Παράθεση:
|
Καλά το κατάλαβα. ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Excel και πάλι excel...
Θ. |
Παράθεση:
:) |
Αυτό που έχω κάνει και φαίνεται να έχει κάποια αποτελέσματα για μένα είναι:
1) Αύξησα (!) την φωτοπερίοδο σε 13 ώρες από 12. 2) Άλλαξα την ρουτίνα της λίπανσης: προσθέτω καθημερινά 1.5 ml Fe, 5.5 ml Flourish, 6.5 ml Potassium και μέρα παρά μέρα 10ml Excel. 3) Περιόρισα (!) τις αλλαγές νερού σε μία κάθε δέκα μέρες από κάθε εβδομάδα. Θεόφιλος |
Παράθεση:
|
Ίσως φαίνεται οξύμορο αλλά φαίνεται να δουλεύει. Ίσως με αυτόν το τρόπο αύξησα την ανάπτυξη των φυτών τα οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την bba. Η καθημερινή προσθήκη λιπασμάτων (στις σωστές αναλογίες) φαντάζομαι ότι επιτρέπει την αμεσότερη απορρόφησή τους από τα ταχείας ανάπτυξης φυτά που έχω (vallis και rotala). Αναγκαία προϋπόθεση, η αύξηση της περιεκτικότητας νερού σε διοξειδίο του άνθρακα (με διάχυση και με προσθήκη excel). Τέλος, περιόρισα τις αλλαγές νερού γιατί λόγω λίγων ψαριών που έχω και πολύ καλής φίλτρανσης εκτίμησα ότι η περιεκτικότητα σε αζωτούχες ενώσεις ήταν ένας ακόμα περιοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη των φυτών.
Μετρήσεις (ως γνωστόν) δεν κάνω. Είμαι της παλαιάς σχολής. Προφανώς αυτά που φαίνονται να αποδίδουν σε εμένα μπορεί σε άλλες συνθήκες να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Πάντως έχω ακόμα δρόμο. Θεόφιλος |
Εγώ πάντος απο την προσωπική εμπειρία μου πιστεύω οτι τελικά σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση του Excel
|
τι δικιά μου περίπτωση την διαβάσατε? την έγραψα σε σχετικό πρόσφατο ποστ
http://www.greekaquarist.com/vb/show...714#post109714 εγώ έτσι το αντιμετώπισα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:23. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board