Επιστροφή στο Forum : Κόκκινα σημάδια σε common
alexkotsis
01-02-18, 16:20
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ: 2013
2. ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΑΠΛΟ,ΦΥΤΕΜΕΝΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ): ΦΥΤΕΜΕΝΟ
3. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 121 x 41 x 55 cm
4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 5 χρόνια 120 λίτρα και 15 ημέρες 240 λίτρα
5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 21
6. ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ (ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ):
7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ):
8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 21
9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 25%/εβδομάδα
10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 28/1/2018
11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ pellets
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
1.PH: 7,6
2.KH:
3.GH:
4.ΝΗ3 (αμμωνια): 0
5.ΝΟ2(νιτρώδη): 0
6.ΝΟ3(νιτρικά): 10
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ
ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΝΑΙ (API)
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
1.ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): OXI
2.ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 COMMON
3.ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: ΣΗΜΕΡΑ
4.ΜΗΚΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ) : 15-20 cm
5.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:
6.ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ : ΦΥΣΙΙΟΛΟΓΙΚΗ
7.ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ
8.ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ
9.ΧΡΩΜΑ ΒΡΑΓΧΙΩΝ:
10.ΤΡΕΦΕΤΑΙ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): ΝΑΙ
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ:
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ :
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Το ενυδρείο αλλάχτηκε πριν 15 ημέρες. Το common ήταν σε ένα ενυδρείο 120 λίτρα μαζί με ένα sarasa comet.
Την επόμενη της μεταφοράς το sarasa comet (30-35 cm)πέθανε. Προληπτικά μπήκε άνθρακας στο φίλτρο.
Η αλλαγή από τα 120 στα 240 λίτρα έγινε με προετοιμασία του μισού νερού και το υπόλοιπο νερό χρησιμοποιήθηκε από το παλιό ενυδρείο.
---------------------------
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Καλησπέρα Αλέξη , να σε ρωτήσω υπόστρωμα έβαλες το ίδιο που είχες στο ενυδρείο και πρίν ?? Και αν ναι έκανες κάτι με αυτό ?
alexkotsis
01-02-18, 17:01
Καλησπέρα Αλέξη , να σε ρωτήσω υπόστρωμα έβαλες το ίδιο που είχες στο ενυδρείο και πρίν ?? Και αν ναι έκανες κάτι με αυτό ?
Καλό μήνα Αρτεμισία.
Καινούργιο χαλίκι ίδιας κοκκομετρίας καθαρισμένο πριν μπει στο νέο ενυδρείο.
Το παλιό χαλίκι δεν χρησιμοποιήθηκε.
Καλό μήνα Αλέξη :D:D Ξεχάστηκα !!
Στο άλλο ψάρι που "εφυγε" τόσο ξαφνικά είχες δεί κάτι ??
Αυτή η καταστροφή στο πτερύγιο υπήρχε ? Έχει και αλλού μήπως ? Είχε κάτι παρόμοιο το άλλο ? Νομίζω ότι στο βίντεο που είχες βάλει είχα παρατηρήσει λίγη εξοφθαλμία στο ψάρι .
alexkotsis
01-02-18, 17:15
Καλό μήνα Αλέξη :D:D Ξεχάστηκα !!
Στο άλλο ψάρι που "εφυγε" τόσο ξαφνικά είχες δεί κάτι ??
Αυτή η καταστροφή στο πτερύγιο υπήρχε ? Έχει και αλλού μήπως ? Είχε κάτι παρόμοιο το άλλο ? Νομίζω ότι στο βίντεο που είχες βάλει είχα παρατηρήσει λίγη εξοφθαλμία στο ψάρι .Στο sarasa είχε εμφανιστεί ick στο παλιό ενυδρείο τον Ιούλιο. Αρχικά είχε γίνει θεραπεία με αλάτι και αύξηση θερμοκρασίας και επειδή επανεμφανίστηκε 20 ημέρες μετά είχε γίνει και θεραπεία με costapur 7 ημερών.
Κάτι άλλο στο sarasa δεν είχα παρατηρήσει. Το απόγευμα που μπήκε στο νέο ενυδρείο είχε πολύ γρήγορη αναπνοή και το πρωί έφυγε. Οι μετρήσεις δεν είχαν δείξει κάτι αξιοσημείωτο.
Το πτερύγιο είναι έτσι πολύ καιρό.
Αλέξη βγάλε μερικές φωτογραφίες σε παρακαλώ όλο το ψάρι γιατι ψάχνω τα θέματα σου .
Το Ich (Ichthyophthirius multifiliis) θεραπεύεται με το αλάτι υπο ορισμένες συνθήκες και δεν είναι άμεση θεραπεία .
alexkotsis
01-02-18, 17:21
Αλέξη βγάλε μερικές φωτογραφίες σε παρακαλώ όλο το ψάρι γιατι ψάχνω τα θέματα σου .Μόλις επιστρέψω θα τις ανεβάσω.
-------------------------
Σου "λενε" κάτι τα σημάδια Αρτεμισία?
Βρε κατι μου λένε αλλά δεν μου ταιριάζει το "pattern" . Θα δούμε ....
alexkotsis
01-02-18, 17:25
Βρήκα μια προχθεσινή που είχα στο κινητό. Δεν διακρίνω τα σημάδια.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180201/8b7d468fdd274b4a3fa460288dbb471a.jpg
Aλέξη τα φυτά που έβαλες στο ενυδρείο ήταν καινούρια τα αγόρασες απο κατάστημα ?
Αυτό τρώει κανονικά ή την φτύνει την τροφή ?
alexkotsis
01-02-18, 17:40
Aλέξη τα φυτά που έβαλες στο ενυδρείο ήταν καινούρια τα αγόρασες απο κατάστημα ?
Αυτό τρώει κανονικά ή την φτύνει την τροφή ?
Τα αγόρασα από κατάστημα (PetSuperMarket).
Την βαλισνέρια τσιμπολαγάει. Ταΐζω κανονικά τα pellet.
Από όσο έχω δει τα ξηλώνει και τα αφήνει τα φύλλα της βαλισνέριας και τα μαζεύω.
Πες που πάει το μυαλό σου...με έσκασες....:smt120
Τρώει κανονικά τα πέλετ ? Το βλέπεις να τα φτύνει ?
Προσπαθω να καταλάβω βρε Αλέξη δεν είναι εύκολο .... οι κοκκινίλες συνήθως είναι βακτηριακή αλλά σε έσενα είναι κάπως λάθος η εμφανιση και μου θυμίζουν και λίγο flukes.... ξύνεται το ψάρι?
alexkotsis
01-02-18, 17:55
Τρώει κανονικά τα πέλετ ? Το βλέπεις να τα φτύνει ?
