Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου (WiSe)

Σελίδες : [1] 2

WiSe
21-11-17, 20:18
Πληροφορίες

Διαστάσεις: εξωτερικες: 100χ40χ50
Όγκος: 180 (165 καθαρο)
Κατηγορία: ?

Φυτά: limnophila sessiliflora, ludwigia repens, anubia lanceolata, Vallisneria, Spiky moss

Ψάρια / Άλλα είδη: 1 Ζευγαρι (1 Scalare black marble , 1 Scalare black smokey), 2 Chinese golden algae eater (Gyrinocheilus aymonieri)

Διακοσμητικά υλικά: μολυβι χαλικι 2-4mm στις ακρες, στη μεση μαυρη αμμος χαλαζιακη, ριζες μικτες, 1 πετρα μικρη λευκη μη ασβεστολιθικη
Φόντο: διαμπερες
Φωτισμός: 2χ Τ5 36w
Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες
Φιλτράρισμα: εσωτερικο φιλτρο fluval 600l/h
Θερμοστάτης: 200w
Λίπανση: Easy Life kallium-potassium
Παροχή CO2: οχι

Παράμετροι:

pH: 6,4
Γενική σκληρότητα (GH): ~9
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):συντομα
Νιτρώδη (ΝΟ2):συντομα
Νιτρικά (ΝΟ3):συντομα
Αλλαγές νερού: 15% μια φορα τη βδομαδα
Θερμοκρασία: 26 σταθερο
Άλλες πληροφορίες: Δε το λες και αμαζονιου... το λες και λιγο μπερδεμα αλλα ειναι του γουστου μου και σιγα σιγα προστηθεντε φυτα κ ισως καποιες ριζες. Καθε προταση δεκτη.

Καλησπερα και παλι σε ολους.

Μολις σημερα το πρωι αποχωρίστηκα τα δυο αρσενικα μου black marble και εμεινε το ζευγαρακι. Νομιζω εχει βελτιωθει σε σχεση με την αρχη. Καθε προταση δεκτη.

Τι συγκατοικους λετε να βαλω με το ζευγαρι? Δεδομενου και της ισως επιθετικης συπμεριφορας κατα την αναπαραγωγη.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/23783633_1694937213901617_768193426687209737_o.jpg ?oh=03831056bdd023b81f91e3a8799d09d4&oe=5A9376A5

Κλεόβουλος
21-11-17, 21:50
Εγώ βλέπω ότι το προσπαθείς και η βελτίωση σε σχέση με το πρώτο θέμα σου που είχα δει είναι μεγάλη :smt045
Στα νερά βέβαια που κολυμπάς δεν είμαι και ο πιο ειδικός αλλά θεωρώ ότι το κόλλημα που έχεις με τα σκαλάρια σε εμποδίζει να φτιάξεις κάτι σωστό (στα έχουν πει).

WiSe
21-11-17, 22:06
Σε ευχαριστω. Η αληθεια ειναι οτι προσπαθουσα να χωνεψω οτι πρεπει να βγουν τα σκαλαρια και να παρουν το δρομο που πηραν τα δυο σημερα που χαριστηκαν στο πετ σοπ φιλης κ θα βρουν αλλη στεγη. Αλλα οταν εγινε το ζευγαρι αλλαξα αποψη. Το γκρι, το οποιο το ειδος του δε μπορω να το βρω με τιποτα, ειναι απιστευτα ηρεμο. Σημερα απο το πρωι που ειναι μονα τους κολυμπανε μαζι σε ολο το ενυδρειο. Ειναι χαρμα.... Ειμαι πολυ αισιοδοξος οτι μπορω να φτιαξω κατι σωστο. Διαβαζω συνεχεια (τελικα) κ καμια φορα ξεχνιεμαι μεχρι αργα το βραδυ. Η σκληροτητα ειναι οριακη αλλα θα παιξω με λιγο τυρφη μαλλον σε μικρο φιλτρακι εξτρα. Περιμενω κ ενα φιλο να ξεκινησει ενα 400 λιτρο να παραγγειλουμε σετ τεστ απεξω.

insidious
21-11-17, 22:15
Φιλε μου, τα σκαλαρια δεν εχει σχεση που ειναι ζευγαρι. Θελουν κοπαδακι και ΥΨΟΣ στο ενυδρειο. Εσυ μπορει να εχεις ολη τη καλη διαθεση να τους φτιαξεις καλο περιβαλλον ομως οι απαιτησεις τους ειναι αλλες :)
Σιγουρα μπορεις να βρεις ενα ζευγαρακι απο καποιο ψαρακι που θα ειναι ανετα στα λιτρα σου.
Αυτο ομως ειναι δικη σου επιλογη.
Ομορφο το ενυδρειο εχει προοπτικη!

Diskus fan
21-11-17, 23:13
Ζευγάρι είναι όταν... έχουν κάνει αναπαραγωγή με γόνιμα αυγά ή υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, από τους διαφορετικούς γεννετικούς σωλήνες.
Εάν και τα 2 ψάρια είναι θηλυκά... μπορεί να γεννήσουν αυγά.-

WiSe
22-11-17, 02:20
ή υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, από τους διαφορετικούς γεννετικούς σωλήνες.

:smt023

Τωρα που ειναι μονα τους παιζει να προσπαθησω να δουμε κ κανα γονο! :) Αισιοδοξο ναι μεν αλλα που ξερεις!
-------------------------

Τι συγκατοικους λετε να βαλω με το ζευγαρι? Δεδομενου και της ισως επιθετικης συπμεριφορας κατα την αναπαραγωγη.

Εχει κεφι να πει κανεις καμια γνωμη ή επειδη εχω σκαλαρια σε 160 λιτρα ειμαι αναξιος των συμβουλων σας στη συγκεκρημενη ερωτηση? :smt102

Τάκης
22-11-17, 08:19

Εχει κεφι να πει κανεις καμια γνωμη ή επειδη εχω σκαλαρια σε 160 λιτρα ειμαι αναξιος των συμβουλων σας στη συγκεκρημενη ερωτηση? :smt102
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=1028729&postcount=10

WiSe
22-11-17, 09:28
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=1028729&postcount=10

Συγκατοικοι δε σημαινει αλλα ψαρια μονο! πωρε παρακαλετο. νταξει

Τάκης
22-11-17, 09:37
Τι άλλο σημαίνει συγκάτοικοι ;
Πέτρες ; :)

rottbea
22-11-17, 09:51

Το θεμα ειναι νομιζω η συζητηση και ευρεση λυσεων.Αν επιμενουμε κ λεμε τα δικα μας δεν θα βγαζουμε ακρη.Πες σε παρακαλω τι ακριβως ζητας κ θες.

WiSe
22-11-17, 10:06
Το θεμα ειναι νομιζω η συζητηση και ευρεση λυσεων.Αν επιμενουμε κ λεμε τα δικα μας δεν θα βγαζουμε ακρη.Πες σε παρακαλω τι ακριβως ζητας κ θες.

εγω δε βλεπω καμια συζητηση. βλεπω μια λουπα. αν δε μπαινουν αλλοι συγκατοικοι θα κατσω με τα σκαλαρια το ζευγαρι αφου βλεπετε επιμενω. θα μπει καμια γαριδα? κανα σαλιγκαρι? κανα κορι? ή κατι βυθου?.

θελω "βλακωδως" να κρατησω τα σκαλαρια. δε μπορουν ολα? οκ. το ζευγαρι για αρχη κ οσο παει τι δε γινεται κατανοητο? :)

Τάκης
22-11-17, 10:11
Θες να ακούσεις αυτό που θες ;
ή αυτό που πρέπει κατά κοινή ομολογία ;

rottbea
22-11-17, 10:22
εγω δε βλεπω καμια συζητηση. βλεπω μια λουπα. αν δε μπαινουν αλλοι συγκατοικοι θα κατσω με τα σκαλαρια το ζευγαρι αφου βλεπετε επιμενω. θα μπει καμια γαριδα? κανα σαλιγκαρι? κανα κορι? ή κατι βυθου?.

θελω "βλακωδως" να κρατησω τα σκαλαρια. δε μπορουν ολα? οκ. το ζευγαρι για αρχη κ οσο παει τι δε γινεται κατανοητο? :)
Καραρχην δεν ειναι ωραιο το υφος σου.Νομιζεις οτι δεχεσαι επιθεση και κανεις επιθεση!Θες να ριξουμε τους τονους για να βοηθηθουμε?

WiSe
22-11-17, 10:33
Καραρχην δεν ειναι ωραιο το υφος σου.Νομιζεις οτι δεχεσαι επιθεση και κανεις επιθεση!Θες να ριξουμε τους τονους για να βοηθηθουμε?

Υφος και επιθεση? ε δε νομιζω! Πιο πολυ χαβαλε το κανω παρα επιθεση! Η γεννια μας κινειται μεσα στα φορα εκτος των αλλων. πανω κατω κατι ξερουμε ολοι για το πως κινουνται τα ποστ κλπ. εκανα τοσες ερωτησεις κ απαντηση δε πηρα. No worries man. :rolleyes:

Τάκης
22-11-17, 11:15
εκανα τοσες ερωτησεις κ απαντηση δε πηρα.
Μα καλά, πόσες απαντήσεις πρέπει να πάρεις ;
Δεν έχει απαντηθεί το ερώτημά σου ;
Και σε ξαναρωτάω
θες να ακούσεις αυτό που θες ;
ή αυτό που πρέπει ;
Και αυτά στα λέει κάποιος που είχε κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη
και είχε ακριβώς τις ίδιες επιθυμίες.
Και τώρα βλέπω τι ήθελα και γελάω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74154
Για αυτό συμβιβάσου με τον εξοπλισμό σου, αλλιώς φτιάξε άλλον

WiSe
22-11-17, 11:38
Νταξει καταλαβαινεις οταν καποιος εχει πληρωσει μεγαλα σκαλαρια (13-15cm υψος) κ εχει κ μια συζυγο (2η παραμετρος) που τα εχει λατρεψει, ειδικα τωρα που ειναι ζευγαρι, κ με το στανιο εφυγαν τα δυο κ με γκρινια (εκει παει το βλακωδως)... ψαχνω λυσεις να μεινουν μονο τα δυο τους με καποιες προσθηκες χωρις προβληματα. Καμια γαριδα cherry ή κανα apple snail. Γουσταρει το χομπυ το γυναικακι μου κ με βοηθαει κιολας στις αλλαγες κ για οτι χρειαστω μου παιρνει πραγματα επειδη κατεβαινει Πειραια.... πως να της χαλασω χατηρι? Με πιανεις τωρα?

Δεν ειμαι χαζος βρε παιδακι μου ειναι κ αλλοι οι παραμετροι! Απο οτι διαβαζω πρεπει να ειμαι κ ο μονος που δε τρωει παντοφλα για το ενυδρειο αλλα το αντιθετο! χαχαχαχαχαχα

rottbea
22-11-17, 11:50
Γαριδες θα γινουν μεζες!
Κανενα σαλιγκαρι βαλε.

WiSe
22-11-17, 11:54
Γαριδες θα γινουν μεζες!
Κανενα σαλιγκαρι βαλε.

Αυτος εισαι! :smt023 Θα βαλω κ καμια ανουμπια νανα και κανα κερατοφυλλο να προχωρησω λιγο με τα φυτα στις ακρες.

Για το κεντρο που ειναι λιγο κενο προτεινετε κατι ή το αφηνω ετσι για κολυμπι?

Αμα καποια στιγμη φυγουν τα σκαλαρια εδω θα ειστε να τα ξαναπουμε για τη ψαροσυνθεση.

Ευχαριστω!

rottbea
22-11-17, 11:57
Αμα καποια στιγμη φυγουν τα σκαλαρια εδω θα ειστε να τα ξαναπουμε για τη ψαροσυνθεση.

Παντα με χιουμορ και με καλη διαθεση:p
Ευχαριστω![/QUOTE]
Να εισαι καλα.

WiSe
22-11-17, 11:59
Ναι ρε φιλαραρακι μου δεν εχουμε να χωρισουμε κ κανα οικοπεδο! :mrgreen:

Τάκης
22-11-17, 12:09
Είναι καλύτερα να εξηγήσεις στη γυναίκα σου
πως το κάθε ζωντανό θέλει τον κατάλληλο χώρο
όπως πχ δεν θα πάρεις ποτέ ένα πουλάρι στο διαμέρισμα σου, και ας είναι μικρό,
ούτε ένα Θιβετιανό Μαστιφ.
έτσι και στα ψάρια,
όπως δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χρυσόψαρο σε γυάλα , παρόλο που αυτό έχει περάσει στην αντίληψη των περισσοτέρων,
έτσι και τα σκαλάρια θέλουν τον αναγκαίο χώρο, διάκοσμο , ομάδα και συγκάτοικους

WiSe
23-11-17, 02:23
:smt023
Προστεθηκαν 2 corydoras sterbai δοκιμαστικα κ το σ/κ θα κοιταξω για apple snails. Ουτε που τα ειδαν που μπηκαν. Θα δω αντιδρασεις κατα τη περιοδο αναπαραγωγης ωστε να μπουν αλλα 4. Πεταξα κ μια ταμπλετα μολις εκλεισα τα φωτα να φανε τα κορι κ τη κλεβουν τα σκαλαρια.... αχορταγα....

KostasGR
23-11-17, 14:42
Βάλε μερικά ακόμα cory να αισθανθούν πιο άνετα μέσα σε κοπάδι.

Άλλα ψάρια μη βάλεις αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή από το ζεύγος των σκαλαριών, και γιατί θα γίνουν επιθετικά και γιατί τα άλλα θα κυνηγούν τον γόνο και δεν θα έχειε επιτυχές μεγάλωμα. Όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή τους και να δεις συμπεριφορές κτλ κατά το μεγάλωμα μικρών.

WiSe
24-11-17, 19:43
Βάλε μερικά ακόμα cory να αισθανθούν πιο άνετα μέσα σε κοπάδι.

Άλλα ψάρια μη βάλεις αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή από το ζεύγος των σκαλαριών, και γιατί θα γίνουν επιθετικά και γιατί τα άλλα θα κυνηγούν τον γόνο και δεν θα έχειε επιτυχές μεγάλωμα. Όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή τους και να δεις συμπεριφορές κτλ κατά το μεγάλωμα μικρών.

Σημερα μπηκαν αλλα 4, το συνολο 6 cory. Ο βυθος απεκτησε πολυ κινηση κ ειναι πανεμορφο το σκηνικο.

Με δυσκολευει ομως λιγο το ταισμα τους. Ελπιζω να βρω τη λυση. Αν καποιος εχει να προτεινει κατι, καλοδεχουμενο.

Πολυ δυσκολα στο ενυδρειο μου θα δω γονους, δεν εχω τις καταλληλες συνθηκες γιαυτο. Ισως το προσπαθησω αργοτερα αλλα δεν εχω την απατηλη εντυπωση οτι θα μπορεσω να κανω κανονικη αναπαραγωγη.

Τωρα εχω λιγο θεμα με τη τριχοειδη αλγη. Οχι πολυ.... αλλα τη βλεπω. Προς το παρον την αφαιρω με το χερι απο τις βαλισνεριες.

KostasGR
24-11-17, 19:45
Σημερα μπηκαν αλλα 4, το συνολο 6 cory. Με δυσκολευει ομως λιγο το ταισμα τους. Ελπιζω να βρω τη λυση. Αν καποιος εχει να προτεινει κατι, καλοδεχουμενο.

Πολυ δυσκολα στο ενυδρειο μου θα δω γονους, δεν εχω τις καταλληλες συνθηκες γιαυτο. Ισως το προσπαθησω αργοτερα αλλα δεν εχω την απατηλη εντυπωση οτι θα μπορεσω να κανω κανονικη αναπαραγωγη.Μην σε αγχωνει το τάισμα, θα μάθουν να τρώνε. Ρίχνετε λίγο παραπάνω στην αρχή.

WiSe
25-11-17, 12:15
Μην σε αγχωνει το τάισμα, θα μάθουν να τρώνε. Ρίχνετε λίγο παραπάνω στην αρχή.

Ναι ετσι κανω, χωρις να το παρακανω ομως.

Επεσε κ κλαδεματακι σημεα και μετατφυτεψη. Περιμενω μια συγκεκρημενη ριζα που εχω παραγγειλει κ θα μπουν κ καποιες νανοανουμπιες :)

WiSe
30-11-17, 12:49
Εχω στο μυαλο μου τον βυθο για τα Cory
ο οποιος αν κ κανενα δεν εχει τραυματιστει ή χασει μουστακια,
οπως μου ειχατε γραψει ειναι ακαταλληλος.

Εχω δυο ιδεες στο μυαλο μου.

1) να βρω καποιο φυτο ευκολο οπως τα υπολοιπα που εχω
για να καλυψει την υπαρχουσα αμμο που ειναι περιπου 1-2mm (νομιζω)
κ να κανει ενα ομορφο πρασινο "χαλακι" για να μην χρειαστει να αδειασω τελειως το ενυδρειο.
Ποιο φυτο προτεινετε?

2) Να αδειασω ολο το βυθο κ να μπει ψιλοκοκη μαυρη αμμος χαλαζιακη.

Θα ηθελα τις προτασεις σας.
Τα Bolivian ram θα ηταν μια καλη αντικατασταση των σκαλαριων?
Συνυπαρχουν καλα με τα κορι κ τους κινεζους που εχω?

