Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Στήσιμο ενυδρείου 350lt (newbie)

Σελίδες : [1] 2

George23
13-10-17, 19:44
Καλησπέρα σας,

Το όνομα μου είναι Γιώργος. Καλώς σας βρήκα. Κολλητός μου χάρισε ένα juwel rio300. Το ενυδρείο δουλεύει ήδη και αν θέλετε μπορώ να επισύναψω κάποιες φωτογραφίες να το δείτε. Έχει 8-10 Αφρικανές μέσα αυτή την στιγμή. Τα φίλτρα του είναι ένα εξωτερικό eheim και ένα εσωτερικό juwel (περισσότερες λεπτομέρειες όσο αναφορά τα specs των φίλτρων δεν ξέρω ακόμα:smt120)
Η εμπειρία μου πάνω στα ενυδρεία είναι μηδαμινή, αλλά η όρεξη είναι μεγάλη! :D
Έχω διαβάσει την τελευταία εβδομάδα παρά πολύ, αλλά όπως και να έχει ο όγκος είναι τεράστιος και έχω πελαγώσει λίγο. Για αυτό θέλω τις συμβουλές σας. Η έναν coach τέλος πάντων! :)
Σκέφτηκα να δώσω προς υιοθεσία τις Αφρικανές και να το ξεκινήσω όλο από την αρχή, για να μάθω. (Επίσης μου είναι δύσκολο να κάνω την μεταφορά και να το στήσω μέσα σε λίγες ώρες.) Τι λέτε ?
Ακόμα θα ήθελα κάποιες προτάσεις για ψαροσυνθεση και κάποια φυτά κλπ.
Ελπίζω να μην κούρασα! Δεκτές όλες οι συμβουλές και τα σχόλια.

Φιλικά,
Γιώργος.

Τάκης
13-10-17, 19:48
Καλώς ήρθες φίλε μας.
Μερικές φωτογραφίες σίγουρα θα βοηθήσουν.
Για πες μας μερικές πληροφορίες
όπως το φίλτρο το πήρες έτοιμο στρωμένο ή το έστρωσες εσυ ;
Και αν ναι με ποιο τρόπο το έστρωσες ;
Εχεις κάνει κανα τεστ να δουμε τη ποιότητα του νερού ;
Τωρα για να αρχίσεις από την αρχή ,
απλά για να δεις τον τρόπο στρωσίματος και στησίματος ;
ή δεν σε ενδιαφέρουν τα ψάρια Αφρικής και θες να πας σε κάτι άλλο ;

George23
13-10-17, 19:56
Καλησπέρα Τάκη,
Το ενυδρείο είναι ήδη στρωμένο και δεν το έχω πάρει ακόμα. Θέλω να κάνω σίγουρες κινήσεις και να μην βιαστώ. Θέλω να το ξεκινήσω από την αρχή γιατί θα ήθελα να πάω σε κάτι άλλο. Η τουλάχιστον σε κάτι που θα στήσω εγώ !:D
https://imgur.com/a/pmeE2

Τάκης
13-10-17, 20:01
Ωραία
τότε φρόντισε να δώσεις τα ψάρια αλλά και ψάξε να δεις με τι είδη θες να ασχοληθείς,
πάλι κάτι Αφρικάνικο ; φυτεμένο ; ψάρια μαλακού ή σκληρού νερού ; χρυσόψαρα ; θαλασσινό (αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο) .
Για γλυκό νερό όμως θα σου πρότεινα να μη χαλάσεις τη βιολογία του φίλτρου
Ταυτόχρονα διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
θα βρεις θέματα για αρχάριους για να κατανοήσεις πως λειτουργεί γενικά ένα ενυδρείο

Κλεόβουλος
13-10-17, 20:09
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον κολλητό σου :)
Εφόσον το ενυδρείο είναι ακόμη εν λειτουργία είναι σχετικά εύκολα τα πράγματα (δεν θα ασχοληθείς με στρωσίματα κλπ).
Με σωστό προγραμματισμό η μεταφορά/στήσιμο γίνεται σε ένα απογευματάκι.
1ο βήμα: πρέπει να αποφασίσεις αν θα κρατήσεις τα ψάρια και το ίδιο στήσιμο ή θα κάνεις κάτι άλλο. Αν κάνεις κάτι άλλο πρέπει πρώτα να δώσεις (πουλήσεις/χαρίσεις) τα ψάρια. Στο διάστημα που θα λειτουργεί το ενυδρείο χωρίς ψάρια θα συνεχίσεις να ταΐζεις όπως πριν για να μη χαθεί η βιολογία στα φίλτρα.
2ο: Μεταφορά του ενυδρείου αφού αδειάσει από τα πάντα (πετάς το νερό, την άμμο του βυθού καλύτερα να την ξεπλύνεις αργότερα πριν την ξαναβάλεις). Μεταφορά των φίλτρων χωρίς να πειράξεις τα υλικά που έχουν μέσα (άδειασε το νερό που έχουν μέσα) και επανατοποθέτηση/επαναλειτουργία στον νέο χώρο όχι αργότερα από 24 ώρες.
3ο: Τοποθέτηση του ενυδρείου στο νέο χώρο. Τοποθέτηση διάκοσμου. Γέμισμα με φρέσκο νερό+αντιχλώριο. Ανέβασμα θερμοκρασίας με θερμοστάτη. Επαναλειτουργία φίλτρων. Εισαγωγή των ψαριών,αν κρατήσεις τα ίδια (αν δεν κρατήσεις τα ίδια πρέπει να μελετήσεις πρώτα τις ανάγκες αυτών που θέλεις σε παραμέτρους νερού, διάκοσμο κλπ. Αν δεν βάλεις αμέσως ψάρια συνεχίζεις όπως είπαμε να ρίχνεις τροφή.

Απορίες?.......

Λάμπρος.Τ
13-10-17, 20:14
Ναι..... εγω εχω μία !!!

Αφου ειναι ετοιμο με αφρικάνες, γιατι να το αλλάξει ???

DEXFISH
13-10-17, 20:24
Φίλε μου είναι δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο από αφρικανες να βάλεις! (Αντικειμενικά πάντα).
Το θέμα είναι αν θέλεις να συνεχίσεις αυτές που έχει ήδη ο κολλητός σου ή κάποιες άλλες. Επίσης θα σε βοηθήσουμε να κάνεις πιο ωραίο και γεμάτο στήσιμο.
Αντικειμενικά πάλι, αν θέλεις να βλέπεις ψάρια μείνε στην Αφρική, αν θέλεις να βλέπεις κάτι άλλο πήγαινε σε άλλο βιότοπο :D

isidor
13-10-17, 20:32
Τα ψάρια που έχεις είναι από τα ποιο εύκολα για έναν αρχάριο αρκει να κάνεις σωστά ένα δυο πραγματάκια.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις όπως είναι το ενυδρείο να το καθαρίσεις να κάνεις ένα νέο στήσιμο και να ξαναβάλεις τα ίδια ψάρια.
Αν αργότερα τα βαρεθείς που θα έχεις μάθει και μερικά βασικά πράγματα μπορείς να τα δώσεις και να αλλάξεις σε κάτι άλλο.

Τάκης
13-10-17, 21:06
Καλά , οι Αφρικάνοι άρχισαν τον προσηλυτισμό :)

George23
13-10-17, 21:29
Κλεοβουλος ήσουν κατατοπιστικότατος.
Παίδες με πείσατε ! Θα παραμείνω στις Αφρικάνες. Τις κρατάω και αν είναι όπως μου τα λέτε θα παραμείνω στην Αφρική!:D
Ο κολλητός μου, μου είπε να πετάξω την άμμο (είναι πολύ βρώμικη) όπως και τις πέτρες. Γνώμη?
Ξεκιναω το διάβασμα για Αφρικάνες! +-8
Btw σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας
-------------------------

Α δεν ήξερα παίζουν και τέτοια ? :p

Τάκης
13-10-17, 21:50
α καλά, χαμός γίνεται,
που να πεις πως σου αρέσει και το θαλασσινό,
θα πέσουν κορμιά να σε κάνουν δικό τους οι θαλασσινοι :D
Ενω εμείς οι χρυσοψαράδες είμαστε πιο καλά παιδιά :p

egeorgiou
13-10-17, 22:06

αφού ήρθε έτοιμος ...:smt020

George23
13-10-17, 23:01
αφού ήρθε έτοιμος ...:smt020

Και μόλις είδα το thread του Kostasgr, ψήθηκα ακόμα πιο πολύ !:)

KostasGR
13-10-17, 23:55
Οι περισσότεροι θα σου πουν οτι η συνθεση μου ειναι λαθος. Αν απο αυτο που ειδες ψήνεσαι για Αφρική είσαι σε καλό δρόμο :)

Ακου τις συμβουλές των παλιών και θα φτιάξεις ενα υπέροχο ενυδρείο!

George23
14-10-17, 00:43
Οι περισσότεροι θα σου πουν οτι η συνθεση μου ειναι λαθος. Αν απο αυτο που ειδες ψήνεσαι για Αφρική είσαι σε καλό δρόμο :)

Ακου τις συμβουλές των παλιών και θα φτιάξεις ενα υπέροχο ενυδρείο!

Λόγω έλλειψης γνώσεων δεν μπορώ να κρίνω την σύνθεση. Αλλά αυτό που βλέπω μου αρέσει παρά πολύ. Έχω ψηθεί ήδη!

alphonse
14-10-17, 04:36
Καλως τον Γιωργο και καλο διαβασμα, μην βιαστεις για το οτιδηποτε. Στην Αφρικη το παμε μεθοδικα και λαου λαου:smt039.….. Βιασυνες κοστιζουν χρονο,χρημα και πολλς φορες δυστηχως ζωες απο ψαρακια. Η ακολουθια που εγραψε ο Κλεοβουλος ειναι η ασφαλης οδος για την μεταφορα του ενυδρειου σου και στη συνεχεια παιζεις με διακοσμο,πετρουλες,φυτα...ακομα και με ψαροσυνθεαη αν χρειαστει..
Καλη αρχη:)

DEXFISH
14-10-17, 06:21
Καλό θα ήταν να μάθεις τι ψάρια ακριβώς έχει μέσα ο φίλος σου. Δηλαδή είδη και πόσα αρσενικά και θηλυκά ανά είδος. Αν πχ έχει κάνει σούπα να το διορθώσουμε από την αρχή.
Επίσης τι υπάρχει μέσα στα φίλτρα του και πόσο καιρό λειτουργεί σερί

George23
14-10-17, 09:11
Καλό θα ήταν να μάθεις τι ψάρια ακριβώς έχει μέσα ο φίλος σου. Δηλαδή είδη και πόσα αρσενικά και θηλυκά ανά είδος. Αν πχ έχει κάνει σούπα να το διορθώσουμε από την αρχή.
Επίσης τι υπάρχει μέσα στα φίλτρα του και πόσο καιρό λειτουργεί σερί

Καλημέρα. Θα μάθω περισσότερες πληροφορίες και θα σας πω. Χθες παράγγειλα ένα βαρέλι 120 λίτρα. Την Δευτέρα θα πάω Ερμή για πέτρες και άμμο.

Κωστας Malawi
14-10-17, 09:41
καλως ηρθες.πολυ καλη επιλογη ψαριων.ισως τα μονα που αξιζουν:D

Κλεόβουλος
14-10-17, 10:05
Βλέπω μπαίνεις σε σωστό δρόμο :)
Καλημέρα. Θα μάθω περισσότερες πληροφορίες και θα σας πω. Χθες παράγγειλα ένα βαρέλι 120 λίτρα. Την Δευτέρα θα πάω Ερμή για πέτρες και άμμο.
Πέτρες μη πάρεις ότι βρεις δες αυτό το θέμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=96874
και ίσως μπορείς να βρεις και στη φύση.
Δες παρουσιάσεις ενυδρείων για να προσανατολιστείς στον τρόπο στησίματος που σ' αρέσει αλλά να βολεύει και στα ψάρια.
Άμμο διάλεξε ψιλή όπως η θαλασσινή (ή μάζεψε από καθαρή παραλία ;)).

George23
14-10-17, 10:15
Ωραία θα το τσεκάρω.
Μια ερώτηση ίσως και αφελής, υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με το βάρος ? Σκεφτόμουν να μην το τιγκαρω πέτρες για το βάρος. (Μένω σε πολυκατοικία 10ετιας και σκέφτομαι να το βάλω στην μέση στο σαλόνι πίσω από τον καναπέ (ως background).

Κλεόβουλος
14-10-17, 10:18
Πάτωμα ξύλινο ή πλακάκι?

George23
14-10-17, 10:23
Πάτωμα ξύλινο ή πλακάκι?

Πλακάκι. Δεν μπορώ να σου ανεβάσω και φωτογραφία.

