Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο 120 l

Yiannis1
11-10-17, 10:28
Έχω ένα ενυδρείο το οποίο μου το έκαναν δώρο, είναι στα 120 λίτρα με διαστάσεις 80χ40χ30.. δεν το έχω φυτέψει... Του έχω βάλει μέσα 1 σκαλάρι, ένα silver shark και έναν κλόουν... Το φίλτρο που έχω είναι εσωτερικό και έχω και έναν θερμοστάτη τον οποίο τον έχω στους 29 βαθμόυς περίπου...
Υπάρχει κάτι που διορθώνεται;; 😶

Λάμπρος.Τ
11-10-17, 10:45
Καλή σου ημέρα και καλώς ήρθες.

Τα ψαράκια που έχεις βάλει μέσα προφανώς όπως σου είπανε δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και βασικά δεν μπαίνουν σε ενυδρείο με τα λίτρα και τις διαστάσεις σου.
Επίσης την θερμοκρασία κατέβασε την στους 26.5 βαθμούς σταδιακά για να μην γινουν "ψαρόσουπα" :D:D:D.

Διάβασε στα θέματα με τις παρουσιάσεις ενυδρείων τι περίπου ψάρια μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου, δες τις ανάγκες τους και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Και πάλι καλή αρχή και μην αγχώνεσαι !!!

Yiannis1
11-10-17, 11:31
Υπάρχει κάποια παρουσίαση για το ενυδρείο που έχω εγώ;;

Τάκης
11-10-17, 12:09
Ας τα πάρουμε από την αρχή,
τα ψάρια που έχεις θέλουν πολύ πιο μεγάλο ενυδρείο.
Τα σκαλάρια θέλουν ενυδρείο με ύψος πάνω από 55 εκατοστά και ομάδα των 8 ατόμως και πάνω.
http://www.seriouslyfish.com/species/pterophyllum-scalare/
Οι κλόουν θέλουν ενυδρείο με μήκος από 1,5 μέτρο και πάνω και αυτά ομάδα των 8 ατόμων και πάνω, γίνονται πολύ μεγάλα ψάρια.
http://www.seriouslyfish.com/species/chromobotia-macracanthus/
Το silver shark θέλει ενυδρείο με μήκος από 2,40 και πάνω,
γίνεται τεράστιο ψάρι
http://www.seriouslyfish.com/species/balantiocheilos-melanopterus/
Η θερμοκρασία που τα έχεις είναι υπερβολικά μεγάλη , ειδικά για το silver shark,
κατέβασε τη σταδιακά στους 26 περίπου, 1 βαθμό την ημέρα.
Επίσης αυτά τα είδη των ωαριών θέλουν μαλακό και όξινο νερό.
Αρα τα ψάρια θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τα αποχωριστείς ,
δεν κάνουν για το ενυδρείο σου, ή καλύτερα , το ενυδρείο σου δεν κάνει για αυτά τα ψάρια.
Θα σου πρότεινα να βγάλεις τα πλαστικά φυτά και οτιδήποτε ψεύτικο διακοσμητικό έχεις,
μπορεί να τραυματίσουν τα ψάρια ή και ακόμα να βγάλουν τοξικές ουσίες στο νερό και να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Να προτιμάς αληθινά φυτά, φυσικά ξύλα και πέτρες, αλλά δεν κάνουν όλα τα ξύλα αλλά ούτε και όλες οι πέτρες.
Στο ενυδρείο θα μπορούσες άνετα να φιλοξενήσεις μικρότερα ψάρια,
όπως Γκαπυ , Πλατυ και γενικότερα ζωοτόκα
ή μια μικρή ομάδα από κοπαδόψαρα
ή και άλλα μικρόψαρα.
Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές.
Τώρα για το όπως είναι το ενυδρείο,
πως το έστρωσες και αν έχεις κάνει μετρήσεις.
Δεν σημαίνει πως επειδή τα ψάρια δεν κάνουν για το ενυδρείο σου να τα αφήσουμε να ταλαιπωρούνται,
θα φροντίσουμε να ζουν στο καλύτερο δυνατόν περιβάλλον μέχρι να βρεθεί κατάλληλο ενυδρείο,
για αυτό θα πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στη ποιότητα του νερού και τακτικότατες αλλαγές

Yiannis1
11-10-17, 13:43
Τα χαλίκια που έχω κάτω είναι ποταμίσια μου είπε αυτός του πετ σοπ, τα φυτά είναι πλαστικά, άρα πρέπει να τα αφαιρέσω...

