δεν ειναι ενταξη..δες τις οδηγιες στη πισω ετικετα...
|
Παράθεση:
|
Μπορει κα να ειναι ενταξει ομως.
Καθε αντιχλωριο εχει τη δικη του δοσολογια. Εγω πχ τωρα βαζω 5ml στα 200 λιτρα ενω με το παλιο ηθελα 10πλασια ή και 20πλασια ποσοτητα. - tetra aquasafe (100ml) = 2,98E (100ml για 200 λιτρα νερο) (για καθε 100 λιτρα που αποχλωριωνει στοιχιζει 1,50€) - sera aqutan (100ml) = 2,98Ε (100ml για 400 λιτρα νερο) (για καθε 100 λιτρα που αποχλωριωνει στοιχιζει 0,75€) - seachem prime (100ml) = 5,99Ε (100ml για 4000 λιτρα νερο) (για καθε 100 λιτρα που αποχλωριωνει στοιχιζει 0,15€ ) |
Παράθεση:
Αντιχλώριο βαζεις για τα λίτρα της αλαγής και όχι για τα λίτρα όλου του ενυδρείου, για παραδειγμα αν εχεις 100 λίτρα ενυδρειο και μια μέρα αλάξεις τα 20 λίτρα τότε ρίχνεις αντιχλώριο-δοσολογία για 20 λίτρα. ------------------------- Παράθεση:
Το φάρμακο για την αμωνία που λες τι ακριβός κάνει? προσθέτει αμωνία ή εξουδετερώνει την αμωνία? είναι ΚΑΙ αντιχλώριο μαζί ή ειναι μόνο για την αμωνία? (για να μην πέσουμε σε παρανοήσεις) Αν το ενυδρείο έχει ήδη ψάρια μέσα, και αν είναι άστρωτο τότε: ΝΑ ταίζεις ελάχιστα τα ψάρια σου.ΝΑΙ πρεπει να ρίχνεις βακτήρια και πρέπει να μετράς συνεχώς την αμωνία και τα νιτρώδη, όταν η αμωνία(και τα νιτρώδη) ανέβει μπορείς να χρησημοποιήσεις φάρμακο που την εξουδετερώνει αλλα αύτό δεν συνίστατε. Καλυτερα να καταπολεμήσεις την αμωνία με συνηχής και μεγάλες αλλαγές νερού παρά με φάρμακα. Το ποιο σωστό, και λιγότερο κοπιαστηκό (και για να μήν έχεις και απώλειες ψαριίων) είναι να παρεις τα ψάρια και να τα πας σε καποιον φίλο ή γνωστό ή στο πετ σοπ που τα πήρες(αν δεχτει κατι τέτοιο) και να σου τα φιλοξενήσει σε στρομένο ενυδρείο για λίγο καιρό, οπότε ξεκινάς στρώσημο χωρίς ψάρια στο ενυδρείο, όμορφα και σωστά. |
άν δεν είναι στρωμένο το ενυδρέιο η λύση του να βρει μπόλι και για λίγο καιρό να κάνει αλλαγές νερού συχνά είναι η καλύτερη ...