Κλεόβουλος
14-10-17, 10:32
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το πάτωμα. Και η βάση επίσης απ' ότι βλέπω είναι στιβαρή.
(θα πρέπει να τραβάς τον καναπέ για εργασίες όμως ;))

*τώρα που ξαναβλέπω τις φωτο αρκετές πέτρες απ' αυτές που ήδη έχει (τις μπροστά πρασινωπές) θα τις κρατούσα και θα πρόσθετα 1-2 παρόμοιες σε σχήμα/χρώμα αλλά μεγαλύτερες/ψηλότερες για να δώσω ύψος και λίγες μικρότερες στη βάση τους για να φτιάξω σπηλιές. Τις άλλες που έχει (με την περισσότερη και σκούρη άλγη) νομίζω ότι είναι διαφορετικές και θα τις έβγαζα ή θα τις έκρυβα πίσω/κάτω απ' τις άλλες.

Κλεόβουλος
14-10-17, 11:56
Μεταφέρω και το θέμα στην κατάλληλη ενότητα ;)

George23
14-10-17, 12:01
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το πάτωμα. Και η βάση επίσης απ' ότι βλέπω είναι στιβαρή.
(θα πρέπει να τραβάς τον καναπέ για εργασίες όμως ;))

*τώρα που ξαναβλέπω τις φωτο αρκετές πέτρες απ' αυτές που ήδη έχει (τις μπροστά πρασινωπές) θα τις κρατούσα και θα πρόσθετα 1-2 παρόμοιες σε σχήμα/χρώμα αλλά μεγαλύτερες/ψηλότερες για να δώσω ύψος και λίγες μικρότερες στη βάση τους για να φτιάξω σπηλιές. Τις άλλες που έχει (με την περισσότερη και σκούρη άλγη) νομίζω ότι είναι διαφορετικές και θα τις έβγαζα ή θα τις έκρυβα πίσω/κάτω απ' τις άλλες.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να τραβάω τον καναπέ, θα δουλεύω από την πίσω πλευρά που έχει κενό. (Ο καναπές είναι Γ)

Έμαθα για τα ψάρια που υπάρχουν τώρα.
3 γατόψαρα
2 demasoni αρσενικά (ο ένας μου είπε είναι σκληρός πολύ zw, ο επονομαζόμενος και badass!) και ίσως ένα θηλυκό.
1 labinochromis yellow αρσενικό, 2 θηλυκά
1 πορτοκαλί αρσενικό.

Τις πέτρες θα τις στείλω και θα πάρω καινούργιες.

Κλεόβουλος
14-10-17, 12:13
Έμαθα για τα ψάρια που υπάρχουν τώρα.
3 γατόψαρα γι αυτά θέλουμε φωτο για να δούμε αν είναι κατάλληλα να συνυπάρξουν με τα υπόλοιπα
2 demasoni αρσενικά (ο ένας μου είπε είναι σκληρός πολύ zw, ο επονομαζόμενος και badass!) και ίσως ένα θηλυκό. απ' τα πιο "δύσκολα" ψάρια για αρχάριο κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα μεταξύ τους και ιδιαίτερα μεταξύ των αρσενικών. Γι αυτό τα βάζουμε σε ομάδα τουλ. 12 ατόμων με όσο το δυνατό λιγότερα αρσενικά. Θα πρότεινα να τα δώσεις.
1 labinochromis yellow αρσενικό, 2 θηλυκά Αυτά τα κρατάς και αν θέλεις βάζεις 1-2 θηλυκά ακόμη
1 πορτοκαλί αρσενικό. Απομάκρυνση

Αν κρατήσεις μόνο τα Labidochromis θα βρούμε και τους κατάλληλους συγκάτοικους ;)

George23
14-10-17, 13:49
Αν κρατήσεις μόνο τα Labidochromis θα βρούμε και τους κατάλληλους συγκάτοικους ;)

Θα τα χαρίσω και θα κρατήσω ότι μου πείτε ! (τυφλή εμπιστοσύνη) :p
Θα βγάλω φωτογραφίες τα γατόψαρα και θα ανεβάσω.
Για δώσε πληροφορίες για τους συγκάτοικους. Τι προτείνεις? Για να ξεκινήσω να τα ψάχνω.
Update
Το φίλτρο το εξωτερικό είναι eheim 2217 basic
Το εσωτερικό juwel bioflow Super Large

DEXFISH
14-10-17, 15:18
Τα λαμπιντο που σου είπε ο Κλεοβουλος είναι ο,τι πρέπει για τώρα. Τα γατόψαρα που λες κατά 99 τοις εκατό θα θέλουν απομάκρυνση αλλά βάλε μια φώτο. Συγκάτοικους θα σου πούμε κάποιο άλλο ήρεμο είδος που να ταιριάζει με τα λαμπιντο.
Το σημαντικό είναι να αρχίσεις με όσο γίνεται πιο εύκολα είδη για να το χαρείς. Μελλοντικά το βλέπεις για πιο δύσκολα αν θέλεις.
Αν θέλεις να βλέπεις και λίγη πρασινάδα θα σου πούμε τι μπορεί να αντέξει.
Πες μας όμως και πόσο καιρό το δούλευε ο φίλος σου με αυτή τη σύνθεση. Ρωτάω για να βγάλουμε και μερικά άλλα συμπεράσματα
Υγ. Μια δοκιμασμένη λύση συγκατοικων που κάνει και αντίθεση είναι τα Pseudotropheus Acei

George23
14-10-17, 15:42
Τα λαμπιντο που σου είπε ο Κλεοβουλος είναι ο,τι πρέπει για τώρα. Τα γατόψαρα που λες κατά 99 τοις εκατό θα θέλουν απομάκρυνση αλλά βάλε μια φώτο. Συγκάτοικους θα σου πούμε κάποιο άλλο ήρεμο είδος που να ταιριάζει με τα λαμπιντο.
Το σημαντικό είναι να αρχίσεις με όσο γίνεται πιο εύκολα είδη για να το χαρείς. Μελλοντικά το βλέπεις για πιο δύσκολα αν θέλεις.
Αν θέλεις να βλέπεις και λίγη πρασινάδα θα σου πούμε τι μπορεί να αντέξει.
Πες μας όμως και πόσο καιρό το δούλευε ο φίλος σου με αυτή τη σύνθεση. Ρωτάω για να βγάλουμε και μερικά άλλα συμπεράσματα
Υγ. Μια δοκιμασμένη λύση συγκατοικων που κάνει και αντίθεση είναι τα Pseudotropheus Acei

Σίγουρα θα ήθελα να έχει και πρασινάδα το ενυδρείο μου. Το ενυδρειο τρέχει έτσι σίγουρα 1,5 2 χρόνια. Θα τσεκάρω τα Acei.
Τα φίλτρα πως είναι ? Έχετε άποψη ? Χρειάζεται να αλλάξω τίποτα?
Οι ερωτήσεις είναι πολλές ! Όταν κουράσω πείτε μου να βάλω φρένο!:smt120

isidor
14-10-17, 16:33
Από φίλτρα καλά είσαι αρκεί να έχουν σωστά βιολογικά υλικά μέσα.
Πρέπει να τα ανοίξεις και να μας πεις τι έχουν μέσα.
Οι ερωτήσεις δεν σταματάνε τόσο γρήγορα.
Ρωτά ότι θες και εδώ είμαστε.

George23
14-10-17, 16:56
Ωραία. Κανόνισα το ενυδρειο να το πάρω το άλλο σ/κ.
Την Δευτέρα θα πάω στον Ερμη για άμμο και πέτρες. Άμμο περνώ την μπεζ χαλαζιακη. Κοκομετριας? Χρειάζομαι τίποτα άλλο για να βάλω στο υπόστρωμα ?
Επίσης θα πάρω egg crate από jumbo.
Έχετε να προτείνετε ποια tests να αγοράσω ?
Χρειάζεται να προμηθευτώ κάτι άλλο? Θέλω να είμαι έτοιμος!

Tanganyiκας
14-10-17, 17:07
Ωραία. Κανόνισα το ενυδρειο να το πάρω το άλλο σ/κ.
Την Δευτέρα θα πάω στον Ερμη για άμμο και πέτρες. Άμμο περνώ την μπεζ χαλαζιακη. Κοκομετριας?Με 1-2mm θα είσαι κομπλέ.........πρόσεξε μην πάρεις την πολύ ψιλή(λεγόμενη πούδρα) Χρειάζομαι τίποτα άλλο για να βάλω στο υπόστρωμα ?Όχι,άμμο και πέτρες
Επίσης θα πάρω egg crate από jumbo.
Έχετε να προτείνετε ποια tests να αγοράσω ?Αμμωνία,Νιτρώδη,Νιτρικά,Ph,Gh,Kh.......αυτά καλό είναι να υπάρχουν
Χρειάζεται να προμηθευτώ κάτι άλλο?Θα χρειαστείς και wavemakerΘέλω να είμαι έτοιμος!

Αυτά τα ολίγα από μένα..........και καλώς ήρθες στην Αφρική!!!

George23
14-10-17, 17:20
Αυτά τα ολίγα από μένα..........και καλώς ήρθες στην Αφρική!!!

Καλώς σας βρήκα Αφρικανοί !
Έλεγα μήπως χρειαζόταν τίποτα extra το υπόστρωμα γιατί θέλω να βάλω και κανένα ανθεκτικό φυτό.
Όσο αναφορά τα tests κάποια εταιρία κάτι?ή περνώ οποία βρω?
Wavemaker?:confused:

stanisalus18
14-10-17, 17:23
Με το καλο το νεο ενυδρειο. Σου ειπαν καποια πραγματα τα παιδια προηγουμενως. Αν τα ακολουθησεις ειναι σιγουρο οτι θα κανεις ομορφα πραγματα. Η Αφρικη θα σε συναρπασει. Με λιγο διαβασμα και υπομονη θα τα πας σουπερ. Για eggcrate κοιτα στου Σπακουρη στον Πειραια, ειναι πιο φτηνα εκει αναλογικα με του Jumbo που θα βρεις. Για τεστ κοιτα τα υγρα της API, συγκεκριμενα το API Freshwater Master Test Kit (εχει τις μετρησεις της αμμωνιας, των νιτρικων, των νιτρωδων και για το pH του νερου) Αντε καλη αρχη να εχεις. Φιλικα, Γιαννης.

Tanganyiκας
14-10-17, 17:27
Καλώς σας βρήκα Αφρικανοί !
Έλεγα μήπως χρειαζόταν τίποτα extra το υπόστρωμα γιατί θέλω να βάλω και κανένα ανθεκτικό φυτό.
Όσο αναφορά τα tests κάποια εταιρία κάτι?ή περνώ οποία βρω?Εγώ θεωρώ τα τεστ της API κορυφή
Watermaker?:confused:

Αυτό είναι το wavemaker ή κυκλοφορητής.

George23
14-10-17, 17:28
Με το καλο το νεο ενυδρειο. Σου ειπαν καποια πραγματα τα παιδια προηγουμενως. Αν τα ακολουθησεις ειναι σιγουρο οτι θα κανεις ομορφα πραγματα. Η Αφρικη θα σε συναρπασει. Με λιγο διαβασμα και υπομονη θα τα πας σουπερ. Για eggcrate κοιτα στου Σπακουρη στον Πειραια, ειναι πιο φτηνα εκει αναλογικα με του Jumbo που θα βρεις. Για τεστ κοιτα τα υγρα της API, συγκεκριμενα το API Freshwater Master Test Kit (εχει τις μετρησεις της αμμωνιας, των νιτρικων, των νιτρωδων και για το pH του νερου) Αντε καλη αρχη να εχεις. Φιλικα, Γιαννης.

Καλώς σε βρήκα και εσένα Γιάννη! Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις των tests.
Υπομονή υπάρχει, αλλά όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ χάνεται αυτή η υπομονή και θέλω να ξεκινήσω σαν τρελός! Κόλλησα το μικρόβιο και στην κοπέλα μου και είμαστε και οι δυο στο διάβασμα !

stanisalus18
14-10-17, 17:31
Watermaker?

Wavemaker. Το βαζουμε διοτι καποιες φορες η ροη απο τα φιλτρα δεν επαρκει για την πληρη κυκλοφορια του νερου στο ενυδρειο.

Για δες εδω μια φωτογραφια απο εναν της Tunze:

https://www.tunze.com/fileadmin/images/product_database/6045.001.jpg

George23
14-10-17, 17:40
Ωραία θα κάνω έρευνα και για το wavemaker.
Για το test που μου προτείνεις Γιάννη δεν το βρίσκω εδώ Ελλάδα. Βρήκα αυτό κάνει? https://www.aquavivere.gr/analosima/metriseis-nerou/tetratest-5-in1-teststripes Η αλλιώς θα παραγγείλω από amazon.

