Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ζώα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=69)
-   -   ΧΕΛΩΝΑΚΙ-ΒΟΗΘΕΙΑ-ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15413)

Carebean pirate 24-04-07 17:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ntampa7 (Μήνυμα 170100)
καλησπερα παιδια, πηρα και γω πριν λιγες μερες 2 χελωνακια και ενω τους εχω μια πλατφορμα για να βγαινουν να λιαζονται αυτα δεν τη χρησιμοποιουν ποτε, φοβαμαι μηπως παθουν τιποτα , κανονικα καθε ποτε βγαινουν?

Κανονικά πρέπει να βγαίνουν κάθε μέρα στην πλατφόρμα...;) Λάμπες uva-b τους έχεις?
Μήπως είναι σε χειμερία νάρκη? Βάλε μια θερμάστρα για να μεγαλώσει η θερμοκρασία, έτσι ίσως κινητοποιηθουν περισσότερο...

Neoklis 24-04-07 17:41

Λοιπόν να πω και εγώ την εμπειρία μου από χελωνάκια......
Μου είχαν πάρει δυο στα γενέθλεια μου πριν από 9 χρόνια περίπου....
Τότε βέβαια εγώ δεν είχα ούτε ενυδρείο ούτε ιδέα από χελώνες μιας και ήμουν 12 χρονών...
Τις είχα μέσα σε μία πλαστική γυάλα χωρίς φίλτρο χωρίς τπτ....:smt018 :smt018
Γενικά είναι ζωάκια που αντέχουν πολύ στις κακουχίες, χωρίς αυτό να
σημαίνει ότι δεν θέλουν και αυτά την φροντίδα τους....

Εν τω μεταξύ επειδή δεν είχε καπάκι η γυάλα και ήταν χαμηλή ανέβαινε η μία
πάνω στην άλλη και όλο τις έψαχνα μέσα στο σπίτι....:D :D

Πάντως όπως είπε και ο sarpijk μεγαλώνουν πάρα πολύ.... Για αυτό θέλει πολύ προσοχή...
Είναι όμως τόσο γλυκά που σε αποζημειώνουν αμέσως με τα κόλπα τους... Έχουν πολύ πλάκα..

Εγώ κρατούσα την τροφή στο χέρι μου( κάτι αποξηραμένες γαριδούλες) και
ερχόντουσαν από το χέρι μου και τρώγανε....
Βέβαια λόγω του μεγέθους τους και επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος τώρα πλέον ζούνε
στην Βουλγαρία λαθραία zw:D σε έναν φίλο μας που έχει μία λίμνη στον κήπο του μαζί και με άλλες...:p :p

Carebean pirate 24-04-07 17:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Neoklis (Μήνυμα 170111)
Λοιπόν να πω και εγώ την εμπειρία μου από χελωνάκια......
Μου είχαν πάρει δυο στα γενέθλεια μου πριν από 9 χρόνια περίπου....
Τότε βέβαια εγώ δεν είχα ούτε ενυδρείο ούτε ιδέα από χελώνες μιας και ήμουν 12 χρονών...
Τις είχα μέσα σε μία πλαστική γυάλα χωρίς φίλτρο χωρίς τπτ....:smt018 :smt018
Γενικά είναι ζωάκια που αντέχουν πολύ στις κακουχίες, χωρίς αυτό να
σημαίνει ότι δεν θέλουν και αυτά την φροντίδα τους....

Εν τω μεταξύ επειδή δεν είχε καπάκι η γυάλα και ήταν χαμηλή ανέβαινε η μία
πάνω στην άλλη και όλο τις έψαχνα μέσα στο σπίτι....:D :D

Πάντως όπως είπε και ο sarpijk μεγαλώνουν πάρα πολύ.... Για αυτό θέλει πολύ προσοχή...
Είναι όμως τόσο γλυκά που σε αποζημειώνουν αμέσως με τα κόλπα τους... Έχουν πολύ πλάκα..

Εγώ κρατούσα την τροφή στο χέρι μου( κάτι αποξηραμένες γαριδούλες) και
ερχόντουσαν από το χέρι μου και τρώγανε....
Βέβαια λόγω του μεγέθους τους και επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος τώρα πλέον ζούνε
στην Βουλγαρία λαθραία zw:D σε έναν φίλο μας που έχει μία λίμνη στον κήπο του μαζί και με άλλες...:p :p

Και εγώ το έχω πάθει πάρα πολλές φορές αυτό..αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλεφτη, τρεις του κλέφτη....δέκα του κλέφτη(!) έχασα μια χελωνίτσα...zw :grin:

Neoklis 24-04-07 19:40

Χρειάζεται προσοχή γιατί και εγώ μια μέρα παραλίγο να την δω να ελεύθερη πτώση από τον 3ο όροφο του σπιτιού μου.... Μιας και το μικρό μπαλκονάκι της κουζίνας δεν έχει τοιχάκι και είναι επίπεδο τελείως.... Φαντάζεστε...???? :smt021 :smt021 :smt021 :smt021

Strahos 24-04-07 20:46

Σε ένα φόρουμ για ερπετά πιστεύω οι χελώνες σου θα έβρησκαν λύση πιο εύκολα. Υπάρχει ελληνικό.
(χωρίς να διαβάσω τι γράφτηκε σ'αυτό το ποστ)

kaneda 02-02-11 22:04

Εγώ για τη χελωνιέρα μου και τα 2 χελωνάκια μου τη λάμπα να πάρω. Βρήκα στο amazon
κάτι ωραίες, αλλά ποια να διαλέξω, έχω και κεραμική και uva-uvb. Για πες τε γνώμη, ώστε να παραγγείλω όταν πληρωθώ.

theodoia 19-02-11 22:37

sos

πριν μια 2 βδομαδες απεκτησα 2 χελωνακια. σημερα καθως καθαριζα το ενυδρειο τους (τις ειχα τοποθετισει σε ενα βαθυ σχετικα βαζο) παρατηρησα οτι η μια ''δραπετευσε''.. ψαχνω ολο το σπιτι κ δεν μπορω να τη βρω εδω και κανα 2ωρο.. ειχε κανεις παρομοια εμπειρια? πως να τη βρω?

kaneda 15-04-11 19:20

Γεια σας και από μένα. Λέω να αγοράσω ένα ceramic heat emmiter αλλά είναι 150 W, έχω 2 χελωνάκια. Είναι πολλά τα 150 W?

Ορίστε και το link από amazon.

glacius80 15-04-11 19:24

φιλε μου καλησπερα.εξαρταται το υψος που θα το βαλεις απτο σημειο που λιαζονται.με ενα θερμομετρο κ διακυμανσεις στο υψος πρεπει να πετυχεις θερμοκρασια το πολυ 32 βαθμους κελσιου.εγω παντως με μια 40αρα εχω υψος 10 περιπου εκατοστα.με μια 150αρα.....θα θες κανα μετρο!!!

kaneda 15-04-11 19:50

Ωραία τότε θα κοιτάξω να πάρω καμιά 40W. Έχεις κάποιο μαγαζί να μου πεις από ΄που την πήρες; Έχεις και λάμπες UVB και τα σχετικά;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01715 seconds with 10 queries