Καλημέρα στην παρέα!
Εχω καταλήξει (σχεδόν) στο συνδιασμό του νέου ενυδρείου: labidochromis caurelius iodotropheus sprengerae pseudotropheus acei. θέλω να ρωτήσω αν είναι δυνατή η αλλαγή των acei με labidochromis Mbamba.Η πρόταση για την αλλαγή γίνεται λόγω των χρωμάτων των Mbamba, αλλά αν ο συνδιασμός θα προκαλέσει προβλήματα το ξεχνάω αμέσως!:( Ευχαριστώ!!! |
καλημερα φιλε μου..
αν βαλεις 2ειδη labidochromis θα υπαρξει κινδυνος υβριδισμου..και δεν ξερω κατα ποσο θα βρεις mbamba καθως ειναι δυσευρετα.. θα προτεινα να το αποφυγεις για τον πρωτο λογο ομως.. |
Παράθεση:
:smt018 Στην πραγματικότητα, τα είδη που υβριδίζουν μεταξύ τους, (95% των περιπτώσεων) είναι είδη που μοιάζουν οπτικά. Τα Caeruleus με τα Mbamba, αν και τα 2 Labidochromis ΔΕΝ θα υβριδίσουν γιατί είναι τελείως διαφορετικά χρώματα και επίσης ιδιοσυγκρασίες. Γνώμη μου είναι (πάντα, αφού δεν έχω πτυχίο ιχθυοκαλλιέργειας, ή παρόμοιας επιστήμης) ότι ένας αρσενικός Mbamba θα σκότωνε σε dt μια θυληκιά Caeruleus στην προσπάθεια του να ζευγαρώσει μαζί της. Πρέπει να δει κανεις και τα 2 είδη να ζευγαρώνουν για να καταλάβει την διαφορά στην συμπεριφορά τους. Τα Caeruleus μου, :smt020 δεν τα έχω δει ποτέ να ζευγαρώνουν παρόλες τις άπειρες γέννες που έχουν κάνει. Τα Mbamba τον λίγο χρόνο που τα κράτησα, οταν προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν το μάθαιναν και οι γείτονες!! :smt084zw(από τα χτυπήματα των 'ερωτοτροπόντων' σε τζάμια, πέτρες άλλα ψάρια...) |
Παράθεση:
αυτο που ειπα στον φιλο μας,ηταν η απαντηση πολλων οταν ειχα ρωτησει στο παρελθον αν πρεπει να τα βαλω μαζι..αυτο μετεφερα..προσωπικη εμπειρια δεν εχω,γιατι τελικα εβαλα τα acei.. εσυ εχεις και παραπανω εμπειρια οποτε...:smt102:smt102 |
Γιάννη δεν χρειάζεται να εξηγήσε αδερφέ.;)
Γιαυτό ειναι το φόρουμ, για να εκθέτουμε απόψεις και εμπειρίες. Και εγώ δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, απλά οι πιθανότητες είναι όπως τα περιγράφω στο προηγούμενο ποστ μου. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board