Εως ποσα μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου?

απο οτι διαβασα θελουν σκιερο μερος.
Οποτε μπορω να βαλω τις βαλισνεριες αριστερα να δημιουργουν σκια
και τα υπολοιπα φυτα δεξια... τι λετε?

Τάκης
30-11-17, 14:24
Μη περιμένεις να τα δεις χωρίς μουστάκια σε λίγες ημέρες,
απλά τραυματίζονται σιγά σιγά,
αν τα χάσουνε σε τόσο λίγες ημέρες τα πράγματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά.
Αρα η λύση αντικατάστασης του βυθού θεωρώ πως είναι απαραίτητη,
το να καλύψεις το βυθό με φυτά δεν θα λύσει και τόσο το πρόβλημα
γιατί το συγκεκριμένο είδος ψαριού θέλει βυθό.
Δεν είναι κακιά ιδέα να βάλεις Bolibian Ram
μη ξεχνάς όμως πως και αυτά είναι κιχλίδες.
Γενικά όμως δεν είναι όπως τα σκαλάρια.
Να έχει όμως υπόψη σου πως και αυτά όταν γεννήσουν θα είναι επιθετικά κάτα κάποιο τρόπο
και επειδή θα κινούνται χαμηλά στο βυθό μπορεί να ενοχλήσουν τα Κορυ
http://www.seriouslyfish.com/species/mikrogeophagus-altispinosus/
και αυτά να ξέρεις πως θέλουν άμμο στην βυθό.
Θα σου πρότεινα να δεις και κάτι άλλο
μπορείς να βάλεις μια ομάδα από καμια 10αρια ή και παραπάνω Buenos Aires Tetra,
από τα πιο μεγαλόσωμα Tetra
http://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-anisitsi/
κινούνται από τη μέση και πάνω του ενυδρείου,
κινούνται διαρκώς,
είναι και λίγο πειραχτήρια αλλά πιο πολύ μεταξύ τους
χωρίς όμως να είναι όπως τα σκαλάρια

WiSe
30-11-17, 14:39
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση Τακη.

Ψαχνω συνεχεια στο φορουμ αλλα λιγο δυσκολευομαι να συνδιασω καποιες πληροφοριες γιαυτο ρωταω....

Αυτα εχω δει: http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/amerikanikes-kixlides/microgeophagus-altispinosa-6cm/

Μπορω να βαλω μονο αρσενικα ραμ για να μην εχουμε διαμαχες ή θελουν κ το θυλικο τους?
Μεχρι ποσα μπορω να βαλω στα λιτρα μου?
Λες οτι θα εχουν τοσο σοβαρο θεμα με τα κορι?
Να δω καποιο αλλο ειδος ετσι φανταχτερο? :D

Δυστυχως εχω κ μικρο φιλτρο. Fluval U3 ....
Νομιζω οτι ειναι εντελως ακυρο για τα λιτρα μου
κ μεχρι να αλλαχθει δεν θα φορτωσω πολυ τη γυαλα μου.

Λογικα αυριο μεθαυριο θα παω να προμηθευτω την αμμο απο Ερμη
μιας και εχω τη τυχη να τον εχω διπλα μου.
Ποσα κιλα θελω λες? 20?

Οποτε παμε για δευτερη ανακαινηση..... :smt073

Ελπιζω να ειναι κ η τελευταια...... Να παρει το δρομο του επιτελους.

Το χω χεσει

Τα τετρα δε μαρεσουν καθολου......

Τάκης
30-11-17, 14:56
Και πας για φιλτρο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
με το U3 δεν θα κάνεις δουλειά
και βάλε και ζευγάρια
μη τα αφήνεις έτσι, προσωπικά δεν μου αρέσει μόνο ένα φύλο
Για Ram θα πρέπει να βάλεις μια ομαδούλα από 8-10 ψαράκια,
αλλά θα έχεις και τα Κορυ και να μη βάλειις κάτι άλλο

WiSe
30-11-17, 15:35
Και πας για φιλτρο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
με το U3 δεν θα κάνεις δουλειά
και βάλε και ζευγάρια
μη τα αφήνεις έτσι, προσωπικά δεν μου αρέσει μόνο ένα φύλο
Για Ram θα πρέπει να βάλεις μια ομαδούλα από 8-10 ψαράκια,
αλλά θα έχεις και τα Κορυ και να μη βάλειις κάτι άλλο

Ουφ..... αστα. Νομιζα οτι ειχα το μεγαλο το εσωτερικο κ μολις ειδα το κουτι που ειχα μαζι με κατι αλλα κουτια κ το διαβασα μου πεσανε τα μαλλια......

Αυτα λεω. Κ μικρα κ μπορουν να γινουν κοπαδακι...

http://www.seriouslyfish.com/species/mikrogeophagus-ramirezi/

Αρα εχουμε 6 κορι 8-10 απο αυτα κ δυο golden. Νομιζω εκλεισε το θεμα κ παω για εκει.
ειδα το FLUVAL 206. Νομιζω ειμαι οκ με αυτο.

Τάκης
30-11-17, 16:47
κατσε,
ποια golden λες ;
----------------------
Ξαναδιάβασα το θέμα σου
και το είδα πως έχεις Chinese golden algae eater
Τωρα για αυτά τι να σου πω, διαολοψαρα :)
Αν μπορείς βγαλε τα, είναι πολύ πειραχτήρια
και αν γεννήσουν τα Ραμ, θα πέσει ξύλο

WiSe
01-12-17, 01:35
ΟΚ..... :smt105 :(

Με το Fluval 206 ειμαι οκ ή να παρω το 306?
Θα βαλω πρωτα αμμο φιλτρο σωστο θα το αφησω να στρωσει σωστα κ μετα θα μπουν.....
γυρισα σπιτι λιγο αργα σημερα... βρηκα τη κανελα να εχει πιασει μια σαν μουχλα-αλγη κ τα τζαμια κατι κουκιδες.... την εβγαλα κ την πεταξα. κριμα κ ειχε παει χρωμα το νερο το πρωι κ μαρεσε.

Τάκης
01-12-17, 07:49
Γιατί την πέταξες βρε,
δεν είναι τίποτα αυτή η άσπρη γλίτσα,
είναι μύκητας που πιάνουν τα καινούρια ξύλα
φεύγει μόνη της .
Βάλε άλλη κανέλα, 5-6 ξυλαράκια,
αν πιάσει γλίτσα και σε ενοχλεί , πλύνε τες στη βρύση και βάλτες πάλι.
Οι κουκίδες στα τζάμια είναι άλγη μάλλον.
Φίλτρο όσο πιο μεγάλο , τόσο πιο καλό

WiSe
01-12-17, 17:59
Λεω κ γω... νταξει θα βαλω αλλη. Ηταν καθαρισμενα τα τζαμια οταν μπηκε....
Σε μια μερα βγηκε αυτη η αλγη... τεσπα No problem

Ναι θα κοιταξω για το 306 γιατι τα ραμ θελουν καλη φιντρανση κλπ.

Πηγα σημερα πρωι Ερμη κ πηρα τη πιο ψιλη μαυρη που ειχε με κοκομετρια 0,6-1,2 δεν ειχε πιο ψιλη....
Ελπιζω να ειναι οκ για τα κορι. ε?
Τελικα χρειαστηκαν 25 κιλα αμμος για ολο το πατο (εφυγε ολο το παλιο χαλικι-αμμος δεν εμεινε τιποτα).
Εμεινε κ ενα 5κιλο καβατζα, καθαριστικε κιολας....
Αλλαξε κ η διαρρύθμιση των φυτων με τις Βαλισνεριες αριστερα να δημιουργουν σκια
κ ολα τα αλλα δεξια...
ωραιο εγινε αλλα θελει κ αλλα φυτα να γεμισει:)
Δε ξανακανω αλλη ανακαινηση!

Αψογη η μαυρη αμμος.... ομορφυνε λιγο ακομα γενικα :D

Τάκης
01-12-17, 18:07
Αντε βάλε και καμια φωτογραφία να χαζέψουμε και εμείς :)

WiSe
01-12-17, 18:23
Απο αυριο σιγουρα Τακη μου να εχει ξεθολωσει! :D
Καποιος μου ειπε οτι θελει 100 λιτρα ανα ζευγαρι τα ραμ.... :smt120

RUtalking2ΜΕ
02-12-17, 01:17
Μη τρελένεσαι τόσο με την κοκκομετρία και ψιλό χαλίκι κάνει. Οι βιότοποί τους είναι περισσότερο χαλικολασπουριά παρά άμμος. κρύβε τους μέσα στην άμμο- μιας και την επέλεξες - αραιά και που την τροφή για να κάνεις χάζι. Τα ραμ είναι ένα ζευγάρι στα 80 - 100 λίτρα. Στα λίτρα σου μπορείς 2 ζευγάρια και κανα-δυό θυληκά παραπάνω, ένα κοπαδάκι τέτρα για ψηλά κι ένα ανσιστρους στον βυθό και είσαι κομπλέ.
Φίλτρο ενοείται το 306 γιατί κάποια στιγμή πέφτει η απόδοσή τους και το 206 θα σου πέσει λίγο για τα λίτρα σου.
Καλή συνέχεια.

WiSe
02-12-17, 11:26
Να δω πως θα ξεχωρισω τα θυλικα στο καταστημα που θα παω οταν θα παω σε τοσο μικρη ηλικια....

Μετα τη τελευταια ανακαινηση φαινεται λιγο αδειο αλλα ειναι στο προγραμμα κ αλλα φυτα φυσικα.
Ισως καποιες κρυπτοκορινες ανουμπιες κλπ.... καθε προταση δεκτη.
Τα moss στη ριζα ελπιζω να μου δωσουν το αποτελεσμα που πρεπει...
Οι βαλισνεριες θα μεγαλωσουν κ θα μας δωσουν τη σκια που θελουν τα ραμ.

88815

88816

George A
02-12-17, 12:58
[QUOTE=WiSe;1029733]Να δω πως θα ξεχωρισω τα θυλικα στο καταστημα που θα παω οταν θα παω σε τοσο μικρη ηλικια....

Αν θυμάμαι καλά νομίζω ότι τα θηλυκά έχουν περιμετρικά και μέσα στην κεντρική μαύρη βούλα στον θώρακα ιριδίζουν στίγματα, ενώ στα αρσενικά είναι σκέτη μαύρη

WiSe
02-12-17, 14:14
Επίσης εχουν ροζ-κοκκινη κοιλια τα θυλικα.....
Ελπιζω να μπορω να τα δω σε αυτη την ηλικία αυτα τα σημάδια.

RUtalking2ΜΕ
02-12-17, 15:30
Επίσης εχουν ροζ-κοκκινη κοιλια τα θυλικα.....
Ελπιζω να μπορω να τα δω σε αυτη την ηλικία αυτα τα σημάδια.
δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό, γιατί αν και αγαπημένο ψαράκι δεν κατάφερα να τα διατηρήσω και κατέληξα σε άλλα νερά. Μια πρόταση για το στήσιμο είναι να αλλάξεις θέση στις ρίζες δίνοντας ένα ν σχήμα. Από φυτά ανούμπιες,μικροσόρουμ,βουκεφαλάντρα ότι δένεται δηλαδή, κερατόφυλλο,εγγέρια,λευκοκεφάλα άν έχεις νιτρικά και για μπροστά κρυπτοκορίνες

WiSe
02-12-17, 18:04
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Γιατι δεν κατάφερες να τα κρατησεις?

KostasGR
02-12-17, 18:05
Ειναι ευαισθητα ψαρια

WiSe
02-12-17, 20:21
Μια χαρα θα τα παω ας ειναι καλα το Gab. :D

RUtalking2ΜΕ
02-12-17, 20:33
Ειναι ευαισθητα ψαρια

έτσι νομίζω κι εγώ. κάθε 2 μήνες και απώλεια με νερό βρύσης όμως, αλλά και παιδιά που χρησιμοποιούσαν Α/Ο διάβαζα ότι είχαν απώλειες και έτσι έβαλα μελανοταινίες και πάμε χωρίς προβλήματα.

KostasGR
02-12-17, 20:43
έτσι νομίζω κι εγώ. κάθε 2 μήνες και απώλεια με νερό βρύσης όμως, αλλά και παιδιά που χρησιμοποιούσαν Α/Ο διάβαζα ότι είχαν απώλειες και έτσι έβαλα μελανοταινίες και πάμε χωρίς προβλήματα.
Με Α/Ο δεν θα πρεπει να ειχες θέμα.

Themis_aqua
02-12-17, 22:11
τα ramirezi και σε μενα δεν αντεξαν πανω απο 3μηνο και σε μαλακο νερο..
ενω τα bolivian ram ισως οχι τοσο ομορφα,αλλα καμια σχεση πολυ πιο ανθεκτικα και με ωραιες συμπεριφορες τα χω τωρα 8 μηνες:)

sarpijk
02-12-17, 22:43
Μπράβο για τις αλλαγές εάν θες μερικά εύκολα φυτά ίσως έχω κατι να σου στείλω. Στείλε π.μ

WiSe
03-12-17, 04:56
Μπράβο για τις αλλαγές εάν θες μερικά εύκολα φυτά ίσως έχω κατι να σου στείλω. Στείλε π.μ

Σε ευχαριστώ πολύ! Γιατί οχι :)

Τοσο ευαισθητα??? Οχι νομιζω δεν ειμαι για τέτοια.....
Και δε νομιζω να βαλω κ ΑΟ ποτέ.
Τυρφη στη καλύτερη των περιπτώσεων.

Θα πρεπει να δω τη ψαροσυνθεση παλι...

WiSe
04-12-17, 13:07
2 μερες σε ενα συνεχες διαβασμα κ λιγο μπερδεμα παραλληλα.....
απειρες οι πληροφοριες κ λιγα τα λιτρα μου για μεγαλα ψαρια.

Δυστυχως δεν θελουμε να παμε σε κοπαδακι
οποτε θα παμε σε καποια κιχλιδα αφρικανικη?
Καποια νανοκιχλιδα που να ειναι συμβατη με τις εως τωρα μετρησεις μου? :confused:

dGH 9
ph 6,5

Κλεόβουλος
04-12-17, 13:13
http://www.seriouslyfish.com/species/pelvicachromis-pulcher/

sarpijk
04-12-17, 13:17
Βάλε γκουραμι. Αφρικανες με φυτά δεν πάνε.

WiSe
04-12-17, 13:19
Πανεμορφο ψαρακι φαινεται!!!
Σωστα εχεις δικιο! Θα κοιταξω κ τα γκουραμι αλλα αυτο που μου εδειξε ο Κλεοβουλος ειναι πολυ ωραιο!

Κλεόβουλος
04-12-17, 13:19
Αφρικανες με φυτά δεν πάνε.
Στέφανε μην είσαι και απόλυτος :p:rolleyes:

WiSe
04-12-17, 13:21
Ποσα λετε να μπαινουν? μαξ 4 υπολογιζω..... 2 ζευγαρια δλδ

Κλεόβουλος
04-12-17, 13:37
Ένα ζευγάρι. Δεν ανέχονται άλλα του είδους τους.
Για παρέα πχ μια ομάδα 7-10 http://www.seriouslyfish.com/species/pareutropius-buffei/
ή απ' αυτά http://www.seriouslyfish.com/species/phenacogrammus-interruptus/

sarpijk
04-12-17, 14:21
Δεν ξέρω εάν έχασα κάποιο ποστ αλλά νομίζω έχεις μέσα κορυ. Αφρικανες με κορυ εγώ δε θα έβαζα εκτός και αν αλλάξεις τελείως setup.

WiSe
04-12-17, 16:29
Τα cory (6) ειναι μεσα κανονικα. Στο site λεει οτι πανε μια χαρα......
Οι κινεζοι βγηκανε γιατι βρηκα τρυπες στο καινουριο φυλλο της Ανουμπιας,
και παω στοιχημα οτι το εκαναν αυτοι γιατι αλγη δεν εχω πουθενα οποτε zw

Που ειναι οι ειδικοι στα αφρικανικα να μας πουν τη γνωμη τους? :P :D
Ένα ζευγάρι. Δεν ανέχονται άλλα του είδους τους.
Για παρέα πχ μια ομάδα 7-10 http://www.seriouslyfish.com/species/pareutropius-buffei/
ή απ' αυτά http://www.seriouslyfish.com/species/phenacogrammus-interruptus/

Τα Congo Tetra νομιζω ειναι τα ομορφοτερα Tetra...

stav
04-12-17, 16:33
http://www.seriouslyfish.com/species/pelvicachromis-pulcher/

Εαν αρχισουν να γεννουν ειναι χειροτερα απο τα γκαπυ.

Κλεόβουλος
04-12-17, 18:17
.... Αφρικανες με κορυ εγώ δε θα έβαζα εκτός και αν αλλάξεις τελείως setup.
εγώ πάντως μιλάω για νέο setup και χωρίς φυσικά τα κόρυ
Τα cory (6) ειναι μεσα κανονικα. Στο site λεει οτι πανε μια χαρα......
Οι κινεζοι βγηκανε γιατι βρηκα τρυπες στο καινουριο φυλλο της Ανουμπιας,
και παω στοιχημα οτι το εκαναν αυτοι γιατι αλγη δεν εχω πουθενα οποτε zw

Που ειναι οι ειδικοι στα αφρικανικα να μας πουν τη γνωμη τους? :P :D
εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά κάτι ξέρω από αφρικάνικα :rolleyes:
.

