τα σαλιγκάρια γενικά πεθαίνουν εύκολα ..?
|
Παράθεση:
Πέρα απ την πλάκα, εξαρτάται, γιατι τα περισσότερα είναι ευαίσθητα στα υψηλά νιτρικά ή σε φάρμακα που περιέχουν χαλκό |
τα νιτρικά μου είναι ψηλά και τα ψάρια ήδη τα έχω ελλατώσει. Μάλλον έχω ιχθυοφόρτωση.... γιατί και οι αλλαγές σχετικά γίνονται και δεν ρίχνω πολύ φαγητό.
Μπορώ με χρήση πχ ζεόλιθου η τύρφης να τα ελαττώσω και αν ναι , τότε ποια είναι η διαδικασία που προτείνετε? |
κατσε να γραψουν οι επαγγελματιες του ειδους μιχαλη!
|
Πήγα να γράψω και εγω και ειδα πως είσαι θαλασσινός :)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οχι και στη θάλασσα βρε, πρέπει να μου κάνετε μαθήματα :) |
Μιχάλη ,θυμάσαι τις τελευταίες μετρήσεις;
|
Παράθεση:
|
Κώστα ήμουν πριν απο 2 εβδομάδες στο 5. θα το δω πάλι το απόγευμα . απλα γενικά εδώ και ένα μήνα παρατηρώ τα σαλιγκάρια να .... φεύγουν προς τον ύψιστο.
Ολα τα άλλα πανε μια χαρα ------------------------- Μπήκε μια ξενια μέσα , και chaeto στο sump. |
Παράθεση:
Εκει μάλλον Αφρικάνικο θα γίνει :) (Αν φύγει ποτε το πιάνο, λέω να το δώσω προίκα στη κόρη) Εκει στο έχω πει, εχω κάνει τα σχεδια που θα γινουν οι τρυπες στο τοιχο να περαστουν σωληνώσεις για νερο και αποχέτευση, και εχω σκεφτει και το χώρο που θα βάλω κορνιζα το διαζύγιο :) Δυσκολο με βλέπω για θαλασσινό |
Παράθεση:
οποτε θες βοηθεια εδω ειμαι κ.τακη ακομα γελαω με την κορνιζα του διαζυγιου |
No3 - 10 με τόνο !!!
|
Το σκιμμερ ποσο αερα τραβάει;
|
Παράθεση:
Ειναι ρυθμισμένο για να βγάζει τον αφρό του τσίμα τσίμα στην επιφάνεια . Μήπως να το ανοίξω πιο πολυ ! Θα πρέπει ομως να χαμηλώςω την στάθμη... |
Απο τις προδιαγραφες τους συνηθως τα σκιμμερ λενε οτι τραβανε χ λιτρα αερα και ψ νερου
|
Οσο περισσότερο αέρα τοσο πιο δυνατό είναι
|
Μιχάλη υπαρχει τρόπος μετρήσεις(μου φαίνεται εχει δυο τρόπους αντίστροφος). Δεν τον ξέρω αλλα θα σου πουν οι ειδικοί.
|
Παράθεση:
ok Air intake: 900L/h τον δουλεύω στο max. τυπος - RLSS 6 link - http://www.rlss.ca/#!protein-skimmer |
Μήπως να ανοιξεις τερμα τον αέρα και να κατεβασεις την στάθμη στο σαμπ ή να βαλεις σε μια βαση το σκιμμερ να σηκωθεί και να δουλεύει στο υψος νερού που προτείνει ο κατασκευαστης ;
|
Εγώ θα αφαιρούσα και οτι βραχο εχεις στο σαμπ και στην επομενη αλλαγή νερού μαζεμα και την λάσπη απο τον πάτο του σαμπ , ισως να θέλει και λιγο μπουσταρισμα η κυκλοφορια σου
|
Παράθεση:
η κατασκευη DSB που διαβαζα βοηθαει..? |
Πλεον παρωχημένη τακτική ,
|
Παράθεση:
Έτοιμο. Δεν έλεγαν στις οδηγίες κατι αλλα σε αλλα φόρουμ εξωτερικού το εχουν στους 17 πόντους, εγω το ειχα στους 21 που ηταν το ανώτατο όριο. Τωρα ειναι στους 17 και φυσικά άνοιξα τον αέρα. Αν έκλεινα την αντλία πιο πολυ γιατι ειναι στο μαχ τωρα θα μπορούσα να ανοίξω κι άλλο τον αέρα . Τι λες ? Οκ . Έβαλα στην μέση την αντλία και έτσι άνοιξα κι άλλο τον αέρα . |
μιχαλη πως το βλέπεις τωρα?
δουλευει καλυτερα? μηπως να κανεις τωρα και καμια αλλαγη νερου? στο σαμπ πατο καθαρισες? |
Ακόμα τα ίδια ....
|
3 αλλαγές νερού , απομάκρυνση βράχου απο σαμπ , καθάρισμα σαμπ , άνοιγμα αέρα στο σκιμερ , και αναμονή ...
|
Το ξεμπούκωσες το εργαλείο χαχαχα , λογικά θα στρωσει λίγο η κατάσταση , ίσως ηρθε η ωρα να βάλεις και ένα κυκλοφορητή ακόμα .
|
1 Συνημμένο(α)
καλημέρα σε όλους
το σύστημα πάει πολύ καλύτερα... τα νιτρικά έχουν πέσει αλλά όχι τελείως. Η έκπληξη έρχεται στην φωτό .... σας έχει τύχει εσάς με το clam που είχατε? είμαι τυχερός??? |
Παράθεση:
τελικα τα no3 πως τα πολεμισες και υποχωρησαν.....zw ------------------------- κοιτΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΣΕΙ η κυρα και το κανει μονοπετρο:D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:07. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board