εκανα την ερωτηση γιατι και dimmable που πηρα εγω osram quicktronic κοστιζε 44€ απο Καυκα (QTi DALI 2x35/49/80 DIM)
τα απλα ηλεκτρονικα κοστιζουν πολυ λιγοτερο απο αυτο ισως και το μισο |
Παράθεση:
Προς Θεου , μην δωσεις 120 ευρω για δυο τετοια ballast ... |
1 Συνημμένο(α)
Το dimmable τι είναι δε ξέρω.
Όπως είδατε στις φωτογραφίες το φωτιστικό εσωτερικά αποτελείτε από δύο κουτάκια που εκεί μέσα είναι όλα. Ένας φίλος ηλεκτρονικός που τα άνοιξε μου είπε ότι όντως είναι καμένα και ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν αλλά μόνο να αγοραστούν συνολικά σαν ένα εξάρτημα. Στην ένωση ηλεκτρολόγων που πήγα κι όχι σε κάποιο εμπορικό βιτρινάτο μαγαζί, μου είπαν ότι θα ψάξουν από Αθήνα να μου βρουν τα ίδια έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν στο χώρο που ήταν τα παλιά. Σας παραπέμπω και πάλι στις φωτογραφίες που ανάρτησα από το εσωτερικό του φωτιστικού και να δείτε ότι δεν υπάρχει χώρος για να μπει κάποιο άλλο ballast μεγαλύτερο. Πράγματι μου βρήκαν τα ίδια (μάρκα και τύπο) όπως μου είπαν την επομένη. Παράγγειλα το ένα για παν ενδεχόμενο. Για την ώρα με καλύπτουν 110 watt και αργότερα βλέπουμε. Ευτυχώς που είχα ένα φωτιστικό (Arcadia) αγορασμένο για το lido και κάπως κουτσοβολεύτηκα. ιδού και μια φώτο: |
Dimable ειναι αυτο που σου δινει τη δυνατοτητα να αναβει σιγα σιγα ο λαμπτηρας μεσα σε ενα χρονικο διαστημα.
Μη σε ανυσηχει για το θεμα του χωρου ... εχουν παραπλησιες διαστασεις ολα αυτα ( μη σου πω οτι τα δικα σου μου φανηκαν λιγο μεγαλα ). Ballast για 2 Τ5 39 ή 54 ειχε αγορασει φιλος μου γυρω στα 18-19 € . |
Πριν λιγο καιρο σε μια αποθηκη της Osram διπλα απο το σπιτι μου πηρα το ηλεκτρονικο ballast για μια Τ5 λαμπα 15Ε και για 2 λαμπες 16-17Ε.
|
Παράθεση:
Το έβλεπε κι εγώ αλλά τι νάκανα. Ετσι παράγγειλα μόνο το ένα και το οποίο παρέλαβα προχτές. Μία ευχάριστη έκπληξη με περίμενε όταν πήγα ταμείο για να πληρώσω. Η τιμή ήταν μόλις 25 ευρώ. :D Είχαν κάνει λάθος όπως μου εξήγησαν. Έτσι παράγγειλα και το δεύτερο το οποίο αναμένω... |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board