PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξωτερικό κρεμμαστό φίλτρο για χρυσοψαραδικο 800λίτρων

Νικολέτα
15-01-18, 21:29
Παιδιά όλα είναι έτοιμα αύριο ξεκινά η κατασκευή του μεγάλου ενυδρείου τελικά βρήκα άκρη και σε καλή τιμή με διαστάσεις 2,00*60*70 .

Η σκέψη μου είναι ότι επειδή θέλω πολύ ελευθερο χώρο με παράλληλα το ελάχιστο βάρος που θα προσθέσω επιπλέον στο σαλόνι μου , να βάλω πολλά εξωτερικά κρεμμαστά φίλτρα . Οι ερωτήσεις μου είναι θα είναι επαρκής αυτού του τύπου μόνη της η φίλτρανση ? Επίσης θέλω να ακούσω γνώμες για το καλύτερο και οικομικότερο παράλληλα φίτρο που θα μπορούσα να βρω . Σκοπός μου είναι να ανακυκλώνεται το νερό του ενυδρείου περίπου 12-15 φορές την ώρα . Είδα κάποια για μεγάλα ενυδρεία τσιμπιμένα λίγο αλλά αρκετά δυνατά φαίνονται , αλλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες από εσάς και δη τους χρυσοψαράδες Τακή , Tsala , LTH1 και Αρτεμίσια και όσους ακόμη ξεχνάω συχγωρέστε με :D:D:D:D

Τάκης
15-01-18, 21:39
Τι εννοείς εξωτερικά κρεμαστά φίλτρα ;
Δεν έχω υπόψη μου κρεμαστά φίλτρα τόσο μεγάλα για τόσο μεγάλο ενυδρείο.
Μήπως να σκεφτείς τη λύση για σαμπ φιλτρο ;
Επίσης και τα εξωτερικά φίλτρα δεν μειώνουν τον χώρο κολύμβησης,
που για τόσο μεγάλο ενυδρείο με χρυσόψαρα θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 3 φίλτρα.
Φοβάμαι πως η λύση σαμπ είναι η πιο οικονομική

paraskevas
15-01-18, 21:41
με 840 λιτρα νερο θα χρειαστεις καμια 10αρια απο τα καλυτερα κρεμαστα φιλτρα εχεις σκεφτει να βαλεις σαμπ αφου δεν θες εξωτερικα φιλτρα

Νικολέτα
15-01-18, 21:49
Τι εννοείς εξωτερικά κρεμαστά φίλτρα ;
Δεν έχω υπόψη μου κρεμαστά φίλτρα τόσο μεγάλα για τόσο μεγάλο ενυδρείο.
Μήπως να σκεφτείς τη λύση για σαμπ φιλτρο ;
Επίσης και τα εξωτερικά φίλτρα δεν μειώνουν τον χώρο κολύμβησης,
που για τόσο μεγάλο ενυδρείο με χρυσόψαρα θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 3 φίλτρα.
Φοβάμαι πως η λύση σαμπ είναι η πιο οικονομική

Καλησπέρα Τάκη το ξέρω απλά το αποκλείω το sub γιατί εκτός του ότι υπάρχει και άλλο ενυδρειο 300αρι στον ίδιο χώρο σαλόνι στο ισόγειο που θα τα βάλω δεν θέλω κι αλλο βάρος . Όσο για τα εξωτερικά ενα της aquel 1600 asap που πηρά και έχω στο 300αρι μια φορά στα 2 χρόνια το ανοιξα για συντήρηση και δεν μπορω ούτε να το κουβαλήσω καλά καλά , είναι πολύ δύσχρηστο , και γενικά τα φοβάμαι πολύ διαρροές και τέτοια .

Αυτά που βρήκα από κρεμμαστά είνα τα εξής : http://prntscr.com/i0vkn3

Από αυτό το site : https://aquariumadviser.com/best-hang-on-back-filter/#1_AquaClear_Power_Filter_8211_110_V

Artemisia
15-01-18, 21:53
Γειά σου κοπελιά :D Πιστευω ότι το σαμπ είναι μια καλή λύση . Αν δεν θέλεις με τίποτα .... τότε θέλεις ένα μηχανικό καλό και εύκολο https://www.ebay.de/itm/Oase-FiltoClear-3000-Druckfilter-mit-UVC-Teichfilter/162771024487?_trkparms=aid%3D555017%26algo%3DPL.CA SSINI%26ao%3D1%26asc%3D20160630134825%26meid%3D18b d127616074966ab0fe20197548198%26pid%3D100507%26rk% 3D1%26rkt%3D1%26&_trksid=p2045573.c100507.m3226 και ένα βαρέλι με βιολογικό , αλλά πολύ μπελάς το καθαρισμα για εσωτερικό χώρο νομίζω :cool: Επίσης η κυκλοφορία που σκεφτεσαι για 800 λίτρα είναι τεράστια ..... για αναπαραγωγή pleco είναι μια χαρά !! :D:D:D

Νικολέτα
15-01-18, 22:27
Γειά σου κοπελιά :D Πιστευω ότι το σαμπ είναι μια καλή λύση . Αν δεν θέλεις με τίποτα .... τότε θέλεις ένα μηχανικό καλό και εύκολο https://www.ebay.de/itm/Oase-FiltoClear-3000-Druckfilter-mit-UVC-Teichfilter/162771024487?_trkparms=aid%3D555017%26algo%3DPL.CA SSINI%26ao%3D1%26asc%3D20160630134825%26meid%3D18b d127616074966ab0fe20197548198%26pid%3D100507%26rk% 3D1%26rkt%3D1%26&_trksid=p2045573.c100507.m3226 και ένα βαρέλι με βιολογικό , αλλά πολύ μπελάς το καθαρισμα για εσωτερικό χώρο νομίζω :cool: Επίσης η κυκλοφορία που σκεφτεσαι για 800 λίτρα είναι τεράστια ..... για αναπαραγωγή pleco είναι μια χαρά !! :D:D:D
Καλησπέρα Αρτεμισία μου , δεν πολύ κατάλαβα τι ειναι αυτο που μου έδειξες ειμαι και λίγο άσχετη , φίλτρο για λίμνη?? Το ενυδρειο θα ειναι μεσα στο σαλονι οποτε θα ηθελα να αποφυγω αυτο το μικρο χαμουλι με βαρελια και τετοια :D:D:D . Ε και τις 8-10 φορες να ανακυκλωνει το νερο να πιασουμε καλα ειμαστε εξαλλου εγω ειμαι πολυ κατα τις ιχθυοφορτισης θα δειτε τι εννοω οταν το στησουμε με το καλο :P !

Τάκης
15-01-18, 22:38
Νικολέτα
ή σαμπ
ή εξωτερικά φίλτρα
ή εσωτερικό DIY πλάτης για να μη κόβει μήκος.
Επίσης DIY βαρέλι ή αυτά που σου έδειξε η Αρτεμησία είναι μια χαρά.
Το ενυδρείο είναι μακρύ , και εκτός από φίλτρανση πρέπει να υπάρχει ροή σε όλο το μήκος του ενυδρείου,
τα κρεμαστά ουτε να τα σκέφτεσαι

Kostas G.
15-01-18, 22:49
Η λύση του sump είναι πρακτικά η καλύτερη για αυτά τα λίτρα. Τα εξωτερικά φίλτρα είναι πολύ βαριά και θέλει πολλά από αυτά, οπότε το καθάρισμά τους είναι πρόβλημα. Το sump θα έχει και αυτό μπελά στο καθάρισμα του μηχανικού του αλλά παλεύεται. Τα κρεμαστά φιλτράκια δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιο ενυδρείο με χρυσόψαρα, κανα φυτεμένο ίσως.

Το βάρος δεν είναι πρόβλημα. Μέχρι 1 τόνο ανα τμ είναι εντάξη ακόμα και σε όροφο πολυκατοικίας μακριά από κολόνες... Πρακτικά και πολύ παραπάνω αντέχει η πλάκα, απλά είναι άγνωστη η συμπεριφορά σε σεισμό μετά.

Εμάς το 5 τόνων 3 μέτρο ενυδρείο καλά στέκει και μετά τον σεισμό σε ισόγειο

Artemisia
15-01-18, 22:52
Καλησπέρα Αρτεμισία μου , δεν πολύ κατάλαβα τι ειναι αυτο που μου έδειξες ειμαι και λίγο άσχετη , φίλτρο για λίμνη?? Το ενυδρειο θα ειναι μεσα στο σαλονι οποτε θα ηθελα να αποφυγω αυτο το μικρο χαμουλι με βαρελια και τετοια :D:D:D . Ε και τις 8-10 φορες να ανακυκλωνει το νερο να πιασουμε καλα ειμαστε εξαλλου εγω ειμαι πολυ κατα τις ιχθυοφορτισης θα δειτε τι εννοω οταν το στησουμε με το καλο :P !

Nαι Νικόλ :D μηχανικό (μόνο) για μικρές λιμνούλες κήπου , λειτουργεί όπως τα εξωτερικά φίλτα ενυδρείων απλά το βάζεις όπου θέλεις δεν έχει δική του κεφαλή - αντλία .
Με τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Τάκη ;) θα ψάξω να βρω και 2 καινούρια που έχει βγάλει η oase για ενυδρεία, αλλά με τα χρυσόψαρα θέλεις καλή φίλτρανση και μπόλικο βιολογικό !

Kostas G.
15-01-18, 23:00
Τα μηχανικά φίλτρα λιμνών που σου λέει η Αρτεμησία είναι πολύ καλά και βολικά, καμια σχέση με των ενυδρείων. Γενικά όταν έχεις λίτρα ξεφεύγεις από τον κοινό εξοπλισμό ενυδρείων, καθώς γίνεται άβολος και ακριβός σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες λύσεις.

Νικολέτα
15-01-18, 23:15
Αρα δηλαδη εαν βάλω ένα μεγάλο φίλτρο για λίμνη όπως αυτο που μου είπε η Αρτεμισία είμαι καλυμμένη ? μπορω να το εχω και μακρια απο το ενυδρειο κάπου έξω και να ερχεται μονο η σωλνηνας του ενυδρειου μεσα στο σπίτι και από εκει στο ενυδρειο ? Ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε 2,3,4 εξωτερικά φίλτρα , και ποιος τα καθαρίζει αυτα μετά χαχα :mad::mad::mad: . Sub το έχω αποκλείσει οχι μονο για θεμα βαρους καθως εχω φορτοσει και πολυ το μπαλκονι που ειναι διπλα με μεγαλες γλαστρες αλλα δεν θέλω να τρυπήσω το ενυδρειο αλλά και δεν με βολευει καθως χρειαζομαι τον χωρο κατω απο το ενυδρειο στο επιπλο για αποθηκευση . Αρα οι λύσεις ειναι δύο ή φιλτρο για λιμνη μεγαλο ή εξωτερικα φίλτρα ?

Artemisia
15-01-18, 23:17
Νικολέτα να σε ρωτήσω , αφού το ενυδρείο θα είναι σε Ισόγειο (σκεφτομαι) έχεις πρόσβαση προς τα έξω απο τον τοίχο ? Για να βγάλεις τον εξοπλισμό φίλτρανσης ? έχεις χώρο έξω ? μπαλκονάκι, αυλή, κάτι ? Αν ναι τότε βγάζεις τον εξοπλισμό εκτός σπιτιού και το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι !!!

Νικολέτα
15-01-18, 23:24
Η λύση του sump είναι πρακτικά η καλύτερη για αυτά τα λίτρα. Τα εξωτερικά φίλτρα είναι πολύ βαριά και θέλει πολλά από αυτά, οπότε το καθάρισμά τους είναι πρόβλημα. Το sump θα έχει και αυτό μπελά στο καθάρισμα του μηχανικού του αλλά παλεύεται. Τα κρεμαστά φιλτράκια δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιο ενυδρείο με χρυσόψαρα, κανα φυτεμένο ίσως.

Το βάρος δεν είναι πρόβλημα. Μέχρι 1 τόνο ανα τμ είναι εντάξη ακόμα και σε όροφο πολυκατοικίας μακριά από κολόνες... Πρακτικά και πολύ παραπάνω αντέχει η πλάκα, απλά είναι άγνωστη η συμπεριφορά σε σεισμό μετά.

3 τόνους ενυδρείο σε όροφο είσαι σίγουρος ?? Εμενα μου ειπαν το πολύ 500κ/τμ2 σε οικοδομη τελευταιας 20ετιας μαλιστα !!!
-------------------------
Νικολέτα να σε ρωτήσω , αφού το ενυδρείο θα είναι σε Ισόγειο (σκεφτομαι) έχεις πρόσβαση προς τα έξω απο τον τοίχο ? Για να βγάλεις τον εξοπλισμό φίλτρανσης ? έχεις χώρο έξω ? μπαλκονάκι, αυλή, κάτι ? Αν ναι τότε βγάζεις τον εξοπλισμό εκτός σπιτιού και το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι !!!

Ναι έχω μπαλκόνι μεγάλο και φαρδυ φορτωμένο βέβαια με πολλές γλάστρες και θα βάλω και αλλες οπως βλέπετε και στις φωτος που σας στέλνω:D:D:D αλλά ναι έχω και βαρέλι που μαζευω βρόχινο νερο για πότισμα κατω στον κήπο και συστημα όσμωσης στο μπαλκονι το οποιο ειναι μολις 2 μέτρα ψηλο από τον κήπο .

Φώτο : http://prntscr.com/i0x1ut
https://image.prntscr.com/image/VK-O-QJ8RUS1YBtR9cDzIw.png

Kostas G.
15-01-18, 23:31
Υπάρχουν ενυδρεία τόνων σε ορόφους... Στην προκειμένη περίπτωση το δικό σου μόνο 1,5 τόνο θα είναι το πολύ. Τίποτα το ιδιαίτερο για την πλάκα του ορόφου. Είχα ελέγξει τις απαιτήσεις στατικότητας σε forum μηχανικών που ασχολούνται με κίνηση βαρέων οχημάτων και κατασκευών πάνω σε ορόφους ακόμα και απλών πολυκατοικιών. Οι μηχανικοί όταν χτίζουν δίνουν εγγύηση για το minimum που απαιτείται αλλά στην πράξη χτίζουν για πολλά παραπάνω κιλά. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πότε αρχίζει το πρόβλημα αλλά θεωρούν πάνω από 3-5τόνους αν τμ και με ισχυρό σεισμό. Οποιαδήποτε οικοδομή έχει πλάκα για πάνω από 1τονο/τμ. Πρακτικά η πλάκα δεν τρυπάει ούτε με 3-5τόνους ανα τμ, αλλά φοβούνται μικροραγίσματα τότε σε σεισμό.

Υ.Γ.: Τις γλάστρες στο μπαλκόνι μην τις σκέφτεσαι καν ως φορτίο εκτός αν είσαι σε οικοδομή 50ετίας....

Εκτός από μηχανικό λιμνών θέλεις και έναν χώρο για βιολογικό υλικό. Π.χ. sump ή κλειστού τύπου φίλτρο λιμνών για βιολογικό

Artemisia
15-01-18, 23:31
Η φωτό που έβαλες είναι εσωτερικά ο χώρος που θα μπεί το ενυδρείο ?
Αν είσαι διατεθειμένη να τρυπήσεις τον τοίχο για να βγεί μιά σωλήνα αλλά και να μπεί άλλη μία τότε ίσως να έχεις εύκολη φίλτρανση και καλή, χωρίς σαμπ αλλά σε αυτη την περίπτωση δεν γλιτώνεις τον θερμοστάτη ....;)

Νικολέτα
15-01-18, 23:39
Η φωτό που έβαλες είναι εσωτερικά ο χώρος που θα μπεί το ενυδρείο ?
Αν είσαι διατεθειμένη να τρυπήσεις τον τοίχο για να βγεί μιά σωλήνα αλλά και να μπεί άλλη μία τότε ίσως να έχεις εύκολη φίλτρανση και καλή, χωρίς σαμπ αλλά σε αυτη την περίπτωση δεν γλιτώνεις τον θερμοστάτη ....;)

Tι εννοεις να τρυπήσω τον τοίχο μια και αλλή μια :confused::confused::confused: ουτε κατα διάνοια χαχα ειναι και παχυς ο τοιχος απα θα φαινεται ασχημο πολυ... αλλιως δεν γινεται ? να βγαινουν οι σωληνες από το παράθυρο το καλοκαιρι καπως ? Και το χειμωνα θα μου πεις τι να κλεινω τη φιλτρανση .. Μπερδεμα πολυ . Α παπαπα παντως να τρυπησουμε τοιχο . Μετα μονο με εξωτερικα φιλτρα αλλα και που να τα βαλω εχω ηδη ενα εξωτερικο με δυο αντλιες για το 300αρι και ενα εσωτερικο μηχανικο . Πω εχω μπερδευτει με το θεμα φιλτρανση ,

Artemisia
15-01-18, 23:41
Βρε Νικόλ :D:D:D με έκανες και γέλασα !! εμ δεν γίνεται κορίτσι μου , ο τοίχος δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα φαίνεται . Πάς σε σαμπ δεν το γλιτώνεις !!!

Εκτος και αν κάνεις εσωτερικό σαμπ στο ενυδρείο αλλά θα χάσεις λίτρα :)

Νικολέτα
15-01-18, 23:47
Βρε Νικόλ :D:D:D με έκανες και γέλασα !! εμ δεν γίνεται κορίτσι μου , ο τοίχος δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα φαίνεται . Πάς σε σαμπ δεν το γλιτώνεις !!!

Εννοείς να γίνει τρύπα πίσω από το ενυδρειο στον τοίχο ? Πιο πρακτικο δεν θα ειναι τα 3 εξωτερικα φιλτρα από το ενα αυτο της λιμνης ? Απλώς θέλω να βρώ ευκολα στη διαχειριση εξωτερικα και δυνατα ταυτοχρονα αυτο , εαν μπορειτε να μου προτεινετε καποια . To sub δεν βολευει απο πολλες αποψεις μωρε και πρεπει να ειχε τρυπηθει το επιπλο τοτε ...

