Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ενυδρείο-Δίσκοι. Μια πονεμένη ιστορία (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16664)

Carebean pirate 22-04-07 20:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pani (Μήνυμα 169611)
Χριστόφορε το φίλτρο ειναι το fluval 404 πρέπει να είναι αυτό που εννοείς.... αυτό ειναι το ένα εκ των δύο φίλτρων που έχω εγώ. Είναι αρκετά καλό.ναι αυτό εννουσα :grin:
Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου πμ ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Αν θέλεις έχω αρκετή java moss και μερικά άλλα φυτάκια στο ενυδρείο μου που έχω μονο για περίσσια φυτά, μπορώ να σου δώσω.Σας ευχαριστώ πανίτσα, θα μου χρειαστουν τα φυτά...:smt020

:D ...

PascM 23-04-07 10:33

Εγώ δεν θα άλαζα με τίποτα τα eheim!

pani 23-04-07 19:06

Καλά ειναι τα eheim αλλά εδώ δεν τα βρήσκεις, οπόταν χρειάζεται να γίνει παραγγελία απο το εξωτερικό και όταν θέλεις ενα μονο πράγμα για να φέρεις τα εξοδα ειναι περισσότερα. Το δεύτερο μου ειναι eheim 2215 αρκετά καλό όπως και το flouval 404.

Andros 23-04-07 20:44

Ειπαμε χριστοφορε fluval 404 πολυ καλο.
-------------------------

Μάριος 23-04-07 21:30

Το φίλτρο του Χριστοφορου είναι το λεγόμενο τοπ-φίλτερ

Ρουφάει νερό με τη βοήθεια εκείνου του κυκλοφορητη και το στέλνει σε ένα κανάλι που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μέσα σε εκείνο το κανάλι έχει χώρο για διάφορα υλικά... μετά τη βοήθεια της βαρύτητας επιστρέφει από την άλλη πλευρά.

http://www.o-fish.com/Filter/images/sketsaTFall.jpg

Δυστυχώς απαιτεί πολύ προσοχή γιατί βουλώνει πολύ εύκολα και ξεχυλίζει... χριστόφορε θα σε απογοητεύσω αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο είναι εποιηκώς άχρηστο για δίσκους.

Όσο για Eheim στην Κύπρο φέρνει ένα κατάστημα στη λευκωσία. Δυστυχώς είναι λίγο ακριβός σχεδόν διπλάσια τιμή από το aquaristik πχ. Εγώ αγόρασα τα πάντα από το νέτ στέλνουν κανονικά στην Κύπρο χωρίς πρόβλημα και ακόμα και με τα έξοδα αποστολής το φίλτρο μου βγήκε κανά 40λιρο φτηνότερο από το μαγαζί.

Carebean pirate 25-04-07 15:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Μάριος (Μήνυμα 169962)
Το φίλτρο του Χριστοφορου είναι το λεγόμενο τοπ-φίλτερ

Ρουφάει νερό με τη βοήθεια εκείνου του κυκλοφορητη και το στέλνει σε ένα κανάλι που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μέσα σε εκείνο το κανάλι έχει χώρο για διάφορα υλικά... μετά τη βοήθεια της βαρύτητας επιστρέφει από την άλλη πλευρά.

http://www.o-fish.com/Filter/images/sketsaTFall.jpg

Δυστυχώς απαιτεί πολύ προσοχή γιατί βουλώνει πολύ εύκολα και ξεχυλίζει... χριστόφορε θα σε απογοητεύσω αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο είναι εποιηκώς άχρηστο για δίσκους.

Όσο για Eheim στην Κύπρο φέρνει ένα κατάστημα στη λευκωσία. Δυστυχώς είναι λίγο ακριβός σχεδόν διπλάσια τιμή από το aquaristik πχ. Εγώ αγόρασα τα πάντα από το νέτ στέλνουν κανονικά στην Κύπρο χωρίς πρόβλημα και ακόμα και με τα έξοδα αποστολής το φίλτρο μου βγήκε κανά 40λιρο φτηνότερο από το μαγαζί.