Εαν αρχισουν να γεννουν ειναι χειροτερα απο τα γκαπυ.
χαχαχα ένα δίκιο το έχεις (παρ' όλα αυτά δεν βλέπω και συχνά συνχομπίστες να πουλάνε κριμπένσις και ένα σπάνιο είδος Pelvicachromis που είχε εμφανισθεί πριν λίγα χρόνια δεν το βλέπω πιά στη πιάτσα :confused:)

WiSe
04-12-17, 19:06
Σορρυ δεν υπονοησα οτι δεν ξερεις.... :D

Τα κορυ θα μεινουν δεν θα τα βγαλω, μαρεσουν πολυ.
Μηπως να μη ζοριζομαι να ψαχνω Κιχλιδες? :p

Να δω κατι τετοιο http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-boesemani/
μαζι με τα Congo Tetra?

sarpijk
04-12-17, 20:29
Μην κάνεις ψαρόσουπα βάλε ψάρια που να έχουν κοινές απαιτήσεις εάν σου αρέσουν τα Cory μη βάλεις αφρικανες δεν ταιριάζουν.

WiSe
04-12-17, 20:33
Τοτε θα κοιταξω αυτα στο προηγουμενο ποστ μου.......
Και επειδη θα καταληξει φουλ φυτεμενο μαλλον θα ειναι οτι πρεπει :D

Γιώργος Κ
06-12-17, 01:08
Ριξε και μια ματια εδω ... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 εχει μερικες ενδιαφερουσες προτασεις για "σκληρο" νερο με πολλες πληροφοριες για συγκατοικους κοκ ... :rolleyes:

WiSe
06-12-17, 12:20
Πολυ ενδιαφερον το αρθρο Γιωργο.... διαφωνεις με τις δυο επιλογες που εχω κανει?

Σας βαζω κ ενα βιντεακι απο τη χτεσινη γεννα

https://youtu.be/DYg75wyHO74

WiSe
06-12-17, 15:05
Ηρθαν κ τα πρωτα φυτα απο τον Γιαννη! Ευχαριστω πολυ φιλε!!! :D

Εκοψα απο την ανουμπια τα φυλλα που ηταν φαγωμενα
κ αφησα τα καλα. Ελπιζω να μην εκανα λαθος κ της εκανα ζημια.

Η moss νομιζω εχει μπει λιγο αγαρμπα (?)

Και βρηκα κ ενα σαλιγκαρακι... το πεταω υποθετω σωστα?

88969

88970

88971

88972

sarpijk
06-12-17, 15:13
Όχι βέβαια δε πετάς κανένα σαλιγκάρι!!!!!!

Τάκης
06-12-17, 15:14
Αυτό το σαλιγκάρι ΟΧΙ
μπορεί να πολλαπλασιάζεται αρκετά
αλλά δεν υπάρχει καλύτερο αλγοφαγο ζωντανό
----------------------
Και να μην ακούς πως θα σου γεμίσουν το ενυδρείο
δες πόσα έχω http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=1006483&postcount=338

WiSe
06-12-17, 15:23
Εντάξει! :D

Τη moss να την αφησω ετσι?

sarpijk
06-12-17, 15:27
Η moss μεγαλώνει όπως και να είναι. Δε χρειάζεται να αρχίσεις με μεγαλη ποσότητα και από τη στιγμή που την έβαλες στο ενυδρείο δεν θα την ξεφορτωθείς. Φαντασου ότι τη moss εάν τη βάλεις στο mixer και την απλώσεις θα ξαναμεγαλωσει.

WiSe
06-12-17, 15:30
:smt042 καλο!

Πως λεγεται αυτο το σαλιγκαρι?

sarpijk
06-12-17, 15:34
Ramshorn snail

WiSe
07-12-17, 21:59
Σημερα παρελαβα και τα φυτα του sarpijk τον οποιο ευχαριστω πολυ επισης! :D

Χτες πηρα κ flourish ταμπλετες κ υγρο λιπασμα flourish επισης...
Μπηκαν ταμπλετιτσες στην αμμο μεσα,
ξερω οτι στην αμμο δεν θα διαχυθει κ τοσο καλα,
αλλα κατι μπορει να κανουν. Επισης εριξα 2ml απο το υγρο λιπασμα.
Αλλαξα τη moss την κολλησα πανω στη ριζα αριστερα κ την αλλη στη πετρα.

Εν καιρω θα φανουν πιο ομορφα ολα.
Προς το παρον αναμενουμε να μεγαλωσουν...

89000

89001

WiSe
17-12-17, 03:13
update:

Μπηκε το fluval 306.
Μπηκαν 11-12 ramshorn snails.

Η θεραπεια με omnipur συνεχιζεται κανονικα.

Εχουμε και καφε αλγη γενικα... οχι πολυ αλλα φουντωνει απο οτι βλεπω... ελπιζω να στρωσει και να φυγει σε λιγες μερες.....

Θα περιμενω να τελειωσει η θεραπεια και μετα βλεπουμε τα επομενα βηματα...

Γενικα μαλλον θα γινει ενα rescape.

WiSe
22-12-17, 09:37
Η καφε αλγη χειροκινητα κ μη φευγει...
Ο ανθρακας θα τραβαει το φαρμακο μεχρι αργα αποψε το βραδυ
απο την Τεταρτη το μεσημερι που μπηκε... Οποτε νομιζω ειμαστε οκ
για να μπει "παλιο" βιολογικο υλικο να συμπληρωσω.

Μετρησα τις εσωτερικες διαστασεις (νερου) του ενυδρειου μου (Rehau 180)
που μονο 180 δεν ειναι :mad:
38x38x98 (υψος απο υποστρωμα) μας κανει σκαρτα 142 λιτρα... τα λεω σωστα?

Εχω καταληξει σε SilverTip Tetra τελικα. Ποσα μπορουν να μπουν?
Σκεφτομαι μετα να το εμπλουτισω με καρδιναλιους και τελος, ποσους ομως?

Εδω ειναι μετα τo τελευταιο rescape

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/25552154_1725342200861118_6235267613900482002_n.jp g?oh=dc2782d7b3d53911b715c09965814c5d&oe=5AB12D8F

WiSe
26-12-17, 19:52
Εχω καταληξει σε SilverTip Tetra τελικα. Ποσα μπορουν να μπουν?
Σκεφτομαι μετα να το εμπλουτισω με καρδιναλιους και τελος, ποσους ομως?

Μπορει καποιος να βοηθισει???

Γιώργος Κ
27-12-17, 06:36
Αφου αφαιρεσεις ολα οσα εχεις ... Ενα κοπαδακι 15-20 ατομων silver tip ... Εχε υποψη σου οτι και αυτα θεωρουνται "μαλακού" νερου ... Για καρδιναλιους θα σου ελεγα να το αποφυγεις καθως "θελουν" ακομα πιο μαλακο νερο ...

WiSe
27-12-17, 09:34
Αφου αφαιρεσεις ολα οσα εχεις ... Ενα κοπαδακι 15-20 ατομων silver tip ... Εχε υποψη σου οτι και αυτα θεωρουνται "μαλακού" νερου ... Για καρδιναλιους θα σου ελεγα να το αποφυγεις καθως "θελουν" ακομα πιο μαλακο νερο ...

Καλημερα. Ολα οσα εχω εννοεις και τα cory?

Εκτος απο τα τεστ τα οποια εχουν αργησει παρα πολυ να ερθουν, εχω πλεον βαρελι με αντλιουλα κλπ οποτε θα κανω προετοιμασια εκει μεσα νερου μαλακου αν χρειαστει, εχω ηδη μετρησει με αγωγιμομετρο νερου και εχω 9dkh που ειναι μεσα στα ορια που βλεπω στο site...

Γιώργος Κ
27-12-17, 09:38
Ειδα στη φωτο και κάποιο σκαλαρι... Γενικά σου αρέσουν ψάρια μαλακού νερου απο οτι βλέπω.. [emoji16]

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

WiSe
27-12-17, 14:54
Ειδα στη φωτο και κάποιο σκαλαρι... Γενικά σου αρέσουν ψάρια μαλακού νερου απο οτι βλέπω.. [emoji16]

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι! Για το ζευγαρακι τα σκαλαρια ετοιμαζω δευτερο ενυδρειο, δε θα τα εβαζα μαζι :)
Γενικα παντως και εδω που διαβασα και σε διαφορα site που δινουν το προφιλ τους εχουν μεγαλο ευρος
Θα ξεκινησω με 10 για να στρωσει η βιολογια σιγα σιγα.
Τα υπολοιπα 10 μετα απο ποσο καιρο προτεινετε να μπουν?
Βλεπω και τα neon οτι ειναι μεσα στα πλαισια... ισως μπουν 10+10 (?)
Σε καποιο φορουμ διαβασα οτι τα silvertip ειχαν καποιους τσακωμους με αλλα tetra... τι λετε?

Γιώργος Κ
27-12-17, 16:20
Λογικα εχεις στρωμμενο φίλτρο ηδη οποτε και με διαφορά μιας εβδομάδας να τα βάλεις δε θα υπαρχει προβλημα ...

WiSe
27-12-17, 20:33
Τελικα εχουμε και ουριτσες! :D:D:D

pMljTcB0Z0s

panos_auk
27-12-17, 21:38
Ουριτσες; απ'τα σκαλαρια;

WiSe
27-12-17, 21:43
Ναι!!! :D

sarpijk
27-12-17, 21:48
Συγνώμη αλλά δε βλέπω κάτι πέρα από αυγά.

WiSe
27-12-17, 21:59
Δεν εχουν σκασει εντελως! Αλλα κουνιουνται και φαίνονται οι ουρές! Δε βοηθαει και το κινητό μάλλον!
Για δες καλύτερα. Εγω το ξαναειδα. Τα σκαλαρια κολανε τα αυγα στα φυλλα. Αν γονιμοποιηθουν τα μεταφέρουν αλλου χυμα. Χαμηλωσα κ τη ροη του φίλτρου γιατι ηταν λιγο ταλαιπωρία να σταθουν. Βαλανε κ αμμο μετα για να μην φεύγουν από το φυλλο της ανουμπιας

Βασικα αυτο που με ενοιαζε ποιο πολυ ηταν να γονιμοποιηθουν! Και το χαρηκα απίστευτα!

WiSe
28-12-17, 01:10
Συγνώμη αλλά δε βλέπω κάτι πέρα από αυγά.

89210

panos_auk
28-12-17, 09:12
Οοοοο μαλιστα.
Εγω δεν εχω εμπειρια απο αναπαραγωγη. Οταν ειχα σκαλαρια ειχαν σχηματιστει 2 ζευγαρια, ολο και γεναγαν αλλα τελικα τα ετρωγαν τα αυγα ειτε οι ιδιες οι μανες ή οι αλλες θηλυκιες που δεν ειχαν ταιρι...
Τωρα τι γινεται αληθεια; μενουν μεσα στο ενυδρειο και θα μεγαλωσουν εκει ή πρεπει να μπουν καπου αλλου μην γινουν μεζες;

WiSe
28-12-17, 09:44
Καλημερα!

Απο οτι διαβαζω (αν διαβαζω σωστα γιατι δε προλαβα πολυ εχτες) τα αφηνουν μαζι με τους γονεις σε ενυδρειο κενο κ τα ταιζουν αρτεμια κλπ. Αυτα θα τα αφησω ως εχουν κ οπου πανε. Οι γονεις δειχνουν πολυ σωστοι και οποια φευγουν απο το φυλλο και το αρσενικο και το θυλικο τα μαζευουν παλι και τα βαζουν πανω. Μεχρι κ αμμο βαλανε για να στερεωθουν κ να μη πεφτουν... Πιστευω οτι ισως εχουμε εξελιξεις στο μελλον πολυ καλες!

Πρωτη φορα διωχνουν ακομα και τα κορυ! Χωρις ξυλο κ τραυματισμους ευτυχως.

Χτες τους στρεσαρισα λιγο που τους πηρα λιγα αυγα για να τα δω καλυτερα γιατι δεν ειχα ξαναδει....

Σε λιγο καιρο που θα εχουν ενα ενυδρειο καινουριο ολοδικο τους στο γραφειο μου θα εχουν κ αλλες ευκαιριες. :D

sarpijk
28-12-17, 11:48
Να τα χαίρεσαι αφού γέννησαν τώρα και πήρα μπρος θα ξαναγεννησουν σύντομα!

panos_auk
28-12-17, 12:32
Μπραβο ωραια!να τα χαιρεσαι!θα σ'εχω υποψιν μου οταν θα στησω το μεγαλο μου για να σε ξεφορτωσω λιγο απο ψαρια αν εχεις τοτε...;-)

WiSe
29-12-17, 00:05
Ευχαριστω παιδια! :)

Ειναι η 5η γεννα αλλα μαλλον οι συνθηκες πλεον ειναι πολυ καλες για να εχουμε τετοια εξελιξη σε αυτη!
Αν καταφερω κ βγαλω σκαλαρακια εννοειται θα σε εχω κ γω στο νου μου Πανο. Θα τα χαρισω ετσι κ αλλιως.
Απλα ο αρσενικος ειναι black marble κ η θυλικια smokey grey αν το λεω σωστα. Δε ξερω τι χρωματισμοι θα βγουν!
Οι ουριτσες μεγαλώνουν.
Τρομερο ολο το σκηνικο. Οι γονεις συνέχεια απο πάνω.
Δε νομίζω ότι εχουν μειωθει... Ανυπομονώ να δω που θα φτασουν :D

Σημερα προσεθεσα κ στον αλλο καδο του 306 ελαφροπετρα.
Τη μοιρασα γενικα για να εχει ροη.
Τωρα εχω 2μιση καδους. Νομιζω ειναι καλα!

Ετοιμαζω το δευτερο ενυδρείο για το ζευγάρι μονο.
Λογο οικονομικου βρέθηκε ενας κυβος 58χ56χ43 δηλαδη 140 λιτρα. Θα τρέξει με το fluval u3 το προσωρινό setup.
Ξερω δεν είναι και το καλύτερο σε υψος αλλα θα εχουν την υσηχια τους. Θα εχει ελαχιστο υπόστρωμα κ μια ανουμπια.

WiSe
29-12-17, 22:10
89237

89238

Λαθρεπιβατες..... Τα κραταω?

Themis_aqua
30-12-17, 00:41
Ναι μονο καλο κανουν!
Οταν δεις να ξεφευγει ο αριθμος τους τα απομακρυνεις..

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

WiSe
30-12-17, 01:12
Ευχαριστώ!

WiSe
31-12-17, 20:08
Τα μικρα εχουν σχεδον καταναλώσει το σακο... Ειναι σχεδον 50.... Δεν ξερω ποσα θα επιζησουν...
Οι γονεις απο πάνω, δε τα αφήνουν λεπτο!
Δυστυχώς δε μπόρεσα να παρω αρτεμια από κάπου κ έφτιαξα ενα μιξ των τροφων με βιταμίνες... Δε ξερω αν κανει αλλα θα δοκιμάσω μεχρι να παω να παρω.

Τάκης
31-12-17, 20:49
Κρόκος καλοβρασμένου αυγού είναι μια καλή πρόχειρη λύση

WiSe
01-01-18, 18:38
Σήμερα χαθηκαν τα 40 περίπου απο τα 50 μωρά... Η απειρια των γονιών φάνηκε. Τα μετέφεραν στην μεγαλη Ανουμπια κ έπεφταν κατω... Μονο την ωρα που κοιταζα χασανε 3-4. Χαμηλωσα τη ροη του φιλτρου να βοηθισω λιγο αλλα δυσκολα τα πράγματα.
Τα 6-7 που εχουν μεινει διλα διλα έχουν αρχίσει και κολυμπανε. Έφτιαξα και τον κρόκο που ειπε ο μάστερ-Τάκης κ μαλλον τρωνε. Για να δούμε τι θα γίνει.

WiSe
14-01-18, 12:51
89497

Απο τα Corydoras bronze blue... Αυτο δεν ειναι ενυδρείο το ΡΕΑ ειναι...

WiSe
16-01-18, 22:53
15/20 εκκολαφθηκαν τελικά. Προσεχα να απομακρύνω τα αυγα που ασπριζαν... Καλή τύχη να χουν :p

Ειναι σε πρόχειρη γεννιστρα...

WiSe
18-01-18, 21:27
Ενα update απο το καινουριο scape... ειχαμε καποιες προσθαφαιρεσεις.

Η αριστερη μερια περιμενω να φουντωσει και μια ανουμπια νανα θα μπει αριστερα απο το δεντρακι πανω στο ξυλο....

Τα Cory κατω παιρνουν το βραδινό τους :D

Καθε αποψη και παρατηρηση δεκτη :)

89582

panos_auk
19-01-18, 09:43
Τα σκαλαρια που ειναι;
Το δεντρακι τι ειναι; Ξυλο με καποια moss πανω;

WiSe
19-01-18, 10:20
Τα σκαλαρια ειναι σε δευτερο ενυδρειο στο γραφειο μου τα δυο τους.

