Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ζώα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=69)
-   -   κοιταξτε τι βρηκα:αδεσποτο γατακι!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=11861)

filoxenos 15-05-06 16:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από george140
...Γέμισε ένα μπιμπερό 250ml με γάλα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη...

Φίλε μου, το μεγαλύτερο (διατροφικά) λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος!
ΠΟΤΕ σε σκυλιά ή γατιά ζάχαρη!
Ρωτήστε κτηνίατρο να σας πει το γιατι...

Mitsos 15-05-06 16:40

ναι το εχω ακουσει κι εγω απο κτηνιατρο!!!
μακρια απο ζαχαρη!!!!

melitropos 15-05-06 18:09

ομορφοοοοοοοο!!!!

πολυ ομορφο Μαριελ....μπραβο !!!ειναι ομορφουλη!!!

george140 15-05-06 20:31

Εγώ ρώτησα κτηνίατρο και μου είπε ότι σε αυτήν την ηλικία η ζάχαρη είναι η τροφή με την περισσότερη ενέργεια που μπορούν να έχουν. Το έχω εφαρμόσει και αναπτύχθηκαν κανονικά.Ακόμα και ο ίδιος το κάνει συχνά.
Σε μεγαλύτερη ηλικία η ζάχαρη απαγορεύεται συμφωνώ.

Cydox 15-05-06 21:03

H ζαχαρη και εγω ξερω οτι δεν κανει καλο, επειδη προκαλει προβληματα στην οραση, βεβαια αν της δωσεις 1-2 φορες δεν νομιζω να παθει τιποτα. Επισης ειμαι κατα την στειρωσης, γιατι απο την στιγμη που φιλοξενεις μια γατα ή οποιοδηποτε αλλο ζωο, εχεις υποψη σου και την ενδεχομενη γεννα που θα προκυψει, ακομη, ειναι κατακριτεο να στερεις απο ενα ζωο την φυσικη του αναγκη για αναπαραγωγη μονο και μονο για να μην εχεις στο κεφαλι σου 10 μικρα που θελουν φροντιδα :rolleyes: . Οι γατες ειναι αιλουροειδη, οποτε δεν νομιζω να τιθεται θεμα εγωισμου, που αναφερθηκε πιο πανω, απλα κοιτουν να βρουν το καλυτερο δυνατο για αυτες, και δεν προκειται ποτε να εχεις την ιδια σχεση που θα ειχες με ενα σκυλο, αυτο ειναι και το στοιχειο που τις κανει τοσο γοητευτικα ζωα ;) Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p

filoxenos 15-05-06 21:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Cydox
...Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p

Συνειδητοποιείς τι κύκλο συζήτησης μπορεί να ανοίξει αυτή η φράση??? :smt103 Μην το λες αυτό, ούτε γι' αστείο! Μέχρι πόλεμος μπορεί να γίνει! Θα κατέβει ο Klaz από Θεσ/νίκη μαζί με το... ζώον! :smt110 :D

Cydox 15-05-06 22:08

Χαχαχα. Καλοπροαιρετα το ειπα, οπως παντα, αλλα αυτη ειναι και η γνωμη μου:D συζητηση κανουμε αλλωστε.

klaz 15-05-06 23:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Cydox
;) Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p

:rolleyes::rolleyes:....δεν το νομιζω.......στην δικη μου περιπτωση του λες ''κατσε''......και μετα καθεσαι........:D:D:D:D:D:D:D

dimitris21 16-05-06 09:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Mariel
απο ποια αποψη??

Θα διευκρινίσω όμως πάλι ότι μιλάω από την εμπειρία μου από τα σκυλιά και πιστεύοντας ότι και στις γάτες δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα.
Η ξηρή τροφή είναι πιο πλήρης
δεν χρειάζεται συντήρηση σε ψυγείο
αποθηκεύεται πιο εύκολα
δεν προκαλεί στο ζώο δυσοσμία
κάνει καλό στα δόντια
είναι πιο οικονομική
και τη συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων… ουπς… άσχετο αυτό!:)
Υπάρχει όμως και ένα αρνητικό, η ημερήσια ποσότητα πρέπει να χωρίζεται σε δυο γεύματα.
Όλα αυτά όμως όταν μιλάμε για επώνυμες ποιοτικές τροφές και όχι για κάποιες χύμα ανώνυμες.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Archon
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν δίνεις ξηρά τροφή, πρέπει να φροντίσεις να έχει κοντά μπόλικο νεράκι. :p :p .