Ναι ακριβώς έτσι είναι, μόνο που είναι λίγο πιο μικρό..
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Andros (Μήνυμα 169941)

:D :D

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pani (Μήνυμα 169917)
Καλά ειναι τα eheim αλλά εδώ δεν τα βρήσκεις, οπόταν χρειάζεται να γίνει παραγγελία απο το εξωτερικό και όταν θέλεις ενα μονο πράγμα για να φέρεις τα εξοδα ειναι περισσότερα. Το δεύτερο μου ειναι eheim 2215 αρκετά καλό όπως και το flouval 404.

Εχει δίκαιο η πανίτσα..το eheim δεν τα έχω βρει σε κανένα σχεδόν κατάστημα..μόνο κάποια ενυδρεία όπως το cayman, scubaline(αυτο που πήρα), cube και σε πολύ ψηλότερες τιμές από'τι εδώ... Το φίλτρο,αυτό που έχω προς το παρων το είχω πάνω στο καππάκι του ενυδρείου και πολλές φορες στάζει..ακόμα δεν έχει βουλλώσει...(!) Θα το αλλάξω σύντομα:smt020

Μάριος 25-04-07 17:58

υπάρχουμ ΕΗΕΙΜ στη κύπρο και μάλιστα σε στοκ όλη η σειρά και τα παρελκόμενα όπως και jagger θερμάστρες. Στείλε μου μύνημα να σου πω που να πας. Είναι στη Λευκωσία.

Carebean pirate 30-04-07 14:59

το ενυδρείο παέι μια χαρά...
η άλγη έχει περάσει νμζ μια και δεν έχω δει εδώ και αρκετό καιρό..

απόφάσισα να κάνω αλλαγες νερου κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή 40 λίτρα..ειμαι σωστός?

στο ενυδρίο προς το παρων δεν έχει κανένα ψάρι που δεν τον θέλω..(τον χαρίζω όποιος τον θέλει...:D :D :D :D )

ένα άλλο πρόβλημα είναι τα σαλιγκάρια..έχουν γεμίσει στο ενυδρίο, και έχουν γεννήσει στο μπροστινό τζάμι πολλά μωρα...δεν τα θέλω..μου έφαγαν μερικά φύλλα απο τα φυτά μου.:smt108 ...τι να κάνω..??

Σήμερα θα κάνω ακόμα μια αλλαγή νερου και θα σς πω μετρήσεις αργότερα..:smt020

Και ακόμα τι κάτοικους λέτε να βάλω..? Μπορω να βάλω ραμιρεζί, κρίμπνεσις και ίσως..καποια αγγελόψαρα..? :smt020

Carebean pirate 04-05-07 17:33

-+5 -+5

Σήμερα αγόρασα τους 2 πρώτους μου δίσκους... Έκανα προσαρμογή και τους έβαλα στο ενυδρείο..και οι δύο ειναι αρκετα καλά μέχρι τώρα...κολυμπάνε και δεν κρύβονται..βέβαια ακόμα να ανάψω τα φώτα..κανένας απο τους δύο δεν έχει μαυρες ρίγες ή κάτι τέτιο και ελπίζω αυτη τη φοράνα μην βγουνε μπασταρδικοι...θα βάλω φοτο αργότερα...

Η μόνη μέτρηση που είχα όρεξη να κάνω ήταν ph που μου έδειξε 6.5 περίπου..σύντομα θα σας πω και τις υπόλοιπες σύντομα.....

Σήμερα είχα σκοπό να κάνω αλλαγή νερου αλλάθα την αναβάλω, μη θέλωντας να στρεσάρω τα ψαρια...

