Παράθεση:
|
Το σωστο ειναι να βαλεις τον αρσενικο με δυο θηλυκες
για να μοιραζεται η επιθετικοτητα του αρσενικου.Για ζευγαρωμα χρειαζεται αλλη διαδικασια. |
Ξέρεις τι gh εχεις;
|
Όχι γτ;
|
Κανονικά θέλει πολύ μαλακό νερό ο μονομάχος...
Νομιζω οτι δεν θα αναπαραχθεί εύκολα πάντως... Γιατί συνήθως πρεπει να. Είναι νέοι για να κανουν παιδάκια... Εαν δεν θες παιδιά μην βάλεις θηλυκά και κρατά τον μόνο του... Επίσης μπορείς αν κρατας τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επιπεδα (κι όχι σε θερμοκρασία ζευγαρώματος να το αποτρεψεις. Αν βάλεις τελικά κι θηλυκά βάλε καμια Πέτρουλα κι κάνε κάνα σημείο για να κρύβονται... Μπορείς να το πυκνοφυτεψεις κιόλας.. Γενικά δεν τους αρέσει παρα πολύ το φως... Κι η πολύ δυνατή ροή στην επιφάνεια... Για αυτό κι θα βάλεις πολύ χαμηλά την εξοδο του φίλτρο σου... Τα υπολοιπα τα ξερεις είναι πανέμορφα ψάρια! |
εφοσον το ψαρι υπαρχει και δεν δωθηκε βαλτον αμεσα.
γκαπυ δεν μπαινουν με μονομαχο. αν μπουν θυληκα , πρεπει να φυτευτει φουλ το ενυδρειο και οπως ειπε ο Σταυρος , 2 θυληκα. οσο για το νερο , καλο θα του εκανε να το μαλακωνες λιγο με τυρφη, γιατι η Θεσ/νικη εχει νταμαρονερο. |
Ψάχνω τρόπο να κάνω την μεγάλη αλλαγή νερού και θα τον βάλω..
Κάτι άλλο τώρα. Εκτός οτι εντόπισα και άλλο νεογέννητο σαλιγκάρι(αναμενόμενο) πλέον κάνει βόλτες και το helena. Μεγάλωσε :p Στο κυρίως τώρα, εντόπισα μικρά άσπρα σκουλικάκια να τα πω. Τί μπορεί να είναι; Υπάρχει περίπτωση να είναι νεογέννητα σαλιγκάρια; Είδα δύο με το μάτι μου. Πιο καθαρή φώτο δεν μπορούσα να βγάλω καθώς δεν εστίαζε πάνω του. https://image.prntscr.com/image/tnbg...lsRrattgUw.png |
Πλανάρια Γιώργο ... Πρεπει να κανεις αλλαγή. Κι να μειώσεις τη τροφή... Ήρθαν τα ανεμιστηρακια; ποιο είναι το θέμα σου με την αλλαγή ;
Απλώς θα αδειάσει με το λάστιχο το νερό και μετα σιγά σιγά θα εχεις προετοιμάσει το νερό με.αντί χλώριο κι θα το βαλεις... Μπορείς να βρασεις κι λίγο νερό αν δεν είναι στην ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο... Δεν είναι κι τόσο μεγαλος μπελάς. Καθώς το ενυδρείο σου είναι μικρο. |
Σήμερα την άλλαξα πάλι; Πόσο να βάζω; Ένα κουταλάκι του γλυκού βάζω τόσο καιρό. Και πως θα φύγουν τώρα αυτά; Πού κάνουν κακό;
|
Εχεις λάστιχο ;
|
Έχω!
|
Θα βάλεις τούλι μπροστά... Κι οπου βλέπεις θα τα αφαιρεις... Γενικά αν μειωθεί η τροφή θα φύγουν... Για αυτό σου λέω να κανεις την μεγάλη αλλαγή...
Δεν είναι δύσκολο. Εγώ π.χ. δεν έχω αντλία για νερό... Σκέψου τι μπράτσα έχω :p |
Η αλλαγή τελείωσε παιδιά. Έκανα γύρω στο 80% του ενυδρείου.
Έχει μισή ώρα που τελείωσα. Να πάρω μετρήσεις ή είναι νωρίς ακόμα; Τον μονομάχο να ξεκινήσω την διαδικασία ώστε να τον βάλω τώρα; Μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού: Αμμωνία 0. Νο2 0. Νο3 30-35 ------------------------- Πάντως το ενυδρείο έχει σε μερικά σημεία μπουρμπουλήθρες. Θυμίζει την 1η μέρα που το έστησα. (Τότε ήταν πάρα πάρα πολλές καμία σχέση με τώρα) |
Δεν είναι τίποτα αυτό... Εφόσον δεν πειραξες το φίλτρο μπορείς να κανεις κι τώρα μετρήσεις κι να κανεις τη διαδικασία για το ψαράκι :D
|
Οκ. Νο3 μέτρησα μόνο και είναι κάτω απο το 10. Γύρω στο 7-8 τα βλέπω.
|
Όμορφα! Κάνε τα όλα για καλό κι για κακό...
|
1 Συνημμένο(α)
Να και η φλόγα!
