Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Tanganyika (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Tαγκανικα σε rio125 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75236)

Αντζι 17-04-14 21:03

Εννοειται δεν μαλωνουμε.Ετσι οπως τα γραφεις ομως προσπαθω να κανω αποκρυπτογραφηση λιγο:)
Ειμαι αρχαρια τελειως.Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω αρα και δεν ξερω τι να κανω.Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.
Σαφως δεν μπορει κανενας σας να παρει καμια ευθυνη και να μου πει κανε αυτο ομως εγω θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανατε στην θεση μου.
Απο σενα πχ συγκεκριμενα μιας και μαζι μιλαμε θα ηθελα να γραψεις ξεκαθαρα εγω θα εκανα αυτο..γιατι τα υπολοιπα ετσι οπως τα γραφεις με αφηνεις με ερωτηματικα και με την απορια.Εσεις ειστε οι εμπειροι.Θεωρω οτι μια αρχαρια σαν εμενα προτιμοτερο ειναι να ακολουθησει κατι που θα της πει καποιος πιο εμπειρος και οχι να αποφασισει μονη της κανωντας πειραματα...
Γιαυτο και δεν κανω τιποτε αλλο.Λαθος μου?ισως αλλα ετσι το βλεπω.
Σημερα και χθες επειδη δεν το εβλεπα καθολου και υπεθεσα οτι ειναι νεκρο μεσα στο κοχυλι το ταλαιπωρησα πειραζοντας το κοχυλι του.
Το κακομοιρο ομως ζει....εξακολουθει να ειναι πρησμενο και να μην τρωει εννοειται.
Εχετε να προτεινετε κατι?τι θα κανατε στην θεση μου?
Νομιζω ταλαιπωρειτε πλεον....

στελιος προεδρου 18-04-14 06:40

δεν νομιζω οτι δεν τρωι τοσες μερες θα μας ειχε αφησει χρονους, απλως δεν το βλεπεις να τρωι

Αντζι 18-04-14 12:54

Τι να πω δεν ξερω.Λογικα ναι εχεις δικιο.Χθες διαβαζα σε καποια ξενα σαιτ για βακτηριδιακες μολυνσεις με αρνητικα gram(αν το λεω και το θυμαμαι καλα)και περιεγραφε ετσι φουσκωμα στο σωμα και ελεγε οτι επιζουν 1 με.2 εβδομαδες...Προτεινε καποια φαρμακα τα οποια ομως εγω εφοσον δεν ειμαι 100% σιγουρη οτι αυτο εχει δεν τολμω να το κανω

pkas 18-04-14 13:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντζι (Μήνυμα 833743)
Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω αρα και δεν ξερω τι να κανω.Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.

Η θεραπεία με flagyl δεν θεωρείτε δηλαδή δραστική;
Απανωτές θεραπείες με διάφορα φάρμακα δεν είναι επιβαρυντικές και για το ίδιο αλλά και για τα υπόλοιπα;
Ρωτάω γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί κι εγώ με την κατάσταση αυτού του ψαριού. Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;

στελιος προεδρου 18-04-14 13:55

Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;Και εγω την ιδια απορια εχω εκτος εαν ηταν το ψαρι γεννημενο με αυτη την
παραμορφωση