Το έστρωσα όπως μου είπαν, αρχικά αφού καθάρισα τα χαλίκια, το γέμισα με νερό, μετά έβαλα το αντιχλώριο και βιοκαλλιέργεια (έτσι μου το είπε, είναι λέει ένα χημικό που αναπτύσσει τα ωφέλημα βακτήρια) και μετά έβαλα το φίλτρο να δουλέψει για καμιά βδομάδα και έβαλα τα ψάρια...

Είναι κάτι που παρέλειψα που πρέπει να κάνω;; Εγώ τώρα αυτά τα ψάρια τι να τα κάνω;; Να τα βάλω αγγελία να τα χαρίσω;;

Συγγνώμη για τις πολλαπλές ερωτήσεις παιδιά, απλά μόλις τώρα ξεκίνησα και αν δεν μάθω το πως να το κάνω σωστά θα θρηνήσω πολλά ψάρια :smt120

Κωστας Malawi
11-10-17, 14:04
για αρχη πρεπει να παρεις υγρα τεστακια να κανεις γιατι σε μια εβδομαδα το ενυδρειο δεν στρωνει.μετα ή θα τα επιστρεψεις ή θα τα δωσεις σε καποιον τα ψαρια.υπομονη θελει και να μην απογοητευτεις.ειναι πιο ευκολα τα πραγματα απο οσο δειχνουν..

Τάκης
11-10-17, 14:33
Δυστυχώς άκουσες και εσύ τις συμβουλές που ακούσαμε σχεδόν όλοι και τα κάναμε μαντάρα.
Όπως σωστά σου είπε και ο Κώστας, ένα ενυδρείο δεν στρώνει σε 1 εβδομάδα με ζουμιά και με μαντζούνια,
για αυτό πιστεύω πως ίσως το ενυδρείο σου είναι άστρωτο.
Για να το ελέγξεις θα πρέπει να πάρεις υγρά τεστ για να μετρήσεις τους ρύπους που έχει το ενυδρείο.
Τα ψάρια αν μπορείς να τα επιστρέψεις έχει καλώς,
αλλιώς θα πρέπει να βάλεις αγγελία για να βρεις να τα δώσεις σε κάποιο σωστό περιβάλλον όμως, προσπάθησε μη τα δώσεις όπου και όπου.
Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά , θεωρώ πως θα πρέπει να γίνονται τακτικότατες αλλαγές με φρέσκο αποχλωριομένο νερό που να έχει ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου.
Και όπως σου είπε ο Κώστας , μην απογοητεύεσαι,
σε λίγο καιρό θα ξαναδιαβάζεις αυτά εδώ και θα γελάς :)
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε σχεδόν όλοι μας

Yiannis1
11-10-17, 15:07
Δηλαδή πόσο θέλει ένα ενυδρείο να στρώσει;; Και τι είδους τεστακια ειναι αυτά;;
Πρέπει ας πούμε να ξανά αδειάσω το νερό και να αρχίσω πάλι στην αρχή ή αν το νερό δείξει ότι είναι εντάξει με τα τεστακια, απλά να αλλάξω τα ψαράκια;;

Το 1ο πράμα που έκανα ήταν να ριξω την θερμοκρασία σιγά σιγά όπως μου είπατε..