Προσπαθω να καταλάβω βρε Αλέξη δεν είναι εύκολο .... οι κοκκινίλες συνήθως είναι βακτηριακή αλλά σε έσενα είναι κάπως λάθος η εμφανιση και μου θυμίζουν και λίγο flukes.... ξύνεται το ψάρι?
Τα τρώει κανονικά. Δεν έχω παρατηρήσει να ξύνεται. Χθες προστέθηκε στο ενυδρείο μια ρίζα που την "ζεμάτισα" καθώς και 2 μικρές ανούμπιες.
Γενικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά του. Αναπνοές κανονικές.
Το πρωί τάισα και έκανα και μετρήσεις που ήταν οκ.
Από την ημέρα που έχασα το sarasa έβαλα τον άνθρακα, και για μία εβδομάδα έβαζα προληπτικά prime για όλα τα λίτρα και έκανα καθημερινές αλλαγές το 25%.
Τελευταία αλλαγή έγινε την Κυριακή. Οι μετρήσεις συνεχίζονται καθημερινά.
Δεν έχω καταλήξει ακόμα από τι έχασα το sarasa... και τώρα αυτό με το common.
Αλέξη αυτό που μου γράφεις " Από την ημέρα που έχασα το sarasa έβαλα τον άνθρακα, και για μία εβδομάδα έβαζα προληπτικά prime για όλα τα λίτρα και έκανα καθημερινές αλλαγές το 25%. " μπορεί να προκαλεσει τοξικότητα και να είναι υπεύθυνο για τις κοκκινίλες . :(
Το ψάρι το βλέπεις καθόλου αδυνατισμένο σε σχέση με πριν 2 βδομάδες 1 μήνα ?
alexkotsis
01-02-18, 18:39
Αλέξη αυτό που μου γράφεις " Από την ημέρα που έχασα το sarasa έβαλα τον άνθρακα, και για μία εβδομάδα έβαζα προληπτικά prime για όλα τα λίτρα και έκανα καθημερινές αλλαγές το 25%. " μπορεί να προκαλεσει τοξικότητα και να είναι υπεύθυνο για τις κοκκινίλες . :(
Το ψάρι το βλέπεις καθόλου αδυνατισμένο σε σχέση με πριν 2 βδομάδες 1 μήνα ?
Όχι Αρτεμισία δεν είναι αδυνατισμένο. Μπορώ να σου πω ότι από τις 14 Ιανουαρίου που μπήκε στα 240 λίτρα έχει μεγαλώσει.
Το prime το έβαζα γιατί είχα μιλήσει με τον Σπύρο (delta66) και είπαμε να το βάλω προληπτικά.
Το prime το έχω σταματήσει σχεδόν μια εβδομάδα, και μέχρι προχθές που σου ανέβασα την φωτογραφία δεν είχε τις κοκκινίλες.
Λογικά σήμερα εμφανίστηκαν γιατί μετά από αυτό που έγινε με το sarasa το παρατηρώ πολύ καθημερινά και μετράω καθημερινά.
Πόσες αλλαγές νερού έκανες από όταν σταμάτησες να βάζεις παραπάνω prime;
alexkotsis
01-02-18, 19:00
Πόσες αλλαγές νερού έκανες από όταν σταμάτησες να βάζεις παραπάνω prime;
4 σίγουρα Κώστα. Και τις τελευταίες 2 ημέρες με το prime η δόση ήταν η μισή για τα λίτρα.
Η τελευταία ήταν την Κυριακή και ο σκοπός ήταν να μπει στην ρουτίνα της εβδομάδας. Σήμερα έβαλα νερό στο βαρέλι να ετοιμάζεται για την Κυριακή.
Στο νερό της αλλαγής δεν χρησιμοποιώ συνήθως prime.
Οι μετρήσεις είναι παρόλα αυτά καθημερινές.
Αλέξη περίμενε και βλέπουμε, μήπως κάποιος εντοπίσει κάτι που μας διαφεύγει:D
alexkotsis
02-02-18, 09:12
Αλέξη περίμενε και βλέπουμε, μήπως κάποιος εντοπίσει κάτι που μας διαφεύγει:DΣκασμένος είμαι.... το περίμεναν (το χρειαζόντουσαν) τα ψάρια το 240αρι και εγώ άλλο τόσο.
Ελπίζω να μην χάσω και το common...
Καμιά ιδέα κανείς????
Να βρούμε τον doctor House των ψαριών...
http://newsonia.com/media/upload/images/2014/02/07/ey7QfXyfcOi57LMdV8KqGeVnE3unWDeH.jpg
Αυτή η καταστροφή στο πτερύγιο υπήρχε ? Έχει και αλλού μήπως ?
Καλημέρα,
Αν υποθέσουμε ότι η καταστροφή στο πτερύγιο είναι finrot θα μπορούσε να εξηγήσει τις κοκινιλες?
Θα ήταν εύλογο να γίνει προληπτικά θεραπεία με melafix?
Παραμένουν τα σημαδακια χωρίς να παρατηρώ κάποια εξάπλωση.
Όρεξη συμπεριφορά φυσιολογική.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180202/1a5e373d2d815cb50869daf67bd5251a.jpg
Οι κοκκινίλες οφείλονται σε γυροδάκτυλους.
Προτείνω μπάνιο σε οξυζενέ.
Δοσολογία:
15μλ οξυζενέ(3%) /1λτ νερού, διάρκειας 10λεπτών (με χρήση αεραντλίας).
alexkotsis
02-02-18, 09:19
Οι κοκκινίλες οφείλονται σε γυροδάκτυλους.
Προτείνω μπάνιο σε οξυζενέ.
Δοσολογία:
15μλ οξυζενέ(3%) /1λτ νερού, διάρκειας 10λεπτά.Τι είναι οι γυροδάκτυλοι Σωκράτη?
Κλεόβουλος
02-02-18, 09:20
https://en.wikipedia.org/wiki/Gyrodactylus
alexkotsis
02-02-18, 09:24
Μπορεί να προήλθαν από τα φυτά που προστέθηκαν?
Εμφανίζονται για κάποιο λόγο στο ενυδρείο?
Να περιμένω αν θα υπάρξει εξάπλωση ή υποχώρηση πριν ξεκινήσω τα μπάνια με οξυζενέ?