Diskus fan 18-04-14 16:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντζι (Μήνυμα 833743)
Εννοειται δεν μαλωνουμε.Ετσι οπως τα γραφεις ομως προσπαθω να κανω αποκρυπτογραφηση λιγο:)
Ειμαι αρχαρια τελειως.
Αυτό... ξεκαθαρίζει λίγο το "τοπίο" (σε μένα).
Αυτο σημαινει οτι αυτο το πιο δραστικο που λες δεν το ξερω
Το epsom όπως σου έγραψα είναι καθαρτικό... το flagyl φάρμακο... και όπως καταλαβαίνεις φυσικά... πιο δραστικό.
αρα και δεν ξερω τι να κανω.
Σε καταλαβαίνω... γι' αυτό έγραψα παραπάνω για τα λάθη που γίνονται (και "ταξιδεύουν" ψάρια)... από άσκοπες κινήσεις εκ' μέρους του χομπίστα.
Εκανα μονο αυτο που μου προταθηκε απο τους πιο εμπειρους και ως εκει.
Σαφως δεν μπορει κανενας σας να παρει καμια ευθυνη και να μου πει κανε αυτο ομως εγω θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανατε στην θεση μου.
Απο σενα πχ συγκεκριμενα μιας και μαζι μιλαμε
θα ηθελα να γραψεις ξεκαθαρα εγω θα εκανα αυτο..
Επειδή εγώ ασχολούμαι με δίσκους και όχι με το είδος σου... το άφησα σε κάποιον που έχει μεγαλύτερη εμπειρία/γνώση στο "αλμυρό".
γιατι τα υπολοιπα ετσι οπως τα γραφεις με αφηνεις με ερωτηματικα και με την απορια.Εσεις ειστε οι εμπειροι.Θεωρω οτι μια αρχαρια σαν εμενα προτιμοτερο ειναι να ακολουθησει κατι που θα της πει καποιος πιο εμπειρος και οχι να αποφασισει μονη της κανωντας πειραματα...
Γιαυτο και δεν κανω τιποτε αλλο.Λαθος μου?ισως αλλα ετσι το βλεπω.
Σημερα και χθες επειδη δεν το εβλεπα καθολου και υπεθεσα οτι ειναι νεκρο μεσα στο κοχυλι το ταλαιπωρησα πειραζοντας το κοχυλι του.
Η απειρία και το άγχος σου... σε οδηγούν στον δρόμο... που έχω παραπάνω γράψει. Ας το ήρεμο... θα είναι σίγουρα καλύτερα.
Το κακομοιρο ομως ζει....εξακολουθει να ειναι πρησμενο και να μην τρωει εννοειται.
Εχετε να προτεινετε κατι?τι θα κανατε στην θεση μου?
Νομιζω ταλαιπωρειτε πλεον....

1. Θα μπορούσες να βγάλεις και να ανεβάσεις... κάποια video με το ψάρι;
2. Όταν κάποιο ψάρι είναι πρησμένο/φουσκωμένο... υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα... να είναι αυγωμένο για γέννα... να έχει "φράξει" για κάποιο λόγο... να έχει bloat (σε κάποια είδη... ΙΣΩΣ και dropsy).
Στην πρώτη περίπτωση... μάλλον ΔΕΝ είσαι... ας μιλήσουν οι γνώστες επί του είδους... για πιο σίγουρα.
Στην δεύτερη περίπτωση... έχεις ήδη χρησιμοποιήσει το epsom (εγώ είχα γράψει για μπάνιο σε κουβά... για πιο άμεση δράση)... οπότε και με αυτό (λογικά) έχεις τελειώσει.
3. Στην τρίτη περίπτωση... μιλάμε για κάποια βακτηριακή... αν θυμάμαι καλά έδωσες flagyl... οπότε και αυτό το έχεις καλύψει.
Αφήνω λοιπόν για περισσότερα (όπως προείπα)... σε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα το είδος.
Στο θέμα που λες ότι ΔΕΝ τρώει... έχω δει πολλούς να λένε ότι τα ψάρια τους τρώνε... αλλά να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. ΑΝ το ψάρι σου τρώει... θεωρώ ότι υπάρχει και η περίπτωση... να ΜΗΝ το έχεις δει. Αφού αγνοώ την ποσότητα τροφής που ρίχνεις... ΔΕΝ μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα... στο ΑΝ αυτό είναι η αιτία για το "φούσκωμα". Δοκίμασες να τα αφήσεις 2-3 μέρες... ΧΩΡΙΣ καθόλου φαγητό;
Είμαι ενάντιος των φαρμάκων (επειδή έχουν επιπτώσεις στην υγεία των ψαριών... όπως και στους ανθρώπους). Προτείνω πάντα να βρεθεί το αίτιο... όχι το φάρμακο, που θα το καταπολεμήσει.
Φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει την αιτία που προκαλεί το bloat... (ΑΝ υποθέσουμε ότι... μιλάμε για ασθένεια)... οι συνθήκες του νερού και η ποιότητα του είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων η αιτία.
Διάβασε λίγο και για swim bladder disease... για να έχεις μια εικόνα.
Ελπίζω για το καλύτερο αποτέλεσμα.- ;)