Artemisia
15-01-18, 23:53
Κάτσε να ψάξω την καινούρια σειρα, την ενυδρειακή της oase (φίλτρα υψηλών απαιτήσεων) και θα τα δούμε :D
Σ/Κ θα είμαι Θεσσαλονίκη , είσαι για καφέ και να το συζητήσουμε απο κοντά ?

Νικολέτα
15-01-18, 23:57
Κάτσε να ψάξω την καινούρια σειρα, την ενυδρειακή της oase (φίλτρα υψηλών απαιτήσεων) και θα τα δούμε :D
Σ/Κ θα είμαι Θεσσαλονίκη , είσαι για καφέ και να το συζητήσουμε απο κοντά ?

Τέλειαααα !!! Άντε φύγαμε για ψαροκαφέεε λοιπόν ;) . Αντε μπας και βρούμε λύση στο κεφαλαιο φίλτρανση !!!

Artemisia
16-01-18, 00:04
Xαχαχαχαχαχα :D:D θα πάμε για καφε !! Στο θέμα μας τωρα, αν πάς σε 3 τέτοια εξωτερικά https://www.youtube.com/watch?v=EhbI1TQ4g24 να σου πώ τιμή αρχικά απο εξωτερικο https://www.ebay.de/itm/Oase-BioMaster-Thermo-Top-Ausenfilter-fur-Aquarien-bis-600-Liter/162852457026?hash=item25eac34a42:g:gsUAAOSwObhaW6c r 200 ευρω το ένα . Δεν μου αρέσει το 1250 λίτρα την ώρα (το κάθε ένα ) .... το σκέφτομαι ! :cool:

Νικολέτα
16-01-18, 00:08
Xαχαχαχαχαχα :D:D θα πάμε για καφε !! Στο θέμα μας τωρα αν πάς σε 3 τέτοια εξωτερικά https://www.youtube.com/watch?v=EhbI1TQ4g24 να σου πώ τιμή αρχικά απο εξωτερικο https://www.ebay.de/itm/Oase-BioMaster-Thermo-Top-Ausenfilter-fur-Aquarien-bis-600-Liter/162852457026?hash=item25eac34a42:g:gsUAAOSwObhaW6c r 200 ευρω το ένα . Δεν μου αρέσει το 1250 λίτρα την ώρα .... το σκέφτομαι ! :cool:

Α θα τα κοιτάξω ναι ναι να παμε αφου θα εισαι εδώ !!! Στειλέ μου μύνημα αυριο να μιλήσουμε , θα δω το βίντεο για το φίλτρο !!! :rolleyes:

Artemisia
16-01-18, 00:15
Δες με την ησυχία σου, περίμενε και άλλους να σου απαντήσουν , σκέφτεσαι και κάνεις ότι σε βολεύει :D
Στείλε ΠΜ για να μην το ξεχάσω :D:D

Τάκης
16-01-18, 08:58
Βρε Νικολέτα αφού είσαι σε ισόγειο , γιατί φοβάσαι το βάρος ;
Υπάρχει υπόγειο από κάτω ;
Να ξέρεις όμως κάτι, ότι κάνεις να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη σε κουράσει στο μέλλον.
Θα πρέπει η συντήρηση του ενυδρείου να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη.
Αυτό με τη τρύπα που σου είπε η Αρτεμησία εγώ θα την πρότεινα και για άλλο λόγο,
όπως πχ σύστημα εύκολων ή και ακόμα αυτόματων αλλαγών.
Να ανοίξεις μικρή τρύπα στο τοίχο που θα φύγει σωλήνα για αποχέτευση ή την υδρορροή , ακόμα και παροχή νερού.
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολα, και ένας υδραυλικός ή κάποιος που πιάνουν τα χέρια του
με ένα ποτηρότρυπανο ανοίγει τρύπα όσο είναι η σωλήνα ,
και με ένα ελαφρύ στοκάρισμα δεν φαίνεται τίποτα.
Για αυτό πριν κάνεις οτιδήποτε να το μελετήσεις καλά,
και ότι θες μη διστάσεις να το συζητήσουμε.
Θα πέσουν πολλές γνώμες βέβαια στο τραπέζι αλλά θα τις μαζέψουμε, μην ανησυχείς :)
Και είναι τρόποι που έχουν εφαρμοστεί και δεν είναι μόνο θεωρία.
Και προσωπικά έχω εφαρμόσει τέτοιες μεθόδους ,
σε σημείο που εγώ κοιμάμαι το βράδυ και το ενυδρείο κάνει αλλαγή μόνο του :)
Και αν θες να το πάμε και πιο πέρα ; Με το νερό αυτό να ποτίζεις, αν έχεις κήπο ;)

DEXFISH
16-01-18, 08:59
Μεχρι ποσα μπορεις να διαθεσεις για φιλτρανση;

Νικολέτα
16-01-18, 10:39
Καλημέρα παιδιά .

Kαλημέρα Τάκη ναι υπάρχει υπόγειο απο κάτω στο οποιο μένει η μητέρα μου . Τι εννοεις να συνδεθει με την αποχετευση ο σωληνας του ενυδρειου? και εαν δεν περναει πισω απο το ενυδρειο η αποχετευση ? Ή μηπως θα μπορουσαν να φευγουν τα νερα στον κηπο ελευθερα . Ναι μαζευω το νερο σε λεκανες και το καλοκαιρι ποτιζω με ενυδρειακο νερο + βροχινο 50-50 . Το θέμα ειναι δεν εχω ιδεά πως μπορει να γίνει κάτι τέτοιο και εαν θα είναι πρακτικό Ο σωλήνας που θα τραβάει το νερό να φεύγει στην αποχέτευση και ο σωλήνας που θα φέρνει καθαρό νερό στο ενυδρείο να συνδεθεί με την κανονική παροχή νερού , μήπως μπλέκούμε λίγο έτσι φοβάμαι ... Επίσης θα φτάσει ένα φίλτρο άμα κάνουμε τρύπα στον τοίχο ή θα κάνουμε καμιά 3-4 τρυπούλες μέχρι να πέσει ο τοίχος :D:D:D . Επειδη ειμαι των ασφαλων λύσεων σκεφτομαι για εξωτερικα φιλτρα περισσοτερο να σας πω την αλήθεια . Αλλα δεν ξέρω με το κόστος μπορώ να διαθέσω λεφτά εάν είναι εύκολα στη χρήση και κάνουν δουλειά αλλά απο την άλλη σκέφτομαι και αυτό εδώ που είδα ότι ειναι καλό και φτηνο ( SunSun HW-704B ) αφενός φθηνότερη λύση ή για ( Fluval FX6 ) αφενός ακριβή λύση αλλά καλή .
Τι γνώμες έχετε ?

DEXFISH μπορώ να διαθέσω μέχρι ένα λογικό ποσό 500-700 ευρώ περίπου .
Επίσης άσεχτο αλλά με υπόστρωμα από ελαφρόπετρα ή τουλάχιστον σε ένα σημείο και ένα δυνατό wave maker δεν θα μπορούσα χωρις επιπλέον βιολογική φίλτρανση να είμαι καλυμμένη από άποψη βιολογιάς ? Και να βάλω μετά 2-3 κρεμμαστα για μηχανικη ? Ή 1 εξωτερικο για μηχανική μόνο ? ή βλακεία είπα ? Σκέφτηκα απλώς ότι εαν υπάρχει ροή μέσα στο ενυδρείο όχι απαραίτητα δυνατή και πολύ επιφάνεια βιολογιάς ( ελαφρόπετρα ) ίσως να γλυτώσω όλο αυτό το μπέρδεμα . Επίσης για να σας πω από τώρα στα 840 λίτρα θα μπεί 1 subunkin για αρχη με μπόλι φυσικά και αργότερα άλλο ένα όταν βρω αυτό που ψάχνω όμως !!!

tsala
16-01-18, 10:40
τα κρεμαστα δεν κανουν για την δουλεια που θελεις.

η σαμπ κατω ή εσωτερικο , που ειναι και πιο βολικο.

εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστεις πολυ μεγαλο (και πολυ ακριβο)

στο εσωτερικο σαμπ θα χρειαστεις 4 τζαμακια και μια αντλια, τα κολας και μονη σου με σιλικονη , δεν ειναι τιποτα και ειναι και η πιο οικονομικη λυση.

απο πανω αν θελεις κολας και μαυρο πλεξι και δεν φαινεται τπτ.

δες και το σχεδιο... αν θες βοηθεια για διαστασεις κλπ.... ρωτα.

KostasGR
16-01-18, 11:08
Το φίλτρο που χρειάζεσαι είναι το FX6.

Νικολέτα
16-01-18, 11:15
τα κρεμαστα δεν κανουν για την δουλεια που θελεις.

η σαμπ κατω ή εσωτερικο , που ειναι και πιο βολικο.

εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστεις πολυ μεγαλο (και πολυ ακριβο)

στο εσωτερικο σαμπ θα χρειαστεις 4 τζαμακια και μια αντλια, τα κολας και μονη σου με σιλικονη , δεν ειναι τιποτα και ειναι και η πιο οικονομικη λυση.

απο πανω αν θελεις κολας και μαυρο πλεξι και δεν φαινεται τπτ.

δες και το σχεδιο... αν θες βοηθεια για διαστασεις κλπ.... ρωτα.

Καλημέρα tsala , η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάτι τζάμια για ένα μικρό ενυδρείο 80 λίτρων που θέλαμε να κάνουμε παλια αλλά παιδια , δεν είμαι και εντελως αρνητικη για το sub να το συζητησουμε . Πειτε οτι το κολαει ο μπαμπας μου και γίνεται . Δεν θέλω να κάνω τρύπα με τίποτα στο ενυδρείο από κάτω για σύνδεση με sub . Ίσως εξωτερική σύνδεση αλλά πάλι πρέπει να γίνει τρύπα στο έπιπλο να περάσουν σωλήνες και δεν έχω ιδέα πως το νερό θα πηγαίνει και θα έρχεται στο sub.

Eπίσης έχω αυτο το παλιο jewel ενυδρειο των 120 λίτρων που θα μπορούσε να γίνει sub ??? ( http://prntscr.com/i13neh )

https://image.prntscr.com/image/9FoAQxdWQNKViq_NufZzTg.png

Ή αυτά τα πλαστικά κουτιά-ενυδρεία 200 λίτρων ( http://prntscr.com/i13p3u
, http://prntscr.com/i13pip

https://image.prntscr.com/image/4KbvKeg2QuORbajYE9AiBA.png

https://image.prntscr.com/image/Awk7fXqeQAGhdyk5Okt8Xw.png

Και να μπούν δίπλα στο έπιπλο εξωτερικά και να ανεβαίνει νερό με σωλήνες στο ενυδρειο και από το ενυδρειο στο sub . υπάρχει λίγος χώρος ανάμεσα από τα δύο ενυδρεια στη γωνία και το προτιμώ από το να μπουν 3 εξωτερικα που δεν χωράνε καλα καλα . Το sub το παίρνει πάντως εδω στο κάθετα στο έπιπλο μέσα στη γωνία των δύο ενυδρείων για δειτε λιγο και πειτε μου (http://prntscr.com/i13sbw )

Τάκης
16-01-18, 11:33
Νικολέτα ας τα πάρουμε ένα ένα.
Το σάμπ σίγουρα είναι το πιο οικονομικό, θα έλεγα και το πιο εύκολο στη συντήρηση.
Τα μειονεκτήματα είναι ότι θα αυξήσεις το βάρος κατα λίγο, αλλά θα αυξήσεις και τα λίτρα μαζί,
και το άλλο είναι ο θόρυβος που και αυτό λύνεται αν φτιαχτεί σωστά η υπερχείλιση.
τα κρεμαστά δεν το συζητάω καθόλου, ακόμα και τεράστιο να το έφτιαχνες εσύ
δεν θα κάνει δουλειά γιατί στα κρεμαστά το νερό επιστρέφει στο ενυδρείο με φυσική ροή και όχι με τη πίεση και το ροή της αντλίας ,
που σε τόσο μεγάλο ενυδρείο είναι απαραίτητη.
Επίσης κάτι ακόμα, μιλάμε για χρυσόψαρα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λερώνουν.
Τα εξωτερικά (μιλάω στο πληθυντικό , γιατί θες πολλά για το ενυδρείο αυτό)
αν είναι καλά θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους αλλά
το πιθανότερο είναι να κοστίσουν όσο το ενυδρείο, ίσως και περισσότερο.
Και το εσωτερικό σαμπ που είπε ο Γιάννης (tsala) θα κάνει δουλειά,
αλλά επειδή έχω ένα παρόμοιο, θα θέλει πιο τακτικά καθάρισμα.
Το 120αρι ναι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό σαμπ,
χωρίς να είναι απαραίτητο πως θα γεμίζει για να πεις πως θα επιβαρύνεις με 120 λίτρα νερό το βάρος.
Για τη τρύπα της υπερχείλισης , δεν γίνεται στο πάτο του ενυδρείου,
αλλά ψηλά στο πλάι ή στη πλάτη που είναι πιο συνιθισμένο γιατί δεν φαίνεται,
και αυτές οι τρύπες είναι πολύ ασφαλές.
Από τη τρύπα φεύγει σωλήνα που κατεβαίνει στο σαμπ
δες κάποια δείγματα

http://www.tsamisaquarium.gr/images/parousiasi/Ex_filter.jpg

και κάποια σαμπ

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=70253&d=1424427094

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=70256&d=1424427094

μετά θα πούμε για τις τρύπες στο τοίχο, την αποχέτευση κλπ
ένα ένα :)

Τάκης
16-01-18, 11:38
Ψάχνοντας να σου βρω μια φωτογραφία για σαμπ γέλασα :)
Μου έβγαλε και ένα δικό μου, κρεμαστό όμως πλάτης
Δες το και θα καταλάβεις πως δεν κάνει για τόσο μεγάλο ενυδρείο

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=59282&d=1381173542

αυτό είναι ένας συνδυασμός σαμπ με πλάτης κρεμαστό
για 55 λίτρα ενυδρείο ή και λίγο παραπάνω είναι μια χαρά,
για λίτρα σαν τα δικά σου όμως δεν κάνει, και ας χωράει πολύ βιολογικό υλικό

Τάκης
16-01-18, 11:43
Δες τώρα και εσωτερικό σαμπ πλάτης
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174&page=4/#115
για τα λίτρα σου εγω θα έλεγα πως θες 2 τέτοια.
Από τη μικρή μου εμπειρία θα έλεγα πως σε τόσο μεγάλο ενυδρείο το σαμπ ,
κάτω στη βάση ίσως να είναι μονόδρομος

Νικολέτα
16-01-18, 11:58
Δες τώρα και εσωτερικό σαμπ πλάτης
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174&page=4/#115
για τα λίτρα σου εγω θα έλεγα πως θες 2 τέτοια.
Από τη μικρή μου εμπειρία θα έλεγα πως σε τόσο μεγάλο ενυδρείο το σαμπ ,
κάτω στη βάση ίσως να είναι μονόδρομος

Πολύ ωραία ολά αυτά Τάκη αλλά δεν έχω ιδέα πως να τα φτιάξω μόνο το ενυδρειο του sub έχω ουσιαστικα και αρκετο βιολογικο υλικο που δεν εχω ακομη χρησιμοποιησει . Το εσωτερικο sub μπαινει στην πλατη του ενυρειου από τη μέσα μερια ? οπότε τρώει λιτρα και χωρο έτσι ? Να έβαζα εξωτερικο sub εκει στη γωνια απο τα δυο επιπλα που σας εδειξα πριν δεν θα δούλευε ?

Ή μήπως να στο στείλω πακέτο το ενυδρειο να μου το φτιάξεις sub έτοιμο εσύ μαζί με τη σωλήνα που θα μπαινει στην τρυπα από την πλάτη του μεγαλου ενυδρειου από έξω χαχαχαχα
Κάνεις απίστευτη δουλειά πάντως !!! Να σου παραγγειλω ένα sub ετοιμο καλυτερα εγω λέω !!!!:D:D:D

Τάκης
16-01-18, 12:02
Εννοείς σε αυτή τη φωτό

αριστερά στη γωνία.
Εκει όπως το σκέφτομαι, ακόμα και ένα βαρέλι έμπαινε που να έπαιζε το ρόλο του σαμπ, αλλά δεν ξέρω πως θα το κρύψεις να μη φαίνεται.
Αν ήσουνα κοντά θα σου έκανα επίσκεψη, μην ανησυχείς :D

Νικολέτα
16-01-18, 12:29
Εννοείς σε αυτή τη φωτό

αριστερά στη γωνία.
Εκει όπως το σκέφτομαι, ακόμα και ένα βαρέλι έμπαινε που να έπαιζε το ρόλο του σαμπ, αλλά δεν ξέρω πως θα το κρύψεις να μη φαίνεται.
Αν ήσουνα κοντά θα σου έκανα επίσκεψη, μην ανησυχείς :D

Ναι ακριβώς εδώ εννοώ σε αυτην φαίνεται καλύτερα ( https://prnt.sc/i13sbw ) ,

https://image.prntscr.com/image/6kw_IWYET8OF2Mc2llslig.png

εχω μεγάλο 200 λιτρο βαρέλι μπορεί και βαρέλι να γίνει sub ? Αλλά καλυτερα δεν ειναι το παλιο το jewel ? Δεν ειναι πιο πρακτικο και ευκολο στη συντηρηση απο οτι το βαθυ και τεραστιο βαρελι ?
Αθήνα-Θεσσαλονική ενα τσιγάρο δρόμος είναι πλεόν με το αεροπλάνο :D:D:D !!!
Αρα ουσιαστικά πρεπει να πάω το ενυδρειο το 120αρι σε κάποιον και να μου το κανει sub με δωμάτια εξωτερικό , ομως για να ανοιξει πίσω τρύπα στο μεγαλο το ενυδρειο θα πρέπει να γίνει οταν κατασκευαστει και στο χώρο οπου θα ειναι το ενυδρειο σωστά ???

