PDA

Επιστροφή στο Forum : φωτογραφηση ενδρειων


dracula7
12-12-05, 06:15
γεια σε ολους.καταρχην να πω πως δεν ειμαι σιγουρος αν το ποστ αυτο ειναι στην σωστη κατηγορια οποτε μεταφερτε το οπου πρεπει.θα ηθελα να ρωτησω,αν ξερει καποιοσ πως γωτογραφιζουμε ενυδρεια και ψαρια.με τι ταχυτητες κλειστρου με φλας η χωρις και γενικα σετινγκς ωστε να εχουμε την καλυτερη δυνατη ποιοτητα φωτογραφιας.για παραδειγμα δυσκολευομαι πολυ οταν φωτογραφιζω το ενυδρειο μου να βγαλω σωστα τισ μπουρμπουληθρες:).επισης ποιες ειναι οι καταλληλοτερες ρυθμισεις για την φωτογραφηση ψαριων.πιστευω οτι εχτος απο μενα θα υπαρχουν και αλλοι με αντιστοιχο "προβλημα" οποτε καλλο θα ταν να υπαρχει μια τετοια συζητηση

3leon
12-12-05, 07:37
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/general_information_greek.html

mikenuke
12-12-05, 09:47
για κοιτα και εδω:
ρυθμίσεις φωτογραφικής μηχανής (http://greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=5053&highlight=%F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%E9%F3%E7)

Forum με θεμα την φωτογραφιση ενυδρειων! (http://greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8896&highlight=%F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%E9%F3%E7) σε αγγλικη γλωσσα ομως.

ΠΑΝΟΣ
12-12-05, 10:31
Με κινητό μπορεις να βγάλεις σχετικά καλές φωτογραφίες. Τις στέλνεις και τις αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου .(με email ,imode,καλώδιο συνδεσης κινητού με υπολογιστή.)

mikenuke
12-12-05, 11:01
Ενταξει Πανο, μην τα κανουμε ολα ισα κι ομοια!
Για την οθονη του κινητου μπορει να ειναι καλη η ποιοτητα της φωτογραφιας απο ενα κινητο, αλλα δεν μπορουμε να πουμε οτι αυτο ειναι που αναζητουμε!

dracula7
12-12-05, 11:29
ο λογος που εκανα το ποστ ειναι γιατι παρατηρω κατι παραδοξο. η ποιοτητα των φωτογραφιων που βγαζω με την ψηφιακη των 5 μεγαπιξελ δεν ειναι η καλυτερη δυνατη.αντιθετα πολλες φορες οι φωτογραφιες που βγαζω απο την φωτογραφικη 2 μεγαπιξελ του κινητου μου,αποτυπωνουν καλυτερα τα χρωματα αλλα χανουν στη αναλυση!!η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι ειδικος στην φωτογραφια αλλα οι πιο πολλες προσπαθειες για να βγαλω καλες φωτο με την ψηφιακη απετυχαν.ευχαριστω για τις απαντησεις

Pritanis
12-12-05, 21:47
και εγω το ιδιο προβλημα εχω... Δεν μπορω να πετυχω χρωμα σωστα... ΜΕ το φλας τα χρωματα βγαινουν ψυχρα, χωρις φλας βγαινουν τα παντα θολα.....Η αναλυση ειναι καλη μεν αλλα τα χρωματα απογοητευτικα.....

mikenuke
12-12-05, 22:23
Για την αποδοση των χρωματων θα πρεπει να παιξετε με το WB=white balance εκει θα βρειτε ρυθμισεις για διαφορους τυπους λαμπων,στην φθοριου θα επρεπε να ειναι η σωστη ρυθμιση, ομως πολλες φορες λογω των ιδιοτητων που εχουν οι λαμπες ενυδρειου (φασμα, θερμοκρασια) μπορει να αποδιδει καλυτερα και μια ρυθμιση για ηλιολουστη μερα, για παραδειγμα.

Για το προβλημα των θολων φωτογραφιων οταν δεν χρησιμοποιειτε φλας, φταει η αργη ταχυτητα που ρυθμιζεται αυτοματα οταν την εχετε σε mode snapshot (point 'n' shot).
σ'αυτη την περιπτωση το πρωτο που πρεπει να κανετε ειναι χρησιμοποιησετε τριποδο!Οσο και σταθερο να πιστευετε οτι ειναι το χερι σας δεν ειναι οσο ενα στιβαρο τριποδο.
Το δευτερο ειναι να ανεβασετε την ευαισθησια του ASA γνωστο και πλεον διαδεδομενο ως ISO, συνηθως οι προρυθμισεις ειναι στο 100 , οι απλες μηχανες θα εχουν μεχρι 400-500, ακριβοτερες μηχανες θα εχουν μεχρι και 1600.Σ'αυτη την ρυθμιση επιτυγχανουμε υψηλοτερες ταχυτητες φωτογραφισης με μεγαλυτερη πιθανοτοτητα παγωματος του θεματος, αλλα κανουμε υποχωρησης στο ποιοτητα της φωτογραφιας, στο φιλμ λεγαμε οτι ειχαμε μεγαλυτερο κοκκο, στο ψηφιακο εχουμε περισσοτερο θορυβο.
Μια αλλη πιθανοτητα για τις θολες φωτο ειναι η αδυναμια της μηχανης σας να νεταρει πισω απο το τζαμι του ενυδριου, τοτε θα πρεπει να εστιασετε με manual mode, αν δεν εχετε manual mode, κανετε το εξης trick...εστιαζετε εκτος ενυδρειου σε ενα αντικειμενο με ιδια αποσταση με το θεμα-ψαρι σας και με το κουμπακι πατημενο για να κανει lock την εστιακη αποσταση σημαδευετε το ψαρι και ταρβατε την φωτο!

αυτα τα λιγα, βασικα πραγματακια.ειναι ενα μεγαλο θεμα, που θελει πολυ αναλυση.Ισως μου δωσατε ιδεα για ενα αρθρο στο περιοδικο.

Α και που ειστε!
ΠΑΝΤΑ τραβαμε φωτογραφιες με καθαρα τζαμια, μεσα εξω.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ με σβηστα φωτα στο δωματιο!Για να εξαλειψουμε τις ανακλασεις και να τονισουμε των φωτισμο του ενυδρειου.

harris
13-12-05, 10:26
Ορισμένες μηχανές έχουν και preset white balance οπότε αν έχετε μια λευκή επιφάνεια κάπου στο ενυδρείο σας ή μπορείτε να βάλετε μια μικρή πλαστικοποιημένη επιφάνεια μέσα για λίγο να μετρήσει η μηχανή τότε θα έχετε ακρίβεια στην θερμοκρασία του χρώματος.

Να χρησιμοποιείτε και το macro mode της μηχανής σας για κοντινά.

Επίσης ένα πολωτικό φίλτρο μειώνει τις αντανακλάσεις από το τζάμι.

mikenuke
13-12-05, 11:27
Επίσης ένα πολωτικό φίλτρο μειώνει τις αντανακλάσεις από το τζάμι.
Δυστυχως ομως το πολωτικο φιλτρο κοβει αρκετα στοπ φωτισμου και πεφτουμε παλι στο μειονεκτημα του χαμηλου φωτισμου.
Οποτε πιστευω τα σβηστα φωτα ειναι μονοδρομος.