Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159)
-   -   Η λίμνη μου στην Λευκωσία (Κύπρος) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32118)

SOCRATIS 24-06-10 19:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459165)
Συμφωνώ με την ποιο πάνω τοποθέτηση σου. Η διαφωνία μας είναι στο τη θεωρεί ο κάθε ένας μας στρες.

Μας τα μπερδεύεις .Δεν ενδιαφέρει αν συμφωνούμε ,ούτε δική μου ανακάλυψη είναι .Ειναι τόσο επιστημονικες όσο και εμπειρικες διαπιστώσεις.

POURITANOS 25-06-10 00:15

Στρες για μένα είναι ότι αν τα ψαριά παρουσιάσουν ick η ανορεξία μπορεί να οφείλετε στο φόβο (φόβος ως προς το περιβάλλον που ζουν -Προσαρμοστικότητα - επισκεψιμοτητα της λίμνης από αλλά ζώα κτλ).

Σε περίπτωση που τα ψαριά δεν έρχονται προς τα εμάς κρύβονται αλλά είναι υγειές.
Ίσως σημαίνει ότι έχουν εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον τους και έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν μια νέα, για αυτά συμπεριφορά,της επιβίωσης. Που με των καιρό αν δεν τα παρενοχλούμε, εμείς συχνά, θα φτάσουν σε σημείο να συμπεριφέροντε όπως όλα τα ψαριά του κόσμου. (αγρια ψαρια)

Αυτό δεν σημαίνει για εμένα σε καμιά περίπτωση στρες. Απλά είναι τρόπος ζωής. Το να έχουν επίγνωση το ότι πρέπει να κρύβονται από φυσικούς εχθρούς.

Ανησυχητική συμπεριφορά είναι αυτή που σίγουρα θα παρουσίαση αρρώστιες.

Είναι λίγο βαριά η λέξη στρές και ίσως λίγο δύσκολο για να την βάλουμε σε ένα καλούπι

Από προσωπική εμπειρία που έχω 2 χρυσόψαρα σε μια μικρή λίμνη (ακατάλληλη από όλες τις απόψεις:D) έχουν μάθει τα ψαριά να κρύβονται όταν πλησιάσει το παραμικρό στην λίμνη. Υπόψη πίνουν νερο πολλά πουλιά και γάτες. Οπότε ναι θεωρώ ότι τα ψαριά αυτά είναι στρεσαρισμένα εν μέρη με την επισκεψημοτητα. Αλλά παρόλα αυτά έχουν φτάσει σε τριπλάσιο μέγεθος.

Οπότε το ερώτημα εν μέρη για μένα τίθεται υπάρχει φόβος να πεθάνουν?
Να αρρωστησουν?
Η δε θα συμβεί τίποτα από αυτά μια και έχουν εγκλιματιστεί με το περιβάλλον.?
(τα ψαριά θα φύγουν οπότε δεν τίθεται θέμα να μεγαλώσουν και να μην μπορούν να κρυφτούν)

Την απάντηση σε όσα έως τώρα βλέπω εγώ να συμβαίνουν είναι: Oτι τα ψαριά μια και μπήκαν σε πολύ μικρή ηλικία και μικρό μέγεθος. Μετά το στάδιο προσαρμογής τους έχουν γίνει ποιο προσεκτικά και ποιο επιφυλακτικά.
Που για κάποιους μπορεί να σημαίνει ότι τα ψαριά αυτά έχουν μόνιμα στρες.
Αλλά για κάποιους άλλους ότι τα ψαριά αυτά έχουν αντίληψη και ζουν όπως όλα τα ψαριά του κόσμου, που πρέπει να προστατεύσουν την ζωή τους.

Άλλη εκδοχή.
Αν ένα ψάρι δεν τρέχει να κρυφτή όταν μας βλέπει θα είναι ευάλωτο και από ενδεχόμενες επισκέψεις γλαρών-γάτες κτλ. Αν πάλη είναι άγριο (δεν θεωρώ σωστή την έγνοια στρεσαρισμένο) δε θα το βλέπουμε συχνά αλλά θα καταφέρει να επιβίωση μια χαρά.

Την μια λεμέ ποιο φυσικές συνθήκες στα ψαριά στην λίμνη.:smt084 Και από την άλλη γιατί δεν συμπεριφέρεται σαν τα αποβλακωμένα ψαριά που ζουν μέσα στα ενυδρεία.:rolleyes:

Νομίζω ότι εν μέρη σκοπός της λίμνης είναι η ζωή να αναπτύσσετε όσο γίνετε ποιο σωστά. Το να μην δώσουμε στα ψαριά σωστές Συνθήκες ώστε να αναπτύξουν αμυντικές συμπεριφορές. Είναι σαν na έχουμε ψαριά όπως είναι αυτά που ζουν μέσα στα ενυδρεία. Κάτι που θεωρώ ότι αρκετοί δε το θέλουν.

Γενικά είναι πως το βλέπει κανείς το θέμα. Τα πράματα είναι γκρίζα ούτε άσπρο ούτε μαύρο.

Πάνος 25-06-10 00:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS (Μήνυμα 459288)
Την μια λεμέ ποιο φυσικές συνθήκες στα ψαριά στην λίμνη.:smt084 Και από την άλλη γιατί δεν συμπεριφέρεται σαν τα αποβλακωμένα ψαριά που ζουν μέσα στα ενυδρεία.:rolleyes:.

στα της λιμνης δε θα παρω θεση μιας και δεν εχω ιδια πειρα...αλλα στα των ενυδρειων περνω και παραπερνω....οταν τα ψαρια (και στο ενυδρειο και στη λιμνη) βασιζουν το μεγαλυτερο μερος της διατροφης τους στα χερια μας (μπορει στις λιμνες να βρισκουν και εντομα και αλγες αλλα τρωνε σε μεγαλο μερος την τροφη που ΕΜΕΙΣ τους δινουμε) μονο αποβλακωμενα δε μπορεις να τα πεις.
ισα ισα ειναι δειγμε ευφυιας το γεγονος οτι αντιλαμβανονται πως εμεις τα ταιζουμε και τρεχουν σε μας γιατι μας εχουν συνδυασει με το φαγητο...
εχουν μνημη και νοηση και ξερουν οτι θα τους δωσουμε να φανε....
αυτο προς διευκρινηση απλα. ψαρια που μεγαλωνουν με φροντιδα σε ενυδρεια και εξυπνα ειναι και πολυ δραστηρια.
σαφως και το οτι ερχονται σε μας να ζητησουν φαγητο δε σημαινει οτι ειναι αποβλακωμενα σε σχεση με τα "εξυπνα" κοι που κρυβονται. εξαλλου στα βιντεο βλεπω πως και τα κοι των λιμνων ερχονται στα χερια των αφεντικων τους για να φανε...οπως εδω http://www.youtube.com/watch?v=8StVeHrhm9c&feature=fvw

POURITANOS 25-06-10 00:47

Το στρες πάει πακέτο με τα ψαριά κύριος ενυδρείων.
Στην λίμνη ο φόβος τους στρες υπάρχει κύριος ως προς το στάδιο προσαρμογής ενός νέου ψαριού όταν θα μπει μέσα σε μια λίμνη κύριος αν είναι και το πρώτο ψαρί.
Ένα ψαρί λίμνης. Πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε ότι μιλάμε για ψαριά που ζουν σε κρύο νερό, τις ιδίας οικογένειας κυπρίνων άσχετος αν είναι άλλη ράτσα. Δεν θα νιώσει φόβο από τα αλλά ψαριά σε θέματα επιθετικότητας και κυριαρχίας.

Οπότε στρες σε λίμνη δεν υφίσταται για μένα. (υπάρχει αυτό που λεμέ σωστή προσαρμογή) στρες θα δημιουργηθεί μονό αν κάποιος η κάποιο ζώο παρενοχλεί συνεχεία τα νερά της λίμνης.