Τάκης
16-01-18, 13:41
Δες Νικολέτα,
τον τρόπο με το βαρέλι δεν τον έχω κάνει ποτέ, αλλά το έχω σκεφτεί.
Ήταν μία από τις ιδέες που είχα όταν έφτιαχνα το δικό μου αλλά λόγο χώρου δεν το έκανα.
Και την ιδέα την έχω πάρει από μία άλλη κατασκευή για φιλτράλισμα σε ένα σύστημα ανακύκλωσης νερού για πότισμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76693&highlight=%C1%ED%E1%EA%FD%EA%EB%F9%F3%E7

Ενα βαρέλι 60λιτρο που το γέμισα με παλιά αφρολέξ από μαξιλάρια καρεκλών

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-26102013260_zpsncobosab.jpg

Η λειτουργία του θα είναι ως εξής.
Στο πάτο θα μπουν 2 αντλίες (πάντα προτιμώ να 2πλες που σε ώρα ανάγκης βαν η μία πάθει κάτι να υπάρχει η 2η).
Θα έχουν ανοιχτεί χαμηλά 2 τρύπες που με ρακορ δεξαμενής θα είναι η έξοδος του "φίλτρου".
Πάνω από της αντλίες θα μπει eggcrate

http://edee.com/images/aluminum/fbseries.jpg

να προστατεύει κάτα κάποιο τρόπο τις αντλίες από τυχον ελαφρόπετρα
Αυτό μπορεί να γίνει και σαν κουτι να μπουν οι αντλίες μέσα.
Πάνω από το eggcrate σακουλάκια με ελαφρόπετρα.
Ο όγκος του βιολογικού υλικού μπορεί να είναι και τεράστιος,
πχ σε ένα βαρέλι 60 λίτρων μπορεί να μπουν άνετα και 40 λίτρα ελαφρόπετρας,
και από πάνω σφουγγάρια και ενυδρειακό βαμβάκι.
Η υπερχείλιση δεν είναι απαραίτητο να μπαίνει από το καπάκι,
αλλά από μιά τρύπα ψηλά από το πλάι.
Ετσι θα μπορείς να ανοίγεις το καπάκι εύκολα για να καθαρίσεις τα σφουγγάρια.
Να πω πως το βαρέλι δεν θα είναι γεμάτο με νερό,
θα πρέπει να περισσέυει χώρος έτσι ώστε αν σταματήσουν οι αντλίες επιστροφής , το νερό που θα έρθει από το ενυδρείο, θα χωρέσει στο βαρέλι.
Επίσης μπορεί να μπει ψηλά και μια υπερχείλιση που να πηγαίνει σε αποχέτευση , και έτσι θα υπάρχει προστασία σε περίπτωση υπερχείλισης αλλά
θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτόματες αλλαγές που σου είπα πριν, αυτό θα του δούμε όμως αργότερα.
Δίνω έμφαση πως η επιφάνεια των σφουγγαριών θα είναι πολύ μεγάλη και έτσι θα αργούν πολύ να μπουκώσουν.
Ο καθαρισμός τους επίσης θα είναι εύκολος,
κλείνεις τις αντλίες, ανοίγεις τα καπάκι, τα σφουγγάρια θα είναι πάνω ψηλά,
τα βγάζεις και τα καθαρίσεις.
Κάθε 6 με 8 μήνες βγάζεις τα σακουλάκια της ελαφρόπετρας (μόνο τότε θα βάζεις το χέρι βαθειά) να αντικαταστήσεις μερικά ή να τα ξεπλύνεις με νερό ενυδρείου.
Το θέμα είναι , μπορείς να κρύψεις το βαρέλι να μη φαίνεται ;
Και δεν χρειάζεται να βάλεις κανά τεράστιο βαρέλι.
Ένα βαρέλι απο 60 έως 100 λίτρα το πολύ , και το καλύτερο θα ήταν όσο πιο φαρδύ γίνεται και όχι ψηλό.
Και να ξαναπώ πως το βαρέλι δεν θα είναι ποτέ γεμάτο με νερό.
Για να μας πουν και άλλοι για αυτή την ιδέα.
Θεωρώ πως είναι εύκολο, λειτουργικό, οικονομικό , συντηρείτε εύκολα ,
και πάνω από όλα ασφαλές

Dimitra_
16-01-18, 16:29

+1

Και φυσικά το σαμπ είναι επίσης πολύ καλή λύση

Τάκης
16-01-18, 16:54
+1

Και φυσικά το σαμπ είναι επίσης πολύ καλή λύση
Με 2 τέτοια φίλτρα μπορεί, με ένα όχι.
Για τα λίτρα του ενυδρείου και το είδος των ψαριών δεν έχει πολύ χώρο για βιολογικό υλικό, μόνο 6 λίτρα,
και η ονομαστική ροή 3.500Λ/Ω και πάλι είναι μικρή για τέτοιου είδος ενυδρείο

Νικολέτα
16-01-18, 17:59
Τάκη έχω μόνο ένα τεράστιο βαρέλι σχεδόν 1 μέτρο ύψος 200 λίτρων ... που να το βάλω αυτο ? Η λύση του 120 αρι sub δεν ειναι αρκετη>? Ειναι απαραίτητο να ανοιχθει τρύπα στην πλάτη του ενυδρειου ( μιλάω για εξωτερικο sub , εσωτερικο δεν βαζω τρωει πολυ χωρο και λιτρα ) ή μπορει μια αντλια να ειναι ψηλά στο βασικο ενυδρειο και που θα βάζει νερο στο sub και η άλλη να ειναι πάλι ψηλά μέσα στο sub και να δινει ταυτοχρονα στο ενυδρειο το βασικο καθαρο νερο ??? Μπορει να γινει κατι τετοιο απλα χωρις τρυπες στα τζαμια και στους τοιχους :D:D ή πρεπει για εξωτερικο sub να ανοιχθει οπωσδηποτε τρυπα στην πλάτη του βασικου ενυδρειου ? Θα υπάρχει φυσικά χώρος και στο ενυδρειο και στο sub για παραπάνω λιτρα σε περιπτωση που μια αντλια σταματησει να δουλευει να μην υπερχιλισει το sub ή το βασικο ενυδρειο . Είναι λάθος το σκεπτικό μου με τις δύο αντλίες ακριβώς ίδιας ισχυς ?

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 18:29
νικολετα σ παίρνει τελικα για σαμπ;;;

Νικολέτα
16-01-18, 18:44
νικολετα σ παίρνει τελικα για σαμπ;;;

Ναι απλως με απασχολει το πώς μπορει να γίνει και αντε να κολλησεις με μια σιλικονη τα γυαλια για τα δωματια στο σαμπ ειναι ευκολο , να βαλεις μια αντλια στο σαμπ με ενα λαστιχο ειναι ευκολο επισης αλλα πως να τρυπησεις το καινουργιο ενυδρειο και να γινει καμια στραβη μετα τι κανεις ... Εγω κολλαω στο εαν ειναι απαραιτητη η τρυπα στην πλατη η μπορει το λαστιχο να εισερχεται απο το σαμπ στο βασικο ενυδρειο απο πανω απο μια τρυπα που εχει το καπακι π.χ. . Και μια άλλη αντιλια με τη σειρά της από το βασικο ενυδρειο με ένα λάστιχο να στέλνει νερο στο σαμπ .

Τάκης
16-01-18, 19:05
Μην αγχώνεσαι :)
Τη τρύπα στο ενυδρείο σίγουρα δεν θα την ανοίξεις εσύ.
ή στο έτοιμο ή στα τζάμια θα την ανοίξει τζαμάς,
δυστυχώς χωρίς τρύπα, σαμπ μη βάλεις, δεν το θεωρώ ασφαλές και δεν το προτείνω.
το 120αρι και βέβαια κάνει, τη λύση βαρέλι την είπα σε περίπτωση που δεν μπορείς
να βάλεις σαμπ από γυαλί

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 19:11
Το ενυδρειο θα το παρεις ετοιμο η θα στο φτιάξει τζαμας;;;αν στο φτιαξουν ζητας να σου κανουν δυο τρύπες.αν ειναι έτοιμο ,φερνεις καποιον επεγγελματια κ στις κανει ,αντε 30 ευρω η δουλεια ολη.αν παλι τόσο πολυ αγχώνεσαι με τις τρυπες(που τελικα θα δεις οτι δεν ειναι τιποτα)βαλε μια υπερχείλιση της tunze.δεν χρειαζεται δευτερη αντλια για το κατεβασμα του νερου.

Νικολέτα
16-01-18, 19:13
Μην αγχώνεσαι :)
Τη τρύπα στο ενυδρείο σίγουρα δεν θα την ανοίξεις εσύ.
ή στο έτοιμο ή στα τζάμια θα την ανοίξει τζαμάς,
δυστυχώς χωρίς τρύπα, σαμπ μη βάλεις, δεν το θεωρώ ασφαλές και δεν το προτείνω.
το 120αρι και βέβαια κάνει, τη λύση βαρέλι την είπα σε περίπτωση που δεν μπορείς
να βάλεις σαμπ από γυαλί

Τακή διαβάζω ολα αυτα αντε να τα κάνω εγω...

Άρα γίνεται κκαι χωρίς τρύπα απλώς εμπειρικά πρεπει να υπολογίσεις τα ύψη που θα μπουν οι δυο αντλίες αυτη του σαμπ και αυτη του κυριως ενυδριου για την αποφυγη πλυμμηριας . Οσο τραβαει η μια να δινει η αλλη , κανω λαθος ?
Το ενυδρειο θα το παρεις ετοιμο η θα στο φτιάξει τζαμας;;;αν στο φτιαξουν ζητας να σου κανουν δυο τρύπες.αν ειναι έτοιμο ,φερνεις καποιον επεγγελματια κ στις κανει ,αντε 30 ευρω η δουλεια ολη.αν παλι τόσο πολυ αγχώνεσαι με τις τρυπες(που τελικα θα δεις οτι δεν ειναι τιποτα)βαλε μια υπερχείλιση της tunze.δεν χρειαζεται δευτερη αντλια για το κατεβασμα του νερου.

Ετοιμο σε 3-5 μέρες θα ειναι στο σαλονι ....

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 19:17
https://www.ebay.com/p/733-Blue-Ocean-of-600-Overflow-Continuous-Siphon-Aquarium-Hang-on-125g/1870019076?iid=301958918845 δες εδω.

Τάκης
16-01-18, 19:17
Οσο τραβαει η μια να δινει η αλλη , κανω λαθος ?
.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ !!!!

Νικολέτα
16-01-18, 19:21

Αυτο παλι ειναι αυτο που εχω δει σαν γυαλινο κουτακι που βεντουζαρει στο τζαμι του ενυδρειου και κατεβαζει το νερο με σωληνα στο σαμπ ? Αυτο το αγοράζω που μπορω να το βρω . Επισης μακαρι να βρω καποιον να μου κανει αυτη τη δουλεια να κολησει τα τζαμακια δωματιων στο σαμπ να βαλει την αντλια και να κανει την τρυπα-τρύπες αυτος αλλα που σημερα ρωτησα σε δυο πετ shop κανεις δεν αναλαμβανει , ξερετε καποιον που μπορω να βρω στην θεσσαλονικη ? Η να παω σε αποκλειστικα τζαμα >?
https://www.ebay.com/p/733-Blue-Ocean-of-600-Overflow-Continuous-Siphon-Aquarium-Hang-on-125g/1870019076?iid=301958918845 δες εδω.

Δυστυχως Δημητρη δεν το στελνουν στην Ελλαδα απο εκει ... μπορω να το βρω και σε πετ shop ? Και μετα παιρνω ενα λαστιχο μια αντλια και ειναι ετοιμο χωρις τρυπές ? ή καλυτερα να παω σε εναν τζαμα και να κανει δυο τρυπες οπως λεει ο Τακης . Εχω αγχωθει πολυ θα ειναι σε 3 μερες εδω το ενυδρειο και δεν εχω φιλτρο ακομη :(:(:(

Τάκης
16-01-18, 19:25
Νικολέτα,
αφου κάνεις κάτι ,
κανε το σωστά,
όλες οι άλλες λύσεις για υπερχείλιση , μπορεί κάποια στιγμή να μη δουλέψουν
και τότε θα σφουγγαρίζεις.
Θέλουν συνέχεια παρακολούθηση

paraskevas
16-01-18, 19:26
εχεις σκεφτει να κανεις εσωτερικο σαμπ θα σου κοψει το μηκος φυσικα

Τάκης
16-01-18, 19:27
Και αν φοβάσαι τις τρύπες ή δεν μπορείς να βρεις άνθρωπο να στις κάνει
πήγαινε σε εξωτερικά φίλτρα , μη το ρισκάρεις

Νικολέτα
16-01-18, 19:31
Νικολέτα,
αφου κάνεις κάτι ,
κανε το σωστά,
όλες οι άλλες λύσεις για υπερχείλιση , μπορεί κάποια στιγμή να μη δουλέψουν
και τότε θα σφουγγαρίζεις.
Θέλουν συνέχεια παρακολούθηση

Έχεις δίκιο Τάκη , άρα αύριο κι ολας θα αρχισω να ψάχννω για τζαμά αυτος θα μπορέσει να κανει τη δουλεια αυτή ή θέλει σχετικός να είναι με τα ενυδρεια ??
εχεις σκεφτει να κανεις εσωτερικο σαμπ θα σου κοψει το μηκος φυσικα

Ναι μου το προτείνε και ο Τάκης που έχει κάνει τα δικά του αλλά κοβει λιτρα και χώρο βεβαια εαν δεν βρω τζαμά θα παραγγείλω δυο εσωτερικα sub από τον Τάκη να μου τα φτιάξει και να μου τα στείλει με το αζημίωτο φυσικά :)

Τάκης
16-01-18, 19:43
Πες μου κάτι γιατί έχω χάσει επεισόδια :)
Ενυδρείο παίρνεις έτοιμο ή φτιαχτό ;

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 19:44
Βρε Νικολέτα γιατι τοσο αγχωμένη;;;;αυτο που σ εστειλα δεν ηταν αυτο που πρεπει να παρεις σονι κ ντε μια ιδεα έριξα.ψαξε στο ιντερνετ overflow aquarium κ θα βρεις 50.τις δουλευουν πολλα παιδια πολλα χρονια τωρα.εγω προσωπικα εκανα τρυπες κ ησύχασα.ψαξε για καποιον που να μπορει να στις κανει ,ειναι 20 λεπτα δουλεια.

Νικολέτα
16-01-18, 19:48
Πες μου κάτι γιατί έχω χάσει επεισόδια :)
Ενυδρείο παίρνεις έτοιμο ή φτιαχτό ;

Tάκη έτοιμο είναι το ενυδρειο που θα παρω. Για αυτο δεν μπορουν να μου κανουν τις τρυπες αλλα πρεπει εγω να βγρω καποιον .

Τάκης
16-01-18, 19:50
Πόσα λίτρα ;

Νικολέτα
16-01-18, 19:51
Βρε Νικολέτα γιατι τοσο αγχωμένη;;;;αυτο που σ εστειλα δεν ηταν αυτο που πρεπει να παρεις σονι κ ντε μια ιδεα έριξα.ψαξε στο ιντερνετ overflow aquarium κ θα βρεις 50.τις δουλευουν πολλα παιδια πολλα χρονια τωρα.εγω προσωπικα εκανα τρυπες κ ησύχασα.ψαξε για καποιον που να μπορει να στις κανει ,ειναι 20 λεπτα δουλεια.

Ναι θα ψαξω να μου κανουν τρύπες αφου ολοι συμφωνειτε οτι ειναι καλυτερη λυση . Παιδια πρωτη φορα κανω σαμπ ενυδρειο οποτε για αυτο ειμαι λιγο ανχωμενη + συν του οτι το ενυδρειο θα ερθει και θα καθεται στο επιπλο άδειο :confused::confused:

DEXFISH
16-01-18, 19:51
Εγω θα πω τη γνωμη μου που δεν ειναι αλλη απο το εσωτερικο σαμπ. Παμφθηνο και πανευκολο για τον καθενα.

Νικολέτα
16-01-18, 19:52
Πόσα λίτρα ;

Τακη νομίζω ακριβως είναι 840 λίτρα.

Τάκης
16-01-18, 19:54
Χμ, μάλιστα

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 19:57
Ναι θα ψαξω να μου κανουν τρύπες αφου ολοι συμφωνειτε οτι ειναι καλυτερη λυση . Παιδια πρωτη φορα κανω σαμπ ενυδρειο οποτε για αυτο ειμαι λιγο ανχωμενη + συν του οτι το ενυδρειο θα ερθει και θα καθεται στο επιπλο άδειο :confused::confused:
Δεν πειραζει να κατσει κ για λιγο αδειο βρε νικολετα,αρκει να γινει σωστη δουλεια.ψαξε τωρα για αντλια επιστροφης:p k να ειναι μεγαληηηηηη.

Νικολέτα
16-01-18, 20:03
Δεν πειραζει να κατσει κ για λιγο αδειο βρε νικολετα,αρκει να γινει σωστη δουλεια.ψαξε τωρα για αντλια επιστροφης:p k να ειναι μεγαληηηηηη.

Παιδιά επειδή είμαι εντελώς άσχετη από αυτά τι αντλια ? Επιστροφης αυτη που θα ειναι μέσα στο σαμπ ? Μια αντλια θα χρειαστω όλο κι ολο για το σαμπ εαν γινουν οι 2 τρυπες ?

Dimitra_
16-01-18, 20:03
Βρε Νικολέτα... Αφού εχεις θέμα με τις τρύπες κλπ γιατί δεν παίρνεις τα δυο εξωτερικά που είπαμε ;

Νικολέτα
16-01-18, 20:07
Βρε Νικολέτα... Αφού εχεις θέμα με τις τρύπες κλπ γιατί δεν παίρνεις τα δυο εξωτερικά που είπαμε ;

Καλησπέρα Δήμητρα κυριώς λόγω κόστους ... αλλα και επειδη το σαμπ χωραει πολυ περισσοτερα υλικά . Ενας ακομη λογος ειναι οτι δεν μπορω να τα συντηρισω ευκολα τα μεγαλα εξωτερικα . Θα βρω καποιον να τις κανει θα το προσπαθησω τουλαχιστον θελω να γινει σωστη δουλεια οπως ειπε ο Τακης με ασφαλεια αυτο πανω απο ολα !!!
Καλησπέρα Δήμητρα κυριώς λόγω κόστους ... αλλα και επειδη το σαμπ χωραει πολυ περισσοτερα υλικά . Ενας ακομη λογος ειναι οτι δεν μπορω να τα συντηρισω ευκολα τα μεγαλα εξωτερικα . Θα βρω καποιον να τις κανει θα το προσπαθησω τουλαχιστον θελω να γινει σωστη δουλεια οπως ειπε ο Τακης με ασφαλεια αυτο πανω απο ολα !!!

