Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Greek Aquarist's Boards (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Διαγωνισμος Βιοτοπικου Ενυδρειου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63989)

platy 26-09-12 15:21

mat8aios τα ειδα ολα ..:D :D

exelix 26-09-12 16:35

Έτσι μου φάνηκαν, τωρα αν μας ενδιαφέρουν πραγματικά να πάω και να τις τσεκάρω καλύτερα.

platy 27-09-12 16:07

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως θα φτάσετε

Με αυτοκίνητο
Από Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας-Κορίνθου
Από Αττική οδό στην έξοδο 8 (Λαμία).

Με προαστιακό σιδηρόδρομο
Στάση αποβίβασης Μεταμόρφωση

Με ηλεκτρικό τρένο ΗΣΑΠ
Σταθμός αποβίβασης Ν. Ηρακλείου
και συνδέεται με τοπική συγκοινωνία Νο 1 και Νο 20 και στάση αποβίβασης Εκκλησία Σωτήρος

Με Μετρό
Συνδυασμός ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) αλλαγή στον σταθμό Νερατζιώτισσας και προαστιακό με αποβίβαση Μεταμόρφωση

Με Λεωφορεία
Α9 από Χαλκοκονδύλη – αποβίβαση Πλατεία Μεταμόρφωσης
Β9 από Χαλκοκονδύλη – αποβίβαση Πλατεία Μεταμόρφωσης
541 από Σταθμό Αμαρουσίου – αποβίβαση Εκκλησία Σωτήρος

exelix 27-09-12 16:09

Βρε θα μας πεις τι έγινε τελικά με τα exodon;!

platy 27-09-12 16:11

δεν πήγα ρε παιδιά..δεν εχω καθόλου χρόνο...αν θέλετε να κάνω ενα τηλέφωνο ..αλλα δεν νομίζω να τα πάρουμε νωρίτερα απο δευτερα...αν μπορεί καποιος να κάνει νωρίτερα απο μενα ενα τηλ ας κάνει γιατι δεν προλαβαινω

Dimis 27-09-12 16:24

Βρες λιγο χρονο Τασο να παρεις ενα τηλ να συννενοηθεις,δεν μας περνει αλλο ο χρονος.
Πρεπει να φιξαρουμε το τι θα στησουμε!

Επειδη δεν κοβω να βρισκουμε dwarf puffer η αμεσως επομενη επιλογη ειναι τα odessa barb,ζουν μαζι με του μασκαραδες στον ιδιο χωρο και ποταμο.
Σας ακουω...

Επισης αν τα εχοδον δεν κατσουν παιζει αφρικη με 4-5 buttikoferi ή hemichromis και στον βυθο 1-2 xenomystus nigri και 1-2 pantodon bucholzi στην επιφανεια...Biotope chad-liberia

platy 27-09-12 16:28

odessa με maskara +1 απο μενα....

για να δούμε τι θα δούμε με τα εξοδον...αν μου πεί για δευτερα τι να πω?

Dimis 27-09-12 16:34

Πρεπει να βρουμε καποιον να μας τα φιλοξενησει...
Μιλα και θα το ψαξουμε,επισης ρωτα αν γνωριζει σε τι μεγεθος ειναι τωρα τα ψαρια...

platy 27-09-12 16:35

τα ψαρια ειναι περιπου σε μέγεθος 10εκ αν θυμάμαι καλα (γιατι το συζητήσαμε) ειναι κοπαδάκι των10ατόμων σε ενυδρείο εκτος του καταστήματος...εγω εχω ενα 80λιτρο άδειο,αλλα πάσχω απο φίλτρο...

Dimis 27-09-12 16:36

Φιλτρο εχουμε και στρωμενο....
Βαλε την γυαλα,βαζω φιλτρο.

platy 27-09-12 16:43

εγινε....!!θα καλέσω αργότερα για να σιγουρέψω το πως και πότε τα ψάρια..και μιλάμε για να δούμε πως θα τα διατηρήσουμε..

Dimitris77 27-09-12 17:36

http://www.youtube.com/watch?v=RcJbO...e_gdata_player
Σαν εναλλακτική της τελευταιας στιγμής δεν ειναι άσχημη αν συναντήσουμε καποιο πρόβλημα.

platy 27-09-12 17:45

firemouth e?...με λίγο πιο προσεγμένο στήσιμο,είναι μια καλη εναλακτικη....

Dimis 27-09-12 17:47

Δημητρη καλο ειναι να εχουμε εναλλακτικες...