-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 459298)
στα της λιμνης δε θα παρω θεση μιας και δεν εχω ιδια πειρα...αλλα στα των ενυδρειων περνω και παραπερνω....οταν τα ψαρια (και στο ενυδρειο και στη λιμνη) βασιζουν το μεγαλυτερο μερος της διατροφης τους στα χερια μας (μπορει στις λιμνες να βρισκουν και εντομα και αλγες αλλα τρωνε σε μεγαλο μερος την τροφη που ΕΜΕΙΣ τους δινουμε) μονο αποβλακωμενα δε μπορεις να τα πεις.
ισα ισα ειναι δειγμε ευφυιας το γεγονος οτι αντιλαμβανονται πως εμεις τα ταιζουμε και τρεχουν σε μας γιατι μας εχουν συνδυασει με το φαγητο...
εχουν μνημη και νοηση και ξερουν οτι θα τους δωσουμε να φανε....
αυτο προς διευκρινηση απλα. ψαρια που μεγαλωνουν με φροντιδα σε ενυδρεια και εξυπνα ειναι και πολυ δραστηρια.
σαφως και το οτι ερχονται σε μας να ζητησουν φαγητο δε σημαινει οτι ειναι αποβλακωμενα σε σχεση με τα "εξυπνα" κοι που κρυβονται. εξαλλου στα βιντεο βλεπω πως και τα κοι των λιμνων ερχονται στα χερια των αφεντικων τους για να φανε...οπως εδω http://www.youtube.com/watch?v=8StVeHrhm9c&feature=fvw

Το αποβλακωμένα έρχεται στο ότι τα ψαριά του ενυδρείου κάποια στιγμή το περνούν απόφαση το ότι και να κάνουν εμείς θα μπορούμε να τα δούμε και να τα πιάσουμε.
Δεν τους δίνετε καν η δυνατότητα να αναπτύξουν αμυντικές συμπεριφορές ώστε να μπορέσουν να κρυφτούν.

Κοιτά για μένα δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Άλλος τα θέλει έτσι και άλλος αλλιώς.

Εγώ ρίχνω τροφή και φεύγω μακριά . ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να συνηθίσουν την παρουσία μου μια και με αυτό των τρόπο προσπαθώ να τα προφυλάξω και από της γάτες. Όταν με το καλό πάνε σε περιβάλλον που θα πλήρη καλύτερες συνθήκες προστασίας δεν θα έχω πρόβλημα να με πλησιάσουν.

Δεν έχω τρελά με τα το τάϊσμα από τα χεριά .
Είμαι λίγο της απόψεις τα ψαριά είναι ψαριά. Δεν μπορέσω να τα θεωρήσω κατοικίδια σαν των σκύλο. (είναι σαν να υποβαθμίζω των σκύλο)
Απλά προσπαθώ να σέβομαι τα ζωντανά που έχω. Αν και η κίνηση μου να έχω τα 2 αυτά χρυσόψαρα έρχεται σε τελείως αντίθεση με τα πιστεύω μου.
Λάθη κάνουμε δύστυχος. …….

in the pond 25-06-10 06:04

Επειδή δεν πιστεύω αυτά που ακούω, θα ήθελα να ξαναεμπλακώ. Έχω και εγώ ένα σκυλάκι, που με τα λεγόμενα σας είναι πλήρως αποβλακωμένο, δηλαδή, κάνει ότι του πω, με ακολουθεί, εξαρτάται από εμένα και βεβαίως απέχει μακράν από την δράση των προγόνων του... Τί θα πω για τη γάτα στο χωριό που καμία απωλύτως σχέση δεν έχει με τις αγριόγατες...ξέρετε, αποβλακωμένη και αυτή. Όπως και να το κάνουμε, εδώ μιλήστε για οποιοδήποτε άλλο ψάρι, εκτός από τα κοι. Τα κοι είναι Πετς, όπως τα σκυλιά και τις γάτες.

Είναι καιρός να καταλάβετε, ότι μιλώντας για κοι και μόνο, μιλούμε για ένα ζώο που εξοικιώθηκε με τον άνθρωπο αιώνες τώρα. Ναι, είναι μακράν το ποιο κοινωνικό ψάρι, ο άνθρωπος μπορεί να το αγγίζει, να τρώει από το χέρι του χωρίς φόβο και βεβαίως είναι σε θέση να ξωχωρίσει εχθρούς του, όπως τις γάτες και τις σφύκες που τυχόν να πέσουν στο νερό.

Φιλικότητα για τα κοι θα πει να τρώνε σπό το χέρι σου και να μην τους το πετάς από τα δύο μέτρα. Αν δεν πιστεύεις Γιάννο, μίλησε με τον Μιχάλη που ήρθε χθες και είδε την συμπεριφορά των κοι μου. Αν τα καταφέρω μπορώ να τραβίξω και εγώ ένα βίντεο για να δεις την πραγματική συμπεριφορά, έστω και αν τα δικά μου ζουν σε μια μικρή λίμνη πρόχειρα.

Για να αποδείξεις Γιάννο ότι τα κοι σου δεν βρίσκονται σε στρες, (και επειδή όλοι εμείς εδώ, εκτός από εσένα είμαστε πολύ λίγοι σε γνώσεις) σε προκαλώ να περιγράψεις τον εξοπλισμό σου και την ποσότητα των κοι σου ανά τα λίτρα σου, σε όποιο φόρουμ του εξωτερικού μπορείς και εσύ επιθυμείς, για να μην σου προτείνω εγώ και πεις διάφορα...

Ναι, τα κοι στη λίμνη σου βρίσκονται σε κατάσταση στρες και αυτό θα εντείνεται κάθε χρόνο και περισσότερο μέχρι να τα χάσεις. Και μεταξύ μας, όταν τότε έχεις απώλεια, ποτέ δε θα μιλάμε για ένα ψάρι, αλλά για μαζική. Τα κοι απαιτόυν οξυγόνο όσο κανένα αλλο ψάρι. Τα ταλαιπωρείς με τον καταρράκτη μαϊμου που έχεις. Όταν μιλάμε για καταρράκτες λίμνης που θέλουμε να συμβάλουν στην αύξηση του οξυγόνου, τους κατασκευάζουμε εντελώς κάθετους με ακανόνιστο σχήμα (πέτρες έξω και μέσα) για να αναγκάσουμε το νερό να πέφτει ώστε να μεταφέρει μαζί του και πολλές φυσαλίδες αέρα) και όχι απλά να κυλάει. Και πάλι όμως, οποιοσδήποτε καταρράκτης στην περίπτωση σου είναι ανίκανος να δώσει όσο οξυγόνο χρειάζονται τα ψάρια σου. Θέλεις τεχνική υποστήριξη Γιάννο, μην τυρανάς άλλο τα ψάρια σου!

Φίλε Βασίλη, αν είσουν συντονιστής τί θα έλεγες σε έναν αρχάριο, όταν παρουσίαζε ένα 150άρη ενυδρείο με ένα κοι?

yiannossavva 25-06-10 07:16

Για να αποφύγω αυτές της συζητήσεις διαχώρισα της λίμνες στα 2 παρόλο που υπάρχουν πολλές.

• Λίμνη που να δουλεύει με όσο ποιο λίγο εξοπλισμό μπορούμε και να πλησιάζει το φυσικό περιβάλλον, με πολλά φυτά.
  • Λίμνη (που για εμένα θα την ονόμαζα ενυδρείο στην αυλή) με όλον αυτό τον σύγχρονο εξοπλισμό, botton aeration drain χωρίς φυτά.