Που μαλλον θα ειναι 3 οχι μονο 2 εαν παω στη λυση εξωτερικα ... οποτε 3* Fluval x6 = 750 ευρω .. Λιγο πάνω από το ενυδρειο δηλαδη ....

Τάκης
16-01-18, 20:09
Νικολέτα θα έχει κοντρες επάνω , έτσι δεν είναι ;

Νικολέτα
16-01-18, 20:12
Νικολέτα θα έχει κοντρες επάνω , έτσι δεν είναι ;

Λογικά ναι δεν ξέρω κι ολας Τάκη τι να σου πω , δεν πρεπει να εχει ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο ?

ΔημήτρηςΤ
16-01-18, 20:14
Παιδιά επειδή είμαι εντελώς άσχετη από αυτά τι αντλια ? Επιστροφης αυτη που θα ειναι μέσα στο σαμπ ? Μια αντλια θα χρειαστω όλο κι ολο για το σαμπ εαν γινουν οι 2 τρυπες ?ναι μονο μια .

Νικολέτα
16-01-18, 20:15
ναι μονο μια .

Ε σίγουρα έχει εδω έχει κονρτα και το 300αρι μια πάνω !!!

Τάκης
16-01-18, 20:17
Αν έχει κοντρες επάνω, δυσκολα μπαίνει εσωτερικο σαμπ :(

Νικολέτα
16-01-18, 20:19

Ναι αρχικα εγω θα παω στη λυση εξωτερικο σαμπ εαν τα καταφερω και βρω τζαμα να αναλαβει ολο το πακετο να κανει το 120αρι παλιο ενυδρειο σαμπ με δωματια να περασει την αντλια και τα λαστιχα και να κανει και τις τρυπες τοτε νομιζω θα ειμαι κομπλε :D

Τάκης
16-01-18, 20:23
Σιγα σιγα Νικολετα, όχι βιαστικες κινήσεις
Χαλαρά :) https://www.youtube.com/watch?v=gtTgaNZwpYo

Νικολέτα
16-01-18, 20:30
Σιγα σιγα Νικολετα, όχι βιαστικες κινήσεις
Χαλαρά :) https://www.youtube.com/watch?v=gtTgaNZwpYo

χαχα μόλις είδα αυτό στο φόρουμ μας για ριξτε μια ματια ... ( ειδικά στο νούμερο 5 )

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55761
Υποθέτω ότι για να περνάει το νερό από ολη τη βιολογία του σαμπ θα πρέπει να είναι κλειστο από πάνω ωστε το νερο να παιρναει απο τα διαμερισματα ανάλογα με τα χωρίσματα που θα ειναι εν αλλάξ πάνω κάτω να παιρνάει από παντου να κανει δηλαδη την υποχρεωτικη διαδρομη που εμεις θελουμε ? χαχα ήμουν καλη στη φυσικη στο σχολειο αλλα σκραπας απο κατασκευες και μηχανηματα !!! :D

Τάκης
16-01-18, 20:32
Νικολέτα, κατά αρχή μιλάει για θαλασσινό,
που εκεί είναι μονόδρομος
δες και αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=617307&postcount=5

Νικολέτα
16-01-18, 20:36
Νικολέτα, κατά αρχή μιλάει για θαλασσινό,
που εκεί είναι μονόδρομος
δες και αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=617307&postcount=5

Χίλια συγνώμη τότε λάθος δικό μου δεν το κατάλαβα ότι μιλουσε για άλλη περίπτωση !!!

Τάκης
16-01-18, 20:37
Δες εδώ σαμπ να πάθεις πλάκα http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=1031164&postcount=2418
και εδώ ένας φίλος έφτιαξε σαμπ που σκίζει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98260&page=4
Αν γίνει σωστά, είναι ότι το καλύτερο

Νικολέτα
16-01-18, 23:29
Δες εδώ σαμπ να πάθεις πλάκα http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=1031164&postcount=2418
και εδώ ένας φίλος έφτιαξε σαμπ που σκίζει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98260&page=4
Αν γίνει σωστά, είναι ότι το καλύτερο

Όντως επιστευτές κατασκευές τα βλέπω και μου σηκώνεται η τρίχα ελπίζω να μην πρεπει να γινουν ολα αυτα και σε μενα γιατι μαλλον θα το παρατησω το hobby :smt120:smt120:smt120
Εάν δεν καταφέρω να κάνω το εξωτερικο σαμπ και ούτε το εσωτερικο εαν εχει κοντρες τότε μαλλον μια φθηνη λυση ειναι 3 sun sun 704Β ή 304 τα μεγάλα δηλαδη ( υποθετικά παντα μιλώντας ) με όσες δυσκολιες συνεπαγεται στη συντήρηση τους ..
Έχει δουλέψει κανείς τα SUN SUN 304A φαίνεται με πολύ καλή ροη και καλη τιμη . Άραγε είναι καλής ποιότητας καμια εμπειρία ???

tsala
17-01-18, 05:13
αν υπαρχει ηδη ενα 60 λιτρο , ειναι καλη λυση (αν και θα θελε ενα μεγαλυτερο για τις κατεβασιες) , αλλα το κατω σαμπ θελει λιγο μελετη και φυσικα τρυπες(2).

το εσωτερικο ειναι πιο απλη περιπτωση,κοβει χωρο, συμφωνω, αλλα χωρος υπαρχει ;)

αν υπαρχει κοντρα πανω , θα γινει φαρδυτερο για να χωραει το χερι.

Τάκης
17-01-18, 08:57
Νικολέτα ,
έπεσαν πολλές γνώμες στο τραπέζι, για αυτό ας αρχίσουμε να τις μαζεύουμε.
Πρώτα από όλα δεν θα κάνεις ΚΑΜΙΑ κίνηση αν πρώτα δεν έχει μελετηθεί και κοστολογηθεί.
Και ξεκινάμε από το σαμπ.
Για το σαμπ θα χρειαστούν τρύπες στο ενυδρείο.
Θα πρέπει να βρεθεί άνθρωπος που να ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να ανοίγει τρύπες για να μην υπάρξει πρόβλημα.
Οι τρύπες όμως δεν είναι και τόσο απλό, πρέπει να έχουν συγκεκριμένη διάμετρο και συγκεκριμένη θέση.
Και ξεκινάμε, κόστος για τις τρύπες και να υπάρχει η δυνατότητα και η γνώση να γίνουν
Θα χρειαστούν 2 τρύπες 40αρες για την έξοδο
και 1 ή 2 25αρες για την είσοδο, και λέω 2 γιατί ίσως να θες να βάλεις 2 αντλίες επιστροφής.
Επίσης άσχετα αν βάλεις σαμπ ή όχι μπορεί και να ανοιχτεί μια τρύπα 25αρα γύρω στο 50% του ενυδρείου για εύκολο άδειασμα για τις αλλαγές.
Σωληνώσεις,
θα χρειαστούν αρκετά εξαρτήματα, και σου δείχνω μερικά

ρακορ ανάλογα με τη διάμετρο που θα έχουν οι τρύπες στο τζάμι

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/f/i/file_7_2.jpg

γωνιές , Ταυ, καπάκια, βάνες , σωλήνες, ποτηράκια κλπ

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/d/s/dsc05524_1_1_1_2.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/f/i/file_9_3.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/d/s/dsc05499_2.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/g/o/gonia_90_1_1_1_2.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/g/o/gonia_45_1_1_1_1_1.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/7/47987_5.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/f/i/file_8_1_2.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/5/-/5-40-poma_thil_kolito.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/p/v/pvc-hose-adaptor-male-spigo_1.jpg

http://www.aquario.gr/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/6/46_0.jpg

και συνεχίζω,
κατασκευή του σαμπ,
κατασκευή καινούριου ή μετατροπή του υπάρχοντος 120αριού,
κόστος και δυνατότητα κατασκευής, και θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος που να ξέρει λίγα βασικά.
Να γίνει έλεγχος αν το σαμπ χωράει να μπει στη βάση αλλά και είναι βολικό στην εύκολη συντήρηση του.
Επίσης και σε αυτό μπορεί να ανοιχτεί τρύπα για υπερχείλιση προς την αποχέτευση για λόγους ασφαλείας αλλά και για αλλαγές στο μέλλον.
Αντλία ή αντλίες,
θα χρειαστείς μία καλή αντλία πχ 5000 Λ/Ω ή 2 αντλίες 3000Λ/Ω
http://aquariumshop.gr/wp-content/uploads/2016/08/Jecod_0651046696858.jpg

Μελετάς όλα αυτά , 1ον, αν μπορούν να γίνουν και 2ον πόσο θα κοστίσουν,
γιατί με τις τιμές που ακούω κατα καιρούς , καταντάει το σαμπ ασύμφορο.
Επίσης , αν δεν γίνει σωστά , θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.
Με συγχωρείς που σε προσγειώνω άτσαλα, αλλά εμείς που ξέρουμε κάποια πράγματα , ωραία τα λέμε από το καναπέ μας
αλλά αν ο άλλος δεν ξέρει ή δεν έχει τη δυνατότητα να τα κάνει,
το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.
Και τότε ίσως να είναι καλύτερα και πιο ασφαλές να πας στη πατροπαράδοτη λύση των εξωτερικών φίλτρων και να ασχοληθούμε στο να βρεθούν οικονομικά και αξιόπιστα φίλτρα.
Χθες πήρα τηλέφωνο κάποιον πολύ γνωστό στο φόρουμ που ασχολείται με τρύπες σε ενυδρεία, σαμπ κλπ, αν έχει κάποιον γνωστό στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με το ενυδρείο σου.
Μου απάντησε πως δυστυχώς δεν έχει, και μου τόνισε πως αν δεν υπάρχει κοντά κάποιος γνώστης του αντικειμένου και να κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις , το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό , ίσως και καταστροφικό.
Και θα το ξαναπώ, μη κάνεις ΚΑΜΙΑ κίνηση αν πρώτα δεν έχει γίνει σωστή μελέτη.
Γιατί πήραμε φόρα και σου λέμε να κάνεις αυτό ή να κάνεις εκείνο
και στο τέλος να σου κοστίσει το ενυδρείο όσο ένα αυτοκίνητο
και να μη λειτουργεί και σωστά

Νικολέτα
17-01-18, 09:10
Νικολέτα ,
έπεσαν πολλές γνώμες στο τραπέζι, για αυτό ας αρχίσουμε να τις μαζεύουμε.
Πρώτα από όλα δεν θα κάνεις ΚΑΜΙΑ κίνηση αν πρώτα δεν έχει μελετηθεί και κοστολογηθεί.
......

Καλημέρα παιδιά η αλήθεια ειναι οτι καλά κάνεις και μου τα λες γιατι το να ανοιξει καποιος 4 τρυπες σε ενα καινουργιο ενυδρειο και κατι να παει στραβα σε μία από αυτες μετα χανεται και η εγγυηση ... Επίσης με τόσα αξεσουαρ που θέλει που δεν έχω ιδέα που θα τα βρω και δουλεια δεν ξερω εαν τελικα αξίζει να το κανω σαμπ ή να το κρατήσω καραντινα , αν και καραντινες έχω δυο 200λιτρα κουτια Salmeaαπό ΙΚΕΑ. Το φοβαμαι πολυ αυτο με τις τρύπες πάνω στο γυαλί μηπως τελικα ειναι καλυτερα να παραγγειλω απο σενα Τακη 2 εσωτερικα σαμπ ή να παω σε 3 ή ακόμη και 4 ( χώρος υπάρχει πολύ εκεί στη γωνία όπως και από την άλλη μεριά του επίπλου στην άλλη γωνία ) εξωτερικα καλά φιλτρα αλλά και οικονομικα !!! Κανένας δεν μου έχει πει γνώμη για τα sun sun 304b , στο ιντερνετ βλεπω οτι ειναι πολυ ευκολα στη διαχειρηση .

Τάκης
17-01-18, 09:22
Νικολέτα, ακόμα και ένα εσωτερικό σαμπ θέλει μελέτη,
και εδω δεν είναι θέμα τόσο του κόστους,
αλλά της λειτουργικότητας.
Δηλαδή δεν είναι τόσο απλό να σου φτιάξω εγώ ή κάποιος άλλος ένα εσωτερικό φίλτρο
χωρίς να δούμε το ενυδρείο να μετρηθεί , που και πως θα στηριχθεί κλπ
Εγω δεν θα το πρότεινα, είναι τελείως διαφορετικά να το φτιάξω για δικό μου ενυδρείο
που μπορεί να χρειαστεί μια βελτίωση ή μια τροποποίηση,
με το να φτιάξω για κάποιον άλλον μόνο με μερικές φωτογραφίες.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, το δικό μου το ξύλινο, το μελέταγα 6 μήνες πριν το φτιάξω

Νικολέτα
17-01-18, 09:25
Νικολέτα, ακόμα και ένα εσωτερικό σαμπ θέλει μελέτη,
και εδω δεν είναι θέμα τόσο του κόστους,
αλλά της λειτουργικότητας.
Δηλαδή δεν είναι τόσο απλό να σου φτιάξω εγώ ή κάποιος άλλος ένα εσωτερικό φίλτρο
χωρίς να δούμε το ενυδρείο να μετρηθεί , που και πως θα στηριχθεί κλπ
Εγω δεν θα το πρότεινα, είναι τελείως διαφορετικά να το φτιάξω για δικό μου ενυδρείο
που μπορεί να χρειαστεί μια βελτίωση ή μια τροποποίηση,
με το να φτιάξω για κάποιον άλλον μόνο με μερικές φωτογραφίες.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, το δικό μου το ξύλινο, το μελέταγα 6 μήνες πριν το φτιάξω

Ναι καταλαβαίνω φανταζομαι θέλει διαστάσεις αλλά και πάλι δεν φτάνει μόνο αυτό ίσως τέλοσπάντων εγώ παιδιά θα κάνω μία προσπάθεια να βρώ κάποιον σήμερα και αυριο για το σαμπ εαν δεν βρω καποιον καλό τότε μαλλον η λυση ειναι τα εξωτερικά και επειδη ο πατερας μου φωναζει μαλλον θα πάμε για κινέζικα sun sun 304b και οχι για fluval που στην τιμη του ενος παιρνεις 3 από τα πρώτα ....

Τάκης
17-01-18, 09:41
δες και αυτό http://www.igna.gr/sunsun-hw-704b-exoteriko-filtro
αυτό http://www.igna.gr/sunsun-hw-304
αυτό http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/filtra-nerou-enydreion/aquanova-ncf-2000/
στα SUNSUN δεν βρήκα χωρητικότητα του κάδου
το AQUA-NOVA διάβασα πως έχει 14,5 λίτρα

Νικολέτα
17-01-18, 09:51
δες και αυτό http://www.igna.gr/sunsun-hw-704b-exoteriko-filtro
αυτό http://www.igna.gr/sunsun-hw-304
αυτό http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/filtra-nerou-enydreion/aquanova-ncf-2000/
στα SUNSUN δεν βρήκα χωρητικότητα του κάδου
το AQUA-NOVA διάβασα πως έχει 14,5 λίτρα

Ναι το 704b επειδη τα εβλεπα και χτες το βραδυ για ωρα ειναι το καινουργιο μοντελο και ειναι αρκετα ψηλοτερο απο το 304b και συνεπως μεγαλυτερης χωρητικότητας και το aquanova μου φαινεται πολυ καλη περιπτωση με μεγάλο κάδο . Το 704b μπορεί να είναι και πάνω από 14,5 λίτρα χωρητικότητας !

tsala
17-01-18, 09:55
Αν πας σε εξωτερικό ψαξε για φίλτρα λιμνης που εχουν μεγαλους καδους..
Σαν αυτο (https://www.petsamolis.gr/el/proionta/psari-chelona-erpeta/axesouar/michanismilimnis/filtra/jebaofiltrolimniseos13000lt1046168.html) ας πούμε

Νικολέτα
17-01-18, 09:59
Τακη τις ίδιες διαστάσεις έχουν το 704β με το 304β εδω τις λέει !!!

https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3570-sunsun-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-hw-304a.html
Σαν αυτο (https://www.petsamolis.gr/el/proionta/psari-chelona-erpeta/axesouar/michanismilimnis/filtra/jebaofiltrolimniseos13000lt1046168.html) ας πούμε

30 λίτρα με 3 τέτοια δηλαδή είμαι καλύμένη και με το παραπάνω , αλλα ελπίζω τα δύο να χωράνε στην μία και τα άλλα δύο στην άλλη γωνια τι διαστάσεις έχουν γράφει ???

Τάκης
17-01-18, 10:04
με 3 SUNSUN 304 είσαι τούμπανο, δεν το συζητάω
και άλλο 1, άλλο 2 και άλλο3,
έχεις μεγάλη ασφάλεια ,
και τελικά θα βγει και ποιο φθηνό ακόμα και από σαμπ

Νικολέτα
17-01-18, 10:08
με 3 SUNSUN 304 είσαι τούμπανο, δεν το συζητάω
και άλλο 1, άλλο 2 και άλλο3,
έχεις μεγάλη ασφάλεια ,
και τελικά θα βγει και ποιο φθηνό ακόμα και από σαμπ

Ωραία άρα παιδία προβαίνω στην αγορά 3 ή και 4 εαν με παρινει απο χωρο sun sun 304b για να μην σπαω το κεφαλι μου και εγω , γιατι χτες το βραδυ εβλεπα εφιαλτες με πλυμμήρες στο σάλονι :D:D:D

Κλεόβουλος
17-01-18, 10:14
Γιάννη είδα κι άλλους που προτείνουν φίλτρα λίμνης
τι γίνεται όμως από στεγανότητα?
Είναι ασφαλές να μπει στο σαλόνι ένα φίλτρο πιέσεως όσο ένα αντίστοιχο κοινό εξωτερικό φίλτρο?

