Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Νόμος για ενυδρεία? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15196)

Tolis 21-01-07 15:25

Ουτε στην Ευρωπη υπαρχουν αντιστοιχοι νομοι (μιλαμε παντα για ενυδρεια ως μεσα διαβιωσης ψαριων σε κατοικιες ή αλλα κτιρια).
Αυτο που θα γινοταν αν καποιος φορεας αποφασιζε να προτεινει να γινει καποιος νομος, θα ηταν, οπως υπαρχουν χιλιαδες αλλοι παραλογοι νομοι στην Ελλαδα, καποιοι πανεξυπνοι και πανασχετοι νομοθετες να φτιαξουν εναν ακομα παραλογο νομο.

Strahos 21-01-07 15:28

αυτό είναι αλήθεια...:( Ελλάς το μεγαλείο σου

frits 21-01-07 15:33

Συμφωνώ, του στυλ: "απαγορεύονται ενυδρεία άνω των 100 λίτρων σε πολυκατοικίες" κλπ, οπότε άστο καλύτερα... ;)

skyros 21-01-07 16:15

Ειδικός νόμος για ενυδρεία δεν υπάρχει. Οπότε νομικά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει. Γενικά πάντως καλό έιναι να διαβάζουμε τον κανονισμό πολυλατοικίας και να προσέχουμε στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφουμε να μην υπάρχουν παράλογοι όροι. Ενα ενυδρείο για ένα σπίτι μπορεί να είναι επικύνδυνο τόσο όσο ένα μεγάλο βάζο, τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο το οποίο χαλάει η δυσλειτουργρεί και προκαλέι ζημία εξαιτίας της αδιαφορίας ή της αμέλειας του ιδιοκτήτη του αντικειμένου αυτού. Σχετική νομολογία δεν υπάρχει για ενυδρεία αλλά υπάρχει πλουσιότατη νομολογία για καταχρηστιοκές και παράνομες πράξεις, ή απειλές όπως εν προκειμένω.
Συμπερασμα: Μη μασάς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.:cool:
skyros

Strahos 21-01-07 18:21

μα δεν μασάμε. Άν θέλουμε το γεμίζουμε και άστην να κάνει τούμπες. Σε περίπτωση δίκης οι δικαστές θα γελάνε αν ακούσουν τέτοιες ανοησίες. Το θέμα είναι ποιος έχει όρεξη να τρέχει σε δίκες. Εάν δεν θέλαμε να φύγουμε για άλλους λόγους θα το τραβούσαμε και μέχρι εκεί. Απειλές δεν πρέπει να σηκώνει κανείς. Αλλά για ακόμα μιά φορά λέω πως είναι κι άλλα μαζεμένα και δεν θέλουμε να μείνουμε άλλο με τίποτα.

MiziGr 21-01-07 18:59

Strahos καλή τύχη!!!! Εμένα πάντως με βοήθησε ο σπιτονοικοκύρης να το ανεβάσουμε το καινούργιο μου ενυδρείο:D:D:D

CASPER 21-01-07 19:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από MiziGr (Μήνυμα 150005)
Εμένα πάντως με βοήθησε ο σπιτονοικοκύρης να το ανεβάσουμε το καινούργιο μου ενυδρείο:D:D:D

Τι του λές τέτοια του ανθρώπου !!! Θα κάνει χαρακίρι (ή θα πνίξει την από πάνω:D )

Strahos 21-01-07 19:39

μάλλον το 2ο...:evil:

MiziGr 21-01-07 19:48

Νομίζω ξενοικιάζεται ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία μου :p:p:p.

Strahos 21-01-07 19:59

αν θες στείλε μου σε πμ πληροφορίες για το διαμέρισμα ;)

MiziGr 21-01-07 20:02

Πλάκα έκανα. Βασικά νοικιάζεται ένα αλλά δεν κάνει για σένα... Είναι 27τετραγωνικά οπότε το μόνο ενυδρείο που θα μπορείς να έχεις εκεί μέσα είναι κανένα 20λιτρο:D:D:D

andreas K 21-01-07 20:48

Αν φυγεις...ξεχνα τη βρυση ανοιχτη!!

Strahos 22-01-07 15:03

κλείσαμε σπιτάκι ολοκαινούργιο σήμερα! :D πρώτοι κάτοικοι, σε πολυκατοικία χωρίς ιδιοκτήτη να σε πρήζει! Μιά χαρά

MiziGr 22-01-07 18:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 150146)
κλείσαμε σπιτάκι ολοκαινούργιο σήμερα! :D πρώτοι κάτοικοι, σε πολυκατοικία χωρίς ιδιοκτήτη να σε πρήζει! Μιά χαρά

Καλορίζικο!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα για το καινούργιο σπίτι!!!! Περιμένουμε φώτος από το τεράστιο ενυδρείο που σίφουρα θα στήσεις!!!!!