Και επειδή το έχουμε κουράσει το είπα πολλές φορές και το λέω ξανά.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΉΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟ.
Επίσης έχω πει ότι η επιλογή του 1 η του 2 εξαρτάτε από τα γούστα μας.
Έχω ρωτήσει πολλές φορές ποια η διαφορά μιας λίμνης 15,000 λίτρων χωρίς φυτά και μίας λίμνης 20,000 λίτρων που τα 5,000 λίτρα καλύπτονται από φυτά.
Κανείς από αυτούς που δεν θέλουν φυτά στην λίμνη δεν απάντησε και ούτε θα απαντήσει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι η απάντηση δεν βολεύει αυτά που θέλουν σώνει και καλά να υποστηρίξουν. Και επειδή δεν μου αρέσει να φωτογραφίζω μιλάω για τον in the pond και τον Άντρο.
in the pond & Άντρο ξέρετε πόσο οξυγόνο έχω στην λίμνη μου?
Το ότι τα φυτά την ημέρα απελευθερώνουν οξυγόνο το ξέρετε.
Το ότι έχω πολλά ψάρια στην λίμνη μου ΤΟ ΞΕΡΩ. Ίδη έχω αφαιρέσει σχεδόν όλα τα χρυσόψαρα και σταδιακά θα αφήσω τα ΚΟΙ που μου αρέσουν.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να θέλετε να πιάσετε κάποια ψάρια από την λίμνη σας?
Ξέρετε πόσο εύκολο η δύσκολο είναι?
Πετύχατε ποτέ να πιάσετε τα ψάρια που θέλετε?
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας. Μετά από αυτές της προσπάθειες να πιάσετε τα ψάρια ποια η συμπεριφορά τον υπολοίπων ψαριών στην λίμνη σας για κάποιες μέρες τουλάχιστον?

Η δικιά μου εμπορία λέει ότι τα ψάρια χρειάζονται και πάλι τον χρόνο τους να φάνε από το χέρι σου. Τώρα αυτό αν θέλετε ονομάστε το στρες η φόβο η ότι δίποτε άλλο.
Σημασία έχει ότι το ψάρι περνάει μια διαδικασία που δεν ήτανε συνηθισμένο και φυσιολογικά χρειάζεται τον χρόνο του να επανέλθει.

Τα γραφώμενα του Άντρου ότι τα ψάρια μου υποφέρουν, και το ότι με βλέπουν και φεύγουν σαν σφαίρες από ότι βλέπετε από το βίντεο δεν ισχύουν. Αντρο αν θες (να μου την πεις) βρες κάτι άλλο που ισχύει γιατί αυτοί που μας διαβάζουν εδώ δεν είναι βλάκες!

Και ξεχωρίστε κάτι επιτέλους ρε παιδιά. Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Υ/Γ
Δεν έχουμε λίμνη απλά για να το λέμε. Έχουμε λίμνη για να την απολαμβάνουμε. Προσωπικά ειδικά τώρα το καλοκαίρι την χαίρομαι με την καρδιά μου. Ψες ας πούμε με το σουβλάκι και τις μπύρες μας κάτω από την πέργολα με αναμμένα κεριά περιμετρικά, με θέα την λίμνη, ακούγοντας το νερό να κυλάει στον καταρράκτη τέλεια ήτανε!!!!!!!!!!!
Για αυτό την έφτιαξα………….για την πάρτη μου και μόνο

in the pond 25-06-10 08:09

Γιάννο, επειδή όντως κουράσαμε αρκετά το θέμα των ειδών λίμνης, θα το πω για τελευταία φορά. Το δικό σου σύστημα λέγεται κλειστό κύκλωμα, το δικό του Άντρου λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα και το δικό μου που φτιάχνω λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα. Οι ξένοι ονομάζουν πολύ εύστοχα όλα τα πιο πάνω PONDS δηλαδή στα ελληνικά Δεξαμένες. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με τις φυσικές λίμνες και είναι καλύτερα απ' εδώ και μπρός να εκφραζόμαστε και εμείς με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459335)
Έχω ρωτήσει πολλές φορές ποια η διαφορά μιας λίμνης 15,000 λίτρων χωρίς φυτά και μίας λίμνης 20,000 λίτρων που τα 5,000 λίτρα καλύπτονται από φυτά. Κανείς από αυτούς που δεν θέλουν φυτά στην λίμνη δεν απάντησε και ούτε θα απαντήσει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι η απάντηση δεν βολεύει αυτά που θέλουν σώνει και καλά να υποστηρίξουν. Και επειδή δεν μου αρέσει να φωτογραφίζω μιλάω για τον in the pond και τον Άντρο.

Ε, ναι! Γιατί άραγε? Και επειδή είμαστε και οι δύο αρχάριοι και βαβαίως-βεβαίως χωρίς τη δική σου πείρα, πες μας εσύ να μορφωθούμε....πες μας τη διαφορά.... Όπως επίσης θα ήθελα να ακούσω την διαφορά της δικής σου περίπτωσης με την περίπτωση του Άντρου με ξεχωριστή παρακείμενη λίμνη μόνο για φυτά. Ανέπτυξε το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ..

Μεταξύ μας, εγώ θα βάλω κάποια φυτά στην κυρίως λίμνη μου, οπότε μην με αναφέρεις χωρίς να έχω εκφραστεί... Προσωπικά όμως συμφωνώ ότι ο Άντρος έχει την καλύτερη σκέψη για το εν λόγω θέμα (Δεξαμένη με ΚΟΙ).

Παράθεση:

in the pond & Άντρο ξέρετε πόσο οξυγόνο έχω στην λίμνη μου?

Το μέτρησες πριν ή μετά από την αντλία που είχες βάλει στον πυθμένα (αυτή που έχει αναφέρει ο Άντρος).

Παράθεση:

Το ότι τα φυτά την ημέρα απελευθερώνουν οξυγόνο το ξέρετε.

Όπως βέβαια απελευθερώνουν ανάλογα CΟ2 το βράδυ...

Παράθεση:

Το ότι έχω πολλά ψάρια στην λίμνη μου ΤΟ ΞΕΡΩ. Ίδη έχω αφαιρέσει σχεδόν όλα τα χρυσόψαρα και σταδιακά θα αφήσω τα ΚΟΙ που μου αρέσουν.

Πολύ καλώς και μπράβο;) Αλλά και πάλι μόνο με 8 κοι θα πρέπει να μείνεις...

Παράθεση:

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να θέλετε να πιάσετε κάποια ψάρια από την λίμνη σας? Ξέρετε πόσο εύκολο η δύσκολο είναι?
Πετύχατε ποτέ να πιάσετε τα ψάρια που θέλετε?
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας. Μετά από αυτές της προσπάθειες να πιάσετε τα ψάρια ποια η συμπεριφορά τον υπολοίπων ψαριών στην λίμνη σας για κάποιες μέρες τουλάχιστον?

Στρεσάρισμα έχουν τα ψάρια αυτά που μπαίνουν σε μια καινούρια λίμνη και είναι λογικό...σε αυτό συμφωνώ. Θέλουν κάποιες μέρες να εγκλιματιστούν. Όταν προυπάρχουν βέβαια άλλα ψάρια, τότε ο εγκλιματισμός αυτός γίνεται τις περισσότερες φορές πολύ γρήγορα, μπορεί και την ίδια μέρα.

Παράθεση:

Η δικιά μου εμπορία λέει ότι τα ψάρια χρειάζονται και πάλι τον χρόνο τους να φάνε από το χέρι σου. Τώρα αυτό αν θέλετε ονομάστε το στρες η φόβο η ότι δίποτε άλλο.
Σημασία έχει ότι το ψάρι περνάει μια διαδικασία που δεν ήτανε συνηθισμένο και φυσιολογικά χρειάζεται τον χρόνο του να επανέλθει.

Η δικιά μου εμπειρία δεν λέει αυτό. Έχω αφαιρέσει πολλές φορές ψάρια από την παλιά μου λίμνη και την ίδια κιόλας μέρα τα τάισα από το χέρι μου. Αυτά που έφυγαν θα είναι δύσπιστα και απόμακρα.

Παράθεση:

Τα γραφώμενα του Άντρου ότι τα ψάρια μου υποφέρουν, και το ότι με βλέπουν και φεύγουν σαν σφαίρες από ότι βλέπετε από το βίντεο δεν ισχύουν. Αντρο αν θες (να μου την πεις) βρες κάτι άλλο που ισχύει γιατί αυτοί που μας διαβάζουν εδώ δεν είναι βλάκες!

Γιάννο, θα ήθελα σήμερα βίντεο που να τρώνε από το χέρι σου και να τα χαϊδεύεις. Τότε θα σε πιστέψω.