Κλεόβουλος
14-10-17, 17:58
Για τεστ μόνο υγρά (τα στικάκια είναι άχρηστα).
Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεσαι τεστ για σκληρότητες και Ph αφού είσαι στην Αθήνα και το νερό του δικτύου είναι μια χαρά. Πάρε για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. πχ http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/test-nerou-enudreion/

Μια χαρά στα λένε τα παιδιά πιο πάνω.
Για τα φίλτρα μια παρατήρηση:
Επειδή σ' αυτή τη φάση (μεταφοράς/επαναλειτουργίας) δεν πρέπει να χάσεις σημαντικό μέρος της βιολογίας
-μην ανοίξεις/πειράξεις τα υλικά τους (αν χρειαστεί να αλλάξεις κάποια υλικά θα το δεις αργότερα)
-στο εσωτερικό φίλτρο της Juwel https://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Filtering/Filter-systems/Bioflow-Filtersystems/ θα μπορούσες να αλλάξεις τα υλικά (προτελευταία εικόνα στο λινκ) πχ βάζοντας πάνω-πάνω ενυδρειακό βαμβάκι, μετά 1 ή 2 απ' τα σφουγγάρια του, κατόπιν τα κουτάκια γεμάτα με βιολογικό υλικό και τέλος ότι σφουγγάρια έμειναν.
-στο 2217 πάνω ένα λεπτό στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι, μετά σφουγγάρι, μετά όσο πάρει ελαφρόπετρα (ή άλλο κατάλληλο βιολογικό υλικό) και τέλος σφουγγάρι.

Για να είσαι έτοιμος και γι αυτές τις αλλαγές αγόρασε ενυδρειακό βαμβάκι (που σε κάθε συντήρηση των φίλτρων το αντικαθιστάς με καινούργιο) και για βιολογικό υλικό ελαφρόπετρα που είναι πάμφθηνη https://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290

George23
14-10-17, 18:14
Για τεστ μόνο υγρά (τα στικάκια είναι άχρηστα).
Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεσαι τεστ για σκληρότητες και Ph αφού είσαι στην Αθήνα και το νερό του δικτύου είναι μια χαρά. Πάρε για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. πχ http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/test-nerou-enudreion/

Μια χαρά στα λένε τα παιδιά πιο πάνω.
Για τα φίλτρα μια παρατήρηση:
Επειδή σ' αυτή τη φάση (μεταφοράς/επαναλειτουργίας) δεν πρέπει να χάσεις σημαντικό μέρος της βιολογίας
-μην ανοίξεις/πειράξεις τα υλικά τους (αν χρειαστεί να αλλάξεις κάποια υλικά θα το δεις αργότερα)
-στο εσωτερικό φίλτρο της Juwel https://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Filtering/Filter-systems/Bioflow-Filtersystems/ θα μπορούσες να αλλάξεις τα υλικά (προτελευταία εικόνα στο λινκ) πχ βάζοντας πάνω-πάνω ενυδρειακό βαμβάκι, μετά 1 ή 2 απ' τα σφουγγάρια του, κατόπιν τα κουτάκια γεμάτα με βιολογικό υλικό και τέλος ότι σφουγγάρια έμειναν.
-στο 2217 πάνω ένα λεπτό στρώμα ενυδρειακό βαμβάκι, μετά σφουγγάρι, μετά όσο πάρει ελαφρόπετρα (ή άλλο κατάλληλο βιολογικό υλικό) και τέλος σφουγγάρι.

Για να είσαι έτοιμος και γι αυτές τις αλλαγές αγόρασε ενυδρειακό βαμβάκι (που σε κάθε συντήρηση των φίλτρων το αντικαθιστάς με καινούργιο) και για βιολογικό υλικό ελαφρόπετρα που είναι πάμφθηνη https://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290

Ωραία κατάλαβα. Προς το παρόν δεν πειράζω τίποτα στα φίλτρα. Θα στήσω πρώτα και θα τα κάνω σε δεύτερο χρόνο. Θα πάω να πάρω βαμβάκι και ελαφροπετρα. Όταν φτάσει η ώρα για το "service" των φίλτρων θα σας πω.

Τάκης
14-10-17, 18:21
Πωπω πήρε φωτιά η Αφρική :D

George23
14-10-17, 18:26

Άσε Τάκη έμπλεξα!:p
Εσυ φταις, έπρεπε να με είχες προειδοποίησει!

Τάκης
14-10-17, 18:40
Ευκολο,
το λέω τώρα
βάλε χρυσόψαρα να βρεις την υγειά σου :D
Κοίτα τώρα πως θα μου τη πέσουν οι Αφρικάνοι :D:D

George23
14-10-17, 18:40
Ευκολο,
το λέω τώρα
βάλε χρυσόψαρα να βρεις την υγειά σου :D
Κοίτα τώρα πως θα μου τη πέσουν οι Αφρικάνοι :D:D

Τώρα το έχασες το κορμί πατριώτη!:grin:

Τάκης
14-10-17, 18:44
Το κορμί έχασε :D
Κάνεις το επόμενο :)
γιατί νόμιζες πως αν ξεκινήσεις θα έχεις μόνο ένα ; :smt082:smt082

DEXFISH
14-10-17, 19:45
Το βασικότερο είναι αυτό που είπε ο Κλεοβουλος για τα φίλτρα. Πολύ προσοχή σε αυτό. Πρέπει να τα βάλεις σε λειτουργία με γρήγορη μετακόμιση για να μην χαθεί η βιολογία. Κυκλοφοριτη σίγουρα θα χρειαστείς αλλά μπορείς και να τον πάρεις σε λίγες μέρες, δεν είναι από τα επείγοντα.

Tanganyiκας
14-10-17, 20:11

Έτσι...έτσι......

egeorgiou
14-10-17, 21:31
Στην μετακόμιση έχεις και την ευκαιρία να βάλεις και φυτά.

Vallisneria spirallis, θα είσαι βιοτοπικός (λέμε τώρα) και Anubias barteri var. nana τα ποιο ανθεκτικά διαχρονικά σε εμένα.

Γατόψαρα φεύγουν. Αυτό το πορτοκαλί αρσενικό είναι το χειρότερο στην υπόλοιπη σύνθεση. Καλό είναι να βγάλεις μια φώτο πριν την μετακόμιση για να δούμε τι βολεύει να κάνεις.

voas
15-10-17, 11:37
καλή αρχη να έχεις φίλε στο φορουμ μας!

George23
15-10-17, 14:55
καλή αρχη να έχεις φίλε στο φορουμ μας!

Σε ευχαριστώ βόα για το καλωσόρισμα !
Θα προτείνατε στην μέση του ενυδρείου να φτιάξω το βουνό με τις πέτρες ή 2 δεξιά και αριστερά? (1,20μ μήκος)

ΥΓ Θέλω να βάλω και καμία πρασινάδα.

Tanganyiκας
15-10-17, 15:35
Στήσε στην πλάτη του ενυδρείου κατά μήκος τις πέτρες,αλλού με ύψος.....αλλού πιο χαμηλά.

George23
15-10-17, 15:37
Στήσε στην πλάτη του ενυδρείου κατά μήκος τις πέτρες,αλλού με ύψος.....αλλού πιο χαμηλά.

Δεν μας νοιάζει αν ακουμπάνε στο πίσω μέρες πάνω στην γυάλα?
Χρειάζεται να βάψω το background?

Tanganyiκας
15-10-17, 15:45
Άλλοι τις ακουμπάνε,άλλοι όχι...........αρκεί εκεί που θα ακουμπίσει η κάθε πέτρα να μην έχει μύτη!Καλύτερα η πλάτη βαμμένη ή με κάποια μεμβράνη.

George23
15-10-17, 16:04
Άλλοι τις ακουμπάνε,άλλοι όχι...........αρκεί εκεί που θα ακουμπίσει η κάθε πέτρα να μην έχει μύτη!Καλύτερα η πλάτη βαμμένη ή με κάποια μεμβράνη.

Ωραία. Θα τις πάρω και θα πειραματιστώ. Μια ακόμα ερώτηση, μπροστά το ενυδρειο έχει πολλές γρατζουνιές, μήπως μπορώ να το γυρίσω ? Σημειωτέον το εσωτερικό φίλτρο θα πρέπει να βγει, αν βγαίνει γιατί είναι πίσω δεξιά.

George23
18-10-17, 08:58
Καλημέρα παίδες! Η μέρα της μετακίνησης φτάνει...! Θα ξεκινήσουν πάλι οι ερωτήσεις.
Μήπως είναι κανένας κοντά εδώ Γαλάτσι να έρθει να βοηθήσει Σάββατο ή Κυριακή ? ( καθαρά για ψυχολογικούς λόγους) :p
Κερνάω καφέ τυρόπιτα milko!

Κλεόβουλος
18-10-17, 09:12
Καλή επιτυχία!
Το εσωτερικό φίλτρο αν το αφαιρέσεις (βγαίνει κόβοντας με προσοχή τις σιλικόνες -με χορδή κιθάρας ή μακρύ κοπίδι) για να γυρίσεις μπρος-πίσω το ενυδρείο ή το ξανακολλάς στη νέα του θέση ή (καλύτερη λύση γιατί κερδίζεις χώρο) προσθέτεις ένα ακόμη εξωτερικό φίλτρο.

George23
18-10-17, 09:29
Καλή επιτυχία!
Το εσωτερικό φίλτρο αν το αφαιρέσεις (βγαίνει κόβοντας με προσοχή τις σιλικόνες -με χορδή κιθάρας ή μακρύ κοπίδι) για να γυρίσεις μπρος-πίσω το ενυδρείο ή το ξανακολλάς στη νέα του θέση ή (καλύτερη λύση γιατί κερδίζεις χώρο) προσθέτεις ένα ακόμη εξωτερικό φίλτρο.

Ευχαριστώ Κλεόβουλε. θα το δω αν αξίζει να μπω σε αυτή την διαδικασία και αν γίνεται. (αν γυρνάει το καπάκι κτλπ)
Επίσης βάζω τα ψάρια στο μεγάλο βαρέλι (120 λτ) βάζω και το φίλτρο να δουλεύει μέχρι να μεταφέρω το ενυδρείο, να το πλύνω κτλπ? Right? :D

Κλεόβουλος
18-10-17, 09:51
Επίσης βάζω τα ψάρια στο μεγάλο βαρέλι (120 λτ) βάζω και το φίλτρο να δουλεύει μέχρι να μεταφέρω το ενυδρείο, να το πλύνω κτλπ? Right? :D
exactly :)

George23
18-10-17, 09:55
ooo yeaahh! :cool:
Κάνω ένα rap up με το τι χρειάζομαι μην μου ξεφύγει κάτι.
Πέτρες φεγγαρόπετρες.
Άμμο χαλαζιακή μπεζ 1-2mm
Tests ? είπαμε ότι δεν χρειάζομαι για ph γιατί εδώ στην Αθήνα το νερό είναι μια χαρά.
Αντιχλώριο.
2x anubies

κάτι άλλο που μου διαφεύγει?

Κλεόβουλος
18-10-17, 10:15
Οι φεγγαρόπετρες δεν μ' αρέσουν (πιά :p). Στο 20ο ποστ σου έδειξα ένα ενυδρείο με πέτρες παρόμοιες μ΄αυτές που υπάρχουν στη λίμνη.

George23
18-10-17, 10:37
Οι φεγγαρόπετρες δεν μ' αρέσουν (πιά :p). Στο 20ο ποστ σου έδειξα ένα ενυδρείο με πέτρες παρόμοιες μ΄αυτές που υπάρχουν στη λίμνη.

allright ! Αν ο Ερμής έχει θα της πάρω !
Μου λείπει τίποτα άλλο??

Κλεόβουλος
18-10-17, 10:44
...Μου λείπει τίποτα άλλο??
Αφού έχεις εμάς δεν σου λείπει τίποτα :)
Δες εδώ αν σου ξέφυγε τίποτα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725

George23
18-10-17, 10:51
Αφού έχεις εμάς δεν σου λείπει τίποτα :)
Δες εδώ αν σου ξέφυγε τίποτα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725

Με σκλαβώνετε... <3

DEXFISH
20-10-17, 14:28
Τι έγινε τελικά; Βρήκες πέτρες;

George23
21-10-17, 10:22
Καλημέρα. Πήγα σήμερα για πέτρες και άμμο.
Ξεκίνησα θαρραλέα και έχωνα πέτρες και έφτασα τα 185 κιλά:smt120, έτσι αναγκάστηκα και έβγαλα αρκετές! https://imgur.com/a/iQTa7
Ρίξτε μια ματιά.

https://i.imgur.com/QJ7sGeN.gif

KostasGR
21-10-17, 10:24
Άντε καλό στήσιμο. Ίσως χρειαστείς λίγες ακόμα αλλά και με αυτές οκ θα είσαι.

Περιμένουμε φωτογραφίες. Κάνε φυσικό στήσιμο, όχι επιτηδευμένο.

George23
21-10-17, 21:45
Άντε καλό στήσιμο. Ίσως χρειαστείς λίγες ακόμα αλλά και με αυτές οκ θα είσαι.

Περιμένουμε φωτογραφίες. Κάνε φυσικό στήσιμο, όχι επιτηδευμένο.

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί είμαι άσχετος και φοβάμαι μην γίνει καμιά στραβή!
Έλα και που είστεε!!

Αφήστε τις μπύρες και πείτε μου την γνώμη σας.:D
Έστησα πρόχειρα... πως σας φαίνεται? . https://imgur.com/a/GPTh5

Tanganyiκας
21-10-17, 21:54
Καλά φαίνεται.........απλά τις 2 μεγάλες από πάνω(δεξιά και μεσαία)βάλτες πιο τυχαία.

