Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Κάνει; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21739)

betta-friend 28-12-07 14:14

Γίνεται να το μπολιάσω στίβοντας το μπλέ μου σφουγγάρι του 96λιτρου στο μπλε σφουγγαράκι του 65 λιτρου.

PascM 28-12-07 14:24

Φυσικά!

Μόνον μην το στίψεις εντελώς!!!
Και φυσικά θα προσθέτεις σιγά σιγά τους κατοίκους του φρέσκου ενυδρείου και ανα δυο μέρες τα τεστ ανα χείρας!!!

betta-friend 28-12-07 14:40

Εκτός από γκάπι τί άλλα ψάρια μπορώ να προσθέσω;;;

PascM 28-12-07 15:38

Για το 65λιτρο?
Θα σου έλεγα και molies όμως πολύ σύντομα θα αποκτήσεις πρόβλημα υπερπληθυσμού (ουτως ή άλλως με τα guppy).

Καλό είναι ήδη να ψάχνεις θετούς γονείς για τα ψάρια σου (ασχετα αν ακόμη δεν το έχεις αρχίσει! Αυτή είναι η κατάληξη σίγουρα.)

betta-friend 28-12-07 16:12

Κανένα ζευγάρι ξυφοφόρων μπορώ;

Iznogoud 29-12-07 10:39

Ξιφοφόρους ή πλάτυ μπορείς να βάλεις με τα γκάπυ.

PascM 29-12-07 10:49

Ή το ένα ή το άλλο όμως όχι και τα δυο είδη.

betta-friend 29-12-07 12:02

Πιό είναι το μικρότερο δυνατό ενυδρείο για να συντηρήσει γκαπάκια;Το ρωτάω αυτό γιατί αυτός που μου πουλούσε το 60λιτρο μου είπε πως άνετα μπορώ να βάλώ 3 γκαπάκια σε ένα 20 λιτρο
μόνα τους .Αληθέυει;

Tkagem 29-12-07 13:24

Κοίτα,θα την παλεύουν στο 20άρι,για 3 γκάπυ τα χωράει αλλά γιατί να τα περιορίσεις,δώστους άπλα και εξάλλου θα πρέπει να βάλεις του ίδιου φύλου και τα 3 γιατί αμα αρχίσουν να γεννούν άντε γειά,δε θα σε φτάνει ούτε 60άρι....

John T 29-12-07 13:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από betta-friend (Μήνυμα 224339)
Κανένα ζευγάρι ξυφοφόρων μπορώ;

Οι ξιφοφόροι πάνε και αυτοί σε συνδυασμό 1 αρσενικό για 3 θηλυκά. Και να θυμάσαι ότι στο ενυδρείο δεν μπορεί να μπει άλλο αρσενικό.

betta-friend 29-12-07 14:35

Πιο είναι το μικρότερο δυνατό ενυδρείο για γκαπάκια;

GhostShip 29-12-07 15:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από betta-friend (Μήνυμα 224309)
Τελικά σήμερα πήγα και ρώτησα και βρήκα ενυδρείο 65 λίτρων με όλο τον εξοπλισμό αφισα και μερικά πλαστικά φυτά 90 ευρώ.Το απόγευμα πάω να το πάρω.

Πολλά δεν είναι? Τι να σου πω εγώ δε θα τα έδεινα, νομίζω πως και με λιγότερα χρήματα μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ καλύτερο! Η DIY λύση για 65 λίτρα είναι κάτι πολύ εύκολο αν ψάξεις λίγο, θα μου πεις μόνη σου μπορεί να μη ξέρεις να κάνεις τέτοιες δουλειές, αλλά με κάποια βοήθεια σίγουρα θα τα καταφέρεις(και περισσότερα λίτρα αν θέλεις!). Παίρνουν ένα ενυδρείο με 5 τζαμάκια, πετάνε μέσα ένα φίλτρο(ούτε 10 euro) και μερικά πλαστικά φυτά και σου λένε 90 euro! Εγώ τη γνώμη μου σου λέω, τώρα κάνεις ό,τι θέλεις! Απλά να ξέρεις πως αυτό το χόμπυ θέλει υπομονή, αν βιάζεσαι δε κάνεις τίποτα, έχω κάνει πολλά λάθη λόγω βιασίνης τα οποία μετάνιωσα! Πχ αν πας στη DIY λύση και πιο φθηνά θα σου έρθει και θα μάθεις 2 πράγματα και θα αποκτήσεις μια εμπειρία παραπάνω!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από betta-friend (Μήνυμα 224309)
Γίνεται να το στρώσω με ένα χρυσόψαρο και ΄μετά από πόσες ημέρες να βάλω τα ψάρια που θέλω;Γιατί μέχρι να στρώσει το 96 λιτρό μου είχαν περάσσει ένα μαγαζί ψάρια.:D

