Ακριβώς για αυτό το λόγο θα πρέπει να πάνε όλα καλά!!!!!
|
Ατιμη κοινωνια.......Παλι τζιφος!!!!!!!!
Ενω ολα πηγαιναν καλα και ειχαν αρχισει να φαινονται τα μικρα απο μεσα η θυληκια τα εφαγε ολα μεσα σε δευτερολεπτα.Παντως αντεξαν μια μερα παραπανω απο την προηγουμενη φορα. Υποψιαζομαι οτι η θυληκια ειναι νυμφομανης γιατι τα εφαγε και αμεσως αρχισε τα ερωτικα παιχνιδια.Θα τον ξεθεωσει το Ναπολεοντα. Κατεληξα λοιπον οτι οι δισκοι ειναι "ισλαμιστες"γιατι αλλιως Μεγαλη εβδομαδα δεν επρεπε να κανουν τετοια πραγματα. Ας ειναι.Παμε γι`αλλα κυριοι............ Καλη Ανασταση. ΣΑΚΗΣ |
Σάκη έχω να σου δώσω και θηλυκιά :D
ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ :D Καλό Πάσχα. Θ. |
Θα μάθουν μην ανησυχείς!!!!!
|
Φτου κι απ`την αρχη παιδες.Γεννησαμε παλιιιιιιι!!!!!!!!!
|
μαζι σου και εγω.... Αντε να δουμε θα τα καταφερει καποιος απο τους δυο μας..... (εχω χασει το μετρημα.....)
|
Καλη επιτυχια φιλε Pritanis.Παντως αν γινει κανενα θαυμα και βγαλω μικρα πολλα απο αυτα θα σου τα δωσω μολις τα μεγαλωσω λιγο.Εχεις ταλαιπωρηθει πολυ με την αναπαραγωγη οποτε εισαι απο τους πρωτους στη λιστα αυτων που θα χαρισω τα μικρα αν καταφερω και τα βγαλω περα.;) ;) ;) ;)
Καλη δυναμη!!! |
Απο δυναμη αλλο τιποτα, δεν ξερω ομως αν την κρατησω και δεν τα σπασω στο ξυλο καμια φορα...... Παλι τα φαγανε...... Τερμα η ασυλεια..... ΒΑζω μπρος οριστικα την τεχνητη εκκολαψη και ο,τι βγει.....
|
Κουραγιο φιλε.
Εγω προς το παρον καλα παω (μετα απο 40 ωρες).Αυριο το πρωι ειναι η κρισιμη ωρα αφου τοσο τα ειχαν κρατησει την προηγουμενη φορα. Αν αντεξουν πιστευω οτι θα δω ουριτσες:p |
3 Συνημμένο(α)
Καλησπερα σε ολους και Χρονια Πολλα.
Οι ουριτσες πλεον εχουν κανει την εμφανιση :smt041:smt041τους όπως μπορειτε να δειτε και στις φωτο. Βεβαια για περισσοτερες φωτο αλλα και λεπτομεριες για την γεννα θα μας ενημερωσει ο Σακης. Το μονο που εχω να δηλωσω για τον Ναπολεων μετα την επισκεψη μου, ειναι ΑΞΙΟΣ. Σακη περιμενουμε λεπτομεριες |
Αντε Σακη να τα καταφερεις αυτη τη φορα!!!
|
Ole Oleeeeee !!!!!! :)
|
Συντροφοι οπως διαπιστωσατε τα δισκακια εσκασαν μυτη.Τα πραγματα ομως δεν ειναι και πολυ αισιοδοξα.Αυτο το λεω γιατι νωριτερα ενω το τσοφλι των αβγων αρχισε να σπαει η θυληκια ξεκινουσε να τα τρωει.Ετσι λοιπον αναγκαστηκα να τη βγαλω και να την τοποθετησω στο μεγαλο ενυδρειο αφηνοντας το Ναπολεοντα μονο του.Προς το παρον τα παει πολυ καλα αλλα πιστευω οτι θα δυσκολευτει αρκετα.
Υπαρχει αναλογη εμπειρια απο κανεναν για να μας πει αν ειναι δυνατο το μεγαλωμα των μικρων απο ενα γονεα; |
Είδαμε το φως το αληθινό....εεε τις δισκοουρίτσες ήθελα να πω.
