Παράθεση:
|
Μπορεί να δουλέψει αλλά με μικρά ενυδρεία.
Να πω και εγώ για τα κλιματιστικά. Τι να πω δηλαδή τον οβολόν μου θα δώσω, ο Liolios τα είπε όλα. Το κλιματιστικό για να είναι οικονομική η χρήση του δεν το αναβοσβήνουμε κατά βούληση, αλλά επιλέγουμε μία σταθερή θερμοκρασία και το αφήνουμε στην ησυχία του. Το καλό είναι ότι σε περίπτωση που ανέβει η θερμοκρασία του χώρου κατά 1 βαθμό θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο να δουλέψει το κομπρεσέρ του και να την κατεβάσει, σε σχέση με το να έχει να κάνει το ίδιο με 5-6 βαθμούς διαφοράς που θα δαπανήσει μεγάλο έργο και με σημαντικό κόστος. Στην πράξη ναι είναι οικονομικό, μάρτυρας μου οι λογαριασμοί που είναι στα ίδια επίπεδα με τον χειμώνα. Πρόσφατα ενεργοποίησα και το νυχτερινό ρεύμα όπότε σίγουρα θα υπάρξει και κάποια, μικρή πιστεύω, μείωση. ΥΓ Εκτός των άλλων και το δωμάτιο απόλαυση για εμένα |
Παράθεση:
|
Μια που το πιάσετε το θέμα και για όσους δεν το έχουν δει έχει εδώ μια κατασκευή :
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/5tee/psyksi.htm |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αφου προκειται περι κλειστου κυκλωματος η ταχυτητα κυκλοφοριας του νερου μεσα στη σωληνα δεν ειναι τοσο κρισιμη. Δεν πρεπει να ειναι πολυ αργή για να μην παγωσει και για να εχει τη μεγαλυτερη δυνατη διαφορα θερμοκρασιας σε ολο το μηκος του.
Πρακτικά μπορει να εφαρμοστεί σε μικρα ενυδρεια καθοτι η ψυκτικη ισχυς του ψυγειου δεν ειναι αρκετή για μεγαλα ενυδρεια και οι απωλειες ειναι μαλλον μεγαλες... Ομως ογκος, πολυπλοκοτητα, νερα, κυκλοφορητες, λαστιχα, καταναλωση ρευματος.. Οχι και πολυ πρακτικη λυση. Καλυτερα να πειραματιστει καποιος με στοιχεια Peltier σε μικρα ενυδρεια.. |
Παράθεση:
http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ +-3 +-3 +-3 |
Παράθεση:
Δεν μπορείς να πεις είναι ένα βήμα και αυτό.:smt041 |
Θα μπορούσε άραγε να μπεί ολόκληρο το εξωτερικό φίλτρο μέσα στο ψυγείο;
Έτσι γλιτώνεις και λάστιχα και έξτρα κυκλοφορητές. Βέβαια θα ύπαρχουν άλλα προβλήματα. Τα βακτηρίδια μέχρι τι θερμοκρασία αντέχουν; |
Παράθεση:
|
FIRSTLINE 9000BTU 179 ευρώ
FIRSTLINE 12000BTU 189 ευρώ Στο carrefoure και Μαρινόπουλο. Την πέφτετε και στον καναπέ με τη φραπεδιά στο τραπεζάκι και απολαμβάνετε τα pet σας cooooollllllll !!!!!!:cool::cool::cool::cool::cool: |
πειραματιστειτε εσεις μετα στοιχεια του...πελτέ+-6, και εγω θα κανω αλλο πειραμα.!!!
πειραμα εν τη λειτουργια ομως... το σχεδιο ειναι το εξης. (προυποθετει χωρο εξω απο το σπιτι). μια που εχω ακριβως απ εξω το μπαλκονι, απο το ενυδρειο μισο μετρο, ενας μικρος καταψυκτης με 2 τρυπες 20αρες σε μια πλευρα. θα ειναι η εισοδος και η εξοδος του νερου. μεσα 20 μετρα περιπου λαστιχο δικην σπειρωματος, και φυσικα το σαμπ θα ειναι η πηγη αλλα και η καταληξη του νερου. μια αντλια που αναλογα του μανομετρικου της, θα δουμε ποια μπορει να κανει σωστο παιχνιδι !! το συστημα θα ελεγχεται απο θερμομετρο κοντρολλερ, που θα ανοιγοκλεινει τον καταψυκτη . μια χαρα στη θεωρια εεε?? αντε να δουμε τι λαγο θα βγαλουμε... ελπιζω μεσα στην βδομαδα ναχουμε και ...φωτογραφικο υλικο !!! |
O καταψυκτης θα ανοιγοκλεινει? Απ οτι ξερω για να παγωσει η να ερθει σε φυσιολογικη θερμοκρασια θελει παρα πολυ ωρα.
|
Οταν θα κλήσει ο καταψύκτης θα αργήσει πολύ να μην παγώνει το νερό που θα περνα απο μέσα.
Πιο σωστό θα ειναι να έχεις ενα μπαιμπας πριν τον ψύκτη για να αφήνει να περναει το νερό απο τον ψύκτη ή όχι. |
Γαυρε θα μας τρελανεις?
ο πιο φθηνος καταψυκτης εχει περιπου 200€ και θες να τον τρυπησεις? Τι κανει ο ανθρωπος για να σωσει το reef του! Εγω τοσο καιρο εχω σκεφτει την ιδεα-εφαρμογη του Τακη, με τη διαφορα οτι οι χαλκοσωληνες θα βρισκονται αυτουσιοι μεσα στο νερο του ενυδρειου, και πριν βιαστειτε να βρισετε-γελασετε-γιουχαρετε δειτε λιγο τους νεους χαλκοσωληνες CuSmart της Χαλκορ, με πλαστικη μονωση γυρω απο το σωληνα. Το θεμα ειναι ποσο θερμομονωση κανουν? Σε pdf http://www.stern.si/prospekti/cusmart_halcor.pdf |
Υπαρχουν και τα 12V ψυγεια αυτοκινητου, που κατεβαζουν 0 C (σε καποια ωρα βεβαια) περιπου 50 ευρω.Εγω εχω βαλει το fluval 404 μεσα και εχω σταθερα 26c(οταν το δουλευω το μεσημερι). Βεβαια θελει δουλεια ακομα. Θελει κοντρολερ που οταν φτασει κατω απο χ βαθμους να κλεινει το ψυγειο και να ανοιγει ενα βεντιλατερ με γριλιες(τουαλετας)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board