Παράθεση:

Και ξεχωρίστε κάτι επιτέλους ρε παιδιά. Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Έχουμε την επιλογή να πάρουμε εξ' αρχής όσα ψάρια μπορεί να αντέξει το σύστημα μας. Προσωπικά, 12,500 τόσα λίτρα που θα είναι η δική μου δεξαμένη, το πολύ να βάλω 13 ψάρια.;)

Παράθεση:

Υ/Γ
Δεν έχουμε λίμνη απλά για να το λέμε. Έχουμε λίμνη για να την απολαμβάνουμε. Προσωπικά ειδικά τώρα το καλοκαίρι την χαίρομαι με την καρδιά μου. Ψες ας πούμε με το σουβλάκι και τις μπύρες μας κάτω από την πέργολα με αναμμένα κεριά περιμετρικά, με θέα την λίμνη, ακούγοντας το νερό να κυλάει στον καταρράκτη τέλεια ήτανε!!!!!!!!!!!
Για αυτό την έφτιαξα………….για την πάρτη μου και μόνο

Να' σαι καλά και να την χαίρεσαι...

lucy 25-06-10 08:10

... τη τανί το ταν, και τη καπακι τ΄απάν και τη βουτυρί τ' απές ... :smt120

in the pond 25-06-10 08:24

Παράθεση:

Και επειδή το έχουμε κουράσει το είπα πολλές φορές και το λέω ξανά.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΉΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟ.

Γιάννο, σου μεταφέρω ένα απόσπασμα μιας τοποθέτησης σου για τον μοντέρνο εξοπλισμό πριν μόλις 2 μήνες.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 437696)

bottom
aerationdrain
Μειονεκτήματα του συστήματος αυτού είναι τα εξής.
Τα φύλλα μένουν, λιώνουν και κατακάθονται στον πυθμένα της λίμνης.
  • Συχνό μπούκωμα του σωλήνα από την λίμνη στο φίλτρο.
  • Το φίλτρο πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την στάθμη του νερού της λίμνης για να μπορεί να υπάρχει ροΐ στο νερό.
  • Δεν μένει λάσπη στο κάτω μέρος της λίμνης που θεωρώ απαραίτητη.
  • Ακριβότερος εξοπλισμός.
Αυτά για την ώρα με την εξέλιξη της συζήτησης αυτής θα θυμηθώ και άλλα……….

Μήπως αυτή η απάντηση συνάδει με την γραμμή με τα κεφαλαία σου γράμματα? Μπορείς να καταλάβεις πόσο πίσω παίρνουμε τα πράγματα λέγοντας αυτά της δεύτερης σου δημοσίευσης? Απορώ και εγώ δηλαδή πολλές φορές αν εννοείς κάτι ή το λες για αστείο, χαρητολογόντας.

Αυτό και αυτό, φοβούμαι να παρατηρήσω οτι αναλώνουμε το χρόνο μας σε θέματα δεξαμενών νηπιακής ηλικίας και δε λέμε να ξεφύγουμε από αυτήν. Προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους που είναι χρόνια στο χώρο αυτό και οι εγωισμοί μας απλά τους κρατούν μακρυά. (εσένα φωτογραφίζω Γιάννο). Και πίστεψέ με κανένας με πείρα δεν θα εμπλακεί σε ένα φόρουμ, στο οποίο πολύ απλά θα χάνει το χρόνο του. Θα προτιμήσει ένα άλλο που οι απόψεις θα ταυτίζονται και θα εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του.

Ηλίας 25-06-10 09:32

Πρωσοπικα πιστευω οτι στρες δεν ειναι κατι που αποκτουν ευκολα ψαρια που ειναι "ανετα" στην λιμνη..
Παραδειγματος χαρη, σε εμενα ολη μερα περνουν και πινουν πουλια νυχτεριδες και γατες και σκυλοι νερο.. δεν εχω παρατηρείσει ουτε ενα σημάδι στρες.. ουτε καποια αλλαγη στο τάισμα..
Τωρα με τις εργασιες τα ποδια μου ειναι μεσα στην λιμνη και τα ψαρια ειναι διπλα μου και κανουν βολτες μεχρι που με τσιμπολογανε ολη την ωρα..(ΚΟΙ, Χρυσ/αρα)
Αρα τα ψαρια δεν ειναι αποβλακωμένα αλλα εξημερωμενα..

Και εδω θα σημφωνησω με τον in the pond για την οξυγωνση που ειναι πραγματι αναγκαια..
Θα σας ενα δικο μου περιστατικο που εγινε πρωχτες την μερα που αδειασε η λιμνη..
Αφου τελειωσαν οι εργασιες το βραδι(ειχαμε κλεισει την αντλια, για μην ερχεται νερο και ενοχλει)ειπαμε ασε, την μεχρι αυριο που θα εχει στεγνωσει το μπετο και δεν θα μπει μεσα στο νερο..zw
Την αλλη μερα ο πατερας μου, που το πρωτος τα ειδε τρελαθηκε, ειχαν πεθανει τα 10 τουλαχιστον κοι μας... ΑΠΟ ΕΛΛΗΨΗ ΟΞΥΓΩΝΟΥ!...:smt086

Τουλαχιστον αναψε την αντλια και σωθηκαν 3 περιπου κοι... τα χρυσοψαρα δεν επαθαν τιποτα..:smt120

Γι' αυτο καλητερα παρτε την πιο σοβαρα την οξυγόνωση..

in the pond 25-06-10 09:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ηλίας (Μήνυμα 459375)
Πρωσοπικα πιστευω οτι στρες δεν ειναι κατι που αποκτουν ευκολα ψαρια που ειναι "ανετα" στην λιμνη..
Παραδειγματος χαρη, σε εμενα ολη μερα περνουν και πινουν πουλια νυχτεριδες και γατες και σκυλοι νερο.. δεν εχω παρατηρείσει ουτε ενα σημάδι στρες.. ουτε καποια αλλαγη στο τάισμα..
Τωρα με τις εργασιες τα ποδια μου ειναι μεσα στην λιμνη και τα ψαρια ειναι διπλα μου και κανουν βολτες μεχρι που με τσιμπολογανε ολη την ωρα..(ΚΟΙ, Χρυσ/αρα)

Και εδω θα σημφωνησω με τον in the pond για την οξυγωνση που ειναι πραγματι αναγκαια..
Θα σας ενα δικο μου περιστατικο που εγινε πρωχτες την μερα που αδειασε η λιμνη..
Αφου τελειωσαν οι εργασιες το βραδι(ειχαμε κλεισει την αντλια, για μην ερχεται νερο και ενοχλει)ειπαμε ασε, την μεχρι αυριο που θα εχει στεγνωσει το μπετο και δεν θα μπει μεσα στο νερο..zw
Την αλλη μερα ο πατερας μου, που το πρωτος τα ειδε τρελαθηκε, ειχαν πεθανει τα 10 τουλαχιστον κοι μας... ΑΠΟ ΕΛΛΗΨΗ ΟΞΥΓΩΝΟΥ!...:smt086

Τουλαχιστον αναψε την αντλια και σωθηκαν 3 περιπου κοι... τα χρυσοψαρα δεν επαθαν τιποτα..:smt120

Να' σαι καλά Ηλία μου. Προσπάθησα να το προλάβω λίγες μέρες πριν... Καλό κουράγιο και δώστε στα καινούρια ΚΟΙ ότι είναι δυνατόν για να ευημερίσουν στο μέλλον. Πόσο ήταν το μέγεθος τους Ηλία?

Λυπούμαι όμως για τα κοι σου που σίγουρα θα είχατε ήδη συνδεθεί μαζί τους. Είναι τραγικό να χάνεις ΚΟΙ γιατί είναι τα πετ σου όπως το σκυλάκι και τη γάτα σου. Είχα ενυδρεία, έχω χάσει ψάρια στο παρελθόν, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ να χάσω το μεγάλο μου κοι. Θα κλαίω μια εβδομάδα και ας μην είναι επιλεκτικής παραγωγής ή πρωταθλητής.