Μετρήσεις: Αμμωνία 0, Νο2 0, Νο3 8 |
Άντε με το καλό Γιώργη!!!!
|
Ευχαριστώ άντε επιτέλους! Αν υποθέσουμε ότι θα ζήσει ακόμα 1 1.5 χρονο, δεν μπορώ να βάλω κανένα άλλο ψάρι μαζί του;
|
Όχι δεν μπορείς... Μονο θηλυκές... Γενικά δεν ζουν λιγα χρόνια... Αν του έχει ενα σωστο περιβαλλον ζουν πολλά.. Ο δικός σου επειδή ηταν σε γυαλά μάλλον θα ζησει λιγότερα απο ενα που έχει περάσει την περισσότερη ζωή του σε μεγάλο ενυδρειο
EDIT : Διάβασα οτι μπορείς να τα βάλεις με corydoras αλλά δεν ξέρω κι πολλά πραγματα επίσης δεν ξέρουν αν φθάνουν τα λίτρα σου... Περιμενε να απαντήσει κάποιος πιο ειδικός... |
παιζει και στον χαρακτηρα του ψαριου αν θα δεχτει συγκατοικους..
αν ειναι πλαναρια, θα τα εξαφανισει ο μονομαχος |
Και τι συγκατοίκους λες Γιάννη;
Λέτε να τον αφήσω νηστικό σήμερα για να φάει πλανάρια; Γενικά τι τροφή να του πάρω; ------------------------- EDIT Παιδιά τί συγκάτοικους συζητάμε; Ο τύπος έφαγε το μεγάλο το physa, το μικρό το helena και δύο νεογέννητα physa που είχα εντοπίσει εχθές δεν τς βλέπω πουθενά! |
Εγώ στα είπααααα! Έχει μάθει μόνος του!! Δεν νομιζω παντως να εφαγε το χελενα. Τροφή για μονομάχο θα πάρεις .οποία θες εσύ της ocean είναι πολύ καλές... Κι θα δεις κι λίγο αρακά που κι που...
|
Δεν ξέρω το physa πάντως πάει και το τσιμπάει συνέχεια ότι έχει μείνει. Το helena είναι ακίνητο μια ωρα και δεν βλέπω να κουνιέται.
Με το physa τώρα τί κάνω; Πρέπει να αφαιρέσω ότι έχει μείνει ή το αφήνω μέσα; Οκ πάντως σήμερα δεν τον ταιζω. Τιμωρία! |
ΕΑΜ έχει πεθάνει αφαίρεσε το! Εμένα τα hελενα γενικά ακίνητα είναι :p είναι κι άμυνα τώρα που μπήκε ψάρι μέσα δεν θα έχουν την ίδια συμπεριφορά... Να τον ταισεις...
|
Απλά εκεί που το πήγε μου είναι δύσκολο να το αφαιρέσω. Δηλαδή ούτε apple snails μπορώ να βάλω;
Με το τάισμα πως να κινηθώ; Τόσο καιρό τον τάιζα μία φορά την μέρα. Ότι δεν τρώει σε 3 λεπτά να το αφαιρώ; |
Θα ρίχνεις τόσο φαι όσο το τρώει άμεσα ... Τα apple snails είναι σαν να εχεις ψάρια στι ενυδρείο... Να ξέρεις ... ςποβαρυνεις δηλαδή την βιολογία κι επιπλέον πρεπει να τα ταιζεις...οτι θες όμως...
|
Να και ένα βίντεο! https://www.youtube.com/watch?v=h4B2D4Cd3qI
Ίσως εκείνη η πέτρα που δυσκολεύτηκε να περάσει πρέπει να πάει πιο μπροστά; |
μην βαλεις καλυτερα τιποτα.
οπως ειπε και η δημητρα τα apple ειναι σαν ψαρια στη βιολογια. εκτος αυτου,ο δικος σου φαινεται μαγκας,οποτε δεν θα αφησει κεραια ορθια! |
αστο μεσα το σαλιγκαρι, δεν τρεχει και τπτ..
αν τσιμπαει σαλιγκαρια, αστον μονο καλύτερα. Apple snail με τπτ, θα του ξεφτυλισει τις κεραιες. γενικά οι μονομαχοι ειναι δυσκολο για συγκατοικους, λογω των υψηλων τους θερμοκρασιων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board