Όπως στα είπε η Αρτεμησία είναι. Με αυτά τα συμπτώματα δεν μπορεί να γίνει σίγουρη διάγνωση. Οι κοκκινίλες μάλλον είναι μια ελαφριά βακτηριακή αλλά με βάση την θέση τους, μάλλον δευτερογενής και όχι η αιτία του προβλήματος. Με άλλα λόγια πιθανότατα δεν αξίζει θεραπεία για αυτές αλλά για την υποβόσκουσα αιτία που τις προκάλεσε και αυτές θα φύγουν μόνες τους λογικά. Αφού έχεις καλές συνθήκες νερού και το ψάρι συμπεριφέρεται φυσιολογικά απότι λες, θα έκανα περισσότερες αλλαγές νερού για καμια βδομάδα και θα το παρακολουθούσα αν δεν χειροτερεύει.
Αν από την άλλη θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις θεραπεία με κάτι, θα έκανα συνδυασμένη θεραπεία praziquantel με flagyl ή και σκέτο praziquantel(π.χ. Tremazol) για αρχή. Πιθανώς η αιτία των κοκκινίλων είναι μια χρόνια προσβολή από flukes όπως αναφέρει και ο Σωκράτης (και γιαυτό έχει και λίγο πεταχτά μάτια και σκισήματα στα πτερύγια και κάποιους όζους) που οι τρύπες που προκαλούν μολύνθηκαν. Με περισσότερες αλλαγές νερού ίσως το ελέγξει μόνο του.
alexkotsis
02-02-18, 09:46
Άρα συμφωνούμε όλοι να περιμένουμε την εξέλιξη με αλλαγές νερού πριν το ταλαιπωρήσω με οτιδήποτε άλλο;
Αυτό εσύ είσαι στην καλύτερη θέση να το κρίνεις. Αν χαίρεται φυσιολογικά, τρώει καλά και δεν συνεχίζουν οι αλλοιώσεις στα πτερύγια ή οι βούλες να μεγαλώνουν περίεργα, αλλαγές νερού και περιμένεις.
alexkotsis
02-02-18, 14:52
Αυτό εσύ είσαι στην καλύτερη θέση να το κρίνεις. Αν χαίρεται φυσιολογικά, τρώει καλά και δεν συνεχίζουν οι αλλοιώσεις στα πτερύγια ή οι βούλες να μεγαλώνουν περίεργα, αλλαγές νερού και περιμένεις.
Συμφωνώ Κώστα, το μόνο που έχω αμφιβολία είναι το ότι εμφανίστηκαν εχθές και μήπως δεν προλάβω κάτι που είναι στην αρχή.
Η ανησυχία μου είναι μήπως μεταφέρθηκε κάτι στο ενυδρείο από τα φυτά που πρόσθεσα.
Το ψάρι πάντως εκτός από τα σημαδάκια δεν δείχνει ίχνος ότι κάτι δεν πάει καλά.
Και ένα βίντεο πριν λίγο από την κάμερα του ενυδρείου.
https://youtu.be/vf4cVFiHseE
Δεν φαίνεται να είναι κάτι άμεσα ανησυχητικό. Αν τα ξεφτισμένα πτερύγια δεν φτιάχνουν όμως βάλε praziquantel. Αν οι κοκκινίλες μεγαλώνουν, ανέφερέ το
alexkotsis
02-02-18, 15:18
Δεν φαίνεται να είναι κάτι άμεσα ανησυχητικό. Αν τα ξεφτισμένα πτερύγια δεν φτιάχνουν όμως βάλε praziquantel. Αν οι κοκκινίλες μεγαλώνουν, ανέφερέ το
Κώστα η ζημιά στα πτερύγια δεν είναι μόνιμη? Επανέρχονται?
Όχι δεν είναι μόνιμη η βλάβη, τα πτερύγια φτιάχνουν . Κοιτούσα το βίντεο αν και δεν έχει καλή ανάλυση ... νομίζω ότι τα μάτια του είναι λίγο "πεταχτά" αυτό που έλεγα και πιο πάνω για εξοφθαλμία .. Τα δικά μου comet δεν έχουν τόσο πεταχτά μάτια .
Βγάλε Αλέξη μερικές φωτό σε παρακαλώ .
alexkotsis
02-02-18, 16:33
Όχι δεν είναι μόνιμη η βλάβη, τα πτερύγια φτιάχνουν . Κοιτούσα το βίντεο αν και δεν έχει καλή ανάλυση ... νομίζω ότι τα μάτια του είναι λίγο "πεταχτά" αυτό που έλεγα και πιο πάνω για εξοφθαλμία .. Τα δικά μου comet δεν έχουν τόσο πεταχτά μάτια .
Βγάλε Αλέξη μερικές φωτό σε παρακαλώ .
Αρτεμισία καλησπέρα,
δεν είναι comet αλλά common. Θα τις έχεις τις φωτογραφίες το βράδυ που θα επιστρέψω.
Πιστεύεις ότι η εξοφθαλμία είναι από βακτηριακή? Η ζημιά στα πτερύγια είναι έτσι από το παλιό ενυδρείο.
Το sarasa που έχασα δεν είχε καθόλου ζημιά στα πτερύγια...το αντίθετο.
Επίσης σου ανέβασα μια φωτογραφία από την ουρά του sarasa με τα στίγματα που είχαμε θεωρήσει ick τον Ιούλιο και έκανα την θεραπεία.
Ok Αλέξη μετά απο αυτο που βλέπω 1000 τα 100 έχει skin flukes το ψάρι . Τζάμπα η θεραπεία για ich .
Tωρα το πρόβλημα είναι που βρίσκεις praziquantel για να ξεμπερδεύεις ..... γιατι τα φάρμακα στο εμπόριο έχουν ελάχιστo ώς καθόλου praziquantel :( θα δω και θα σου στείλω λίνκ .
Mια λύση είναι αυτό https://www.ebay.com/p/Fluke-Solve-Aquarium-10-G-FSA-by-Vetark-Professional/1934714820?iid=260856970314&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%2 6asc%3D49917%26meid%3Dde7db1dc914940b5a885a9d2bbbd 64a8%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D4%26mehot%3Dp p%26sd%3D141813952005%26itm%3D260856970314&_trksid=p2047675.c100005.m1851
και μια άλλη sera tremazol
alexkotsis
02-02-18, 17:31
Ok Αλέξη μετά απο αυτο που βλέπω 1000 τα 100 έχει skin flukes το ψάρι . Τζάμπα η θεραπεία για ich .
Tωρα το πρόβλημα είναι που βρίσκεις praziquantel για να ξεμπερδεύεις ..... γιατι τα φάρμακα στο εμπόριο έχουν ελάχιστo ώς καθόλου praziquantel :( θα δω και θα σου στείλω λίνκ .
Mια λύση είναι αυτό https://www.ebay.com/p/Fluke-Solve-Aquarium-10-G-FSA-by-Vetark-Professional/1934714820?iid=260856970314&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%2 6asc%3D49917%26meid%3Dde7db1dc914940b5a885a9d2bbbd 64a8%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D4%26mehot%3Dp p%26sd%3D141813952005%26itm%3D260856970314&_trksid=p2047675.c100005.m1851
και μια άλλη sera tremazol
Το Tremazol μας κάνει? Το έχει το PetSuperMarket στο Ρέντη δεν είναι θέμα.