Οι μόνες ερωτήσεις τώρα είναι...:
  • Πότε να κάνω αλλαγή νερου..?
  • Πότε να ανάψω τα φώτα και
  • Πότε να ταίσω και τι..
Σας ευχαριστώ και περιμενω τις απαντήσεις σας...(Πρυτάνηηηη...:smt100 :smt100 :smt100:grin: :grin: )

Giorgos 04-05-07 21:11

Μάλλον πρόλαβα τον Πρύνατη...

Χριστόφορε, η άλγη δεν εξαφανίζεται μόνο με το καθάρισμα του ενυδρείου αλλά με το να βρεις εσύ τις ισορροπίες. Καθαρίζοντας το ενυδρείο απλά καθυστερείς την επανεμφάνισή της. Αν δεν βρεις τους λόγους (πολύ λίπανση ή λάθος χορήγηση λίπανσης, λίγο CO2 και πολύ φως, κλπ) που προκάλεσαν το ξέσπασμα άλγης θα ξαναεμφανιστεί.

Πρέπει να ξέρεις ότι δύο δίσκοι απλά δεν... εκτός κι αν είναι αποδεδειγμένα ζευγάρι. Οι δίσκοι ζουν σε κοπάδια που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 δίσκους... άρα και περισσότερα λίτρα (περίπου 300). Έχοντας δύο δίσκους, είναι πολύ πιθανό να τους δημιουργηθεί στρες (οι μαύρες ρίγες που λες πιο πάνω).

Επίσης, αφού γνωρίζεις ότι η φίλτρανση του ενυδρείου σου δεν επαρκεί, γιατί βιάστηκες να αγοράσεις τους δίσκους; Πρώτα ετοιμάζουν το ενυδρείο ...ολόκληρο (που σημαίνει aquascaping, θέρμανση, φίλτρανση, ποιότητα νερού---κάνουμε όλες τις μετρήσεις, κλπ) και μετά μπαίνουν τα ψάρια.

Και για να απαντήσω στις τελευταίες σου ερωτήσεις:
- Αλλαγή νερού σε 4-5 μέρες για να αρχίσουν να κατασταλάζουν οι δίσκοι.
- Αύριο το πρωί ανάβεις τα φώτα και φροντίζεις να αναβοσβήνουν από τους χρονοδιακόπτες.
- ΔΕΝ πιστεύω να αγόρασες δίσκους (μάλιστα είχες δίσκους πριν λίγο καιρό) και να μην ξέρεις ΤΙ τρώνε;;;;; :smt108
Δοκίμασε να τα ταΐσεις λίγο (πολύ λίγο) αύριο να δεις αν τρώνε.

* Τον καθαριστή τον έβγαλες ή θα τον κυνηγάς με αποτέλεσμα να στρεσάρεις τους δίσκους;

Carebean pirate 05-05-07 11:29

[quote=Giorgos;172356]Μάλλον πρόλαβα τον Πρύνατη...

Χριστόφορε, η άλγη δεν εξαφανίζεται μόνο με το καθάρισμα του ενυδρείου αλλά με το να βρεις εσύ τις ισορροπίες. Καθαρίζοντας το ενυδρείο απλά καθυστερείς την επανεμφάνισή της. Αν δεν βρεις τους λόγους (πολύ λίπανση ή λάθος χορήγηση λίπανσης, λίγο CO2 και πολύ φως, κλπ) που προκάλεσαν το ξέσπασμα άλγης θα ξαναεμφανιστεί.

Εχετε δίκαιο....η άλγη έχει ξαναεμφανιστει σε λίγες ποσότητες πάνω στο μπροστινό και πισινό τζάμι του ενυδρείου και είναι πρασινοκαφέ... στην επομένη αλλαγή νερου θα την καθαρισω...