Ανεξάρτητα από την επιλογή τροφής αυτό το θεωρώ δεδομένο ότι το ζώο πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο νερό.

netblues 16-05-06 09:42

Καλη η ξηρα τροφή, αλλά σαν την φρέσκια καμμια..
Τοσο οι αποξηραμενες, όσο και οι κονσερβες παραγονται απο κρεας δευτερης διαλογης.. (ποδια ουρες, ζωα μεγαλης ηλικιας κλπ) οχι ομως απο ληγμενα/ακαταλληλα κρέατα.
Ειναι τελειως αδυνατο να κρατηθει γραμμη παραγωγης κονσερβων με ακαταλληλες πρωτες υλες.
Καμμια εταιρια δεν θα ρισκαρε να ανοιξει ο πελατης την κονσερβα και να βρει σκουλικια μεσα, ακομα και αν προκειται για ζωοτροφες.
Απο κει και περα, μην τρελαινομαστε..
Οι γατες και οι σκυλοι για χιλιαδες χρονια ζουσαν κοντα στους ανθρωπους και ετρωγαν οτι περισσευε (και κανα ποντικακι, καμμια ακριδα για φρεσκο μεζε επισης).

dimitris21 16-05-06 10:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues
Καλη η ξηρα τροφή, αλλά σαν την φρέσκια καμμια..
Τοσο οι αποξηραμενες, όσο και οι κονσερβες παραγονται απο κρεας δευτερης διαλογης.. (ποδια ουρες, ζωα μεγαλης ηλικιας κλπ) οχι ομως απο ληγμενα/ακαταλληλα κρέατα.
Ειναι τελειως αδυνατο να κρατηθει γραμμη παραγωγης κονσερβων με ακαταλληλες πρωτες υλες.
Καμμια εταιρια δεν θα ρισκαρε να ανοιξει ο πελατης την κονσερβα και να βρει σκουλικια μεσα, ακομα και αν προκειται για ζωοτροφες.
Απο κει και περα, μην τρελαινομαστε..
Οι γατες και οι σκυλοι για χιλιαδες χρονια ζουσαν κοντα στους ανθρωπους και ετρωγαν οτι περισσευε (και κανα ποντικακι, καμμια ακριδα για φρεσκο μεζε επισης).

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά δεν ξέρω ποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση να μαγειρεύει στο σκύλο ή στη γάτα, δεδομένου ότι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους ανθρώπους άρα χρειάζονται ξεχωριστό μαγείρεμα.
Όλοι φαντάζομαι θα έχουμε δει ζώα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και με ωραία εμφάνιση, όπως και ζώα σε πολύ κακή κατάσταση. Κατά 90% η διαφορά αυτή οφείλετε στη σωστή διατροφή και το υπόλοιπο στην περιποίηση.
Εδώ είναι για μένα η μεγάλη διαφορά της ξηρής τροφής από τις υπόλοιπες. Είναι η ποιο πλήρης τροφή με το λιγότερο δυνατό κόπο και κόστος, σε σχέση με τις κονσέρβες όπου θέλει και συμπληρώματα ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε ζώου και σε σχέση με το μαγειρευτό όπου πρέπει να διαθέτεις και master διατροφολόγου και πολύ χρόνο.

Mariel 16-05-06 11:33

ποτε μαλλον μολις τελειωσουν οι κονσερβες θα παω να ψαξω για ξηρη τροφη για μωρα.
η αληθεια ειναι οτι οι κονσερβες ψιλομυριζουν....κι εχουν και το προβλημα παγωσε-ξεπαγωσε...
παντως ειμαι πολυ χαρουμενη που η Κλειω φαινεται οτι εμαθε πλεον που ειναι η τουαλετα της :D

