Μόνο για την βάση... το ενυδρείο... και το sump... ΜΗΝ ξεχνιέσαι. ;)
Το γέμισμα είναι... άλλο "καπέλο".- :D |
Παράθεση:
|
Το μόνο άγχος είναι... ΜΗΝ με διώξει από το σπίτι... όταν μάθει τι ετοιμάζω.- :grin:
:smt043 |
Παράθεση:
Στην αρχη το ενυδρειο, μολις παρει την πρωτη κρυαδα μετα το sump και παει λεγοντας Α και να βρεις την καταληλη στιγμη να το πεις , καποια μερα που εχει ορεξη ,οχι οταν εχει νευρα ,θα φυγεις σουμπιτος εξω :cool: |
Σε ένα σπίτι όπου... υπάρχει fish room με ενυδρεία... 400λιτρο, 250λιτρο, νοσοκομείο, γεννήστρες και στο σαλόνι άλλα 2 σε λειτουργία (+ 5-6 γυάλες να "κάθονται")... λες να το πάρει "ίσια";
Και νεύρα να ΜΗΝ έχει... θα της τα "φτιάξω" στο δευτερόλεπτο.- :D |
Μπραβο στην υπομονη της! :)
Θα μπορουσες καποιο ενυδρειο που καθεται να χρησιμοποιησεις τοτε να μην παρεις κι αλλο:) |
Άστο... ετοιμάζεται ένα 200λιτρο (που θα γίνει το θαλασσινό)... ήδη.- :D
|
Προτάσεις για skimmer... υπάρχουν; :rolleyes:
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω τις αγγελίες... πολύ "αλατισμένο" είναι αυτό. :D
Γιατί όμως κρεμαστό... στο σαμπ, θα μπαίνει; :confused: |
Μετά από αρκετή μελέτη στο θέμα κατέληξα ότι... το μεγαλύτερο πρόβλημα στα θαλασσινά είναι η σωστή ψύξη τους.
Αλλαγή σχεδίων και πάλι... το 200λιτρο θα γίνει sump και το κύριο θα είναι 400λιτρο. Επειδή ο κούκος θα κοστίσει τελικά αηδόνι... Προτάσεις για ψυκτικό μηχάνημα (τα ανεμιστήρια ΔΕΝ τα εμπιστεύομαι). Προτάσεις για skimmer (ΑΝ γίνεται φτηνό και κάπως αξιόπιστο... να γλιτώσω έστω και κάτι).- :grin: |
Καλή αρχή Νικόλα :D μάλλον θα σε κάνω παρέα και εγω με ένα μικρότερο για αρχή ;)
Μανούρα η ψύξη :cool: σε νιώθω ! |
Να είσαι καλά "Νεράϊδα του Βορρά"... καλή αρχή και σε σένα (μόνο ΜΗΝ διαβάσω να κάνεις τίποτα από τα συνηθισμένα "κουλά"... κάηκες). :D
Εεεεε... μα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό όπως κατάλαβα... και ΔΕΝ σηκώνει ημίμετρα.- ;) |
Καλη αρχη και απο εμενα Νικο.
