Επιστροφή στο Forum : Mετακόμιση.
Το Σάββατο , καλώς εχόντων των πραγμάτων, κάνω μετακόμιση το ενυδρείο μου, από το σπιτι των γονιών μου στο γραφείο του Σιμου.
Το ενυδρείο είναι 100 και κατι λίτρα καθαρό, με κοντα 20 κιλά χαλαζιακη αμμο, φυτεμένο (κυριως κριπτοκορίνες πλέον, άλλα πάρα πολλές, σε σημείο δάσους), βασαλτικές πέτρες και όλα τα υπόλοιπα.
Και ρωτάω τώρα εγω…. Πως το πάμε από το ένα μέρος στο άλλο?
Πρέπει να το αδειάσω όλο και ξανά πάλι από την αρχή? Τα φίλτρο και τα ψάρια δεν με απασχολεί .Τα φυτά όμως ? Αν πρέπει να βγαλω την άμμο λόγω βάρους, τι θα γινει με τα φυτα?
Τι είναι πιο σωστο να κάνω?
Είναι κομματακι πάλουκος λόγω βάρους.
Θα βγάλεις φίλτρα θερμομετρα κλπ.
Θα αδειάσεις σχεδόν όλο το νερό, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.
Σε ένα κουβά θα έχεις μέσα τα ψάρια με λίγο νερό.
Εσύ παίρνεις τον κουβα με ψάρια κλπ και 2 παιδαράδες 2μετροι το ενυδρείο.
Άντε και καλή τοποθέτηση :)
Ναι βρε Γιωργο, ετσι το σκεφτομουν και εγω το πραμα...
Αλλα, λεω τωρα εγω, με τοσο βαρος που εχει μεσα το ενυδρειο, μην κανει κανα κρακ και μας μεινει η χαρα , τα ψαρια στον κουβα και οι 2μετροι παιδαραδες?
:smt030:smt030:smt030
τι τραβας κι εσυ...
δε μας ειπες ποσο μακρυα ειναι?
αν ειναι κανα δωματιο διπλα, αντε να το καταφερεις οπως λες!!!
σε αλλη περιπτωση το ξεχνας, και κανεις οτι ολοι.
αδειασμα-(ευκαιρια και για πλυσιμο καλο)-ξεφυτεμα-μετακινηση-γεμισμα-ξαναφυτεμα κ.ο.κ :smt081:smt081
Aχ Ντοντο!!!!!!::smt110
Make my day!!!
To Ενυδρειακι πρεπει να ανεβει 15 σκαλια king size , να παει 600 μετρα με βαβαβουμ και μετα αλλα τοσα σκαλια ξανα ανεβασμα(κανονικο μεγεθος αυτα :p ).
Ολα δυσκολα ε? Τη βλεπω εγω τη δουλεια, θα την φαμε τη μερα μας.
Το μονο ευκολο θα ειναι να βρουμε τους 2μετρους μπρατσαδες- παιδαραδες, καθως εχουμε μπολικους εδω :smt110 :smt110
αδειασμα,αδειασμα,αδειασμα.
Σε αναλογη περιπτωση ενυδρειου 100 λιτρων φιλου, που τον βοηθησα να το μετακομιση μεταφεροντας το με αυτοκινητο, ξεκινησαμε και ειπαμε στην πορεια να κανουμε οτι χρειαστει.... οχι μονο βγαλαμε ολο το νερο στο τελος αλλα και ενα μεγαλο μερος απο το χαλικι συν ολο τον εξοπλισμο.
Δεν νομιζω οτι γινεται αλλιως, ειναι και βαρυ, και μεγαλο το ρισκο να σπασει, αν το ζορισης πολυ.
έλα ρε εμεις το κουβαλήσαμε ενός φίλου τέσσερα άτομα. βάλαμε φελιζόλ χοντρό γύρω γύρω και το τυλίξαμε με ταινία καλά μέσα αφήσαμε το υπόστρωμα με λίγο νερό ισα ίσα για τα φυτά. αλλά το φελιζόλ χοντρό πολύ χοντρό για να μπορείς να πιάσεις καλά και φυσικά πρέπει να είναι ακριβώς στα μέτρα του ενυδρείου και σφικτά η ταινία γύρω γύρω. Τι πηγαινουμε γυμναστήριο αν δεν μπορούμε να κουβαλήσουμε ένα ενυδρείο.
Δεν περνεις τους φιλους σου και να ερθετε προς τα μερη μας κατα Σαββατο πρωι?:) :) :smt081 :smt081
:smt081 :smt081 :smt081 :smt081
και εγω με ενα φιλαρακι ,μεταφεραμε ενα ενυδρειο 140 λιτρων μακροστενο πριν κανα 2μηνο,γεματο 1/3 +αμμο γιατι ηταν φυτεμενο.αφου λοιπον μας βγηκε η μεση να τα κανουμε ολ'αυτα,το νερο ειχε γινει πολυ χαλια και αποφασισαμε να το αδειασουμε ολο και να το αρχισουμε απο την αρχη!!!!ε,τα μισα φυτα δεν αντεξαν αυτη την διαδικασια.τα αλλα μισα εχουν πιασει κατι μαυρο γυρω απο τα φυλλα τους,αλλα η δουλεια εγινε :cool:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.