εγω πιστευω πως την πατησα με την τροφη..γιατι μια μερα ταισα τα ψαρακια μ νομιζοντας πως θα φανε ολο το κοματι που τους εριξα, κ βιαζομουνα κ το αφησα μεσα, ετσι οστε με το που γυρησα το απογευμα να δω πως η τροφη ηταν ακομα μεσα..μετα εκανα αλλαγη νερου αλλα μαλον ηταν αργα!!!!
|
Παράθεση:
Εμένα το πρόβλημα της BGA ειχε προκύψει οταν μου ειχε τελειώσει το Co2 την ίδια ημέρα που άλλαξα λάμπα και είχα 0 νιτρικά. Η μορφή της ηταν πραγματικά καλπάζουσα αφου σε ενα 48ωρο ειχε καλύψει το 80% του ενυδρείου. Απο τότε έκανα αρκετά πειράματα "επιδιώκοντας" την BGA και ξαναδοκιμάζοντας την ερυθρομυκήνη αλλα με μέτρο. Σε πυκνό φυτεμένο μπορεί να εξαπλωθεί ευκολότερα απότι σε ενα μη φυτεμένο γιατί βρίσκει στάσιμα νερά και αρκετά οργανικά. Η προσθήκη νιτρικού καλίου απευθείας στην BGA εχει καλά αποτελέσματα. Σε μια περίπτωση πρόσθεσα ανθρακικό ασβέστιο με επίσης καλό αποτέλεσμα χωρίς να καταλάβω το πως λειτούργησε. Η συσκότηση 3 ημερών μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά οταν ξεκινάει η ανάπτυξη της. Αν προχωρήσει πολύ τότε δεν φεύγει ούτε με πλήρη συσκότηση. Εγώ θα συνιστούσα την αγωγή με ερυθρομηκύνη μόνον με το φίλτρο νερού εκτός ενυδρείου και έπειτα κάνοντας μια γενναία αλλαγή νερού το 80%. Το φίλτρο νερού μπορεί να δουλέψει και σε εναν κουβά για όσο χρειαστεί. |
Εχοντας χρησιμοποιησει ερυθρομυκηνη αρκετες φορες εχω να πω τα εξης.
Δεν την εβαλα ποτε σε καλπαζουσα/ τεραστια ποσοτητα γιατι απλα δεν μου ετυχε.... Πριν την εφαρμογη της κανω παντα σκουπα/ τιναγμα των φυτων και αλλαγή νερού. Γενικοτερα ειμαι λιγο large στο φιλτραρισμα... Επισης, λογω co2 το ph ειναι αρκετά χαμηλό, οπότε και να σηκωσει αμμωνία (που ποτέ δεν καταφερα να μετρησω) δεν τρεχει και τιποτε, ασε που τα (πολλα) φυτά την καταναλωνουν αμεσως ετσι κιαλλιως. Παντως η ελλειψη νιτρικών ισως να ευννοει την αναπτυξη της, αλλα απο την αλλη η υπαρξη αρκετων δεν την αναστελλει. Προσφατα σε grow out tank, με τρελη ιχθυοφορτιση και νιτρικα που ποτέ δεν επεσαν κατω απο 15 η bga εκανε θραυση.... |
Παράθεση:
σε 'μένα προτίμησε μέρη με καλή κυκλοφορία |
Παράθεση:
|
παιδια μετα απο 48η συσκοτιση κ μια αλλαγη νερου τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα...να συνεχισω τς αλλαγες?τν φωτισμο τν λειτουργο κανωνικα,ε?
|
1 Συνημμένο(α)
Οποτε καταληγουμε στο οτι τα νιτρικα που αναφερονται παντου εχουν να κανουν περισσοτερο με το γεγονος οτι η bga μπορει και φτιαχνει μονη της το αζωτο που χρειαζεται....(οποτε και μπορει να εμφανιστει σε ενυδρεια χωρις νιτρικα). Δεν αναφεραμε ομως καθολου τα φωσφορικα... πως σχετιζεται (αν σχετιζεται η υπαρξη τους σε μεγαλες ποσοτητες) με τη bga? Ο γνωστος πινακας (no3-po4) υποστηριζει οτι αν η ζυγαρια "γερνει" προς τα φωσφορικα, τοτε μια εμφανιση της bga ειναι πιθανη.
|
Παράθεση:
Φαντάσου να ρίχνεις σε αναλογία NO3 και PO4 ώστε να κρατας αυτα τα δύο σε ισορροπία και να προσθέτεις μια καινούργια τροφή με αυξημένα φωσφορικά. 'Η και να εχουν συσσωρευτεί αρκετά οργανικά. |
να σας κανω αλλη μια ερωτηση..βρηκα ενα φαρμακο ονομασιας "protalon 707" καταπολεμα ολων τν ειδων τσ αλγες..τι λετε? κανει δουλεια...
|
να μην ακουω μπουρδες....
Παράθεση:
ΕΓΩ δεν θα σε ξαναμιλησω......:smt084 τα εχουμε πει πολλες φορες γιααυτα τα ζουμια.........κανε μια αναζητηση.....:p |
οκ σορρυ!!! :smt052 peace..μια ερωτηση εκανα γιατι μ το συστησανε..γι αυτο ρωτησα..thanx
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board