OI ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ...
Εβαλα τελικα το συστημα της nutrafin αλλα οι φυσαλιδες με το που βγαινουν απο το σωληνακι κολανε στο πρωτο σκαλι της σκαλας(αυτο που ειναι κοντα στον πατο του ενυδρειου) . Τι κανω για να δουλεψει κανονικα???
Ευχαριστω |
Πότε το έβαλες; Σε εμένα την πρώτη μέρα κολούσαν στην μέση περίπου αλλά τώρα, μετά απο 1 εβδομάδα φτάνουν στην κορυφή.
Είναι ίσια η σκάλα ή έχει κλίση; |
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Λογικα ειναι ισια γιατι την εχω ευθυγραμισει με την γωνια του ενυδρειου. |
Υπομονή ακόμη δεν άρχισε να παράγει όλη την ποσότητα CO2 σιγά σιγά που θα παράξει περισσότερο θα ανέβουν και παρά πάνω μήνα ανησυχείς.
|
Παράθεση:
|
Μπορεί και μετά απο μία αλλαγή να σταματήσουν να ανεβένουν ως επάνω. Μην ανησυχείς μετά απο καμια ώρα θα ανέβουν. Έτσι έκαναν σε εμένα τουλάχιστον.
|
Νεα ενημερωση...Σημερα ανεβαινουν και κολανε στο τεταρτο σκαλι , μολις γεμισει , σχεδον ολες οι φυσαλιδες ξεκινανε και φτανουν κανονικα μεχρι το τελος της σκαλας
|
Σ'το είπα κάνε υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανεβένουν μέχρι επάνω!!!!!
|
Κανε λίγη υπομονή. Στηντρίτη μέρα λειτουργίας σε μένα δούλεψε άψογα. Μέχρι τότε είχα τα ίδια προβλήματα, είναι να πιάσει λίγη γλίτσα πάνω στη σκάλα και μετά τρέχουν
|
Καλο ειναι η σκαλα να ειναι κοντα στην εξοδο του φιλτρου - η ροή του νερου απανω στις φυσσαλιδες επιταχυνει τη διαχυση.
|
Τελευταια ενημερωση...Ολα καλα μια φυσαλιδα καθε 7'' και ολοκληρη την διαδρομη της σκαλας.;)
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας |
Παράθεση:
|
Να μην πειράξεις τίποτα !!! Θα κατέβει λίγο ποιο αργά!
Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο με το Co2 διότι παραμονεύουν και ΡΗcrash και άλλα δυσάρεστα!! Το χόμπυ μας έχει βασική απαίτηση την υπομονή!!! |
Καλώς δεν πειράζω τίποτε αλλά το μεγαλύτερο μπουκάλι τί κάνει μου δείνει περισσότερο CO2 ή κρατάει περισσότρερο καιρό;
|
Παράθεση:
Εμενα που το συστημα δουλευει κανονικα απο εχθες ποτε πρεπει να μετρησω το ΡΗ ωστε να ξερω την τελικη τιμη του ??? Σημερινη μετρηση εδειξε 7.5 απο 8 που ειχα παλια. Ευχαριστω |
Καλό είναι οι μετρήσεις του ΡΗ ειδικά τώρα στην αρχή και μέχρι να σταθεροποιηθεί το σύστημα να είναι συχνές!!!
Ποιο αργά σε χρόνο θα κατέβει, αργότερα που θα αποκτήσεις κάποια οικειότητα με το Co2 το αυξάνεις!! Αυτό που θέλω να τονίσω είναι οτι όσο καλό κάνει στα φυτά το Co2 τόσο δυσάρεστο μπορεί να αποδειχθεί αν δεν ξέρουμε να το χειριστούμε και αυτό απαιτεί κάποια εξοικείωση!! |
Και πάντα τις μετρησεις pH πρεπει να τις κανουμε την ιδια ωρα ωστε να εχουμε συγκρησιμα αποτελέσματα...