Εδώ θέλω να τονίσω σε όλους τους φίλους που έχουν δεξαμένες με υπερχύλιση, να πάρουν μέτρα, προσθέτοντας και τεχνητή υποστήριξη προς τα κοι τους. Αντλία βυθού και air diffuser. Μεγαλώνοντας τα κοι οι απαιτήσεις τους είναι τρομερές. ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ!!! Όταν χάσετε μια ομάδα π.χ. τρίχρονων ΚΟΙ ή και πιο μεγάλων, τα ψυχικά σας αποθέματα θα καταρρεύσουν.

POURITANOS 25-06-10 10:20

Σίγουρα ενα εξημερωμένο ζώο είναι ότι καλύτερο για των άνθρωπο .
Αρκεί να μην κινδυνεύει από φυσικούς εχθρούς.
Δε νομίζω να μην θέλει κανείς τα ψαριά του να έρχονται όταν μας βλέπουν.

Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία.:D

Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.
Κακό σύστημα οξυγονώσεις.
Κακή συμπεριφορά των ψαριών του και ένα σωρό αλλά………
(κοινός για τα πάντα):smt120

Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες.

Δεν λέω ότι σε όλα έχει δίκιο αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά.

Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι.

Εμένα δεν με αρέσει να πειράζουμε τα ψαριά.
Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα μπουν τα ψαριά μέσα στην λίμνη δεν πρέπει να βγουν ποτέ. Παρά μονό αν τεθεί λόγος θεραπείας.

Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός.
Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης.

Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.)

Συζήτηση κάνουμε πάνω από όλα και καλό θα ήταν να μην φωτογραφίζουμε ο ένας των άλλων σε τέτοιο βαθμό που κουράζει και προβληματίζει, όσους διαβάζουν τα θέματα.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ;Ηλίας

Γι' αυτο καλητερα παρτε την πιο σοβαρα την οξυγόνωση.. .

Για να διαχωρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Δεν είπα ότι τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη είναι αποβλακωμένα.
Είπα ότι τα ψαριά μέσα στο ενυδρείο είναι.

Τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη μπορεί να είναι εξημερωμένα η σε ποιο αγρία κατάσταση. Κάτι που δεν συντρέχει για μένα θέμα στρες.

Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης.

Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις.
Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!!

Καλό είναι να προσφέρουμε σκίαση όταν η λίμνη είναι ρηχία. Είναι η σπουδαιότερη δικλίδα ασφαλείας στο να μην χάσουμε ψαριά.

Το οξυγόνο βοηθά τα ψαριά. Αλλά πρέπει να έχουν δροσερό νερό αλλιώς δεν…..
Οπότε ποιο βασικό θεωρό το δροσερό νερό παρά το οξυγονωμένο νερό.
Αν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κάτι ποιο αναγκαίο από το άλλο.

in the pond 25-06-10 10:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS (Μήνυμα 459380)
Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία.:D

Για τα ΚΟΙ, στρες και εξοπλισμός είναι αλληλένδετα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν θέλετε να αποφύγετε τον εξοπλισμό, κάνετε παρεμβολή του Πηνειού να έρχεται από το σύστημα σας και να φεύγει ακολούθως προς τη θάλασσα.

Παράθεση:

Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.

Πάντα εκφραζόμουνα θετικά για τη λίμνη του Γιάννου, κάνε μια αναδρομή στις τοποθετήσεις μου. Η μοναδική μου κάθετη διαφωνία ήταν πάντα τα κοι στο σύστημα του, πράγμα που ούτε σήμερα αλλάζει με τον τρόπο που το χειρίζεται...

Παράθεση:

Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες.

Κάθε χρόνο γεννούν τα θηλυκά Βασίλη, είτε πάρουμε μέτρα είτε όχι. Οπότε δεν τείθεται ζήτημα για την ομολογουμένως καλή προσπάθεια του Γιάννου για αναπαραγωγή. Αν δεις όμως, εκεί είμουν και πάλι για βοήθεια...;)

Παράθεση:

Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά.

Ουδέν σχόλιο.

Παράθεση:

Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι.

Καιρός να το εμπαιδώνουμε σιγά-σιγά.

Παράθεση:

Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός.

Δεν υπερεκτιμούμε καθόλου τον ακριβό εξοπλισμό. Υπάρχουν τεχνολογίες που είναι πολύ ακριβές και σίγουρα δεν "παράγουν" όσα και η τιμή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια άλλα συστήματα, τα οποία έχουν δουλευτεί κατά δεκάδες χιλιάδες και μόνο εσείς οι δύο (POURITANOS και YIANNOSSAVVA) τους κολλήσατε και πινακίδες ανικανότητας.

Παράθεση:

Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης.

Όπως?

Παράθεση:

Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.)

Αν μπω και εγώ στη λογική σας, τώρα "φωτογραφίζεις" τον Άντρο π.χ.?

in the pond 25-06-10 10:37

Παράθεση:

Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης.

Φίλε Βασίλη, Αναφέρει πολύ καθαρά ότι τα ψάρια του τα έχασε κατά την διάρκεια της νύκτας, οπότε δεν τείθεται ζήτημα σκιάς. Μήπως να κατέβηκαν οι αλεπούδες από τα βουνά? Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω...παραιτούμαι...!:(

Παράθεση:

Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις.
Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!!

Άρα θέλεις να πεις ότι μόνο με την υπερχύλιση μόνο αυτό μπορούμε να πάθουμε... Ευτυχώς υπάρχει και η λογική που πριτανεύει κάποιες φορές... Ναι!!!! είσαι ΠΑΝΤΑ στα όρια μιας τέτοιας καταστροφής, γιατί το κακό θα ξεκινήσει από τα βάθη της λίμνης σου, εκεί που κρύβεται η λάσπη που βρομάει πολύ...

yiannossavva 25-06-10 10:52

Θα απαντήσω ογρότερα. Προς το παρόν διαβάστε προσεκτικά ένα άρθρο του Βασίλη Χατζημιλτή (in the pond).

http://www.forum4fish.com/forums/ind...?showtopic=256

in the pond 25-06-10 11:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459393)
Θα απαντήσω ογρότερα. Προς το παρόν διαβάστε προσεκτικά ένα άρθρο του Βασίλη Χατζημιλτή (in the pond).

http://www.forum4fish.com/forums/ind...?showtopic=256

Τότε Γιάννο, τριν 3 ολόκληρα χρόνια... και με τη μόνη διαφορά Γιάννο, ότι εγώ δεν έμεινα μόνο εκεί. Αγνοείς ότι είχα μια μικρή λίμνη μοναχά για χρυσόψαρα. Λιγάκι πιο πριν, αγόρασα και το πρώτο μου κοι. Απ' εκεί και μπρος το έριξα "πολύ κακώς για εσένα" στο διάβασμα και το googling. Βρήκα συνδέσμους, αγόρασα βιβλία, γνώρισα φίλους.

Το ξανάπα και θα το ξαναπω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αγόρασα τότε το κοι μου. Πράγμα που δεν έπρεπε να κάνω, πρώτα-πρώτα από τα λίτρα που είχα. Θύμησε όμως τον κόσμο, όταν σου έλεγα για τη λίμνη των 25,000 λίτρων που θα έκανα τότε δίπλα στο περιβόλι. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα παρακαλούσα τον Άντρο να το αναφέρει. Ή μάλλον καλύτερα, κάπου το έχω σημειώσει εδώ...θα το βρω και θα σας το παραθέσω...!;)

Βλέπω ότι ξανανέστησες το φόρουμ σου σήμερα, για να προσπαθήσεις να με εκθέσεις. Εδώ και λίγους μήνες ήταν απενεργοποιημένο....σε λυπάμαι πραγματικά...!

yiannossavva 25-06-10 11:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459405)
Τότε Γιάννο, τριν 3 ολόκληρα χρόνια... και με τη μόνη διαφορά Γιάννο, ότι εγώ δεν έμεινα μόνο εκεί. Αγνοείς ότι είχα μια μικρή λίμνη μοναχά για χρυσόψαρα. Λιγάκι πιο πριν, αγόρασα και το πρώτο μου κοι. Απ' εκεί και μπρος το έριξα "πολύ κακώς για εσένα" στο διάβασμα και το googling. Βρήκα συνδέσμους, αγόρασα βιβλία, γνώρισα φίλους.

