Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Εδώ είμαι κι εγώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20527)

μελινακι 04-03-08 15:23

ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!! θελω να μου πεις τι εκανες! πως το εκανες αυτο ρε συ;;;;;; εμενα το δικο μου φαινεται εντελως αδειο!:smt108:smt108
περιμενω με pm ή οτι αλλο θες να με πεις τι εκανες!

Ryu 04-03-08 15:38

πολυ ωραια η ζουγκλα σου,μου αρεσει!

blondi 04-03-08 17:20

και μενα μ αρεσε, πολυ πιο καλο σε σχεση με πριν.

πλυμμήρας 04-03-08 19:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Filotas (Μήνυμα 222957)
Μετά απο περίπου 2 μήνες και βαθιά περισυλλογή, και να μήν ξεχάσω την βοήθεια απο πολλούς εδώ και ένα ιδιέτερο ευχαριστώ στον Klaz.
Μετά απο πολλές αλλαγές είμαι πλέον έτοιμος να σας ξανά παρουσιάσω το ενυδρείο μου.
Πληροφορίες

Διαστάσεις: 60 χ 40 χ 55
Όγκος: 120λιτρα
Κατηγορία:

Φυτά: Cheratophilum dem., Cambomba Carol., Echinodorus Bleheri & Tenellus, Anubia var. Nana, Cryptocorine, Alternanthera, Java moss και αρκετή για την ώρα άλγη πράσινη spot!!!!zw

Ψάρια / Άλλα είδη: Ξιφοφόροι 1m/3f και 2 μικρά αγνώστου για την ώρα φύλλου, Γκάπι 1m/1f και περίπου 12 μικρά απο τα οποία τα 3 σίγουρα είναι m.

Διακοσμητικά υλικά: Υπόστρωμα Haquoss Bottom περίπου 3cm και χαλαζιακό χαλίκι λεπτό γκρί περίπου 2cm, 2 φύλα "ντυμένα" με μοςς
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)

Φόντο: μαύρο χαρτόνι στις 2 πλευρές

Φωτισμός: 2 Τ5 από 24W (1 color & 1 nature της juwel) και 2 Τ8 από 15W (1 day light & 1 nature της juwel) σύνολο 78W

Διάρκεια φωτισμού: 12ώρες

Φιλτράρισμα: Εσωτερικό φίλτρο εργοστασιακό.

Θερμοστάτης: εργοστασιακός

Λίπανση: Flurish 2cc 2 φορές την εβδομάδα.

Παροχή CO2: Μπουκάλα 6Kg παροχή περίπου 90φισαλίδες το λεπτό.

Παράμετροι:

pH: 7
Γενική σκληρότητα (GH): 15
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 12,5
Αλλαγές νερού: 30% εβδομαδιαίως
Θερμοκρασία: 26-27
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

Κάθε σχόλιο και συμβουλή δεκτή αν είναι για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα!!!!!:D :D :D
Ευχαριστώ!!!!

Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και απίστευτη εξέλιξη-βελτίωση.
Να κάνω μια ερώτηση.Το φυτό στην 1η φώτο που φαίνεται μπροστά και αριστερά πως λέγεται?
Έχω ένα τέτοιο το οποίο μου έχει φτάσει στην επιφάνεια και δεν ξέρω πως πρέπει να το κλαδέψω.Επίσης έχω παρατηρήσει ότι έχει βγάλει ρίζες 3-4 πόντους πάνω από το χαλίκι.Είναι φυσιολογικό αυτό?
Σορρυ αν χαλάω το θέμα σου αλλά δεν έβρισκα φωτογραφία του φυτού και άρπαξα την ευκαιρία.Ευχαριστώ.

Filotas 04-03-08 19:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από μελινακι (Μήνυμα 242291)
ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!! θελω να μου πεις τι εκανες! πως το εκανες αυτο ρε συ;;;;;; εμενα το δικο μου φαινεται εντελως αδειο!:smt108:smt108
περιμενω με pm ή οτι αλλο θες να με πεις τι εκανες!

Μελινάκι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν έκανα τίποτε το ιδιαίτερο έβαζα μέσα τα φυτά που μου άρεσαν και τα τοποθετούσα όσο καλύτερα πίστευα!!! Μετά με τακτική λύπανση και υπομονή έγινε αυτό που βλέπεις.
Σαν αποτέλεσμα εμένα μου αρέσει πολύ πάντως.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από πλυμμήρας (Μήνυμα 242358)
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και απίστευτη εξέλιξη-βελτίωση.
Να κάνω μια ερώτηση.Το φυτό στην 1η φώτο που φαίνεται μπροστά και αριστερά πως λέγεται?
Έχω ένα τέτοιο το οποίο μου έχει φτάσει στην επιφάνεια και δεν ξέρω πως πρέπει να το κλαδέψω.Επίσης έχω παρατηρήσει ότι έχει βγάλει ρίζες 3-4 πόντους πάνω από το χαλίκι.Είναι φυσιολογικό αυτό?
Σορρυ αν χαλάω το θέμα σου αλλά δεν έβρισκα φωτογραφία του φυτού και άρπαξα την ευκαιρία.Ευχαριστώ.

