Το καλοκαιράκι πέρασε και έτσι από χθες (καθώς είδα τη θερμοκρασία νερού στο ενυδρείο να κατεβαίνει στους 24,3 βαθμούς), έβαλα σε λειτουργία τον θερμαντήρα μετά από πάρα πολύ καιρό, και το καπάκι με τους ανεμιστήρες στην αποθήκη!!!
Φέτος δεν είχαμε παράπονο κράτησε αρκετά ο καλός καιρός. |
καλα τωρα βαλατε εκει χαμο :D τους θερμαντηρες?
Εγω κοντευω μηνα:smt120 |
Και εγω σήμερα είδα τα συννεφάκια στους 16,7 βαθμούς,
ενω τα χρυσόψαρα δίπλα είχαν 19,3 θερμαντήρα σε αυτά δεν έχω βάλει ακόμα, αντέχουν, στο τροπικό όμως έχω βάλει εδω κανα 2 εβδομάδες, τα έχω κατεβάσει στους 26 και θα τα κατεβάσω μεχρι το 25,5 για να δουν και λιγο Χειμώνα |
ενταξει καλα εισαι ακομα στα "πανω":p
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ναί βρε... βάζεις τον θερμαντήρα σε περισσότερους βαθμούς και τον SΤC στο 25.5 και είσαι κουφέτο. |
Παράθεση:
τώρα βέβαια έχω τον θερμαντήρα στο 26, το κλασικό θερμόμετρο λέει 25 κ το ψηφιακό 24 κ απλά ελπίζω για το καλύτερο :D |
βαλτον βρε, τον εχεις και καθεται?
σε μενα με τους κινεζοθερμαντηρες μου, μου ειναι ποιο χρησιμος τον χειμωνα:D |
Παράθεση:
Δεν τον έχεις βαλει σε κουτάκι ? Που σε πειράζουν τα καλλώδια βρε ? Αντί να το βάζεις τον θερμαντήρα στην μπρίζα τον βάζεις στον STC |
το βασικό πρόβλημα μου είναι τα 3 διαφορετικά καλώδια για τα φωτιστικά, που θέλουν δικό τους πολύπριζο.
για να στήσω τον stc πρέπει του αλλάξω τα καλώδια κ να του βρω μόνιμη θέση που δεν θα ενοχλεί. προς το παρόν όμως ασχολούμαι αποκλειστικά με την διαμόρφωση των μαξιλαριών του καναπέ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου :D:D:D |
Και εμένα εδώ και 2 μέρες έπιασε δουλειά ο θερμαντήρας, μιας και η θερμοκρασία στο ενυδρείο έπεσε κάτω από 23 βαθμούς (Γλυκά Νερά)...
|
Παιδιά σήμερα το πρωί τα συννεφάκια στη ταράτσα είχαν 17,7,
είπα να κάνω μια αλλαγή στα γρήγορα γιατί το Σάββατο λόγω της έκθεσης δεν είχα κάνει, έβγαλα το 1/3 νερό , και έριξα το λάστιχο μέσα , και ανοιξα τη βρύση με το φίλτρο άνθρακα, η θερμοκρασία ανέβηκε στα 18,3, άφησα τότε την αντλία να βγάζει νερό και η βρύση να βάζει, τελικά κατέβηκε στα 17,8, πρέπει να το άλλαξα όλο το νερό για να κατέβει η θερμοκρασία. |
Προχθές άναψαν πρώτη φορά οι θερμαντήρες. Ακόμα δεν έχω αλλάξει τον stc σε πιο... χειμερινές τιμές. Τον έχω στους 26,6 πέφτει λίγο μέχρι 26,2 και ανάβει. Μέχρι προχθές άναβαν ακόμα τα ανεμιστηράκια
|
23οC
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα. |
Στους 22 παιζω εγω προς το παρον
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Τα δικά μου ενυδρεία (ΝΑΙ αυτά που έχουν όλο τον χρόνο, τους θερμαντήρες στην πρίζα)... δουλεύουν με Βορειοελλαδίτικο πρόγραμμα.- :D
|
Οι θερμοκρασίες παίζουν μεταξύ 23,5 και 24 βαθμούς και ήρθε η ώρα να κάνουν στην άκρη τα ανεμιστηράκια. Υπάρχει κάποιο τρόπος να τα καθαρίσουμε από τα άλατα πριν πάνε στην αποθήκη? Ξύδι, σόδα ή άλλο καθαριστικό μπορεί να κάνουν ζημιά στα ηλεκτρολογικά?
|
Με αέρα ...κομπρεσεράκι ή με το πιστολάκι μαλιών στο κρύο και ένα πινελάκι.
Για άλλατα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό επαφών σπρει. Μέχρι να τα ξαναχρειαστείς θα έχει στεγνώσει !!! |
έχω χάσει κάπου το δικό μου :smt102 δείχνει να είχα γράψει κάποτε σε αυτό εδώ το ποστ, δεν βρίσκω όμως ούτε πότε ούτε που.
|
Νοέμβρης... Δεκέμβρης και κάτω από 19,5 βαθμούς δεν έχω δει ακόμα στο ενυδρείο. Τα ψάρια μου είναι σε ένα μόνιμο καλοκαίρι.
|
17,5 βαθμούς Κελσίου σε χρυσόψαρα κόμετ Πειραιάς
|
Με θερμοκρασια χωρου τους 21-22 τις τελευταιες μερες,ειδα σημερα τον stc να δειχνει 25,8 οταν αναψαν κι οι 3 λαμπες, οποτε συνδεσα τα ανεμιστηρια να δοκιμαστουν κιολας:D
κανενα προβλημα,μου ριξαν τη θερμοκρασια σε μιση ωρα στους 25,3 που χω την επιθυμητη, αλλα προβληματιστηκα λιγο για το καλοκαιρι..Απο τωρα ωρε:rolleyes:; |
Εμένα ακόμα ανάβουν οι θερμαντήρες. Και έχω τις χειμερινές θερμοκρασίες ακόμα... Αλλά τα φώτα μου είναι λεντ.
|
καυσωνας..
Θα τρελαθουμε τελειως βρε παιδια,θα φτασει λεει 36 το Σ/Κ..ετοιμαστε τα ανεμιστηρια:D
|
Τα Συννεφάκια και τα χρυσόψαρα τα έχω στους 21,
τα ανεμιστηράκια δουλεύουν του σκοτωμού :) |
Εγώ το θαλασσινό το δουλεύω στους 27 το καλοκαίρι.
Εχτές το μεσημέρι ακούω θόρυβο από το ενυδρείο... Αμάν λέω τελείωσε το νερό στο δοχείο αναπλήρωσης και δουλεύει η αντλία στον αέρα. Πάω και βλέπω ότι δουλεύουν τα ανεμιστιρακια και επειδή δεν τα είχα πάνω στο ενυδρείο ακουμπούσαν στο πάτωμα. Τα έβαλα στη θέση τους και όλα καλά. Για να δούμε, πέρυσι στα 120 λίτρα έβγαλα άνετα όλο το καλοκαίρι στους 27 με 4ανεμηστιρακια. φέτος στα 240 λίτρα θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα; |
έφτασε στους 28,5 το 60άρι σήμερα κ 27 το γαριδάδικο :smt120
|
Και στα 2 βρισκομαι στους 24,5
Παλι καλα προς το παρον :-) Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Σήμερα άκουσα να ανάβουν τα ανεμιστηράκια.
24,3 σταθερά η θερμοκρασία. |
24 στο γκαπαδικο.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board