Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   τρυπες στο κεφαλι?? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=12316)

rita 26-06-06 09:33

σιγουρα..βεβαια με το flagyl υπαρχουν διαφοροι τροποι δρασης...δεν ειναι απαραιτητο να εφαρμοσω αυτον..ιδωμεν..

Lsourtzo 10-07-06 23:32

τελικά τι έγινε ???
έπιασε το κόλπο με την τροφή ???
πως πάνε τα ψαράκια σου ??

Strahos 11-07-06 09:49

νομίζω οι τρύπες στο κεφάλι προέρχονται από βακτηρίδια στα έντερα που τρώνε όλα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής του ψαριού οπότε αρχίζει ο οργανισμός να θρέφεται από το ίδιο το σώμα του ζώου οπότε η μόνη λύση είναι φαρμακευτική*

*με κάθε επιφύλαξη, νομίζω οτι το διάβασα κάπου δεν θυμάμαι που, αν δεν είναι έτσι ας με διαψεύσει κάποιος που το γνωρίζει

Lsourtzo 11-07-06 09:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos
νομίζω οι τρύπες στο κεφάλι προέρχονται από βακτηρίδια στα έντερα που τρώνε όλα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής του ψαριού οπότε αρχίζει ο οργανισμός να θρέφεται από το ίδιο το σώμα του ζώου οπότε η μόνη λύση είναι φαρμακευτική*

*με κάθε επιφύλαξη, νομίζω οτι το διάβασα κάπου δεν θυμάμαι που, αν δεν είναι έτσι ας με διαψεύσει κάποιος που το γνωρίζει

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pet
μήπως αυτή η παλιοαρρώστια το hole in the head? http://www.flippersandfins.net/HITHarticle2.htm
Βρήκα αυτό το site που έχει φωτογραφίες για να μπορείς να συγκρίνεις αν είναι αυτό. Αυτό προκαλείται από κακές συνθήκες νερού ή κακή διατροφή (ενννοεί μάλλον ελλειπή, χωρίς βιταμινες κτλ.)
Τουλάχιστον έτσι διάβασα....

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από rita
παντως απ οτι εμαθα δεν ειναι απαραιτητο η αρρωστια να εχει προκληθει απο hexamita,μπορει να ειναι κ απο κακη διατροφη..

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lsourtzo
είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν κάμποσο καιρό με τα severum μου ...
εμένα πάντως με την αλλαγή της τροφής, 2 βδομάδες μετά τα συμπτώματα ελαχιστοποιήθηκαν ... τώρα ποια είναι κακή ανάμνηση !! :smt037

σε κάλυψα ??

Strahos 11-07-06 10:02

νομίζω ναι... οπότε σωστά θυμάμαι μπορεί να προκληθεί κι από αυτό...

Giorgos 14-07-06 23:33

Τώρα είδα το θέμα αυτό!

Οι δύο αυτές ασθένειες (hole in the head και hexamita) δεν είναι ίδιες.

Πάντως, Ρίτα, μην βιαστείς να προχωρήσεις σε φαρμακευτική αγωγή. Παλιότερα είχα σώσει ένα μεγάλο oscar από αυτή την ασθένεια (τον αγόρασα επειδή ήταν στα μαύρα του τα χάλια). Τον έσωσα χωρίς καν να χρησιμοποιήσω μετρονιδαζόλη (flagyl).
Αυτό που έκανα ήταν να εμπλουτίσω την διατροφή του, να κάνω συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού (50% ή περισσότερο - 2 φορές την ημέρα) και να μουλιάζω τις τροφές σε υγρή πολυβιταμίνη (από φαρμακείο). Πήρε μερικούς μήνες μέχρι να υποχωρούν τα σημάδια που είχε (τα οποία ήταν πολύ έντονα και σε προχωρημένη κατάσταση) άλλα άξιζε, παρόλο που του έμειναν αρκετά σημάδια.

Φρόντισε να ταϊζεις μεγάλη ποικιλία τροφών (αποξηραμένες, κατεψυγμένες και ζωντανές) και να τηρείς ευλαβικά τις ρουτίνες καθαριότητας.

