Παιδια, μια τελευταια ερωτηση που θα κρινει μαλλον και την τελικη επιλογη:
Ποιο εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τα δυο, το φυλλοχωμα η το floredepot? |
Παράθεση:
|
Μα ετσι κι αλλιως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα θα πρεπει να βαζεις ταμπλετες ή στικ λιπασματος κοντα στις ριζες οποτε τι νοημα εχει να το σκεφτεσαι? Θελω να πω οτι δυσκολα παιρνει κανεις την αποφαση να ξηλωσει το ενυδρειο του για ν'αλλαξει υποστρωμα.
|
Κοιταξε το ενυδρειο αυτη τη στιγμη ειναι μια ζουγκλα απο φυτα. Επειδη δε μου αρεσει ετσι οπως ειναι τωρα ετσι και αλλιως τα περισσοτερα φυτα θα αλλαξουν θεση. Περα απο αυτο, το μεγαλυτερο μερος της αμμου τωρα καλυπτεται απο java την οποια θελω να βγαλω και να στρωσω parvula οποτε καταλαβαινεις οτι για να γινουν ολα αυτα θελει χρονο. Νομιζω, λοιπον οτι θα ειναι καλυτερα να το ξεστησω τελειως, να το καθαρισω κλπ.
|
Το πρώτο ενυδρείο μου στήθηκε με φυτόχωμα που διάλεξε ο πετσοπάς.
Γνώρισα πολλά είδη άλγης αλλά δεν ξέρω αν ήταν η αιτία το υπόστωμα ή το ότι ως αρχάριος δεν μπορούσα να το χειριστώ. Το χειρότερο όλων -αν και το είχαμε αγοράσει με αυτό τον όρο- ήταν ότι δεν ήξερα να απαντήσω στο... - "είσαι σίγουρος ότι δεν έχει χημικά το φυλλόχωμα..." +-7 Μετά υπήρχαν κάτι θεωρείες ότι μπορεί τα ψάρια να πεθαίνουν με τον καιρό και άλλα τέτοια...:rolleyes: Το δεύτερο στήθηκε με υπόστρωμα της sera και επιπλέον προσθήκη τύρφης...το αποτέλεσμα , πολύ καλύτερο ! Νομίζω ότι είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά και είναι μεγάλη βοήθεια για τα φυτά στο ξεκίνημα. Θα αλλάξεις και την άμμο με λεπτόκοκο χαλίκι, ε ; |
Παράθεση:
Η αμμος που εχω τωρα ειναι αρκετα χοντρη... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:59. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board