Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Nano Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=205)
-   -   βοηθεια για mini reef (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23250)

banik 11-11-08 14:48

αντε ριξε κ το αλατακι, καλη συνεχεια:D

alan boy 12-11-08 22:44

επεσε το αλατι χτες το βραδυ με 2κυκλοφοριτες να δουλευουν.
το πρωι εβαλα στην πριζα και την OR 2500 ακουα μεντικ και εβαλα τον ελιγουελ στους 26 βαθμους.
ποτε θα φυγει η ασπριλα?(ειναι αρκετη)
και κατι αλλο μετρησα αλατοτητα και ειναι στο 1020.
ερωτηση:υπαρχει περιπτωση να μην εχει λιωσει ακομη το αλατι?
το αλατι που εβαλα ειναι ακουα λαιτ εριξα περιπου 4κιλα.
το ενυδρειο ειναι 120λκαι το σαμπ 80λ

accnt 12-11-08 23:10

Υπομονή και θα λιώσει. Που θα πάει...

alan boy 16-11-08 21:14

ελιωσε τελικα :smt003
αλατοτητα1025 και ειμαστε ετοιμοι για βραχο.αυριο θα αποφασισω απο που :smt088:sad:
εκανα και βαση.
ακουσα ενα σεναριο οτι δε χρειαζετε να μπει βαση για το βραχο.
παιζει κατι τετοιο?
και κατι αλλο εχω 2αντλιες μια κοραλια 1 και μια τουνζε 6025 επισης την επιστροφη της ακουα μεντικ OR2500 την εχω σπασει σε 2 εξοδους ειναι κατι που πρεπει να προσεξω για την κυκλοφορια πανω στο βραχο?
να πω οτι σαν αρχαριος θα ηθελα να βαλω μαλλακα και μετρια κοραλια και πολυ αργοτερα κανα sps

odin79 18-11-08 12:34

η βαση δεν ειναι αναγκαιο να μπει αν και συνισταται..εγω δεν εχω ας πουμε και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα μεχρι τωρα..παντως η βαση διασφαλιζει οτι η κυκλοφορια γινετε πιο αβιαστα κατω απο τον βραχο ενω χωρις την βαση τα σημεια που θα θαφτουν στην αμμο θα νεκρωσουν και ετσι θα χασει ο βραχος μερος της βοιολογικης του ικανοτητας..καλο ειναι να μπει ενας κυκλοφοριτης πισω απο τον βραχο ετσι ωστε να διασφαλισεις οτι δεν θα υπαρχουν νεκρα σημεια (εστιες νιτρικων και αλλα κακα) αναμεσα στον βραχο..

alan boy 20-11-08 11:27

σε 200 λιτρα νερο 125ενυδρειο+70 το σαμπ ποσο αντιφωσφορο και ανθρακα πρεπει να βαλω?
ο αντιφωσφορος ειναι της ακουα λαιτ.
ανθρακα εχω ενα της eheim,να παρω καποιον καλυτερο?

Manolis 21-11-08 19:10

Πολλες φορες δεν ειναι σωστο να κρινουμε απο τα λιτρα αλλα και απο τα ψαρια και τα κορραλια που εχουμε μεσα.Αν εχεις πολλα ψαρια για πχ καλο ειναι να αυξανεις τις ποσοτητες αν ταιζεις πολυ το ιδιο.Γενικοτερα πολλες μαρκες εχουν οδηγιες που σου προτεινουν ποσο,μαζι και με την δικια σου κριση θα εχεις ενα καλο αποτελεσμα

Εγω χρησημοποιω τον seachem.Αποφευγω τα προιοντα που ειναι σε μορφη σφουγγαρι γιατι εμενα προσωπικα μου μαζευαν αρκετη βρομα που πιστευω οτι ειναι πηγη νιτρικων και ενοιτε οτι δεν την θελουμε ειδικα στα ρεεφ enydreia

alan boy 03-12-08 18:46

εχτες μπηκε ο βραχος.μπορω να πω ηταν πολυ καθαρος.
απλα τον εβαλα μεσα αλλα να δω τι στησιμο θα του κανω :confused:
πηρα και αραγονιτη ζωντανο 20κιλα για dsb sto sump μια και τον βρηκα καλη τιμη αλλα ακομα δεν τον εριξα
ανθρακα matrix και αντιφωσ ακουα λαιτ τα οποια ακομα δεν εβαλα.
εχω 1 τουνζε 6025 και μια koralia 1 πιστευετε οτι πρεπει να τις βαλω και τις 2?υποψιν και τα 2500 λιτρα της OR που γυριζει απο το σαμπ τα οποια τα εχω σπασει σε 2 εξοδους.

