ΠΩ ΠΩ..........Τι λες τωρα ρε φιλε???????
Μεγαλη κεντα,φλος ρουαγιαλ και λιγα λεμε.........:smt103 Βλεπω το καημενο το ενυδρειο σου μια μερα πριν στησουμε να ειναι κρανιου τοπος! Βιοτοπικο Σαχαρα λεμε!:D |
Rottbea αν μπορεις φερε μου και εμενα λιγα φυλλα αν μπορεις .Επισης αν καποιος εχει κανα κλαδεματακι ειναι ευπροσδεκτο .
|
Την κοπαναω απο την δουλεια...
Κατα τις 5 θα ειμαι Τριτση,οποιος θελει κατι στο τηλ. Οποιος χαθει να ψαξει εναν ψηλο,μελαχρινο,πλουσια μακρια ισια μαλλια,σαρκωδη χειλη,λαμπερα ματια και ωραιους γλουτους....Ο Rottbea θα ειναι!:smt036 |
Ξαφνικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις ο Θείος Δημήτρης μου φαίνεται πιο ερωτεύσιμος από ποτέ!
Υ.Γ.: Ήδη πίνω φραπόγαλο και περιμένω... Άντε! |
Παράθεση:
Γιωργο ειδα τωρα το μηνυμα αλλα την Πεμπτη το απογευμα θα σου φερω! |
Δημήτρη σου εχω στείλει ενα πμ σε περίπτωση που δεν εχεις δει..!!! τα ψαράκια ειναι στην προσαρμογή ακομα και σε λίγο μπαίνουν στο ενυδρείο..φωτός απο αυριο :D :D ειχαμε καμία εξέλιξη αφου φυγαμε εμεις?
|
Παράθεση:
To καλυτερο χασατε...Εβγαλε ο θειος Δημητρης τα ρουχα του και επεσε στην λιμνη για να πιασει ενα Οσκαρ!:D |
Δε θυμάμαι να είπαμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό (πέρα από το Θείο Δημήτρη!).
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι Τετάρτη απόγευμα (ίσως και το πρωί, ανάλογα με τα προγράμματά μας) πάμε και κάνουμε μια γενική επόπτευση, ξεπλένουμε χαλίκια και λοιπές βαριές δουλειές και Πέμπτη απόγευμα πάμε όλοι και στήνουμε τα πάντα να είμαστε κομπλέ και αν χρειαστεί κάτι ψιλό να έχουμε την Παρασκευή. Όποιος έχει τη λίστα με τα τηλέφωνα ας μου τα στείλει με ένα pm να σας έχω όλους φακελωμένους! |
μη ξεχαστείτε ε!!!! κάποιος να κάνει το φωτογράφο κατά τη διάρκεια του στησίματος να πάρουμε και εμείς λίγο μάτι
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Στελιο Τεταρτη το πιθανοτερο ειναι να στησουμε τα hardscpae και απλα Πεμπτη να φυτεψουμε και να βαλουμε τις τελευταιες πινελιες! |
Παράθεση:
Οσο για τα ρουχα θα θελες αλλα δεν θελω να σου χαλασω την φαντασιωση!:smt103:smt036;) |
Δημήτρη μην ανησυχείς, εγώ θα πάρω την ξαπλώστρα μου και εκεί που θα αράζω και θα δίνω οδηγίες όλο και καμία θα τραβήξω!:D
|
Ακυρα τα Οdessa...:mad:
Tα rosy barb εχουν κοινο βιοτοπο οπως επισης και τα Puntius denisonii,τα melon barb και τα barbus filamentosus.....:confused: E ρε θα με φανε οι δρομοι το διημερο... |
χεχεχε..δώσε πόνο...!!!!
|
Το Water Inn λέει ότι έχει rosy barbs στο site!
|
Yπαρχουν τα Puntius denisonii?
|
Denisonii μαλλον βρισκουμε,rosy σιγουρα...
Τι διαλεγετε? |
Denisonii 100%.
Aλλιως οτι υπαρχει....... |
Πρώτη μου επιλογή τα denisonii, αλλά εξαρτάται και από την κατάσταση του κάθ' ενός.
|
1 Συνημμένο(α)
Οι μανζανιτες ειναι στο νερο και μουλιαζουν.Υπαρχουν ξυλα σε οτι μηκος θελουμε.Ειμαστε σιγουροι οτι θελουμε πολυ μακρυα κλαρια?
Εχω απο 10cm εως και 80cm+.Σε ενυδρειο με 80 ποντους μηκος δεν ξερω αν θα μας εξυπηρετησουν τα πολυ μεγαλα κλαρια. Δυστηχως δεν τα καταφερα σημερα να ερθω λογω πολλων ατυχιων.......το αποτελεσμα των οποιων ηταν να τα παρω στο κρανιο και να μπουκετωσω το παρμπριζ....μου...... Γι αυτο σας παρακαλω μην με πιεζετε.....:P:P:P |
Εγώ θέλω ο,τι θέλει ο Δημήτρης!:smt120
Υ.Γ.: Κύριε Bleher σεμνά!:p |
Παράθεση:
|
Αυριο ελπιζω να εχω τα denisonii...:rolleyes:
Ιδωμεν... |
Αγαπητοί φίλοι και συνχομπίστες ζήτω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ σήμερα στο aqua-meeting.:) Θα παρακαλούσα και εγώ με την σειρά μου αν γίνεται να βρεθούν τα συγκεκριμένα φυτά μέχρι την πέμπτη για το βιοτοπικό Κεραλα. Συζητήσαμε με τον Dimi, πως πρέπει να μπουν λίγα φυτά αλλά αυστηρά βιοτοπικά και ιδου οι επιλογές ….
