Επιστροφή στο Forum : Koi σε εξωτερικό χώρο
Γειά σε όλους! Μετά από καιρό επανέρχομαι με καινούρια απορία. Έχω ένα ενυδρείο περίπου 150-160 λίτρα (αν θυμάμαι καλά) και σκεφτόμουν να το βάλω σε εξωτερικό χώρο, βεράντα, αλλά ανησυχώ μήπως έχω κάποιο θέμα με παγωνιές κλπ! Απλά το σκέφτηκα, αντί να κάνω λίμνη! 3-4 Κoi είναι τα ψάρια που θέλω να έχω μέσα στο ενυδρείο! Οι γνώστες λιμνών και μη τι έχουν να προτείνουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
σε 150 λιτρα δυσκολευεσαι να βαλεις fancy χρυσοψαρο , δεν μπορεις να βαλεις χρυσοψαρο με μονη ουρα .... ποσο μαλλον κοι που γινεται θηριο...
μονο μικροψαρα σε τετοιο ενυδρειο... τυπου κουνουποψαρα..
Τα κοι θέλουν λιμνούλες με μερικές χιλιάδες λίτρα. Επίσης, γυάλινο ενυδρείο χωρίς μόνωση σε εξωτερικό χώρο θα χρειαστεί σίγουρα θερμαντήρα τον χειμώνα γιατί αλλιώς θα γίνει παγάκι.
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά
ΚΟΙ δεν χωράνε
Χρυσόψαρα COMMON/COMET δεν χωράνε
Χωράνε FUNCY και συννεφάκια
αλλά θέλουν θερμοκρασίες >=15 <=25,
άρα θες μόνωση και θερμαντήρα
Μάλιστα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άρα το ξανασκέφτομαι για λιμνούλα!! 😁
Σκέψου το για λίμνη και εδω είμαι να σε βοηθήσω :D Σε λιμνούλα μπαίνουν χρυσόψαρα και μην νομίζεις, γινονται σαν Κόι ;)
Αν έχεις αυλή μην το σκέφτεσαι, τα έξοδα του liner είναι τίποτα σαν να αγοράζεις καινούριο ενυδρείο, πολλές φορές και λιγότερα .
Για να καταλάβεις τι ήθελες να βάλεις μέσα σε ενυδρείο 150 λίτρα, δες παρακάτω την φωτό που σου βάζω με ένα απο τα Κόι μου σε δεξαμενη 500 λιτρων . Το ψάρι ειναι 3 χρόνων ;)
Tον χειμώνα δεν έχεις θέμα με το κρύο; Η δεξαμενή σου έχει μόνο φίλτρο;
Μαλλον δεν με κατάλαβες:) το ψαρι μπηκε εδω για καραντινα δεν θα μπορουσε να ζει εκει :)
Σε λιμνη ζει 7000 λίτρα και εκει καλα θα ηταν να ειναι διπλάσιος ο χώρος αλλα αυτον εχω για τωρα .
Όχι όχι! Κατάλαβα! Απλά σε ρωτάω τι άλλο χρειάζεται για να είναι η λίμνη λειτουργική; Μόνο φίλτρο; Και για τον χειμώνα ρώτησα αν παγώνει έστω η επιφάνεια τι κάνεις; Λογικά την σπας ή σπας ένα σημείο για να ταΐζεις....
Η λίμνη για να είναι λειτουργική χρειάζεται οπωσδήποτε αντλία - φίλτρο (μηχανική και βιολογική φίλτρανση ) . Τα φυτά είναι ένα άλλο μέρος της λίμνης που την κάνουν πιο φιλική για τα ψάρια .
Τωρα ώς προς τον πάγο, την κάνεις σε κάποιο σημείο 1,20 με 1,50 βάθος για να ξεχειμωνιάζουν δεν ταίζεις αν πέσει η θερμοκρασία του νερού κάτω απο 12 βαθμούς καθόλου (δεν τρώνε πέφτουν σε νάρκη) .
Αν πιάσει η λίμνη πάγο δεν τον σπας θα κάνεις ζημιά . Για να μην παγώσει εντελώς βάζεις μια αεραντλία . Δεν σταματάς κανένα μηχάνημα τον χειμώνα .
Πόσο κρύο έχει εκεί που μένεις ?
Μάλιστα! Κατάλαβα!! Το χειμώνα εδώ που είμαι έχει αρκετό κρύο! Παγώνουν δηλαδή σχεδόν τα πάντα όταν πέφτει η θερμοκρασία! Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και την βοήθεια!
Nα είσαι καλά :D δεν έκανα και τίποτα .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.