Η φωτογραφία ξαναλέω είναι από το sarasa για να μην γίνει κανένα λάθος.
Η θεραπεία με το Tremazol γίνεται μία φορά? Φαντάζομαι πρέπει να βγάλω τον άνθρακα και να ξαναμπεί μετά την θεραπεία?
Επίσης η θεραπεία θα γίνει σε όλο το ενυδρείο?
Στις οδηγίες του φαρμάκου μιλά για 2 δοσολογίες.Ποια από τις 2?
Επίσης ισχύει κανονικά 80% αλλαγή νερού???? :smt120
Περιμενε με έχεις μπερδέψει , αυτό είναι που "εφυγε" ?
Αν ναι, απλά είχε και στα βράγχια . Σιγουρα έχει και το άλλο , τα flukes δεν εξαφανίζονται. Τα ψάρια μαθαίνουν να τα ελέγχουν σε ένα βαθμό .
Ναι το tremazol κάνει . Πιθανόν να χρειαστείς και θεραπεία για βακτηριακή , αυτό γιατι όταν φύγουν τα flukes αφήνουν ανοιχτές πληγες στο ψάρι δεν είναι πάντα εμφανείς . Ξεκίνα με tremazol και βλέπουμε ....
Τον άνθρακα τον βγάζεις .
alexkotsis
02-02-18, 17:48
Περιμενε με έχεις μπερδέψει , αυτό είναι που "εφυγε" ?
Αν ναι, απλά είχε και στα βράγχια . Σιγουρα έχει και το άλλο , τα flukes δεν εξαφανίζονται. Τα ψάρια μαθαίνουν να τα ελέγχουν σε ένα βαθμό .
Ναι το tremazol κάνει . Πιθανόν να χρειαστείς και θεραπεία για βακτηριακή , αυτό γιατι όταν φύγουν τα flukes αφήνουν ανοιχτές πληγες στο ψάρι δεν είναι πάντα εμφανείς . Ξεκίνα με tremazol και βλέπουμε ....
Τον άνθρακα τον βγάζεις .
Ναι Αρτεμισία, είναι η ουρά από το sarasa που έφυγε.
Τόσα λάθη...έχασα το ψάρι άδικα...
Η θεραπεία με το Tremazol γίνεται μία φορά?
Επίσης η θεραπεία θα γίνει σε όλο το ενυδρείο?
Στις οδηγίες του φαρμάκου μιλά για 2 δοσολογίες.Ποια από τις 2?
Επίσης ισχύει κανονικά 80% αλλαγή νερού???? :smt120
Για αυτά τι λες?
Περίμενε βρε Αλέξη διαβάζω δεν έχω χρησιμοποιήσει tremazol εγω έχω λίμνες και αγοράζω φακελάκι :D
Μην κατηγορείς τον εαυτό σου , έκανες ότι καλύτερο μπορούσες :) τι να κάνουμε , δεν είναι εύκολο πάντα να καταλάβουμε τι έχουν .... αν φαίνεται κάτι είναι σχετικά εύκολο να το εντοπίσεις αλλά σε αυτα που δεν φαίνονται τι μπορούμε να κάνουμε ???
Για να καταλάβεις , στην λίμνη έχω και ένα black moore , εφυγα για μερικές μέρες επιστρέφω και το βρίσκω ανάποδα στα καλά καθούμενα το ψάρι δεν είχε τίποτα. Τώρα 10 μέρες το έχω με θεραπεία σε καραντίνα μέχρι την 9η δεν είχα ελπίδα .... μετά όμως γύρισε κανονικά :) και παραμένει .
Όπως τα λέει η Αρτεμησία είναι, και η φωτογραφία που έβαλες επιβεβαίωσε κάθε υποψία για flukes.
Θεραπεία κάνεις σε όλο το ενυδρείο. Η αλλαγή νερού δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει τόσο νωρίς, οι μελέτες του praziquantel υποστηρίζουν πιο υψηλές δοσολογίες για τουλάχιστον 4 ημέρες για εξάλειψη των flukes. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα μειώσει πολύ τον πληθυσμό τους και το ψάρι θα είναι πολύ καλύτερα.
Προσωπικά θα το άφηνα με πλήρη δόση για 4μέρες και μετά θα έκανα την αλλαγή αλλά και τις οδηγίες του να ακολουθήσεις, δουλειά θα κάνει. Κανονικά θέλει επανάληψη ανα 7 μέρες για 3 φορές σύνολο, έως ότου εκκολαφθούν όλα τα αυγά.
Επίσης, 80% αλλαγή μπορεί να γίνει και σπαστή, π.χ. 40% συμπλήρωση νερού και μετά ξανά 40% αλλαγή.
alexkotsis
02-02-18, 18:16
Άρα τα ψάρια είχαν flukes από τον Ιούλιο...
Απίστευτο...
Σας ευχαριστώ όλους.
Θα πάρω το Tremazol και ο θεός βοηθός.
Εννοείται θα σας ενημερώνω.
Τίποτα βρε Αλέξη να είσαι καλά !! :D:D
Να σου πώ, όταν βάλεις το φάρμακο θέλω να παρατηρήσεις αν το ψάρι θα βήχει . Θα ψάξω να βρω κανένα βίντεο για να καταλάβεις τι εννοώ .
https://www.youtube.com/watch?v=Z4F3tgjp8LI αυτη η κιχλίδα βήχει στο 0:37 και μετά προσπαθεί να διώξει τα flukes απο τα βράγχια της .
alexkotsis
02-02-18, 18:35
Τίποτα βρε Αλέξη να είσαι καλά !! :D:D
Να σου πώ, όταν βάλεις το φάρμακο θέλω να παρατηρήσεις αν το ψάρι θα βήχει . Θα ψάξω να βρω κανένα βίντεο για να καταλάβεις τι εννοώ .
https://www.youtube.com/watch?v=Z4F3tgjp8LI αυτη η κιχλίδα βήχει στο 0:37 και μετά προσπαθεί να διώξει τα flukes απο τα βράγχια της .
Θα το τσεκάρω και θα ενημερώσω.
Πρέπει να πάρω αύριο και 200αρι βαρέλι για να ετοιμάσω την αλλαγή.