Για μένα όχι, καλύτερα να ακολουθήσεις τη λύση που σου πρότεινε ο PascM! Και πιο γρήγορη(μιας και με αυτή τη μέθοδο βάζεις κατ'ευθείαν το ψαράκι που θέλεις) και δε θα ταλαιπωρίσεις το χρυσόψαρο, μιας και δεν υπάρχει λόγος...

Φιλικά πάντα...;)

betta-friend 29-12-07 18:30

Aν έπιαναν τα χέρια μου θα το είχα φτιάξει .
-------------------------
Έχει κανένας γκάπις να μου χαρίσει.

soza 29-12-07 18:34

Δεν ρωτησες καποιον πριν αν σου χαριζει γκαπακια??
Να σου χαριζουν γκαπις θες ή να τα κανουν και παραδοση στον χωρο σου????

betta-friend 30-12-07 12:40

Επειδή κάνουμε ανακέννηση στο σπίτι και εγώ έσπασα το πόδι μου είναι δύσκολο να έρθω να το παραλάβω.
Χαρίζω ένα γκουράμι.'Οποιος ενδιαφέρεται να στείλει πμ και να πληρώσει τα χέρια αποστολής.ΧΑΧΑΧΑ

orck 30-12-07 13:11

εγω φιλε betta-friend θα σου χαρισω και γκαπακια, θα στα φερω και στο χωρο σου και θα σε κερασω και καφε ή πιτσα
διαλεξε εμενα, διαλεξε εμενα :smt052

κανουμε και καμια πλακα ετσι;

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sonia (Μήνυμα 224615)
Δεν ρωτησες καποιον πριν αν σου χαριζει γκαπακια??
Να σου χαριζουν γκαπις θες ή να τα κανουν και παραδοση στον χωρο σου????

betta-friend 30-12-07 14:28

Ο συνήθης ύποπτος πατέρας μου διάβασε και μου έφερε 3 γκαπάκια ούτε και εγώ ξέερω από που και δεν έχω τωρα που να τα βάλω.Τώρα τα έχω στο 96λιτρο μέχρι να πάω να πάρω το 65λιτρο.
ΚΑΛΑ ΠΟΥ Τ ΒΡΗΚΕ ΚΥΡΑΚΑΤΙΚΑ.
Ετυχώς που υπάρχει ο μεγάλος μου ξάδελφος και μαζί με το ι σκαλάρι πήρε τα γκαπάκια να τα φυλοξενήσει.Νά'ναι καλά γιατί αν δεν γταν αυτος το ενυδρείο μου θα ήταν σούπα κακαβιά.:D

PascM 30-12-07 14:34

Ενώ το σκαλάρι με τα γκαπάκια μαζί τι θα γίνει?

betta-friend 30-12-07 15:01

Τα γκαπάκια θα μου τα ξαναδώσει πίσω αυριο.Όσο για το σκαλάρι είναι ακόμη πολύ μικρό και δεν πειράζει κανένα ψάρι.Μήπως να τα βάλω προσορινά στο 8 λιτρο μου και τον μονομάχο να ρον βάλώ στο ενυδρείο για κανά 2 εβδομάδες μέχρι να στρώσει και το δικό τους ενυδρείο;;

PascM 30-12-07 15:04

Με τις συχνές μεταφορές σε βλέπω να είσαι μόνιμα με ποστ στο thread Ασθενειες!!!
Μην κάνεις τίποτα και ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ.

betta-friend 30-12-07 18:04

ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

chris129 05-01-08 17:37

να ανοιξεις μια μεταφορικη εταιρια και να παρατησεις το χομπι ενυδρεια φιλε χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

this is a jock:D :D :D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01863 seconds with 10 queries