Τάκης
11-10-17, 15:36
Για το στρώσιμο
Χωρίς μπόλι και χωρίς ζουμιά από 25 έως 40 ημέρες, έχω διαβάσει πως έστρωσε ενυδρείο και σε 15 ημέρες,
Με ζουμιά από 15 μέχρι 30 ημέρες
Με μπόλι από άμεσα μέχρι 10 ημέρες, ανάλογα τη ποσότητα και τη δύναμη που θα έχει το μπόλι.
Για τα τεστ,
προσωπικά χρησιμοποιώ τα API
και άμεσα χρειάζονται
για αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) https://www.apifishcare.com/product.php?sectionid=1&catid=18&subcatid=94&id=582#.Wd4df7jcBws
για νιτρώδη (ΝΟ2) https://www.apifishcare.com/product.php?sectionid=1&catid=18&subcatid=94&id=590#.Wd4dg7jcBws
και για Νιτρικά (ΝΟ3) https://www.apifishcare.com/product.php?sectionid=1&catid=18&subcatid=94&id=591#.Wd4dhrjcBws
μπορείς να πάρεις και το FRESHWATER MATSER TEST KIT https://www.apifishcare.com/product.php?id=580
που περιέχει όλα τα απαραίτητα και είναι πιο οικονομικό από το να τα πάρεις ξεχωριστά
μπορείς να τα βρεις σε όλα τα καταστήματα ενυδρειακών http://www.igna.gr/psari/frontida-enydreiou/test-nerou/

Yiannis1
19-10-17, 15:45
Για το freshwater api test kit που λες από που θα μπορούσα να το αγοράσω;;

Όσο για τα αληθινά φυτά, μου είπε ο πετσοπας πως αν μπω στο Τρυπάκι να βάλω αληθινά φυτά, θα χρειαστούν πιο πολύ συντήρηση από ότι τα ψάρια... οπότε σκέφτομαι να βάλω μόνο για διακόσμηση κάποιου είδους πέτρα..

Επίσης, τα προϊόντα ότι χρησιμοποίησα ήταν το sera aquatan και το sera bio nitrivec, η συσκευασία γράφει πως μπορώ να προσθέσω ψαράκια μετά το πέρας 24 ωρών... Παπατζες ε;;

Επιπλέον, δεν μου απαντήσετε, αφού δώσω τα ψαράκια(πρέπει αλήθεια να τα αποχωρηστώ όλα;;;) και κάνω το τεστ και δω πως το νερό έχει καλές μετρήσεις, μπορώ να προσθέσω αλλά ψαράκια ή πρέπει να το ξανά αρχίσω από την αρχή;; Πιστεύω πως αφού είχα ήδη ψαράκια μέσα για αρκετό χρονικό διάστημα πως πρέπει να έχει επιτευχθεί ο κύκλος του αζώτου:smt041

Tanganyiκας
19-10-17, 15:59
Για το freshwater api test kit που λες από που θα μπορούσα να το αγοράσω;;Από ebay θα το βρεις πολύ καλύτερη τιμή

Όσο για τα αληθινά φυτά, μου είπε ο πετσοπας πως αν μπω στο Τρυπάκι να βάλω αληθινά φυτά, θα χρειαστούν πιο πολύ συντήρηση από ότι τα ψάρια... οπότε σκέφτομαι να βάλω μόνο για διακόσμηση κάποιου είδους πέτρα..Τελείως άκυρο...........υπάρχουν φυτά που δεν θέλουν τίποτα(ανούμπιες,βαλισνέριες πχ)

Επίσης, τα προϊόντα ότι χρησιμοποίησα ήταν το sera aquatan και το sera bio nitrivec, η συσκευασία γράφει πως μπορώ να προσθέσω ψαράκια μετά το πέρας 24 ωρών... Παπατζες ε;;Έτσι ακριβώς.....μαγικά δεν γίνονται,πρέπει να ολοκληρωθεί το στρώσιμο πρώτα

Επιπλέον, δεν μου απαντήσετε, αφού δώσω τα ψαράκια(πρέπει αλήθεια να τα αποχωρηστώ όλα;;;) και κάνω το τεστ και δω πως το νερό έχει καλές μετρήσεις, μπορώ να προσθέσω αλλά ψαράκια ή πρέπει να το ξανά αρχίσω από την αρχή;; Πιστεύω πως αφού είχα ήδη ψαράκια μέσα για αρκετό χρονικό διάστημα πως πρέπει να έχει επιτευχθεί ο κύκλος του αζώτου:smt041

Από ψάρια πρέπει να βρεις κάτι που σου αρέσει.......και να δούμε άν μπαίνει στα λίτρα σου!

Yiannis1
19-10-17, 16:19
Τι επιλογές έχω για το ενυδρείο μου;; Πρέπει ας πούμε αναγκαστικά να μπουν μικρότερα ή μπορώ να παίξω και με λίγο μεγαλύτερα ψαράκια;;

Κάντε μου μια πρόταση τι συνδιασμό θα μπορούσα να κάνω...