Καλύτερα πάρε ένα απλό φίλτρο άνθρακα με σύνδεση στην βρύση να μην ξαναπάρεις και αντιχλώριο ;) θα το χρησιμοποιείται και στο σπίτι :D
alexkotsis
02-02-18, 18:41
Καλύτερα πάρε ένα απλό φίλτρο άνθρακα με σύνδεση στην βρύση να μην ξαναπάρεις και αντιχλώριο ;) θα το χρησιμοποιείται και στο σπίτι :D
Δεν χρησιμοποιώ άνθρακα ούτε αντιχλώριο.
Ο άνθρακας μπήκε στο καινούργιο φίλτρο-ενυδρείο προληπτικά και το prime υπάρχει για έκτακτες περιπτώσεις.
Ετοιμάζω νερό σε βαρέλι με πολύ δυνατή αεραντλία.
Δεν με κατάλαβες Αλέξη :D:D:D Tέτοιο λέω http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30129 και μετά κάνεις αλλαγές κατευθείαν απο την βρύση ;)
alexkotsis
02-02-18, 18:52
Δεν με κατάλαβες Αλέξη :D:D:D Tέτοιο λέω http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30129 και μετά κάνεις αλλαγές κατευθείαν απο την βρύση ;)
Σε κατάλαβα βρε... απλά την αποχλωρίωση την κάνω με την αεραντλία και ούτως η άλλως το βαρέλι το χρειάζομαι για να έχω και ίδια θερμοκρασία στο νερό.
Μέσα στο σπίτι δεν πέφτει κάτω από 21 βαθμούς το ενυδρείο και κατευθείαν από την βρύση τον χειμώνα είναι αρκετά πιο κάτω οπότε βάζω στο βαρέλι αεραντλία και θερμοστάτη.
Με το φίλτρο που λες θα γλίτωνα την αεραντλία αλλά και πάλι θα έπρεπε να το αφήσω στο βαρέλι με θερμοστάτη.
Αλλά αν θέλεις να το τρέξουμε το project θα έπρεπε το φίλτρο που λες να συνδυαστεί με αυτό (https://www.e-dructer.com/psifiaki-epikathimeni-vrisi-neroxiti-muhler-fwh-3030t/) ώστε να κάνεις την αλλαγή απευθείας...:D:D
Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και σπαστή, 40% αρχικά και άλλα 40% όταν είναι έτοιμο και το υπόλοιπο νερό. Ή ακόμα και τέσσερις διαδοχικές 20-20-20-25% κάνεις(χάνεις ένα ποσοστό περί το 1% για κάθε χωριστή αλλαγή που κάνεις από το συνολικό ποσοστό της αλλαγής που θέλεις).
alexkotsis
02-02-18, 19:16
Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και σπαστή, 40% αρχικά και άλλα 40% όταν είναι έτοιμο και το υπόλοιπο νερό. Ή ακόμα και τέσσερις διαδοχικές 20-20-20-25% κάνεις(χάνεις ένα ποσοστό περί το 1% για κάθε χωριστή αλλαγή που κάνεις από το συνολικό ποσοστό της αλλαγής που θέλεις).
Σε διαφορετικές ημέρες?
πχ 1η ημέρα 25% 2η ημέρα 25% κλπ?
Αν είναι έτσι μπορώ να κάνω 4 συνεχόμενες μέρες αλλαγή το 25% αρκεί να μην έχουμε θέμα που το Tremazol λέει 6 ώρες.
Δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει και δεν έχω ιδέα.
Επίσης ο άνθρακας πότε ξαναμπαίνει στο φίλτρο? Από την πρώτη αλλαγή ή στο τέλος?
alexkotsis
02-02-18, 22:07
Αγόρασα το Tremazol και λογικά αύριο θα ξεκινήσω την θεραπεία.
Έχω την εντύπωση ότι στην κοιλιά αυξήθηκαν οι κοκκινίλες..
Σας επισυνάπτω και νέες φωτογραφίες και ένα βίντεο με καλύτερη ανάλυση.
https://youtu.be/2_buyGen820
Θα ξεκινήσεις θεραπεία και για βακτηριακή ταυτόχρονα . Θα σου γράψω φάρμακο και δοσολογία .
Βαρέλι αλλαγών τι υπάρχει τωρα διαθέσιμο ? 50λιτρο ?
Τον άνθρακα τον βγάζεις και τον ξεχνας για τωρα .
alexkotsis
03-02-18, 00:39
Θα ξεκινήσεις θεραπεία και για βακτηριακή ταυτόχρονα . Θα σου γράψω φάρμακο και δοσολογία .
Βαρέλι αλλαγών τι υπάρχει τωρα διαθέσιμο ? 50λιτρο ?
Τον άνθρακα τον βγάζεις και τον ξεχνας για τωρα .60 λίτρα και ένα κουτί πλαστικό άλλα 110 λιτρα.
Αύριο το πρωί θα πάρω 200αρι βαρέλι.
Εγω και με αυτα που έχεις θα έκανα δουλεια :D αλλά αν επιμένεις ... ότι θελεις.:D
Aπο Φαρμακείο Augmentin 500/125 mg, θέλεις 250 mg Αμοξυκιλλίνης /40 λίτρα νερό ή 100 mg σε 15 ml τροφής για 10 μέρες.
1. Για τα λίτρα σου χρειάζεσαι 3 χάπια ανα 24ωρο
2. Τα χάπια τα σπάς σε ένα γουδί και ρίχνεις την σκόνη στο ενυδρείο.
3. Την επόμενη μέρα κάνεις μια ελάχιστη αλλαγή 25-30 %
4. βάζεις πάλι όλη την δόση 3 χάπια
αυτό κάθε μέρα για 10 μέρες .
Δεν σε πειράζει η χρήση με το tremazol .
Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ταϊζεις και με Augmentin δες εδω οδηγίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98700 και ότι χρειαστείς μου λές :D:D αν αποφασίσεις να ταίζεις με σκόρδο όχι πάνω απο 6 μέρες .
Για το τρεμαζόλ μην ανησυχείς για να σου λεει ο Κώστας το έχει δοκιμάσει :D σχετικά με τις αλλαγές .
alexkotsis
03-02-18, 10:41
Εγω και με αυτα που έχεις θα έκανα δουλεια :D αλλά αν επιμένεις ... ότι θελεις.:D
Aπο Φαρμακείο Augmentin 500/125 mg, θέλεις 250 mg Αμοξυκιλλίνης /40 λίτρα νερό ή 100 mg σε 15 ml τροφής για 10 μέρες.
Δεν σε πειράζει η χρήση με το tremazol .
Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ταϊζεις και με Augmentin δες εδω οδηγίες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98700 και ότι χρειαστείς μου λές :D:D αν αποφασίσεις να ταίζεις με σκόρδο όχι πάνω απο 6 μέρες .