Manolis 04-12-08 07:01

Κοιτα καλο ειναι να τις βαλεις τωρα που κουραρεις τον βραχο .Οσο πιο πολυ τοσο καλητερα.Αργοτερα βλεπεις...

accnt 04-12-08 08:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alan boy (Μήνυμα 309683)
εχτες μπηκε ο βραχος.μπορω να πω ηταν πολυ καθαρος. Δεν ξέρουμε αν είναι κουραρισμένος. Οπότε άστον μερικές μέρες και κάνε τις μετρήσεις σου.
απλα τον εβαλα μεσα αλλα να δω τι στησιμο θα του κανω :confused:
πηρα και αραγονιτη ζωντανο 20κιλα για dsb sto sump μια και τον βρηκα καλη τιμη αλλα ακομα δεν τον εριξα Ρίχτον...
ανθρακα matrix και αντιφωσ ακουα λαιτ τα οποια ακομα δεν εβαλα. Βάλτα και αυτά.
εχω 1 τουνζε 6025 και μια koralia 1 πιστευετε οτι πρεπει να τις βαλω και τις 2? Ανάλογα με τα κοράλλια που θα βάλεις. Βάλτε για αρχή και μετά βλέπεις. Έτσι και αλλιώς θέση θα τις αλλάξεις αρκετές φορές, μέχρι να βριε την καλύτερη θέση.
υποψιν και τα 2500 λιτρα της OR που γυριζει απο το σαμπ τα οποια τα εχω σπασει σε 2 εξοδους.

....

alan boy 04-12-08 09:29

εχτες το βραδυ εκανα μετρησεις
και εχουμε
no2=0
no3=0
phosphate=0
αμονια=0
kh=5
οι μετρησεις εγιναν με τεστ API.
ειναι λογικο να ειναι ολα στο 0(μηδεν):confused:?
α να πω οτι και το σκιμερ επιτελους εβγαλε πολυ λιγο αφρο στο ποτηρακι

vasilakis 04-12-08 10:07

Απο τη στιγμη που εβγαλε βρωμια το σκιμερ εχουμε ενα ακομα λογο να πιστευουμε οτι δεν μπορει να ειναι ολα μηδεν .
Οσο καθαρος και να ειναι ο βραχος , κατι θα αφησει στο νερο.
ΒΑλε και τους δυο κυκλοφορητες να τον χτυπανε και ξαναμετρα μετα απο 2-3 μερες.

accnt 04-12-08 10:33

Το θέμα είναι τι χρώμα είχε ο αφρός στο κύπελλο του skimmer. ;)

alan boy 04-12-08 10:49

παιδια ο αφρος ηταν σαν νερο διαφανης.
και ηταν πολυ πολυ λιγο σχεδον τιποτα.
και ο αφρος που γινεται μεσα στο σκιμερ πριν πεσει στο κυπελο ειναι τελειως διαφανης.

accnt 04-12-08 14:00

Αυτό που περίμενα....
Δεν έχεις ακόμη τπτ οργανικό για να το "πετάξει" έξω το skimmer.
Και με τα αποτελέματα των test που έκανες φαίνεται ότι ο βράχος είναι μια χαρά.

alan boy 04-12-08 14:10

να ταισω μερικα φυλαρακια τροφη?
να και τα τεστ
μονο της αμωνιας λειπει που και αυτο ηταν μηδεν

accnt 04-12-08 14:27

Ρίχνε κάθε μέρα λίγη τροφή και μετά από 3-4 μέρες ξαναμέτρα για να δούμε πως τα πάει ο βράχος σαν «βιολογικό φίλτρο». Μην το παρακάνεις όμως…

alan boy 04-12-08 23:21

πως σας φαινεται???

1 Συνημμένο(α)
εφαγα ενα απογευμα γι αυτο :smt088.πως σας φαινεται? :smt102

nikman 05-12-08 00:04

Καλύτερα από την πρώτη φορά.
Το ΚΗ σου είναι μόνο 5;
ποιό αλάτι έβαλες; αλατότητα;

alan boy 05-12-08 07:17

ναι ειναι μονο kh5.
αλατι εβαλα ακουα λαιτ
αλατοτητα 1025
εχτες εριξα 1,5κουταλια σουπερ μπαφερ για να παρουμε λιγο πανω :smt003

κατι αλλο, τον αραγονιτη τωρα πως τον ριχνω?σταματαω κυκλοφοριτες και αντλια και βουρ μεσα?θα θολωσει το νερο?λογικα επιδη ειναι ζωντανος δεν τον ξεπλενω ετσι??

