Το πρώτο πράγμα που θα σου πρότεινα παρόλο που είμαι αρχάριος τελείως, να γεμίσεις και άλλο το ενυδρείο σου. Δώσε του μην το φοβάσαι δεν παθαίνει τίποτα. Και γω το ίδιο έχω. Επίσης θα σου πρότεινα να ξαναβάλεις μέσα τον κορμό που λες με τους μύκητες και να αφήσεις να κάνουν τον κύκλο τους. Μπορεί να φαίνεται τώρα λίγο αντιαισθητικό, όμως μετά θα φαίνεται υπερβολικά πιο όμορφο! Και το νερό θα καθαρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πάντα καφετί :rolleyes: Αν πάλι δε θες, άσε τον κορμό μόνο του σε έναν κουβά νερό για 2-3 μέρες να κάνουν τον κύκλο τους οι μύκητες, και μετά βάλτον στο ενυδρείο. Κάτι παραπάνω δεν μπορώ να σου πω καθώς δεν γνωρίζω ακόμα. Πιστεύω θέλει να του αφιερώσεις ακόμα λίγο αγάπη το ενυδρείο σου ;)
|
Μπορείς να μου πεις το όνομα του φυτού σου που έχεις δεξιά- μπροστά στην φωτο http://www.aquatek.gr/vb/attachment....0&d=1190460038
Έπειτα ακριβώς αριστερότερα έχεις εαν δεν κάνω λάθος ένα anubias και από ότι έχω διαβάσει οι ρίζες του φυτού δεν πρέπει να είναι στο υπόστρωμα γιατί θα σαπίσουν |
ναι ανουμπια ειναι.. να την βγαλω απο το υποστρωμα;
|
Έχεις δύο επιλογές:
1. Βγάζεις τον κορμό της από το υπόστρωμα (μόνο οι ρίζες να μείνουν μέσα στο υπόστρωμα) ή 2. Την βγάζεις από το υπόστρωμα και την δένεις (με ψιλή πετονιά ή σπάγγο) πάνω σε μια επιφάνεια (έναν κορμό ή μια πέτρα). Μετά από 1-1,5 μήνα μπορείς να κόψεις την πετονιά αφού η ανούμπια θα έχει "πιαστεί" από μόνη της. |
εβγαλα τον κορμο της απο το υποστρωμα;)
|
Η αγορά του 40 λιτρου είναι υπερβολή για έναν μονομάχο καλά κάνατε και το δώσατε πίσω. Βάλε την ρίζα μέσα αν το πρόβλημα σου είναι οι μύκητες. Θέλει τρομερή υπομονή στην αρχή. Ένα ενυδρείο 5 λίτρων είναι πολύ καλή λύση για τον μονομάχο σου, προτίμισε κοινωνικά μικρά ψάρια για το 60άρι σου με αρκετά φυτά..
|
το ενυδρείο των 5 λίτρων είναι το minimum για τον μονομάχο .... μια χαρά θα ήταν σε 10-15 λίτρα ενυδρειάκι ....
Όσο πιο μικρό το ενυδρέιο τόσο πιο ασταθείς οι συνθήκες και τόσο πιο εύκολο το να γίνει η οποιαδήποτε στραβή.. γενικά δεν θα της συνηστούσα το 5λιτρο και λόγο μικρής χωριτηκότητάς του και λόγο απειρείας της ..... καλύτερα 15 λίτρα που και πιο "σταθερο" θα είναι, και καλύτερο φίλτρο θα μπορεί να δεχτεί, και θερμαντήρα θα μπορεί να βάλει μικρό και απο όλα ... Βούρ για 15 λίτρα :D |
μελινακι την πρώτη απάντηση δεν μου την είπες που έκανα. Τέλος πάντων εχω και γω ενα ιδιο. Εαν κάποιος άλλος διαβάσει το ποστ και ξέρει ας μου πει το όνομα του ευχαριστώ
συγνώμη εαν σου χαλάω το ποστ αλλά πιστεύω και σένα θα σε ενδιαφέρει ξαναγράφω την ερώτηση... Μπορείς να μου πεις το όνομα του φυτού σου που έχεις δεξιά- μπροστά στην φωτο http://www.aquatek.gr/vb/attachment....0&d=1190460038 |
Μελίνα, προσπάθησε να φτιάξεις τον διάκοσμο του ενυδρείου τηρώντας τα παρακάτω (θα σου δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα):
1. Φύτευε τα ψηλά φυτά στην πλάτη του ενυδρείου (πίσω) και τα χαμηλά μπροστά. 2. Προσπάθησε να μην υπάρχει συμμετρία στο όλο στήσιμο. Θα δείχνει πιο φυσικό. 3. Βάλε τον κορμό. Τοποθέτησέ τον έκκεντα και λοξά. Θα έχει ωραίο αποτέλεσμα. 4. Βάλε ένα μαύρο, ματ χαρτόνι για πλάτη (εκτός κι αν το ενυδρείο φαίνεται και απο τις δυο πλευρές). Θα "δείχνει" πιο όμορφα το εσωτερικό του ενυδρείου. Παράθεση:
|
αχ δεν θυμαμαι πως το λενε...:confused: ευχαριστω για τις συμβουλς για τη διακοσμηση του ενυδρειου:D να ρωτησω και κατι αλλο εαν αλλαξουμε θεση στα φυτα θα χαλασουν;
|
Όχι !!!
|
μηπως ειναι λιγο υπερβολη τελικα να παρω και δευτερο ενυδρειο; καλα καλα δεν τελειοπειησα το πρωτο:confused::confused: ο μονομαχος δεν θα ταραχθει αν μια ωραια πρωια βρεθει απο το 60λ σε ενα μολις 15 λιτρα; στο 60λ ποσα φυτα μπορω να εχω; καποιος εδω σε ενα ποστ ανεφερε οτι με σωστη επιλογη ψαριων δεν θα εχουν προβλημα...:D μηπως να μου πειτε εστω και ενα ειδος (ενα το πολυ δυο ψαρακια)5-6 εκ. που θα μπορουσα να βαλω; συγνωμη που επαναλαμβανομαι αλλα νομιζω πως το δευτερο ενυδρειο ειναι υπερβολη και εφοσον το ενυδρειο ειναι μεγαλο για το μονομαχο θα μπορει να το μυραστει με καποιο αλλο ψαρακι:rolleyes::rolleyes:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board