Για το τρεμαζόλ μην ανησυχείς για να σου λεει ο Κώστας το έχει δοκιμάσει :D σχετικά με τις αλλαγές .Ανακεφαλαίωση...
Ξεκινάμε σήμερα με Tremazol και Augmentin.
Καθημερινές αλλαγές στο 25% να καλύψουμε και τα 2 φάρμακα.
Επαναληψη το Tremazol κάθε 7 ημέρες σύνολο 21.
Augmentin καθημερινά για 10 ημέρες.
Στο τέλος της θεραπείας άνθρακας ξανά στο φίλτρο.
Ντου...στα flukes λοιπόν
Το Tremazol μπήκε.
Βήχα μέχρι στιγμής δεν έχω δει.
Και σημερινές φωτογραφίες.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/d33873a1a427e2a933ace6ea4c12996f.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/b4fa7d3a16fe9b3238a1ab9a712010b6.jpg
Αρτεμησία καλημέρα,
Τα λίτρα μου είναι 240. Σύμφωνα με το παραπάνω χρειάζομαι σύνολο 1500 mg Αμοξυκιλλίνης.
Οπότε είμαστε σωστά με τα 3 χάπια / ημέρα? Ρωτάω για επιβεβαίωση..
Ναι Αλέξη :D σου τα υπολόγισα σύμφωνα με τα λίτρα σου . Καλή επιτυχία !!!
Καλημέρα !!! :D
alexkotsis
03-02-18, 12:05
Ναι Αλέξη :D σου τα υπολόγισα σύμφωνα με τα λίτρα σου . Καλή επιτυχία !!!
Καλημέρα !!! :D
Ευχαριστούμε!!! :grin:
Fishermen1234
03-02-18, 19:11
Αλεξη σχετικα με την ερωτηση που εκανες για το αν μπορει να ηρθε η ασθενεια στο ενυδρειο σου μεσω των καινουριων φυτων που εβαλες, γενικα οι περισσοτερες ασθενειες μεταδιδονται συνηθως απο ψαρι σε ψαρι, αλλα δεν αποκλειεται, αν στην δεξαμενη στην οποια ειχαν τα φυτα στο πετ σοπ υπηρχαν η υπηρξαν και ψαρια, να ηρθε απο κει η ασθενεια. Υπαρχουν ωστοσο πολλοι τροποι να αποστειρωσεις ενα φυτο που αγοραζεις, πριν το βαλεις στο ενυδρειο σου, με καποιο σκευασμα απο φαρμακειο (υπερμαγγανικο κάλιο), ειτε με διαλειμμα χλωρινης με ΠΟΛΥ καλο ξεπλυμμα μετα απο αυτο, βουτωντας τα φυλλα μεσα (καλυτερα οχι τις ριζες ευαισθητων φυτων) για ενα περιπου λεπτο (1/20 δυαλλειμμα χλωρινης-νερου ειναι αν δεν κανω λαθος, ενω θα πρεπει να ειναι καθαρη χλωρινη).
Επισης υπαρχει ενα σκευασμα της esha, το οποιο κανει την ιδια δουλεια. Αυτα για το μελλον...
alexkotsis
03-02-18, 19:14
Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και από εδώ και στο εξής έχουν γνώση οι φύλακες.
Έγινε η πρώτη αλλαγή μετά το Tremazol και απόψε θα ρίξω και την πρώτη δόση Augmentin.
Το ψάρι μέχρι στιγμής παραμένει σε άριστη κατάσταση από πλευράς συμπεριφοράς.
alexkotsis
03-02-18, 19:32
Έριξα την Augmentin.
Είναι φυσιολογικό? Η θολούρα...
Και κάποια ελάχιστα κομματάκια της Augmentin τα τρώει... τι σκόρδα... όλα τα καταβροχθίζει, και ολόκληρο το χάπι να του έδινα θα το έτρωγε... :grin:
Φυσιολογικό είναι Αλέξη :grin: ευτυχώς και εμένα το τρώνε :grin::grin::grin:
alexkotsis
03-02-18, 21:19
Φυσιολογικό είναι Αλέξη :grin: ευτυχώς και εμένα το τρώνε :grin::grin::grin:Ένα μικρό εγκεφαλικό το πέρασα μέχρι να δω την απάντηση σου...
Όχι Αλέξη, δεν θα σου έγραφα ποτέ κάτι που θα έβαζα το ψάρι σε κίνδυνο :D:D:D με πέτυχες εκτός σπιτιού και δεν το είδα γρήγορα, αλλά σε παρακολουθώ :D:D:D
alexkotsis
03-02-18, 21:27
Όχι Αλέξη, δεν θα σου έγραφα ποτέ κάτι που θα έβαζα το ψάρι σε κίνδυνο :D:D:D με πέτυχες εκτός σπιτιού και δεν το είδα γρήγορα, αλλά σε παρακολουθώ :D:D:DΔεν είπε ότι θα έβαζες το ψάρι σε κίνδυνο αλίμονο.
Απλά φρικαρα με την θολούρα και είπα μην έκανα κάτι λάθος...[emoji6]
Όλα καλά, μην μου ανησυχείς :D:D:D σε καταλαβαίνω !
alexkotsis
05-02-18, 00:37
Καλημέρα,
Οι κοκκινιλες υποχώρησαν πάρα πολύ και σχεδόν εξαφανίστηκαν.
Καλά πάμε.
Καλημέρα,
Οι κοκκινιλες υποχώρησαν πάρα πολύ και σχεδόν εξαφανίστηκαν.
Καλά πάμε.Σημερινές φωτογραφίες του ασθενή...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180204/4fd3e316ed19823fb841025257f15e59.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180204/5d473a567ed54b0f0596822348c830d4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180204/30202dcba0f624cc66164183fe1c2a5d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180204/63f50200bcd5c4fe0ae2feece87553d3.jpg
Το νέο ενυδρείο δεν με πάει πολύ καλά...
Πρώτα έχασα το sarasa και τωρα ξεκόλλησε η κόντρα.
Anyway... μίλησα ήδη με τον Nidal, να τελειώσει πρώτα η θεραπεία και μετά να το φτιάξουμε και αυτό.
Αγιασμο θα ρίξω στο τέλος στις αλλαγές...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180204/4689c1dac992b72039d6e1a25abf9221.jpg
Καλά θα είναι το ψάρι Αλέξη, όλα καλά θα πάνε μόλις τελειώσει η θεραπεία :D
Όπως έγραφε και κάποιος παλιά εδω μέσα "Ένα ευχέ λαιο και μια αλλαγή νερού και όλα οκ " :D:D:D Αστειευομαι φυσικά !!!