Tanganyiκας
19-10-17, 16:24
Είναι σαν να ρωτάς τον λύκο αν του αρέσουν τα πρόβατα:D:D:D.....εγώ θα κοιτούσα για κοχυλόψαρα tanganyika χρειάζονται καμιά πέτρα και κοχύλια,ας πούμε Lamprologus ocellatus!

Yiannis1
19-10-17, 16:43
Χαχα, γενικός θα προτιμούσα εύκολα ψαράκια μιας και είμαι αρχάριος.. ας πούμε πιο πάνω μου πρότεινε ο φίλος να πάρω γκαμπυ που τα είδα και μου άρεσαν πολύ, με αυτά τι παίζει;;

Από φυτά επίσης τι μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή;; Τι είδους συντήρηση χρειάζονται;;

Παιδιά αν γίνεται θέλω να μου λέτε μερικές λεπτομέρειες στο κάθε τι, γιατί θα τα κάνω πάλι σαλάτα :smt120:smt120

Tanganyiκας
19-10-17, 16:57
Χαχα, γενικός θα προτιμούσα εύκολα ψαράκια Δεν είναι δύσκολαμιας και είμαι αρχάριος.. ας πούμε πιο πάνω μου πρότεινε ο φίλος να πάρω γκαμπυ που τα είδα και μου άρεσαν πολύ, με αυτά τι παίζει;; Αυτά είναι πολύχρωμα,γεννάνε εύκολα και πολλά..........μετά κοιτάς να δίνεις γιατί κάποια στιγμή γεμίζεις

Από φυτά επίσης τι μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμήΣου είπα ανούμπιες που τις δένεις πάνω σε πέτρες και ξύλα,βαλισνέριες που τις φυτεύεις,crinum.......και μερικά ακόμα;; Τι είδους συντήρηση χρειάζονται;;Τίποτα απολύτως.........μόνο το φως

Παιδιά αν γίνεται θέλω να μου λέτε μερικές λεπτομέρειες στο κάθε τι, γιατί θα τα κάνω πάλι σαλάτα :smt120:smt120

............

Yiannis1
19-10-17, 17:04
Τελεια!! Οποτε καταληξαμε στο οτι θα παρω γκαμπυ :D

Οσο για τα φυτα, πρεπει να παω να αγορασω κανα ειδικο χαλικι ή ειμαι ενταξει με αυτο;; πχ αν επαιρνα ανουμπιες

Tanganyiκας
19-10-17, 17:43
Όχι.......η ανούμπια δεν έχει σχέση με το χαλίκι γιατί δεν φυτεύεται!

Yiannis1
19-10-17, 17:57
Αρα απλα δενω τις ριζες τις γυρω απο μια πετρα και τελος;; υπαρχουν και αλλα τετοια φυτα που να μην εχουν σχεση με φυτεμα;;

Tanganyiκας
19-10-17, 18:03
Κάτσε να μας πει και κανένας μποστανάς που θα ξέρει καλύτερα από φυτά.

Yiannis1
19-10-17, 18:09
Του είπα του πετσοπα για τα γκαμπυ και μου είπε να μην ασχοληθώ γιατί είναι δύσκολα ψάρια και δεν είναι για αρχάριους, θέλει λέει πολύ φυλλωσιά γιατί γεννάνε, θέλουν λέει πιο σκοτεινό νερο, θέλουν τύρφη κλπ... Ισχύουν όλα αυτά;;

Κωστας Malawi
19-10-17, 18:12
ξερει κι αλλα ανεκδοτα ο πετσοπας?ας μας τα πει να γελασουμε λιγακι :D

Tanganyiκας
19-10-17, 18:16
Του είπα του πετσοπα για τα γκαμπυ και μου είπε να μην ασχοληθώ γιατί είναι δύσκολα ψάρια και δεν είναι για αρχάριους, θέλει λέει πολύ φυλλωσιά γιατί γεννάνε, θέλουν λέει πιο σκοτεινό νερο, θέλουν τύρφη κλπ... Ισχύουν όλα αυτά;;

Όλα αυτά ε......τί λες ρε παιδί μου;;;;