Ειναι ξυλο βιδωμενο σε πλακε πετρα θαμμένη με pellia moss πανω

Αριστερα πανω ειναι η προχειρη γεννιστρα με 20 cory τελικα.... να δω τι θα τα κανω οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα και δε θα χωρανε εκει....

panos_auk
19-01-18, 11:31
Α ναι σωστα τα'χεις βαλει στον κυβο.
Καλο το δεντρακι...
Καλα πανε οι δουλειες βλεπω...:D:D
Γεννητουρια φουλ...!
Σ'αυτο μονο τα κορυ εχεις; Θα βαλεις τιποτα αλλο;
Εμενα μ'αρεσουν τα ξυλα...θα εβαζα κατι.
Και κανα φυτακι παραπανω. θα φουντωσουν κι αυτα που εχεις μεσα βεβαια.
Και μ'αρεσει να μην ειναι σε ταξη το ενυδρειο, να κανει λιγο σε πιο φυσικο...
Γουστα ειναι αυτα...μια χαρα το'χεις.

WiSe
20-01-18, 19:02
Γεννητουρια δε λες τιποτα! Τους πηρα και micron.
Προς το παρον ναι. Εχω παραγγειλει 20 Silvertip Tetra αλλα αργουν.
Ξυλα οχι αλλα... καποιες μικρες πετρες λαβα ακομα να μπουν σωστα και 2 ανουμπιες νανα.
Οι βαλισνεριες δε προχωρησαν ποτε σε αυτο το ενυδρειο και μπηκανε στο κυβο. Οπως και ενα αλλο ξυλο που ειχα με moss το οποιο μετακομισε και αυτο εκει...
Ναι το ξερω οτι ειναι λιγο αφυσικο το ενυδρειο αλλα μαρεσει.
Βεβαια θα εξελισσεται συνεχεια και ισως φτασει σε καλο επιπεδο καποια στιγμη.

Καλημερα παιδια.
Επειδη θα αργησουν παρα πολυ τα Silvertip Tetra (μηνας+) και δε μπορω να βλεπω το ενυδρειο αδειο....
Ειδα το aquariumshop που εφερε apistogramma double red και μου αρεσαν πολυ!

Ποσα μπορουν να μπουν στο ενυδρειο μου?
Θελω να εχω κινηση... Αν ειναι να μπουν λιγα να περιμενω τα Tetra...
Αν μπει ενα ζευγαρι μπορω να βαλω και silvertip tetra μαζι?
Δε μπορουσα να αντισταθω σε ενα ζευγαρι Apistogramma Cacatuoides (Double Red) και μπηκαν στη γυαλα μου.....

Βεβαια εκανα ενα λαθος μαλλον και προσεθεσα και 10 Rasbora espei.... :(
Ενω πηγα διαβασμενος τα μπερδεψα με τους αρλεκινους....κραξτε... Απο οτι διαβαζω θα φανε ξυλο απο τα απιστο οταν ζευγαρωσουν....

Περιμενω τωρα 12 silvertip tetra και τελος.

Themis_aqua
20-01-18, 19:45
Εξαρταται κι απ το χαρακτηρα των ψαριων..Κι εγω που χω νανοκιχλιδες στο ζευγαρωμα δεν ανεχονται τους καρδιναλιους στο χωρο τους αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.οι καρδιναλιοι επιστρεφουν για να αρπαξουν οτι μπορουν απ την τροφη:D
Εμενα το θηλυκο ειναι πιο νευρικο..
Καλα τα sterbai που ναι μεγαλυτερα ψαρια δεν καταλαβαινουν τιποτα,μαζι τρωνε!
Κι εγω θα μπερδευομουν με τους αρλεκινους,δηλαδη η διαφορα ποια ειναι;

WiSe
20-01-18, 20:01
Είναι πολυ πιο μικρα φτάνουν εως 3cm και θελουν μαλακο νερο σε αντίθεση με τους αρλεκίνους που απο ότι διάβασα ειναι πιο ευρως φασματος.

Ελπιζω να μην εχουμε τίποτα στενοχωριες. Αν και κολυμπανε σε διαφορετικά επίπεδα.

Ειχα τη φαεινή ιδεα να παρω κ τη γυναίκα μαζί.... Με τρέλανε ηθελε αφρικανες μετα.... Χαχαχαχ zw

WiSe
21-01-18, 12:25
Το ζευγαρακι...
89608

Καποια απο το κοπαδακι...
89609

Ειμαστε 5 ημερών :D
89610

WiSe
28-01-18, 19:41
Νομιζω αισθητη η διαφορα στο ενυδρείο.
Πλεον φιλοξενεί 17 Rasbora espei, 3 apistogramma cacatuoides (1 αρσενικό 2 θυλικα), 2 amano, 7 Cory bronze. Και περιμένουμε τα Silvertip tetra για τα οποία δεν ειμαι σίγουρος για τον αριθμό τους.

Tα apisto φοβερα... οι θυλικιες εχουν φτιαξει τα "σπιτια" τους και ο αρσενικος ηρεμος αν συμβει καμια εμπλοκη ειναι εκει για να τις χωρισει!

Το μονο ρισκο θεωρω ειναι τα espei τα οποία ομως φαίνεται να τα πηγαίνουν τελεια.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180128/1ed5c8efa1f44439f8b5a064a28ff71d.jpg

Sent from my PRO 7 using Tapatalk

sarpijk
28-01-18, 19:44
Πολύ ωραία τα φυτά σου! Γιατί δε δοκιμάζεις και κάτι σε ποιο χαμηλό για να ζωντανέψει ο βυθός?

WiSe
28-01-18, 19:47
Το φοβαμαι λιγο... Τι προτεινεις σαν ευκολο?

sarpijk
28-01-18, 20:15
Κρυπτοκορινες!

WiSe
28-01-18, 20:16
Κρυπτοκορινες!Οκ! Θα το κοιτάξω ευχαριστώ! :)

WiSe
30-01-18, 19:07
Σε ακουσα και σημερα πηρα δυο κρυπτοκορινες Beckettii. ;)
Μαλλον θα παρω κ αλλες...

Πηρα και μια αεραντλια.... ρε παιδια η αεροπετρα ειναι ασβεστολιθικη ή χαζομαρα ειπα? Ειναι η marina a970. Εκανα τεστ με υδροχ.οξυ κ αφριζε. :confused:

Επισης εκλεισε η ψαροσυνθεση με ακομα 11 Rasbora espei, το συνολο 28.
Εχω παρακολουθησει αρκετες ωρες το ενυδρειο και τα apisto με τα espei ουδεμια επαφη δεν εχουν....
Αλλο υψος κολυμβησης το καθε ενα απο οτι βλεπω και καμια παρενοχληση.

Μπηκαν ολα και αναμενω το βραδυ να κατσω να χαζεψω με την υσηχια μου.

Το μονο που μενει ειναι να φτιαξω καποιες κρυψωνες για να βρει η δευτερη θυλικια apisto σπιτι γιατι την βλεπω ακομα σουλατσαρει....

WiSe
01-02-18, 19:12
Πληρως απογοητευμενος......

Εχω ενα ενυδρειο το οποιο εχει 39 ψαρια και ειναι αδειο!

28 Rasbora espei και 3 απιστογραμμα ενα αρσενικο και 2 θυλικιες.

Και αντε τα απιστο κινουνται πιο πολυ στο βυθο οπως και τα 7 κορι τα οποια αμολανε αυγα παντου....
οι θυλικιες ειναι στις φωλιες τους και τα πανε μια χαρα! Καλυτερα δε γινεται.

Τα 28 Espei ειναι μονιμως κρυμμενα χωρις κανενα λογο! Ουτε τα απιστο τα ενοχλουν ουτε κανεις!
Ξερω ειναι απο διαφορετικες ηπειρους αλλα ψαχνω και δεν βρισκω κανενα λογο να ειναι εκει μεσα μονιμα.......

Βρε τι scape αλλαξα τι σκοτεινα σημεια εκανα που ξερω οτι θελουν σκια τι φως εριξα εκει που καθονται για να πανε αλλου...
ΤΙΠΟΤΑ! Αυτα εκει στη δεξια πλευρα μεσα στις σεσιφλορες αφαντα!

Υγειεστατα ορεξατα παντα με τις χρωματαρες τους πληρως πορτοκαλι σχεδον,
τα ενηλικα ειναι φουλ πορτοκαλι και τα πιο μικρα τωρα γεμιζουν και ολα μαζι παρεα...

Τι να κανω?

rottbea
01-02-18, 19:23
Δωσε χρονο και μην εχεις τα χερια συνεχεια μεσα στο ενυδρειο:D

bloskas
01-02-18, 22:33
Το ενυδρειο ειναι σε σημειο που εχει κινηση ολη μερα ή οχι?

WiSe
02-02-18, 11:27
Οχι ουτε καν.... ειναι σπιτι και λειπουμε ολη μερα μεχρι το βραδυ!

ChocolatePuma
02-02-18, 11:35

Αρκετά είδη rasbora, εμφανίζουν τέτοιες συμπεριφορές
Παίζει ρόλο και το μέγεθος και η ηλικία των ψαριών που ήδη έχεις
Δοκίμασε την εισαγωγή μια μικρής ομάδας, μήπως αλλάξει η συμπεριφορά του συνόλου
Σίγουρα ως είδος, θέλουν κρυψώνες και σκιερά μέρη
Στη συμπεριφορά τους θα βοηθούσε, εάν προσθέσεις φύλλα πλατάνου ή catappa, ώστε να καταλήξεις στο λεγόμενο "black water"

panos_auk
02-02-18, 12:21
Μην απογοητευεσαι, δωσε χρονο.
Εγω στο δωματιο που εχω το δικο μου, οταν θελω να τα χαζεψω μπαινω με σβηστα φωτα ετσι ωστε να μη με βλεπουν και να μην στρεσαρονται και δεν πλησιαζω το ενυδρειο πιο κοντα απο μισο μετρο . Οταν θελω να τα παρακολουθησω να κινουνται αμεριμνα σαν να μην ειμαι εκει καθομαι και πιο μακρια.
Τα rasbora σαν ψαρακια δεν τα ξερω, αλλα καποια ειδη τετρα που εχω διατηρησει κατα διαστηματα (π.χ. black phantom, cardinal) κι αυτα καπως ετσι συμπεριφεροντουσαν.
Ψαρια ειναι, δεν ειναι φυσικο τους να τα κοιταμε και να τα πλησιαζουμε και να καθονται κι αυτα να μας κοιτανε...:D
Λογικο ειναι μεχρι ενος σημειου να κινουνται αναμεσα στα φυτα και να κρυβονται. Ειδικα αν λειπεις ολη μερα και μπαινεις ξαφνικα στον χωρο.
Σιγα σιγα πιστευω θα αποκτησουν μια παραπανω οικειοτητα.
Ε δεν ειναι και κιχλιδες...!Τα απιστο σου (ειδικα το αρσενικο) πρεπει να συμπεριφερεται πιο ανετα. Εμενα ο δικος μου ο αγκασι (ο Αντρε...:grin:) με ακολουθει απο τζαμι σε τζαμι οταν ειμαι κοντα στο ενυδρειο και κοιταω...

WiSe
02-02-18, 12:34
Μπηκανε σπαστα, μια των 10 μια των 5 και μια των 13 αν θυμαμαι σωστα γιατι δεν ειμουν σιγουρος αν θα προσθεσω tetra.
Και επειδη με κερδισαν τα χρωματα τους κατεληξα οτι θα ηθελα πιο πολλα ψαρια ανεξαρτητου μεγεθους.
Εχω φυλλα Πλατανου ετοιμα βρασμενα και ισως να μπορουσα να παρω και καποιο ματζουνι για black water αλλα επειδη ειναι φυτεμενο δεν θα επηρεασει ο χαμηλος φωτισμος τα φυτα? Ηδη ειναι low tech μη το κανω και ταφο... :D
Μην απογοητευεσαι, δωσε χρονο.
Εγω στο δωματιο που εχω το δικο μου, οταν θελω να τα χαζεψω μπαινω με σβηστα φωτα ετσι ωστε να μη με βλεπουν και να μην στρεσαρονται και δεν πλησιαζω το ενυδρειο πιο κοντα απο μισο μετρο . Οταν θελω να τα παρακολουθησω να κινουνται αμεριμνα σαν να μην ειμαι εκει καθομαι και πιο μακρια.
Τα rasbora σαν ψαρακια δεν τα ξερω, αλλα καποια ειδη τετρα που εχω διατηρησει κατα διαστηματα (π.χ. black phantom, cardinal) κι αυτα καπως ετσι συμπεριφεροντουσαν.
Ψαρια ειναι, δεν ειναι φυσικο τους να τα κοιταμε και να τα πλησιαζουμε και να καθονται κι αυτα να μας κοιτανε...:D
Λογικο ειναι μεχρι ενος σημειου να κινουνται αναμεσα στα φυτα και να κρυβονται. Ειδικα αν λειπεις ολη μερα και μπαινεις ξαφνικα στον χωρο.
Σιγα σιγα πιστευω θα αποκτησουν μια παραπανω οικειοτητα.
Ε δεν ειναι και κιχλιδες...!Τα απιστο σου (ειδικα το αρσενικο) πρεπει να συμπεριφερεται πιο ανετα. Εμενα ο δικος μου ο αγκασι (ο Αντρε...:grin:) με ακολουθει απο τζαμι σε τζαμι οταν ειμαι κοντα στο ενυδρειο και κοιταω...

Οι κιχλιδες ειναι αλλο πραμα τελικως.... σαν πετ ειναι. Ακριβως ετσι γινεται με τα απιστο... κολανε στο τζαμι και ειδικα αν δεν με εχει παρει χαμπαρι ο αρσενικος φουσκωνει τα βραγχια και αγριευει! Εχει πλακα...

Τα Silvetip tetra που ηθελα να βαλω σε ακολουθουν και σε κοιτανε, γιαυτο τα ηθελα αλλα με κερδισαν τα espei τα ατιμα με τα τελεια χρωματα τους.

Για να μη σου πω για τα σκαλαρια που τα εχω στο γραφειο και ειμαι ολη μερα μαζι τους στο μισο μετρο!

panos_auk
02-02-18, 12:37
Σκαλαρια=εγγυηση!!:D:D
Ασε...μου'χουν λειψει!

Mitsos
02-02-18, 13:05
και εγώ θα έλεγα να δώσεις χρόνο...
σήμερα έλεγα να πάω κι εγώ να πάρω 20 rasbora και με προβλημάτισες

παλιότερα που είχα σε ποιο μικρό ενυδρείο θυμάμαι οτι ήταν αρκετά κινητικά. δεν κοπαδιαζαν σαν τους ροδόστομους αλλά υπήρχε κίνηση...

λογικά με τον καιρό θα ξεθαρέψουν...

panos_auk
02-02-18, 13:14

παλιότερα που είχα σε ποιο μικρό ενυδρείο θυμάμαι οτι ήταν αρκετά κινητικά. δεν κοπαδιαζαν σαν τους ροδόστομους αλλά υπήρχε κίνηση...

Κοπαδιασμα σε 60αρι π.χ. δεν θα δεις.
Θες πιστευω απο 1 μετρο και πανω μηκος ενυδρειου για να δεις κοπαδιασμα.
Και γενικοτερα για συμπεριφορες ψαριων, οσο πιο μεγαλο ειναι το ενυδρειο τοσο πιο "φυσικες" τεινουν να γινονται.

ChocolatePuma
02-02-18, 13:53
Εχω φυλλα Πλατανου ετοιμα βρασμενα και ισως να μπορουσα να παρω και καποιο ματζουνι για black water αλλα επειδη ειναι φυτεμενο δεν θα επηρεασει ο χαμηλος φωτισμος τα φυτα? Ηδη ειναι low tech μη το κανω και ταφο... :D

Προτίμησε να βάλεις απευθείας φύλλα Πλατάνου και να τους δώσεις χρόνο να βγάλουν τανίνες, χρώμα κλπ
Δεν θα έχουν θέμα τα φυτά του ενυδρείου

WiSe
02-02-18, 14:01
Πιστευω παω για ενα καλο rescape μεσα στο σουκου γιατι το εχω κανει λιγο μανταρα μεσα και δε μαρεσει οποτε θα μπουν κ τα φυλλα και θα δωσω χρονο...

Αλλα 10-15 φυλλα που εχω ποσες τανινες να βγαλουν? φτανουν?

Απλα την εμπειρια μου μοιραζομαι για να μαθω περισσοτερα...
Εχε χαρη που δεν μου αρεσουν οι ροδοστομοι γιατι κατα τη γνωμη μου εχουν αφυσικα χρωματα, μη γηινα... Αλλιως θα εβαζα.

ChocolatePuma
02-02-18, 14:04
Αλλα 10-15 φυλλα που εχω ποσες τανινες να βγαλουν? φτανουν?

Βάλε 5 φύλλα κι άφησε τα μέχρι να μείνει ο "σκελετός"
(Στα 160 λιτρα καθαρό δεν είσαι?)