Όταν τελειώσεις με την θεραπεία βλέπεις με τον Νιντάλ το ενυδρείο και όλες τις σιλικόνες . Ελπίζω το παλιό να το έχεις . Μάλλον θα το χρειαστείς .
alexkotsis
05-02-18, 00:49
Καλά θα είναι το ψάρι Αλέξη, όλα καλά θα πάνε μόλις τελειώσει η θεραπεία :D
Όπως έγραφε και κάποιος παλιά εδω μέσα "Ένα ευχέ λαιο και μια αλλαγή νερού και όλα οκ " :D:D:D Αστειευομαι φυσικά !!!
Όταν τελειώσεις με την θεραπεία βλέπεις με τον Νιντάλ το ενυδρείο και όλες τις σιλικόνες . Ελπίζω το παλιό να το έχεις . Μάλλον θα το χρειαστείς .
Δεν το έχω το παλιό Αρτεμισία αλλά έχω το πλαστικό κουτί από το ΙΚΕΑ που είναι 120 λίτρα.
Θα βολευτεί ο μπαγάσας για 4-5 μέρες στο πλαστικό, που είπε ο Nidal ότι χρειάζεται για να στεγνώσει.
Να τελειώνουμε με όλα να βρω και ένα sarasa να έχει και παρέα ο Πίτσι (εκ του Πιτσιφρίγκος...)
Θα βολευτεί δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς .... απλά θα κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού και δεν θα τον ταίζεις πολύ . Δηλαδή ότι κάνεις και τωρα χωρίς τα φάρμακα όμως .
Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι τα μάτια του είναι λιγότερο πεταχτά απο πρίν, καλό είναι αυτό .
Θα στρώσει :D
Ερώτηση : Πόσο καιρό ζούσε σε μικρό ενυδρείο ? όταν το πήρες εννοώ ?
alexkotsis
05-02-18, 01:03
Θα βολευτεί δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς .... απλά θα κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού και δεν θα τον ταίζεις πολύ . Δηλαδή ότι κάνεις και τωρα χωρίς τα φάρμακα όμως .
Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι τα μάτια του είναι λιγότερο πεταχτά απο πρίν, καλό είναι αυτό .
Θα στρώσει :D
Ερώτηση : Πόσο καιρό ζούσε σε μικρό ενυδρείο ? όταν το πήρες εννοώ ?
Περίπου 1 μήνα στα 20 λίτρα και μετά μπήκε στα 120 λίτρα.
Περίπου 1 μήνα στα 20 λίτρα και μετά μπήκε στα 120 λίτρα.Βέβαια φαντάσου ότι τον βρήκα σε ένα βαζάκι που ήταν "διακοσμητικό" σε μια βάφτιση. Τον λυπήθηκα και τον πήρα.
Είναι λίγο μαζεμένο το σώμα του, γι αυτό ρώτησα . Χμ καταλαβα glamorous βαφτίσια .... :(
alexkotsis
05-02-18, 11:46
Είναι λίγο μαζεμένο το σώμα του, γι αυτό ρώτησα . Χμ καταλαβα glamorous βαφτίσια .... :(Καλημέρα,
Το θέμα της βάφτισης ήταν πειρατές και είχαν βάλει σε κάθε τραπέζι ένα μικρό βαζάκι με ένα χρυσόψαρο.
Το φέραμε από την Σπάρτη φαντάσου...
alexkotsis
07-02-18, 08:27
Καλημέρα σε όλους,
Η θεραπεία με το Augmentin συνεχίζεται.
Το Σάββατο θα γίνει η 2η επαναληπτική με το Tremazol. Αλλαγές καθημερινά στο 25%.
Συμπεριφορά φυσιολογική, τα κόκκινα σημάδια έχουν εξαφανιστεί.
Τα πτερύγια ακόμα δεν έχουν φτιάξει.
To be continued...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/caae899dd0ced5b2885ce43598ca9842.jpg
Χαίρομαι πολύ :D όλα καλά θα πάνε !! :D
Βλέπω του λείπει και ένα λέπι , καινούριο είναι αυτό μάλλον ....
Τα πτερυγια θα πάρουν και 2 μηνες , αργούν πολύ στα χρυσόψαρα .
alexkotsis
07-02-18, 22:01
Βραδινό ιατρικό ανακοινωθέν:
Πεσμένη διάθεση σήμερα και την περισσότερη ώρα κάθεται χαμηλά.
Μόλις έβαλα βραδινό γεύμα πήρε λίγο τα πάνω του.
Ο θεράπων ιατρός
Με εκτίμησηhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/a69df3d24407e97975819c7f0f726afb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/0d483c548f95834ff2e5fbbdbda1fc22.jpg
Πόσο τις εκατό αλλαγή έκανες μέχρι σήμερα απο την μέρα με το praziquantel ?
Καμιά φορά αν έχουν πολλές τρύπες απο flukes απορροφούν περισσότερο φάρμακο και έχουν μια "υπόταση" να το πώ....
Η μπορεί να έσκασε δεύτερη φουρνιά απο flukes , και το ενοχλεί γι αυτό και οι επαναλήψεις .
Με αγχώνεις Άλεξ :D:D
alexkotsis
07-02-18, 22:17
Πόσο τις εκατό αλλαγή έκανες μέχρι σήμερα απο την μέρα με το praziquantel ?
Καμιά φορά αν έχουν πολλές τρύπες απο flukes απορροφούν περισσότερο φάρμακο και έχουν μια "υπόταση" να το πώ....
Η μπορεί να έσκασε δεύτερη φουρνιά απο flukes , και το ενοχλεί γι αυτό και οι επαναλήψεις .
Με αγχώνεις Άλεξ :D:D
Σήμερα είναι η 5η αλλαγή (25% κάθε φορά) καθώς επίσης και η 5η ημέρα του Augmentin.
Εγώ να δεις πως αγχώνομαι... :(
Σήμερα είναι η 5η αλλαγή (25% κάθε φορά) καθώς επίσης και η 5η ημέρα του Augmentin.
Εγώ να δεις πως αγχώνομαι... :(Το νερό είναι ψιλοθολό από το Augmentin.
Δεν προλαβαίνει να καθαρίσει και τα φύλλα και η ρίζα έχουν ακόμη από το φάρμακο.
Για το tremazol ήθελα να δω αν έφυγε , το augmentin δεν το φοβάμαι :D
alexkotsis
07-02-18, 23:57
Για το tremazol ήθελα να δω αν έφυγε , το augmentin δεν το φοβάμαι :DΜε την σημερινή έφτασε σχεδόν 100% αλλαγή.
Τέτοια λέγε μου για το Tremazol και το Σάββατο είναι να βάλω την 2η δόση...
