Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Βοήθεια !!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23696)

Perazzi 18-03-08 02:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από speargunner (Μήνυμα 245775)
Χαλάρωσε,αδελφέ!Ich είναι η ασθένεια που κατα πάσα πιθανότητα έχουν τα ψάρια σου(ανέβασε φωτο για επιβεβαίωση) και το tetra medica contra spot είναι το κατάλληλο φάρμακο της tetra γι αυτήν την ασθένεια.Ως πρώτο βήμα,μέχρι ν'ανοίξουν τα μαγαζιά,αύξησε τη θερμοκρασία στους 30 και διατήρησέ την εκεί καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας.Τι ψάρια έχεις μέσα(υπάρχει λόγος που σε ρωτάω).

2 δολάρια 2 σκαλαρια 3 corrydoras αυτά έμειναν
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aaaooll (Μήνυμα 245772)
σωστα λεει ο πασχαλης, αν μπορεις να ανεβάσεις μια να δουμε...
οι ασπρες κυλίδες βγήκαν αμεσως μολις εβαλες το φάρμακο?

Στη φωτογραφία δεν θα φαίνεται τίποτα επειδή το νερό είναι πράσινο και τα φώτα κλειστά είναι τώρα δεν θέλω να ανοίξω και να τρομάζω τα ψάρια
Τα 2 ψάρια που ψόφησαν τα κοιλιά τους ηταν φουσκομενα, προσεξα πριν και τα άλλα 2 σκαλάρια έχουν φουσκωμένο κοιλιά

aaaooll 18-03-08 02:36

μήπως είχαν σηκωμένα λέπια κ τα μάτια τους ήταν προς τα έξω?

Perazzi 18-03-08 02:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aaaooll (Μήνυμα 245796)
μήπως είχαν σηκωμένα λέπια κ τα μάτια τους ήταν προς τα έξω?

όχι..

speargunner 18-03-08 09:55

Αφού έχεις corydοras,καλύτερα να μη βάλεις αλάτι.

cichlidakias 18-03-08 14:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 245723)
Θες πολυ διαβασμα ακομα. Στο μεταξυ, ξαναδιαβασε αυτο που το βρηκες ενδιαφερον http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9177 , ασε τα keep walking (γιατι υπαρχει και το quo vadis, και το dead man walking οπως μας εδειξε η επικαιροτητα) και ή συμμορφωσου, ή αλλιως οπως σου ειπα και πριν, πιστευω οτι μπορουμε να ζησουμε χωρια...(αυτη ειναι κι η τελευταια προειδοποιηση).

Perazzi τα ψαρια προφανως εχουν ικ (και οχι ιρικ) αλλά αυτο δεν εξηγει την θολουρα στο νερο. Το φιλτρο σου μηπως το επλυνες με νερο βρυσης προσφατα, ή προσθεσες κανενα νεο ψαρι προσφατα?
Επειδη δεν ειμαι καλος στα φαρμακα δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο που πηρες κανει για ικ ας απαντησει καποιος αλλος, αλλά σε πρωτη φαση θα προτεινα γενναιες αλλαγες νερου (σε ιδια θερμοκρασια κι αντιχλωριο) ανεβασμα της θερμοκρασιας και προσθηκη ενυδρειακου αλατιου. Και κοψε το ταισμα τελειως.

όχι απηλές Τόλη!!:cool:

george 18-03-08 14:08

To φάρμακο που πήρες δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα με το Ick.

Tolis 18-03-08 14:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από cichlidakias (Μήνυμα 245857)
όχι απηλές Τόλη!!:cool:

Οχι οχι :smt039

leonm 18-03-08 14:16

Ε καιρος ηταν...

imichal 18-03-08 14:35

Ε ναι...

speargunner 18-03-08 17:54

Γιατί τον κόψατε,ρε παιδιά...:cry: Έναν Λαζόπουλο κι έναν cichlidakia είχαμε για να γελάμε τις τελευταίες μέρες...

Iann_is 18-03-08 18:48

Που είναι ο cichlidakias? οεο?

Sly8erin 18-03-08 19:24

Καλησπέρα είναι το πρώτο μου ποστ στο forum γι αυτό ζητάω συγνώμη αν δεν μπήκα σε σωστό νήμα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι αρχάρια με τα ενυδρεία.΄Έχω ένα ενυδρείο 30 λιτ. κ έχω πρόβλημα με ένα από τα ψάρια μου συγκεκριμένα με τον μονομάχο. Έχει φουσκώσει η κοιλιά του κ απο την μία πλευρά είναι σα να έχει ένα μεγάλο καρούμπαλο μου είπαν να βάλω διάλυμα σκόρδου γιατί μπορεί να είναι εντερικό το πρόβλημα αλλά το έκανα κ πάλι τα ίδια αν κ δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Σας παρακαλώ αν ξέρει καποιος κάτι ας με βοηθήσει.
Perazzi είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις κ μου είπαν ότι είναι άλγη.

speargunner 18-03-08 20:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sly8erin (Μήνυμα 245986)
Καλησπέρα είναι το πρώτο μου ποστ στο forum γι αυτό ζητάω συγνώμη αν δεν μπήκα σε σωστό νήμα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι αρχάρια με τα ενυδρεία.΄Έχω ένα ενυδρείο 30 λιτ. κ έχω πρόβλημα με ένα από τα ψάρια μου συγκεκριμένα με τον μονομάχο. Έχει φουσκώσει η κοιλιά του κ απο την μία πλευρά είναι σα να έχει ένα μεγάλο καρούμπαλο μου είπαν να βάλω διάλυμα σκόρδου γιατί μπορεί να είναι εντερικό το πρόβλημα αλλά το έκανα κ πάλι τα ίδια αν κ δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Σας παρακαλώ αν ξέρει καποιος κάτι ας με βοηθήσει.
Perazzi είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις κ μου είπαν ότι είναι άλγη.

Καταρχήν,καλώς ήλθες!!Καλύτερα ν'ανοίξεις καινούριο thread με το πρόβλημά σου στις "ασθένειες γλυκού νερού" με όσο το δυνατόν καλύτερη περιγραφή των συνθηκών του ενυδρείου σου(παράμετροι νερού,συγκάτοικοι,φωτο αν μπορείς)καθώς και ευκρινή φωτο απ'το άρρωστο ψάρι.

Perazzi 20-03-08 18:55

Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε , έτσι νομίζω πέρασε το πρόβλημα τα άλλα ψάρια που έμειναν φαίνονται μια χαρά σήμερα:D :D :D

andreas72 29-04-09 12:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από cichlidakias (Μήνυμα 245627)
να στο εξηγήσω Τόλη!!!
όταν πετάς νερό πετάς μαζί και βακτήρια σωστά? Σωστά!!!
αρα πρέπει να τα καλύψεις. Σωστά?
όταν δεν έχουμε τα απαραίτητα βακτήρια, τι έχουμε Τόλη?
Αμμωνία έχουμε Τόλη.
(είναι λόγος να ψωφίσουν ψάρια)
οι κόκοι που βλέπει πάνω στο νέρο είναι μικροσωματήδια από έλλειψη βακτηριδίων,

πόλη παλιό post....αλλα με έκανε και γέλασα...http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/0002031F.gif

Πάνος 30-04-09 00:14

αααχχχ!!! παλιες καλες στιγμες!!!....:smt033:smt033

Serafeim 30-04-09 00:36

Γιναν καλά τα ψαράκια και μας ξέχασες??? Πως πάνε ζούνε καλά τα υπόλοιπα?? Η θολούρα??

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01757 seconds with 10 queries