Pritanis 16-05-06 12:01

Καλα μιλατε για γατες και δεν σας πηρα χαμπαρι;;;;;; Εδω ο ειδικος....... Λοιπον καλο ειναι η διατροφη της γατας να ειναι ισορροπημενη και να περιλαμβανει τοσο ξηρα οσο και κονσερβοποιημενη τροφη..... Το μεγαλο θεμα που προκυπτει ειναι η μαρκα και κατα συνεπεια η τιμη της τροφης..... Υπαρχουν οι εμπορικες τροφες που κανουν 1-3 € το κιλο και υπαρχουν και οι εξιδεικευμενες εισαγωμενες με τιμες 10-15€ το κιλο...... Το χασμα ειναι τεραστιο..... Το ιδιο συμβαινει και με τις κονσερβες..... Υπαρχει κονσερβα 80 γρ με 1€ και κονσερβα 250 γρ με 0,8€.....Τι κανεις;;;;;;Γενικα επικρατει η αντληψη οτι η ξηρα τροφη ειναι πιο επικινδυνη οσο αφορα τα υποπτα και κακης ποιοτητας συστατικα αφου κανεις δεν ξερει τι πραγματικα ειναι αυτο το καφε γαριδακι που βλεπει.....Το ιδιο βεβαια ισχυει και για την κονσερβα οπου το εξωτικο μενου παπια με πουρε λαχανικων μπορει να ειναι οτιδηποτε......Γενικα ολα ειναι λοττο..... Εγω κανω μια μιξη ακριβης και φθηνης ξηρας τροφης και ταιζω 5 μερες τη βδομαδα, ενω κονσερβα (οχι μους) με ολοκληρα κομματια κρεας ταιζω 2 φορες τη βδομαδα.....

mikenuke 16-05-06 12:10

φατε εναν ειδικο που δεν ξερει να ξεχωριζει αρσενικο απο θυληκο γατι!

pani 16-05-06 12:34

Mmmmmmm απο γάτες και γατάκια εχω και γω να διηγηθώ πολλά, μα μου φαίνεται αν αρχίσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ.... αρκεί να πώ ότι 18χρονη σαν ήμουν και κτύπησε το γατακι μου το πήρα στο κρατικό νοσοκομείο και εκεί άκουσα φωνές και στριγκιές απο γιαγιάδες και παπούδες γιατί χρειαζόντανε να βγάλουμε ακτινογραφίες..... μετά απο αρκετές εβδομάδες θεραπείας και περιποίησης, μου έγινε πιστός φύλακας.... αν ακουγε οτι εκλαιγα γινότανε θηρίο, με επερνε απο τα ρούχα και με εκρυβε κατω απο τραπέζια η κρεβάτια και αλοίμονο σ οποιο πλησίαζε..... τσικίτα τη λεγανε και ακόμα έχω φωτογραφίες με το σπασμένο ποδι της στο γύψο. Ειναι αξιολάτρευτα τα γατάκια. Είναι κουκλάκι να το χαίρεσαι και να το αγαπάς και αυτό θα στο ανταποδίδει πάντοτε. Τώρα για τα φαγητά μιλάει η νεολαία.....

klaz 16-05-06 16:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pani
τσικίτα τη λεγανε και ακόμα έχω φωτογραφίες

να υποθεσω οτι εκεινη την περιοδο τρωγατε πολλες μπανανες.....??:D:D:D:D:D:D

pani 16-05-06 17:20

Οχι φίλε μου διαβάζαμε μικρούς ήρωες απλά

klaz 16-05-06 17:23

δεν πιστευω να σε πειραξε η πλακα μου πανιτσα μας...?αν ναι τη παιρνω πισω(την πλακα...οχι την τσικιτα...):p:p:p:p:p

pani 16-05-06 17:27

ελα τώρα γιατί να με πειράξει....... μαλλο το ευχαριστήθηκα που βρήκες έστω και κάτι για να σχολιάσεις..... φίλοι είμαστε για πάντα φίλοι.......

klaz 16-05-06 17:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pani
ε φίλοι είμαστε για πάντα φίλοι.......

ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...ειδικα τωρα που θα γνωριστουμε και απο κοντα....θα ειναι σουπερ!!!!!αναρωτιεμαι,αν εχεις χωρο για κατι αλπινο κορυς που εχω παρκαρισμενα σε ενα ενυδρειακι μου......:rolleyes:

pani 16-05-06 17:39

μμμμμ αλπίνο κόρρυς;;;;;;; μμμμμμ μου έχει χαρίσει η ξαδέλφη μου 6 μιά γιαγιά οπως την αποκαλούμε 6 χρονών με τα παιδιά της και τα εγγονάκια της.Θα μας πουν οι ειδικόί άν στο 300 μπορώ ακόμα να βάλω και άλλα αν σκεφτουμεν ότι τώρα εχω 14 σύνολο.... αν το επιτρέπουν οι ειδικοί πολύ ευχαρίστως να τα φέρω φυσικά έχω το 75άρι που δεν έβαλα κορρυς..... ευχαριστώ πάντως για τη προσφορά καλοσύνη σου....