Είναι αυτο που σου έγραψα πιο πάνω , όταν το ψάρι έχει πληγές απο flukes η ουσια "praziquantel" μπορεί να προκαλέσει μια "κατατονία" στο ψάρι και πάλι λέω μπορεί .
Επίσης τα flukes να δείς τι κατατονία δημιουργούν στο ψάρι .... μένει ακίνητο. Πιστεύω ότι είναι απο τα flukes .
Μου λές και αυριο πώς θα είναι και βλέπουμε :)
Συνέχισε με τη θεραπεία και απλά ενημέρωνε. Κατά την διάρκεια της θεραπείας δεν μπορείς να αναμένεις το ψάρι να είναι ήδη πλήρως καλά, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν και θεραπεία πιθανότατα
alexkotsis
08-02-18, 10:50
Συνέχισε με τη θεραπεία και απλά ενημέρωνε. Κατά την διάρκεια της θεραπείας δεν μπορείς να αναμένεις το ψάρι να είναι ήδη πλήρως καλά, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν και θεραπεία πιθανότατα
Καλημέρα Κώστα,
φυσικά και την συνεχίζω απλά επειδή χτες παρατήρησα αυτή την διαφορά στην συμπεριφορά θεώρησα καλό να ενημερώσω.
Πάντως σήμερα είναι φυσιολογική η συμπεριφορά.
Μάλλον είχε τις κλειστές του χθες το βράδυ... :D
alexkotsis
10-02-18, 16:23
Καλησπέρα σε όλους,
σήμερα μπήκε η 2η δόση Tremazol και συνεχίζουμε κανονικά με την Augmentin για 7η ημέρα.
Πολύ κινητικό και ορεξάτο το ψάρι.
alexkotsis
10-02-18, 16:38
και σημερινές φωτογραφίες.
Χαίρομαι Αλέξη που είναι καλά :D
Για τα μαύρα στίγματα παρακολούθα το και βλέπουμε . Αυτα συνήθως είναι διγενή τρηματώδη δηλ. χρειάζονται 3 διαφορετικούς ξενιστές οπότε δεν αναπαράγονται στο ενυδρείο μπορούν να εισαχθούν σε αυτό μόνο με ψάρια , σαλιγκάρια και φυτά που έχουν σαλιγκάρια . Τα συγκεκριμένα τρηματώδη διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης απο τα κύτταρα γύρω από την "καψα" τους γι αυτο και χρωματίζεται μαύρη . Σε αυτή την φάση δεν είναι κάτι να σε απασχολεί .
Είναι εξόγκωμα μήπως ? δεν το βλέπω να εξέχει .
alexkotsis
10-02-18, 17:01
Χαίρομαι Αλέξη που είναι καλά :D
Για τα μαύρα στίγματα παρακολούθα το και βλέπουμε . Αυτα συνήθως είναι διγενή τρηματώδη δηλ. χρειάζονται 3 διαφορετικούς ξενιστές οπότε δεν αναπαράγονται στο ενυδρείο μπορούν να εισαχθούν σε αυτό μόνο με ψάρια , σαλιγκάρια και φυτά που έχουν σαλιγκάρια . Τα συγκεκριμένα τρηματώδη διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης απο τα κύτταρα γύρω από την "καψα" τους γι αυτο και χρωματίζεται μαύρη . Σε αυτή την φάση δεν είναι κάτι να σε απασχολεί .
Είναι εξόγκωμα μήπως ? δεν το βλέπω να εξέχει .
Έφυγαν ήδη από το πρωί που έβγαλα τις φωτογραφίες Αρτεμισία.
flukes zw tremazol....:D:D:D
Μμμμμ τρηματώδη και tremazol ,:D:D επειδή ήταν νωρίς και δεν αγκιστρώθηκαν καλά μας άφησαν ;) τα πρόλαβες !
alexkotsis
10-02-18, 17:04
Για τα μαύρα στίγματα παρακολούθα το και βλέπουμε
παίζει να είναι και μπίχλα....είναι χιονισμένο το ενυδρείο από την Augmentin οπότε για μερικές ημέρες δεν μπορώ να έχω πολύ καλή ευκρίνεια στις φωτογραφίες.
Μπά με τίποτα δεν νομίζω .
alexkotsis
10-02-18, 17:07
Μπά με τίποτα δεν νομίζω .
Έτσι και αλλιώς μέχρι την Τρίτη θα ρίχνω Augmentin και το άλλο Σάββατο είναι η 3η δόση του Tremazol, οπότε πιστεύω θα είμαστε εντάξει Αρτεμισία.
Σούπερ θα πάει , σαν καινούριο !! :D
alexkotsis
13-02-18, 19:31
Καλησπέρα σε όλους,
τελευταία μέρα της Augmentin σήμερα.
Δεν έχουν ξαναεμφανιστεί τα σημάδια ούτε κάτι άλλο ύποπτο.
Φυσιολογική συμπεριφορά και φούλ όρεξη.
Θα συνεχίσω τις καθημερινές αλλαγές και το Σάββατο θα μπεί και η 3η δόση του Tremazol.
Το "χίονι" από την Augmentin να δώ πως θα φύγει...:grin:
Οι ρίζες και τα φυτά έχουν γίνει σαν κουραμπιέδες.
Καλησπέρα Αλέξη χαίρομαι πάρα πολύ για το ψάρι :D:D:D χαίρομαι που όλα πήγαν καλά :D
Όλα τα άλλα "άσπρη πίκρα" που λένε και στο χωριό μου ! ;)
Να είσαι καλά να το χαίρεσαι !
alexkotsis
13-02-18, 22:04
Καλησπέρα Αλέξη χαίρομαι πάρα πολύ για το ψάρι :D:D:D χαίρομαι που όλα πήγαν καλά :D
Όλα τα άλλα "άσπρη πίκρα" που λένε και στο χωριό μου ! ;)
Να είσαι καλά να το χαίρεσαι !Εντάξει τον πήγα και στους καλύτερους γιατρούς!
Να τα λέμε και αυτά! [emoji16][emoji16][emoji16]
alexkotsis
17-02-18, 16:36
Καλησπέρα,
έβαλα και την 3η και τελευταία δόση του Tremazol σήμερα.
Θα συνεχίσω καθημερινές αλλαγές μέχρι την Τρίτη και από Τετάρτη θα βάλω άνθρακα.
Μέχρι στιγμής όλα καλά. :grin::grin::grin:
alexkotsis
21-02-18, 20:55
Καλησπέρα,
τελειώσαμε με την θεραπεία και από χτες το φίλτρο τρέχει με άνθρακα.
Όλα καλά φαίνονται μέχρι στιγμής. :D:D:D
Ωραία πολύ χαίρομαι !! Άλλο κακό να μην σε βρεί :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.