Κωστας Malawi
21-10-17, 21:59
μα ποτε προλαβες?ειναι λιγο σαν φτιαχτο.δοκιμασε να βαλεις κατω και ορθιες τις μεγαλες να δουμε πως θα ειναι.

George23
21-10-17, 22:10
μα ποτε προλαβες?ειναι λιγο σαν φτιαχτο.δοκιμασε να βαλεις κατω και ορθιες τις μεγαλες να δουμε πως θα ειναι.

Είμαι γρήγορο μπιστόλι!
Ακόμα εκεί είστε?
https://imgur.com/a/WIwkG better?!

Κωστας Malawi
21-10-17, 22:11
better:)οχι γυρισαμε.κρατα αυτο σαν αρχικο στησιμο και μαλλον θα χρειαστει σημπληρωμα.το βλεπουμε οταν μπουν μεσα.

KostasGR
21-10-17, 22:12
Ωραίο το 2ο, προχώρα το

George23
21-10-17, 22:14
Άντε να δούμε!
:D

Tanganyiκας
21-10-17, 22:16
Μια χαρά........μπροστά στην ανοιχτόχρωμη σκόρπα καμιά μικρότερη.

George23
22-10-17, 13:10
Κατά την προετοιμασία ! Το φίλτρο το εσωτερικό το έβγαλα !
https://imgur.com/a/iqkZz

DEXFISH
22-10-17, 14:20
Το δεύτερο στήσιμο είναι πολύ ωραίο.
Το ενυδρείο γιατί το έβγαλες έξω;

George23
22-10-17, 14:22
Το δεύτερο στήσιμο είναι πολύ ωραίο.
Το ενυδρείο γιατί το έβγαλες έξω;

Να μην το καθαρίσω? Έκανα λάθος?

DEXFISH
22-10-17, 14:48
Α ναι. Τώρα το πήρες στο σπίτι σου ε; Τελικά τα ψάρια του φίλου σου τι έγιναν; Κράτησες τα λαμπιντο;

isidor
22-10-17, 15:51
Άντε βρε Γιώργο ακόμα καθαρίζεις?
Βάλτο μέσα και ξεκινά το στήσιμο να το δούμε!!!

George23
22-10-17, 17:14
Μια ερώτηση στα γρήγορα!
Το αντί χλώριο βρωμάει?
Η έχει λήξει και έχασα?

Κλεόβουλος
22-10-17, 17:17
Το Prime βρωμάει σίγουρα :) ποιό έχεις?

George23
22-10-17, 17:17
Δείτε φωτό

George23
22-10-17, 17:19
Έχω στήσει... αλλά φοβάμαι να σας δείξω! :smt120

Κλεόβουλος
22-10-17, 17:20
Μη φοβάσαι δεν θα πονέσει πολύ :D

George23
22-10-17, 17:25
Με το μαλακό , είναι το πρώτο μου και δεν έχω κουράγιο για πολλές αλλαγές.

tanganyika
22-10-17, 17:27
δειξε αδερφε να παρουμε καμια ιδεα !!Καλη αρχη σου ευχομαι , ωραιο το στησιμο το τελευταιο που ειδα!καλη συνεχεια και να το χαρεις !μεγια:):):)

George23
22-10-17, 17:30
δειξε αδερφε να παρουμε καμια ιδεα !!Καλη αρχη σου ευχομαι , ωραιο το στησιμο το τελευταιο που ειδα!καλη συνεχεια και να το χαρεις !μεγια:):):)

https://imgur.com/a/niC2S

DEXFISH
22-10-17, 17:40
Για πρώτη φορά τα πήγες πολύ καλά. Μια μικρή πέτρα κεντροδεξιά ψηλά δεν μου αρέσει . Για μένα, έβαλες πολλή άμμο.
Τώρα γέμισε μέχρι πάνω νερό και ξεκίνα τα φίλτρα.

George23
22-10-17, 17:43
Έχω πάρει 100 λίτρα από το προηγούμενο ενυδρειο, να το βάλω ? Η να το γεμίσω όλο με φρέσκο?

tanganyika
22-10-17, 18:00
https://imgur.com/a/niC2S

Ωραιο !!! μεγια φιλε μου !

xwriatis
22-10-17, 18:00
Πολυ όμορφο Γιώργο ολα θα πανε καλα

Tanganyiκας
22-10-17, 18:04
Πολύ καλό το στήσιμο.......αν μπορείς όμως αφαίρεσε λίγη άμμο.

καλατζος
22-10-17, 18:30
Φίλε μου να το χαίρεσαι το ενυδρείο πολύ ωραίο μπράβο

Μπάμπης
22-10-17, 18:48
Πολύ ωραίο. Καλορίζικο

George23
22-10-17, 18:53
Λοιπόν!
Τα έβαλα μέσα !
Τα ψάρια είναι σε κακή κατάσταση. Αράζουν μέσα στις τρύπες .
Μόνο τα demasoni είναι κινητικά αρκετά !
Επίσης κάτι που παρατηρώ , είναι όλα μαζεμένα μέσα σε μια τρύπα...

Tanganyiκας
22-10-17, 18:54
Τα φώτα σβηστά μέχρι αύριο........είναι μέχρι να συνηθίσουν!

George23
22-10-17, 18:57
Τα φώτα σβηστά μέχρι αύριο........είναι μέχρι να συνηθίσουν!

Done.
Τώρα τι κάνω? :grin:

Tanganyiκας
22-10-17, 19:02
Τί εννοείς.............έχεις κάτι που σε προβλημάτισε;

George23
22-10-17, 19:07
Τί εννοείς.............έχεις κάτι που σε προβλημάτισε;

Όχι, απλά έχω πάρει φορά!
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε και για τα σχόλια σας!
ελπιζω τα ψαράκια να επανέλθουν σιγά σιγά .
Τώρα... θα σας βγάλω φωτός την προίκα μου και θα μου πείτε τι να χρησιμοποιήσω!

Tanganyiκας
22-10-17, 19:09
Πιστεύω να επανέλθουν.......από ότι έχω καταλάβει δεν είχαν και τις καλύτερες συνθήκες πριν.

Κλεόβουλος
22-10-17, 19:13
Το εσωτερικό φίλτρο το ξανατοποθέτησες?
Το εξωτερικό ελπίζω να μη το πείραξες/καθάρισες.
Μη ταΐσεις καθόλου τις πρώτες 2 μέρες και όταν ξεκινήσεις δίνε ελάχιστη ποσότητα.
Θερμοκρασία φαντάζομαι ρύθμισες (24-26 είναι καλά).

Καλορίζικα!

George23
22-10-17, 19:14
https://imgur.com/a/zsrry
Έχω αυτά τα τρία που δεν ξέρω αν χρειάζεται να τα βάλω.

Tanganyiκας
22-10-17, 19:16
Εγώ του πρότεινα θερμοκρασία 26 και τον καλό χειμώνα να φτάσει στους 24!!

Υ.γ.Η πρόταση έγινε στο υπόγειο:D:D:D

George23
22-10-17, 19:17
Το εσωτερικό φίλτρο το ξανατοποθέτησες?
Το εξωτερικό ελπίζω να μη το πείραξες/καθάρισες.
Μη ταΐσεις καθόλου τις πρώτες 2 μέρες και όταν ξεκινήσεις δίνε ελάχιστη ποσότητα.
Θερμοκρασία φαντάζομαι ρύθμισες (24-26 είναι καλά).

Καλορίζικα!

Ευχαριστώ Κλεο,
Το εσωτερικό δεν το ξανά έβαλα, έχω σκοπό να πάρω ένα εξωτερικό ακόμα.( σιγά σιγά γιατί πανί με πανί !:cool:)
Δεν έπλυνα τίποτα από το φίλτρο.

Tanganyiκας
22-10-17, 19:18
https://imgur.com/a/zsrry
Έχω αυτά τα τρία που δεν ξέρω αν χρειάζεται να τα βάλω.

Όχι......κράτα τα για ώρα ανάγκης,αν χρειαστεί να στήσεις καμιά γρήγορη καραντίνα!

Tanganyiκας
22-10-17, 19:19
Δεν έπλυνα τίποτα από το φίλτρο.

:smt023

George23
22-10-17, 19:32
Ποτέ λέτε να σπάσει αυτή η θολούρα ?
https://imgur.com/a/1ykNY Αυτό είναι φίλτρο ?

Tanganyiκας
22-10-17, 19:38
Ναι.....εσωτερικό.Η θολούρα μπορεί και αύριο.

isidor
22-10-17, 19:40
Μπράβο Γιώργο πολύ ωραίο.
Αύριο θα έχει ξεθολώσει.
Φιλτράκι μικρό είναι.
Εγώ θα το έβαζα σε μια γωνία να κάνει αναταράξει επιφάνειας σαν κυκλοφοριτη ένα πράγμα.
Αλλιώς άστο στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης.

George23
22-10-17, 19:58
Μπράβο Γιώργο πολύ ωραίο.
Αύριο θα έχει ξεθολώσει.
Φιλτράκι μικρό είναι.
Εγώ θα το έβαζα σε μια γωνία να κάνει αναταράξει επιφάνειας σαν κυκλοφοριτη ένα πράγμα.
Αλλιώς άστο στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης.

Το έβαλα πάνω όπως είπες!
https://imgur.com/a/BsEXO Και πως είναι κάτω στη βάση... έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Cable management και ίσως κάποια ράφια.

DEXFISH
22-10-17, 20:11
Τελικά από ψάρια τι κράτησες και πόσα ανά είδος;

Κωστας Malawi
22-10-17, 20:26
τωρα αμα φτιαχτει και λιγο η ψαροσυνθεση θα εισαι τελειος!

George23
22-10-17, 20:51
Θα την φτιάξω ... ακούω προτάσεις !
Ένα labido είναι πλαγιαστο και αράζει δίπλα από το θερμαντιρα απομονωμένο από όλα τα υπόλοιπα, είναι το πιο ταλαιπωρημένο. Τα υπόλοιπα κάνουν τις βόλτες τους, έχουν ξεθαρεψει.

Κωστας Malawi
22-10-17, 21:02
ξεκινα με ενα διαβασμα εδω και μετα βλεπουμε http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2

δεν υπαρχει λογος να βιαστεις.

George23
23-10-17, 10:53
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα !
https://imgur.com/a/WRhCC
Ανέβασα κάποιες φωτογραφίες για να μου πείτε τι ψάρια έχω ακριβώς και πώς να κινηθώ.
Ααα και επίσης αν σας αρέσει !:p

Κλεόβουλος
23-10-17, 11:10
Το στήσιμο δεν είναι (πολύ) άσχημο :) Θα πρότεινα λίγες περισσότερες μικρές πέτρες (ή διαφορετική διάταξη) για να φτιάξεις περισσότερες κρυψώνες για τα ψάρια.
Από τις φωτο
Tο πρώτο είναι Metriaclima estherae (ή υβρίδιο του με Labidochromis)
Τα γατόψαρα και ο πλέκο πρέπει να φύγουν γιατί είτε δεν κάνουν για το ενυδρείο σου ή είναι από άλλη ήπειρο.
Το μπλέ ριγέ είναι Pseudotropheus demasoni
Τα άλλα είναι Labidochromis caeruleus sp.yellow (δεν διακρίνω αν είναι καθαρά ή υβρίδια με το estherae). Βάλε κοντινές για το καθένα για να δούμε τι μπορείς να κάνεις.

George23
23-10-17, 11:23
Το στήσιμο δεν είναι (πολύ) άσχημο :) Θα πρότεινα λίγες περισσότερες μικρές πέτρες (ή διαφορετική διάταξη) για να φτιάξεις περισσότερες κρυψώνες για τα ψάρια.
Από τις φωτο
Tο πρώτο είναι Metriaclima estherae (ή υβρίδιο του με Labidochromis)
Τα γατόψαρα και ο πλέκο πρέπει να φύγουν γιατί είτε δεν κάνουν για το ενυδρείο σου ή είναι από άλλη ήπειρο.
Το μπλέ ριγέ είναι Pseudotropheus demasoni
Τα άλλα είναι Labidochromis caeruleus sp.yellow (δεν διακρίνω αν είναι καθαρά ή υβρίδια με το estherae). Βάλε κοντινές για το καθένα για να δούμε τι μπορείς να κάνεις.

Πιο κοντινές δυσκολεύομαι !
Ωραία τα βάζω στα χαρίζονται?
Το ένα ψαράκι κλεο δεν την παλεύει .. τι μπορώ να κάνω ?
https://imgur.com/a/JYwEk

Κλεόβουλος
23-10-17, 11:32
Εγώ θα τα χάριζα (επισημαίνοντας τις πιο πάνω πληροφορίες) και θα ξεκινούσα μια σωστή σύνθεση απ' την αρχή.
Αυτό που φαίνεται στη γωνία είναι ταλαιπωρημένο από επιθέσεις αρσενικό.
Εκεί που είναι λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις. Αν πάει σε ενυδρείο με σωστή σύνθεση μπορεί να συνέλθει πλήρως από μόνο του. Διαφορετικά θέλει θεραπεία σε καραντίνα (σαν να βλέπω και το μάτι του θολό).