madfdg 05-12-08 08:37

Δεν σταματάς τπτ ...βουυυυρ μέσα!Το νερό θα θολώσει.Αν είναι ζωντανός δεν τον ξεπλένεις!Μικρό το ΚΗ σου και αν συνεχίσει έτσι στις αλλαγές θα έχεις πρόβλημα:(

alan boy 05-12-08 08:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από madfdg (Μήνυμα 310173)
!Μικρό το ΚΗ σου και αν συνεχίσει έτσι στις αλλαγές θα έχεις πρόβλημα:(

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alan boy (Μήνυμα 310164)
εχτες εριξα 1,5κουταλια σουπερ μπαφερ για να παρουμε λιγο πανω :smt003

κωστα πιστευω να ανεβει λιγο.σε 24 ωρες λογικα θα το μετρισω

madfdg 05-12-08 08:46

Οτι θα ανέβει είναι σίγουρο.Αν όμως σε κάθε αλλαγή νερού σου δίνει τόσο χαμηλό ΚΗ νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα:(! Κάνε μια δοκιμη όταν είναι να κάνεις την αλλαγή και μέτρα στο δοχείο της αλλαγής πόσο ΚΗ σου βγάζει το αλάτι!Αν σου βγάζει και εκεί χαμηλό μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις σύντομα!

accnt 05-12-08 08:47

Μια χαρά το βλέπω τον βράχο έτσι.
Ίσως να πρόσθετες καμιά πετρούλα κάπου, έτσι ώστε κάποια σπηλιά να έχει μόνο ένα άνοιγμα.

alan boy 05-12-08 08:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από madfdg (Μήνυμα 310178)
Οτι θα ανέβει είναι σίγουρο.Αν όμως σε κάθε αλλαγή νερού σου δίνει τόσο χαμηλό ΚΗ νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα:(! Κάνε μια δοκιμη όταν είναι να κάνεις την αλλαγή και μέτρα στο δοχείο της αλλαγής πόσο ΚΗ σου βγάζει το αλάτι!Αν σου βγάζει και εκεί χαμηλό μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις σύντομα!

α δηλ το αλατι φταιει?εγω νομιζα το νερο που ειναι απο ro. παντως μετρησα με 2 τεστ API και TETRA και μου εδιξαν και τα 2 πεντε.
το αλατι ειναι της ακουα λαιτ.
πεστε καμια αλλη μαρκα :-P

madfdg 05-12-08 09:04

Με νερό όσμωσης όταν έκανα αλλαγές το Tropic marin pro reef μου έδινε 11ΚΗ στο δοχείο αναπλήρωσης ;) Ο αραγωνίτης πάντα boostαρει τις μετρήσεις μας αλλα μην φανταστείς κάτι xtreme!Εχω την εντύπωση πως το αλάτι σου δίνει τόσο χαμηλό ΚΗ (έτσι και αλλιώς δεν έχεις και τπτ άλλο μέσα στο ενυδρείο τώρα:rolleyes:)

vasilakis 05-12-08 09:19

Επειδη χρησιμοποιουσα το συγκεκριμενο αλατι εχω να πω οτι εδινε πολυ καλες τιμες ΚΗ Ca και Mg . Απο ιχνοστοιχεια τωρα δε μπορεις να πεις τι εχει σε σχεσγ με τα αλλα αν δεν κανεις χημικη αναλυση.
Ca 390
Kh 10
Mg 1290

alan boy 05-12-08 09:47

ναι βασιλη θυμαμαι που ειχες γραψει καλες κριτικες για το συγκεκριμενο αλατι.
τι να πω οπως ειπε και ο κωστας μονο βραχο εχω στο ενυδρειο,δε νομιζω να φταιει κατι αλλο.

akisk 07-12-08 10:29

Εμένα το τεστ της Tetra μου έδειχνε KH ~7 και μέτρησα με Salifert 9. Εμπιστεύομαι περισσότερο το δεύτερο.
Σαν αλάτι όμως της Tetra μου έδωσε πολύ καλές μετρήσεις και αυτό χρησιμοποιώ τώρα στο 230άρι. Πριν στο νάνο έβαζα TropicMarin Pro που μου είχε ανεβάσει αρκετά το Μαγνήσιο.
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου Alan. ;)

alan boy 08-12-08 09:59

2 Συνημμένο(α)
αυτο ειναι το τελικο

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:00.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02252 seconds with 10 queries