ΥΓ. Εννοείται ότι... καλύτερα ΠΡΙΝ κάνεις κάτι... να ρωτήσεις εδώ.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από στελιος προεδρου (Μήνυμα 833795)
Πως γίνεται να επιβιώνει τόσο καιρό χωρίς να χειροτερεύει εμφανώς αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια ασθένεια- μόλυνση;Και εγω την ιδια απορια εχω εκτος εαν ηταν το ψαρι γεννημενο με αυτη την
παραμορφωση

Θεωρώ ότι... θα το είχε προσέξει κατά την αγορά του ψαριού.- ;)

Αντζι 18-04-14 18:31

Συνθηκες νερου και ποιοτητα ελεγχονται με μετρησεις ετσι;Ανα 2 μερες κανω μετρησεις.Ειναι αυτες που εχω στην συμπληρωμενη φορμα καποια ποστ πιο πισω οι οποιες ειναι αυτες που χρειαζονται πιστευω.Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να ελεγξω το νερο μου που δεν γνωριζω μηπως;Μονο με μετρησεις ξερω.Θα διαβασω και για το swim blader οπως προτεινεις.
Δεν αποκλειω να τρωει ναι
Σημερα μετα την χθεσινη ταλαιπωρια που το υπεβαλα πειραζοντας το κοχυλι του καθεται μπροστα απο αυτο χαμηλα σχεδον στην αμμο σχεδον ακουνητο. Εαν ομως τρομαξει απο κατι σφαιρα μπαινει μεσα.Θα τραβηξω βιντεο σε λιγο να δειτε
-------------------------
Η κατασταση απο χθες ειναι αυτη.
Ισως ειναι στα τελευταια του?.....

BORKED

Tanganyiκας 18-04-14 21:25

Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω το βίντεο.Το ψάρι μήπως είναι χτυπημένο και δεν υπάρχει κάποια ασθένεια!

Υ.γ.:Απλή ερώτηση και πάντα φιλικά χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος.

στελιος προεδρου 18-04-14 21:37

συγνωμη αλλα δεν μπορω εγω τουλαχιστον να διακρινω τιποτα μονο τα ψαρι που καθετε μπροστα στο κοχυλι

Αντζι 18-04-14 23:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tanganyiκας (Μήνυμα 833845)
Είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω το βίντεο.Το ψάρι μήπως είναι χτυπημένο και δεν υπάρχει κάποια ασθένεια!

Υ.γ.:Απλή ερώτηση και πάντα φιλικά χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος.

Δεν εχω παρατηρησει καποιο σημαδι.Απλα εντελως ξαφνικα ειδα πρηξιμο στο σωμα και τα ματια και σταματησε να τρωει.Μετα κρυβοταν στο κοχυλι του.Εβγαινε οταν ανοιγαν τα φωτα .

Το βιντεο δεν δειχνει κατι διοτι δεν κανει τιποτε αλλο το ψαρι απο χθες...μενει σχεδον ακινητο και δεν κουναει ουτε τα ματια.Μονο εαν τρομαξει μπαινει αμεσως μεσα.Οπως ειδατε και στο τελος του βιντεο οπου επιτηδες πηγα λιγο πιο μπροστα για να δειτε πως κρυβεται με γρηγοραδα.
Τι να μου πειτε και εσεις τι να υποθεσω και εγω...απλα παρατηρω και σας λεω

Tanganyiκας 19-04-14 00:03

Στο λέω γιατί πριν κάμποσο καιρό είχα πάει σε ένα παιδί να πάρω κάτι φυτά και είχε ένα μούλτι που είχε πρηστεί στο μάγουλο και λίγο στην κοιλιά και το έπαθε ύστερα από καυγά!

Αντζι 19-04-14 00:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tanganyiκας (Μήνυμα 833855)
Στο λέω γιατί πριν κάμποσο καιρό είχα πάει σε ένα παιδί να πάρω κάτι φυτά και είχε ένα μούλτι που είχε πρηστεί στο μάγουλο και λίγο στην κοιλιά και το έπαθε ύστερα από καυγά!

