δεν τις βλέπω πουθενά.
... θα δούμε ...

Cydox 24-03-08 23:50

Πήγα στο χωριό πάλι και βρήκα κάτι τρομερές moss αλλά είναι υδρόφιλες και όχι υδρόβιες όπως φαίνεται το πράγμα..γιατί σε όποιο σημείο και αν τις συνάντησα ήταν μισοβυθισμένες..επίσης μερικά υδρόβια φυτά..αλλά όχι κάτι αξιόλογο..Τις moss πάντως θα τις αξιοποιήσω στο paludarium με τρίτωνες που ετοιμάζεται σιγά σιγά..;)

Πάνος 25-03-08 00:00

εχω χρονια να δω τριτωνες!!!!.....πολυ ομορφα πλασματακια...πως τους συντηρεις? τι ταιζεις? να ανοιξουμε ενα αλλο ποστ γιατι αυτο το καναμε μπαχαλο???

lucy 21-06-08 07:48

5 Συνημμένο(α)
Βρήκα κι άλλη "πηγή" για προμήθειες! Μια ποτίστρα!

Πάνος 21-06-08 16:42

lucy 21-06-08 23:31

****************************************** εκ του ιδιοκτητου.....

Neoklis 21-06-08 23:53

no comment....:D:D:D:D:D

chemical mac 21-06-08 23:59

αυτό με τα μακρόστενα φύλλα είναι κύπερη (cyperus helferi). πολύ προσοχή πως θα το βγάλεις από μέσα γιατί οι ρίζες του είναι άλλο πράγμα. αν θέλεις όμως να δεις αποτελέσματα σε ενυδρείο θα πρέπει να βρεις κάτι που είναι ολόκληρο μέσα στο νερό. αυτά που έχουν μεγαλώσει αν τα βάλεις στο ενυδρείο σου θα σε ζορίσουν πολύ μέχρι να πιάσουν. όσο για συνθήκες...4 x 4, δε μασάνε τίποτα ;)

lucy 22-06-08 00:29

Δεν είναι helferi, μάλλον Scirpus sp. Δεν τα βάζω στο ενυδρείο, αλλά σε γλάστρες στην λιμνούλα.

alexinio 23-06-08 13:15

Παρανόμησα και εγώ

Χθές που πήγα στον Παρνασσό περάσαμε από ένα μέρος που είχε έναν καταράκτη και κάτι ρυάκια σε ένα πλάτανο και πήρα λίγο από ένα φυτό που οργίαζε εκεί και μοιάζει με java moss.
Είναι βρύο...
Η θερμοκρασία του νερού εκεί ήταν πάρα πολύ χαμηλή <10c.
Λέτε να ευδοκιμίσει στο ενυδρείο?
Θα το δέσω σε μία πέτρα και θα το βάλω σε ένα 5 λιτρο ενυδρείο με ένα κυκλοφορητη.

chemical mac 24-06-08 16:21

μάλλον εννοείς willow moss, αυτό είναι είδος που ευδοκιμεί και στην ελλάδα

alexinio 24-06-08 16:23

Μοιάζει από ότι είδα στο Google
Λέτε να ευδοκιμίσει σε ενυδρείο?

chemical mac 24-06-08 16:29

δοκίμασε το

alexinio 24-06-08 16:37

Όπως είπα θα το δεσω σε μια πετρα και θα το βαλω σε ενα 5λιτρο ενυδρειο χωρις φίλτρο με φυσικο φωτισμό...
Με τι θερμοκρασίες δεν ξερω όμως τι θα παίξει.
Σκέφτομαι επίσης και να το βάλω μέσα σε μία γεννήστρα διαφανή πάλι δεμένο σε πέτρα στο κυρίως ενυδρείο που η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 27...
Άμα μου κουβαλήσει κανένα παράσητο?

chemical mac 24-06-08 16:44

την πάτησες, κι από ότι ξέρω αυτά τα βρυόφυτα δε μπορείς να τα ξεπλύνεις και με το διάλυμα νερού / χλωρίνης.

mixalis p 11-12-09 04:05

μπορς να μαζεψω καποια υδροβια φυτα απο τν φυση κ να τα βαλω μεσα στ ενυδρειο??? αλλα να μιν υπαρξει προβλημμα στ ψαρια???

lucy 11-12-09 08:36

Είναι σίγουρο ότι θα μεταφέρεις με τα φυτά και παράσιτα ή μικρόβια!