Αν λές για το 2ο στήσιμο είναι Hygrofila και κλαδέβεις εκεί που θέλεις και το κλάδεμα το ξαναφυτεύεις δίπλα εύκολο φυτό.
Στο τελευταίο στήσιμο το 1ο φυτό αριστερά είναι η Eusteraliw Stellata απίθανο φυτό πολύ όμορφο. Και εδώ εγώ κλαδεύω στο ύψος που θέλω και ξαναφυτεύω απο δίπλα!!!

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά λόγια. όπως είπα και πιό πάνω κάθε σχόλιο δεκτό, μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σ'αυτό το χόμπυ!!!!

μελινακι 04-03-08 19:58

ευχαριστω πολυ, θα παω κι εγω να παρω φυτα αμα ειναι:rolleyes::):smt020
-------------------------
κατι αλλο, αμα ψωφισει καποιο ψαρακι, πως το βρισκεις μεσα στη ζουγκλα;:confused::):smt052:o

Filotas 04-03-08 20:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από μελινακι (Μήνυμα 242364)
ευχαριστω πολυ, θα παω κι εγω να παρω φυτα αμα ειναι:rolleyes::):smt020
-------------------------
κατι αλλο, αμα ψωφισει καποιο ψαρακι, πως το βρισκεις μεσα στη ζουγκλα;:confused::):smt052:o

Πέφτει και πολύ ψάξιμο μιλάμε!!!!!!:smt073
Να πάρεις φυτά αλλά πρόσεξε το ενυδρείο σου να έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις απο εξοπλισμό κλπ. Καλή δουλειά!!!!

chemical mac 05-03-08 00:02

Το χεις κάνει τούμπανο doctor, συγχαρητήρια

lingistis 05-03-08 11:17

Μπράβο γείτονα!!!:smt038
Βλέποντας εδώ και καιρό ενυδρεία φυτεμένα με ζωοτόκα σαν το δικό σου όλο και περισσότερο θέλω να το επιχειρήσω… και μάλλον θα την κάνω την δουλεία το καλοκαίρι.:rolleyes:
Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια!!:smt023

Filotas 05-03-08 11:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από macblack (Μήνυμα 242458)
Το χεις κάνει τούμπανο doctor, συγχαρητήρια

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Κι εσύ δεν πας πίσω πάντως!!!!!!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lingistis (Μήνυμα 242547)
Μπράβο γείτονα!!!:smt038
Βλέποντας εδώ και καιρό ενυδρεία φυτεμένα με ζωοτόκα σαν το δικό σου όλο και περισσότερο θέλω να το επιχειρήσω… και μάλλον θα την κάνω την δουλεία το καλοκαίρι.:rolleyes:
Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια!!:smt023

Ξεκίνα μην το περιμένεις είναι καταπληκτικά τα φυτά. Σκέψου απο τότε που πυκνοφυτεύτηκε ενδιαφέρομε σχεδόν περισσότερο για τα φυτά παρά για τα ψάρια!!!!:D:D
Ξεκίνα και απο κλαδέματα μέχρι τότε εδώ είμαι.....:)

chemical mac 05-03-08 12:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Filotas (Μήνυμα 242559)
μπλα μπλα μπλα απο τότε που πυκνοφυτεύτηκε ενδιαφέρομε σχεδόν περισσότερο για τα φυτά παρά για τα ψάρια!!!!:D:D
μπλα μπλα μπλα.....:)

Καλώς ήρθες στο club :D :D τα ψάρια είναι μόνο για να ταΐζουν τα φυτά ;)

lingistis 05-03-08 13:00

Οπότε φίλε μου, πριν ξεκινήσει το project «φυτεμένο» θα τα πούμε για να μου πεις τις εμπειρίες σου!!!

Filotas 05-03-08 13:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από macblack (Μήνυμα 242575)
Καλώς ήρθες στο club :D :D τα ψάρια είναι μόνο για να ταΐζουν τα φυτά ;)

:D:D:D
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lingistis (Μήνυμα 242578)

Οπότε φίλε μου, πριν ξεκινήσει το project «φυτεμένο» θα τα πούμε για να μου πεις τις εμπειρίες σου!!!

Όποτε θέλεις.

melli 05-03-08 13:55

Συγχαρητήρια και από μένα! Είναι τέλειο :grin: :grin: :grin:
:smt023

erling 05-03-08 21:35

Φίλε μου ένα μόνο θα πω.
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩΩΩΩΩ
Πολύ ωραίο, πραγματικά με άρεσε πολύ.
Καλή συνέχεια

ΑΝΤΩΝΗΣ1980 06-03-08 06:21

Συγχαρητήρια:smt041 :smt041 :smt041

azores 08-03-08 14:35

Γιατρέ, θα συμφωνήσω με τον Πολάτο.

Και εμένα μου αρέσει, αλλά υπάρχουν πιο ειδικοί σε θέμα aquascaping.

Υ.Γ. Αν και το βασικό για μένα, είναι να αρέσει σε σένα. Όλα τ' άλλα είναι μπουρμπουλήθρες.

tasinio 27-03-08 14:09

:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023:smt023: smt023

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01942 seconds with 10 queries