KostasGR
17-01-18, 10:20
Ωραία άρα παιδία προβαίνω στην αγορά 3 ή και 4 εαν με παρινει απο χωρο sun sun 304b για να μην σπαω το κεφαλι μου και εγω , γιατι χτες το βραδυ εβλεπα εφιαλτες με πλυμμήρες στο σάλονι :D:D:D

2 να πάρεις.

Νικολέτα
17-01-18, 10:38
Είναι ασφαλές να μπει στο σαλόνι ένα φίλτρο πιέσεως όσο ένα αντίστοιχο κοινό εξωτερικό φίλτρο?

Πολύ σημαντικό το θέμα που θέτει ο Κλεόβουλος παιδιά σίγουρα δεν θα ήθελα να στάζει κάτι νερά μεσα στο σαλόνι ούτε επίσης κάτι που να μην μπορω να κλεισω ή να σφίξω μόνη μου γιατι δεν θα είναι πάντα κάποιος μαζι μου θα χρειαστει να κανω και αλλαγη και συντηρηση καποια φορα και θα ειμαι μονη μ οποτε κατι ευκολο θέλω , χωρις παρεξήγηση tsala μου ;)
2 να πάρεις.

Με δύο θα είμαι καλυμένη ? Κάπου διάβσα ότι το νερό του ενυδρείου σε λίτρα πρέπει να φιλτράρεται 10 φορές την ώρα οπότε τα 840 λί)τρα είναι 4 sun sun 304b = 2000l/h ( καθένα sun sun 304b , που και αυτο ειναι το μέγιστο συνηθως βγάζουν αρκετα λιγοτερα λιτρα ανα ωρα ειδικα εαν ειναι βρωμικα ακομή και τα εσωτερικα που εχω στα μικρα ενυδρεια ) * 4 = 8000 λίτρα max . Ίσα ίσα που με καλύπτουν τα 4 . Αλλα οτι μου πείτε οι περίσσοτεροι εαν ειναι να πάρω 3 ή 2 ?

KostasGR
17-01-18, 10:44
Πολύ σημαντικό το θέμα που θέτει ο Κλεόβουλος παιδιά σίγουρα δεν θα ήθελα να στάζει κάτι νερά μεσα στο σαλόνι ούτε επίσης κάτι που να μην μπορω να κλεισω ή να σφίξω μόνη μου γιατι δεν θα είναι πάντα κάποιος μαζι μου θα χρειαστει να κανω και αλλαγη και συντηρηση καποια φορα και θα ειμαι μονη μ οποτε κατι ευκολο θέλω , χωρις παρεξήγηση tsala μου ;)

Με δύο θα είμαι καλυμένη ? Κάπου διάβσα ότι το νερό του ενυδρείου σε λίτρα πρέπει να φιλτράρεται 10 φορές την ώρα οπότε τα 840 λί)τρα είναι 4 sun sun 304b = 2000l/h ( καθένα sun sun 304b , που και αυτο ειναι το μέγιστο συνηθως βγάζουν αρκετα λιγοτερα λιτρα ανα ωρα ειδικα εαν ειναι βρωμικα ακομή και τα εσωτερικα που εχω στα μικρα ενυδρεια ) * 4 = 8000 λίτρα max . Ίσα ίσα που με καλύπτουν τα 4 . Αλλα οτι μου πείτε οι περίσσοτεροι εαν ειναι να πάρω 3 ή 2 ?

Νόμιζα μιλούσες για τα φίλτρα λίμνης που προτάθηκαν πιο πάνω.

Για μένα μην τσιγκουνευτείς στο φίλτρο. Πάρε FX6. Αν δεν μπορείς αμέσως, πάρε 1 και παίρνεις άλλο 1 αργότερα.

Νικολέτα
17-01-18, 10:47
Νόμιζα μιλούσες για τα φίλτρα λίμνης που προτάθηκαν πιο πάνω.

Για μένα μην τσιγκουνευτείς στο φίλτρο. Πάρε FX6. Αν δεν μπορείς αμέσως, πάρε 1 και παίρνεις άλλο 1 αργότερα.

Κώστα είναι πολύ ασύμφορα μωρέ τα FX6 , εξάλλου όλα με τον ίδιο τρόπο δεν λειτουργούν μια φτερωτή και μία αντλία τα ίδα βιολογικά υλικά μπορείςς να βάλεις και στα δύο οπότε τι παραπάνω να εχει το fx6 ? Σίγουρα 3πλάσιο ή και 4πλασιο κόστος :D:D:D . Τα sun sun δεν θα κανουν δουλεια λες?
:rolleyes:

Τάκης
17-01-18, 10:54
1 FX6 δεν φτάνει ούτε για ζήτω,
και πιστεύω πως έχει μικρό κάδο σε σχέση με την υπόλοιπη δυναμική του.
Και σίγουρα τα SUNSUN δεν είναι της ίδιας ποιότητας με το FX6 ,
αλλά για τα λεφτά του είναι μια χαρά, λίγο προσοχή θέλει στο χειρισμό του για τα πλαστικά του

KostasGR
17-01-18, 10:54
Κώστα είναι πολύ ασύμφορα μωρέ τα FX6 , εξάλλου όλα με τον ίδιο τρόπο δεν λειτουργούν μια φτερωτή και μία αντλία τα ίδα βιολογικά υλικά μπορείςς να βάλεις και στα δύο οπότε τι παραπάνω να εχει το fx6 ? Σίγουρα 3πλάσιο ή και 4πλασιο κόστος :D:D:D . Τα sun sun δεν θα κανουν δουλεια λες?
:rolleyes:

Αναφέρθηκε η σημαντικότητα της ροής στην οποία το FX6 δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που αναφέρεις.

Ο κάδος είναι αρκετός.

Νικολέτα
17-01-18, 11:16
Γυρω στα 15 λίτρα έχει χωρητικότητα κάδου το sun sun 304b ή το 404b ( το ίδιο ειναι ) το λέει στο βίντεο και μου φαίνεται σχετικά εύκολο να το καθαρίσεις φυσικα αυτος στο βίντεο το λεει ''το αφήσα ούτε και εγώ ξέρω πόσο καιρό'' και έχει 1 σε ένα τεραστιο ενυδρείο ίσως πιο μεγάλο και απο το δικό μ .:p

https://www.youtube.com/watch?v=k8vZxweabDw

WiSe
17-01-18, 11:17

Κωστα πιστευω το εχεις ψαξει πολυ αλλα ειχαμε ενα σεισμο ανεφ σημασιας των 4,5r.
Σε μια σεισμογενή χωρα σαν τη δικη μας ευκολα βλεπουμε 6αρια και λεω ευκολα γιατι ανα 20ετια ολο και κατι προβλεπεται...

Τη βαση του 5τονου την εχεις πιασει στο τοιχο για να μην κουνηθει ή στο πατωμα?

Νικολέτα
17-01-18, 14:22
Τελικά παιδιά αποφάσισα να πάρω 3 ή 4 ( θα δούμε με το χώρο ) sun sun 304b και να έχουνε ένα καθαρό ενυδρείο τα χρυσοψαράκια μας :D . Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε όλοι με την επιλογή μου σίγουρα έχει συν ότι υπάρχει πολύς χωρος για βιολογια σε 3 ή 4 εξωτερικα φιλτρα sun sun , δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο ενυδρείο μέσα ( δεν ξέρω εαν μετράνε σαν επιπλέον λίτρα για την ιχθυοφόρτιση που μου είπατε κάποιοι ) , είναι οικονομικά και τέλος θα ξενοιάσω λιγάκι με τόση σκέψη που έριξα τις τελευταίες ημέρες .

Το θέμα είναι που θα τα βρω 4 μαζί στην καλύτερη δυνατή τιμή έχω βρει ένα site που στέλνει ελλάδα αλλά έχει μόνο ένα απόθεμα στα 92,50( https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3570-sunsun-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-hw-304a.html ) εάν κάποιος τύχει και βρει κάτι καλύτερο σε τιμή μου λέτε :D . Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με βοηθήσατε και απαντήσατε στις απορίες μου , εάν κάτι αλλάξει ως προς τον τρόπο φίλτρανσης και αποφασιστεί κάτι άλλο ( υπάρχει μια πολύ μικρή επιφύλαξη μήπως γίνει το σαμπ ) θα σας κρατάω ενήμερους :p

ΔημήτρηςΤ
17-01-18, 14:35
Νικολετα μου εχεις κοιτάξει το ρευμα που καιει;;;;;κ θες 4!!!!!!!συνέταιρος στην δεη θες να γινεις;;;καταλαβαινω οτι εσκασες μετο σαμπ, τρυπες, φιλτρα κα.μηπως λιγο παραπανω υπομονή θα σ εβγαινε σ καλο.

tsala
17-01-18, 14:38
Δεν το εχω για να ξερω, αλλα δεν νομίζω να τίθεται θεμα στεγανοτητας... Οτι ισχύει και για το εξωτερικό, ισχύει και για αυτό.

Με 30 λιτρα καδο, σε 800 λιτρα ενυδρείο, αρκει και ενα.

Με την κατάλληλη αντλια

Νικολέτα
17-01-18, 14:45
Νικολετα μου εχεις κοιτάξει το ρευμα που καιει;;;;;κ θες 4!!!!!!!συνέταιρος στην δεη θες να γινεις;;;καταλαβαινω οτι εσκασες μετο σαμπ, τρυπες, φιλτρα κα.μηπως λιγο παραπανω υπομονή θα σ εβγαινε σ καλο.

Καίει πολύ ? 55watt μόνο γραφουν .
Δεν το εχω για να ξερω, αλλα δεν νομίζω να τίθεται θεμα στεγανοτητας... Οτι ισχύει και για το εξωτερικό, ισχύει και για αυτό.

Με 30 λιτρα καδο, σε 800 λιτρα ενυδρείο, αρκει και ενα.

Με την κατάλληλη αντλια

Θα το δω tsala ξανα και μετα θα παρω τελικη απόφαση , ο πατερας μου λέει και για σαμπ να το κολησει ο ιδιος αλλά δεν καταλαβε ακριβως για τις τρυπες θα του δειξω αυριο τα σχεδια του Τακη :D

DEXFISH
17-01-18, 15:01

Ε τοτε να μη βαλει πανω κοντρα σε αυτη την πλευρα. Και κατω να μπει φαρδια οσο το σαμπ για να παταει πανω ακριβως.

Τάκης
17-01-18, 15:14
Ε τοτε να μη βαλει πανω κοντρα σε αυτη την πλευρα. Και κατω να μπει φαρδια οσο το σαμπ για να παταει πανω ακριβως.
Ετοιμο είναι Σταύρο, δεν είναι χειροποίητο

Artemisia
17-01-18, 18:08

Κλεόβουλε πιο ασφαλές δεν γίνεται :D απλά επειδή είναι πιέσεως, πώς θα το καθαρίζει αν δεν είναι σε εξωτερικό χώρο ??? Αυτό είναι πρόβλημα ;) Επίσης αυτα τα φίλτρα για να τα καθαρίσεις αν δεν είναι μέσα στο χώμα δεν μπορείς να τραβήξεις το χερούλι για να συμπιεστεί το σφουγγάρι και να βγάλει ότι έχει , θα πρέπει να σκαρφαλώνει πάνω :smt120:smt120 Στην 3η φορά δεν θα της μείνει μέση της κοπέλας .

Artemisia
17-01-18, 18:24
Νικόλ επειδη και εγω δεν έχω την δυνάμη που έχουν τα αγόρια εδω , θα σου πώ την άποψη μου σαν κορίτσι που ασχολείται με ενυδρεία και λίμνες .
1 )Sump εσωτερικο , Ευκολο στην συντήρηση στο καθάρισμα αλλά δεν σου κάνει στην περιπτωση σου με τα ψάρια που έχεις και είναι κρίμα να χάσεις λίτρα .
2 ) Εξωτερικά φίλτρα, κορυφή ευκολία , όχι πάντα εύκολα στο καθάρισμα και πολλές φορές προβλήματα με ανταλλακτικά .
3) Sump εξωτερικό , για απαιτητικά ψάρια , καλή φίλτρανση λίγο μπελάς στο καθάρισμα γιατι πρέπει να βγάζεις σφουγγάρια να πλένεις (ότι και στα εξωτερικά φίλτρα δηλ) απλά σε αυτό βλέπεις και ποτε θέλουν καθαρισμα ;) δεν χαλάει, δεν παθαινει τίποτα . Οι σωλήνες είναι ασφαλείς και οι τρύπες μήν φοβάσαι . Απλά πρέπει να κάνει κάποιος που ξέρει τις τρύπες και τις σωλήνες .
Τόσα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη κάποιος θα κάνει υπεύθυνα αυτη την δουλεια, δεν μπορεί !

Μην βιάζεσαι ! :D θα την βρείς την άκρη . :D

tsala
17-01-18, 19:11
Δεν συμφωνω στο 1 με την φιλεναδα μου, με τα υπόλοιπα συμφωνώ :D

Γενικα πάντως το εσωτερικό σαμπ, ειναι οτι πιο ξεκουραστο φιλτρο υπάρχει.

Artemisia
17-01-18, 19:26
Συμφωνω με τον Γιάννη :D για μενα τα εσωτερικά είναι κορυφή και το πιο ωραίο εσωτερικο μου το έχει φτιάξει εκείνος :D:D:D να τα λέμε και αυτα !!!
Γιάννη πόσα λίτρα θα πρέπει να χρησιμοποιησει η φίλη μας για τα χρυσόψαρα ?

Νικολέτα
17-01-18, 22:17
Καλησπέρα και από μένα για μένα η καλύτερη λύση είναι το σαμπ το εξωτερικό , θα το ψάξω τις επόμενες μέρες λίγο και με τον πατέρα μου μαζί εαν βρεθεί κάποιος που να ξέρει να το κάνει .

Υ.Γ. Γιάννη κάνεις εσωτερικά σαμπ και εσύ και είσαι και κοντά μου Βέροια και από την πατρίδα μου τη Δράμα !!!!

Dimitra_
17-01-18, 23:53
Τελικά παιδιά αποφάσισα να πάρω 3 ή 4 ( θα δούμε με το χώρο ) sun sun 304b και να έχουνε ένα καθαρό ενυδρείο τα χρυσοψαράκια μας :D . Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε όλοι με την επιλογή μου σίγουρα έχει συν ότι υπάρχει πολύς χωρος για βιολογια σε 3 ή 4 εξωτερικα φιλτρα sun sun , δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο ενυδρείο μέσα ( δεν ξέρω εαν μετράνε σαν επιπλέον λίτρα για την ιχθυοφόρτιση που μου είπατε κάποιοι ) , είναι οικονομικά και τέλος θα ξενοιάσω λιγάκι με τόση σκέψη που έριξα τις τελευταίες ημέρες .

Το θέμα είναι που θα τα βρω 4 μαζί στην καλύτερη δυνατή τιμή έχω βρει ένα site που στέλνει ελλάδα αλλά έχει μόνο ένα απόθεμα στα 92,50( https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3570-sunsun-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-hw-304a.html ) εάν κάποιος τύχει και βρει κάτι καλύτερο σε τιμή μου λέτε :D . Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με βοηθήσατε και απαντήσατε στις απορίες μου , εάν κάτι αλλάξει ως προς τον τρόπο φίλτρανσης και αποφασιστεί κάτι άλλο ( υπάρχει μια πολύ μικρή επιφύλαξη μήπως γίνει το σαμπ ) θα σας κρατάω ενήμερους :p

Νικολέτα αυτός είναι ο μισιρλης και βρίσκεται στη Κρήτη..δεν έχει μονο ενα... Έχει νομιζω 3. Μπορείς να τον πάρεις κι τηλέφωνο θα σε εξυπηρετησει

Νικολέτα
17-01-18, 23:58
Νομίζω ότι αυτή εδώ είναι η καλύτερη λύση εαν παω σε εξωτερικά τελικά που μαλλον για εκει ειμαι πιθανοτερο σε 2-3 φτανουν απο Γερμανια και σε καλη τιμη

http://www.teich-tip.de/sunsun-aquarium-2000-2-5m-4-stage-uvc-9w-external-canister-filter-tank.html
Απλώς έχω ακόυσει ότι η λάμπα UV καταστρέφει το πλαστικό σιγά σιγά που έρχεται σε επαφή ίσχυει δεν έχω επιλογή να κλεινω την λάμπα ?