Όσοι βάλαμε σε ενυδρείο ήταν κρύου νερού με φυτά και ψάρια αποκλιστικά και μόνο από την φύση.

mikele 11-12-09 14:55

το διαβασα ολο πολυ ενδιαφερον ειναι .......!!!!!!

potami 16-12-09 17:44

υπαρμαγκανικο καλιο
δεκα λεπτα κανει στο φαρμακειο

lucy 17-12-09 11:04

Τι εννοείς; ότι μ' αυτό κάνεις απολύμανση τα φυτά;

paco 17-12-09 12:06

ενα φακελακι στο εναμιση λιτρο 20 λεπτα το φυτο στο διαλυμα καλο ξεπλημα και μεσα στο ενυδρειο κανει καλυτερη δουλεια απο χλωρινη και δεν ειναι τοσο δυνατο για τα ευαισθητα φυτα μεχρη τωρα μου κανει δουλεια

lucy 17-12-09 19:05

Μπα! :o αυτό δεν το ήξερα!!!!!! Ωραία! :)

Τότε το μόνο που μένει είναι να βρούμε φυτά ανάλογου μεγέθους, και να φροντίσουμε να τα προσαρμόσουμε στην θερμοκρασία του ενυδρείου.

potami 21-12-09 19:29

ναι αυτο.
Το καλιο λεγεται και ποτασιο οποτε μπορει καποιοι να το ξερουν ως μαγγανειτ ποτασιουμ

chemical mac 22-12-09 10:12

ποτάσιουμ περμαγκανατ

yiannossavva 08-01-10 07:39

lucy

Θέλω όλα τα φυτά στις φωτογραφίες στην πρώτη σελίδα!!!!!!!

lucy 08-01-10 08:37

Γιάννο τα φυτά είναι τέσσερα. Το ένα είναι η γνωστή φακή. Τα άλλα 2 είναι πολύ μεγάλα και μεγάλος μπελάς. Απλώνονται "πνίγοντας" ότι υπάρχει γύρω τους. Το πρώτο, η ίριδα, είναι ελεγχόμενο και όμορφο.
Να σου στείλω αλλά την άνοιξη, που θα μπορώ να βρω τους δυο "μπελάδες", γιατί όπως κατάλαβες δεν τους έχω. Είδα κι έπαθα να τα εξαφανίσω από τις γλάστρες μου!

yiannossavva 08-01-10 08:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 402724)
Γιάννο τα φυτά είναι τέσσερα. Το ένα είναι η γνωστή φακή. Τα άλλα 2 είναι πολύ μεγάλα και μεγάλος μπελάς. Απλώνονται "πνίγοντας" ότι υπάρχει γύρω τους. Το πρώτο, η ίριδα, είναι ελεγχόμενο και όμορφο.
Να σου στείλω αλλά την άνοιξη, που θα μπορώ να βρω τους δυο "μπελάδες", γιατί όπως κατάλαβες δεν τους έχω. Είδα κι έπαθα να τα εξαφανίσω από τις γλάστρες μου!

:smt039

Giannakis 27-06-12 22:10

λουσυ πολυ ενδιαφεροντα τα φυτα της δραμας.....επειδη την αλλη βδομαδα ερχομαι δραμα(οι γονεις μου απο εκει καταγονται)θα ηθελα να μαθω που βρισκονται αυτες οι ποτιστρες και να δω δω απο κοντα τα φυτα ,μην ειναι μονο με βατραχια που ειχα βρει στα βαθια της ραβενιας(αν το λεω καλα,αλλοι το ονομαζουν μακρυπλαγι)...επισης ακουσα πως θα παμε να ψησουμε κοντα σε ενα σπηλαιο οπου υπαρχουν καταρρακτες και λογικα ποταμια ,που ειναι αυτο?
παντως το αγαπημενο μου ποταμι(δεν θυμαμαι ονομα) στην δραμα ειναι αυτο που βρισκεται κοντα στην καφετερια RIVER KAFE KEFALARI που παλια οταν ημουν μικρος ειχε παρα μα παρα πολλα ψαρια και πολλα φυτα και θυμαμαι ποσα κουνουποψαρα επιανα και αλλα ειδη αλλα δυστυχως τα τελευταια χρονια εχει "χαλασει" λογω οτι οι γυφτοι πλενουν τα ρουχα τους εκει μεσα και κανενας δεν τους κανει παρατηρηση...απο ψαρια και φυτα δεν........

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:07.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02043 seconds with 10 queries