Το ξανάπα και θα το ξαναπω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αγόρασα τότε το κοι μου. Πράγμα που δεν έπρεπε να κάνω, πρώτα-πρώτα από τα λίτρα που είχα. Θύμησε όμως τον κόσμο, όταν σου έλεγα για τη λίμνη των 25,000 λίτρων που θα έκανα τότε δίπλα στο περιβόλι. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα παρακαλούσα τον Άντρο να το αναφέρει. Ή μάλλον καλύτερα, κάπου το έχω σημειώσει εδώ...θα το βρω και θα σας το παραθέσω...!;)

Βλέπω ότι ξανανέστησες το φόρουμ σου σήμερα, για να προσπαθήσεις να με εκθέσεις. Εδώ και λίγους μήνες ήταν απενεργοποιημένο....σε λυπάμαι πραγματικά...!

Μην λες ότι θες. Το φόρουμ είναι εδώ και 2 χρόνια στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Τίποτα δεν έστησα ξανά και ούτε έχω σκοπό ποτέ να κάνω ότι δήποτε.

Ναι θυμάμαι όταν έλεγες τότε για μια λίμνη 25,000 λίτρων που δεν είδαμε ποτέ.

in the pond 25-06-10 11:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459408)
Ναι θυμάμαι όταν έλεγες τότε για μια λίμνη 25,000 λίτρων που δεν είδαμε ποτέ.

Γνωρίζεις τους λόγους που δεν έγινε αυτό...

yiannossavva 25-06-10 11:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459409)
Γνωρίζεις τους λόγους που δεν έγινε αυτό...

Ναι..........

in the pond 25-06-10 11:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459410)
Ναι..........

Άρα? Θες μήπως να μπούμε και στα προσωπικά μου? Δυστυχώς μόνο αυτό έμεινε...

yiannossavva 25-06-10 12:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459412)
Άρα? Θες μήπως να μπούμε και στα προσωπικά μου? Δυστυχώς μόνο αυτό έμεινε...

Όχι βέβαια.
Γιάννο, επειδή όντως κουράσαμε αρκετά το θέμα των ειδών λίμνης, θα το πω για τελευταία φορά. Το δικό σου σύστημα λέγεται κλειστό κύκλωμα, το δικό του Άντρου λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα και το δικό μου που φτιάχνω λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα. Οι ξένοι ονομάζουν πολύ εύστοχα όλα τα πιο πάνω PONDS δηλαδή στα ελληνικά Δεξαμένες. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με τις φυσικές λίμνες και είναι καλύτερα απ' εδώ και μπρός να εκφραζόμαστε και εμείς με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Όλα είναι κλειστά συστήματα όπως και το δικό μου, με την διαφορά ότι κάνω το πάν να δουλεύει όσο ποιο φυσικά γίνεται.

Ε, ναι! Γιατί άραγε? Και επειδή είμαστε και οι δύο αρχάριοι και βαβαίως-βεβαίως χωρίς τη δική σου πείρα, πες μας εσύ να μορφωθούμε....πες μας τη διαφορά.... Όπως επίσης θα ήθελα να ακούσω την διαφορά της δικής σου περίπτωσης με την περίπτωση του Άντρου με ξεχωριστή παρακείμενη λίμνη μόνο για φυτά. Ανέπτυξε το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ..

Μεταξύ μας, εγώ θα βάλω κάποια φυτά στην κυρίως λίμνη μου, οπότε μην με αναφέρεις χωρίς να έχω εκφραστεί... Προσωπικά όμως συμφωνώ ότι ο Άντρος έχει την καλύτερη σκέψη για το εν λόγω θέμα (Δεξαμένη με ΚΟΙ).

Όταν μιλάμε για την λίμνη του Άντρου μιλάμε για την λίμνη που έχει σήμερα! Που βεβαίως δεν έχει ξεχωριστή παρακείμενοι λίμνη μόνο με φυτά. Ακόμη και τώρα εξακολουθείς να μην απαντάς…………και ούτε πρόκειται για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω.

Το μέτρησες πριν ή μετά από την αντλία που είχες βάλει στον πυθμένα (αυτή που έχει αναφέρει ο Άντρος).

Την αντλία την έβαλα για δοκιμή για 1 μέρα. Τώρα αν σας βολεύει να το (πιπιλάτε) είναι δικό σας θέμα. Βρείτε κάτι άλλο να πείτε ρε παιδιά…………

Όπως βέβαια απελευθερώνουν ανάλογα CΟ2 το βράδυ...

Εσύ έχεις μετρήσει ποτέ το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα μέρα και νύχτα στην λίμνη σου?

Πολύ καλώς και μπράβο[IMG]file:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Αλλά και πάλι μόνο με 8 κοι θα πρέπει να μείνεις...

Όταν και αν θα γίνουν 90 εκατοστά μπορεί να μείνω και με 4!
Συμφωνάμε και σε κάτι!!!!! Μέχρι τότε δεν θέλω άδεια την λίμνη μου.

Η δικιά μου εμπειρία δεν λέει αυτό. Έχω αφαιρέσει πολλές φορές ψάρια από την παλιά μου λίμνη και την ίδια κιόλας μέρα τα τάισα από το χέρι μου. Αυτά που έφυγαν θα είναι δύσπιστα και απόμακρα.

Με την διαφορά ότι έπιασες τα ψάρια σου από μια (λίμνη) 300 λίτρων που μπορεί να το πέτυχες με την 1!. Όταν θα έχεις να πιάσεις στην καινούργια σου τότε θα ξαναμιλήσουμε.

Γιάννο, θα ήθελα σήμερα βίντεο που να τρώνε από το χέρι σου και να τα χαϊδεύεις. Τότε θα σε πιστέψω.

Σήμερα δεν τρώνε από τα χέρια μου για τους λόγους που εξήγησα ποιο πάνω. Που είναι πολύ φυσιολογική.

Έχουμε την επιλογή να πάρουμε εξ' αρχής όσα ψάρια μπορεί να αντέξει το σύστημα μας. Προσωπικά, 12,500 τόσα λίτρα που θα είναι η δική μου δεξαμένη, το πολύ να βάλω 13 ψάρια.[IMG]file:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Το αναλύσαμε ποιο πάνω.

Να' σαι καλά και να την χαίρεσαι...

Πραγματικά την χαίρομαι………….. το ίδιο εύχομαι και σε εσένα με την δικιά σου λίμνη.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459350)
Γιάννο, σου μεταφέρω ένα απόσπασμα μιας τοποθέτησης σου για τον μοντέρνο εξοπλισμό πριν μόλις 2 μήνες.

Μήπως αυτή η απάντηση συνάδει με την γραμμή με τα κεφαλαία σου γράμματα? Μπορείς να καταλάβεις πόσο πίσω παίρνουμε τα πράγματα λέγοντας αυτά της δεύτερης σου δημοσίευσης? Απορώ και εγώ δηλαδή πολλές φορές αν εννοείς κάτι ή το λες για αστείο, χαρητολογόντας.

Αυτό και αυτό, φοβούμαι να παρατηρήσω οτι αναλώνουμε το χρόνο μας σε θέματα δεξαμενών νηπιακής ηλικίας και δε λέμε να ξεφύγουμε από αυτήν. Προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους που είναι χρόνια στο χώρο αυτό και οι εγωισμοί μας απλά τους κρατούν μακρυά. (εσένα φωτογραφίζω Γιάννο). Και πίστεψέ με κανένας με πείρα δεν θα εμπλακεί σε ένα φόρουμ, στο οποίο πολύ απλά θα χάνει το χρόνο του. Θα προτιμήσει ένα άλλο που οι απόψεις θα ταυτίζονται και θα εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του.

Δεν άλλαξε τίποτα από αυτή μου την τοποθέτηση. Αν ψάξεις καλά θα βρεις και ότι είπα ότι κάποτε θα φτιάξω και εγώ ενυδρείο στην αυλή μου με αυτό τον εξοπλισμό.