WiSe
02-02-18, 14:53
140 καθαρο μετρημενο νερο. το Rehau 180 ειναι.
Ωραια το Σαββατο εχουμε δουλιτσα! :D

bloskas
02-02-18, 19:27

Αυτο ακριβως ηθελα να πω. Εχω παρατηρησει σε περιοδους που ειμαι περισσοτερο σπιτι ή ειναι το ενυδρειο σε κεντρικο σημειο που καποιος κυκλοφορει ολη μερα, τα ψαρια συνηθιζουν την κινηση αυτη με αποτελεσμα να μην φοβουνται. Αντιθετα οταν λειπω ολη μερα και δεν βλεπουν κανεναν για καιρο, τα ενοχλει οταν ειμαι μπροστα και κρυβονται. Αυτη η παρατηση ειναι για κοπαδοψαρα.

sarpijk
02-02-18, 19:30
Όσο περισσότερη κάλυψη με φυτά και hardscape έχουν στη διάθεσή τους τα ψάρια , τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιωθουν και θα βγαίνουν να τα δεις.

WiSe
03-02-18, 01:30
Ειπα να κρατήσω το σουκου χαλαρο κ εγινε σημερα το rescape.
Ορκίζομαι να μη ξαναβάλω χερι για ενα μηνα! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180202/67a60b09891f65a7b2dcefcc8c5f56d6.jpg

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδια.

Themis_aqua
03-02-18, 09:08
Καλημερα! Την αεραντλια για ποιο λογο τη δουλευεις;

WiSe
03-02-18, 09:54
Καλημερα!

Σε εκεινο το σημειο δεν εχει κυκλοφορια καθολου κ μαζευει διαφορα και μου αρεσε και αισθητικα.
Οπως και να εχει ειναι ενα εργαλειο που ολοι πρεπει να εχουμε πιστευω :)

sarpijk
03-02-18, 09:56
Εάν σου αρέσει αισθητικα τότε οκ. Για εμένα είναι άχρηστο και αφύσικο. Με απλή ανατάραξη της επιφάνειας δε χρειάζεται κάτι άλλο. Εάν σου μαζεύει ο βυθός βρωμιά τότε θα κάνεις σκούπα με την αλλαγή και ίσως να δεις και την κυκλοφορία σου!

KostasGR
03-02-18, 10:56
Μου αρεσε πιο πολυ πριν.

Η αεραντλια δεν σε βοηθαει σε αυτο που θες και δεν δειχνει κΑι ωραια.

WiSe
03-02-18, 11:07
Ο βυθος δε μαζευει τιποτα γιατι εχω πολυ καλη κυκλοφορια.
Η αερανλια μαρεσει σε αυτο το σημειο γιατι βοηθαει σε αυτο το σκοπο κιολας.
Α επισης κανει αναταραξη στην επιφανεια με πολυ λιγοτερο θορυβο απο την εξοδο του φιλτρου!!!!
Σκουπα δε κανω ποτε δεν εχει χρειαστει ειναι πεντακαθαρος παντα.
Καμια φοραω μαζευω κομματια απο πελια μοςς που σκορπανε...

Η αλλαγες απο το προηγουμενο ειναι οτι εφυγε η ανουμπια απο τα δεξια
η οποια δεν πηγαινε καλα και ηταν κολλημενη σε ασπρη πετρα
που δεν εχει καμια σχεση με τα υπολοιπα χρωματα...
Επισης συμμαζεψα τη πελια μοςς στο δεντρακι και θα ξαναφουντωσει!
Μπηκαν 2-3 κρυπτοκορινες μικρες κατω και τα φυλλα.

Και μενα μαρεσε πιο πολυ πριν αλλα οι αλλαγες θεωρω ηταν απαραιτητες...
Περιμενω και καμια 10αρια στεμς ακομα απο λουντβιγια ρουμπιν απο ενα φιλαρακι για να μπουν σε καποια σημεια....
Θα προκυψει πιο ομορφο σε κανα μηνα δυο... :)

ChocolatePuma
03-02-18, 11:10
Όμορφο έγινε...!

panos_auk
03-02-18, 19:29
Μια χαρα ειναι το ενυδρειο.ωραιος.
Αεραντλια δεν δουλευω ουτε κι εγω και σε λιγο καιρο ουτε κι εσυ...;)
Θορυβο γιατι κανει η αναταραξη με το φιλτρο;
Σπρευ μπαρ εχει;

WiSe
03-02-18, 23:25
Ναι Πανο spray bar το γνωστο...
Εντάξει θα δούμε... Αφου καθε τοσο το αλλαζω..

Επισης γέννησαν και τα απιστο...

Οτι βαζω εδω μεσα γεννάει.... Γελάω...
Αμα γεννήσουν και τα Espei θα το κανω επάγγελμα [emoji14]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/f0f135d4b24d109c5dd356737f7d4e5c.jpg

Αυτο που μου κανει τρομερή εντύπωση ειναι οτι ο αρσενικός ενω λενε οτι γίνεται απίστευτα αγριος κατα την αναπαραγωγή, εγω τον βλεπω χαρούμενο... Επίσης τα espei κόντρα σε ολα τα στατιστικά είναι αρκετά κοντα στη φωλια και δε τα κοιτάει καν!!!

ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/Nm9DLwmeMIc

Themis_aqua
04-02-18, 19:31
ωραια φωτογραφια εβγαλες,ευχομαι να δεις και ουριτσες;)
Οσο για την αεραντλια, αμα την εχεις ανοιχτη συνεχεια δεν βοηθας τα φυτα σου αφου το λιγοστο co2 που υπαρχει με την αναταραξη φευγει στην επιφανεια..Κι εγω εχω αεραντλια διαθεσιμη και την βαζω καμια φορα το βραδυ μονο με κλειστα φωτα για εξτρα οξυγονωση και για να σπαει το φιλμ οταν πιανει..
κατα τα αλλα σε βλεπω ορεξατο και θα πας πολυ καλα,μπραβο:p

WiSe
04-02-18, 20:00
Λες ε? Για τη νεκρή περιοχή την εβαλα πιο πολυ...
αλλα αν ειναι να εχουν θεμα τα φυτά τοτε αλλαζει...
Νταξει χαμενη δε θα παει μπορει να φτιαχτεί προσωρινο φιλτρο για τη καραντίνα που εχω.
Παντως σημερα το απογεμα τα αυγα εξαφανίστηκαν! Νταξει πρωτη γενα ηταν.

Προσπαθώ οσο μπορω γενικά.

panos_auk
04-02-18, 21:12
Βαζεις το spray bar ελαχιστα πιο κατω απ'την επιφανεια του νερου και γυρνας τις τρυπες προς τα πανω και προς την απεναντι πλευρα του ενυδρειου.
Τα αυγουλακια αναμενομενο ηταν να φαγωθουν και ακομα κι αν γινοντουσαν γονος παλι θα φαγωνοντουσαν απο τα αλλα ψαρια (κορυ κλπ).
Για αναπαραγωγη θελεις ειτε ξεχωριστο ενυδρειο ή χωρισμα μεσα στο ιδιο ενυδρειο που να αποκλειει τη μανα και τα αυγα.
Κι εμενα γεννησε η θηλυκια αγκασιζι αυτες τις μερες και απο'κει που την κυνηγουσε ο αρσενικος, αρχισε να τον καρπαζωνει εκεινη οταν πλησιαζε στη φωλια*
Δεν περιμενω να δω γονο κι εγω. Αν και δεν υπαρχουν πολλα ψαρια μεσα, μονο το ζευγαρι και 2 cardinal...
Καποια στιγμη ισως το επιδιωξω σε ξεχωριστο ενυδρειο.
*φωλια: ξυλακι κανελας που ειχα καρφωσει στον βυθο, το οποιο ανοιξε απ'το νερο κι εγινε ημικυκλικης διατομης. Επεσε καποια στιγμη απο κατι κλαδεματα που εκανα κλπ και το κουνησα και μισο-εκατσε πανω σε μια subulata χαμηλα κοντα στον βυθο.
Εκει μεσα λοιπον σ'αυτο το "τουνελ" μπαινει η θηλυκια και γεννησε απ'οτι εχω καταλαβει.
Ασε το πακετο που εφαγα να την ψαχνω οταν αρχισε να μπαινει εκει μεσα και δεν ειχα ιδεα και νομιζα οτι ειχε πηδηξει απ'εξω σε καμμια αλλαγη...
Φωλια κατα λαθος! Τωρα αν μπηκε και ο αρσενικος καποια στιγμη και γονιμοποιησε...δεν γνωριζω...

WiSe
05-02-18, 15:01
Αυτο με το spray bar θα το κάνω αλλα θελει πατεντα.

Η θυλικια μου ενώ ηταν υποδειγματικη σε καποια φαση εφυγε!
Τι την έπιασε δε ξερω... Και πηγε ο αρσενικός και καθάριζε τα αυγα... Μετα γυρισε παλι η θυλικια κ κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν!
Τα αλλα ψαρια ηταν ταισμενα καλα για να μην υπάρχει θεμα.
Νταξει δεν περίμενα γονο απο τη πρωτη γεννα,
και οπως λες θελει αλλο ενυδρείο οντως...
Θα παρω ένα 25λιτρο κάποια στιγμή που θα εχω χρονο να προσπαθήσω!
To sexy ενυδρειο συνεχιζει δυναμικα!

Δυο θυλικα espei αφηνουν αυγα στο κατω μερος των φυλλων της λουντβιγια ρουμπιν.
Ο τροπος που τα αφηνουν εχει πλακα... ειδα και κανα δυο να πεφτουν κ να μη κολλανε.

Ειναι μεσημερι και τα φωτα ειναι σβηστα ακομα κ εχει ενα αμιδρο φως με κλειστες κουρτινες...
Τα εβλεπα απο τη πορτα οτι κολυμπανε παντου στο ενυδρειο ωσπου ειδα κινηση μεσα στις λουντβιγιες...
Πλησιασα σιγα σιγα προσεκτικα και πρακολουθησα κανα εικοσαλεπτο!
Παμε καλα! :grin:

WiSe
06-02-18, 22:41
Ενταξει το ξερω δεν εχω υσηχια....

Αλλα έπρεπε η καινούργια θυλικια να βρει σπιτι γιατί περιφεροταν σαν την άμοιρη...
Και παω ερμη παιρνω κάποιες πέτρες λαβα
τη μια την σμιλευσα με ντριμελ
Και τοποθετηθικαν μεσα...

Το κουφο της υποθεσης και ο λογος βασικα ποσταρα
ειναι το τρομερό σκηνικό που εγινε!

Ο αρσενικος κατευθυνε τη καινούργια θυλικια στο νέο σπιτι σχεδον την εβαλε μεσα και περιφρουρει να μην ερθει η αλλη κοντά!

Ποσο γαματες ειναι οι κιχλιδες ρε παιδια... Εχω πάθει πλακα!!!!!

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180206/b99ca7271b9b7fcb5b62460b9c6349c9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180206/07ca0088f6847d8abc7209e1a7ab42df.jpg

panos_auk
07-02-18, 09:19
Κύριος ο αρσενικός...
Απο'δω η γυναικα μου κι απο'δω το αισθημα μου...
Μην τα μπερδευουμε...:D:D

WiSe
07-02-18, 09:26
χαχαχαχ... Καλημερα!

Ετσι ναι! :D

KostasGR
07-02-18, 10:04
Τα apisto ειναι orange;

WiSe
07-02-18, 10:21
Double red ολα

KostasGR
07-02-18, 10:52
Τι τα ταΐζεις; Δες τα χρωματα του δικού μου double red

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/31249fd360cc706c259c289a8d6c3a2d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/ef96fa0ebe7673f1569a70661e784f14.jpg

WiSe
07-02-18, 11:17
Απο οτι καταλαβαινω απο μακρος των κατω πτερυγιων κυριως πρεπει να ειναι μεγαλυτερος σε ηλικια απο τον δικο μου.
Αρα προφανως εχει παρει και το πληρες σχημα του.
Δεν βοηθαει η φωτογραφια που εχω τραβηξει αλλα εχει πιο πυκνο pattern ο δικος μου απο οτι βλεπω συγκριτικά.

Θα προσπαθησω να τραβηξω καποια καλυτερη

KostasGR
07-02-18, 11:23
Απο μικρη ηλικια ειναι φουντωμενος, θα βρω να σου δειξω. Τι τροφες τους δινεις;

WiSe
07-02-18, 21:15
Πρωτεινικα pellets (το ενα jbl) και τσιμπαει και flakes
Τι τα ταΐζεις; Δες τα χρωματα του δικού μου double red

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/31249fd360cc706c259c289a8d6c3a2d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/ef96fa0ebe7673f1569a70661e784f14.jpgΑν χρησιμοποιήσω τη καμερα που τραβας θα μπορέσει να υπάρχει καλύτερη σύγκριση. Tα orange ειναι εντελώς διαφορετικα. [emoji6]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/0e76083cc7bc23963fbbd96e8e3666ff.jpg

KostasGR
07-02-18, 21:52
Θα μεγαλωσει και θα φουντωσει αλλά πρεπει να βοηθησεις με καμια καλη τροφη.

Με το κινητο ειναι τραβηγμενες οι φωτογραφιες μου.

WiSe
07-02-18, 22:22
Θα μεγαλωσει και θα φουντωσει αλλά πρεπει να βοηθησεις με καμια καλη τροφη.

Με το κινητο ειναι τραβηγμενες οι φωτογραφιες μου.Εχεις να προτεινεις κάποια?

Diskus fan
07-02-18, 23:47
Αυτο με το spray bar θα το κάνω αλλα θελει πατεντα.

Η θυλικια μου ενώ ηταν υποδειγματικη σε καποια φαση εφυγε!
Τι την έπιασε δε ξερω... Και πηγε ο αρσενικός και καθάριζε τα αυγα... Μετα γυρισε παλι η θυλικια κ κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν!
Τα αλλα ψαρια ηταν ταισμενα καλα για να μην υπάρχει θεμα.
Νταξει δεν περίμενα γονο απο τη πρωτη γεννα,
και οπως λες θελει αλλο ενυδρείο οντως...
Θα παρω ένα 25λιτρο κάποια στιγμή που θα εχω χρονο να προσπαθήσω!
To sexy ενυδρειο συνεχιζει δυναμικα!

Δυο θυλικα espei αφηνουν αυγα στο κατω μερος των φυλλων της λουντβιγια ρουμπιν.
Ο τροπος που τα αφηνουν εχει πλακα... ειδα και κανα δυο να πεφτουν κ να μη κολλανε.

Ειναι μεσημερι και τα φωτα ειναι σβηστα ακομα κ εχει ενα αμιδρο φως με κλειστες κουρτινες...
Τα εβλεπα απο τη πορτα οτι κολυμπανε παντου στο ενυδρειο ωσπου ειδα κινηση μεσα στις λουντβιγιες...
Πλησιασα σιγα σιγα προσεκτικα και πρακολουθησα κανα εικοσαλεπτο!
Παμε καλα! :grin:

ΙΣΩΣ εδώ "κρύβεται" η απάντηση που ψάχνεις... για τα ψάρια, που ΔΕΝ εμφανίζονται.- ;)

KostasGR
08-02-18, 00:34
Εχεις να προτεινεις κάποια?

Sent from my PRO 7 using TapatalkΔύο από τις τροφές που δινω.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/f6b0ed19d7436bd45c0bebcd35a5b629.jpg

Η softline περιεχει ασταξανθινη που βοηθα στα κοκκινα χρώματα. Γενικως δινω αρκετες διαφορετικες ειδικες και οχι τοσο γενικες τροφες. Επισης κατεξυγμενη mysis και bloodworm.

WiSe
08-02-18, 00:36
Δηλαδη? Ότι εμφανίζονται μόνο με κλειστό φως ή αμιδρο?

Τις τελευταίες 2-3 μέρες καμια 10ρια παίζουν με το ρεύμα του φίλτρου... Δεν ξέρω αν παιζει ρολο.....

Δύο από τις τροφές που δινω.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180207/f6b0ed19d7436bd45c0bebcd35a5b629.jpg

Η softline περιεχει ασταξανθινη που βοηθα στα κοκκινα χρώματα. Γενικως δινω αρκετες διαφορετικες ειδικες και οχι τοσο γενικες τροφες. Επισης κατεξυγμενη mysis και bloodworm.Bloodworm δινω κ γω αποξηραμένο. Ευχαριστώ για την πρόταση

Diskus fan
08-02-18, 01:14
Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως και αντίστροφα... πρέπει να γίνεται ομαλά.
Πχ. το να είναι ένα δωμάτιο με ελάχιστο φωτισμό και ξαφνικά να ανοίγουν τα φώτα του ενυδρείου ή αντίστροφα... μόνο σοκ, μπορεί να προκαλέσει στα ψάρια.-

WiSe
08-02-18, 01:18
Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως και αντίστροφα... πρέπει να γίνεται ομαλά.
Πχ. το να είναι ένα δωμάτιο με ελάχιστο φωτισμό και ξαφνικά να ανοίγουν τα φώτα του ενυδρείου ή αντίστροφα... μόνο σοκ, μπορεί να προκαλέσει στα ψάρια.-

Δε το ειχα σκεφτει πολυ σοβαρα αυτο το ενδεχομενο να σου πω την αληθεια.....
Θα δω τι μπορω να κανω γιατι με ενδιαφερει πολυ.

Σε ευχαριστω για την επισήμανση!