CASPER 22-01-07 18:32

Καλορίζικο . Θα βρήτε την ησυχία σας επιτέλους.
Αντε.... έχεις δουλειά τώρα... στήσιμο ενυδρειου :D:D:D

thanosatha 22-01-07 18:53

Την καλυτερη δουλεια κανατε, εκει που ειχατε μπλεξει...
Καλοριζικο λοιπον, να εχετε μια τελεια διαμονη με πολλα πολλα λιτρα!;)

frits 22-01-07 19:20

καλορίζικο, ελπίζω να έβαλες στο συμφωνητικό όρο για ενυδρείο, αν και εύχομαι να μην έχεις άλλα προβλήματα;)

Zorba_The_Freak 22-01-07 19:43

Και τράβα και μια αγωγή στην παλιά σπιτονοικοκυρά γιατί σε ανάγκασε να μετακομίσεις χωρίς να έχει λήξη το συμβόλαιό σου και μπήκες σε έξοδα, γιατί οι μετακομίσεις κοστίζουν, και έχασες χρήμα από τη δουλειά σου γιατί έψαχνες μήνες ολόκληρους για κατάλληλο σπίτι και είχες και ψυχική οδύνη από την συμπεριφορά της κλπ κλπ... ;)

Kostas G. 23-01-07 10:38

Μια απορία που έχω και εγώ:το διαμέρισμα που έκλεισες είναι ισόγειο ή όχι;:rolleyes:
Ρωτάω γιατί αν δεν είναι,αυτό σημαίνει οτι θα το στήσεις σε κάποιον όροφο:D και...αντέχει;

kastmaniac 23-01-07 12:27

Τον περασμένο Νοέμβρη εκδικάστηκε μία ενδιαφέρουσα περίπτωση στο Ηράκλειο. Γείτονισσα :smt096 έκανε μύνηση σε γείτονα γιατί τα δύο καναρίνια που είχε, κελαηδούσαν πολυ δυνατά και αρκετές φορές μάλιστα δεν σέβοταν και τις ώρες κοινής ησυχίας και κελαιδούσαν και το μεσημέρι. Η δίκη έγινε κανονικότατα, κράτησε γύρω στα 5 λεπτά, όλοι έβαλαν τα γέλια, ο κατηγορούμενος (ηλικίας 78 ετών) αθωώθηκε και είχε και δεδικασμένο στα χέρια του οτι τα καναρίνια του μπορούν να τραγουδούν οτι ώρα θέλουν. Η μυνήτρια απείλησε τον κατηγορούμενο και της έγιναν και συστάσεις απο την έδρα!

Μήν αφήνουμε να μας χαλάνε την διάθεση!

Εύχομαι ολόψυχα φίλε μου στο καινούριο σου σπίτι να φιλοξενήσεις και τα 840 και 1840 και 2840 λίτρα και να κάνεις πολλά ψαράκια ευτυχισμένα! Τελικά σου βγήκε σε καλό!

Strahos 23-01-07 14:57

ευχαριστώ παιδιά,
το καινούργιο σπίτι είναι ισόγειο με βεράντα και κηπάκι, ιδιωτική θέση πάρκινγκ σε κλειστό γκαράζ, ολοκαίνουργιο (θα είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουν) και σε πολύ καλή και ήσυχη περιοχή. Ούτε ανυψωτικό θα χρειαστεί ούτε προβλήματα με το ενυδρείο από γείτονες θα υπάρξουν.:smt023

Kostas G. 23-01-07 18:20

Μου φαίνεται πως βρήκες ένα τέλειο σπιτάκι...:p
Άντε να δούμε και το 840λιτρό σου να στήνεται...;)

MiziGr 23-01-07 19:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 150351)
ευχαριστώ παιδιά,
το καινούργιο σπίτι είναι ισόγειο με βεράντα και κηπάκι, ιδιωτική θέση πάρκινγκ σε κλειστό γκαράζ, ολοκαίνουργιο (θα είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουν) και σε πολύ καλή και ήσυχη περιοχή. Ούτε ανυψωτικό θα χρειαστεί ούτε προβλήματα με το ενυδρείο από γείτονες θα υπάρξουν.:smt023

Τί πισίνα δε θα έχει;;; Αν είναι δυνατόν... :D:D:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:06.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01780 seconds with 10 queries