Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   ΦΩΤΙΣΜΟΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20851)

stav 16-11-07 14:46

120 λιτρα και εχω δυο λαμπες των 18 watt.Δες εδω www.saurama.aqua-web.org

ΕΛΒΙΡΑ 16-11-07 14:53

Δε βγάζω άκρη με το site που έγραψες! Σε τι γλώσσα είναι? Εμένα παίρνει μία λάμπα! 30W καλά είναι? Το ενυδρείο μου είναι 120lt αλλά καθαρά δεν είναι ούτε 100lt!

chemical mac 16-11-07 20:12

Για τα λίτρα σου δεν είναι καλή αλλά για τα φυτά που τελικά επιλέγεις να έχεις είναι super. Watt και μήκος λάμπας πάνε μαζί (στις περισσότερες περιπτώσεις). Μετράς λοιπόν τη λάμπα σου (θα πρέπει να είναι 90 εκατοστά) και πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά και ζητάς κάτι αντίστοιχο. Αυτό που μετράει είναι τα Kelvin (το φάσμα που έλεγε ο κλαζ παραπάνω). Με λάμπα στα 2800 έως 3500 Κ έχεις το φάσμα που βοηθάει τα φυτά (κόκκινο ροζ) αλλά ακόμα και 5800Κ να είναι δεν έχεις πρόβλημα (πιο λευκό φως). Το θέμα είναι να μην ξεφύγεις πάνω από εκεί και παλεύεις με τις άλγες μετά. Τώρα ανάλογα και τα ψαράκια που έχεις μέσα (κάποια δείχνουν καλύτερα με μαλακό φως) και τα φράγκα που θέλεις να δώσεις. Αν το πάρεις από ηλεκτρολογικό μαγαζί πάντως στα βαττ που θέλεις δε θα δώσεις παραπάνω από 5 ευρώ σε αντίθεση με ένα πετσοπ που θα σου τη δώσει "ξεφτίλα" στα 20 ευρώ. Βέβαια στη πρώτη περίπτωση η ευθύνη είναι απολύτως δική σου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να πάρεις "μουφα".

dinos99 16-11-07 20:40

εγω πηγα το απογευμα σε ενα ηλεκτρολογιο και επεσα σε ενυδρειοφυλο ηλεκτρολογο:D:D:D.Του πηγα ολο το καπακι για να μου βαλει δευτερη λαμπα και αυτες τις ροζ λαμπες για φυτα με συνολικο κοστος κατω απο 20 ευροπουλα!!!!
Ηλεκτρολογιο χωρις κουβεντα!!!!

chemical mac 16-11-07 20:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinos99 (Μήνυμα 214885)
εγω πηγα το απογευμα σε ενα ηλεκτρολογιο και επεσα σε ενυδρειοφυλο ηλεκτρολογο:D:D:D.Του πηγα ολο το καπακι για να μου βαλει δευτερη λαμπα και αυτες τις ροζ λαμπες για φυτα με συνολικο κοστος κατω απο 20 ευροπουλα!!!!
Ηλεκτρολογιο χωρις κουβεντα!!!!

Και μέσα σε αυτά είναι και ο κόπος του έτσι; Αν το έκανες ολομόναχος θα ήταν ακόμα πιο φτηνά. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να παιδευτείς.....τσιγκούνηηηηηη

dinos99 16-11-07 21:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από macblack (Μήνυμα 214888)
Και μέσα σε αυτά είναι και ο κόπος του έτσι; Αν το έκανες ολομόναχος θα ήταν ακόμα πιο φτηνά. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να παιδευτείς.....τσιγκούνηηηηηη

θες να το κανω μονος για να παθω ηλεκτροπληξια ε????zw:grin::p
αν το εκανα μονος εκτος απο μαπα θα εβγαινε και ακριβοτερο.χθες για να κολησω μια λαμπα στο καπακι χαλασα ενα σωλήνα σιλικόνη :D και βγηκε και μουφα...
Οταν μεγαλωσω και γινω παππουλης σαν εσενα θα τα κανω και εγω μονος:smt044:D:D

chemical mac 16-11-07 21:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinos99 (Μήνυμα 214890)
θες να το κανω μονος για να παθω ηλεκτροπληξια ε????zw:grin::p
αν το εκανα μονος εκτος απο μαπα θα εβγαινε και ακριβοτερο.χθες για να κολησω μια λαμπα στο καπακι χαλασα ενα σωλήνα σιλικόνη :D και βγηκε και μουφα...
Οταν μεγαλωσω και γινω παππουλης σαν εσενα θα τα κανω και εγω μονος:smt044:D:D

:D :D :D

Alucard 17-11-07 11:17

Αν έχεις λάμπα 25 Watt τότε είναι 75 εκατοτοστά σε μήκος. Έχεις το ενυδρείο του Carrefour? . Λάμπες σε τέτοιο μήκος ίσως να μη βρεις σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά, μόνο σε pet-shop.
Επίσης εφόσον έχεις μόνο μια λάμπα δεν ξέρω κατά πόσο θα θες να πας σε λάμπα ροζ χρώματος, εκτός κι αν σου αρέσει το ενυδρείο σου να είναι ροζ...

ΕΛΒΙΡΑ 19-11-07 08:40

Λοιπόν αγόρασα λάμπα απο petshop 25W (30 ιντσεσ ειναι) ιδανική για την ανάπτυξη των φυτών, βγάζει ροζ χρώμα κ το ενυδρείο μου φαινεται πολύ εξωτικό τώρα! Μου αρέσει πολύ!! 14€ πλήρωσα αλλα πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά της!

PascM 20-11-07 21:59

Ποια λάμπα πήρες?

ΕΛΒΙΡΑ 22-11-07 09:17

Αν δε κάνω λάθος Arcadia!

PascM 13-12-07 21:25

Για arcadia και από Ελλάδα καλά πληρωσες.

ΕΛΒΙΡΑ 14-12-07 09:00

Τώρα θέλω να προσθέσω υποδοχή κ για δευτερη λάμπα...!! Ο φωτισμός τησ arcadia tropical light ειναι πολύ χαμηλός! Θέλω κ μια daylight!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:38.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01544 seconds with 10 queries