Yiannis1
19-10-17, 18:21
Χαχαχ και μου το έπαιζε πολύ ψαγμενος πως έχει 3 ενυδρεία και πως τα ξέρει όλα :D

Τέλος πάντων, τι ισχύει τελικά για τα γκαμπυ;;

Κωστας Malawi
19-10-17, 18:24
νερο βρυσης παντα αποχλωριομενο και ευκολα φυτα.καλο ειναι να υπαρχει και κερατοφυλο στην επιφανεια για να κρυβονται τα μικρα.ουτε επεξεργασια νερου θελουν.απλα καθαρο νερακι οπως ολα τα ψαρια.

Yiannis1
19-10-17, 18:26
Όταν λες εύκολα φυτά, παράδειγμα το ανουμπια κάνει;;

Tanganyiκας
19-10-17, 18:26
Θέλουν τα βασικά που θέλουν όλα τα ψάρια...........καλή ποιότητα νερού,τάισμα και φροντίδα.Αν θες να γλυτώνουν κάμποσα μικρά,αρκετά φυτά!

Κωστας Malawi
19-10-17, 18:28
φυσικα και κανει.και οι βαλισνεριες ειναι αρκετα ευκολες και αλλα πολλα που θα στα πουν οι φυτεμενοι.

Μπάμπης
19-10-17, 18:31
Χαχαχ και μου το έπαιζε πολύ ψαγμενος πως έχει 3 ενυδρεία και πως τα ξέρει όλα :D

Τέλος πάντων, τι ισχύει τελικά για τα γκαμπυ;;

Είμαι τελείως άσχετος και σε ένα 72αρι ενυδρείο με λίγα εύκολα φυτά έβαλα 10 γκαπι και μέσα σε 6 μήνες έχω πάνω από 60 χωρίς να κάνω τίποτα. Απλά αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα.

Yiannis1
19-10-17, 18:31
Άρα αυτό για την τύρφη κλπ δεν ισχύει;;

Κωστας Malawi
19-10-17, 18:35
οχι.με τυρφη επεξεργαζόμαστε το νερο για να μαλακωσει.τα γκαπι θελουν σκληρο νερο και το νερο της αθηνας ειναι καταλληλο ετσι οπως ειναι.

Yiannis1
19-10-17, 23:59
Το κέρατοφύλλο που λέει ο Κώστας, ισχύει πως βλάπτει τα άλλα φυτά;;

Επίσης, πρέπει να γίνονται εβδομαδιαίες αλλαγές νερού;; Γιατι βλέπω άλλοι κάνουν κάθε 2-2.5 βδομάδες

Lth1
20-10-17, 07:55
Το κέρατοφύλλο που λέει ο Κώστας, ισχύει πως βλάπτει τα άλλα φυτά;;

Επίσης, πρέπει να γίνονται εβδομαδιαίες αλλαγές νερού;; Γιατι βλέπω άλλοι κάνουν κάθε 2-2.5 βδομάδεςΟχι και οχι :-)
Τουλάχιστον δεν διατυπώνεται σωστα...
Το κερατοφυλλο όντας ενα φυτο ταχειας ανάπτυξης εχει την ιδιότητα και αυτο,αλλά και αρκετα άλλα της γκάμας του..να ρουφαει νιτρικα και αλλες παραμέτρους,συστατικών που ειναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τους...
Ετσι δηλ αμα μπουνε σε ενα ενυδρειο φυτα αργης ανάπτυξης και με καποια γρήγορης,ενδέχεται να αργησει ακομα περισσότερο η ανάπτυξη των "αργων" φυτων που πολλες φορες αν δεν παρέχουμε μια έξτρα βοηθεια ισως και να δεις περίεργη συμπεριφορά απο τα αργής...
Οσο για τις αλλαγές το απαραίτητο ειναι μια φορα την εβδομαδα σιγουρα το 30% (αναλογα με την ιχθυοφορτωση παντα)
Λχ εγω κανω 700 λιτρα με 800 λιτρα μια φορα την εβδομαδα
Υπαρχει ομως και ιχθυοσυνθεση που μπορεις να κανεις και μια φορα τον μηνα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Yiannis1
20-10-17, 08:28
Άρα παίζει ρόλο το τι ψάρια έχεις για τις αλλαγές;; Τι είδους ψάρια δηλαδή θέλουν την μηνιαία αλλαγή;;