Ε...ψιτ...εσυ κοπελια...:smt079
Εβαλες τις πετρες να πιασουν καμια αλγη?
Επισης οι πετρες μας καλυπτουν για 80 cm?

platy 27-09-12 17:53

σε μένα πάει αυτό για τις πέτρες..!!! ? αν ναι τοτε οχι δεν τις έβαλα..!!!:(

Dimis 27-09-12 17:54

Οχι εσυ ρε Τασουλη...Η αλλη κοπελια με την κοτσιδα,η σιτεμενη!:smt047

eimaste aR21rwstoi 27-09-12 20:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 696407)
Οχι εσυ ρε Τασουλη...Η αλλη κοπελια με την κοτσιδα,η σιτεμενη!:smt047

οχι και κοπελια τετοιο νταρντανομωρο!!!:D:D:D:D:D

Dimis 27-09-12 21:46

Ο Bleher που θα μας κρινει ειχε φτιαξει ιδιο βιοτοπο με αυτον που παμε εμεις να κανουμε http://www.aquapress-bleher.com/inde...d=83&Itemid=53
Δεν ειναι καλο αυτο...:confused:

kgf12345 27-09-12 21:50

o bleher απο που θα κρινει?εξ αποστασεως,η θαναι εκει?

Dimis 27-09-12 21:51

Απο το τηλεφωνο......:smt079

Εκει θα ειναι ολες τις ημερες της εκθεσης!

platy 27-09-12 21:53

εγώ δεν ειδα να έχει κατι απο αυτα που θα χρησιμοποιήσουμε...!!! (πάντως δεν μου άρεσε και πολύ το στήσιμο του..) αλλα για να το λες....!!!!!!
-------------------------
θα σου στείλουμε τις φωτογραφιες kgf12345 που θα βγάλλουμε με τους κριτες χαχαχαχαχ..εεεε ρε ..απο τώρα φτιάχνω τη λίστα με τις ερωτήσεις !!!!

kgf12345 27-09-12 21:54

οχι ρε γμτ! πρεπει να κανονισω να ειμαι εδω τοτε.ισως μπορεσω να τον ρωτησω κανα δυο πραγματακια που θελω για τα altum.δε νομιζω να μπορεσω,-κιαν μου μιλησει δηλαδη-αλλα λεμε τωρα:rolleyes:

τι μου κανατε τωρα-+9

Dimis 27-09-12 21:55

Τι δεν ειδες βρε αετοματη? :confused:

Δες εδω απαντηση του επι των ψαρηδων...http://forums.waterwolves.com/lofive...p/t135851.html

Πατα στο λινκ που δινει...

Εχει στησει exodus-amandae-oto macrospilus

platy 27-09-12 22:03

δημήτρη..εγώ νομίζω οτι ειναι και καλό και κακό..θα ειναι μια καλή ευκαιρία να δειξουμε ποσο καλα μπορούμε να αναπαραστησουμε το βιότοπο..αλλα θα θέλει και ιδιαίτερη προσοχή....

Dimitris77 27-09-12 22:34

Του Bleher.
http://i18.photobucket.com/albums/b1...m4-1_540px.jpg

Dimis 28-09-12 20:07

Το λεπον...

Μιλήσαμε το διήμερο με τον Αντωνη και εχουμε ψιλοκαταληξει σε 2 aquascape αλλα θα πρεπει να τα δειτε και εσεις...
Αυτο μπορει να γινει την Δευτερα το απογευματακι,καλο ειναι να προσπαθήσετε να ερθετε οσοι μπορειτε γιατι θα μας μενουν ακριβως 2 μερες για να καταληξουμε και να βρουμε τα υλικα-φυτα κτλ.

Προς το παρον θα ηθελα να ξεκινησουμε να ψαχνουμε να βρουμε τα εξης:

Σκουρα μη ασβεστολιθικα βοτσαλα,απο μεγαλα εως μικροτερα... Rottbea?
Πετρες μυτερες και αγριες φυσικου χρωματος,ολων των διαστασεων (καλυτερα μη ασβεστολιθικες)...
Απο ξυλα θα χρειαστουμε μονο μερικα λεπτα και επιμηκη των 60-80 ποντων,αν εχουμε μικροτερα οκ,θα τα βολεψουμε....
Απο φυτα ψαχνουμε αυτα:
τα φυτα απο kerala

Hydrilla verticillata (elodea)
Eleocharis viviparia
Cryptocoryne retrospiralis
Limnophila indica Οπωσδηποτε
Microsorum pteropus Οπωσδηποτε
Ceratoptheris thalictroides Οπωσδηποτε
Limnophila aromatica Καλο αν το βρουμε
Laganandra toxicare
Polygonum.... :D

Ceratophyllum demersum
Salvinia natans
Cabomba caroliniana

Αμερικα

cabomba furcata Οπωσδηποτε
Cabomba aquatica
Cabomba caroliniana
Ceratopteris pteridoides
Ceratopteris thalictroides
Echinodorus horizontalis
Echinodorus tenellus Οπωσδηποτε
Echinodorus amazonicus
Echinodorus bleheri
Echinodorus bolivianus
Echinodorus cordifolius
Echinodorus parviflorus
Eichhornia azurea
Eichhornia crassipes
Hydrocotyle leucocephala
Limnobium laevigatum
Mayaca fluviatilis
Heteranthera zosterifolia (Stargrass)
Ceratophyllum submersum
Vallisneria americana cabomba furcata
Vallisneria gigantea
Vallisneria spiralis

Οτι εχουμε απο αυτα ας το αναφερουμε,σε μερικα θελουμε σοβαρη ποσοτητα και σε καλη κατασταση...
Θα σηκωσω και αγγελια...