Τάκης
18-01-18, 08:48
Γιάννη και Αρτεμησία :)
ξέρετε πως τα εσωτερικά σαμπ είναι το αγαπημένο μου είδος φίλτρου,
τα 2 μου ενυδρεία έχουν εσωτερικό σαμπ, και το 3 εξωτερικό κρεμαστό σαμπ.
Όντως βολικά και εύκολα φίλτρα.
Στη περίπτωση όμως της φίλης μας της Νικολέτας δεν θα το πρότεινα.
Και ο λόγος είναι πως και το ενυδρείο είναι μεγάλο αλλά θα έχει και χρυσόψαρα.
Το πρόβλημα θα είναι πως θα θέλουν τακτικά καθάρισμα τα σφουγγάρια.
Σε αυτού του είδους τα φίλτρα, η επιφάνεια του σφουγγαριού είναι σχετικά μικρή
σε αναλογία με τους ρύπους
πχ. Εστω ότι φτιάχνεται ένα τέτοιο φίλτρο με διαστάσεις 50 μήκος Χ 50 ύψος Χ 15 πλάτος (πιο φαρδύ θα πιάσει ωφέλιμο χώρο)
Τα σφουγγάρια θα έχουν διαστάσεις 15 (το πλάτος του φίλτρου) χ 15 με 20 που θα είναι το αντίστοιχο διαμέρισμα .
Θεωρώ πως αυτή η επιφάνεια είναι μικρή για χρυσόψαρα.
Το παρατήρησα και στο δικό μου, που παρόλο που τα σφουγγάρια τα έβαλα κάθετα για να έχω μεγάλη επιφάνεια (έχω 50 Χ 12)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-04082014170_zps53cccc8d.jpg

ήμουνα αναγκασμένος να τα πλένω ακόμα και 2 φορές την εβδομάδα
και μετά από αρκετές δοκιμές σε διάφορους τύπους προφίλτρων
είδα πως με το πράσινο δίχτυ για τσουβάλια μπορεί να κρατήσει χωρίς να μπουκώσει 10-15 ημέρες

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=87487&stc=1&d=1506172994

Και το σημαντικότερο είναι πως από μίαν φωτογραφία και μόνο χωρίς λεπτομέρειες δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί ένα τέτοιο φίλτρο,
και σε περίπτωση που δεν λειτουργεί σωστά δεν θα είναι εύκολο να τροποποιηθεί ή βελτιωθεί.
Μη κοιτάτε που τα φτιάχνουμε εμείς στα δικά μας.
Εμείς είμαστε από πάνω, το παρακολουθούμε, και επεμβαίνουμε με βελτιώσεις αν χρειαστεί.
Το ίδιο πιστεύω και για το σαμπ , αν δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει,
και να το παρακολουθήσει για λίγο καιρό και να κάνει παρεμβάσεις αν χρειαστεί , θεωρώ πως είναι λάθος επιλογή.
Παρόλο που έκανα ολόκληρη ανάλυση για το πως θα φτιαχτεί το σαμπ στο ενυδρείο της Νικολέτας, αφού δεν υπάρχει εκεί κοντα κάποιος που να ξέρει δεν το προτείνω.
Αν η φίλη μας έμενε Αθήνα, θα ήταν ήδη έτοιμοι φτιαγμένο :D

tsala
18-01-18, 09:51
Τακη, εαν μιλαμε να μην υπάρχει ουτε ιχνος απο σκουπιδακι στο ενυδρειο, οκ μπορει να χρειάζεται και καθε μερα καθαρισμα.
Το θεμα είναι οι τρύπες απο το σφουγγάρι και καθε ποτε θα βουλωνει.
Με ενα χοντροτρυπο ειναι μια χαρσ.
Προσωπικα στο 200 λιτρο, τα καθαριζω μια φορά την εβδομάδα με την αλλαγή.

Υ. Γ Νικολέτα απο Δράμα η Βέροια, οτι βοήθεια θες, αλλα το θέμα είναι πως πρέπει να έχεις και το ενυδρείο μαζί σου :D

Τάκης
18-01-18, 09:54
Οχι Γιάννη, μιλάμε πως βούλωνε το σφουγγάρι και ξενέριζαν οι αντλίες.
Και ναι, χοντρότρυπο σφουγγάρι ,
το γνωστό μπλε που είναι σε διαστάσεις 50 Χ 50 Χ 3 που κόβεις όσο θες

tsala
18-01-18, 11:45
Μια στρώση;
Πιο χοντροτρυπο τοτε θα πρέπει να μπει.
Εγω εχω ενα μαύρο απο ebay και στομωνει σχετικά δύσκολα

Νικολέτα
19-01-18, 11:46
Καλημέρα σε όλους μετά από 3-4 επισκέψεις μου σε τζαμάδες στην Θεσσαλονική οι άνθρωποι μου είπαν οτι εαν το τζαμι είναι ψημμένο που συνηθως στα εργοστασιακα ενυδρεια είναι δεν μπορει με τιποτα να τρυπηθει γιατι θα γίνει ρίζυ , θριψαλα . Επίσης μου ειπαν οτι και σε ανιθετη περιπτωση μη ψημενου τζαμιου ειναι παλι αρκετα επιφοβο οταν ειναι μεγαλη κατασκευη , το ιδανικο θα ήταν πριν κοληθουν τα τζαμια του ενυδρειου στην πλευρα που θα περνουσαν οι σωληνες του σαμπ να γινονταν τρυπες πανω σε εκεινη την επιφανεια του γυαλιου στα σημεια που θέλω ( αυτο θα ηταν ευκολο ) . Μάλιστα ένας με ρώτησε οι σωληνώσεις δεν μπορουν να παιρνάνε πάνω απο το τζάμι ? Είναι απαραίτητο να τρυπηθει το τζαμι του ενυδρειου ? Και του ειπα έτσι μου ειπαν τα παιδια . Δεν ξέρω τελικα εαν μπορει να γίνει το σαμπ . Το εψαξα παντως . Εαν το ενυδρειο που θα ρθει δεν εχει ψημενα τζαμια ειναι και παλι επιφοβο μ ειπαν οι περισσοτεροι . Οποτε τι να κανω ? Εσεις τι λετε???

KostasGR
19-01-18, 12:03
Δειξε τους βιντεο

UZBm3iDWcZg

r9x9vV2cXRY

tsala
19-01-18, 12:07
Απορια..
Εχει εργοστασιακα 2μετρα;

Νικολέτα
19-01-18, 12:19
Παιδιά βασικά η γνώμη του πατέρα μου είναι να ακυρώσω την παραγγελία εάν μπορώ και να πάμε σε κατασκυεή για να γίνει και το σαμπ . Υπάρχει ομως αυτη η δυνατότητα ? Τι να κάνω ?

Θεωρώ ότι η λύση σαμπ φίλτρανσης είναι η καλύτερη ακόμη και 200αρι μπορώ να κανω σαμπ ή και το 300αρι δεν ξέρω έχει πολλα λιτρα για σφουγγαρια και βιολογια .
Δειξε τους βιντεο

UZBm3iDWcZg

r9x9vV2cXRY

Φαίνεται πολύ εύκολο όντως .. μα καλα τι γινεται δεν ξέρουν ή φοβούνται . Ο ένας μου είπε οτι πρέπει να φέρω το ενυδρειο εκεί για να δει εαν γίνεται αλλα του λεω είναι δυσκολο να μετακινηθει ένα τεραστιο ενυδρειο οπως αυτο .. Και μου ειπε οτι και το μηχανιμα που ανοιγει τρυπες ειναι επισης αδυνατον να μετακινηθει ...

Τάκης
19-01-18, 12:24
Νικολέτα,
μην ακυρώσεις τίποτα,
προχώρα με εργοστασιακό και εξωτερικά φίλτρα.
Και θα στο ξαναπω,
ποιος θα ρυθμίσει ροές στο σαμπ ;
ποιος θα κάνεις άλλες ρυθμίσεις ; στάθμη του νερού στο σαμπ ;
δοκιμή αν κοπεί το ρεύμα ; κλπ
δεν είναι δύσκολα , αλλά δεν είναι και απλά,
Κάνεις μεγάλο έργο, μη κάνεις πειράματα.
Επίσης κάτι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,
αν φτιάξεις εσυ ενυδρείο , θα πρέπει να φτιάξεις και καπάκι,
χρυσόψαρα χωρίς καπάκι δεν γίνεται, θα τα βρίσκεις έξω,
ενω το εργοστασιακό έχει καπάκι.
Και τελικά είναι λάθους που αναφέρουμε σε καινούριους χομπίστες σαμπ
ή άλλα φίλτρα αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος με κάποια εμπειρία να ασχοληθεί
και να επέμβει αν και όταν χρειαστεί,
για αυτό η κλασσική λύση με τα πάντα να είναι εργοστασιακά είναι μονόδρομος,
αρκεί να τον συμβουλεύουμε να μη κάνει άσκοπες αγορές

Τάκης
19-01-18, 12:29
Ο ένας μου είπε οτι πρέπει να φέρω το ενυδρειο εκεί για να δει εαν γίνεται αλλα του λεω είναι δυσκολο να μετακινηθει ένα τεραστιο ενυδρειο οπως αυτο .. Και μου ειπε οτι και το μηχανιμα που ανοιγει τρυπες ειναι επισης αδυνατον να μετακινηθει ...

Αυτός δεν μπορεί να ανοίξει τρύπα σε ενυδρείο, μόνο σε σκέτα τζάμια,
γιατί έχει σταθερό μηχάνημα, δεν έχει φορητό όπως στο βίντεο.
Το μηχάνημα του τρυπάει μόνο κάθετα
σαν και αυτό

http://www.matex.ro/poze/galerie/gaurire3.jpg

Νικολέτα
19-01-18, 12:32
Νικολέτα,
μην ακυρώσεις τίποτα,
προχώρα με εργοστασιακό και εξωτερικά φίλτρα.
Και θα στο ξαναπω,
ποιος θα ρυθμίσει ροές στο σαμπ ;
ποιος θα κάνεις άλλες ρυθμίσεις ; στάθμη του νερού στο σαμπ ;
δοκιμή αν κοπεί το ρεύμα ; κλπ
δεν είναι δύσκολα , αλλά δεν είναι και απλά,
Κάνεις μεγάλο έργο, μη κάνεις πειράματα.
Επίσης κάτι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,
αν φτιάξεις εσυ ενυδρείο , θα πρέπει να φτιάξεις και καπάκι,
χρυσόψαρα χωρίς καπάκι δεν γίνεται, θα τα βρίσκεις έξω,
ενω το εργοστασιακό έχει καπάκι.
Και τελικά είναι λάθους που αναφέρουμε σε καινούριους χομπίστες σαμπ
ή άλλα φίλτρα αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος με κάποια εμπειρία να ασχοληθεί
και να επέμβει αν και όταν χρειαστεί,
για αυτό η κλασσική λύση με τα πάντα να είναι εργοστασιακά είναι μονόδρομος,
αρκεί να τον συμβουλεύουμε να μη κάνει άσκοπες αγορές

Ναι έτσι λέω και εγώ παιδιά θα το συζητήσω το βράδυ και θα σας πω . Πάντως το ψάχνω είναι μεγάλη ευκολιά το σαμπ στο καθάρισμα και στη συντήρηση από τα 4 εξωτερικά φίλτρα + 1 μεγάλο της aquel που έχω στο 300αρι = 5 . Με κουράζει πολύ . Θα δούμε σε ευχαριστώ Τάκη , tsala , Κώστα και όλους τους αλλους οπως και να έχει θα σας ενημερωνω διαρκώς !!!

tsala
19-01-18, 14:43
Συμφωνώ με τον Τάκη, όπως είπα και στην αρχή, το κατω sump θελει μελέτη, πρεπει καποιος να ξερει τι κανει και να το χει ψαξει.

Στο εσωτερικό είναι πιο απλα τα πράγματα...

Dimitra_
19-01-18, 17:11
Νομίζω ότι αυτή εδώ είναι η καλύτερη λύση εαν παω σε εξωτερικά τελικά που μαλλον για εκει ειμαι πιθανοτερο σε 2-3 φτανουν απο Γερμανια και σε καλη τιμη

http://www.teich-tip.de/sunsun-aquarium-2000-2-5m-4-stage-uvc-9w-external-canister-filter-tank.html
Απλώς έχω ακόυσει ότι η λάμπα UV καταστρέφει το πλαστικό σιγά σιγά που έρχεται σε επαφή ίσχυει δεν έχω επιλογή να κλεινω την λάμπα ?

Νικολέτα ,ειδες τα μεταφορικά ;

surtugal
20-01-18, 00:53
Νικολέτα κάνε μια ερώτηση και εδώ όσον αφορά το εξωτερικό sump. Είναι Θεσσαλονίκη.

https://www.dreamwaters.co/

Νικολέτα
20-01-18, 15:11
Καλησπέρα σε όλους θέλω να σας ενημερώσω ότι η παραγγελία του ενυδρείου για το οποιο συζητουσαμε της προηγουμενες μέρες ακυρώθηκε , φυσικά χάσαμε μια μικρή προκαταβολή όπως γίνεται σε αυτες τις περιπτώσεις αλλά παιδιά ήταν βιαστική η κινησή μου να πάω σε έτοιμο . Την επόμενη βδομάδα θα παμε με τον πατερα μου στους γνωστους του στο εργοστασιο με τζαμια στην Σινδο και θα παραγγειλουμε τα τζαμια . Επίσης συζητούσα χθες με ενα παιδί που κάνει ενυδρεία και σαμπ εδω θεσσαλονικη και μου ειπε οτι το ενυδρειο καλο ειναι να πατάει στην άκρες του επίπλου και οτι το μήκος το θες για χρυσοψαρα ειδικα μονουρα εαν βάλεις πολλα , το 2μετρο δεν θα πατουσε οπότε οι διαστάσεις που μου πρότεινε να πάμε είναι οι εξής : 2,20 μηκος ( ακριβώς το μήκος του επίπλου ) , * 0,70 πλάτος *0,70 ύψος . Φυσικά πρόκειται για τεράστιο ενυδρείο το οποίο ειναι 1.100 λίτρα δηλαδη περιπου 250 λιτρα μεγαλυτερο απο το άλλο , μπορεί και να πάμε σε μικρότερο ύψος π.χ. στους 0,60 θα το δούμε . Το σκεφτομαστε για αυτες τις διαστάσεις δεδομενου οτι το βαρος θα απλωνει καλυτερα σε πιο μεγάλο μηκος . Εννοείται θα παει για σαμπ φίλτρο απλως θα αρκεσει το 120αρι ??? Ή να κανω σαμπ το 300αρι που έχω , απλως ειναι σχετικα καινουργιο και χωρις γρατζουνιες και δεν ξερω εαν πρεπει να το κανω σαμπ ... Θεωρώ με βάση αναζήτηση που εκανα στο φορουμ και γενικως το σαμπ την καλυτερη και πιο αποτελεσματικη αλλα και πρακτικη στο καθαρισμα φιλτρανση . Πολλοι απο εσας τους χρυσοψαραδες το συστηνεται σαν πρωτη επιλογη . Φυσικά για τα τζαμια θα μαθουμε τιμές την ερχομενη πεμπτη καλως εχοντων των πραγματων αλλά η κατασκευη λογικά θα γίνει στο σαλόνι του σπιτιού μας . Δεν ξέρω βέβαια πως θα μεταφερθουν τα τζαμια απο το εργοστασιο στο σπιτι και με τι κόστος . Πιστεύω ότι θα γίνει μια σωστή κατασκευή καθως το σκεφτήκαμε πολύ τις 2 αυτές μέρες , δεν ξέρω παιδιά εσεις τι λέτε για αυτο το ενυδρειο ? Υπάρχει κάποιο σημείο που πρέπει να δούμε πριν δώσουμε παραγγελια τα τζάμια την Πέμπτη ????
Νικολέτα κάνε μια ερώτηση και εδώ όσον αφορά το εξωτερικό sump. Είναι Θεσσαλονίκη.

https://www.dreamwaters.co/

Ευχαριστώ πολύ Surtugal θα τους επισκεφτω και αυτους :p

komori
20-01-18, 17:15
Αφού θα το κάνεις diy με κάποιον που ξέρει να κολλάει κάνε και το sump στα μέτρα σου μια και καλή. Το έπιπλο είναι ξύλινο? Αντέχει τόσο βάρος?

christoschor
21-01-18, 17:58
Έχοντας χρυοψαραδικο 450 λίτρων με 3 μεγάλα εξ γέρικα φίλτρα, πιστεύω ότι στο μέγεθος σου μόνο sub θα έβαζα. Αν πας σε εξωτερικά,η κατασκευή που έχω στο νου μου (δυo eheim 1500xl) πάει από 800 ευρώ και ανω

Νικολέτα
23-01-18, 13:47
Καλησπέρα παιδιά και συγνώμη για την απουσία μου . Για δείτε αυτό και πείτε μου γνώμες (https://www.youtube.com/watch?v=vFK_DNnfHl0) . Είναι σαμπ . Υπάρχει δηλαδή και div κατασκυεη που εγω φυσικα και δεν μπορω να κανω αλλά εαν παραγγείλω κάτι έτοιμο όπως η Jenifer ? Επισής σήμερα θα πάω να μιλήσω με το πολύ χρήσιμο link του surtugal στην dreamwaters για την κατασκευη και εαν γίνεται να κατασκευάσουν ενυδρείο μαζί με σαμπ με δικά μου τζάμια με διαστάσεις 2,10*0,80*0,70 . Επίσης εαν ολα πάνε καλά την Πέμπτη το πρωί θα πάμε στο εργοστάσιο να παραγγείλουμε τα τζάμια . Τι προτείνετε 12αρι ή 15 άρι τζάμι ???

Κλεόβουλος
23-01-18, 13:58
Εμπιστεύσου τον dreamwaters που είναι έμπειρος επαγγελματίας http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94192
Νομίζω θα σου προτείνει την καλύτερη λύση για τις ανάγκες σου και τις δυνατότητες σου ;)

Νικολέτα
25-01-18, 15:26
Καλησπέρα σε όλους σήμερα λοιπόν επισκεφτήκαμε ένα άτομο από την dreamwaters και μας είπε τα εξής :

Ενυδρείο 2,05*0,80*0,55 ( 900 λίτρα ) + σαμπ 1,20*0,50*0,50 ( 300 λίτρα )

με δικά τους τζάμια κοστίζει :

1 . 500 ευρώ : ( η αμοιβή τους - κόλημα - στήσιμο ενυδρείου ) ουσιαστικά μόνο το κόλημα .

2. 120 ευρώ : σωληνώσεις χοντρες μαύρες ( ολα μέσα ρακορ , βάνες κ.λπ. ) + τρύπες * 3 φ50 στην πλάτη του ενυδρειου 3 εκατοστά κάτω από την τελική στάθμη .

3. 60 ευρώ : 8 φισίγκια σηληκώνες

4. 50 ευρώ : χειροποίητο κουτί υπερχείλισης με χτένια

5. 10ευρώ : ντύσιμο πλάτης με πλαστικό μαύρο βινύλιο

6. 600 ευρώ : όλα τα τζάμια ( 15άρι για το βασικό ενυδρείο και 10άρι για το σάμπ ) + κοντρες + χωρισματα σαμπ

7. 175 ευρώ : καπάκι από πάνω με δύο λάμπες led όπως ακριβώς στην εικόνα μου είπε ( http://prntscr.com/i5ewxh )

Συνολικά λοιπόν το ενυδρείο έτοιμο κομπλέ χωρίς απόδειξη αλλά με εφ όρου ζωης όπως είπε εγγύηση θα μας κοστίσει πάνω κάτω γύρω στα 1515 ευρώ .
Πώς σας φαίνεται για κατασκεύη το κόστος ? Μου είπε ότι γίνεται και στον χώρο μ αλλά και στο εργαστήριό του . Στην πρώτη περίπτωση βάζω επιπλέον 50 ευρώ στην αμοιβή για τις βενζίνες του και 1 μήνα θα έχει τα εργαλεία του στο σαλόνι μας και στην δεύτερη περίπτωση ο γερανός που θα το φέρει κοστίζει 70 ευρώ και πρέπει να κουβαληθει το ενυδρειο στο σαλόνι με 6 άτομα . Οπότε πάμε στα 1515+50 = 1565 ευρώ και 1585 ευρώ αντίστοιχα . Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι η αμοιβή για τις κολήσεις μόνο θα είναι 500 ευρώ ... Εκεί με χαλάει πολύ ...