Το αν μπουκώνει η όχι τότε θα είμαι σε θέση να το πω με βεβαιότητα και όχι με googling. Ξέρεις κάτι Βασίλη. Ίσος είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που μοιράσθηκα τα παθήματα που μου έγιναν παθήματα. Αν κάνεις μια αναδρομή στην εξέλιξη της λίμνης μου θα δεις τα πολλά κακά που έπαθα και τα γράφω για να προλάβω τους υπόλοιπους από τα λάθη αυτά.

Όσο για τους έμπυρους που λες εδώ ήμαστε να μοιραστούν μαζί μας της εμπειρίες τους. Με αποδείξεις όμως. ΟΧΙ με λόγια.
Παράθεση:

Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.

.

Ναι ναι είδες!!!!
Με όλα αυτά τα κακά τα ψάρια μου εξακολουθούν να ζουν!
Ίσος θα έπρεπε να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!!!!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ηλίας (Μήνυμα 459375)

Πως μπορείς να είσαι βέβαιος σε αυτά που λες? Μέτρησες καθόλου αμμωνία?
Εγώ λέω ότι όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για την απώλεια που είχες. Λυπάμαι για τα ψάρια σου.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459385)

Δεν υπερεκτιμούμε καθόλου τον ακριβό εξοπλισμό. Υπάρχουν τεχνολογίες που είναι πολύ ακριβές και σίγουρα δεν "παράγουν" όσα και η τιμή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια άλλα συστήματα, τα οποία έχουν δουλευτεί κατά δεκάδες χιλιάδες και μόνο εσείς οι δύο (POURITANOS και YIANNOSSAVVA) τους κολλήσατε και πινακίδες ανικανότητας.

Ποια είναι αυτά τα μηχανήματα?

in the pond 25-06-10 12:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459419)
Ποια είναι αυτά τα μηχανήματα?

Αφού δεν κάνεις googling, δεν ξέρεις... Θα μιλούσαμε γι' αυτά αργότερα, αλλά έχω κουραστεί πολύ...:(

Έβαλες τον εξοπλισμό σου σε ένα ξένο φόρουμ?

yiannossavva 25-06-10 12:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459444)
Αφού δεν κάνεις googling, δεν ξέρεις... Θα μιλούσαμε γι' αυτά αργότερα, αλλά έχω κουραστεί πολύ...:(

Βασίλη σε προκαλώ δημόσια. Όταν θα τελειώσεις την λίμνη σου θα έρθεις στην δικιά μου και θα καταστρέψεις η θα θέσης εκτός λειτουργίας ότι θέλεις έξω από την λίμνη (σωλήνα, αντλία φίλτρο) και θα περιμένουμε μια μέρα.
Το ίδιο θα κάνουμε και με την δικιά σου την επομένη. Και θα βγούμε να πούμε δημόσια τα αποτελέσματα.

Ηλίας 25-06-10 12:58

Καταρχην το κακο εγινε την νυχτα...
..δευτερον το νερο ηταν και λιγο "βρομικο"..
Η υπερχειληση ειχε γινει καταραχτης με τον αντιστροφο τροπο που λειτουργουσαν πρην... το βραδυ που ηταν κλιστη η αντλια δεν ειχε οξυγόνο...:smt120
Ειναι καθαρα θεμα οξυγωνου... γιατι ηταν ολα στην επιφανεια του νερου, και με το που ανοιξε ο πατερας μου την αντλια ξαναγυρησαν πισω στα βαθια

Τα ΚΌΙ ηταν 12 και απο το ποιο ομορφα(καποια A Grade)... Το μεγαλητερο ηταν γυρο στα 35 εκατοστα χρυσαφενιο κιτρινο..:smt010
Ευτιχος το δευτερο μεγαλητερο ζει μαζι με αλλα δυο....

in the pond 25-06-10 13:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459446)
Βασίλη σε προκαλώ δημόσια. Όταν θα τελειώσεις την λίμνη σου θα έρθεις στην δικιά μου και θα καταστρέψεις η θα θέσης εκτός λειτουργίας ότι θέλεις έξω από την λίμνη (σωλήνα, αντλία φίλτρο) και θα περιμένουμε μια μέρα.
Το ίδιο θα κάνουμε και με την δικιά σου την επομένη. Και θα βγούμε να πούμε δημόσια τα αποτελέσματα.

Θα κλείσεις και την αυτόματη σου αναπλήρωση που σου προσθέτει φρέσκο νερό κάθε 20 λεπτά έτσι? Σκέφτηκες ότι μπορεί και αυτό να επηρεάζει το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άλγης?

Δεν τα λες όλα, βάζεις μόνο αυτά που θες...

...και φυσικά, δεν πρόκειται να υποβάλω τα ψαράκια μου σε αυτό το μαρτύριο για να πείσω τον Γιάννο και κάθε "άπιστο Θωμά". Είναι βέβαιο όμως ότι είναι πολύ διαφορετικό να έχεις 13 κοι σε 12,500 λίτρα, παρά 30 σε 5000 λίτρα.

Αν θες εισηγήσεις από ειδικούς, να βάλουμε και οι δύο τις λίμνες μας ταυτόχρονα στο ΚΟΙΒΙΤΟ (το απόλυτο φόρουμ για κοι) και θα δουν όλοι εδώ μέσα ποιος τους εμπαίζει και ποιος όχι... ΔΕΧΕΣΑΙ?

alex 25-06-10 13:14

ααα ωραια, για μια ακομη φορα το τρυπακι του "να τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη"

in the pond 25-06-10 13:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alex (Μήνυμα 459454)
ααα ωραια, για μια ακομη φορα το τρυπακι του "να τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη"

Μα δεν πρόκειται για μεγέθη Αλέξη, είτε στα 6000 λίτρα είτε στα 20000 η ίδια ακριβώς λογική επικρατεί. Δεν υπάρχει διαφωνία στα μεγέθη λίμνης.

Γιάννο, ο Ηλίας λέει 35 εκατοστά κοι. Έχεις χρόνο μέχρι τότε...να το σκεφτείς.

Δεν μου απαντάς...δέχεσαι την πρόταση για το ΚΟΙΒΙΤΟ?

in the pond 25-06-10 13:30

Γιάννο, περιμένω μια απάντηση... τόσο δύσκολο σου είναι?

yiannossavva 25-06-10 13:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459453)
Θα κλείσεις και την αυτόματη σου αναπλήρωση που σου προσθέτει φρέσκο νερό κάθε 20 λεπτά έτσι? Σκέφτηκες ότι μπορεί και αυτό να επηρεάζει το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άλγης?

Δεν τα λες όλα, βάζεις μόνο αυτά που θες...

Όταν λέω θα μπορείς να απενεργοποίησης ότι θέλεις μιλάω και για το σύστημα αυτόματης αναπληρώσεις. Ότι δήποτε θες έξω από την λίμνη.

Δεν θα το κάνεις Βασίλη γιατί απλά ξέρεις το αποτέλεσμα απλά δεν θες να το παραδεκτής.

Όσο για το απόλυτο φόρουμ που αναφέρεις, ούτε κατά διάνυα δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

in the pond 25-06-10 13:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459467)
Όσο για το απόλυτο φόρουμ που αναφέρεις, ούτε κατά διάνυα δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

Αν θέλεις, την διαδικασία την κάνω εγώ και για εσένα...τί λες?

yiannossavva 25-06-10 13:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459469)
Αν θέλεις, την διαδικασία την κάνω εγώ και για εσένα...τί λες?

Και θα μιλάς εσύ για εμένα???????????????
Για την δικιά μου λίμνη? Που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ?????????????

Αλήθεια για το πείραμα γιατί δεν απαντάς?

alex 25-06-10 13:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459455)
Μα δεν πρόκειται για μεγέθη Αλέξη, είτε στα 6000 λίτρα είτε στα 20000 η ίδια ακριβώς λογική επικρατεί. Δεν υπάρχει διαφωνία στα μεγέθη λίμνης.

Γιάννο, ο Ηλίας λέει 35 εκατοστά κοι. Έχεις χρόνο μέχρι τότε...να το σκεφτείς.

