Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σχετικα με λαμπες.......

klaz
07-12-05, 16:15
ψαχνοντας βρηκα αυτο....http://www.aquabotanic.com/lightcompare.htm πιστευω οτι θα λυσει αρκετες αποριες....

lasal
08-12-05, 01:56
Και γω είμαι περίεργος μετά απο το διάβασμα τι λάμπες θα βάλεις. :D
Φυσικά θα περάσεις απο εξετάσεις:smt014:smt027

george
08-12-05, 09:19
Και γω είμαι περίεργος μετά απο το διάβασμα τι λάμπες θα βάλεις. :D
Φυσικά θα περάσεις απο εξετάσεις:smt014:smt027

Eγω τις περασα ηδη....ετσι δεν ειναι :smt110 :smt110 :smt110

lasal
08-12-05, 10:14
Eγω τις περασα ηδη....ετσι δεν ειναι :smt110 :smt110 :smt110 ΑΑΑααα Αυτό δεν το ξέρουμε με σιγουριά ακόμη :smt110
Πρόλαβες και την έκανες μόλις σε πλησίασα για την πρώτη ερώτηση
Είναι να μην μου ταξεις ....καφέσημο :smt064
:cool:

klaz
08-12-05, 11:59
χαχαχαχαχαχαχα,δασκαλε lasal,δεν ειμαι χαζος να ξεφυγω απο το δασκαλο μου.....grolux δαγκωτες....ηδη εχουν αγοραστει......αυριο θα ασχοληθω γενικα με τα ρευματα στο ενυδρειο,και θα αρχισω να αντικαθιστω σιγα-σιγα,τις φθοριου της πλακας που ειχα με grolux......αληθεια δασκαλε με το αλλο θεμα......ξερεις..που βρισκομαστε...?;) ;) ;) ?????............

lasal
08-12-05, 13:26
.αληθεια δασκαλε με το αλλο θεμα......ξερεις..που βρισκομαστε...?;) ;) ;) ?????............
Βλεπε pm

yannis
12-12-05, 14:48
χαχαχαχαχαχαχα,δασκαλε lasal,δεν ειμαι χαζος να ξεφυγω απο το δασκαλο μου.....grolux δαγκωτες....ηδη εχουν αγοραστει......αυριο θα ασχοληθω γενικα με τα ρευματα στο ενυδρειο,και θα αρχισω να αντικαθιστω σιγα-σιγα,τις φθοριου της πλακας που ειχα με grolux......αληθεια δασκαλε με το αλλο θεμα......ξερεις..που βρισκομαστε...?;) ;) ;) ?????............

Μόνο GroLux θα βάλεις, klaz? Ή θα τις συνδιάσεις με κάποια άλλη?

klaz
12-12-05, 15:04
ηδη μπηκανε και ειναι αψογες....μονο grolux.....και αρκετα οικονομικες 5.30 ευρω η μια....!!!!!!

yannis
12-12-05, 15:51
ηδη μπηκανε και ειναι αψογες....μονο grolux.....και αρκετα οικονομικες 5.30 ευρω η μια....!!!!!!

Δεν θα ήταν πιο σωστό να έβαζες GRO LUX + DAYLIGHTSTAR (Sylvania) ???

klaz
12-12-05, 16:25
ναι ειναι και αυτο σωστο,εγω απλα επειδη εχω δισκους ο συγκεκριμενος φωτισμος ειναι πιο απαλος-γλυκος(για 4 λαμπες παντα..!!!)για να μην τα στρεσαρω με τοσο φως..........

lasal
13-12-05, 02:49
Δεν θα ήταν πιο σωστό να έβαζες GRO LUX + DAYLIGHTSTAR (Sylvania) ???
Πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με διαφορετικες περιπτώσεις όπως αυτή του κλαζ που εχει δίσκους.
Ομως το ερώτημα σου μπορεί να απαντηθεί και αλλιώς.
Σωστο για τα φυτά ή για το ανθρώπινο μάτι?
;)

yannis
13-12-05, 11:52
Πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με διαφορετικες περιπτώσεις όπως αυτή του κλαζ που εχει δίσκους.
Ομως το ερώτημα σου μπορεί να απαντηθεί και αλλιώς.
Σωστο για τα φυτά ή για το ανθρώπινο μάτι?
;)

Σωστό και για τα ψάρια, αυτό εννοώ.
Οι Gro Lux είναι καλές για τα φυτά, αλλά φως χρειάζονται και τα ψάρια.
Τώρα οι δίσκοι δεν χρειάζονται δυνατό φως αλλά χρειάζονται (πιο) σωστό φάσμα.
Το να βάλεις μόνο GRO LUX για να έχεις χαμηλό φωτισμό (για το ανθρώπινο μάτι) δεν μου φαίνεται σωστό, καλύτερα να δημιουργήσεις σκιές.
Συνεπώς αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να έβαζε και 1 DAYLIGHTSTAR.