Με το να μετακομίζει τα ψάρια από δω και από κει μόνο στρες δημιουργεί . .. |
Παράθεση:
Αν βαζει το νερο κατευθειαν μεσα στο ενυδρειο και προσθετει εκει αντιχλωριο (γινεται σε καποια συγκεκριμενα ενυδρεια) τοτε πρεπει να ριχνει αντιχλωριο για ολο το νερο του ενυδρειου. Για την αμμωνια, το καλυτερο "φαρμακο" ειναι το στρωμενο φιλτρο. Αν περιμενεις να δεσμευεις την αμμωνια με ζουμια "καηκες". Αν τρεχει πανω απο 1-2 μηνες με ψαρια το ενυδρειο και εχεις ακομα αμμωνια κατι κανεις λαθος. Συνηθως λαθος συντηρηση του φιλτρου. Τα υλικα του (σφουγγαρια ή μακαρονι ή substrat κλπ) δεν τα φερνουμε ποτε σε επαφη με χλωριο και χλωραμινη. Αυτα (τα περιεχει το νερο της βρυσης) σκοτωνουν τα βακτηρια που κανουν τη "βρωμοδουλεια" του καθαρισμου του νερου. Για αυτο και ψευτοκαθαριζεις ελαφρια τα υλικα με νερο που εχεις βγαλει απο το ενυδρειο και ισα-ισα να ξεβουλωσουν για να επανελθει η ροη στο φιλτρο. Δηλαδη καθαρισμα των υλικων γινεται μονο αν πεσει η ροη πολυ και ποτε πιο πριν. Αν ειναι νεο το ενυδρειο σου, ριξει υγειες μπολι απο υγειες ενυδρειο ή αλλιως ριξε αυτα τα "ζωντανα" ετοιμα βακτηρια της sera το nitrivec. Επιταχυνει καπως ο στρωσιμο. |
ειναι κακο να αλαζω σε ενα 60αρι που εχω 15 λιτρα καθε 2 μερες? το κανω γιατι θελω να αφερω αμεσα τις ακαθαρσιες για να φενεται πιο καθαρο το ενυδρειο.
|
Αν το χρειαζεται, δεν ειναι κακο.
Αν δεν το χρειαζεται ειναι περιττο και ισως και κακο γαι τα φυτα. Αυτο θα στο πουν τα τεστ. Οι ακαθαρσιες (αναλογα τι εννοεις ακαθαρσιες) φευγουν και με αλλο τροπο |
Οι πολύ συχνές αλλαγές προσθέτουν stress
|
υπαρχει τροπος να καθαριζοντε τα σκουπιδακια και οι ακαθαρσιες του υποστροματος του ενυδρειου χωρις την αλλαγη του νερου?
|
Υπάρχει π.χ. αυτή εδώ http://www.eheim.de/eheim/inhalte/in...ail_27650_ehen
Η δεύτερη σκούπα που δείχνει (με μπαταρίες) η οποία δεν βγάζει το νερό έξω. |
Παράθεση:
|
Την έχω εγώ...τώρα για το μια περιουσία στην Ελλάδα ίσως δεν ξέρω τιμή εγώ την είχα πάρει από www.aquaristic.net
|
δεν την εχει ομως πια, τωρα κοιταξα... αλλα ελεος 100 ευρω??? http://www.e-pet.gr/product_info.php...oducts_id=2047
|
|
τα μεταφορικα ποσα ειναι? ποσες μερες κανει για Ελλαδα?
|
Μου βάζεις δύσκολα....:D:D:D:D
|
Παράθεση:
μα γιατι ??? απο εκει δεν μου ειπες οτι την πηρες? δεν θυμασε σε ποσες μερες σου ηρθε και με ποσα μεταφορικα? |
Γιατί τον Χάραλντ τα καλοκαίρια τον πιάνουν οι τεμπελιές, αν πάρεις μόνο την σκούπα βέβαια δεν σε συμφέρει με τα μεταφορικά τα οποία θα σου βγουν κοντά στα 20 ευρώπουλα!
Μπες στο site και δες δεν είναι τόσο δύσκολο. |
ξερετε αν αυτη εδω κανει την ιδια δουλεια? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ksid=p3907.m29
|
Στο ειπα και αλλου.
Παρε μια hobby με 25€ ή μια MARINA με 20€ ή μια sera με κατω απο 10€ αλλα θελει αεραντλια για να δουλεψει. Μη τρεχεις για μια σκουπα στη γερμανια τωρα :D |
Παράθεση:
χρονια. |
Παράθεση:
καλα τα λετε αλλα ειμαι κερκυρα και δεν ξερω που να τα βρω αυτα... υπαρχει κανα μαγαζι που να τα εχει και να στελνει αντικαταβολη? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board