Τελικά πως πάει το ραμιρέζι;

Lsourtzo 15-07-06 00:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos

Τελικά πως πάει το ραμιρέζι;

με αυτήν την απορεία είμαστε όλοι εδώ και 20 μέρες !! :confused: :rolleyes: :smt017

george 15-07-06 14:25

Η Ρίτα λείπει στην Ζάκυνθο για διακοπές...οπότε θα απαντήσει μάλλον μόλις γυρίσει !

Θεοδωρος 07-08-06 20:35

αυτη η αρρωστια ειναι κολλητικη;ευχαριστω.

Lsourtzo 07-08-06 21:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Θεοδωρος
αυτη η αρρωστια ειναι κολλητικη;ευχαριστω.

100% σίγουρος δεν είμαι ... αλλά :

άμα έχει προκληθεί από hexamita λογικά θα είναι ...

τώρα αν είναι λόγο αβιταμίνωσης ... νομίζω ότι με το σκεπτικό ότι τα ψάρια του ίδιου είδους έχουν την ίδια ανάγκη για τροφική ποικιλία ... και εφόσον τουλάχιστον ένα δεν την έχει ... πιθανό να μην την έχουν ούτε τα άλλα !!

Παντός από ότι έχω καταλάβει … και σε αυτήν την αρρώστια παίζει καθοριστικό ρόλο η διατροφή αλλά και η ποιότητα του νερού … οπότε …

Giorgos 08-08-06 11:51

Το πρωτόζωο Hexamita (το οποίο δεν υπάρχει μόνο στα ψάρια) πολύ πιθανό να είναι κολλητικό. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί ότι τα πρωτόζωα αυτά δεν προκαλούν και δεν ευθύνονται για την ασθένεια hole in the head. Απλά, συχνά συσχετίζονται με την ασθένεια αυτή επειδή βρίσκονται στις ανοιχτές πληγές (αφού έχει μολυνθεί το ψάρι) που είναι αποτέλεσμα του ΗΙΤΗ.

Όπως είπε και ο lsourtzo, το ΗΙΤΗ κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην φτωχή διατροφή που προσφέρεται στα ψάρια, στις άθλιες συνθήκες νερού του ενυδρείου, κλπ. Με αλλαγές νερού και καλυτερεύονται τις συνθήκες νερού μπορούμε (με λίγη τύχη) να εξαλείψουμε την ασθένεια.

Ενω η Hexamita είναι ένα πρωτόζωο που συνήθως παρατηρείται στην χοληδόχο κύστη των ψαριών και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα όργανα (προκαλώντας τον θάνατο του ψαριού). Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται θεραπεία με μετρονιδαζόλη.

rita 23-08-06 21:38

καλησπερα!μολις σημερα γυρισα απο διακοπες κ διαβασα αυτο το ποστ.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα ψαρια μου ουτε παρατημενα ουτε πεινασμενα τα ειχα,και επισης ειχαν κ ποικιλια τροφης.αλλαγες νερου εκανα τακτικες!οποτε στην περιπτωση μου απο κατι αλλο ηταν.

Giorgos 24-08-06 17:54

Καλωσήρθες, Ρίτα!

Δεν μας είπες όμως πως τα πάει το ramirezi...

rita 25-08-06 13:32

ευχαριστω...δεν τα παει δυστυχως.δεν εχω ιδεα τι συνεβη...μολις γυρισα απο ζακυνθο αντιμετωπισα διαφορες εκπληξεις στα ενυδρεια μου......
1ον..η πριζα του χρονοδιακοπτη δεν εκανε καλη επαφη με αποτελεσμα τα ψαρια μου να μην εχουν φως ενας θεος ξερει για ποσο καιρο και τα φυτα να ειναι στα κακα τους τα χαλια,η java moss να ειναι κατακιτρινη κλπ.
2ον..στο 40λτ που ειχα μονο το ραμιρεζι και ενα apple snail δεν βρηκα τιποτα,αλλα αυτο που ειδα κ τρελλαθηκα ειναι οτι το μοπανι πρεπει να εχει πιασει μυκητες η κατι τετοιο..
δεν ξερω απο που να αρχισω να μαζευω...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:39.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01975 seconds with 10 queries