Επισης αν καποιος ξερει καποιος που εχει κατι απο τα παραπανω και μπορει να μας τα δανεισει ας το αναφερει.
Δεχομαστε προσφορες :D

Αποριες?

platy 28-09-12 20:21

CHALLENGE ACCEPTED :D :D :D παιδια...εχει κανείς τύρφη να μου δώσει?..γιατί θα πρέπει να φιλοξενίσω τα ψαράκια (εξοδονς) και πρεπει με καποιο τρόπο να κρατήσουμε το νερό στα επίπεδα που θα ειναι στην έκθεση...και εχω ξεμεινει.ευχαριστω...

Dimis 29-09-12 14:56

Ρε φρουτα...

Θα απαντησετε τι εχουμε απο τα παραπανω?

Αντε και δεν βγαινει η διαιρεση...:rolleyes:

kgf12345 29-09-12 16:09

ποια διαιρεση δε βγαινει?χρειαζεστε ατομο?:Dξερω ειναι πολυ αργα,αλλα αν χρειαζεστε ατομο ειμαι μεσα:Dαπλα το λεω να τοχετε υποψιν σας αν χρειαστειτε ;)

platy 29-09-12 16:11

δεν εχω τπτ απο φυτα ...:D

Dimis 29-09-12 16:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 697078)
ποια διαιρεση δε βγαινει?χρειαζεστε ατομο?:Dξερω ειναι πολυ αργα,αλλα αν χρειαζεστε ατομο ειμαι μεσα:Dαπλα το λεω να τοχετε υποψιν σας αν χρειαστειτε ;)

Aτομα εχουμε...Μερικα υλικα-φυτα μας λειπουν.
Αλλα αν θελεις... Ευπρόσδεκτος!

platy 29-09-12 16:14

Δημήτρη...απο κανα μαγαζί παίζει να δανειστούμε??:confused::confused:

Dimis 29-09-12 16:19

Ίδωμεν...

krispie 29-09-12 16:24

Guys εγώ από αυτά που είπαμε μόνο έναν Echinod. bleheri έχω αλλά μικρό και σε όχι καλή κατάσταση...
Τελικά το δεύτερο θα είναι με τα exodon σίγουρα;

kgf12345 29-09-12 16:35

αν ειμαι ευπροσδεκτος,μεσα ειμαι δεν το συζητω,απτην ομαδα εξαρταται:Dστειλτε πμ με οτι θελετε η και λογαριασμο να στειλω λεφτα τη δευτερα για τη συμμετοχη μου;)χρονο εχω μπολικο.αν δεχεστε κιεμενα τοσο αργα, οτι μπορω να κανω πεστε μου;)αρκει να μην εχει κανεις απτην ομαδα αντιρηση φυσικα.αλλιως,ειμαι μεσα με πολυ ορεξη για τρεξιμο:D

platy 29-09-12 16:48

ξερω κ..φαλιτσα γιατι θες να ερθεις....μόλις ακουσες για μπλεεεχεερ!!..αχαχα εγω δεν εχω κανενα πρόβλημα...αυτα που χρειαζόμαστε προς το παρόν ειναι φυτα..και απο διακοσμητικα λεπτα ξυλα νομίζω...το 2ο ναι ..νομίζω θα ειναι με τα εξοδονς !

exelix 29-09-12 16:55

Εγώ έψαχνα καιρό ένα θύμα να γυρίζει τα μαγαζιά μαζί μου! Τον θέλω!

kgf12345 29-09-12 16:59

:smt081 ε τι να κανω κιεγω...:D

ξυλα τι ξυλα? driftwood? τι ειδος δηλαδη?

και πετρες?τι ειδος?εχετε κατι υποψιν σας?θα κανω τις μαντρες ανω κατω στα μεσογεια και οχι μονο απο δευτερα:smt081

Dimis 29-09-12 17:20

Φυτα αυτα που αναφερω...

Ξυλα λεπτα και μακρυα,απο 50 εως και 80 ποντους,δεν μας πειραζει να ειναι ισια,απλα να εχουν μηκος.

Πετρες μυτερες και αγριες σε φυσικο χρωματισμο,καφε - μπεζ ολα τα μεγεθη περιπου 15-20 κιλα.

Φυλλα ξερα,απο καταπα,πλατανο,μανόλια...

Φυσικα και μπορεις να εισαι στην ομαδα,γιναμε 10,οποτε την Δευτερα 6 ευρω εκαστος και ειμαστε κομπλε.
Τα λεμε στον καφε...

exelix 29-09-12 17:23

Ξύλα έχω αυτά του beat και έχουν μπει στο νερό να κάτσουν. Πέτρες θα βρούμε εύκολα ή δύσκολα, το ίδιο και τα φύλλα.

Τα φυτά είναι το ζήτημα. Κι εγώ από αυτά που ψάχνουμε echinodorus bleheri έχω, αλλά όχι στην καλύτερη κατάσταση. Δηλαδή μπαίνουν μόνο αν δε βρούμε καλύτερα.

Bacopa monieri που έχω δεν μας κάνει;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:26.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03145 seconds with 10 queries