Όσο για το κέρατοφυλλο, δηλαδή δεν θα κάνει κάποια ζημιά στα Ψάρια, απλά θα καθυστερήσει την ανάπτυξη τους;;

Lth1
20-10-17, 08:42
Άρα παίζει ρόλο το τι ψάρια έχεις για τις αλλαγές;; Τι είδους ψάρια δηλαδή θέλουν την μηνιαία αλλαγή;;

Όσο για το κέρατοφυλλο, δηλαδή δεν θα κάνει κάποια ζημιά στα Ψάρια, απλά θα καθυστερήσει την ανάπτυξη τους;;Κατα 98% οι περιπτώσεις ψαριων απο οσο γνωριζω θέλουν καθε βδομαδα...δεν ειμαι στον υπολογιστή μπροστά για να σου δειξω ενα ειδος που έχει παρει το ματι μου....
Το κερατοφυλλο δεν θα επηρεάσει πουθενα τα ψαρια σου...
Ισα ισα αν λχ εχεις πολλα νιτρικά θα τα ρουφαει σαν τρελο...οσο περισσότερο κερατοφυλλο δηλ τοσο πια λιγα νιτρικα....
Έτσι τα ψαρια δεν θα επηρεάζονται αρνητικα απο τα νιτρικά...βεβαια αυτο δεν παει να πει οτι εσυ δεν θα κανεις αλλαγες νερου...παντα χρειάζονται αλλαγες για την αναπλήρωση αλλα και την οξυγονωση καθως και την ανανέωση του..

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-------------------------
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94432

http://www.seriouslyfish.com/species/channa-bleheri/
Καθως επισης σου παραθετω και μια παραγραφο συντομη για το τι ειναι το κερατοφυλλο απο εγκεκριμένο μαστορα

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=628898&postcount=6

Τάκης
20-10-17, 09:10
Λουκά, δεν ξέρω για είδη ψαριών που θέλουν αλλαγή 1 φορά το μήνα,
που το έχεις ακουσει αυτό ;

Lth1
20-10-17, 09:17
Λουκά, δεν ξέρω για είδη ψαριών που θέλουν αλλαγή 1 φορά το μήνα,
που το έχεις ακουσει αυτό ;

απο πανω κ.τακη

Τάκης
20-10-17, 10:16
Για τα φιδόψαρα το έχω ακούσει και εγώ
το είχε πει κάποια στιγμή ο Χρήστος από τη Θεσσαλονίκη
αλλά αυτά είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση
και ίσως μια μεγάλη εξαίρεση
και δεν έχω τις γνώσεις για να μπορώ να απαντήσω.
Ο κανόνας όμως παραμένει πως οι αλλαγές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εβδομαδιαίες με ελάχιστο 30%
οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες,
και ειδικά με τα ψάρια που ασχολούμαστε και είναι πιο διαδεδομένα ο κανόνας είναι απόλυτος.
Και άλλος ένας παράγοντας είναι και όγκος του ενυδρείου
αν έχεις 10 Νεον σε 3000 λίτρα, ε λογικό να μη χρειάζεται αλλαγή κάθε εβδομάδα,
αλλά δεν μιλάμε για τόσο τεράστια ενυδρεία,
και συνήθως τα τεράστια είναι και αυτά παραφορτωμένα

Lth1
20-10-17, 10:18
Για τα φιδόψαρα το έχω ακούσει και εγώ
το είχε πει κάποια στιγμή ο Χρήστος από τη Θεσσαλονίκη
αλλά αυτά είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση
και ίσως μια μεγάλη εξαίρεση
και δεν έχω τις γνώσεις για να μπορώ να απαντήσω.
Ο κανόνας όμως παραμένει πως οι αλλαγές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εβδομαδιαίες με ελάχιστο 30%
οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες,
και ειδικά με τα ψάρια που ασχολούμαστε και είναι πιο διαδεδομένα ο κανόνας είναι απόλυτος.
Και άλλος ένας παράγοντας είναι και όγκος του ενυδρείου
αν έχεις 10 Νεον σε 3000 λίτρα, ε λογικό να μη χρειάζεται αλλαγή κάθε εβδομάδα,
αλλά δεν μιλάμε για τόσο τεράστια ενυδρεία,
και συνήθως τα τεράστια είναι και αυτά παραφορτωμένα
Δεν διαφωνησα ποτε :)
Για αυτο ξεκαθαριζω παραπανω μιας και αναφερω και ενα τυχαιο σχεδον ποσοστο...
Κατα 98% οι περιπτώσεις ψαριων απο οσο γνωριζω θέλουν καθε βδομαδα...
Για να μην παρερμηνεύσει ο φιλος