|
αντε ρε παιδια βγαλτε επιτελους γεννα,γιατι εμεις εδω πανω το μονο πραγμα που βγαλαμε περιμενοντας τον πρυτανη να γεννησει ειναι μεγαλες γενειαδες........:D:D:D:D:D
|
Μπραβο Σακ , μολις τελειωσες με τα δυσκολα και αρχιζεις με τα πολυ δυσκολα.....Τωρα μερικα στοιχεια χρησιμα........ Μπορει ανετα να τα μεγαλωσει και ενας γονιος......Για τρεις μερες τα μικρα θα ειναι στον πατο και θα τρεφονται απο το αυγο τους....Καλο ειναι να χαμηλωσεις τη σταθμη του νερου ωστε να μπορουν τα μικρα να ανεβαινουν στην επιφανεια να αναπνευσουν..... Σε τρεις μερες θα αρχισουν να κολυμπουν ελευθερα και θα αρχισουν να ψαχνουν τον μπαμπα τους για να κολλησουν πανω και να φανε.....Ενα καλο κολπο για να το πετυχεις αυτο ειναι να τυλιξεις το ενυδρειο με μια λευκη κολλα περιτυλιγματος ωστε να ξεχωριζει ο σκουρος μπαμπας μεσα στο ασπρο.... Πολυ πιθανο να μη χρειαστει αλλα αν δεις οτι τα μικρα αστοχουν δοκιμασε το.....Καλο ειναι επισης να προσθεσεις και αερα χωρις αεροπετρα για να βοηθας στην οξυγονωση του νερου χωρις να παρασυρεις τα μικρα........Φυσικα θα καλυψεις την εισοδο του φιλτρου με σφουγγαρι ή υαλοβαμβακα (προτιμω το σφουγγαρι γιατι στον υαλοβαμβακα μπλεκονται τα μικρα).......Αυτα σε πρωτη φαση..... Διαβασε στο λινκ που σου δινω πολλες χρησιμες λεπτομεριες..... http://article.dphnet.com/catagory-01.shtml
ΥΓ Φιλε μου Κλαζ και εγω εβγαλα μικρα αν θυμασαι...... Τα κρατησα για 10 ολοκληρες μερες.......I ll be back...... |
Παράθεση:
|
[quote=Pritanis]Καλο ειναι να χαμηλωσεις τη σταθμη του νερου ωστε να μπορουν τα μικρα να ανεβαινουν στην επιφανεια να αναπνευσουν..... quote]
μα ειναι λαβυρινθοψαρα οι δισκοι ??:confused: :rolleyes: |
Ψαροβιολογος δεν ειμαι να σου δωσω επιστημονικη τεκμηριωση απλα απο οτι καταλαβα τα νεογνα δεν εχουν πληρως ανεπτυγμενα τα ζωτικα τους οργανα και θελουν να αναπνεουν και απευθειας αερα......Ο netblues θα στο εξηγησει καλυτερα ( κυστες κλπ)
|
Pritanis ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Οσο για το Ναπολεοντα συνεχιζει με πολυ στοργη το νταντεμα των μικρων.Προς το παρον τα περιπου 40 δισκακια ειναι κολλημενα στον κωνο και οταν απομακρυνονται ο Ναπ τα παιρνει με το στομα του και τα ξανακολλαει. Το προβλημα ειναι οτι μερικες φορες ο μπαμπας τρομαζει,κανει αποτομες κινησεις με αποτελεσμα να ξεκολλανε πολλα μικρα χωρις μετα να τα βρισκει ολα.Ηθελα επισης να ρωτησω ποτε να αρχισω να ταιζω αρτεμια. Οσο για τη σταθμη του νερου ειναι αρκετα δυσκολο να χαμηλωσει γιατι ο Ναπ ειναι αρκετα μεγαλος και αγχωνεται οταν μικραινει ο ηδη μικρος χωρος του (ενυδρειο καρφουρ). Αλλαγες νερου να υποθεσω οτι ειναι νωρις να τις σκεφτομαι η οχι; Αλλες αποριες στην πορεια. Ευχαριστω!!!!!!!:) :) :) |
Σάκη... καλή επίτυχία. Στα έλεγα ;)
Θ. |
μπραβο μπραβο ρε παιδια αντε με το καλο να μεγαλωσουν.......θτου φτου μη τα ματιασουμε καλο κουραγιο στη συνεχεια.......