Τι να σου πω?Δεν το εχω δει να τσακωνεται να πω την αληθεια.Του φιλου σου ξερεις τι εγινε τελικα?

Tanganyiκας 19-04-14 09:40

Καλημέρα!Δεν είναι φίλος μου,ήταν γνωστός ενός φίλου.Θα κοιταξω άμα μπορέσω να επικοινωνήσω μαζι του και θα σου πω.

Diskus fan 19-04-14 11:15

Εγώ ΔΕΝ βλέπω (όσο μου δίνει την δυνατότητα το video... γιατί χρειάστηκα και δραμαμίνη :D ) ... ούτε στα τελευταία του να είναι... ούτε να έχει κάτι ανησυχητικό.
Πιθανολογώ ότι... ακόμα ΔΕΝ έχει ξεθαρέψει... και τσάμπα χολοσκάς. ;)
Περιμένω την άποψη... του Κλεόβουλου.-

Αντζι 19-04-14 11:32

ναι το βιντεο δεν ειναι καλο και με συγχωρειτε γιαυτο.Η θεση του κοχυλιου και τα υπολοιπα μουλτακια με δυσκολεψαν λιγο.Πως δεν εχει ξεθαρεψει;Πριν το φουσκωμα ξεθαρεμενο μια χαρα ηταν.Εννοεις οτι προσπαθει να αναρρωσει πχ;βεβαια οπως εγραψα και χθες το ταλαιπωρησα αρκετα προχθες και ενα ψιλοσοκ σιγουρα το επαθε.Επισης το βλεπω μια ιδεα πιο ξεφουσκωτο.Στο σωμα ομως.Τα ματια του ειναι πεταγμενα και δεν ξερω εαν αυτο επανερχεται γενικα.
Θα προσπαθησω για νεο βιντεο οταν ανοιξουν τα φωτα.Να δουμε και πως θα ειναι σημερα

Diskus fan 19-04-14 11:46

Όταν αναρρώσει... επανέρχονται όλα στην κανονική τους θέση.
Χαλάρωσε.. και θα δεις πως ΔΕΝ ήταν τίποτα. Μπορεί να έγινε κάποιος "τσαμπουκάς" και ψιλοτρόμαξε (το stress είναι βασική αιτία για ασθένειες)... αλλά θα συνέλθει... δώστου χρόνο.- ;)

Αντζι 19-04-14 11:47

Μακαρι.Αυτο ευχομαι και εγω να εισαι σιγουρος :)

Κλεόβουλος 19-04-14 11:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 833883)
.. δώστου χρόνο.- ;)

Συμφωνώ με τον fan
Είναι καθησυχαστική η αστραπιαία κίνηση να κρυφτεί, που φαίνεται στο βίντεο.

Diskus fan 19-04-14 11:54

Αυτό παρατήρησα κι' εγώ Κλεόβουλε!!!!! ;)
:smt023

Αντζι 19-04-14 14:37

γιαυτο εκανα την κινηση επιτηδες να δειτε οτι κινηται γρηγορα.Μακαρι παιδια.Σας ευχαριστω!

Αντζι 19-06-14 22:53

Καλησπερα παιδια.Να σας ρωτησω.Με τι τροπο και τι εργαλειο μπορω να κοψω μερος απο το καπακι ωστε να χωρανε οι σωληνες απο το εξωτερικο και να μην γινει χαλι?Τοσο καιρο το εχω μισανοιχτο αλλα πρεπει να το διορθωσω επιτελους.

delta66 19-06-14 23:08

Χαρακα και ξυραφι (για μοκετες)

Τάκης 19-06-14 23:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντζι (Μήνυμα 843695)
Καλησπερα παιδια.Να σας ρωτησω.Με τι τροπο και τι εργαλειο μπορω να κοψω μερος απο το καπακι ωστε να χωρανε οι σωληνες απο το εξωτερικο και να μην γινει χαλι?Τοσο καιρο το εχω μισανοιχτο αλλα πρεπει να το διορθωσω επιτελους.

Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν με dremel
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...RqbB5l5eu1pZkf

ή με κάτι αντίστοιχο σε δράπανο

http://www.chryssot.gr/manage/images...6bfd8a5e8f.jpghttp://www.dilmas.gr/images/thumbs/DR-430.jpg

Αντζι 20-06-14 09:21

Καλημερα παιδια.Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Δεν εχω τιποτε απο αυτα οπως καταλαβαινεται αρα θα πρεπει να βρω καποιον που τα εχει ωστε να κανουμε δουλεια ετσι; θα ψαξω λοιπον.Να ειστε καλα

delta66 20-06-14 16:00

Ελα ρε δεν εχεις ενα κοπιδι? http://www.e-photoshop.gr/kopidi-me-...black-red.html
Κι ενα χαρακα?
Ενα γερο ψαλιδι τουλαχιστον?
http://www.stereotiki.gr/store/index..._id=215&page=3
http://www.e-photoshop.gr/images/det...22/131011S.jpghttp://www.johnart.gr/Catalogue/imag...402/003110.jpg
http://www.stereotiki.gr/store/image...20kouzinas.png

nazgul 20-06-14 19:03

Και με κοπιδι που γυμνωνουμε τα καλωδια εχω κοψει καπακι. Δεν ειναι δυσκολο να γινει η δουλεια, ειναι μαλακο.

Τάκης 20-06-14 20:11

Αν πιάνουν τα χέρια σου και με λίγη προσοχή , και με πριονωτό μαχαίρι κουζίνας κόβεται, αλλά θέλει σιγά σιγά να μην αφήσει γρέζια, και το μαχαίρι με μικρά δόντια, και μετά με ψιλό γυαλόχαρτο ή με μια χάρτινη λίμα για τα νύχια βγάζεις τυχόν γρέζια

Αντζι 20-06-14 21:10

Χμ κοπιδι εχω ναι απλα πιστευα οτι θα βγει χαλια τυπου σαγρε και φοβομουν.Νομιζα ηθελε κατι πιο σταθερο οπως τροχο πχ...οκ μην γελατε αλλα ειμαι γυναικα που να τα ξερω αυτα :)

Diskus fan 23-06-14 21:50

Για το ψάρι... κανένα νέο;

Αντζι 23-06-14 22:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 844361)
Για το ψάρι... κανένα νέο;

το ψαρακι το εχασα τελικα εδω και αρκετο καιρο...

Diskus fan 23-06-14 22:54

Λυπάμαι.- :(

Αντζι 23-06-14 22:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 844373)
Λυπάμαι.- :(

Και εγω λυπηθηκα πολυ..Σε ευχαριστω να εισαι καλα

Αντζι 15-09-14 22:39

Ειπα να περασω μια βολτα να σας δειξω την μεγαλη μου οικογενεια...:cool:
BORKED

Diskus fan 15-09-14 22:57

Ώρα να αρχίσεις να δίνεις μερικά... ΔΕΝ θα χωράνε σε λίγο!!!!! :smt023

tsala 15-09-14 23:12

Υπεροχα! να σου ζησουν!
Συμφωνω με τον Νικο...παραμεγαλωσε η παρεα.. :D

Αντζι 15-09-14 23:37

Ναι δικιο εχετε απλα πως να δωσω τα παιδακια μου η μανα???:p

delta66 16-09-14 00:38

Χαχαχαχα μπραβο Αντζι.
Δωνε τωρα ψαρια στις αγγελιες.
Καλα να παθεις, :smt110

Αντζι 16-09-14 00:47

Χαχα ευχαριστω Σπυρε :)

nazgul 16-09-14 06:14

Χεχε! Να σου ζησουν! :D

Με τα καβουκια τα βγαζεις τα ψαρακια, να ξερεις. Μην περιμενεις να τα πιασεις με αποχη.

Αντζι 16-09-14 08:20

Ευχαριστω.Με τα καβουκια ε; αυτα και κοντα που παω ειναι ετσι οπως τα βλεπεται και θεώρησα οτι μπορω να τα πιασω με αποχη.Αλλα μαλλον ειναι και θεμα να εχουν το σπιτι τους μαζι για ασφαλεια ε;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,04237 seconds with 10 queries