Skimmer καλο και δοκημασμενο απι πολλους Deltec Sc1456 (~350€).Θα σου πρωτηνα να μην τα τσιγκουνευτεις τα λεφτα στο skimmer...(και το MCE 600 εναι καλη επιλογη αν το βρεις απο αγγελια) Φως για ευκολα κοραλια υπολογησε καπου στο 0,5+ Watt ανα λιτρο. Αν ανοιχτεις σε πιο δυσκολα 1W/λιτρο. Με 2 λευκες και 2 ακτινικες εισαι οκ για αρχη. Κυκλοφορητες: Με 2 Jebao QP16 (~180€) θα εισαι οκ. Υποθετω 1,5 μετρα το μηκος του ενυδρειου, αν ειναι μικροτερο και με 2 RW8 θα κανεις δουλεια. Αναπληρωση. Βασικο, ειδικα τωρα το καλοκαιρι. Κανα 50€ απο WW. Αντλια επιστροφης. Και εδω οτι πληρωσεις περνεις. Κανα 75€ για μια Jebao DCS 4000. Αν εχεις σκοπο να βαλεις ριακτορες για ανθρακα και αντιφωσφορο καλητερα ειναι μια πολυ μεγαλητερη ωστε να τροφοδοτεις απο εκει τους ριακτορες. Αν τα βαλεις τα υλικα χυμα στο sump καλη ειναι αυτη. Ψυξη. Εγω εχω το Arctica DBΕ 200. Ειμαι πολυ ευχαρηστημενος, αλλα η τιμη ξεφευγει. Αν βρεις κατι σε αγγελια καλητερα. Τεστακια. ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3, PO4, CΑ, Ma, KH, PH Υδραυλικα. Κανα 125€ για σωληνωσεις. Τρυπες θα κανεις μονος σου η' στο γνωστο Χειρουργο? Απο εκει και περα, αλατι (και εδω υπολογιζε κανα 80€ τα 20-25 κιλα), διαθλασιομετρο, ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑ (μου ειχες κανει παρατηρηση που τον ειπα θερμοστατη:grin: ), 1 κυκλοφορητη για να σπας το αλατι, καποιο τροπο προσθηκης ιχνοστοιχιων αν βαλεις κοραλια (δοσομετρικη η' CR). Γενικα το κοστος απο οτι εχεις στο μυαλο σου βαλε το επι 3 για να βρεθεις κοντα....... Καλη επιτυχια, |
Η ταπεινή μου άποψη, μια που ήδη μπήκε το καλοκαίρι
Κάνετε όλες τις σχετικές αγορές, αλλά μην το ξεκινάτε πριν τα μέσα Σεπτέμβρη... Είναι κρίμα να παλεύετε με θερμοκρασίες και καύσωνες από την πρώτη στιγμή Πιο καλά θα τρέξει αρχές Φθινοπώρου |
Παράθεση:
|
Ακομα δεν βουτηξες? :D
το νερο ειναι ζεστο σημερα ! |
Παράθεση:
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.- ;) ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Έχεις κάποιο λινκ από το Σκιμερ skimz ;
Και εγώ το Deltec Sc1456 εχω Εδώ τι εννοείς; Σκέφτομαι να μπουν... σε 2 "μπουκάλες" από την Α.Ο. Επισης αν πάρεις κάτι από Κίνα προσοχή πλέον γιατί έχει τελωνείο |
Το Σκιμερ δεν το εχω ξανακουσει και ετσι δεν εχω αποψη. Το ΜCE 600 μπορεις να το βρεις απο καμια αγγελια, ειναι πολυ κυκλοφορημενο. Μπαινει και σε sump. Ειναι η καρδια του ενυδρειου παντως, οποτε καλητερα ενα πιο καλο και να αφαιρεσεις απο κατι αλλο αν χρειαστει.
Φως, αν δεν βαλεις κοραλια (Fish Only) τοσο οσο να ευχαρηστει εσενα. Αν βαλεις κοραλακια ευκολα με 0,5W ανα λιτρο πιστευω θα εισαι ενταξει. Κανεις δεν εμεινε εκει παντως..... Αν το εχεις με το DiY θα κανουν δουλεια οι μπουκαλες απο την οσμωση για ριακτορες. Το chiller, αν το ξεκινησεις απο Σεπτεμβριο με ανεμιστηρακια θα κανεις δουλεια μεχρι να πιασουν τα κρυα, οποτε παει για του χρονου αυτο το κοστος. Καλη αρχη και παλι |
Ποτε θα δουμε φωτο? :D :rolleyes:
|
Παράθεση:
http://www.skimz.sg/ Τα "μπουκάλια" που μπαίνουν τα προφίλτρα της Α.Ο. ;) Άλλαξε πάλι κάτι (και ΑΝ ΝΑΙ... γιατί ΔΕΝ γράφτηκε στο θέμα που έχει ανοίξει ο Γιάννης (stanisalus)... για την Ασία); Όσες παραγγελίες μου έχουν έρθει μέχρι τώρα... ΔΕΝ πλήρωσα.- ;) ------------------------- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Rayden.- ;) ------------------------- Όταν αρχίσω να στήνω... ανυπόμονε "σοφέ".- :smt016 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board