|
Σάκη, Σάκη πού είσαι Σάκη;;;
Καλά κόβεις το ....έργο για ...διαφημήσεις; Τι γίνεται;;; |
Παιδες παπαλα οι ψαρηδες!!!!!!!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:Μεχρι το σαββατο το πρωι υπηρχαν 40-50 δισκακια πανω στον κωνο.Απο εκεινη τη στιγμη και μετα αρχισαν να μειωνονται σταδιακα ενω μερικα απο αυτα τα εβλεπα στο χαλικι οποτε υπεθεσα οτι θα αρχισουν να κολυμπουν μονα τους και οτι καποια στιγμη θα κολλουσαν στον πατερα τους.Την κυριακη το πρωι υπηρχε ενας ηρωας δισκακος στον κωνο ενω μερικοι αλλοι βρισκονταν κατω (γυρω στους 5 εβλεπα).Ο φαδερ ουτε που νοιαζοταν να βρει τα παιδια του.Μ`αυτα και μ`αυτα εφτασε το γιομα της κυριακης οποτε δεν εβλεπα ουτε ψαρια κατω,ουτε ψαρια πανω και ο φιλος μας ειχε πιασει τη γωνιτσα του και "τα ζωα μου αργα"!!!!!!!!!!! Σημερα ξυπνησα με την ελπιδα πως μερικα μικρα θα κολυμπουσαν στο ενυδρειο η οτι θα ειχαν κολλησει στο Ναπ αλλα τζιφοςςςςςςςςςςς. Οπως καταλαβαινετε αρχιζω και εγω να Pritanoφερνω.:( :( :( :( :( :( Συμπερασματα: 1ο:Η μανα (μητερα,μαμα) ειναι νομιζω απαραιτητη. 2ο:Το χαλικι (μαυρο) δυσκολεψε πολυ τα πραγματα αφου ο Ναπ "παιζει" και να μην τα εβλεπε.(Αυριο θα αφαιρεθει). 3ο:Τελικα "δεν ειναι μαλλια τα γενια".(=παροιμια). Οποτε παιδες ακουω εντυπωσεις και προτασεις μπας και δουμε φως.:smt100 :smt100 :smt100 ΥΓ.Θανο αργησα να απαντησω γιατι ηθελα να σας γραψω καλα νεα αλλα ατυχησα. Επισης ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ:p :p :p :p |
Όχι ρε γμτ. Τα νεύρα μου. Φαντάζομαι τα δικά σου. Ίσως την άλλη φορά. Άντε ας είναι και Μαγιάτικοι...
|
Σάκη,
Εφόσον έχεις βάλει το ζευγάρι μόνο του σε ενυδρείο με σκοπό την αναπαραγωγή, γιατί έχεις βάλει χαλίκι για υπόστρωμα; Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να μην είχε καθόλου χαλίκι (bare bottom) αφού 1. θα καθαρίζεται ευκολότερα και 2. οι γονείς δεν θα χάνουν τόσο εύκολα τα παιδιά τους. Δεν σκέφτεσαι κάτι παρόμοιο; |
αυτη ειναι η ομορφια του χομπυ μας..... Το παιδεμα...... Λοιπον αφου κανεις γεννηστρα συμφωνω και εγω να αφαιρεσεις το υποστρωμα......Θα κανεις τα πραγματα πιο ευκολα....Τωρα τα ψαρακια κινηθηκαν συμφωνα με τα προβλεπομενα..... Επεσαν απο τον κωνο και θα εμεναν για 2-3 μερες στο βυθο.Μετα θα αρχιζαν να κολυμπουν και να ψαχνουν τους γονεις για φαγητο.... Εισαι σε πολυ καλο δρομο...... Συντομα θα εχεις ψαρακια ......Να ξερεις οτι πολλοι χομπιστες του εξωτερικου παλευουν χρονια και με απιστευτα καλες συνθηκες και παντα καπου σκονταφτουν και δεν τα καταφερνουν.... Σε 10-15 μερες που θα εχεις την επομενη γεννα τα ξεναλεμε.....
|
Ρε παιδια αφαιρεσα το υποστρωμα και επανατοποθετησα και τα δυο ψαρια μεσα(με καλη προσαρμογη) αλλα μετα απο λιγη ωρα τα ειδα να ειναι στο πλαι και φοβηθηκα.Υπαρχει περιπτωση να μπερδευονται που καθρεφτιζονται στον πατο του ενυδρειου η κατι αλλο φταιει;Να σημειωσω οτι εκανα και αλλαγη νερου περιπου 25 λιτρα πριν τους τοποθετησω παλι μεσα.
Παντως τα εβγαλα παλι και τα εβαλα στο μεγαλο και δεν ξερω τι να κανω αφου αρχικα αρχισαν παλι τα παιχνιδια και το καθαρισμα του κωνου ενω μετα πλαγιασαν επικινδυνα.Απο μετρησεις το απογευμα θα ξερω. Καμια ιδεα;;;; |
δεν νομιζω να φταιει κατι.παιζει ρολο βεβαια οτι αλλαξανε χωρο,αρα χρειαζονται και καποιες ωρες προσαρμογης στο νεο περιβαλλον,ωστε να το συνηθισουν....αυτο λεει η λογικη...πιστευω οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα,τουλαχιστον για τους δισκους και τη ''γεννηστρα'' ετσι λεει ο κανονας δηλ.να τοποθετουνται σε τανκ χωρις υποστρωμα για τους γνωστους λογους....:smt001
|
Ολα καλα απο μετρησεις,σχεδον ιδιες με τις προηγουμενες.Τα ψαρια συνηλθαν και ετοιμαζονται για νεες περιπετειες.Οποτε συνεχιζουμε και οπου βγει:lol: :lol: :lol:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:49. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board