Artemisia
25-01-18, 16:34
Nικολέτα εμένα μου φαίνεται μια χαρά η τιμή για ένα αντίστοιχο που έκανα πρόσφατα εκεί μας βγήκε ;)
Το θέμα είναι δικό σου και η απόφαση . Το καλό είναι ότι οι άνθρωποι ξέρουν την δουλειά τους ! :D
Βάλε το 6 με bolt το κόλλησες δίπλα στο 600 και έπαθα εγκεφαλικο !!! :smt082:smt082:smt082:smt082

KostasGR
25-01-18, 17:19
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι η αμοιβή για τις κολήσεις μόνο θα είναι 500 ευρώ ... Εκεί με χαλάει πολύ ...

Αν σου φαίνονται πολλά κάνεις μόνη σου την μελέτη, την αγορά των κομματιών και το κάνεις μόνη σου με κάποιον που ξέρει.

Η τεχνογνωσία αλλά και ο κόπος του άλλου πληρώνονται. Θα ασχοληθεί 1 μήνα αν κατάλαβα για να το ολοκληρώσει, πόσα περίμενες να σου ζητήσει;

ΔημήτρηςΤ
25-01-18, 17:28
Αν σου φαίνονται πολλά κάνεις μόνη σου την μελέτη, την αγορά των κομματιών και το κάνεις μόνη σου με κάποιον που ξέρει.

Η τεχνογνωσία αλλά και ο κόπος του άλλου πληρώνονται. Θα ασχοληθεί 1 μήνα αν κατάλαβα για να το ολοκληρώσει, πόσα περίμενες να σου ζητήσει;γιατι εγω πιστεύω οτι μετα τζαμια σπιτι της θελει 4 μεροκάματα.η τεχνογνωσια κ βεβαια πληρωνεται οπως κ το μονοπώλιο.(μου αρεσε το 10 ευρω για το βυνιλιο).

Artemisia
25-01-18, 17:33
Δημήτρη και μενα το βινύλιο 10 ευρω μου βγήκε αλλά το πέρασα μόνη μου :D:D συμφωνώ μαζί σου, αλλά το θέμα είναι η κοπέλα δεν μπορεί να τα φτιάξει μόνη της , ούτε υπάρχει κάποιος να βοηθήσει . Να ήταν κανα 200 λιτρο ίσως το πάλευε και μόνη αλλά σε τόσα λίτρα .... δυσκολεύει η δουλειά.

Νικολέτα πόσο σου έβγαινε το έτοιμο 800 λίτρα ???

ΔημήτρηςΤ
25-01-18, 18:06
Δημήτρη και μενα το βινύλιο 10 ευρω μου βγήκε αλλά το πέρασα μόνη μου :D:D συμφωνώ μαζί σου, αλλά το θέμα είναι η κοπέλα δεν μπορεί να τα φτιάξει μόνη της , ούτε υπάρχει κάποιος να βοηθήσει . Να ήταν κανα 200 λιτρο ίσως το πάλευε και μόνη αλλά σε τόσα λίτρα .... δυσκολεύει η δουλειά.

Νικολέτα πόσο σου έβγαινε το έτοιμο 800 λίτρα ???ξερω ποσο κανει αρτεμισια μου γιατι τυχαινει να πουλαω, το οτι μπηκε στον λογαριασμο επισημανα.οπως κ το 50αρικο αν της το παει αλλιως, τις βενζινες να πηγαινοερχεται.επισης γιατι 300 λιτρα σαμπ....εσυ το θεωρεις απαρετητο;;;;;γιατι 15αρι τζαμι που σχεδον διπλασιαζει την τιμη .μην βαλει 80 βαθος ,να βάλει 65 κ θα ειναι παλι με 12αριτζαμι αθανατο.επισης μου αρεσε το χωρις αποδειξη αλλα με εγγύηση.το ότι ξαναεβαλες στο τραπεζι το μεταχειρισμενο ,συμφωνω απολυτος.

Artemisia
25-01-18, 18:20
Για τα 300 λίτρα sump θέλει ένα α χώρο για μηχανικό και ένα β για βιολογικό σύν τον χώρο που θέλει (σε λίτρα) για την επιστροφή του ενυδρείου, νομίζω οτι υπάρχει συντελεστης που βγάζουν τα sump συμφωνα με τα λίτρα , το 1/3 ???
Γίνεται και με μικρότερο δεν λέω, αλλά εξαρτάται και πόσο εξυπηρετικό θα είναι....
Το χωρίς απόδειξη , εντάξει είναι γνωστό σε όλους μας και παίζει παντού :D:D
Για τα τζάμια τι να σου πώ ??? είμαι ασχετη δεν έχω φτιάξει ενυδρείο μόνη ;)
Το άλλο που την ρώτησα καινούριο ήταν όχι μεταχειρισμένο ;) γιατι δεν θυμάμαι τιμή .
Θα σε έχω υπόψην για βινύλιο :D:D:D

Νικολέτα
25-01-18, 20:44
Για τα 300 λίτρα sump θέλει ένα α χώρο για μηχανικό και ένα β για βιολογικό σύν τον χώρο που θέλει (σε λίτρα) για την επιστροφή του ενυδρείου, νομίζω οτι υπάρχει συντελεστης που βγάζουν τα sump συμφωνα με τα λίτρα , το 1/3 ???
Γίνεται και με μικρότερο δεν λέω, αλλά εξαρτάται και πόσο εξυπηρετικό θα είναι....
Το χωρίς απόδειξη , εντάξει είναι γνωστό σε όλους μας και παίζει παντού :D:D
Για τα τζάμια τι να σου πώ ??? είμαι ασχετη δεν έχω φτιάξει ενυδρείο μόνη ;)
Το άλλο που την ρώτησα καινούριο ήταν όχι μεταχειρισμένο ;) γιατι δεν θυμάμαι τιμή .
Θα σε έχω υπόψην για βινύλιο :D:D:D

Καλησπέρα Αρτεμισία μ , το άλλο το ενυδρείο 840 λίτρα έτοιμο έβγαινε 700 ευρώ μαζί με καπάκι και δύο λάμπες Τ8 54 watt . Αλλά δεν είχε εργοστασιακά τρύπες για σαμπ ... οποτε εκει ηταν η ολη η ιστορια δεν τρυπουσε με τιποτα κανενας δεν το τολμούσε...

Όσο αναφορά αυτο το ενυδρείο , το παιδί που βρήκαμε σήμερα ας μην πω όνομα , ήταν πολύ ευγενικό και μου εξήγησε πολλά πράγματα καθόμασταν 1 ώρα και ίσως παραπάνω και μου ανέλυε τα πάντα απλώς θα ήθελα κάτι καλύτερο στην τιμή ίσως άμα έκοβε κάτι από εκείνο το 500αρικο αμοιβη ... Δυσκολευόμαστε αυτο το διάστημα . Κατα τα άλλα κανένα παράπονο δεν έχω ίσα ίσα είναι μάλλον η επιλογή που θα ακολουθήσω αρκεί να γίνει μία μικρή διευκόλυνση έστω. Αύριο το απογευμα θα έρθει να δει το χώρο και θα μου κάνει 3D σχέδια του ενυδρειου πως θα φαίνεται μετά στον υπολογιστή για να έχω μια εικόνα . Επίσης θα πάω να δω ένα ενυδρειο που έκανε πρόσφατα μεγάλο . Τα τζάμια 15αρια θελει για αυτες τις διαστάσεις και ο ίδιος μ ειπε ότι σε μεγάλα ενυδρεια , χρυσοψαράδικα ειδικά αλλά και επειδή ειναι σε όροφο καλύτερα να δίνουμε επιφάνεια και όχι τόσο ύψος . Τα τζάμια λογικά θα τα πάρουμε εμείς έτοιμα με τρύπες στα σημεία που θα μας πει το παιδί αυτό αλλά δεν το ξέρω ακόμη . Μακάρι να γίνει κάποια διευκολυνση αύριο , και να το αποφασίσουμε :) !

Artemisia
25-01-18, 21:01
Κατάλαβα Νικόλ :D
Για κανένα δεν είναι εύκολο να δίνει τέτοια ποσά , το καταλαβαίνω . Αλλά όπως είπα και πιο πάνω η απόφαση είναι δική σου όπως επίσης τωρα που ξέρεις μπορείς να το καθυστερήσεις λίγο, δέν είναι ότι τα ψάρια σου δεν έχουν χώρο :D

Dimitra_
25-01-18, 21:25
Καλησπέρα Αρτεμισία μ , το άλλο το ενυδρείο 840 λίτρα έτοιμο έβγαινε 700 ευρώ μαζί με καπάκι και δύο λάμπες Τ8 54 watt . Αλλά δεν είχε εργοστασιακά τρύπες για σαμπ ... οποτε εκει ηταν η ολη η ιστορια δεν τρυπουσε με τιποτα κανενας δεν το τολμούσε...

Όσο αναφορά αυτο το ενυδρείο , το παιδί που βρήκαμε σήμερα ας μην πω όνομα , ήταν πολύ ευγενικό και μου εξήγησε πολλά πράγματα καθόμασταν 1 ώρα και ίσως παραπάνω και μου ανέλυε τα πάντα απλώς θα ήθελα κάτι καλύτερο στην τιμή ίσως άμα έκοβε κάτι από εκείνο το 500αρικο αμοιβη ... Δυσκολευόμαστε αυτο το διάστημα . Κατα τα άλλα κανένα παράπονο δεν έχω ίσα ίσα είναι μάλλον η επιλογή που θα ακολουθήσω αρκεί να γίνει μία μικρή διευκόλυνση έστω. Αύριο το απογευμα θα έρθει να δει το χώρο και θα μου κάνει 3D σχέδια του ενυδρειου πως θα φαίνεται μετά στον υπολογιστή για να έχω μια εικόνα . Επίσης θα πάω να δω ένα ενυδρειο που έκανε πρόσφατα μεγάλο . Τα τζάμια 15αρια θελει για αυτες τις διαστάσεις και ο ίδιος μ ειπε ότι σε μεγάλα ενυδρεια , χρυσοψαράδικα ειδικά αλλά και επειδή ειναι σε όροφο καλύτερα να δίνουμε επιφάνεια και όχι τόσο ύψος . Τα τζάμια λογικά θα τα πάρουμε εμείς έτοιμα με τρύπες στα σημεία που θα μας πει το παιδί αυτό αλλά δεν το ξέρω ακόμη . Μακάρι να γίνει κάποια διευκολυνση αύριο , και να το αποφασίσουμε :) !

Πάντως Νικολέτα μου , φυσιολογική μου φαίνεται η τιμή... Καταλαβαίνω οτι είναι πολλά , ειδικα για την εποχή μας...
Ωστόσο και εμας το ενυδρείο είχε παει γύρω στα 800 € αλλά το Σάμπ και αυτά τα κάναμε μόνοι μας...

Η δουλειά του και όλη η μελέτη αλλά κι τα σχεδια τα 3d κλπ είναι πολλή δουλειά και δικαιολογούνται τα 500€
Όπως είπε κι η Αρτεμισία καθυστέρησε το αφού ακόμα τα ψάρια θα είναι μικρά κι δεν θα έχουν θέμα στο 300αρι...

Νικολέτα
25-01-18, 21:45
ξερω ποσο κανει αρτεμισια μου γιατι τυχαινει να πουλαω, το οτι μπηκε στον λογαριασμο επισημανα.οπως κ το 50αρικο αν της το παει αλλιως, τις βενζινες να πηγαινοερχεται.επισης γιατι 300 λιτρα σαμπ....εσυ το θεωρεις απαρετητο;;;;;γιατι 15αρι τζαμι που σχεδον διπλασιαζει την τιμη .μην βαλει 80 βαθος ,να βάλει 65 κ θα ειναι παλι με 12αριτζαμι αθανατο.επισης μου αρεσε το χωρις αποδειξη αλλα με εγγύηση.το ότι ξαναεβαλες στο τραπεζι το μεταχειρισμενο ,συμφωνω απολυτος.

Δημήτρη είπα κάτι λάθος ? Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον με την τιμη για το βινύλιο ούτε που ήξερα μέχρι το πρωί τι ακριβώς είναι ...
Ναι παιδιά συμφωνώ , η αλήθεια είναι οτι το ενυδρειο αυτο το προσπαθούμε αλλά τα παρατάμε κοντα 3 χρόνια . Το θέλω πολύ εάν μπορέσει το παιδί να κάνει μία διευκόλυνση είτε κοβοντας ενα πολυ μικρο ποσό είτε με πίστωση χρόνου ή αλλιως δόσεις πληρωμης τότε δεν έχω λόγο να μην τον εμπιστευτώ . Εξάλλου και η άλλη προσφορά που είχα ήταν κοντά λίγο πιο κάτω στα λεφτά χωρίς λάμπες και καπάκι . Τέλοςπάντων αύριο θα συνατηθούμμε με τον άνθρωπο και θα σας πω νέα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!! :D

Artemisia
25-01-18, 21:50
Να είσαι καλά βρε Νικόλ :D
Δεν σε κρίνει κανένας , κουβέντα κάνουμε όλοι μην αισθάνεσαι και ασχημα :D
Θα το ξαναπώ τα λεφτα δεν τα θεωρώ "ευκολα" νομίζω κανένας ! Μακαρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά εγω ενα 100λιτρο έχω κολλήσει μόνη και αυτό απο αναγκη :D:D
Δημήτρη το τρόμαξες το κορίτσι .... :D:D:D

Νικολέτα
25-01-18, 22:01
Να είσαι καλά βρε Νικόλ :D
Δεν σε κρίνει κανένας , κουβέντα κάνουμε όλοι μην αισθάνεσαι και ασχημα :D
Θα το ξαναπώ τα λεφτα δεν τα θεωρώ "ευκολα" νομίζω κανένας ! Μακαρι να μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά εγω ενα 100λιτρο έχω κολλήσει μόνη και αυτό απο αναγκη :D:D
Δημήτρη το τρόμαξες το κορίτσι .... :D:D:D

Ευχαριστώ Αρτεμισία μου και όλους σας , αυριο θα σας πω τα νέα μακάρι να τα βρούμε και να αρχίσει η κατασκυεή γιατι θέλει και 1-1.5 μήνα για να αρχισει να λειτουργει !!!

ΔημήτρηςΤ
25-01-18, 22:10
Οχι βρε νικολετα τι λαθος να ειπες.κριμα που εισαι μακρια μόνο.

tsala
26-01-18, 12:11
εμενα μου φαινονται παρα πολλα.. αλλα δεν εχει σημασια τι μου φαινεται εμενα:D

Νικολετα υπαρχει και η λυση ενος εξωτερικου φιλτρου / κρεμαστου / sump πλατης , ενος χωριστου ενυδρειου (ας το πουμε ετσι) , οπου μια αντλια θα ναι μεσα στο κυριως ενυδρειο και θα στελνει νερο σε αυτο το φιλτρο.

το φιλτρο αυτο θα εχει τρυπα (ή 2 τρυπες αναλογα την δυναμη της αντλιας ) και μ εναν σωληνα θα επιστρεφει το νερο πισω στο ενυδρειο.

το φιλτρο αυτο θα πρεπει να ναι στο ιδιο υψος με το ενυδρειο (διπλα του δλδ) και πιο ψηλο, καμια 20ρια ποντους απο το κυριως ενυδρειο , ωστε να κανει υπερχειληση..

οι διαστασεις του θα γινουν οπως σε βολευει εσενα (το επιπλο δλδ) , αν μεγαλο πλατος η βαση, μπορει να "κρυφτει" και πισω απο το ενυδρειο
δες το σχημα..
σκεψου το κι αυτο ;)

Νικολέτα
26-01-18, 13:47
εμενα μου φαινονται παρα πολλα.. αλλα δεν εχει σημασια τι μου φαινεται εμενα:D

Νικολετα υπαρχει και η λυση ενος εξωτερικου φιλτρου / κρεμαστου / sump πλατης , ενος χωριστου ενυδρειου (ας το πουμε ετσι) , οπου μια αντλια θα ναι μεσα στο κυριως ενυδρειο και θα στελνει νερο σε αυτο το φιλτρο.

το φιλτρο αυτο θα εχει τρυπα (ή 2 τρυπες αναλογα την δυναμη της αντλιας ) και μ εναν σωληνα θα επιστρεφει το νερο πισω στο ενυδρειο.

το φιλτρο αυτο θα πρεπει να ναι στο ιδιο υψος με το ενυδρειο (διπλα του δλδ) και πιο ψηλο, καμια 20ρια ποντους απο το κυριως ενυδρειο , ωστε να κανει υπερχειληση..

οι διαστασεις του θα γινουν οπως σε βολευει εσενα (το επιπλο δλδ) , αν μεγαλο πλατος η βαση, μπορει να "κρυφτει" και πισω απο το ενυδρειο
δες το σχημα..
σκεψου το κι αυτο ;)

Ναι αλλά το ενυδρείο θα είναι ακριβώς στις διαστάσεις του επίπλου πολύ φραδύ και με μεγάλο μηκος και χαμηλο σχετικα υψος , οποτε το άλλο ενυδρειο - φιλτρο θα πρεπει να μπει πανω στο βασικο ενυδρειο και δεν θα φαινεται τόσο ωραιο δεν ξέρω... Δεν εχω ιδεα και πως θα γίνει μια τετοια κατασκευη οπως αυτη π λες ..

tsala
26-01-18, 23:57
Τοτε μονο αν μπορεί να μπει/στηθει μια μικρή βαση, διπλα στην βαση του ενυδρείου στο ιδιο περιπου ύψος και να μπει δεξια, αριστερα, πισω... οπου βολευει.