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Το μεγαλύτερο μπουκάλι με περισσότερη ζάχαρη και την ιδια ποσοτητα μαγιάς βγαζει το ίδιο αλλά κρατάει περισσότερο. Γενικά ισχύει:
περισσοτερη ζάχαρη = μεγαλύτερη διάρκεια περισσοτερη μαγια = περισσοτερο co2. Για τις μετρησεις του pH: Τη νυχτα τα φυτά δεν απορροφούν co2 αλλά ελευθερώνουν -> αποτέλεσμα το pH νωρις το πρωι να είναι πιο χαμηλό. Όταν ανάψουν τα φώτα αρχίζουν να τραβάνε σιγά σιγά co2 (οποτε το ph αρχίζει να ανεβαίνει), φτανουν σε μια μεγιστη απορροφηση καποια ωρα το μεσημερι (οπότε και το pH σε ένα μεγιστο) και αρχίζουν να μειώνουν πάλι την απορρόφηση co2 και το pH να κατεβαίνει. |
Ευχαριστώ πόλύ για τις απαντήσεις σου ήταν πολύ κατατοπιστικές και με βοήθησαν να σκεφτώ τί πρέπει να κάνω στο ενυδρείο μου. Όταν΄ολοκληρωθεί το σχέδιο μου θα σας συμβουλευτώ πάλι.
|
Μια ακομη ερωτηση.
Αν με χρηση co2 σαν αυτο που εβαλα εγω το ΡΗ απο 8 παει π.χ 7 και κανουμε αλλαγη νερου 40% με νερο βρυσης με τιμη ΡΗ 8 το ΡΗ στο ενυδρειο θα αλλαξει ?? και αν ναι ποτε θα επανελθει στο 7 ??? Τα ψαρια ποσο τα επηρεαζει?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
Βεβαίως και θα αλλάξει το pH και βεβαίως μπορει να επηρεαστουν τα ψαρια αν η μεταβολη ειναι μεγαλη και απότομη. Γι αυτό αν υπάρχει τετοια περιπτωση κάνουμε την προσθήκη του νερού ΑΡΓΑ.
|
Μεταβολές του ΡΗ πάνω από το 0,2 ανα ημέρα είναι άσχημες!!!
Προτιμούμε ποιο αργές μεταβολές! |
Παράθεση:
Aν π.χ αλλαξω 20λιτρα νερο , να προσθετω νερο στο ενυδρειο με 1 δοχειο 350ml ?? |
Γιατί δεν το κάνεις με ένα σωληνάκι αεραντλίας και να αφήσεις το νερο να πέφτει πολύ σιγά μέσα στο ενυδρείο!
Θέλει λίγο βέβαια παίδεμα να το πετύχεις αλλά γίνετε! Μπορείς π.χ. να στραγγαλίζεις την έξοδο από το σωληνάκι με έναν ρυθμιστή αέρα τα γνωστά εκείνα μικρά βανάκια :D |
Πάντως πολύ μεγάλη πτωση του pH πολύ δυσκολα θα πετυχεις χωρις μπουκάλα.
Και αν "φορτσαρεις" το μειγμα σου για να βγαζει πολυ co2 ειναι λίγο επικίνδυνο. Αλήθεια το ΚΗ σου πόσο είναι?? |
Παράθεση:
PH 7 - 7.5 ------------------------- Παράθεση:
Λες να αλλαξω το λαστιχο με το σωληνακι αεραντλιας??? |
ΓΕΜΙΣΜΑ CO2
Σημερα το πρωι ειδα οτι το co2 δεν εβγαζε φυσαλιδες
Το γεμισα με ζαχαρη και μαγια.Μονο που ενω ελιωσα την ζαχαρη με νερο και γεμισα το μπουκαλι , εβαλα μετα την μαγια , η οποια και εμεινε στην επιφανεια. Πρεπει να το ξαναφτιαξω?? Η μαγια θα αργησει να λιωσει με αποτελεσμα να αργησει και η παραγωγη co2?? Οσο μενει το ενυδρειο χωρις co2 υπαρχει προβλημα με τα ψαρια λογω αλλαγης ΡΗ?? Ευχαριστω |
δεν χρειαζοταν αλλαγη το μιγμα σου...
απλα που και που θελει λιγο ανακατεμα (προσοχη ελαφρη ανακατεμα) |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board