Yiannis1
20-10-17, 23:08
Έβγαλα τα πλαστικά διακοσμητικά και προμηθεύτικα αληθινά φυτά ανουμπια.. Αυτά τα ανουμπια απορροφάει είπαμε τα νιτρικά όπως ολα τα φυτά;; Μέχρι στιγμής έχω πάρει 2 γλαστρακια, θα χρειαστεί να πάρω παραπάνω;;

stav
21-10-17, 02:02
Το κερατοφυλλο απορροφα τα νιτρικα,ειναι φυτο
επιφανειας δεν θελει φυτεμα.

DEXFISH
21-10-17, 07:42

:rolleyes::D:D
Θα μας τρελάνει ο πετσοπας...

Τάκης
21-10-17, 08:00
Είναι δύσκολα ψάρια γιατί είναι πολύ φθηνά,
τι να βγάλει από 1,5 Ευρώ το ψάρι ;
Ενώ αν το ψάρι κάνει 15-20 Ευρώ και πεθαίνει 1 κάθε εβδομάδα και πρέπει να πάρεις άλλο, βγαίνει μεροκάματο
αλλά αν πάρει κάποιος γκάμπυ, να μη του πουλήσουμε και κάτι ακόμα για να ανέβει ο τζίρος ;
ε ας του πουλήσουμε τυρφη , ζουμιά για black water, καμιά Α/Ο και ότι άλλο έχει το μαγαζί zw
--------------------
Οι ανούμπιες δεν θα έλεγα πως είναι φυτά που τραβάνε και πολλά νιτρικά,
είναι αργής ανάπτυξης,
για γκάμπυ θες κερατόφυλλο, και όχι μόνο γιατί τραβάει πολλά νιτρικά,
αλλά εκει κρύβονται και τα μωρά.
Στα άλλα φυτά κάνει "ζημιά" γιατί τραβάει τα θρεπτικά συστατικά και δεν μένουν για τα άλλα φυτά,
αλλά και επειδή εξαπλώνεται στην επιφάνεια κρύβει το φως στα υπόλοιπα,
για αυτό το πιάνουμε κάπου ψηλά, πχ στη σωλήνα του φίλτρου, να μένει σε ενα σημείο και να μην απλώνεται τόσο πολύ

Yiannis1
21-10-17, 15:05
Το φίλτρο μου είναι ένα μεγάλο κουτί το οποίο στην δεξιά μεριά έχει το μηχάνημα που κάνει την φιλτρανση, στην μέση εχει τα τα αναλωσιμα, και αριστερά έχει ένα κενό που μπαίνει ο θερμοστάτης..

Στην μέση στα αναλώσιμα τα έχω βάλει με την εξής σειρά : κάτω κάτω έβαλα τον filterwool, στην μέση έβαλα το siporax της sera και πάνω έβαλα το σφουγγάρι....

Τα έβαλα μήπως με λάθος σειρά ή είναι εντάξει;; το λέω γιατί τις οδηγίες, μου της έδωσε ο πετσοπας :D

tsala
21-10-17, 16:59
Το σιποραξ δεν το λες και αναλώσιμο... Τα αλλα πες τα κι ετσι:D

Το θεμα είναι απο που τραβάει νερό το φιλτρο, απο πανω η απο κατω; που έχει το σχαρακι;

Το βαμβακι που είναι το μονο αναλωσιμο και θελει συχνη αλλαγη, θελει σίγουρα να το βαλεις πανω πανω.

