PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργη συμπεριφορά Firemouth


kpanos
09-12-05, 16:17
γεια σας παιδια.πριν απο μια βδομαδα αγορασα 1 firemouth 6cm και το εβαλα στο ενυδρειο,οπου προυπηρχαν 2ακομα ιδιου μεγεθους.δεν το ενοχλησαν ιδιαιτερα τα αλλα και ολα ηταν καλα.εχθες το βραδυ ομως παρατηρησα το νεο ψαρι να ειναι κρυμμενο μεσα στη σπηλια ενος βραχου και τα αλλα απο εξω να φουσκωνουν τα βραγχια τους χωρις ομως να του επιτιθονται και μεταξυ τους υπηρχε μια αναμετρηση.η δεξαμενη ειναι 120-40-50.να σημειωσω δε οτι και τα τρια εχουν εντονα χρωματα και τρεφονται το ιδιο καλα ολα.μηπως να βγαλω το νεο ψαρι?μηπως ανταγωνιζονται τα παλια για το νεο ψαρακι?δημιουργια ζευγαριου?το ευχομαι δηλαδη!σε ποια ηλικια δημιουργουνται ζευγαρια ?ευχαριστω.

Pritanis
09-12-05, 16:25
αντιστοιχη εμπειρια ειχα και εγω..... Πηρα 2 firemouth μαζι και το ενα ειχε σαπισει το αλλο στο κυνηγι... ’Τελικα υπερισχυσε το ενα και το αλλο μονιμα κρυμμενο στο κερατοφυλλο. Αγορασα αλλο ενα το οποιο με το που μπηκε ταιριαξε με τον νικητη και εγιναν ζευγαρι που μου δινει συνεχεια γεννες. Ο νικητης προεκυψε κοπελα οποτε δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα αν πλακωνονται επειδη ειναι αρσενικα..... Ο χαμενος που δεν ξερω το φυλλο του συνεχιζει ακομα να ειναι κρυμμενος αλλα τρωει κανονικα και εχει καλο χρωμα..... Ψαχνω καιρο να τον δωσω καπου αλλα ματαια.....

kpanos
09-12-05, 16:29
ποσο ηταν?7-8cm?

Giorgos
09-12-05, 20:48
Γεια σου Παναγιώτη.
Τα Firemouth είναι σεξουαλικά ώριμα όταν φτάνουν τα 7 εκατοστά σε μέγεθος. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι συνήθως τα ψάρια που τσακώνονται μεταξύ τους είναι του ίδιου φύλου (αρσενικά με αρσενικά και θηλυκά με θηλυκά).

Θα σου έλεγα να τα αφήσεις όπως είναι και θα δείξει με τον καιρό. Τα ψάρια αυτά πολύ σπάνια τραυματίζονται. Αν έχεις σκοπό να δοκιμάσεις την αναπαραγωγή τους, κάνε αυτό που έκανε και ο Νίκος (Pritanis), δήλαδη πρόσθεσε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο ομοίου μεγέθους ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες απόκτησης συμβατού ζευγαριού και άσε τα υπόλοιπα στη φύση.

Pritanis
09-12-05, 20:58
καλο ειναι αν μπορεις να αλλαξεις το ενα απο τα ψαρια σου με καποιο καινουριο γιατι ακομα και αν πετυχεις ζευγαρι , το τριτο ψαρι θα βασανιζεται.....

kpanos
12-12-05, 14:48
ευχαριστω παιδια.μαλλον θα αγορασω αλλο ενα ψαρι.αν σχηματιστει ζευγαρι για τα αλλα 2 θα γραψω μια ανακοινωση και θα τα χαρισω.