George23
23-10-17, 11:36
Εγώ θα τα χάριζα (επισημαίνοντας τις πιο πάνω πληροφορίες) και θα ξεκινούσα μια σωστή σύνθεση απ' την αρχή.
Αυτό που φαίνεται στη γωνία είναι ταλαιπωρημένο από επιθέσεις αρσενικό.
Εκεί που είναι λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις. Αν πάει σε ενυδρείο με σωστή σύνθεση μπορεί να συνέλθει πλήρως από μόνο του. Διαφορετικά θέλει θεραπεία σε καραντίνα (σαν να βλέπω και το μάτι του θολό).

Το μάτι του είναι θολό.
Όποτε προτείνεις να δώσω όλα τα κατά ψαρά + πλεκο και ποια αλλά? Πρότεινε μου 1-2 ψαροσυνθεσεις. Να τα δω και να διαβάσω ..

Κλεόβουλος
23-10-17, 11:46
Εγώ θα τα έδινα όλα (αφού δεν γνωρίζω και το οικογενειακό τους δέντρο ;)).
Ο Κώστας σου έβαλε ένα λινκ με τα είδη mbuna. Δες ποιά σ' αρέσουν περισσότερο για να γίνουν προτάσεις σύμφωνα με τα γούστα σου.

George23
23-10-17, 12:22
Εγώ θα τα έδινα όλα (αφού δεν γνωρίζω και το οικογενειακό τους δέντρο ;)).
Ο Κώστας σου έβαλε ένα λινκ με τα είδη mbuna. Δες ποιά σ' αρέσουν περισσότερο για να γίνουν προτάσεις σύμφωνα με τα γούστα σου.

Έπειτα από μια γρήγορη αναζήτησή με κέρδισαν τα saulosi!
Τι λες? :D

Κλεόβουλος
23-10-17, 12:55
Εμένα με κέρδισαν προ πολλού τα saulosi :p
Πολύ καλή επιλογή, μόνο αν βρεις καθαρά ψάρια από έμπιστη πηγή http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=61917
Όμορφοι και εφικτοί συνδυασμοί για το ενυδρείο σου μπορούν να γίνουν με κάποιο απ' τα παρακάτω
-Labidochromis caeruleus sp.white (ή Nkhomo ή Nkhata bay)
-Metriaclima callainos
-Iodotropheus sprengerae
-Pseudotropheus sp. acei
-Labidochromis sp. perlmutt
-Labidochromis textilis
-κάποιο είδος Labeotropheus (πιο δύσκολη συμβίωση)

George23
23-10-17, 13:23
Από όσο έψαξα δεν μπορείς να τα βρεις. Θα το γράψω στην ζήτηση μπας και έχει κανείς. Θα ψάξω και τα υπόλοιπα .
Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρω όχι μόνο πια μου αρέσουν αλλά και πια υπάρχουν στην αγορά.
Που από ότι έχω τσεκάρει υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές.

Κλεόβουλος
23-10-17, 17:46
Saulosi υπάρχουν πιά αρκετοί φίλοι στην Αθήνα και αλλού που έχουν καθαρά ψάρια.
Πριν πάρεις κάτι θα ζητάς φωτο και θα μας ρωτάς (δεν μας πρήζεις :)).
Απ' τα υπόλοιπα είδη που ανέφερα, στα μαγαζιά που φιλοξενούνται στο GAB
βλέπω μόνο ένα https://misirlis-aquarium.gr/50-zontanoi_organisnoi/2742-labidochromis-perlmutt-4-5cm.html
Βάλε καμιά αγγελία και κάνε υπομονή γιατί προς τον Νοέμβριο γίνονται συνήθως προπαραγγελίες και εισαγωγές.

DEXFISH
23-10-17, 20:00
Αν σου αρέσουν τα acei θα μπορούσα να σου χαρίσω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά, ενήλικα, ΑΑ. Απλά επειδή είμαι Χίο θα είναι λίγο δύσκολη η μεταφορά. Θα πρέπει να πας λιμάνι ή αν έρθει Χίο ο αδερφός μου του τα δίνω και τα παίρνεις από αυτόν. Μένει κάπου στο Γουδί.

Tanganyiκας
23-10-17, 20:04
Αν σου αρέσουν τα acei θα μπορούσα να σου χαρίσω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά, ενήλικα, ΑΑ. Απλά επειδή είμαι Χίο θα είναι λίγο δύσκολη η μεταφορά. Θα πρέπει να πας λιμάνι ή αν έρθει Χίο ο αδερφός μου του τα δίνω και τα παίρνεις από αυτόν. Μένει κάπου στο Γουδί.

Συγχαρητήρια Σταύρο για την προσφορά σου!

Κωστας Malawi
23-10-17, 21:09
μπραβο Σταυρο και μονο που το ειπες!Γιωργο σκεψου το αν σου αρεσουν γιατι ειναι πολυ δυνατος συνδυασμός τα labido με acei και ειναι και ευκολα σχετικα σαν χαρακτηρες σε σχεση με αλλα (πχ demasoni:))
και μπραβο σου κιολας που μπηκες τοσο δυνατα και με σωστα βηματα στο χωρο!

George23
23-10-17, 21:25

Σε ευχαριστώ παρά πολύ φίλε μου! Από Χίο ε? Είναι η μάνα μου από εκεί! Λιθίου αν ξέρεις.
Στα δια ταύτα τώρα, έχω αποφασίσει να βάλω saulosi (βρήκα κιόλας από μέλος).
Αν τα acei μπορούν να συνυπάρξουν δεκτά γιατί μαρεσουν κιόλας.

και μπραβο σου κιολας που μπηκες τοσο δυνατα και με σωστα βηματα στο χωρο!

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα !:D βοηθήσατε πολύ Όλοι!

DEXFISH
24-10-17, 05:56
Σιγά βρε. Ευκαιρία να δραστηριοποιηθω να τα πιάσω γιατί έχω γεμίσει πρέπει να ελαφρυνω λίγο. Έχω 2 εφαμιλλους αρσενικούς και συχνά γίνεται χαμός μεταξύ τους. Είναι βουβάλια και οι δύο.
Υγ Κι εμένα μου τα είχε χαρίσει ο φίλος Βασίλης από τη Σάμο.

Κλεόβουλος
24-10-17, 07:56
Στα δια ταύτα τώρα, έχω αποφασίσει να βάλω saulosi (βρήκα κιόλας από μέλος).
Αν τα acei μπορούν να συνυπάρξουν δεκτά γιατί μαρεσουν κιόλας.

Μπορούν να συνυπάρξουν, όπως γράφω πιο πάνω-δεν με διαβάζεις? :p- αλλά επειδή του Σταύρου είναι ενήλικα να μπουν μετά τα saulosi ειδικά αν τα δεύτερα είναι μικρά.

George23
24-10-17, 13:39
Μπορούν να συνυπάρξουν, όπως γράφω πιο πάνω-δεν με διαβάζεις? :p- αλλά επειδή του Σταύρου είναι ενήλικα να μπουν μετά τα saulosi ειδικά αν τα δεύτερα είναι μικρά.

Συγχωρα με!
Θα πάρω πρώτα τα saulosi και μετά θα βάλω τα υπόλοιπα.

Tanganyiκας
24-10-17, 13:42
Συγχωρα με!
Θα πάρω πρώτα τα saulosi και μετά θα βάλω τα υπόλοιπα.

Εσύ μια μέρα θα πας μπροστά.......:p:p:p

George23
24-10-17, 19:11
Εσύ μια μέρα θα πας μπροστά.......:p:p:p

Σε ευχαριστώ!
Και συγχαρητήρια για την κριτική σου σκέψη!:D
Πριν λίγο που γύρισα σπίτι, παρατήρησα πάλι το ταλαιπωρημένο labido και δεν το βλέπω να ισιώνει.:(
Είναι σαν να μην βλέπει... κάθεται μόνο πάνω στο ενυδρειο. Το χρωμα του έχει σκούρα στίγματα προς την μούρη. Αν θέλετε καμία φωτογραφία..
Μπορώ να κάνω κάτι?

Κλεόβουλος
24-10-17, 19:42
....
Πάλι δεν με παρακολουθείς :D
Το ψάρι είναι άσχημα στρεσαρισμένο (ένδειξη και το σκούρο χρώμα στο κεφάλι) από ανταγωνισμό με άλλο/άλλα αρσενικά και έχει μόλυνση στο μάτι, μάλλον από χτυπήματα.

George23
24-10-17, 19:44
Πάλι δεν με παρακολουθείς :D
Το ψάρι είναι άσχημα στρεσαρισμένο (ένδειξη και το σκούρο χρώμα στο κεφάλι) από ανταγωνισμό με άλλο/άλλα αρσενικά και έχει μόλυνση στο μάτι, μάλλον από χτυπήματα.

Sorry αλλά ήθελα λίγη παρηγοριά. :(

Κλεόβουλος
24-10-17, 19:58
Δεν χρειάζεσαι εσύ παρηγοριά. Το ψάρι θέλει βοήθεια. ;)
Πάρε ένα πλαστικό κουτί πχ http://www.ikea.gr/apothikeutikoi-horoi/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/samla-koyti-me-kapaki-48650/09850874/
γέμισε νερό από το ενυδρείο, τοποθέτησε θερμοστάτη και ένα από εσωτερικά φιλτράκια που έχεις και βάλε εκεί το ψάρι για απομόνωση και θεραπεία.

DEXFISH
24-10-17, 20:10
Για τη μόλυνση δεν ξέρω. Αφού λέει ο μάστερ ότι θέλει θεραπεία έτσι είναι. Για το χρώμα να σου πω ότι είχα ένα αρσενικό που γινόταν έτσι επειδή τον κυνηγούσε ασταμάτητα ο άλλος αρσενικός. Για έναν χρόνο γινόταν αυτό μέχρι που πριν λίγες μέρες κατάφερα να τον πιάσω και πήγε σε άλλο ενυδρείο. Πήγα να κάνω σήμερα αλλαγή και τον είδα κίτρινο και ακμαίο. Μέχρι που με είδε κι αυτός ( ο χεστης ) και ξανάγινε σαν το ανάθεμα. Εκεί δεν βλέπουν συχνά ανθρώπους και δεν έχουν συνηθίσει την παρουσία μου. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα είναι μια χαρά και δεν θα τρομάζει γιατί θα μείνει εκεί η αδερφή μου και θα συνηθίσουν.

Κλεόβουλος
24-10-17, 20:24
Η αλλαγή στο χρώμα και το θολό μάτι, στην περίπτωση μας, είναι αποτέλεσμα στρες, που οφείλεται σε πίεση/επιθέσεις που δέχτηκε το ψάρι, αλλά και στις πιθανολογούμενες κακές συνθήκες νερού στο προηγούμενο ενυδρείο (χαμηλό Ph, αυξημένα νιτρικά κλπ). Όταν το ανοσοποιητικό αδυνατίζει σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε μολύνσεις που σε κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Το ψάρι θέλει βοήθεια να ηρεμήσει, σε σωστό νερό/ενυδρείο/συγκάτοικους, και ίσως βοηθητικά (αν δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο) μια ελαφρά αντιβακτηριακή αγωγή (πχ Melafix).

DEXFISH
24-10-17, 20:54
Ναι λογικά το στρες αδυνάτισε το ανοσοποιητικό του, χτύπησε κιόλας, να τη η μόλυνση. Το στρες γενικά δίνει την ευκαιρία σε κακές καταστάσεις να αναλάβουν δράση. Καλά τα λέω Κλεοβουλε;

George23
25-10-17, 13:30
Καλησπέρα σας,
Παίδες θέλω την γνώμη σας για τον φωτισμό του ενυδρείου.
Έχω αυτή την στιγμή μια λευκή και μια ροζ λάμπα.
Αξίζει να πάω σε led?
Μπορώ να βάλω απλά μια λεντοταινία να έχω ένα μπλε φωτισμό τα βράδια ? ή επηρεάζει τα ψάρια?

Tanganyiκας
25-10-17, 13:50
Καλησπέρα σας,
Παίδες θέλω την γνώμη σας για τον φωτισμό του ενυδρείου.
Έχω αυτή την στιγμή μια λευκή και μια ροζ λάμπα.Η ροζ το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει άλγες
Αξίζει να πάω σε led?Καλύτερα λεντ
Μπορώ να βάλω απλά μια λεντοταινία να έχω ένα μπλε φωτισμό τα βράδια ?Μια απλή λεντοταινία δεν αρκεί,θέλει κουτί να την κλείσεις μέσα ή επηρεάζει τα ψάρια?Δεν χρειάζεται όλο το βράδυ φως........πρέπει να έχει και κάποιες ώρες τελείως σκοτάδι

.........

George23
25-10-17, 13:59
.........

Υπάρχουν και αδιάβροχες λεντοταινίες, πάλι θα θέλει κουτί να την βάλω μέσα?
Ξέρεις πως μπορώ να κάνω την μετατροπή σε led?

