Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Την γνώμη σας σε DIV CO2

ΠΑΝΟΣ
11-12-05, 12:23
Γεια σε όλους.
Μόλις τελείωσα την DIV CO2 σύμφωνα με τις οδηγίες πολλών από σας που διάβασα και την έχω αφήσει να στεγνώσει η σιλικόνη .Προβληματίστηκα αρκετά σχετικά με πως θα κάνω καλή ανάμιξη του CO2 . Έχω εσωτερικό φίλτρο. Σκέφτηκα να τοποθετήσω το σωληνάκι κάτω από τα φίλτρα στον χώρο που κάνει αναρρόφηση ο κυκλοφορητής όπως στην συνημμένη εικόνα . Νομίζω είναι η καλύτερη λύση . Με τα βακτηρίδια που είναι από πάνω έχω μάθει ότι δεν επηρεάζονται .Το έντονο ρούφηγμα και το ταρακούνημα του νερού σ` εκείνο το σημείο καθώς περνά από την φτερωτή καλό κάνει.
Κάτι καλύτερο ; Εσείς τι λέτε; Μήπως τις φυσαλίδες δεν τις τραβήξει ο κυκλοφορητής αλλά ανέβουν προς τα πάνω στον χώρο των φίλτρων;

Tolis
11-12-05, 12:36
Αν ανεβουν στον χωρο των φιλτρων θα γινει ακομα καλυτερη διαχυση.

georgesa
16-12-05, 20:52
Σημερα τροποποιησα το diy CO2 συστημα που ειχα και που ειχα τοποθετησει αρχικα την εξιδο των φυσαλλιδων μεσα στο φιλτρο λιγο μετα απο τον υαλοβαμβακα.
Βρηκα λοιπον σε ενα καταστημα κατι σαν διαχυτηρα( eheim εχει κατι σα μπουκαλακι με ενα βιδωτο καπακι απο πανω και στη βαση του καπακιου εχει πρασαρμοσμενο μαζι με μια φλατζα ενα πλακε λεπτο πορολιθο).
Αφου το προσαρμοσα με τα αλλα σωληνακια αρχισε να λειτουργει και πλεον εβγαζε μεσα απο το πορολιθο αντι για μια φυσαλλιδα,εκατονταδες αλλες πολυ μικρες οι οποιες φυσικα οδηγουνταν στην επιφανεια,αλλα εχω την εντυπωση οτι πολλες απο αυτες προλαβαιναν να διαλυθουν.
Δε ξερω για το τελικο αποτελεσμα στα φυτα ,θα δω σε λιγο καιρο και θα σας πω.