Δεν μου απαντάς...δέχεσαι την πρόταση για το ΚΟΙΒΙΤΟ?

δεν μιλαγα για μεγεθη λιμνης, ηταν αλληγορικη η εκφραση...:D
ηρεμια ρε παιδες, μην χαλατε τη ζαχαρενια σας, ο καθενας με τον τροπο του...

MIXALIS CYPRUS 25-06-10 14:00

Κύριοι οσο ενδιαφέρον και αν ειναι για εμας που κοιτάμε απο την κλειδαρότρυπα (λεμε τωρα) τη συζήτηση νομίζω καλυτερα είναι να βρεθείτε μαζί σε ενα ωραιο κέντρο ,cafe ,ταβέρνα να τα μιλήσετε ,να τα πιείτε και θα δείτε οτι έχετε πιο πολλά κοινά απο οσα φαντάζεστε .

Σιγουρα θα λύσετε κάθε ζήτημα που σας απασχολει ομορφα και ωραια :cool:

in the pond 25-06-10 14:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459471)
Και θα μιλάς εσύ για εμένα???????????????
Για την δικιά μου λίμνη? Που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ?????????????

Κάνε το εσύ....φοβάσαι το αποτέλεσμα, γι' αυτό...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459471)
Αλήθεια για το πείραμα γιατί δεν απαντάς?

Γιατί έχω περάσει από τα "πειράματα" στην πραγματικότητα, γι΄ αυτό. Αν είσουν όμως συνειδητοποιημένος χομπίστας, ούτε που θα σκεφτόσουν αυτό το πείραμα, να εκθέσεις τα ψάρια σου με ελαφρά καρδίαν. Συγχαρητήρια.

Ηλίας 25-06-10 15:23

Βασιλη για το κιτρινο, μιλαμε για περιπτωση...
Ηταν με διαφορα μεγαλητερο απο τα αλλα..
Οταν εριχνα τροφη το 40% το ετρωγε αυτος...:smt120
..Σαν μολις τον ειδα εξω απο το νερο ηταν σαν λαβρακι...:(

yiannossavva 25-06-10 15:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459505)
Κάνε το εσύ....φοβάσαι το αποτέλεσμα, γι' αυτό...

Γιατί έχω περάσει από τα "πειράματα" στην πραγματικότητα, γι΄ αυτό. Αν είσουν όμως συνειδητοποιημένος χομπίστας, ούτε που θα σκεφτόσουν αυτό το πείραμα, να εκθέσεις τα ψάρια σου με ελαφρά καρδίαν. Συγχαρητήρια.

Μα εγώ είμαι σίγουρος πως τα δικά μου ψάρια δεν θα έχουν πρόβλημα………………ενώ εσύ………….
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ηλίας (Μήνυμα 459526)
Βασιλη για το κιτρινο, μιλαμε για περιπτωση...
Ηταν με διαφορα μεγαλητερο απο τα αλλα..
Οταν εριχνα τροφη το 40% το ετρωγε αυτος...:smt120
..Σαν μολις τον ειδα εξω απο το νερο ηταν σαν λαβρακι...:(

Δώσε μας σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τα ψάρια σου. Πότε τα πήρες τη μέγεθος είχαν και τη μέγεθος είναι τώρα. Είναι καιρός κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Βασίλη που είναι ιδικός στα μεγάλα ΚΟΙ…………..παρόλο που δεν είχε ποτέ.

in the pond 25-06-10 17:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459531)
Μα εγώ είμαι σίγουρος πως τα δικά μου ψάρια δεν θα έχουν πρόβλημα………………ενώ εσύ………….

Eνώ εγώ θα έχω πρόβλημα, γιατί δεν θα θα έχω τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της λάσπης που μυρίζει άσχημα...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 459531)
Δώσε μας σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τα ψάρια σου. Πότε τα πήρες τη μέγεθος είχαν και τη μέγεθος είναι τώρα. Είναι καιρός κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Βασίλη που είναι ιδικός στα μεγάλα ΚΟΙ…………..παρόλο που δεν είχε ποτέ.

Γιάννο, ακόμα τα το καταλάβεις ότι ο Ηλίας έχει χάσει τα μεγάλα του κοι ακολουθώντας τις υποδείξεις σου?

Γιάννο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο του ΚΟΙΒΙΤΟ η φοβάσαι?

yiannossavva 25-06-10 19:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 459558)
Eνώ εγώ θα έχω πρόβλημα, γιατί δεν θα θα έχω τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της λάσπης που μυρίζει άσχημα...

Γιάννο, ακόμα τα το καταλάβεις ότι ο Ηλίας έχει χάσει τα μεγάλα του κοι ακολουθώντας τις υποδείξεις σου?

Είσαι σοβαρός??????????????????????????????????????????? ????

Ηλία δώσε λεπτομέρειες του συμβάντος.

shadow 25-06-10 19:31

Ειχα καθημερινα μια περιεργεια να δω τις εξελιξεις στις λιμνες σας
να μαθω και κατι ,να θαυμασω κατι που εγω λογο χωρου δεν μπορω να επιχειρησω
αλλα νομιζω οτι για εμενα και καθε εναν που ενδιαφερετε το θεμα εχει γινει κατι παραπανω απο κουραστικο.Αναλωνεστε σε προσωπικες διαφορες και αδιαφορειτε στις παραινεσεις των υπολοιπων να σταματησει αυτο πραγμα που για μενα δηλωνει σνομπισμο (?) οπως θελει ας το πει ο καθενας.Βασικα δεν υπαρχουμε .Απο την εμπειρια μου σε αλλα forum αυτο θα ειχε κοπει καιρο τωρα αλλα στο εδω συνεχιζεται απο τον ιδιο τον mod της κατηγοριας !
Για μενα απλα ανεπιτρεπτο

υπαρχουν οι ταβερνες οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω
Υπαρχει μια φανταστικη εφευρεση που λεγετε τηλεφωνο

Γιώργος Κ 25-06-10 19:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από shadow (Μήνυμα 459573)
Ειχα καθημερινα μια περιεργεια να δω τις εξελιξεις στις λιμνες σας
να μαθω και κατι ,να θαυμασω κατι που εγω λογο χωρου δεν μπορω να επιχειρησω
αλλα νομιζω οτι για εμενα και καθε εναν που ενδιαφερετε το θεμα εχει γινει κατι παραπανω απο κουραστικο.Αναλωνεστε σε προσωπικες διαφορες και αδιαφορειτε στις παραινεσεις των υπολοιπων να σταματησει αυτο πραγμα που για μενα δηλωνει σνομπισμο (?) οπως θελει ας το πει ο καθενας.Βασικα δεν υπαρχουμε .Απο την εμπειρια μου σε αλλα forum αυτο θα ειχε κοπει καιρο τωρα αλλα στο εδω συνεχιζεται απο τον ιδιο τον mod της κατηγοριας !
Για μενα απλα ανεπιτρεπτο

υπαρχουν οι ταβερνες οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω
Υπαρχει μια φανταστικη εφευρεση που λεγετε τηλεφωνο

Να πω την αληθεια ειναι πολυ κουραστικο! Δεν ειναι προσωπικες αντιπαραθεσεις ... αλλα 2 διαφορετικες "σχολες" ... ειναι πολυ ενδιαφερον αν καταληξουμε επιτελους σε καποιο συμπερασμα ωστε ο νεος λιμνοφιλος να εχει την σωστη βοηθεια και οχι 2 (και οχι μονο) διαφορετικες αποψεις να συγκρουονται! :smt084
Επειδη μιλαμε για ζωες το κανει ακομα πιο σημαντικο το θεμα και ενα λαθος μπορει να προκαλεσει θανατους που ειναι λυπηροι για ολους!!

Θα παρακαλουσα να γινει μια παραγωγικη συζητηση χωρις χαρακτηρισμους - υπονοουμενα και ειρωνιες!!

Γιαννο μη τα παιρνεις ολα σαν προσωπικες επιθεσεις! Διευρυνε τους οριζοντες σου και θα καταληξουμε σιγουρα σε κατι σωστο ... :p

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:50.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,06607 seconds with 10 queries