KostasGR
25-10-17, 14:06
Έχω αδιάβροχες εδώ και ένα χρόνο και δουλεύουν απροβλημάτιστα. Το οπτικό αποτέλεσμα δε, το έχεις δει στο θέμα μου, είναι φοβερό.

Τάκης
25-10-17, 14:22
Υπάρχουν και αδιάβροχες αλλά πιο πολύ είναι θέμα ποιότητας πόσο θα αντέξουν.
Μου έχουν τύχει κινέζικες που άντεχαν μόνο ένα μήνα,
αλλά έχω διαβάσει σε άλλα παιδιά που τους έχουν αντέξει πάρα πολύ καιρό.
Αν βάλεις αδιάβροχες δεν χρειάζονται προστασία από υγρασία ,
αν βάλεις απλές τότε σίγουρα χρειάζεται να μπουν σε κουτί,
αλλά το κουτί να κάνει και μια υποτυπώδη αποβολή θερμότητας
αλλιώς θα χαλάσουν σχετικά πιο γρήγορα.

Tanganyiκας
25-10-17, 14:42
Υπάρχουν και αδιάβροχες λεντοταινίες, πάλι θα θέλει κουτί να την βάλω μέσα?
Ξέρεις πως μπορώ να κάνω την μετατροπή σε led?

Τρεις φορές που έβαλα αδιάβροχη,σε 5-6 μήνες άρχισα να έχω απώλειες σε λεντ(δηλαδή είχαν καεί 4-5)και στο χρόνο δούλευε η μισή..........από τότε μόνο έτοιμες led tube!

DEXFISH
25-10-17, 15:42
Αν θέλεις να βάλεις λεντ για οικονομία οκ. Αλλιώς μια χαρά είναι οι λάμπες σου. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον ιδιαίτερο φωτισμό στα αφρικάνικα. Όσο για τη ροζ που θα φέρει άλγες κτλ... καλώς να έρθουν οι άλγες, τις θέλουμε. :)

Tanganyiκας
25-10-17, 15:55
Υπάρχουν άλγες και άλγες......προσωπικά δεν μου αρέσουν όλες!Κάποτε μέχρι και κυανοβακτήριο είχε δημιουργήσει,μόλις άλλαξα σε led εξαφανίστηκε χωρίς να κάνω κάτι άλλο.

George23
25-10-17, 16:32
Όσο αναφορά τις άλγες και εγώ τις θέλω! Δηλαδή για να είμαι πιο συγκεκριμένος θέλω να πιάσουν οι πέτρες μου μια πρασινάδα! :D
Ωραία για να καταλάβω, μπορώ να βάλω led αλλά θα χρειαστεί να αλλάξω το καπάκι ή απλά βγάζω τις λάμπες που έχω και βάζω λάμπες led? :smt120

Κλεόβουλος
25-10-17, 17:34
Ανάλογα τις διαστάσεις της παλιάς λάμπας διαλέγεις μια λεντ πχ από δω https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=677_922 και με την κατάλληλη μετατροπή (σε στάρτερ ή μπάλαστ) είσαι οκ.
Ποιές λάμπες έχει το ενυδρείο σου?

George23
25-10-17, 18:11
Ανάλογα τις διαστάσεις της παλιάς λάμπας διαλέγεις μια λεντ πχ από δω https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=677_922 και με την κατάλληλη μετατροπή (σε στάρτερ ή μπάλαστ) είσαι οκ.
Ποιές λάμπες έχει το ενυδρείο σου?

θα τσεκάρω και θα σου πω..

DEXFISH
25-10-17, 19:38
Μην αλλάξεις καπάκι. Είναι ακριβά. Κάνε αυτό με τις λάμπες που σου έδειξε ο Κλεοβουλος αν θέλεις. Γενικά κράτα όρεξη και λεφτά για ο,τι προκύψει στο μέλλον. Τώρα αφού σου έτυχε αυτό το λαχείο δεν είναι ανάγκη να το διπλοπληρωσεις

George23
27-10-17, 14:25
Καλησπέρα σας και πάλι !

Είμαι στην αναζήτηση κυκλοφοριτή. Προτείνεται να πάω σε κάποιον Κινέζο ( sun sun) ή να πάω απευθείας για τον ποιοτικό Jebao rw-4?

Tanganyiκας
27-10-17, 15:51
Αν μπορείς(οικονομικά εννοώ)πάρε τον jebao,ο sun sun κάνει ένα ψιλό βουητό.

George23
27-10-17, 16:25
Αν μπορείς(οικονομικά εννοώ)πάρε τον jebao,ο sun sun κάνει ένα ψιλό βουητό.

Tnx Tanga. Θα δω το budjet και αναλόγως θα πράξω.

George23
29-10-17, 20:33
Update.
Καλησπέρα παίδες,
Σημερα τα ψάρια χαρίστηκαν σε μέλος του forum.
Δεν σας κρύβω ότι στεναχωρήθηκα.:(
Σε αναμονή για τα saulosi και τα chisumluae την Τρίτη.

Tanganyiκας
29-10-17, 23:13
Σε αναμονή για τα saulosi και τα chisumluae την Τρίτη.

:smt023:smt023

George23
01-11-17, 00:05
Καλησπέραα!
Σήμερα μπήκανε τα ψαράκια :D
Και τι ψαράκια... ψαρούκλες. :p
Ούτε ένα εκατοστό δεν είναι! Τα ψάχνω συνέχεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ισίδωρο.
Τους έκλεισα το φως θα τους διαβάσω και ένα παραμύθι να κοιμηθούνε :p.

DEXFISH
01-11-17, 06:56
Καλορίζικα! Θα τα δεις να μεγαλώνουν :)

George23
02-11-17, 09:25
Καλημέρα,

Ένα μικρό update!
Χθες μπήκαν χρονοδιακόπτης και λεντοταινια. Φωτογραφίες θα μπουν το βράδυ.
Τώρα κάποιες ερωτήσεις.
1ον πόσες ώρες να έχω ανοιχτές τις λάμπες?
2ον πήρα flakes jbl για Malawi, τις θρυμματίζω και ρίχνω. Πόσες φορές την μέρα χρειάζεται και ποσό? (30 ημερών είναι τα ψαράκια)
3ον πως θα κόψω το καπάκι του ενυδρείου ? (Πλαστικό)
4ον το μπλε φως της λεντοταινιας επηρεάζει τα ψάρια?

Και πάλι καλημέρα!:smt041

Τάκης
02-11-17, 09:31
1ον 8-10 ώρες το πολύ και θα τις βάλεις να ανάβουν τις ώρες που συνήθως είσαι σπίτι για να μπορεί να το βλέπεις και να το χαίρεσαι
2ον Θα σου πουν οι Αφρικάνοι :)
3ον Ο καλύτερος τρόπος είναι με κάποιο εργαλείο σαν το Dremel
4ον Μπορείς να το έχεις κανα μισάωρω αφου κλείσουν τα υπόλοιπα φώτα ή και μισή ώρα πριν ανάψουν.
Γενικά όμως δεν τα συνιστώ, και εχει παρατηρηθεί πως το σκέτο μπλε μπορεί να προκαλέσει αύξηση άλγης, για αυτό καλύτερα να είναι πολύ λίγη ώρα αναμμένο.
Επίσης τα ψάρια θα πρέπει να είναι και σε απόλυτο σκοτάδι αρκετές ώρες για να ξεκουράζονται και να ηρεμούν

George23
02-11-17, 09:44
Ευχαριστώ Τάκη για την γρήγορη απάντηση.

Drexel δύσκολα....
Με πυρομενο μαχαίρι? Θα γίνει δουλειά?
Θέλω να 2εκ το καπάκι εκεί που ακουμπάει στην πλάτη να μπαίνει ο σωλήνας του φίλτρου. Δεν ξέρω αν με πιάνεις!:D

Τάκης
02-11-17, 09:48
α για τόσο λιγο και αφου είναι στην άκρη
με μια λάμα σιδεροπρίονο το κόβεις άνετα
ακομα και με μαχαιρι με δοντια :)

Κλεόβουλος
02-11-17, 10:26
....
2ον πήρα flakes jbl για Malawi, τις θρυμματίζω και ρίχνω. Πόσες φορές την μέρα χρειάζεται και ποσό? (30 ημερών είναι τα ψαράκια)
....
2-3 φορές τη μέρα και ποσότητα ικανή για να φαίνεται ότι τρώνε όλα.
Αναγκαστικά τώρα που είναι μικρά θα ρίχνεις περισσότερο απ' όσο πρέπει (και από υπερβάλλοντα ζήλο ;)) γι αυτό μην αμελείς τις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού και αν μπορείς είναι καλό να κάνεις και 2 φορές την βδομάδα (θα δεις και επιτάχυνση της ανάπτυξης).

George23
02-11-17, 13:40
Ωραία. Ευχαριστώ Κλεό.
Υπάρχει περίπτωση αν βάλω την αντλία νερού μέσα στο ενυδρειο για να κάνω την αλλαγή να ρουφήξει κανένα ψαράκι όντας πολύ μικρά?

Τάκης
02-11-17, 13:43
Βάλε ένα τούλι μπροστά στην αντλία,
έτσι έχω κάνει γιατί έχω γαρίδες μέσα :)

George23
04-11-17, 00:07
Έλα το update!

Καλησπέρα σας κύριοι!
Έκοψα το καπάκι τελικά με σιδεροπριονο όπως μου είπες Τάκη! :D
Έκανα 30% αλλαγή σήμερα.
Έβαλα και rgb led ταινία !:D
Τσεκάρετε φωτογραφίες και ακούω σχόλια!
https://imgur.com/a/eLMZr :cool:

tsoui
04-11-17, 00:11
Πσσσσσ εργοστασιακη δουλεια λεμε ωραιος!

xwriatis
04-11-17, 01:52
Ααααααα το παιξες ωραια ρε Giorge μπραβο... ο σακάτης που εχεις το σαουολισι κομπλε ;

DEXFISH
04-11-17, 06:45
Έγινε φοβερό το ενυδρείο σου. Αυτό που θέλει όμως οπωσδήποτε είναι ένα φόντο. Μπορείς να βάψεις την πλάτη μαύρη ή να βάλεις μαύρο χαρτόνι. Το πρώτο φαίνεται καλύτερα

isidor
04-11-17, 08:13
Πολύ ωραίο Γιώργο.
Τα ψαράκια που είναι όμως?

Tanganyiκας
04-11-17, 09:56
Μαι χαρά είσαι!Φόντο οπωσδήποτε.......θα δείξει πολύ.

George23
04-11-17, 10:26
Καλημεραα!
Έχετε δίκιο θέλει φόντο. Μαύρο ή σκούρο μπλε?
Στις φωτογραφίες Ισιδωρε έχω ανεβάσει και τα ψαράκια δεν τα είδες? :confused:
Ο σακάτης ζει και βασιλεύει, Saulosi the boneless!

Tanganyiκας
04-11-17, 10:34
Έχετε δίκιο θέλει φόντο. Μαύρο ή σκούρο μπλε?
Προτιμώ σκούρο χρώμα.......μαύρο ή καφέ.

George23
04-11-17, 10:44
Έφυγα για βιβλιοπωλείο και επιστρέφω με φωτογραφίες !
μια ερώτηση!
Ταΐζω δυο φορές την μέρα. Θα πρέπει να ταΐζω αναγκαστικά όταν είναι ανοιχτά τα φώτα?

Κλεόβουλος
04-11-17, 10:48
Ταΐζω δυο φορές την μέρα. Θα πρέπει να ταΐζω αναγκαστικά όταν είναι ανοιχτά τα φώτα?
Ναι, δεν είναι νυκτόβια αυτά τα ψάρια.
Να είναι αναμμένα τα φώτα τουλ. 1 ώρα πριν ταΐσεις και το τελευταίο τάισμα τουλ. 1 ώρα πριν σβήσουν.

Tanganyiκας
04-11-17, 11:10
Ναι, δεν είναι νυκτόβια αυτά τα ψάρια.
Να είναι αναμμένα τα φώτα τουλ. 1 ώρα πριν ταΐσεις και το τελευταίο τάισμα τουλ. 1 ώρα πριν σβήσουν.

Όπως τα λέει ο Κλεό,αν πέφτει η τροφή με σβηστά φώτα θα μένει κάτω!

George23
04-11-17, 12:12
Ωραία. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Πήρα χαρτόνι αλλά θέλω βοήθεια να το βάλω και είμαι μόνος! Το απόγευμα φωτογραφικό update!
8 ώρες φως είναι οκ?

Κλεόβουλος
04-11-17, 12:21
7-8 ώρες είναι οκ

George23
04-11-17, 14:06
7-8 ώρες είναι οκ

Κλεο τι ψαράκια μπορώ να βάλω ακόμα μέσα?
Έχω 9 saulosi και 5 chisumulae.

DEXFISH
04-11-17, 14:56
Κλεο τι ψαράκια μπορώ να βάλω ακόμα μέσα?
Έχω 9 saulosi και 5 chisumulae.

Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις σε αυτά.

George23
04-11-17, 14:58
Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις σε αυτά.