Πανω στο κυρίως ενυδρείο, δεν μπαίνει.

Νικολέτα
14-02-18, 21:41
Καλησπέρα σε όλους , μου λείψατε ολοι σόρρυ για την απουσία μου και που δεν είχατε νέα αλλά τρέχαμε με τους μηχανικους γιατί θέλαμε να ειμαστε 100% για ένα τέτοιο εγχείρημα κατασκευής μεγάλου ενυδρειου μόλις πήραμε και την 4η θετική γνώμη προχωρήσαμε κανονικά. Τα τζάμια θα είναι στο σαλόνι μου τρυπημένα και έτοιμα την άλλη βδομάδα και θα αρχίσει η κατασκευή . Το ενυδρείο μαζί με το έπιπλό του θα πατήσει πάνω σε μία τάβλα πλακάς θαλλάσης ή mdf μελαμίνη 2,90*1,25 περίπου διαστάσεις . Τί λέτε να επιλέξω από τα δύο ? Θα είναι 5cm πάχους για να κατανεμηθεί ακόμη καλύτερα το μεγάλο βάρος του ενυδρείου. Οι διαστάσεις του ενυδρειου θα είναι 2,06 * 0,81 * 0,60 . Και του σαμπ 1,20 * 0,50 * 0,50 .

WiSe
15-02-18, 09:31
Οχι mdf κατα τη γνωμη μου, αλλα οτι και να επιλεξεις περισσοτερη σημασια εχει ο σκελετος της βασης.

Νικολέτα
16-02-18, 20:23
Οχι mdf κατα τη γνωμη μου, αλλα οτι και να επιλεξεις περισσοτερη σημασια εχει ο σκελετος της βασης.

Ναι μαλλον για πλακας θαλασσης θα παμε που ειναι και πιο οικονομικο και αντεχει στην υγρασια

Νικολέτα
17-02-18, 21:09
Καλησπέρα σε όλους σήμερα ήρθανε τα τζάμια για το ενυδρείο το σαμπ θα έρθει έτοιμο . Πολύ βαρύ τζάμι το 15αρι και για τη βαση χρείαστηκαν 3 άτομα για να ερθει πανω . Ολα σιγα σιγα είναι έτοιμα να αρχίσουν !!!

surtugal
17-02-18, 23:06
Αυτά είναι!!! Με το καλό η κατασκευή και καλογέμιστο!!!

Νικολέτα
18-02-18, 09:39
To ενυδρειάκι μας ;) . Πώς σας φαίνεται κάπως μικρό μου φαίνεται χαχαχαχα ..

1. http://prntscr.com/igbg4t

2. http://prntscr.com/igbg9y

Υ.Γ. Φυσικά δεν ήρθαν ακομή κόντρες και όλα τα σχετικά ενίσχυσης . Όπως ούτε και το σαμπ το οποιο θα μου το φέρει έτοιμο ο τεχνικός .

tsala
18-02-18, 10:04
αντε με το καλο η κολληση!

Νικολέτα
18-02-18, 14:45
αντε με το καλο η κολληση!

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου :)

WiSe
18-02-18, 20:31
Σε αυτο το επιπλο που βλέπουμε θα στηθει το ενυδρειο?

Sent from my PRO 7 using Tapatalk

Νικολέτα
19-02-18, 10:30
Ναι απλώς απο κάτω θα μπει μια μελαμίνη παχους 5cm και μεγαλυτερη σε μηκος και πλατος για να διαμοιραζεται το βαρος καλυτερα πανω στα πλακακια ! Γιατι ειναι κοντα 2 τόνοι βάρος και ειμαστε και σε οροφο !

komori
19-02-18, 10:46
Το έπιπλο θ αντέξει τόσο βάρος?

WiSe
19-02-18, 11:19
2 τόνους????? Ο Χριστός και η Παναγία.

Χαλκομανια θα γινει το επιπλο!!!!!!!!

Νικολέτα
19-02-18, 13:33
Χαχαχα μέχρι πρότεινως ανησυχουσαμε για το σπίτι εάν θα αντέξει . Τώρα το έπιπλο έχει 4αρι σιδερενιο σκελετο κουτι απο μεσα κρταει μεχρι 3 τόνους οπως μας ειπαν . Και το σπίτι οκ θα ειναι συμφωνα με 3 μηχανικους για στατικα :)

WiSe
19-02-18, 16:41
Εμα λεω και γω........ συγγνώμη δε το ηξερα.

Εννοεις ενισχυμένο κοιλοδοκο μάλλον.

Ευχομαι να μην εχεις κανένα θεμα εστω και ετσι :)

stanisalus18
20-02-18, 08:19
Άντε με το καλό το νέο ενυδρειακι σου :D Τελικά από που τα πήρες δεν μας έγραψες. Και με τι κόστος. Έτσι για να ξέρουμε οι υπόλοιποι. Μονο αν θέλεις να το μοιραστείς αυτό μαζί μας βέβαια. Καλημέρα.

Νικολέτα
20-02-18, 18:17
Άντε με το καλό το νέο ενυδρειακι σου :D Τελικά από που τα πήρες δεν μας έγραψες. Και με τι κόστος. Έτσι για να ξέρουμε οι υπόλοιποι. Μονο αν θέλεις να το μοιραστείς αυτό μαζί μας βέβαια. Καλημέρα.

Ευχαριστώ πολύ :) . Τα τζάμια είναι απο εργοστάσιο με εργοστασιακές τρύπες , ιδέα δεν έχω πιο αυτό το ξέρει ο Νίκος από την dreamaquariums εδω στη Θεσσαλονικη . To κόστος ήταν 560 ευρώ όλα μαζί 15αρι , κοντρες και σαμπ .

ΔημήτρηςΤ
20-02-18, 18:51
Η τιμη νομιζω ειναι καλή.

Νικολέτα
28-02-18, 17:15
Καλησπέρα σε όλους σήμερα κολήθηκε το ενυδρείο μου . Σε γενικές γραμμές πήγαν όλα καλά το μόνο θέμα που έγινε απο ταχυτητα και βιασύνη ήταν να μας σπάσει στις δύο άκρες η μεσαία κάτω κόντρα . Στεναχωρέθηκα λίγο με αυτο . Αυτος που το κολήσε την άφησε απότομα πανω στη βάση και έφυγε μια λεπτή φετούλα γυαλί και από τις δύο πλευρές . Μου είπε να μην ανησυχω και οτι δεν θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό στο ενυδρείο και στην ασφάλεια . Δεν ξέρω εσείς τι λέτε ? Οπότε μέσα στην μεγάλη μου χαρά :D υπάρχει και αυτό το συνεφάκι με την ''σπασμένη'' κόντρα :( !!! Τέλοσπάντων προσπαθώ να το ξεχάσω ... , το μόνο που μένει τώρα από κολήμματα είναι να μπούν και οι πάνω κόντρες . Μου είπε σε 7 μέρες θα έρθει να τις βάλει και σε 15 μέρες απο σήμερα που κολήθηκε το ενυδρειο θα μπούν και οι σωληνώσεις για τη σύνδεση με το σαμπ . Ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές απλώς λίγο με στεναχώρησε η βιασύνη του και το σπασιματάκι στην κόντρα ελπίζω να μην γίνει κάτι άλλο στη συνέχεια .

Σας στέλνω και κάποιες φωτογραφίες .

1. http://prntscr.com/iky1vl

2. http://prntscr.com/iky29b

3. http://prntscr.com/iky2p3

4. http://prntscr.com/iky4xb

5. http://prntscr.com/iky58n

6. http://prntscr.com/iky5nt

7. http://prntscr.com/iky5yz

8. http://prntscr.com/iky6cc ( ο σφυκτήρας στην πάνω γωνία που βλέπετε δεν πιέζει απόλυτα το σφουγγαράκι αλλά νομίζω πατάει λίγο και πάνω στο τζάμι λέτε να αφήσει κανά σημάδι ? )

9. http://prntscr.com/iky6n4 ( Η κόντρα που βλέπετε στον πάτο στη μέση του ενυδρείου είναι αυτή που έσπασε λίγο στις δύο άρκες ..)

ΔημήτρηςΤ
28-02-18, 17:36
Άντε καλορίζικο Νικολέτα μου!!!!Ερώτηση 1 επάνω κόντρες θα μπούμε Δύο έτσι?????Ερώτηση 2 μεταξύ το ενυδρείο που πατάει???Δεν το βλέπω καθαρά.
Εννοώ μεταξύ γυαλιού κ επίπλου.

Νικολέτα
28-02-18, 17:59
Άντε καλορίζικο Νικολέτα μου!!!!Ερώτηση 1 επάνω κόντρες θα μπούμε Δύο έτσι?????Ερώτηση 2 μεταξύ το ενυδρείο που πατάει???Δεν το βλέπω καθαρά.
Εννοώ μεταξύ γυαλιού κ επίπλου.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου , επάνω κόντρες θα μπουνε νομίζω 5 εαν δεν κανω λάθος . Κάτω μπήκαν 9 μία μεγάλη στη μέση , δυο μακρυες κατα μήκος της πλάτης και της οθονης , δύο μικρότερες κατα μήκος των πλαινων και 4 μικρές τετράγωνες στις κάτω γωνίες .

Την δευτερη ερωτηση δεν την καταλαβα , που πατάει το ενυδρειο εννοείς ? Βάλαμε δύο τάβλες μελαμίνης χοντρές πάχους 2,5 cm πάνω σε αυτές πατάει το έπιπλό , πανω στο οποιο στρώσαμε ένα άσπρο πράγμα σαν αφρολέξ , οπως αυτο που έχουν τυλιγμένες της συσκευές ή τα ευαίσθητα υλικά . Αυτό βασικά αλλά δεν ξέρω πως λέγεται χαχα : http://prntscr.com/ikyy64 Και πάνω σε αυτο το υλικο πατάει το ενυδρειο . Ο πατέρας μου το έβαλε , λέει δεν γινόταν αλλιώς .

stanisalus18
28-02-18, 18:16
Στη θέση σου εγώ προσωπικά θα είχα νευριασει άσχημα και θα έκανα φασαρία με το που θα έβλεπα τους μάστορες να βιάζονται και να κάνουν ζημίες. Μια φορά στο φτιάχνουν, πληρώνονται για αυτό, οφείλουν να το κάνουν όπως πρέπει. Μια σωστή δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτό με το γδάρσιμο - χτυπηματάκι πάντως είναι αναπόφευκτο σε ενυδρεία τέτοιου μεγέθους όσο και να προσεχείς λόγω του όγκου και του βάρους. Δεν μπορώ να δω κάτι πάντως τώρα. Δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα μιας και είναι από μέσα. Αν θέλεις όμως βγάλε μερικές φωτογραφίες με τα χτυπήματα να τα δούμε. Επίσης, βγάλε μερικές και στις ενώσεις των τζαμιών.

Καλορίζικο :smt041:smt041:smt041

Dream Waters
28-02-18, 18:30
Aγαπητη μου Νικολλετα καλοριζικο αν και ειμαστε μονο στην αρχη!!!Βρε συ μην αγχωνεσαι για την κοντρα.Εφυγε μια φλουδιτσα 3 χιλιοστων απο το ακουμπημα.Μη λεμε ανακριβειες οτι εσπασε η κοντρα, προς Θεου.Ουτε να το σκεφτεσαι με την κολλα ποιυ μπηκε.Οπως και με το σφικτηρα δε προκειτε να παθει ζημια το κοσμημα σου!!!Νικολλετα επετρεψε μου να βαλω και μερικες φωτο 3D απο τo τελικο αποτελεσμα.Καλη μας συνεχεια!
https://imgur.com/Y8HQVwL
https://imgur.com/xwXWGkQ
https://imgur.com/dGnZ2tZ
https://imgur.com/szJOQyD
https://imgur.com/4YtRRFY

Artemisia
28-02-18, 18:39
Εγω το βλέπω σούπερ πάντως :D Να το χαρείς !! :D
Δεν είναι τίποτα αυτό μην φοβάσαι :D

Νικολέτα
28-02-18, 18:44
Στη θέση σου εγώ προσωπικά θα είχα νευριασει άσχημα και θα έκανα φασαρία με το που θα έβλεπα τους μάστορες να βιάζονται και να κάνουν ζημίες. Μια φορά στο φτιάχνουν, πληρώνονται για αυτό, οφείλουν να το κάνουν όπως πρέπει. Μια σωστή δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτό με το γδάρσιμο - χτυπηματάκι πάντως είναι αναπόφευκτο σε ενυδρεία τέτοιου μεγέθους όσο και να προσεχείς λόγω του όγκου και του βάρους. Δεν μπορώ να δω κάτι πάντως τώρα. Δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα μιας και είναι από μέσα. Αν θέλεις όμως βγάλε μερικές φωτογραφίες με τα χτυπήματα να τα δούμε. Επίσης, βγάλε μερικές και στις ενώσεις των τζαμιών.

Καλορίζικο :smt041:smt041:smt041

Κοίταξε δεν είμαι άτομο που θα κάνει φασαρία αλλά σίγουρα ένα λαθάκι θα γίνει το θέμα είναι να μην βιάζονται ήταν μέσα στην ένταση και τη βιασύνη αυτό λίγο δεν μου άρεσε κατα τα άλλα καλά ολά . Το θέμα είναι ότι κάτι να γίνει θα υπάρχει εγγύηση εφόρου ζωής μου είπε οποτε οτι γίνει τον φωνάζω και το φτιάχνει αυτός .

Ότι μπορέσα εβγαλα δεν ξερω εαν φαινονται καλά δεν το πολυ πλησιάζω γιατι φοβάμαι μην γίνει τίποτα χαχα

1. http://prntscr.com/ikzgm8

2. http://prntscr.com/ikzikv

3. http://prntscr.com/ikzirl

4. http://prntscr.com/ikziz1

5. http://prntscr.com/ikzj87

6. http://prntscr.com/ikzjhj

7. http://prntscr.com/ikzk24 ( μερικές από τις πάνω κόντρες )
Aγαπητη μου Νικολλετα καλοριζικο αν και ειμαστε μονο στην αρχη!!!Βρε συ μην αγχωνεσαι για την κοντρα.Εφυγε μια φλουδιτσα 3 χιλιοστων απο το ακουμπημα.Μη λεμε ανακριβειες οτι εσπασε η κοντρα, προς Θεου.Ουτε να το σκεφτεσαι με την κολλα ποιυ μπηκε.Οπως και με το σφικτηρα δε προκειτε να παθει ζημια το κοσμημα σου!!!Νικολλετα επετρεψε μου να βαλω και μερικες φωτο 3D απο τo τελικο αποτελεσμα.Καλη μας συνεχεια!
https://imgur.com/Y8HQVwL
https://imgur.com/xwXWGkQ
https://imgur.com/dGnZ2tZ
https://imgur.com/szJOQyD
https://imgur.com/4YtRRFY

Καλή μας αρχή και καλή μας συνέχεια Νίκο εύχομαι να βγει το αποτέλεσμα του 3D και ακόμη καλύτερο !!! Μέχρι στιγμής όλα καλά δεν το ακουμπάμε το θαυμάζουμε απο μακριά :D:D:D:D !!!
Εγω το βλέπω σούπερ πάντως :D Να το χαρείς !! :D
Δεν είναι τίποτα αυτό μην φοβάσαι :D

Γεία σου βρε Αρτεμισία :) . Ναι αν και δεν έχω βρει ακομή τα ψαράκια που ψάχνω χαχαχα μου φαίνεται θα ειναι ένα ενυδρειο μόνο με φυτά :P

ΔημήτρηςΤ
28-02-18, 19:51
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου , επάνω κόντρες θα μπουνε νομίζω 5 εαν δεν κανω λάθος . Κάτω μπήκαν 9 μία μεγάλη στη μέση , δυο μακρυες κατα μήκος της πλάτης και της οθονης , δύο μικρότερες κατα μήκος των πλαινων και 4 μικρές τετράγωνες στις κάτω γωνίες .

Την δευτερη ερωτηση δεν την καταλαβα , που πατάει το ενυδρειο εννοείς ? Βάλαμε δύο τάβλες μελαμίνης χοντρές πάχους 2,5 cm πάνω σε αυτές πατάει το έπιπλό , πανω στο οποιο στρώσαμε ένα άσπρο πράγμα σαν αφρολέξ , οπως αυτο που έχουν τυλιγμένες της συσκευές ή τα ευαίσθητα υλικά . Αυτό βασικά αλλά δεν ξέρω πως λέγεται χαχα : http://prntscr.com/ikyy64 Και πάνω σε αυτο το υλικο πατάει το ενυδρειο . Ο πατέρας μου το έβαλε , λέει δεν γινόταν αλλιώς .οκ αυτό με το αφρολεξ εννοούσα..το ενυδρείο φαίνεται ότι θα γίνει κούκλα.σ αυτό που σ ρώτησα για τις πάνω κόντρες ,ειναι αν θα μπούμε Δύο στο κέντρο κ οχι μια οπως κατω.

WiSe
28-02-18, 20:02
Με το καλο να τελειωσει! :)

Νικολέτα
28-02-18, 20:30
οκ αυτό με το αφρολεξ εννοούσα..το ενυδρείο φαίνεται ότι θα γίνει κούκλα.σ αυτό που σ ρώτησα για τις πάνω κόντρες ,ειναι αν θα μπούμε Δύο στο κέντρο κ οχι μια οπως κατω.

Μία μεγάλη θα μπει πάνω κάτω αντι δύο μικρές γιατι βολεύει πολύ καλύτερα και πρακτικά ! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές πράγματι θέλω να γίνει κουκλί και τέλειο εξάλου για αυτο μπήκα σε αυτη τη διαδικασία και είμαι τελειομανής από τη φύση μου χαχα

stanisalus18
26-03-18, 21:13
Καλησπερα, εχουμε καποιο νεο με το ενυδρειακι σου? :D