Πρέπει να ξέρεις ότι δύο δίσκοι απλά δεν... εκτός κι αν είναι αποδεδειγμένα ζευγάρι. Οι δίσκοι ζουν σε κοπάδια που σημαίνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 5 δίσκους... άρα και περισσότερα λίτρα (περίπου 300). Έχοντας δύο δίσκους, είναι πολύ πιθανό να τους δημιουργηθεί στρες (οι μαύρες ρίγες που λες πιο πάνω). Το ενυδρείο είναι περίπου 400 λίτρα και θα βάλω κι' άλλους δίσκους αργότερα.., αφου βρω κάποιο εξωτερικό φίλτρο..:rolleyes: Αργότερα θα βάλω ακόμα λίγα φυτά, μιας και αυτά ΄που έχω τώρα δεν είναι πολλά...

Επίσης, αφού γνωρίζεις ότι η φίλτρανση του ενυδρείου σου δεν επαρκεί, γιατί βιάστηκες να αγοράσεις τους δίσκους; Πρώτα ετοιμάζουν το ενυδρείο ...ολόκληρο (που σημαίνει aquascaping, θέρμανση, φίλτρανση, ποιότητα νερού---κάνουμε όλες τις μετρήσεις, κλπ) και μετά μπαίνουν τα ψάρια.

Και για να απαντήσω στις τελευταίες σου ερωτήσεις:
- Αλλαγή νερού σε 4-5 μέρες για να αρχίσουν να κατασταλάζουν οι δίσκοι.
- Αύριο το πρωί ανάβεις τα φώτα και φροντίζεις να αναβοσβήνουν από τους χρονοδιακόπτες. Τους έχω ρυθμίσει από τις 10-10:30 μέχρι τις 10-10:30 την νύχτα..
- ΔΕΝ πιστεύω να αγόρασες δίσκους (μάλιστα είχες δίσκους πριν λίγο καιρό) και να μην ξέρεις ΤΙ τρώνε;;;;; :smt108 Εδώ εννουσα αν θα έπρεπε ίσως να τους έδινα κάτι διαφορετικό απο την κανονική τροφή που θα τους έβαζα συνήθως..πχ αποξηραμένα σκουλίκια..Θα δοκιμάσω να τους ταισω αργότερα και θα σας πω νέα...:rolleyes:
Δοκίμασε να τα ταΐσεις λίγο (πολύ λίγο) αύριο να δεις αν τρώνε.

* Τον καθαριστή τον έβγαλες ή θα τον κυνηγάς με αποτέλεσμα να στρεσάρεις τους δίσκους? τον καθαριστή θα τον αφ'ησω τελικά γιατί δοκίμασα πάρα πολλές φορές να τον βγάλω πριν βάλω τους δίσκους αλλά ήταν αδύνατο...:smt108 [/quote]

Θα βάλω φωτος σύντομα να μου πείτε την γνώμη σας για τους δίσκους που πήρα..

PascM 05-05-07 12:45

Μείωσε την φωτοπερίοδο για να βρεις σιγά σιγά την άκρη με την άλγη 12 ώρες είναι πολύ για ενυδρείο που δεν είναι full planted!

Carebean pirate 05-05-07 16:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 172447)
Μείωσε την φωτοπερίοδο για να βρεις σιγά σιγά την άκρη με την άλγη 12 ώρες είναι πολύ για ενυδρείο που δεν είναι foul planted!

Θα το κάνω..! :rolleyes:
Πριν λίγο παρατήρησα ότι ο ένας δίσκος τσιμπάει τον άλλο με αποτέλεσμα ο ένας να κρύβεται και ο άλλος να κόβει βόλτες...όπως μου είπαν όταν ρώτηυσα γιατι συμβαίνει αυτό μου είπαν ότι αυτό γίνεται μέχρι να εγκλιματιστουν και για να σταματήσουν να το κάνουν αυτό πρέπει να βάλω ένα μαυρο σεντόνι πάνω από το ενυδρείο και να κλισω τα φώτα για μια μέρα... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ....?:(

PascM 05-05-07 17:39

Να σβήσεις τα φώτα για μια σήμερα και να αφήσεις τα ψάρια να ηρεμίσουν! Άλωστε αν διαβάσεις θα δεις οτι οι δίσκοι είναι κυριαρχικά ψάρια!
Γι'αυτό και συνήθως προτείνουμε σ'ένα ενυδρείο να μπαίνουν ταυτόχρονα το σύνολο των δισκο-κατοίκων για να μην είναι έντονα αυτά τα φαινόμενα!

