Παράθεση:
Η ποιο αξιόπιστη λύση.... αλλά είναι πανάκριβοι και αν προσθεσεις και το κόστος του κουτιού+παρελκόμενα...... με τα ιδια χρήματα μπορεί να βρεις χρονοδιακόπτη μπρίζας που να φτιάχνει και καφέ. Έχω έναν χρονοδιακόπτη ράγας (όχι για το ενυδρείο) πριν 4 χρονια αγοράστηκε, μπήκε στον πίνακα, ρυθμίστηκε και από τοτε δεν χρειάστηκε να ξανα ασχοληθώ μαζί του, άψογος! |
Είχα πάρει κι εγώ από Praktiker (πριν καεί) 2 ηλεκτρονικούς χρονοδιακόπτες και δουλεύουν εδώ και τόσο καιρό άψογα. Παρατήρησα δε ότι σε διακοπή ρεύματος η λειτουργία τους συνεχίστηκε κανονικά (δεν ήταν βέβαια 3 3ωρα απανωτά black out). Το μονο πρόβλημα είναι ότι η οθόνη του ενός κάνει νούμερα (κόβει νούμερα) χωρίς να επηρεάζει την υπόλοιπη του λειτουργία.
|
Βλεπω το αναλυσατε εις βαθος!Εγω αν και πολυ νωρις για να μιλησω δεν εχω παραπονο.Τωρα αν χανει 3λεπτα το μηνα και υστερα απο 10μηνες η φωτοπεριοδος εχει παει απο 11.59-23.59 12.29-00.29 δεν με ενδιαφερει.Αν παρουσιασει καποιο προβλημα θα το δω στη πορεια.Στη τελικη ενα χρονο να κρατησει παιρνω αλλον....8ευρα ειχε!!
|
σε απόλυτη ησυχία 2 φορές θα ακουστουν οι μηχανικοί χρονοδιακόπτες μου ....
Όταν θα ανάψουν και όταν θα κλεισουν τα φώτα .. ¶ψογοι .. |
λετε και καμια μαρκα ντε..
|
Για μάρκα στους δικούς μου δε βλέπω κάτι εκτός ισως απ αυτό CIXI CITY YIDONG ELEKTRONIC.CO.LTD
|
Απλα μια ενημερωση οτι ο χρονοδιακοπτης βγηκε ακριβης και στα λεπτα!
|
για την ιστορια τωρα http://www.aquaristic.net/gembird-si...sb.html?lang=1 αυτο εδω ρε παιδια τι λεει?το χει παρει κανεις?υποτιθεται οτι το συνδεεις με pc και προγραμματιζεις καθε μπριζα ξεχωρα?
|
Παράθεση:
|
Δεν βάζουμε ενα PLC και μια γεννήτρια λεω γω να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...100% :p
Εγώ μηχανικό χρονοδιακόπτη έχω και είμαι ευχαριστημένος... Τώρα για το εάν ακούγεται...αν κάθεσαι με το αυτί απο πάνω...ε...ακούγεται ναι... και ακούς και τα δύο κλακ...ένα στο άνοιγμα της λάμπας και ένα κλείσιμο... Τώρα αν έχεις 3 3ωρα διακοπές...και σκοπεύεις να πας μακριά....για να μην έχουμε και το φώς της μέρας το πρωί και το βράδυ το φώς της λάμπας εξαιτίας του απορυθμισμένου χρονοδιακόπτη.... Πριν φύγεις μπορείς να κλείνεις τα πατζούρια...:p Life is so simple! Με πρόλαβε ο Iznogood... ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!! |
Το να ανάβουν τα φώτα του ενυδρείου ξαφνικά,χωρίς κάποιο άλλο φως αν τα προετοιμάσει σταδιακά είναι ότι χειρότερο...ΔΕΝ πρέπει να το κάνουμε...Το ίδιο ισχύει και για το σβήσιμο...
Μια καλή λύση για αυτό το πρόβλημα που λέει ο Δημήτρης έχοντας κλειστά τα παντζούρια είναι το να βάλουμε χρονοδιακόπτη και σε 1-2 άλλα φώτιστικά του δωματίου(π.χ. ένα άδύνατο φως νυχτός και στη συνέχεια ένα πορτατιφ και αν θέλουμε για ακόμα καλύτερα και ένα λαμπατερ στη συνέχεια...)και οπότε αν πάει πίσω ο χρονοδιακόπτης,θα πάνε όλοι... |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
εγω βασικα εχω διπλα στο ενυδρειο ενα φωτιστικο χωρου με ροοστατη,οποτε πριν ανοιξουν τα φωτα ανοιγω λιγο λιγο την ενταση του φωτος στο χωρο και το βραδυ μετα το σβησιμο του ενυδρειου χαμηλωνω μεχρι πυ σβηνω τελειως το φως του χωρου
οποτε ειμαι σπιτι και το κανω αυτο η συμπεριφορα των ψαριων ειναι τελειως διαφορετικη! ------------------------- Παράθεση:
|
Σίγουρα υπάρχουν Σωτήρη,απλά δεν τα παίρνουν όλοι δυστυχώς...Επίσης αυτά περιλαμβάνουν και κάποια φασαρία στο στήσιμο καθώς πρέπει π.χ. να ανοίξεις το φωτιστικό για να εγκαταστήσεις κάτι τέτοιο και επίσης πρέπει να το σχεδιάσεις αρκετά εκ των πρωτέρων καθώς δεν πωλούνται στα Ελληνικά μαγαζιά...Τον controller σου ας πούμε που είναι πολύ προσιτός σε τιμή και άψογος σε σχέση με τους περισσότερους που πωλούνται και πολύ ακριβότερα μάλιστα,δεν μπορεί κάποιος να τον βρει και να τον αγοράσει γρήγορα...Ενώ λίγοι extra χρονοδιακόπτες αγοράζονται και εγκαθιστούνται και την τελευταία στιγμή,γιαυτό τους ανέφερα;) Αλλιώς εννοείται πως το αποτέλεσμα με τους controller είναι σαφώς ανώτερο και πιο φυσικό για τα ψάρια απότι τα σταδιακά αλλά και πάλι απότομα ανάμματα από τους χρονοδιακόπτες...
|
Παράθεση:
Θα μαστιγωσω επ αυτού τον διευθυντή παραγωγής και θα δωσω και διπλη μεριδα φαί στους σκλάβους που τα μοντάρουν. :D:D:D |
:D Δεν το είπα ως κακό για εσένα αυτό,ίσα ίσα και μόνο που τον φτιάχνεις είναι πολύ καλό:)
|
Παράθεση:
Πάλι καλά που το θέλω για μελλοντική χρήση και όχι για κάτι επι του παρόντως .... Μαστίγιο λοιπόν ..... μαστίγιο !!¨zw :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board