WiSe
11-02-18, 18:54
2 λαμπες με δυο ξεχωριστους χρονοδιακοπτες....
και κολλημενα εκει δεξιά τερμα.
Δε ξεκολλανε πάει τελείωσε!
Σκέφτομαι να βαλω ενα κυκλοφοριτακι εκει. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180211/b1ebd86f0822883c5d0abbcbc093ed36.jpg

Dimitra_
11-02-18, 20:39
2 λαμπες με δυο ξεχωριστους χρονοδιακοπτες....
και κολλημενα εκει δεξιά τερμα.
Δε ξεκολλανε πάει τελείωσε!
Σκέφτομαι να βαλω ενα κυκλοφοριτακι εκει. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180211/b1ebd86f0822883c5d0abbcbc093ed36.jpg

Το ενυδρείο σου είναι σε γωνία ;

KostasGR
11-02-18, 20:45
Η υπομονη ειναι αρετη και στο χομπυ μας το Α και το Ω...

Ασε τα ψαρια να εγκλιματιστουν...

WiSe
11-02-18, 22:54
Οχι δεν είναι σε γωνία, διαχωρίζει κουζίνα τραπεζαρια.

Αλλα νομιζω το βρήκα!!!!!!

Σημερα εκανα τη προγραμματισμένη αλλαγη νερου και ειναι και μερα νηστείας για τα ψαρακια μου. Επιστρέφοντας απο τη Κυριακάτικη βόλτα μας παρατήρησα ολα τα ψαρια εξω! Επαιζαν με το ρευμα της εξόδου του φίλτρου.... Μπα λεω
.. Και θυμήθηκα ότι και τη προηγούμενη Κυριακή το ιδιο έγινε. Μπαίνουμε σπιτι ανοιγουμε φωτα τηλεόραση γενικα φασαρία δλδ, αυτά εκει....... Μια ωρα απο την ωρα που μπηκαμε συνέχιζαν ακαθεκτα. Ε λεω αυτό ειναι, βγαζω τη τροφη και ριχνω να φανε ολα και καλα. Αφου εφαγαν λοιπον ολα τσουπ στη γωνια τους!!!!!

Απο δω και περα νομίζω ότι θα ταΐζονται καθημερινά λιγο πριν κλεισουν τα φωτα...

Dimitra_
11-02-18, 22:56
Οχι δεν είναι σε γωνία, διαχωρίζει κουζίνα τραπεζαρια.

Αλλα νομιζω το βρήκα!!!!!!

Σημερα εκανα τη προγραμματισμένη αλλαγη νερου και ειναι και μερα νηστείας για τα ψαρακια μου. Επιστρέφοντας απο τη Κυριακάτικη βόλτα μας παρατήρησα ολα τα ψαρια εξω! Επαιζαν με το ρευμα της εξόδου του φίλτρου.... Μπα λεω
.. Και θυμήθηκα ότι και τη προηγούμενη Κυριακή το ιδιο έγινε. Μπαίνουμε σπιτι ανοιγουμε φωτα τηλεόραση γενικα φασαρία δλδ, αυτά εκει....... Μια ωρα απο την ωρα που μπηκαμε συνέχιζαν ακαθεκτα. Ε λεω αυτό ειναι, βγαζω τη τροφη και ριχνω να φανε ολα και καλα. Αφου εφαγαν λοιπον ολα τσουπ στη γωνια τους!!!!!

Απο δω και περα νομίζω ότι θα ταΐζονται καθημερινά λιγο πριν κλεισουν τα φωτα...

Σε Ρώτησα γιατί εμένα είναι σε γωνία και οποτε καθόμαστε για να φάμε επειδή δίπλα είναι η τραπεζαρία μαζεύονται όλα μαζι στη μια γωνία μέχρι να τα ταισουμε ...

WiSe
12-02-18, 02:34
Αλλη συμπεριφορά αυτή.... Τι να πω. Βαλε καμια φωτο αν θες απο το ενυδρειο σου

Δημητρα εσενα κολυμπουν σε ολο το ενυδρειο ολη μερα? ή παρατηρείς παρομοια συμπεριφορα?
Καλα καταλαβα οτι εχεις και εσυ espei ετσι? δε κανω λαθος?

WiSe
13-02-18, 10:31
Αυτη ηταν η λυση! Ταιστηκαν και χτες λιγο πριν κλεισουν τα φωτα.
Aπο την ωρα που γυρισα ηταν χαρμα να τα βλεπω να παιζουν μεσα στο ενυδρειο!

Παει κ αυτο! :D

Και ενα βιντεακι... https://youtu.be/llNW7s4O5RU

Αντε θα πιασουμε τα ηλεκτρικα τωρα... φωτα κλπ.

Dimitra_
13-02-18, 15:09
Αλλη συμπεριφορά αυτή.... Τι να πω. Βαλε καμια φωτο αν θες απο το ενυδρειο σου

Δημητρα εσενα κολυμπουν σε ολο το ενυδρειο ολη μερα? ή παρατηρείς παρομοια συμπεριφορα?
Καλα καταλαβα οτι εχεις και εσυ espei ετσι? δε κανω λαθος?

Καλησπέρα! Πλεον δεν έχω espei , έχω γυρίσει στα κλασσικά Μόλυ !

WiSe
16-02-18, 22:07
Ηρθε η ωρα και της δεύτερης θυλικιας να αφησει τα αυγα της...

Εχω σαστισει λιγο.... οντως εφαγε το ξυλο για να φτιαξει σπηλια????....
γιατι δεν θυμάμαι να ειχε τοσο μεγαλη κουφαλα!!!! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180216/1ca34bf84540321e1364e3cc07657679.jpg

Και μια του λεβεντη μας που μαρεσε! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180216/aa7f2255a2e602e0f2ff311a8f97c2b0.jpg

panos_auk
17-02-18, 18:24
Πολυ ωραιες φωτογραφιες!Με τι φωτογραφικη τις βγαζεις;
Και τα ψαρακια σου πολυ ομορφα!
Δεν νομιζω να εσκαψε το ξυλο η θηλυκια, ειμαι σιγουρος δηλαδη οτι δεν το εκανε...
Μαλλον ειχε κουφαλιτσα το ξυλο και δεν φαινοταν πολυ...

WiSe
17-02-18, 19:06
Με το κινητο μου, Meizu Pro 7 με τη διπλη καμερα.

Αυτη η θυλικια ειναι μια χαρα.... η αλλη δε νομιζω. Εχω ανοιξει νεο θεμα.

Themis_aqua
19-02-18, 11:33
Ποιος θα το περιμενε να βγαζουν τα smartphones φωτογραφιες επιπεδου dslr..Φοβερη μπραβο!!

stanisalus18
20-02-18, 08:01
Ποιος θα το περιμενε να βγαζουν τα smartphones φωτογραφιες επιπεδου dslr..Φοβερη μπραβο!!

Έχω πάθει και εγώ την πλάκα μου με τις συγκεκριμενες φωτογραφίες. Φοβερές είναι όντως :smt041

WiSe
21-02-18, 00:51
Να στε καλα. :)

Update :

Τα espei με την στρατηγικη του ταισματος πριν κλεισουν τα φωτα και μια φορά τη μερα πλεον κινούνται σε ολο το ενυδρειο τις υπολοιπες ωρες με highlight τα παιχνιδισματα το πρωι γιατι καποια ζευγαρια εχουν δημιουργηθεί μαλλον.

Ισως προστέθουν κ αλλα ή ισως δω καποιο μικροσωμο κοπαδακι ακομα για ποικιλία. Καρδιναλιους σκεφτομαι και κοιτάω και τους ροδοστομους λογο συμπεριφοράς.

Καθε πρόταση δεκτη.

stanisalus18
21-02-18, 08:15
Καλημέρα. Εγώ θα μεγάλωνα το υπάρχον κοπάδι σίγουρα. Αν θέλεις κι άλλα ψάρια, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να προσθέσεις άλλο ένα ή δυο ενυδρεία στη συλλογή σου, δεν θα το μετανιώσεις :D :D :D

WiSe
21-02-18, 08:42
Καλημέρα!

Ναι δεν εχεις αδικο.
Αλλο ενα εχω στη δουλειά με τα σκαλαρια μου που γεννανε σαν τα κουνέλια [emoji14]

Μαλλον για αλλαγη ενυδρείου θα παω!
Υπάρχει η υποδομη και ηδη το σκέφτομαι για 600 περίπου.

panos_auk
21-02-18, 09:59
Δεν θα μεινεις για πολυ καιρο στη σκεψη...και καλα θα κανεις!
Ειναι "αρρωστια" η κατασταση...με την καλη εννοια!

WiSe
22-02-18, 00:58
Αρρωστια? Αστα... Τα σχεδια εχουν γινει ηδη (σιγα και το δυσκολο) και βρηκα και τον ανθρωπο που θα με βοηθισει με τα ηλεκτρικα και τα υδραυλικα για να γινει ημιαυτοματο. Μαζι του εχω σχεδιασει ολα τα παρελκομενα αλλα υπαρχουν αποριες που θα ζητησω τη βοηθεια σας οταν ερθει η ωρα. :) Το μονο που ακομα δεν εχω καταληξει τι θεμα θα εχει το ενυδρειο. αχαχαχα!!!! Τη μια μερα λεω το ενα την αλλη το αλλο την παραλλη κατι αλλο.... νιωθω σαν τις γκομενες που δε ξερουν τι θελουν! :D
Σημερα παρέλαβα το σετακι της api.
Επιτέλους γιατι μετραγα με δανεικά.
Ολες οι μετρήσεις σούπερ.

Στο τεστ PH μου βγηκε 7,6-7,8.
Με αγωγιμόμετρο υπολόγισαμε 4,67μs στους 24c απο οτι είχα υπολογίσει δινει χαμηλό ph περίπου 6,4 αντε να κάνει λαθος 0,5 και να είναι 6,9.

Ποιος κανει λαθος? Ένα αγωγιμόμετρο που κάνει 100 ευρω και το εμπιστεύται γεωπονος ή η Api?

KostasGR
22-02-18, 05:52
Το νερο της βρυσης εχει οσο σου δειχνει το Api, αν δεν το επεξεργαζεσαι αυτο ειναι το σωστο.

panos_auk
22-02-18, 09:44
Το master test kit πηρες;
1) Μετρας με το ph test ή με το high range ph?
2) Μετρησες tds νερου ενυδρειου; (γιατι 24 βαθμοι;;λιγοι δεν ειναι;ετσι το ρωταω αυτο γιατι μου φαινεται λιγο για τα ψαρια που εχεις.)
3) Πως υπολογιζεις τιμη ph απο μετρηση tds? Μου φαινεται λιγο περιεργο γιατι απ'οσο ξερω το ph δεν εξαρταται μονο απο τις σκληροτητες...

WiSe
22-02-18, 09:50
Το master test kit πηρες;
1) Μετρας με το ph test ή με το high range ph?
2) Μετρησες tds νερου ενυδρειου; (γιατι 24 βαθμοι;;λιγοι δεν ειναι;ετσι το ρωταω αυτο γιατι μου φαινεται λιγο για τα ψαρια που εχεις.)
3) Πως υπολογιζεις τιμη ph απο μετρηση tds? Μου φαινεται λιγο περιεργο γιατι απ'οσο ξερω το ph δεν εξαρταται μονο απο τις σκληροτητες...

Ναι το master kit.
Δεν εφτανε το ph το απλο γιατι εβγαινε πολυ μπλε οποτε μετρησα με το high range.

Ο γεωπονος το υπολογισε οχι εγω και αυτο πριν 2 μηνες. Αλλα δεν αλλαξε τιποτα απο τοτε στις ρουτινες!
24 βαθμους ειχε κατα την μετρηση που καναμε γιατι πηραμε δειγμα και το βαλαμε στο παγκο.

Στο ενυδρειο εχω 26,5-27,2.

panos_auk
22-02-18, 10:19
Ok. Τα δοκιμασες και τα δυο.
Δεν γνωριζω για τον υπολογισμο του ph απο τιμη tds.
Τα υγρα τεστ τα εμπιστευομαι αλλα δεν εχω και μετρο συγκρισης...
Στο ενυδρειο σου μαλακωνεις το νερο, βαζεις τυρφη, κατι;
Γιατι ph 6,9 μου φαινεται πολυ χαμηλο για νερο βρυσης χωρις καποια επεξεργασια...

WiSe
22-02-18, 11:08
Το νερο περναει απο ενα φιλτρο που το χρυσοπληρωνω της rainbow...
Νταξει δε νομιζω οτι κανει και αντιστροφη οσμωση κιολας αλλα μου φανηκε μεγαλη η διαφορα.

Αρα να εμπιστευθω την api λες. οκεικ!

Παντως τα espei ειδικα που ειναι για χαμηλα PH ειναι κατι παραπανω απο καλα...
Τα χρωματα τους ειναι τελεια η συμπεριφορα τους σουπερ και ορεξατα!

panos_auk
22-02-18, 12:03
Οχι δεν ξερω τι να σου πω αλλα προς τα'κει τεινω.
Δεν ξερω απο υπολογισμο ph απο μετρηση tds.
Αν ειναι φιλτρο ενυδρειου (βιολογικο) τοτε δεν αλλαζει κατι σε σκληροτητες κλπ.
Κοιταξε κι εγω προς το παρον τα αγκασιζι μου και τα καρντιναλ σε νερο βρυσης τα εχω και μια χαρα φαινονται.
Και χρωμα και ορεξη για φαγητο κι απ'ολα. Ειναι βεβαια και πραγματα που δεν φαινονται μεχρι να ειναι πολυ αργα (π.χ.τα cardinal αποκτουν προβλημα στα νεφρα σε σκληρο νερο αν θυμαμαι καλα).
Ειναι ενα θεμα αυτο που θα ηθελα να ψαξω λιγο παραπανω γιατι το νερο του ενυδρειου μου ειναι εντος του ευρους που δινει για τα ψαρια αυτα το seriously fish που ειναι σοβαρο site αλλα και καποια αλλα...
Εχω τυρφη μπολικη και θ'αρχισω να επεξεργαζομαι το νερο και λογω χρωματος που το θελω πιο σκουρο αλλα και για ph/σκληροτητες για να μαστε σιγουροι...

WiSe
22-02-18, 14:22
Εννοω οικιακο φιλτρο... απο αυτο το νερο κανω αλλαγες.
Και γω δεν εχω κατσει να ψαξω πως το υπολογιζουν μονος του μου τα ειπε.

Νταξει δε νομιζω οτι εχουν θεμα τα ψαρια. Γιατι οι εκτροφεις καθονται και μαλακωνουν το νερο? Ξερω γω... Αλλοι λενε ετσι αλλοι αλλιως. Τι να πω.

panos_auk
22-02-18, 14:39
Α λες οικιακο φιλτρο νερου.Οκ. Λογικα με ανθρακα λειτουργει και προφιλτρα στερεων. Απομακρυνει χλωριο, παθογονα, βαρεα μεταλλα κλπ.
Δεν ξερω τι κανουν οι εκτροφεις και πως επιτυγχανουν αναπαραγωγη χωρις να μαλακωνουν το νερο κλπ...
Ισως και να το μαλακωνουν, δεν γνωριζω.
Σιγουρα τα ψαρια μεγαλωνοντας και στον εκτροφεα και στο μαγαζι απ'οπου τα παιρνουμε ειναι σε νερο βρυσης. Με οτι παραμετρους μπορει να εχει το νερο σε καθε τοπο.
Απο΄κει και περα εγω ειμαι υπερ της αποψης να παρεχουμε στα ψαρια μας οτι απαιτειται αναλογα με το ειδος ετσι ωστε να τα διατηρουμε στην καλυτερη δυνατη κατασταση και να μπορουμε κι εμεις να τα απολαμβανουμε σε ολο τους το μεγαλειο οπως θα ηταν και στη φυση (και ισως ακομα καλυτερα).
Και αυτο συνεπαγεται και επεξεργασια του νερου και καταλληλη διακοσμηση και καταλληλο φωτισμο και καταλληλη σιτιση και καταλληλους συνδυασμους ειδων κλπ κλπ.

WiSe
22-02-18, 15:33
Γειτονα κερναω κοψιδια να αναλυσουμε ολα τα παραπανω με συνοδεια κρασιου οποτε θες! :D

panos_auk
22-02-18, 15:49
:D:DΕυχαριστω πολυ!
Κι εγω επισης!
Θα το κανονισουμε ευχαριστως!
Παντα με λιγο αλκοολ τα βλεπεις αλλιως τα πραγματα...;):D:D

WiSe
22-02-18, 15:51
Χαχα! Ετσι! :D

WiSe
01-03-18, 23:56
Λιγες φωτο ετσι για να περνάει η ώρα...

Ο Βασιλιάς του ενυδρείου στήνεται παντα για φωτο! Το ψωνακι!

Η αριστερή πλευρά γεμισε με Ludwigia Rudin stems
και περιμένω υπομονετικά να φουντώσουν καθως δε χρησιμοποιώ λιπάσματα κλπ!

Κατι green spot algae κατι τριχοειδή...
Λιγα πράγμα εδω κ εκει κ αφαιρούνται μηχανικα...

Ανεβασμένα νιτρικα γενικα 2 αλλαγες νερου την εβδομάδα 30%....
Το φιλτρο δουλεύει υπερωρίες και μάλλον ειμαι στο οριο!