Mariel 17-05-06 18:04

σημερα πηγα τη μικρη στον κτηνιατρο.την ψεκασε για τους ψυλλους και της εδωσε χαπακι για τα ενδοπαρασιτα.
γυριζοντας πισω απο το απογευμα και μετα ειδα οτι εβγαζε συνεχεια ψοφιους ψυλλους...:eek: ποσες μερες θα παρει μεχρι να καθαρισει τελειως??ξερει κανεις??:smt100
ρωταω για να μην την αφηνω μεχρι τοτε να ανεβαινει σε κρεβατια κτλ

klaz 17-05-06 18:32

Παράθεση:

ρωταω για να μην την αφηνω μεχρι τοτε να ανεβαινει σε κρεβατια κτλ

γιατι μετα θα την αφηνεις......?μπλιαχ.......ξεκινα απο τωρα τις εξαγωγες τριχας.......:confused:....;);)

Archon 17-05-06 18:46

Θα την χαϊδεύεις που θα την χαϊδεύεις. Πάρε το ειδικό γαντάκι. Και θα της αρέσει σαν μασάζ και θα μαζεύει όλη την τρίχα (αυτό φυσικά όχι για τους ψύλλους. αυτούς τους έβγαζα με το χεράκι μου στην αρχή και μετά απλά δεν είχε)

Mariel 17-05-06 21:23

τι γαντακι ειναι αυτο??μαλλον η δικια σου ειχε λιγους ψυλλους ;) εγω για να'μαι σιγουρη(επειδη ζουσε και στο δρομο) την πηγα για ψεκασμο :D

@klaz:η αληθεια ειναι οτι αν ειναι πλεον καθαρη και εμβολιασμενη δε θα'χα προβλημα να την ανεβαζω πανω ;)

Archon 17-05-06 21:34

Παράθεση:

τι γαντακι ειναι αυτο??

Υπάρχουν πολλά..σε κάποιο pet shop θα σου πούν. η μία πλευρά στο εσωτερικό της παλάμης είναι με μπιλάκια ή σαν μικρά χτενάκια...τους αρέσει πολύ και μαζεύει και τις τρίχες που είναι να πέσουν πριν πέσουν....αλλά και μετά ακόμα και από καναπέ.

Παράθεση:

@klaz:η αληθεια ειναι οτι αν ειναι πλεον καθαρη και εμβολιασμενη δε θα'χα προβλημα να την ανεβαζω πανω ;)

εγώ κοιμόμουν με τρεις.:p:p:p

Mariel 19-05-06 12:44

και μερικες καινουργιες φωτο....:D

http://i42.photobucket.com/albums/e3...dy/cheeky1.jpg

http://i42.photobucket.com/albums/e3...dy/cheeky2.jpg

http://i42.photobucket.com/albums/e3...dy/cheeky3.jpg

http://i42.photobucket.com/albums/e3...dy/cheeky4.jpg

rita 19-05-06 12:58

ειναι πανεμορφο..

Archon 19-05-06 18:04

Να ξέρεις ότι οι γάτες την κοιλιά τους την γυρνούν έτσι μόνο στην μαμά τους...:p
Μπράβο σου για την ασφάλεια που την κάνεις να νιώθει.

Mariel 20-05-06 01:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Archon
Να ξέρεις ότι οι γάτες την κοιλιά τους την γυρνούν έτσι μόνο στην μαμά τους...:p
Μπράβο σου για την ασφάλεια που την κάνεις να νιώθει.

σοβαρα??κοιμαται μερικες φορες ετσι...συχνα ομως οι γατουλες δεν καθονται ετσι για να τους χαιδεψεις την κοιλιτσα?
παντως εχει πλακα γιατι κανει σαν μωρο..οταν δε με βλεπει νιαουριζει και ψαχνει ολο το σπιτι.μολις με δει,ερχεται βολευεται πανω μου και πεφτει ξερη...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:32.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03094 seconds with 10 queries