Carebean pirate 06-05-07 10:28

Θα ανάψω σε λίγο τα φώτα και ελπίζω να μπορουν να είναι μαζί και να μην μαλώνουν...:grin: Εχτές πριν να κλίσω τα φώτα παρατήρησα ότι ο ένας ο δίσκος, ποτ τον τσιμπουσε ο άλλος, έκανε παράξενες κινήσεις και τα δύο πτερύγια που έχει στην κοιλιά του τα έκανε μέσα εξω πολύ γρήγορα...τι να κάνω για αυτό..? πρέπει να ανησυχήσω..??

Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι αν πρέπει να βιαστώ να βάλω και τους υπόλοιπους δίσκους (υπολογίζω ακόμα 2-3 και τέλος) για να μην έχω άλλα προβλήματα με την κυριαρχία των δισκων, να αγοράσω εξωτερικό φίλτρο αφου η φιλτρανση μου δεν ειναι αρκετή ή να ασχοληθω λίγο με το aquascaping..:confused: :confused:

klaz 06-05-07 10:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Carebean pirate (Μήνυμα 172606)
Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι αν πρέπει να βιαστώ να βάλω και τους υπόλοιπους δίσκους (υπολογίζω ακόμα 2-3 και τέλος) για να μην έχω άλλα προβλήματα με την κυριαρχία των δισκων, να αγοράσω εξωτερικό φίλτρο αφου η φιλτρανση μου δεν ειναι αρκετή ή να ασχοληθω λίγο με το aquascaping..:confused: :confused:

πρωτα κοιταμε να εχουμε την καλυτερο δυνατο φιλτραρισμα...στη συνεχεια φτιαχνουμε και εχουμε ετοιμο το ακουασκειπινγκ...και τελευταια προσθετουμε τα ψαρια...μπας και τα γλυτωσουμε απο το στρες.....
...και χριστοφορε,οσο λιγοτερο και γρηγοροτερα βαζεις τα χερια σου στο ενυδρειο για τη συντηρηση ,τοσο λιγοτερο στρες δημιουργεις στα δισκακια σου....

Carebean pirate 06-05-07 13:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 172609)
πρωτα κοιταμε να εχουμε την καλυτερο δυνατο φιλτραρισμα...στη συνεχεια φτιαχνουμε και εχουμε ετοιμο το ακουασκειπινγκ...και τελευταια προσθετουμε τα ψαρια...μπας και τα γλυτωσουμε απο το στρες.....
...και χριστοφορε,οσο λιγοτερο και γρηγοροτερα βαζεις τα χερια σου στο ενυδρειο για τη συντηρηση ,τοσο λιγοτερο στρες δημιουργεις στα δισκακια σου....

Ok..πάμε για φίλτρο τώρα...:rolleyes:Θα μπορουσα να αφήσω το κρεμαστό φίλτρο που έχω ήδη τώρα και όταν βάλω και το νέο φίλτρο να έχω 3 φίλτρα στο σύνολο..??

klaz 06-05-07 13:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Carebean pirate (Μήνυμα 172639)
Ok..πάμε για φίλτρο τώρα...:rolleyes:Θα μπορουσα να αφήσω το κρεμαστό φίλτρο που έχω ήδη τώρα και όταν βάλω και το νέο φίλτρο να έχω 3 φίλτρα στο σύνολο..??