Ολα ομως βαίνουν καλως γενικά και ειμαι πολυ ευχαριστημένος!https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180301/90f9abaeb2e55aa8db88adf4d4a468ec.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180301/d7a334b321234bc94254ce0d266bd134.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180301/44613f6f08ad72bcd1339f55f3dff905.jpg

Γιώργος Κ
02-03-18, 03:55
Πολυ ωραιο έγινε ... :p

Απλα καποια στιγμη ενα γενικό λίπασμα ανα εβδομάδα θα το χρειαστείς ... προς το παρόν θα υπάρχουν διαθέσιμα θρεπτικά για τα φυτά και για αυτο πανε καλα ... οταν αρχίζουν να εξαντλούνται θα υπάρξει προβλημα καθώς οσο αυξάνει η φυτομαζα τοσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε θρεπτικά για τα φυτά. Στην ουσία θα στο δείξουν ποτε το χρειάζονται. Τα λιπάσματα μη τα φοβάσαι απλα στο καθε ενυδρείο ανάλογα θα πρεπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο φωτισμό, co2 και λιπάσματα. Λογικα θα βρεις το μπούσουλα σου βλέποντας τις ανάγκες τους.

Το φιλτρο δουλεύει υπερωρίες και μάλλον ειμαι στο οριο!δεν καταλαβαινω τι εννοείς ... το φίλτρο πρεπει συνεχεια να δουλευει - δεν το βγάζουμε απο τη πριζα ποτε. Εκτός βέβαια οταν του κανουμε τη συντήρηση πχ αλλαγή ενυδρειακου βαμβακιού κοκ

WiSe
02-03-18, 08:26
Καλημέρα.

Ίσως χρειαστούν τα φυτά δε ξερω. Θα δειξει! Απλη αμμο χαλαζιακη εχω κάτω, απο που να τελειώσουν?

Για το φιλτρο εννοω οτι καθε βδομάδα αλλαζω το ενυδρειακο βαμβακι και βγαίνει χαλια μαυρο... Επισης τα σφουγγαρια του εχουν καλη μπιχλα.

Τροπος του λεγην ήταν δουλεύει υπερωρίες. Αλλιώς νομιζω θα ηταν τουμπα ολα τα ψαρια ηδη [emoji23][emoji12]

Γιώργος Κ
02-03-18, 09:16
Διαβασε εδω ...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462
εχει πολλες πληροφοριες !! ;)
Αν και απο ολα αυτα ... σε ενδιαφερει η κατηγορια "Χαμηλού φωτισμού χαμηλής τεχνολογίας (Low-light Low-tech)"

WiSe
02-03-18, 09:22
Παναγια μου σεντονι! Θα το διαβασω το σουκου με την υσηχια μου, σε ευχαριστω Γιωργο!

panos_auk
02-03-18, 12:36
Ωραιο!μια χαρα παει Γιωργο.
Για μηδενικη λιπανση μια χαρα τα πανε τα φυτα.
Καποια στιγμη κατι θα ζητησουν...

WiSe
02-03-18, 14:02
Εχει δρομο ακομα. Κλεινει περιπου 5 μηνες που ξεκινησε να φυτευεται και 3 περιπου που η φυτομαζα ειναι σε αυτα τα επιπεδα. Αν θυμαμαι σωστα.

Διαβασα το κειμενο με ενδιαφερον μιας και βρηκα το χρονο. Αλλα οπως ειπε ο Γιωργος εγω ειμαι "low tech".

Αυτο με τις δοσολογιες δεν μπορω να καταλαβω οποτε τα δεδομενα εχουν ως εξης:

Εχω 3 λιπασματα στην αναμονη: Flourish της Seachem, Kallium potassium της Easy Life κα ταμπλετες βυθου της Seachem.

Επειδη οπως λεει το κειμενο και εσεις καποια στιγμη θα "ζητησει" και αυτο θα φανει απο τις αλγες. Εγω εχω ελαχιστη green spot και λιγη τριχοειδη στη moss.

Προτεινετε καποια δοσολογια για αρχη ή μεση λυση απο αυτα τα σκευασματα ή ειναι ατοπη η ερωτηση και πρεπει να το ψαξω πιο πολυ?

Γιώργος Κ
03-03-18, 04:02
Νομιζω μια φορα την εβδομάδα η μισή απο τη προτεινόμενη δοσολογία για τα λίτρα σου πχ του flourish θα ηταν μια χαρα ... μετα την αλλαγή νερού!
Απο εκει βλέποντας και κάνοντας! Αν δεις τα φυτά να φουντώνουν συνέχισε το ετσι! Αν δεις τις αλγες να φουντώνουν μείωσε το και αλλο.
Να ξερεις οι αλγες παντα υπάρχουν σε ενα ενυδρείο. Μη κοιτάς τις κρυστάλλινες φωτογραφίες απο ενυδρεία πχ που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Τα καθαρίζουν σχολαστικά ολα πριν τη φωτογράφιση. Αυτο που πρεπει να σε προβληματίσει ειναι οταν δεν αναπτύσσονται καλα τα φυτά σου. Αυτο δίνει στις αλγες το πλεονέκτημα και «νικάνε» τα φυτά! Ειναι αιώνιοι ανταγωνιστές για το φως και τα θρεπτικά ... Μάχη επιβίωσης!

WiSe
03-03-18, 09:20
Σε ευχαριστω Γιωργο.

Τα ειχα κοψει γιατι οποτε εβαζα εβλεπα τρυπες στα φυλλα.Μολις τα εκοψα ολα ξαφνικα σταματησαν!!!
Ισως να ηταν και συμπτωση... Μαλλον θα βαζω αυτη τη ποσοτητα λιπασματος που λες στο βαρελι προετοιμασιας για καλυτερη διαχυση.

Γιώργος Κ
03-03-18, 09:51
Γενικα στα φυτα οταν τους λειπει κατι αρχιζουν και εχουν προβληματα! Το επιπλεον λιπασμα στο νερο δε τους κανει κακο. Απλα αν δεν το εκμεταλλευονται ολο - το εκμεταλλευονται οι αλγες. Εμεις πρεπει να βρουμε τη χρυση τομη ωστε τα φυτα να καλύπτονται. Λογικα δε θα εχεις προβλημα!

Σε ενυδρειο του καλου φιλου μου (raven - οι πιο παλιοι τον ξεουν) παρατηρησαμε αυτο που παρατηρεις εσυ ... Εκοψε αποτομα τα λιπασματα και ολα φαινοντουσαν να πηγαινουν καλα μεχρι που καποια στιγμη αρχισε η παρακμη. Ισως ειχαν μεινει αρκετα θρεπτικα κατα καποιο τροπο δεσμευμενα στο ενυδρειο η στο βυθο (?) και οταν εξαντληθηκαν αρχισαν και τα προβληματα! Δεν βρηκαμε αλλη λογικη εξηγηση να πω την αληθεια.

WiSe
03-03-18, 10:02
Ετσι ε; ....Μαλιστα.

Παντως εγω θα κρατησω 4-5 ειδη φυτων ευκολα με το τροπο που ειπες και βλεπουμε στη συνεχεια τι θα γινει.

Ηδη εχω 2 ενυδρεια σωστα (οσο γινεται) στημενα και ενα 3ο που φτιαχνεται και ηδη "i am running out of time" που λενε και στο χωριο μου! :D

WiSe
05-03-18, 21:32
Χτες ειχα όρεξη και σκαλισα τα ψιψιψονια που κραταμε ολοι οι γιαλατζι μαστορες-ρακοσυλλεκτες σαν και του λογου μου...

Μια τανια led 7000k ενα παλιο τροφοδοτικό απο laptop και ενας χρόνοδιακοπτης. Χειρουργική τοποθέτηση με σιλικονη και έτοιμο.... Μιση ωρα πριν ανοιγμα και μισή ώρα μετα κλείσιμο από τα κυριως φωτα.

Κοστος: 0 ευρω. [emoji16]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180305/2085d2caf66022102b7d77b9cf9b5c5c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180305/af99e55da1383693b8cf5bc3e9cf295c.jpg

panos_auk
06-03-18, 10:26
Καλημερα Γιωργο!
Νομιζω οτι οι λεντοταινιες θελουν καποια ψυξη. Αλλιως υπερθερμαινονται και τα φτυνουν. Ετσι κολλημενη στο καπακι νομιζω θα εχει θεμα...
Ειναι αδιαβροχη;
Επισης τωρα που ανεβαζεις φωτισμο λογικα θα αυξηθουν οι αναγκες των φυτων σου και στα υπολοιπα (λιπανση, CO2). Δεν αλλαζει κατι, παλι θα πρεπει να βρεις το σημειο που το συστημα σου θα εχει ισορροπια οπως σου εχει πει κι ο Γιωργος Κ.

WiSe
06-03-18, 11:22
Η συγκεκρημενη δουλευε 3-4 χρονια συνεχομενα 5 ωρες καθε μερα. Ειναι αδιαβροχη ναι.
Δε με πειραζει αν τα φτυσει τη βγαζω βαζω αλλη.

Προβλημα υπερθερμανσης δεν ειδα να σου πω την αληθεια αν και το τροφοδοτικο ειναι 5Α.

Οσο αφορα την αυξηση του φωτισμου νομιζω οτι ανεβηκε λιγο.... Θα δειξει το μελλον ομως! :)

panos_auk
06-03-18, 11:42
Δεν εχω ασχοληθει κι εγω, θεωρητικα το ξερω αυτο. Εχω διαβασει εδω στο φορουμ σχολια απο παιδια που εχουν δοκιμασει. Ισως αναλογα και με τη λεντοταινια και τη ποιοτητα της να διαφερει και ο χρονος ζωης της...
Tο κοστος ειναι χαμηλο οποτε οκ ναι τη βγαζεις και βαζεις αλλη...;)

WiSe
06-03-18, 17:40
Ναι καταλαβα Πανο. Ενταξει ζεστενεται αλλα οχι τοσο!

Επισης τα espei ρε φιλε, τι ωραιο ψαρακι :p
Ξεθαρεψανε ολα και αλωνιζουν!
Ισως και να επιασε το κολπο με το ταισμα το βραδυ ισως και οχι αλλα ειναι πανεμορφα.
Τωρα μετριασα το ταισμα γιατι μαλλον ταιζα πολυ και παρακολουθω τα νιτρικα για να δω αν θα μπορεσω να βαλω κ αλλα!

WiSe
11-03-18, 14:01
Καλησπέρα!
Ειχατε δικιο παιδια... Ταίριαξε πολυ η δοσολογία. 1ml flourish και 1ml kalium potassium μια φορά τη βδομάδα στην αλλαγη. Τα φυτα φαίνεται ότι ανταποκρίνονται και βγαζουν νεες ριζες στον κορμο. Επισης "τρεχουν" πιο γρήγορα απο πριν. Ελπιζω οχι πολυ πιο γρήγορα! Ελπιζω να συνεχίσει ετσι καλα.

Απο αλγες ψιλοπραματα!

Σας ευχαριστώ

WiSe
14-03-18, 12:03
Ενω οι λουντβιγιες πανε μπαλα... οι σεσιφλορες εχουν φρεναρει και εχουν μαυρισει λιγο τα φυλλα τους... ισως σταματησω το easy life και βαζω μονο flourish?

WiSe
29-04-18, 23:01
Σημερινο σοκ με ενα trumpet snail που ειχε κολλησει στο στομα του..... Ετοίμασα ταπερ με νερο για να το βγαλω να το ξεκολλήσω αλλα.... Εκανε μια κινηση και το καταπιε το γουρουνι [emoji23]..... Τι γίνεται τρωνε σαλιγκαρια οντως?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180429/0fb9581faa4c88a9be345574944b839a.jpg

WiSe
14-05-18, 10:24
Μετα απο σχεδον 2+ μηνες που το ενυδρειο ετρεχε μονο του με τις αλλαγες μονο και κανα κλαδεματακι που και που εχτες εγινε ενα καλο κλαδεμα παντου για να ξαναφτιαχτει το scape ενος ακομη ενυδρειου στη φαμιλια, με guppies αυτη τη φορα.

Σιφωναρισα βυθο για πρωτη φορα μετα απο 7-8 μηνες λογο νεκρων σαλιγκαριων και καλης κυκλοφοριας.

Ειναι ωραιο να μην εισαι δουλος του ενυδρειου και να το χαιρεσαι να τρεχει σχεδον μονο του. :)

Το απιστευτο ειναι οτι ειχα τα χερια μου μεσα στο ενυδρειο σχεδον 2 ωρες και τα ψαρια κυκλοφορουσαν ανεμελα γυρω απο τη τσιμπιδα και το ψαλιδι και προσεχα μην τραυματισω κανενα! Απο κει που οταν τα ειχα παρει δε τα εβλεπα καθολου τωρα με εμποδιζουν κιολας! :D

Θα ποσταριζα φωτογραφιες αλλα θελω να φουντωσει λιγο μετα το γερο κλαδεμα που εφαγε και να κανω καποιες διορθωσεις! :smt020

stanisalus18
14-05-18, 14:46
Το απιστευτο ειναι οτι ειχα τα χερια μου μεσα στο ενυδρειο σχεδον 2 ωρες και τα ψαρια κυκλοφορουσαν ανεμελα γυρω απο τη τσιμπιδα και το ψαλιδι και προσεχα μην τραυματισω κανενα! Απο κει που οταν τα ειχα παρει δε τα εβλεπα καθολου τωρα με εμποδιζουν κιολας! :D

Φανταστικη αισθηση αυτη :smt041 Αναμενουμε το φωτο - update οταν ερθει η ωρα :grin:

WiSe
14-05-18, 16:48
Φανταστικη αισθηση αυτη :smt041 Αναμενουμε το φωτο - update οταν ερθει η ωρα :grin:

Θα κοιταξω να φοραει και τα αυτοκολλητα! :D

WiSe
16-05-18, 22:29
Μια καλη φωτο χωρις φιλτρα με λιγο χαμηλωμενο contrast για να πλησιάσει τη πραγματικότητα.

Ειναι λιγο οριοθετημενα τα φυτα αλλα μαρεσει αυτη η ταξη και η καθαριότητα λογο της καλης κυκλοφοριας με χαλαρώνει. (υποκειμενικο)

Αν εχετε καμια προταση για αλλαγες είμαι ολος αυτια :) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180516/8840d8e08343280cd0a977d5d6902e65.jpg

Themis_aqua
16-05-18, 22:37
Μια χαρα φαινεται!
θα εβγαζα την h.corymbosa απο μπροστα γιατι συντομα θα γινει θηριο,και θα την εβαζα πισω αριστερα διπλα απ την ludwigia (to κοκκινο)
Στη θεση της καποιο χαμηλο φυτο ετσι που να μη σου χαλαει το hardscape:)

WiSe
16-05-18, 23:01
Μια χαρα φαινεται!
θα εβγαζα την h.corymbosa απο μπροστα γιατι συντομα θα γινει θηριο,και θα την εβαζα πισω αριστερα διπλα απ την ludwigia (to κοκκινο)
Στη θεση της καποιο χαμηλο φυτο ετσι που να μη σου χαλαει το hardscape:)Ποια είναι η corymbosa? Διπλα στην ανουμπια? Δε θυμάμαι καλά το ονομα της αλλα δε νομιζω οτι λέγεται έτσι. Ειναι στεμς... Τι λες? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180516/a72570a5bccba6741a05a8ee4f8fc2f7.jpg

Themis_aqua
16-05-18, 23:06
Ναι αυτη που δειχνεις εννοω- ή corymbosa siamensis ειναι, ή angustifolia..
ξερω γω,ηδη εχει ψηλωσει πολυ και κρυβει το ξυλο πισω

WiSe
16-05-18, 23:30
Ναι αυτη που δειχνεις εννοω- ή corymbosa siamensis ειναι, ή angustifolia..
ξερω γω,ηδη εχει ψηλωσει πολυ και κρυβει το ξυλο πισωSiamensis ναι! Ετσι μου την ειχε πει το παιδι που μου την εδωσε απο δω μεσα!

Γενικα δεν θα αυξησω τον όγκο... εχω αλλα 3 ενυδρεια μαζι με του πατερα μου και ενα του ξαδερφου μου 4 που χρειάζονται φυτά οποτε ότι κλαδευω πάει εκει!

Diskus fan
17-05-18, 01:52
Γιατί ΔΕΝ προτίμησες ένα είδος, που να "ταιριάζει" (από πλευράς γεωγραφικής εννοώ) με τα απιστογράμμα;

WiSe
17-05-18, 07:42
Γιατί ΔΕΝ προτίμησες ένα είδος, που να "ταιριάζει" (από πλευράς γεωγραφικής εννοώ) με τα απιστογράμμα;Βάση συμπεριφοράς τα διαλεξα. Για τα ψαρια λες ετσι?

Diskus fan
17-05-18, 21:59
Για τους αρλεκίνους... μιλάω.-

WiSe
18-05-18, 08:34
Για τους αρλεκίνους... μιλάω.-

Γεραματα φιλε ντισκους? Espei ειναι :p :p :p

Δεν πανε με απιστογραμμα και σε γεννες θα ειχαν προβληματα οπως διαβασα ....ομως ΔΕΝ θα ειχαν με τα κορυ, παλι οπως διαβασα. Ειπα να το ρισκαρω γιατι εχουν τελειως αλλες γραμμες στο ενυδρειο.

Τελικα εγινε το αντιθετο ευτυχως.

