Είσαι σίγουρος gutsi ? Σαν λίγα μου φαίνονται!
|
Παράθεση:
|
επειδη μου εχει δωσει ενας φιλος μια αδεια φιαλη
αυτες οι φιαλες δεν γεμιζουν ξανα σε καποιο καταστημα οπως την προνοια; |
Τι είδους φιάλη ;
|
μιλαω για φιαλη tetra σαν αυτη που φενεται στο μηνυμα 20 (αν και για να ειμαι ακριβης η συγκεκριμενη φωτογραφια δειχνει το σετ (φιαλη, σωληνακια, διαχυτης κλπ)
|
Οχι δεν γεμιζουν.
|
Παράθεση:
|
Πιστεύεις δηλαδή οτι για εύκολα φυτά σε ενυδρείο 120Λιτρα και με 2 λάμπες Τ5 24W η καθε μία ένα τέτοι σύστημα θα μου έφτανε;
|
Εφόσον πας για εύκολα φυτά ναι! Αργότερα αν το δυσκολέψεις το πράγμα το ξανασυζητάμε!
|
Για την ώρα έχω βάλει μόνο κερατόφυλλο, Anubia nana, echinodorus, Criptocorina, Cheratopteris cornuta και σκέφτομαι να βάλω και λίγη moss. Κατα την γνώμη σας είμαι καλά με CO2 DIY ή όχι.
|
Μια χαρά σε βρίσκω ;)
|
Μία άλλη απορία βρε παιδιά. Στο μικρό μου ενυδρείο έχω βάλει το σύστημα CO2 της Tetra. Γεμίζω τον διαχυτήρα κάθε πρωί αλλα έχω παρατηρήση οτι το pH δεν πέφτει με τίποτε είναι καρφωμένο στο 8. Το ίδιο με το pH του νερού του δυκτίου. Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό δεν θα έπρεπε να πέσι έστω και λίγο με το CO2;
|
Αν έχεις μεγάλη ανατάραξη στην επιφάνεια τότε το Co2 που προσθέτεις χάνετε! Για πες μας όμως και τα λίτρα του μικρού ενυδρείου!?
|
Τα λίτρα ονομαστικά είναι 40. Καθαρά είναι λιγότερα. Το ενυδρείο είναι ένα Cayman 50 profesional και έχει το εργοστασιακό φίλτρο. Αππο ανατάραξη στην επιφάνια πάει καλά νομίζω λες να φτέει αυτό. Τα φυτά πάντως αναπτύσωνατι καλά!!!! Ίσως επιδεί είναι "εύκολα".
|
Λογικά λόγω ανατάραξης χάνεις το Co2 τελικά που ρίχνεις!
|
Δηλαδή λες να το βάζω τσάμπα και να μήν το παίρνουν καθόλου τα φυτά μου;!!!! Και τσάμπα έξοδα κιολας!!!!!
Πολύ γρηγορος φίλε PascM, ευχαριστώ.΄ Υ.Γ. Τί να κάνω όμως για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα; |
Φρόντισε να μειώσεις την ανατάραξη της επιφάνειας!
Κάτι θα σκευτείς π.χ. να κατέβει με ένα κομμάτι λάστιχο η έξοδος του φίλτρου σε τέτοιο επίπεδο σε σχέση με την επιφάνεια του νερού που να μην δημιουργεί τόση μεγάλη ανατάραξη! |
Μπορώ να γυρίσω το στόμιο προς το πλάι και έτσι θα μειωθεί η ανατάραξη. Δεν θα έχω όμως έτσι πρόβλημα με την οξυγώνωση του νερού;
|
Δεν είναι ανάγκη να έχεις μεγάλη ανατάραξη!
Χωρίς να φτάσεις στο άλλο άκρο! Να είναι εντελώς ήρεμη η επιφάνεια δηλαδή γιατί έτσι θα έχεις πρόβλημα οξυγόνωσης! |
Ευχαριστώ θα το φροντίσω σήμερα κιόλας!!!!!
|
υγροφιλοι καλημέρα, θέλω την βοηθεια σας. εχω κάνει το σύστημα με το μπουκάλι της κοκα- κολα , έχω βάλει και τον μετρητη φυσαλλιδων του co2(βγάζει 30φυσαλλίδες το λεπτο.) Ομως δεν έχει δύναμη ώστε να το ωθήσει μέσα στο ενυδρείο. -Οι διστασεις του ενυδρείου είναι 60*15*17, χωριτητότητας 20λίτρων-.το co2 παρόλο που έχω βάλει αντεπιστροφο, δεν εχει δυναμη να διωξει το νερό που εισερχεται μέσα στο σωληνάκι που βρίσκεται στον πυθμένα. Είναι φυσιολογικό αυτο; Μήπως χρειαζεται κάποιος μηχανισμος, κάτι άλλο ; Ευχαριστω πολύ :confused:
|
Καπου εχεις διαρροη co2.. Κοιταξε το.
|
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα ,εχεις διαροη!
|
ευχαριστώ πολύ , είχα διαρροή από τον μετρητή σταγόνων. Τον άλλαξα και τώρα είναι εντάξει.άλλη απορία τώρα:confused:, πως μπορούμε να διοχετεύουμε καλύτερα το co2 μέσα στο ενυδρείο;
|
40 litra exeis?
μαλλον για σκαλα διαχυσης θα σου προτεινα.... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board