2 Ενυδρεία των 200 λίτρων(ενα για το γραφείο και ένα για το σπίτι) , εξωτερικό φίλτρο της eheim 2215 620λίτρα ανά ώρα, θερμοστάτης eheim 150 watt, 2 λάμπες 30watt(μια άσπρη και μια ροζ akadia για τα φυτά μου).Και τα δύο φιλοξενούν δίσκους και είναι φυτεμένα.(7ph, 3kh, 8gh, 0 ammonia, 0 nitrite σε 29C)
ερώτηση:πως ξεχωρίζεις ακριβώς τον αρσενικό από το θηλυκό δίσκο?.Ας βάλουμε παράδειγμα τον μπλε μου δίσκο , είναι κοριτσάκι ή αγοράκι? |
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να διακρινεις το φύλο του δισκου. Η επικρατέστερη αφορα την προέκταση του ραγχιαίου πτερυγίου η οποια τεμνει(θυληκο) η δεν τέμνει(αρσενικο) το πτερύγιο της ουράς.
Οι μεγάλοι αναπαραγωγεις όμως λένε ότι κατι τετοιο εχει ενα μεγάλο βαθμό ρίσκου.....με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στανταρ μέθοδος σεξουαλικού διαχωρισμού........... |
τι εννοεις λεγοντας...Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να διακρινεις το φύλο του δισκου. Η επικρατέστερη αφορα την προέκταση του ραγχιαίου πτερυγίου η οποια τεμνει(θυληκο) η δεν τέμνει(αρσενικο) το πτερύγιο της ουράς.
εννοεις την νοητη προεκταση του ραγχαιου να τεμνει την ουρα......???? εγω ξερω για το οργανο κατω στην κοιλια τους οταν ειναι εξω αναλογα το σχημα ...οσο πιο τριγωνικο λεγεται οτι ειναι αρσενικο.....οσο αφορα τα δικα σου ψαρακια μου φαινονται μικρα σε μεγεθος..... |
Δεν νομίζω οτι μιλάμε για την νοητή προέκταση του ραχιαίου πτερυγίου αλλά για πραγματική δηλαδή στους θυληκούς "συνήθως" το ραχιαίο πτερύγιο φτάνει μέχρι την ουρά. εκεί που έχουμε ακόμη ποιο πολλές πιθανότητες να πουμε οτι μιλάμε για θυληκό δίσκο είναι οταν και τα δυο πτερύγια ραχιαίο και εδρικό τέμνουν την ουρά.
|
μα ολα τα μεγαλα ψαρια φτανει το ραγχαιο και το εδρικο στην ουρα....??????
|
Παράθεση:
|
οκ......αλλα απο ποιο σημειο του ραγχαιου μετραμε νοητα....??? απο κορυφη η απο το τελος.....????
|
σας αφιερωνω αλλη μια φωτο του αγαπημενο μου ενυδρειου...(αν και το αλλο εχει 3βδομαδες το γυρησα σε δισκοενυδρειο )..........
|
γεια σας παιδια η παρεα στο ενα ενυδρειο μεγαλωσε και συμφωνα με βασιμες πληροφοριες (χεχε) ισως τα δυο νεοτερα ψαρια βγουνε και ζευγαρι.....το πρωτο το ειδατε οριστε και το δευτερο που θεωρω να εειναι το θηλυκο......;) ;)
|
|
Ωραία κάμερα!!! :D :D
|
ωραιος μοντελος φοναμστελ....!!!!!!
|
θα κανουμε κανα προξενιο φον............???????
|
Παράθεση:
Αλλά χωρίς φότοσοπ τέτοια φωτό ΔΕΝ! Παράθεση:
Να μεγαλώσουν λίγο οι δικοί σου και το βλέπουμε :cool: ΥΓ: "Δώσε" λίιιιγο παραπάνω σε σκληρότητες (gh=5~6, kh=4) και τις ξανακατεβάζεις όταν αρχίσει το νυφοπάζαρο ;) |
1 Συνημμένο(α)
ενα κοντινό και από μένα
|
1 Συνημμένο(α)
και ένα δεύτερο
|
πολυ ομορφα τα ψαρακια σου σκιπερ...ειδικα το πρωτο .....μπραβο μπραβο.......!!!!!!
.....φον το ξερεις το ρητο.....μικρος μικρος στο ματι μεγαλος στο κρεβατι.....χεχε.....+-2 |
φτου φτου σκόρδα .... κούκλοι !!!
|
2 Συνημμένο(α)
Και 2 από μένα που είναι ζευγάρι
|
να σου ζησουν και σε σενα .....!!!!!!
|
mikele ωραία τα δισκάκια σου!Μόνο το microsorum windelov που φαινεται στη φωτό φαινεται , δεν το φυτεύουμε, το δένουμε σε πέτρα ή ξύλο γιατί αλιως χαλάει.
|
δηλαδη με σπαγκο οπως τις ανουμπιες...????εχει πολυ σφικτες ριζες να τις ανοιξω και να τις δεσω...? τοσο καιρο δεν επαθε τιποτα ....??σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.....:p
|
Παράθεση:
|
αν εχω μονο τη ριζα φυτεμενη ....????το εχω δυο μηνες περιπου μπορει και λιγο παραπανω.....:p
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:26. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board