Microsorum pteropus -για δέσιμο στις ρίζες Salvinia natans -επιφάνεια αν θελετε..... Ceratoptheris thalictroides -πίσω Eleocharis viviparia -μπροστά Limnophila indica -μέση Hydrilla verticillata (elodea) -μέση Ακούω γνώμες? |
δεν ξέρω αν μπορούμε να δανειστούμε φυτα απο κατάστημα..για το pteropus πρεπει να εχει η άβυσσος..για ολα τα υπόλοιπα δυστηχώς δεν γνωρίζω...
|
Να σε πω τι εχουμε εως τωρα και αν δεν βρουμε αυτα θα πορευτουμε με τα δικα μας και αν βρεις χρονο δες μηπως προσεγγιζουμε...
Cryptocoryne ciliata (θεωρητε ινδικη κρυπτ μαζι με την σπιραλις) Difformis bolbitis heteroclita (θα την βρουμε μονο σε επιστημονικες μελετες διοτι δεν ειναι κοινη σε ενυδρεια) Μικροσοριουμ πτεροπους εχουμε και μικρη ποικιλια και μεγαλο φυτο jawa moss pellia elodea (εγκερια) θεωρω οτι θα βρουμε Πτεριδοφυτο Ceratoptheris thalictroides θεωρω οτι θα βρουμε also Λιμωοφυλλα ακουατικα-ιντικα και αυτη θα την βρουμε... Ειναι ευκολα και φθηνα οποτε αν δεν βρουμε παμε περνουμε κανα γλαστρακι Οσο για την Eleocharis viviparia την θεωρω σημαντικη για το στησιμο και δεν παιζει να μας δωσει καποιος,οποτε αν την δειτε σε καταστημα η λιστα παρτε 2-3 γλαστρονια... Ξαμοληθητε,δυο μερες εχουμε... |
ελεος μαυτα τα ψαρια.δεν εχει ξαναγινει αυτο το πραγμα:mad:
------------------------- την Eleocharis παιζει να την ειδα σημερα στο petcity γλυφαδας.αν και να πω την αληθεια δεν ξερω να ξεχωρισω αν ητανε η viviparia η accicularis. θα κοιταξω να μπορεσω να πεταχτω παλι αυριο,αλλα ειμαι 95% σιγουρος. |
Δυστυχως πετυχαμε την χειροτερη εποχη μετα τον Αυγουστο στις εισαγωγες ψαρηδων...
Αν δεν ειχε κατσει η απεργια των τελωνειων την περασμενη εβδομαδα θα ειμασταν ετοιμοι. Με ολοκληρη την Ελλαδα μιλησα δεν υπαρχει ενα παφερ... Ποσο μαλλον να ψαχναμε για κανα σπανιοτατο... Βεβαια τα 2 ειδη που εχουμε εξασφαλισμενα ειναι τα πλεον σπανια. Λοιπον φιλους,γνωστους και μαγαζια παιδια για τα ανω φυτα και τελειωσαμε! Τα ψαρια θα τα τρεξω εγω... |
Παράθεση:
|
μπα τις κοιταω τωρα.μαλον η acicularis ητανε:( αλλα θα τους κανω ενα τηλεφωνο αυριο μπας και...
|
ισως καταφέρω να περάσω απο πετ σίτυ Ιλιον αυριο....ισως και αβυσσο...
|
Παράθεση:
|
να και ενα ενδιαφερον αρθρακι για τα denisonii απτο
http://indianaquariumhobbyist.com/ μαλον θα τοχετε δει αλλα ετσι το βαζω γιατι δεν εχω τι να κανω και κοιταω ψαρια:D ------------------------- Παράθεση:
γιατι αμα μπουνε τα ξυλα και βαλουμε και νερο αλλα δε γεμισουμε τι θα πειραξει?παλι δε θα μπορει να φυτευτει την επομενη?:smt017ενταξει θαναι λιγο πιο δυσκολο βεβαια.... εκτος αν τα βαλουμε,βαλουμε και νερο και την επομενη βγαζουμε νερο φυτευεται και ξαναγεμιζει.... |
To πολυ πολυ να βαλουμε βρεγμενες πετσετες επανω τους και κλεινουμε απο πανω το ενυδρειο με στρετς φιλμ να κρατησει ολη την υγρασια...
|
βαλτε αν εχετε και μια κουβερτα απο αυτες που εχουν στα τεραριουμ με ιγκουανες, αν μπορειτε να βρειτε απο καναν γνωστο, η καλωδιο αντισταση. Και γεμιστε 1 εκατοστο νερο, σφραγιστε απο πανω ναι και θα γινει εκει μεσα σαουνα. 400% υγρασια θα ανεβασει :p
|
Ομορφάντρες μου είμαστε σίγουροι ότι η vivipara είναι από Kerala, γιατί ψάχνοντας τη βρίσκω για Αμέρικα; Και ο Bleher την acicularis έχει για Kerala.
|
οντως:smt047 κιεδω
|
Ακριβώς! Η Encyclopedia of Aquarium Plants του Peter Hiscock δίνει τη vivipara Ανατολικές Η.Π.Α. και την acicularis διεθνή. Δεν ξέρω αν υπάρχει βέβαια και στην Kerala και τους είχε ξεφύγει αρχικά.
|
Μια χαρα τοτε.......
Βουρ για ασικουλαρις! Και για HYDROCOTYLE SIBTHORPIOIDES... Και καμια νυμφαια ε... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board