Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Τη Βοήθειά σας..!!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17073)

majors 10-05-07 14:16

Εχω αρχίσει την μελέτη για να δω τα χαρακτηριστικά και το προφίλ των ψαριών που έχω αλλα και αυτώ που θα ήθελα να βάλω...
Φαντάζομαι ότι τον κύριο ρόλο θα παίξουν τα χαρακτηριστικά του νερού δηλαδή σκληρότητα και ΡΗ ..
Θα επανέλθω με νεότερες απορίες :confused:

Ευχαριστώ

PascM 10-05-07 14:19

ΟΚ!!!! Ότι απορίες έχεις μην διστάσεις να ρωτήσεις πρώτα και μετά να πράξεις!

majors 14-05-07 10:02

Καλημερα σε όλους,

Μετρησεις χθες μεσημερι (δηλαδη μια βδομαδα χωρις αλλαγη νερού)
Μετρήσεις με ΑΡΙ υγρα τεστ
NO3=<10 (περιπου στο 8 )
ΝΟ2= 0
NH3=0
KH=5
GH=11
PH=<8 (περίπου 7,8 ) με τεστ της ΑΡΙ
ΡΗ=7,8 (με υγρο τεστ της JBL
Τα τιγρακια και το elephant nose ειναι μια χαρα και κεφάτα αλλα τα pangasius δεν ειναι στα καλυτερα τους, καθονται στο βυθο εδώ και 3 μερες χωρις ορεξη για φαγητο.
Οι μετρησεις τωρα δείχνουν οτι έχει στρώσει το ενυδριο;;
Αλλαγη νερου να κάνω κανονικα στις 7 μερες η να το καθυστερησω στις 2 βδομαδες για να ολοκληρωθει το στρωσιμο;
ευχαριστω

giannisg 14-05-07 11:01

To ενυδρείο σου απο τις μετρήσεις φαίνεται οτι είναι στρωμένο.
Αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα 20-25%.

perka 14-05-07 23:04

φίλε μου είσαι καινούργιος και ανυπόμονος με το στοκάρισμα... όσο λιγότερα ψαράκια έχεις τόσο πιο σταθερό θα είναι το ενυδρείο σου... οι μετρήσεις σου δείχνουν ότι έστρωσε το ενυδρείο σου... τα σφουγκάρια τα ξεπλένεις με νερό βρύσης?? το ενυδρείο σου είναι μικρό και πρέπει να κάνεις αλλαγές κάθε εβδομάδα.. η αντίστροφη όσμοση είναι πολύ καλή αλλα δέν σου είναι απαραίτητη με τα ψάρια που έχεις.. καμιά βιταμινούλα μαζί με την τροφή καλό κάνει και πού και πού και σκορδάκι θα κρατάνε τα ψαράκια σου υγειέστατα..

majors 15-05-07 11:45

Καλημερα σε όλους,

Επιτελους οι μετρησεις δείχνουν οτι εστρωσε το ενυδριο..
Θα συνεχισω κανονικα 25-30 % αλλαγη νερού καθε εβδομαδα και καθαρισμο του φίλτρου μια φορα τον μηνα (παντα με νερο απο το ενυδριο)..

Για να προσθεσω ψαρια θα περιμενω 1-2 βδομαδες ακομη να δω οτι δεν έχω αλλα προβληματα και οτι τα παγκασιους ειναι καλυτερα (ελπιζω..)

Ερωτηση : Με την ποιοτητα του νερου μου με ΡΗ περιπου στο 7,8 και την συγκεκριμενη σκληροτητα μαζι με τα τιγρακια τι μπορω να βάλω. Γκουραμια μηπως;;;;
ευχαριστω

PascM 15-05-07 12:05

Τον καθαρισμό του φίλτρου σε τέτοια συχνότητα γιατι?
Το φίλτρο το καθαρίζουμε όταν μειώνετε πολύ η ροή του! Τώρα αν αυτό συμβαίνει κάθε μήνα κάτι άλλο δεν είναι σωστό στο ενυδρείο σου!

giannisg 15-05-07 13:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από majors (Μήνυμα 174744)
Με την ποιοτητα του νερου μου με ΡΗ περιπου στο 7,8 και την συγκεκριμενη σκληροτητα μαζι με τα τιγρακια τι μπορω να βάλω.

Προσωπικά θα σου πρότεινανα μην βάλεις τίποτα άλλο. Ασε τον ενυδρείο σου να τρέξει , κοιταξε να δεις τι θα κάνεις με την υπαρχουσα σύνθεση και μετα βλέπεις.

majors 15-05-07 14:22

καλησπερα

Καθαρίζω μόνο το βαμβάκι του εσωτερικου μου φίλτρου μεσα σε νερο του ενυδριου και αλλαζω ενα μικρο κομματι απο το βαμβακι καθε φορα.
Το μπλε σφουγγαρι και ταν αντλια νερου τα έχω καθαρίσει μόνο μια φορα μεχρι τωρα (4 μήνες) και αυτο προληπτικα.

Το χαλικι που εχω μεσα ειναι αρκετα μεγαλης διαμέτρου μπορω να το συνδιασω με μικροτερης διαμετρου ή με αμμο;;

Με τα ψαρακια θα περιμενω γιατι ενω οι μετρησεις ειναι ΟΚ και τα τιγρακια ειναι μια χαρα , οι δυο οι παγκασιους ειναι ακινητοι στο χαλικι για 5 μερα οπως ηταν και ο αλλος που εχασα πριν 3 βδομαδες και δεν τους βλεπω να την γλυτωνουν. Εξωτερικα σημαδια για ασθενεια κανενα..

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:54.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01301 seconds with 10 queries