Το ίδιο δίλημμα αντιμετωπίζω και εγώ στο φυτεμένο κοινωνικό μου (με νεον) 2 GRO LUX ή 1 GRO LUX + 1 DAYLIGHTSTAR, γ' αυτό ρώτησα.
(Τώρα έχει μια AQUA STAR (από τον κατασκευαστή, Hydor) και 1 GRO LUX που έβαλα εγώ. Θέλω να την βγάλω την AQUA STAR γιατί νομίζω ότι είναι ακατάλληλη και άχρηστη για τα φυτά )

klaz
13-12-05, 12:04
καλημερα φιλε γιαννη...κοιτα η εμπειρια μου σε θεματα φωτισμου,ειναι απο μηδαμινη εως ανυπαρκτη,και για τον παραπανω λογο,ζητηθηκε η βοηθεια του πολυ καλου μου φιλου,και ανθρωπου με απιστευτη εμπειρια lasal,στις γνωσεις του οποιου αφεθηκα.....το φωτιστικο αποτελεσμα,ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΘΗΚΕΣ θεωρω οτι ειναι το ιδανικο.τωρα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κανονας για ολα τα ενυδρεια...προς θεου...εγω πιστευω οτι ηδη εχω υπαρβει τα ορια φωτισμου μου σε δισκους και για αυτο το λογο οι ωρες φωτισμου,ειναι αυστηρα ελεγχομενες...αν ο δασκαλος εχει να προσθεσει κατι παραπανω,ειναι βεβαια ευπροσδεκτος.........:cool:

yannis
13-12-05, 12:08
καλημερα φιλε γιαννη...κοιτα η εμπειρια μου σε θεματα φωτισμου,ειναι απο μηδαμινη εως ανυπαρκτη,και για τον παραπανω λογο,ζητηθηκε η βοηθεια του πολυ καλου μου φιλου,και ανθρωπου με απιστευτη εμπειρια lasal,στις γνωσεις του οποιου αφεθηκα.....το φωτιστικο αποτελεσμα,ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΘΗΚΕΣ θεωρω οτι ειναι το ιδανικο.τωρα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κανονας για ολα τα ενυδρεια...προς θεου...εγω πιστευω οτι ηδη εχω υπαρβει τα ορια φωτισμου μου σε δισκους και για αυτο το λογο οι ωρες φωτισμου,ειναι αυστηρα ελεγχομενες...αν ο δασκαλος εχει να προσθεσει κατι παραπανω,ειναι βεβαια ευπροσδεκτος.........:cool:

Καλημερα φιλε klaz. Και η δικη μου εμπειρια ειναι μηδαμινη γ'αυτο ρωταω....
Και εμενα μου αρεσει το φως των GROLUX, δειχνουν και τα ψαρια πιο καλα χρωματα, αλλα δεν ξερω αν τους κανει....

lasal
13-12-05, 12:21
Συννονόματε yannis μάλλον το κατάλαβες ανάποδα.
Ο χαμηλός φωτισμός για ολα τα ψάρια ειναι μια χαρά
Ακόμα και μια λάμπα να εχεις δεν τα ενοχλεί.
Ο υπερβολικός φωτισμός για τους δίσκους δεν κάνει.
Το φάσμα που εκπέμπει μια grolux ειναι οτι πρέπει για τα φυτά
Ομως το φάσμα μιας grolux για το ανθρώπινο μάτι ειναι ανεπαρκή
Ειναι θέμα καλαισθησίας λοιπόν.
H daylightstar περιέχει περισσότερο κίτρινο με αποτέλεσμα να ενισχύεται το φως για το ανθρώπινο μάτι όμως τα φυτά δεν πολυνοιάζονται.
Παρεπιπτοντως η daylightstar ειναι 5000 kelvin η aquastar 10000 kelvin

yannis
13-12-05, 13:20
Φιλε lazal, μαλον εσυ δεν με καταλαβες. Δεν λεω κατι διαφορετικο απο σενα.

Συννονόματε yannis μάλλον το κατάλαβες ανάποδα.
Ο χαμηλός φωτισμός για ολα τα ψάρια ειναι μια χαρά

συμφωνω

Ακόμα και μια λάμπα να εχεις δεν τα ενοχλεί.

συμφωνω

Ο υπερβολικός φωτισμός για τους δίσκους δεν κάνει.

συμφωνω αλλα οι δισκοι δεν εχουν τα ιδια ματια με εμας και αυτο που φαινεται σκοτεινο σε εσενα ΙΣΩΣ ειναι πολυ φωτεινο για αυτους και αντιστροφα.

Το φάσμα που εκπέμπει μια grolux ειναι οτι πρέπει για τα φυτά

ναι, αφου τις εχουν κατασκευασει ειδικα για φυτα (για τους δισκους ειναι?)

Ομως το φάσμα μιας grolux για το ανθρώπινο μάτι ειναι ανεπαρκή

ναι ειναι (για τους δισκους ειναι?)

Ειναι θέμα καλαισθησίας λοιπόν.

Φυσικα

H daylightstar περιέχει περισσότερο κίτρινο με αποτέλεσμα να ενισχύεται το φως για το ανθρώπινο μάτι όμως τα φυτά δεν πολυνοιάζονται.

Συμφωνω, αλλα νοιαζονται τα ψαρια

Παρεπιπτοντως η daylightstar ειναι 5000 kelvin η aquastar 10000 kelvin

γ'αυτο θελω να την αλλαξω (την aquastar)

Συμφωνώ μαζί σου αλλά πάω την συζήτηση πιο πέρα και ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που θέτω είναι:
1. Το φάσμα μόνο των grolux είναι αρκετό ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ (γιατί, για τα φυτά είναι μια χαρά). ?
2. Δεν είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε περισσότερες από ένα είδος λάμπας για να έχουμε πιο ευρύ φάσμα ?

Δεν αναφέρομαι σε χαμηλό η υψηλό φωτισμό ούτε στα φυτά, μιλάω για τα ψαριά.
Εγώ λέω ότι όσο πιο ευρύ φάσμα τόσο καλύτερα.

lasal
14-12-05, 00:29
Δεν αναφέρομαι σε χαμηλό η υψηλό φωτισμό ούτε στα φυτά, μιλάω για τα ψαριά.
Εγώ λέω ότι όσο πιο ευρύ φάσμα τόσο καλύτερα.
Γιατί νομίζεις πως με ενα ευρύ φάσμα είναι καλύτερα?
Εχεις κάποια θεωρία?