Τα εσπει δεν τα βλεπουν καν ενω τα κορυ μενουν κρυμμενα ολη τη μερα. Μονο τον τελευταιο μηνα που δεν εχουμε γεννες απο τα απιστο τα κορυ ξεθαρεψαν λιγο. Τα espei κινουνται παντου σε ολο το ενυδρειο λες και δεν υπαρχει αλλο ψαρι μεσα...

oreonymos
18-05-18, 14:29
συγχαρητηρια για τον πολυ ομορφο βιοτοπο που εφτιαξες!αυτο δεν σημαινει οτι ολοι μπορουν να κανουν το ιδιο!αυτο το γραφω γιατι καποιοι πριν απο μερες μου εκαναν παρατηρηση για εναν πλαστικο θαμνο!εκαστος στο ειδος του!ειλικρινα θαυμαζω και τα φυτεμενα και τα οξινα με δισκους αλλα στα ενυδρεια των συναδελφων!απο τη στιγμη που εσεις εισαστε τοσο τεχνιτες σε αυτο που κανετε θα ηταν υβρις να ταλαιπωρησω καποια φυτα η καποιους δισκους μονο και μονο για να πω και γω κοιτα το εφτιαξα σαν του συναδερφου!αυτο στο εγραψα για να το διαβασουν αλλοι!

WiSe
18-05-18, 17:08
συγχαρητηρια για τον πολυ ομορφο βιοτοπο που εφτιαξες!αυτο δεν σημαινει οτι ολοι μπορουν να κανουν το ιδιο!αυτο το γραφω γιατι καποιοι πριν απο μερες μου εκαναν παρατηρηση για εναν πλαστικο θαμνο!εκαστος στο ειδος του!ειλικρινα θαυμαζω και τα φυτεμενα και τα οξινα με δισκους αλλα στα ενυδρεια των συναδελφων!απο τη στιγμη που εσεις εισαστε τοσο τεχνιτες σε αυτο που κανετε θα ηταν υβρις να ταλαιπωρησω καποια φυτα η καποιους δισκους μονο και μονο για να πω και γω κοιτα το εφτιαξα σαν του συναδερφου!αυτο στο εγραψα για να το διαβασουν αλλοι!

Σ ευχαριστω πολυ.

Κοιτα δεν ειναι βιοτοπος αυτο που εχω φτιαξει. Δηλαδη δεν ειναι προσπαθεια απομιμησης μιας γεωγραφικης περιοχης. Ειναι απλα ενα φυτεμενο που εχω κανει πολυ προσπαθεια, και με τη βοηθεια των παιδιων εδω, να γινει οπως εμενα μου αρεσει.

Το μονο που χρειαστηκε για να γινει αυτο που βλεπεις ειναι τα κατωθι:

1) σωστη φιλτρανση
2) ρουτινες: (αλλαγη νερου 30% μια φορα τη βδομαδα) + (Flourish 2ml τη βδομαδα+ταμπλετες υποστρωματος flourish)
3) Υπομονη με τα φυτα να προσαρμοστουν
4) Οχι ψαρια που να τους κανουν ζημια
5) Κλαδεματακια και απομακρυνση κακων κομματων των φυτων
6) 2 amano + Ramsorn τα οποια βοηθανε στην καθαριοτητα

Δεν ειναι δυσκολο ενα φυτεμενο οταν διαλεγεις ευκολα φυτα και τα παρακολουθεις.

Εχω κ ενα 60αρι με ενα μονομαχο που εχει 2 ανουμπιες νανα και μεροικα στεμς σεσιφλορες... ακομα πιο ευκολο δηλαδη! Και ομως εχει και αυτο την ομορφια του!

Δεν ειμαι εναντια σε "καποια" πλαστικα φυτα αν εχεις κιχλιδες, αλλα οχι σε οτι ναναι πλαστικουρες που ειχα και γω στην αρχη και καταλαβα μετα τι μ@λακιες εκανα. :D

oreonymos
18-05-18, 17:21
συγχαρητηρια και παλι!εγω θα βλεπω τα ποστ και θα ξεκουραζεται το ματι μου!

WiSe
20-07-18, 12:47
Καλημερα στα παιδια! Μπαινω και διαβαζω συχνα πυκνα και το μονο σιγουρο ειναι οτι δε σας ξεχασα!

Το ενυδρειο μου δουλευει στον αυτοματο και κοσμει το σαλονι του σπιτιου μου... ολα κυλουν μια χαρα! Λιγο "σερβις" θελουν τα φυτακια μου αλλα ειναι ολα υπεροχα! Τα rasbora ειναι σε ΟΛΟ το ενυδρειο, τα cory κανουν φοβερα κοπαδακια οταν πεφτει τροφη και εχουν πολυ πλακα τα apisto ειναι ενα φοβερο ζευγαρι, οι γαριδες περνανε ζωαρα τα σαλιγκαρια ειναι οσα πρεπει χωρις υπερβολες...

Το μονομαχοενυδρειο και αυτο παει τελεια και εχει γεμισει φυτα απο το αλλο, του γραφειου και αυτο μια χαρα και μηδεν προβληματα.

Ευχομαι και τα δικα μου και ολων να ειναι απροβληματιστα παντα!

Τα φιλια μου και καλο υπολοιπο καλοκαιρι σε ολους! :smt020

stanisalus18
25-07-18, 21:49
Ενα φωτο - update στα ενυδρεια σου δεν βλαπτει :D

Καλο υπολοιπο καλοκαιρι και καλη συνεχεια απο μενα ;)

WiSe
27-07-18, 10:01
Μαλιστα Κυριε! θα σας ποσταρω! :D

WiSe
28-07-18, 15:42
Οριστε :) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180728/981f67c35820729d0c36ae1f686803e3.jpg

stanisalus18
28-07-18, 23:28
Ομορφα πραγματα :smt041:smt041:smt041

Εχει εξελιχθει πολυ ωραια νομιζω ;) Βγαλε κι αλλες αν θελεις :D Δεν χορταινουμε ευκολα εμεις.

Οταν κλαδευεις τα κομμενα κομματια δοκιμασε να τα φυτευεις διπλα διπλα μπας και πυκνωσει καπως σε καποια σημεια.

WiSe
29-07-18, 23:36
Περασε καποια φαση που επαθαν καποιο σοκ τα φυτα απο αγνωστη αιτια οποτε και κλαδευτηκαν. Τα κλαδεματα πηραν τη θεση των παλιων που ξηλωθηκαν. Σε κανα δυο μηνακια θα ειναι σουπερ.... αλλα να σου πω δε με χαλαει οπως ειναι :)

Γιώργος Κ
30-07-18, 15:44
Εχει αυξηθει πολυ η θερμοκρασια στο νερο? Τωρα το καλοκαιρι συμβαινει τα φυτα να μη τα πηγαινουν τοσο καλα!! Κυριως εξαιτιας της θερμοκρασιας και των συνεπειων που εχει ακομα και στη συσταση του ιδιου του νερου! Βαλε την εξοδο του φιλτρου ψηλα ωστε να κανει αναταραξη στην επιφανεια θα υπαρχει καλυτερη ανταλλαγη αεριων μεταξυ νερου και αερα ... το κακο ειναι οτι θα εχεις περισσοτερη εξατμιση!

WiSe
01-08-18, 08:58
Οχι δεν ηταν απο αυξηση θερμοκρασιας γιατι εγινε πριν εναμιση μηνα αυτο. Μια μερα μονο μου ξεφυγε τωρα που ειχαμε τις ζεστες και πηγε 29,8 και την εριξα σιγα σιγα... τωρα ειναι μονιμα 27,5-28

Γιώργος Κ
01-08-18, 22:21
Και παλι στα άκρα ειναι για πολλα φυτά! Στους 25 τα πιο πολλα (ισως και λιγότερο) «νιώθουν» καλα! Διάβασε εδω ενδεικτικά http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46411 εξαρτάται απο που προέρχονται...

WiSe
02-08-18, 11:01
Οκ. Σε ευχαριστω πολυ! Θα το δω! :D

WiSe
04-09-18, 08:38
Καλημερα!

Εδω και κανα μηνα οι λουντβιγιες χανουν τα κατω κατω φυλλα... Οι ρουτινες ειναι οι ιδιες. Μηπως χρειαζεται καποιο συμπληρωμα σε λιπανση? Βαζω μονο flourish.

Themis_aqua
04-09-18, 08:50
Τα φυτα καποια στιγμη μια στο τοσο θελουν ανανεωση.Ξεριζωνεις προσεκτικα και ξαναφυτευεις τις ομορφες κορυφες!!
Αυτο το κανεις σε αλλαγη νερου ετσι ωστε αν τυχον σηκωθει θολουρα να φυγει με την αλλαγη

Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περα απ αυτο ομως ισως θελεις πληρη λιπανση και με npkΤα φυτα καποια στιγμη μια στο τοσο θελουν ανανεωση.Ξεριζωνεις προσεκτικα και ξαναφυτευεις τις ομορφες κορυφες!!
Αυτο το κανεις σε αλλαγη νερου ετσι ωστε αν τυχον σηκωθει θολουρα να φυγει με την αλλαγη

WiSe
04-09-18, 08:51
Το εκανα αυτο ηδη... Τι ειναι το npk?

Themis_aqua
04-09-18, 08:56
Το εκανα αυτο ηδη... Τι ειναι το npk?Macro λιπανση με νιτρικα φωσφορικα καλιο.
Ξεκινα με νιτρικο καλιο θα ελεγα κ βλεπεις..
Απο φυτομαζα πως εισαι; καμια φωτο;

WiSe
04-09-18, 09:05
Οπως βλεπεις πιο πανω, δεν εχει αλλαξει κατι!

WiSe
25-09-18, 12:36
92173

Ειχαμε "καποιες" αλλαγες γιατι ποτε δεν ειμουν ευχαριστημενος με το aquascape που ειχα αλλα δεν ειχα δωσει σημασια λογο του οτι ηθελα να μαθω να συντηρω τα φυτα μου οσο καλυτερα και ευκολοτερα μπορουσα οπως επισης να γινω οσο καλυτερος μπορω στο χομπι τεχνικα.

Πλεον ομως επειδη εφτασε ο κομπος στο χτενι :p και μετα απο πολυ σκεψη "επινοησα" (ισως) ενα ασιατικο στυλ δυο επιπεδων.

Δεξια το δασακι το οποιο σβηνει σε driftwood κρυπτοκορινες το οποιο συγκρατει το ψηλο επιπεδο και αριστερα το μπονσαι το ποιο ηθελα να ειναι και το κυριως θεμα απο την μερια που φαινεται απο 3 μεριες του σπιτιου. Ειχε πολυ δουλεια το δεντρακι και εχει ακομα ωστε να διατηρει η πελια μια "φυσικη" δομη.

Πλεον τα ψαρια εχουν το χωρο τους να κινηθουν και πραγματικα φαινονται λες και ειναι τα διπλα απο οτι ειχα :D

Σιγουρα παιρνει βελτιωση κ θα ηθελα κ τη γνωμη σας! :smt020

Ανδρεας1975
25-09-18, 12:59
Πολυ ωραιο το δεντρακι σου...χρειαζεται σιγουρα καμια πετρα γυρω του και καποια χαμηλα φυτα γιατι ο χωρος απο κατω ειναι πολυ αδειος. Επισης οι ανουμπιες πισω του ειναι σε ξυλο η πετρα? Νομιζω πρεπει να φυγει απο εκει γιατι μπλεκεται στο δεντρο οπτικα και το μπουκωνει...

WiSe
25-09-18, 17:16
Εχει ενα κενο το δεντρο με ενα "κλωναρι" το οποιο ειναι εξαιρετικα δυσκολο να χτιστει η πελια σωστα και το εχω βαλει επιτηδες ωστε να ξεγελαει το ματι. Θα πρεπει να το μελετησω να δω πως θα χτιστει εκει.

Ναι ειναι αδειο οντως. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι καποιο γρασιδι αλλα δε θελω να μπλεξω καθολου με αυτα, εχεις καποιο αλλο φυτο στο μυαλο σου που να κολλαει καλυτερα; Ισως καποιες πετρες αλλα τι πετρες; δε θελω ας πουμε να ανεβασουν το υψος του δεντρου ουτε να κρυψουν τον ομορφο κορμο...

Ανδρεας1975
25-09-18, 18:35
Γρασιδι δεν νομιζω να μεγαλωσει κατω απο το δεντρακι σου. Ειναι αρκετα πυκνο και δεν φτανει φως απο κατω του. Μιας και εχει ηδη μια κλιση προς τα δεξια το δεντρο σου, μπορεις να χτισεις με κλίση απο αριστερα (πιο ψηλα) προς τα δεξια (πιο χαμηλα) με καποια πέτρα, αφηνοντας κενα και να φυτεψεις pogostemon helferi, lobelia cardinalis mini...υπαρχουν παρα πολλα μικρα φυτα που γεμιζουν ομορφα τα κενα αναμεσα σε πετρες. Τωρα για τις πετρες... γούστα ειναι αυτα...και το κοστος στην δικη σου τσεπη...δεν μπορω να βαλω χερι εκει ;)

WiSe
26-09-18, 09:41
αα.. τελεια! Σε ευχαριστω για τις συμβουλες! θα τα κοιταξω ολα αυτα κ θα αποφασισω! εχω και την ανουμπια στη λαβα που ειναι λιγο θεμα να σκεφτω που θα μπει τελικως γιατι ισως μαρεσει το κενο στη μεση.

Πιστευω οταν τελειωσει θα μπορω να πω οτι ειναι ενα ξεχωριστο scape :D:smt020

bloskas
26-09-18, 20:04
Βαλε marsilea crenata ή hirsuta. Πολυ ευκολο φυτο , θα γινει ενα ωραιο πυκνο σκουρο πρασινο!

WiSe
27-09-18, 08:33
περαν της λιπανσης με flourish και ταμπλετες δεν βαζω κατι αλλο.... θα πιασει δηλαδη; τοσο ευκολο;

WiSe
20-11-18, 11:51
https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/46503787_506368269838792_6667201523128205312_n.jpg ?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=d51697efac50d441d05f9073ee754bed&oe=5C700F20
https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/46507964_2053755714675683_3560231595770118144_n.jp g?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=9ee527ff192a01ce2e9db123ce33d99f&oe=5C6F313F

Ενα τελευταιο update απο το νεο scape.... με υπομονη κ αργα αργα γινονται αλλαγες αναλογα την εξελιξη των φυτων. Οι σεσιφλορες ρουφαγανε ολα τα θρεπτικα και τα υπολοιπα φυτα και δεν τρεφοντουσαν σωστα οποτε κ βγηκαν ολες εντελως. Πλεον "καλλιεργω" τις λουντβιγιες μονο την ρουμπιν κ την απλη που ειναι δεξια κ δεν φαινεται κ θα γινει ενα ωραιο δασακι μονο με αυτες... Επισης η κοκκινη κρυπτοκορινα που ειναι στο κεντρο απο ενα μικρο φυλλαρακι σαν λαθρεπιβατης εγινε πλεον ενα ολοκληρο φυτο γερο κ δυνατο. Οι υπολοιπες κρυπτοκορινες θα απλωθουν σε ολο το αριστερο μερος σιγα σιγα. δατς δε πλαν :p

stanisalus18
20-11-18, 18:19
Μου αρεσει πολυ φιλε WiSe ετσι οπως το πας ;)

WiSe
23-11-18, 12:08
Και μενα μου αρεσει πολυ. Πρεπει να περιμενω τωρα να πολλαπλασιαστουν οι λουντιγιες κ οι κρυπτοκορινες για να δω τι αλλαγες θα χρειαστουν μετα.

Οπως ειπαμε κ εχετε πει πολλακις... μονο υπομονη!

υ.γ. εκοψα 3 λουντβιγιες τις φυτεψα διπλα κ αφησα το παλιο στεμ με ενα ποντο κλωναρι μονο για πειραμα... ηδη ξεκινησε να πεταει καινουρια :D Η διαδικασια που ανανεωνονται τα φυτα που μεγαλωνουν κ ολη αυτη η εξελιξη με κανει να τα αγαπω ισως πιο πολυ κ απο τα ψαρια!

WiSe
27-12-18, 14:24
Εχω μερες που με τρωει η αγορα ενος L46 κ η Αρτεμισια μου εχει δωσει αρκετες πληροφοριες.

Ομως ηθελα να ρωτησω τους μποσταναδες αν οι 26-27 βαθμοι (απο 25) που σκεφτομαι να ανεβασω τη θερμοκρασια, για να ειναι καλυτερα ο ψαρης, θα επηρεασει τα φυτα αρνητικα και ποσο (?)

Παραλιγο να τον παρω αλλα ειπα να δω αν ολες οι παραμετροι ειναι οκ για να φιλοξενηθει.

Artemisia
27-12-18, 22:21
Για τα φυτά δεν γνωρίζω για να βοηθήσω :D:D εμένα πολλά με χαιρετάνε (στους 30) όπως aponogeton αλλά δεν δίνω σημασία :D για τα L46 διάβασε καλύτερα εδώ https://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=168
Αν τελικά αποφασίσεις να αγοράσεις να τον προσέχεις στην αρχή πολύ , να τον παρατηρείς γιατί πολλές φορές έρχονται (το λιγότερο) με ich .
Aυτά που δεν παθαίνουν τίποτα σε μεγάλες θερμοκρασίες είναι ο bolbitis τα τροπικά νουφαρα lotus balb δλδ , ανούμπιες , μικροσόρουμ και άλλα ....