και βεβαια γιατι οχι...?? ξερω πολλους που εχουν πολλα-πολλα φιλτρα για να εχουν οσο το δυνατο καλυτερο νερακι για τους δισκους τους..:p

Carebean pirate 06-05-07 20:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 172642)
και βεβαια γιατι οχι...?? ξερω πολλους που εχουν πολλα-πολλα φιλτρα για να εχουν οσο το δυνατο καλυτερο νερακι για τους δισκους τους..:p

Α ωραία..σε ευχαριστώ Κώστα...:p :p :D :D

hxmm...τι άλλο να ρωτήσω...?:rolleyes: :rolleyes:

Ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να σκέφτομαι για συγκάτοικους..τι θα λέγατε αν έβαζα αργότερα καποια κριμπνεσις, ραμς, κακατοειδες ή αγγελόψαρα..??
Ο ένας ο δίσκος ακόμα κυνηγάει τον άλλο...:mad: Τι να κάνω για αυτό..?

Και κάτι άλλο..στο ενυδρείο υπάρχουν πολλά σαλιγκαρακια..τι να κάνω για αυτά..? :smt120

Tolis 06-05-07 22:00

Κριμπενσις - σκαλαρια οχι.
Καποια ραμς ή καποια κακατου ναι.

Theokyr 07-05-07 14:11

Πάντως για τα σαλιγκάρια ξέρω μία πολύ καλή συνταγή (με πολύ σκόρδο) :D

Carebean pirate 07-05-07 14:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Theokyr (Μήνυμα 172978)
Πάντως για τα σαλιγκάρια ξέρω μία πολύ καλή συνταγή (με πολύ σκόρδο) :D

Πες μου την...:rolleyes:

Εντομεταξύ ο ένας ο δίσκος συνεχίζει να κυνηγάει τον άλλο..τι να κάνω..??:confused: Θέλει όλο το ενυδρείο δικό του..?zw ? Βοηθήστε με πρκλ...

Tolis 07-05-07 14:22

βαλε κι αλλα φυτα και ξυλα - αλλαξε λιγο τη διακοσμηση

Theokyr 07-05-07 14:23

Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι. :D

Θ.

Carebean pirate 07-05-07 14:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 172985)
βαλε κι αλλα φυτα και ξυλα - αλλαξε λιγο τη διακοσμηση

Mompani εχω ένα στη μία άκρη του ενυδρείου...(Θυμάστε τη φωτογραφίες που σας έδειξα) Θα βάλω ακόμα ένα στην άλλη μεριά του ενυδρείου και να φυτεψω πολλά φυτά στις ακριες και στη μέση και να προσπθήσω να στρώσω καπιο μικρό είδος φυτου μπροστα.Θα βάλω και ανουμπίες και java moss+java ferm και νμζ θα γίνει καλό....:rolleyes: :p :rolleyes: :rolleyes:

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Theokyr (Μήνυμα 172987)
Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι. :D

Θ.

... .. .

Tolis 07-05-07 14:35

Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.

Carebean pirate 07-05-07 14:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 172992)
Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.

Σας ευχαριστώ πολύ κ.Τόλη...:D
Θα αγοράσω ακόμα ένα ξύλο μόμπανι μέχρι το τέλος της ευδομάδας..:rolleyes:
Μέχρι τότε τι να κάνω με τον φοβισμένο δίσκο που είναι συνέχεια κρυμμένος και τι με αυτόν που τον πειράζει...?

Tolis 07-05-07 14:43

Τιποτα

Theokyr 07-05-07 14:44

Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.

Θ.

Carebean pirate 07-05-07 14:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Theokyr (Μήνυμα 172997)
Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.

Θ.

Oυφ..δεν θέλω να φύγω κανένα από τους 2...:( Είναι και οι 2 τους πολυ όμορφοι...:( (Τώρα ο κυνηγόμενος; δίσκος έχει εμφανίσει 4-5 κάθετες γκρίζες γραμμές που δεν υπήρχαν στην αρχή αλλά εμφανίστηκαν μετά..Πότε θα φύγουν..?)

Θα αλλάξω διακόσμηση και ελπίζω ο δίσκος να σταματήσει το κυνήγι...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:39.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03160 seconds with 10 queries