Απλά να αυξήσω πληθυσμό? Η έτσι και είδωμεν?

Tanganyiκας
04-11-17, 15:23
Μείνε όπως είσαι..........που έλεγε κι ο Λεπά!

stanisalus18
04-11-17, 18:21
Μην βιαζεσαι. Υπομονη να εχεις, ειναι πολυ σημαντικη στο χομπυ αυτο. Εγω δεν θα αλλαζα την ιχθυοσυνθεση σου. Εκανες ομορφη δουλεια στο καπακι, μπραβο σου. Για την πλατη, εγω θα την εβαφα με ενα μαυρο πλαστικο χρωμα, τρια χερια και θα ειναι αψογη. Στο εξωτερικο τζαμι εννοειτε :D

George23
04-11-17, 19:33
Μην βιαζεσαι. Υπομονη να εχεις, ειναι πολυ σημαντικη στο χομπυ αυτο. Εγω δεν θα αλλαζα την ιχθυοσυνθεση σου. Εκανες ομορφη δουλεια στο καπακι, μπραβο σου. Για την πλατη, εγω θα την εβαφα με ενα μαυρο πλαστικο χρωμα, τρια χερια και θα ειναι αψογη. Στο εξωτερικο τζαμι εννοειτε :D

Υσχιει ότι θέλει υπομονή, πιάνω αρκετές φορές τον εαυτό μου να είμαι ανυπόμονος ! Αλλά φρέναρω!
Θα μείνω με αυτά μέχρι να δω αρσενικά θηλυκά και Βλέπουμε!:D
Πάρτε και φωτογραφία με background!
https://imgur.com/a/kHD0f

Μπάμπης
04-11-17, 19:42
Πολύ ωραίο Γιώργο.

xwriatis
04-11-17, 19:45
Έγινε σούπερ τωρα Γιώργο πολυ όμορφο έδειξε με το φόντο πισω...

George23
04-11-17, 20:24
Χαίρομαι που σας αρέσει!
Τόσο καιρό είχα πάρει φορά... τώρα τελείωσα και τρογωμαι!:D:rolleyes:

Κλεόβουλος
04-11-17, 20:25
Πολύ όμορφο έγινε Γιώργο και μπράβο σου για την προσπάθεια!
Τα ψαράκια που έχεις όταν μεγαλώσουν θα δεις ότι είναι αρκετά δηλ. αν κρατήσεις 2 χαρέμια saulosi και 1 chisumulae. Αν καταλήξεις με ένα χαρέμι από το κάθε είδος θα μπορούσες κατά τη γνώμη μου να βάλεις και ένα χαρέμι Iodotropheus sprengerae ή Pseudotropheus sp. acei που είναι ψάρια ήπιου χαρακτήρα και προτιμούν άλλες ζώνες δραστηριότητας.
Και για να προκαλέσω τους αυστηρά "βιοτοπικάριους",
θα πρότεινα δεξιά-αριστερά να προσθέσεις είτε μια συστάδα βαλισνέριες (που είναι βιοτοπικές) είτε μερικές ανούμπιες. Έτσι θα κρύψεις κάπως τον εξοπλισμό, θα δώσεις χρώμα και θα εκμεταλλευτείς την χρησιμότητα των φυτών ;)

George23
04-11-17, 20:43
Πολύ όμορφο έγινε Γιώργο και μπράβο σου για την προσπάθεια!
Τα ψαράκια που έχεις όταν μεγαλώσουν θα δεις ότι είναι αρκετά δηλ. αν κρατήσεις 2 χαρέμια saulosi και 1 chisumulae. Αν καταλήξεις με ένα χαρέμι από το κάθε είδος θα μπορούσες κατά τη γνώμη μου να βάλεις και ένα χαρέμι Iodotropheus sprengerae ή Pseudotropheus sp. acei που είναι ψάρια ήπιου χαρακτήρα και προτιμούν άλλες ζώνες δραστηριότητας.
Και για να προκαλέσω τους αυστηρά "βιοτοπικάριους",
θα πρότεινα δεξιά-αριστερά να προσθέσεις είτε μια συστάδα βαλισνέριες (που είναι βιοτοπικές) είτε μερικές ανούμπιες. Έτσι θα κρύψεις κάπως τον εξοπλισμό, θα δώσεις χρώμα και θα εκμεταλλευτείς την χρησιμότητα των φυτών ;)

Σε ευχαριστώ Κλεό.
Το είχα στο προγραμμα να προσθέσω κάποια εύκολα φυτά όπως αυτά που ανέφερες. Είμαι σίγουρος ότι βάζοντας τα, το ενυδρειο θα επηρεαστεί περισσότερο θετικά παρά αρνητικά.
Θα ψάξω να τα βρω.:D (οποίος έχει πμ!)

Tanganyiκας
04-11-17, 21:16
Τώρα μάλιστα..........έδειξε πολύ καλύτερο.Θα συμφωνήσω και για τις βαλισνέριες!

Κωστας Malawi
04-11-17, 21:26
οτι και να πω ειναι λιγο για αυτη την προσπαθεια!;)

isidor
04-11-17, 21:53
Ρε εσυ το έχεις πάρει πολύ σοβαρά.
Εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Μπράβο Γιώργο.

George23
04-11-17, 23:51
Σας ευχαριστώ ρε παίδες!
Βοηθήσατε και εσείς παρά πολύ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.
Εκτός από τα φυτά θα χρειαστεί να αγοράσω και τίποτα άλλο? (Π.χ λίπασμα?)

Κωστας Malawi
04-11-17, 23:58
Οχι λιπασμα Γιωργο για τοσο ευκολα φυτα.

George23
05-11-17, 00:09
Οχι λιπασμα Γιωργο για τοσο ευκολα φυτα.

Απλά τις βάζω ξερά Κώστα και όλα καλά?
Έτσι όπως το έχεις δει το ενυδρειο ποσά φυτά θα επερνες?

Κλεόβουλος
05-11-17, 10:07
Γιώργο αν πάρεις βαλισνέριες (5-6 σε κάθε πλευρά) φυτεύεις μέσα στην άμμο μόνο τις ρίζες, όχι το φύλλωμα γιατί θα χαλάσει. Αν ευδοκιμήσουν (θέλουν τον χρόνο τους) θα πετάξουν ράνερς και θα πολλαπλασιασθούν.

George23
05-11-17, 17:20
Είπα να κάνω υπομονή και να περιμένουμε από κάποιο χομπίστα φυτά.
Κάτι που παρατήρησα σήμερα, είναι ότι η πέτρες ξεκινάνε και κιτρινίζουν ε.
Δείτε μια φωτογραφία.
https://imgur.com/a/usAES

Κλεόβουλος
05-11-17, 18:44
Η γνωστή καφέ άλγη των νεοστημένων ενυδρείων ;)

George23
05-11-17, 19:02
Η γνωστή καφέ άλγη των νεοστημένων ενυδρείων ;)

Είμαι τρελός που μου αρέσει? :p

DEXFISH
05-11-17, 19:10
Σου αρέσει ή όχι θα γεμίσει αλγες. Βέβαια σε εμάς των αφρικανικων μας αρέσει

Κλεόβουλος
05-11-17, 19:13
χαχαχα....οι αφρικάνοι έχουμε μια διαστροφή με τις άλγες (όπως και τα ψάρια μας)

Κωστας Malawi
05-11-17, 19:28
ωραίες οι αλγες παντου εκτος απο το μπροστινο τζαμι που θελει καθε εβδομαδα καθαρισμα:)

George23
05-11-17, 19:48
Θυμάμαι όταν έγραψα πρώτη φορά οι Αφρικανοί με πήρανε κάτω από τις φταιρουγες τους , τώρα σιγά σιγά καταλαβαίνω ότι έκανα την σωστή επιλογή!:D
So, η άλγη με το καλό να έρθει.
Και άμα πιάνει συχνά άλγη στο τζαμί θα φτιάξω την πατέντα του Τάκη με την επαγγελματική ξύστρα!!:D

Κωστας Malawi
05-11-17, 19:56
Θυμάμαι όταν έγραψα πρώτη φορά οι Αφρικανοί με πήρανε κάτω από τις φταιρουγες τους

και που να πηγαινες σε χρυσοψαρα...μεχρι και το σπιτι θα σου σφουγγαριζαν :D

Τάκης
05-11-17, 19:57
και που να πηγαινες σε χρυσοψαρα...μεχρι και το σπιτι θα σου σφουγγαριζαν :D
:smt082:smt082

Tanganyiκας
05-11-17, 20:24
Θυμάμαι όταν έγραψα πρώτη φορά οι Αφρικανοί με πήρανε κάτω από τις φταιρουγες τους

Κι εμείς κάποτε διαβάσαμε/ακούσαμε τις συμβουλές παλιότερων στο χόμπι και φτιάξαμε κάτι σωστό,έτσι τώρα μεταδίδουμε αυτές τις γνώσεις.Κάθε φορά που θα κοιτάς το ενυδρείο σου όπως θα εξελίσσεται,θα καταλαβαίνεις αν έκανες σωστά ή όχι που άκουσες και ακολούθησες κάποιες συμβουλές!!!

George23
09-11-17, 19:42
Update!
Καλησπέρα παίδες,
Η καφέ άλγη έχει κάνει επιθεση! Εγώ το απολαμβάνω, πήρε λίγο χρώμα.
Αύριο θα πάρω 10 ρίζες βαλισνέριες.
Και κάποιες φωτογραφίες!:D
https://imgur.com/a/nCzMw

Κωστας Malawi
09-11-17, 20:09
κοιτα,παρολο που το στησιμο ειναι παρα πολυ ομορφο νομιζω οτι κανα δυο μεγαλουτσικες πετρες χωρανε απο πισω;).αν και δεν θα χρειαστει συντομα να το πειραξεις ισως καποια στιγμη.
η καφε αλγη σιγα σιγα θα φυγει και καποια αλλη θα παρει τη θεση της.

George23
09-11-17, 20:12
κοιτα,παρολο που το στησιμο ειναι παρα πολυ ομορφο νομιζω οτι κανα δυο μεγαλουτσικες πετρες χωρανε απο πισω;).αν και δεν θα χρειαστει συντομα να το πειραξεις ισως καποια στιγμη.
η καφε αλγη σιγα σιγα θα φυγει και καποια αλλη θα παρει τη θεση της.

Ισχύει Κώστα, το έχω σκεφτεί να προσθέσω πέτρες. Χρειάζομαι περισσότερες κρυψώνες, ειδικά όταν μεγαλώσουν οι "φαταούλες"! :D

Κωστας Malawi
09-11-17, 20:15
ασε να μεγαλωσουν λιγακι και το βλεπουμε.προς το παρων ειναι υπεραρκετο!

George23
21-11-17, 20:30
Παίδες καλησπέρα,
Εκανα μια απόπειρα να προσθέσω κάποιες valisneries, αλλά απέτυχε.
Αγόρασα τεστ μέτρησα και οι τιμές είναι φυσιολογικές, φαίνονται όλα καλά.
Τώρα η ερώτηση μου είναι, παρατήρησα σήμερα τα ψάρια να τρίβοντας στην άμμο. Κάνουν κάτι ξαφνικές πλαγιές βουτιές πάνω στην άμμο.:confused: Είναι φυσιολογικό?

Mixas
21-11-17, 20:44
Παίδες καλησπέρα,
Εκανα μια απόπειρα να προσθέσω κάποιες valisneries, αλλά απέτυχε.
Αγόρασα τεστ μέτρησα και οι τιμές είναι φυσιολογικές, φαίνονται όλα καλά.
Τώρα η ερώτηση μου είναι, παρατήρησα σήμερα τα ψάρια να τρίβοντας στην άμμο. Κάνουν κάτι ξαφνικές πλαγιές βουτιές πάνω στην άμμο.:confused: Είναι φυσιολογικό?

Και εγω το ιδιο παθαινω με τις βαλισνεριες! Δεν με πανε και εμενα στο αφρικανικο! Δοκιμασε κατι αλλο...:smt073
Οσο για το ξυσιμο στην αμμο μην σε ανησυχει ! Ειναι κατι φυσιολογικο για τις κιχλιδες! Αλλα πες μας και τις μετρησεις σου για καλο και για κακο! :cool:

isidor
21-11-17, 20:54
Εξαρτάται από τη συχνότητα που ξύνονται.
Αν το κάνουν συνέχεια μπορεί να είναι και κάτι που θέλει αντιμετώπιση.
Αλλά γενικά οι κιχλιδες το κάνουν αυτό.

Κλεόβουλος
21-11-17, 21:24
Οι βαλισνέριες ούτε σ' εμένα πρόκοψαν ποτέ (έχουν και μια ιδιαιτερότητα απ' όσο ξέρω, στο φύτεμα δηλ. δεν τις παραχώνεις τελείως αλλά ίσα ίσα να σκεπάζεται η ρίζα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μποστανάδες :)). Δοκίμασε crinum ή ανούμπιες.
Το ξύσιμο θέλει παρακολούθηση. Ένας πιθανός λόγος είναι η ύπαρξη εξωπαράσιτων.

George23
21-11-17, 22:38
Οι μετρήσεις μου είναι:
Ph: 8.4
Ammonia: 0
No2: 0
No3: 0

Κωστας Malawi
21-11-17, 23:04
Μακαρι να εχεις τοσο

George23
21-11-17, 23:20
Μακαρι να εχεις τοσο

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αμφιβάλω ! Προχθές πήρα το masterkit της API και δεν νιώθω εξοικειωμένος !
Λες να κάνω λάθος Κώστα?

Κωστας Malawi
21-11-17, 23:30
λογικα πρεπει να εχεις περιπου 7,8-8,0.αλλα και 8,4 να εχεις μια χαρα ειναι.μην σε νοιαζει τοσο το ph οσο το 0 ντιτρικα!πολυ παραξενο.μην αφησεις τις μετρησεις μεχρι να εισαι σιγουρος οτι θα ανεβουν τα νιτρικα και οχι καμια αμωνια.

Τάκης
22-11-17, 08:25
Πρόσεξε αυτό www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98924/#5 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=98924/#5)

George23
22-11-17, 21:04
Αν δεν σας είχα τι θα έκανα?! :D
Τελικά μέτρησα ΣΩΣΤΆ και έχω 10ppm Νιτρικά.
Προγραμμάτισα αλλαγή και θα ξανά μετρήσω!

George23
03-12-17, 00:55
Καλησπέρα σας,
Ένα μικρό update τώρα που μάλλον ξεκινάει η καφέ άλγη να γίνεται πράσινη!
Τα ψαράκια πως τα βλέπετε? (όσο μπορείτε!)
https://imgur.com/a/xQGof
PS Περιμένω vallisneries και anubies. Θα ανεβάσω όταν μπουν! :D

Κλεόβουλος
03-12-17, 10:12
Μια χαρά φαίνονται τα ψαρούδια :)
Τα φώτα πόσες ώρες τα ανάβεις? τι/πόσες λάμπες έχεις? είναι καινούργιες?

George23
03-12-17, 10:35
Μια χαρά φαίνονται τα ψαρούδια :)
Τα φώτα πόσες ώρες τα ανάβεις? τι/πόσες λάμπες έχεις? είναι καινούργιες?

Καλημέρα,
Τα φώτα Κλεόβουλε τα ανάβω 8 ώρες.
Οι λάμπες είναι μια ροζ και μια λευκή. Δεν νομίζω να είναι καινούριες.

Κλεόβουλος
03-12-17, 17:50
Θα πρότεινα να πετάξεις την ροζ και να αλλάξεις και την άλλη με την ευκαιρία ;)
με cool white (αν είναι Τ8 εύκολα βάζεις αντίστοιχες λεντ για να έχεις και οικονομία https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=677_922&6=98 ).
Καλές οι "άλγες" μέχρι ένα σημείο αλλά μου φαίνεται ότι εκεί θα κάνουν πάρτυ.

George23
03-12-17, 18:21
Θα πρότεινα να πετάξεις την ροζ και να αλλάξεις και την άλλη με την ευκαιρία ;)
με cool white (αν είναι Τ8 εύκολα βάζεις αντίστοιχες λεντ για να έχεις και οικονομία https://www.ergo-tel.gr/index.php?cPath=677_922&6=98 ).
Καλές οι "άλγες" μέχρι ένα σημείο αλλά μου φαίνεται ότι εκεί θα κάνουν πάρτυ.

Σε ευχαριστώ Κλεόβουλε,
Τ8 είναι. Πες μου ποιες 2 να πάρω και έγινε?! (είδα ότι είναι αρκετά φθηνές):D:D
Δηλαδή θεωρείς ότι έχω πολύ άλγη?:smt120

Κλεόβουλος
03-12-17, 18:48
Δες εδώ ποιές πήρα εγώ (προτίμησε με 6000Κ-4000Κ) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1029885#post1029885
Νομίζω ότι έχεις ήδη αρκετές "άλγες" (φύκη) κι εμένα δεν μ' αρέσουν όταν επεκτείνονται σε τζάμια/βυθό. Είναι και κουραστικό να καθαρίζεις ;)

George23
03-12-17, 22:45
Δες εδώ ποιές πήρα εγώ (προτίμησε με 6000Κ-4000Κ) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1029885#post1029885
Νομίζω ότι έχεις ήδη αρκετές "άλγες" (φύκη) κι εμένα δεν μ' αρέσουν όταν επεκτείνονται σε τζάμια/βυθό. Είναι και κουραστικό να καθαρίζεις ;)

Παίζουν ρόλο τα lm? Και αν ναι πόσα είναι καλά πάρω?

Κλεόβουλος
04-12-17, 11:51
George διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7728&highlight=lumen (κι αν βγάλεις άκρη πες μου :D:D)

George23
07-12-17, 15:52
Καλησπέρα σας,

Τον φωτισμό δεν τον έχω αλλάξει ακόμα γιατί δεν έβγαλα άκρη!:smt120
Από ότι κατάλαβα θα χρειαστεί να πάρω και κάποιον adaptora για να μετατρέψω τις τ5 σε led. Σωστά?:confused:
Κάτι άλλο που με καίει περισσότερο.
Παρατήρησα αυτά τα σκουροπράσινα στίγματα πάνω στις πέτρες αλλά και σε κάποια σημεία της άμμου. Να ανησυχήσω ?
Ακολουθούν φωτογραφίες.
https://imgur.com/a/tNtog
Ευχαριστώ!
Κανείς που να γνωρίζει κάτι!?!

Κλεόβουλος
07-12-17, 18:07
...
Κάτι άλλο που με καίει περισσότερο.
Παρατήρησα αυτά τα σκουροπράσινα στίγματα πάνω στις πέτρες αλλά και σε κάποια σημεία της άμμου. Να ανησυχήσω ?
Ακολουθούν φωτογραφίες.
https://imgur.com/a/tNtog
Ευχαριστώ!
Κανείς που να γνωρίζει κάτι!?!
Φυσιολογική ανάπτυξη φυκών σ' ένα ενυδρείο όπου δεν υπάρχουν ανταγωνιστικά φυτά ενώ υπάρχει περίσσεια θρεπτικών, πολύ φωτισμός ή φάσματος που τα ευνοεί ;)

George23
07-12-17, 18:19
Φυσιολογική ανάπτυξη φυκών σ' ένα ενυδρείο όπου δεν υπάρχουν ανταγωνιστικά φυτά ενώ υπάρχει περίσσεια θρεπτικών, πολύ φωτισμός ή φάσματος που τα ευνοεί ;)

Να σαι καλά! Τρόμαξα μήπως είναι κυανοβακτήριο.
Το έπιασα με το χέρι μου και βγήκε μονοκόμματα (σαν πέτσα).
Το μύρισα μπας και... αλλά δεν μύριζε καθόλου.
Πάντως τα θρεφτάρια μου την απολαμβάνουν, εκεί που την σκάλισα έχουν αράξει και κάνουνε τσιμπούσι!

egeorgiou
07-12-17, 21:37
τροφή είναι για τα ψάρια σου ...

George23
09-12-17, 14:24
Καλησπέρα και καλό Σ/Κ σε όλους,
Ένα Update με τα καινούρια φυτά που μπήκανε!
Ελπίζω να πιάσουνε!:D
Πως σας φαίνεται?
https://imgur.com/a/TEHMh

George23
16-12-17, 13:22
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα!
Χθες αγόρασα έναν sunsun wavemaker 5000l/hr.
Τον τοποθέτησα... και δεν καταλαβαίνετε τι ακαθαρσίες σήκωσε! (άμμο δεν σηκώνει)
Τώρα οι ερωτήσεις!
1ον Τα ψαράκια είναι αρκετά μικρά ακόμα. (3 μηνών περίπου). Λέτε να τα ενοχλεί και να τα στρεσάρει??
2ον Μήπως να πάρω έναν μικρότερο και να δώσω αυτόν ??
3on Να τον βάλω να χτυπάει στην επιφάνεια να μην δίνει τόση ροή μέσα στο ενυδρείο?!

WiSe
16-12-17, 13:34
Κλειστον και βαλε σκουπα καλυτερα και μετα βαλτον σε λειτουργια...

George23
16-12-17, 13:49
Κλειστον και βαλε σκουπα καλυτερα και μετα βαλτον σε λειτουργια...

Δεν είναι το πρόβλημα αυτό!
Σήκωσε αρκετή "βρωμιά" και καθάρισε κατευθείαν .
Το θέμα είναι να μην ταλαιπωρώ τις ψαρίνες! :D

xwriatis
16-12-17, 16:41
Δεν έχουν θέμα με την ροή ίσα ίσα το απολαμβάνουν :D όπου συγκέντρωνεται η βρωμιά εκεί σκούπα βυθού

George23
25-12-17, 22:06
Καλησπέρα σας.
Καλά Χριστούγεννα.
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!
Στα δια ταύτα, είχα πάρει έναν sunsun wavemaker ο οποίος την τριτη η,ΕΡΑ ξεκίνησε και έκανε θόρυβο. Πήγα στο petsupermarket και τον άλλαξα και πήρα έναν fluval pt4 5200l. Σαφώς πιο αθόρυβος από τον sunsun αλλά είναι πιο αδύναμος.
Επιτέλους καθάρισα και το φίλτρο. Δεν καταλαβαίνετε τι έβγαλε! :rolleyes:
Αυξήθηκε σημαντικά η ΡΟΗ του φίλτρου.
Επίσης έχω μια Anubia η οποία έχει πιάσει αρκετή άλγη και γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τι μπορώ να κάνω?
https://imgur.com/a/uzkcC :smt120

Κλεόβουλος
26-12-17, 10:03
Χρόνια Πολλά George!
Τις λάμπες τις άλλαξες?
Την ανούμπια βγάλτην και μ' ένα σφουγγαράκι καθάρισε τα φύλλα :)

George23
07-01-18, 11:49
Καλημέρα ομάδα,
Λοιπόν μια μέρα ξαφνικά ανοίγουν τα φώτα του ενυδρειου και τι να δω?H Anubia είχε ανθίσει!!:D
https://m.imgur.com/a/C7J0n

Τα ψαράκια από τότε που σταμάτησα να ταΐζω με flakes και ξεκίνησα την northfin (να ναι καλά ο Ισίδωρος!) έχουν τρελή ανάπτυξη.

Προχθές παρέλαβα τον stc1000 και αποφάσισα μαζί με την τοποθέτηση του να κάνω και ένα cable management και γενικά να κάνω ένα lift up στην βάση. Θα ανεβάσω φωτογραφίες όταν θα είμαι έτοιμος!
Επίσης αποφάσισα για φωτισμό να φτιάξω φωτοσώληνες με λεντ όπως είδα από έναν συνχομπιστα!

George23
15-01-18, 14:21
Καλησπέρα σας,
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Σκέφτομαι να προσθέσω ακόμα ένα φίλτρο αν θεωρείτε ότι το χρειάζομαι.
Αυτή την στιγμή τρέχει με το 2217.
Το χρειάζομαι και αν ναι, ένα 2217 ακόμα π.χ?
Ή να πάω σε ένα μικρότερο τύπου eheim 150 classic?

Κωστας Malawi
15-01-18, 14:58
Μην πας σε μικροτερο.θες τουλαχιστον αλλο ενα ιδιο.

George23
16-01-18, 19:27
Καλησπέρα σας! :D
Επισυνάπτω ένα video να δείτε τα καμάρια μου και πως έχει εξελιχθεί το ενυδρείο.
https://www.youtube.com/watch?v=UAVgSdD5DhE&t=3s

Κλεόβουλος
16-01-18, 20:24
Όμορφα!
Κάτι άντρες άρχισαν να ξεχωρίζουν ε? :)

Κωστας Malawi
16-01-18, 20:35
Πολυ ωραίο!τα βλεπω ζωηρα τα ψαρακια σου!

George23
16-01-18, 21:04
Σας ευχαριστώ!
Κλεόβουλε πιστεύεις ότι άμα τραβήξω ένα καλό βίντεο μπορείς να δεις περίπου την αναλογία αρσενικών/θηλυκών?
Κώστα ισχύει είναι αρκετά ζωηρά και κοινωνικά!

Κλεόβουλος
16-01-18, 21:30
Κλεόβουλε πιστεύεις ότι άμα τραβήξω ένα καλό βίντεο μπορείς να δεις περίπου την αναλογία αρσενικών/θηλυκών?

εγώ πια δεν ξεχωρίζω αρσ/θηλ ούτε στους ανθρώπους :D:D

Κωστας Malawi
16-01-18, 21:51
Δεν εχεις και αδικο Κλεοβουλε..
Γιωργη αυτο που θες γινεται μονο με πολυ καθαρες φωτογραφιες του καθε ψαριου και παλι δεν ειναι 100%.απο βιντεο δεν θα βγουν συμπερασματα.

egeorgiou
16-01-18, 22:10
Στα saulosi 3 είναι αρσενικά. (edit: τουλάχιστον 3)

Επίσης ταΐζεις πολύ. Το saulosi που έχει μαύρα τα πτερύγια πάει να σκάσει.
Νηστεία άμεσα.