Yiannis1
21-10-17, 17:20
Αυτο είναι το φίλτρο, αριστερά εκεί ψηλά στην τρύπα έχει μέσα ένα σωληνάκι που καταληγει στο φίλτρο ... και ακριβώς στην μέση είναι τα ""αναλώσιμα"" ...

Δηλαδή πρέπει το σφουγγάρι να είναι κάτω στην μέση τα σιποραξ και πάνω το filterwool;

To λεπτό σωληνάκι που βλέπεις το διαφανές είναι η αεραντλία μην σε μπερδεύει..

Yiannis1
22-10-17, 23:19
Το καλό νέο που έχω είναι πως έδωσα πίσω το silver shark, το κακό είναι πως έχω βάλει ένα φυτό ανουμπια μέσα και έχω δει κάτι σαν τρυπιτσες να έχει.. Κάθησα λίγο και παρακολούθησα την κατάσταση και παρόλο που απο ότι διάβασα ο συνήθης ύποπτος είναι ο πλεκοστομος, είδα το φυτό να το τσιμπάνε λίγο τα αγγελοψαρα.. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Έτσι κάνουν συνήθως;;

tsala
23-10-17, 04:18
το σχαρακι ειναι κατω δεξια, απο κει μπαινει το νερο.
εκει εχει χωρισμα?
λογικα εκει εχεις τον θερμαντηρα και το νερο ανεβαινει προς τα πανω, για βαλε μια φωτο απο πανω.

Yiannis1
23-10-17, 13:40
Το σχαρακι ειναι κατω δεξια οπως βλεπεις και μπαινει απο κει το νερο.. Μετα το νερο περναει απο το σφουγγαρι, μετα απο το σιποραξ μετα παλι σε σφουγγαρι και κατω κατω ειναι το bio fibre , και μετα ειναι το μηχανημα που πηγαινει πισω το νερο στο ενυδρειο..

Διαβασα καπου πως πρεπει να μπει κατω κατω το σιποραξ, μετα να βαλω τα 2 σφουγγαρια (μου ειπαν βεβαια πως ειναι καλυτερο να αντικαταστησω το ενα σφουγγαρι φιλτρο ανθρακα καπως ετσι νομιζω το ειπαν)το ενα πανω στο αλλο και τελος να βαλω πανω πανω το bio fibre... Ειναι καλυτερα ετσι;;

Θα βαλω και φωτο μολις γυρισω σπιτι γιατι τωρα ειμαι εξω..

Τάκης
23-10-17, 13:54
Ο καλύτερος τρόπος είναι να περνάει πρώτα το νερό από χοντρό σφουγγάρι,
μετά μέτριο,
μετα ενυδρειακό βαμβάκι
και στο τέλος το βιολογικό υλικό.
Μπορεί επίσης να μπει πριν το σφουγγάρι και κεραμικό υλικό ειδικό για μηχανική φίλτρανση.
Ο λόγος είναι πως έτσι το βιολογικό υλικό μπουκώνει πιο αργά.
Επειδή όμως το ενυδρειακό βαμβάκι είναι αυτό που λερώνεται πιο εύκολα
το βάζουμε σε σημείο που να έχουμε εύκολη πρόσβαση,
και το συνηθέστερο σημείο είναι πάνω από το βιολογικό υλικό ,
αυτό βέβαια εξαρτάται από τη διαρρύθμιση του εκάστοτε φίλτρου.
Ποτέ όμως πρώτο, τότε θα μπουκώνει υπερβολικά γρήγορα
Στο δικό σου φίλτρο έχεις εύκολη πρόσβαση μετά το βιολογικό υλικό ;
Ο άνθρακας δεν χρειάζεται, είναι καλύτερα να αντικατασταθεί με βιολογικό υλικό

Yiannis1
23-10-17, 15:57
Αυτό είναι το φίλτρο και το ενυδρείο που έχω...

Τάκης
23-10-17, 16:00
άρα έχει το σφουγγάρι πάνω πάνω γιατί από εκεί το νερό περνάει στην αρχή.
σε αυτή τη περίπτωση εγώ θα έβαζα το ενυδρειακό βαμβάκι μετά το σφουγγάρι

Yiannis1
23-10-17, 16:58
Δηλαδή;; Για πες μου με ποια σειρά να τα βάλω...

Σφουγγάρι - Σφουγγάρι - ενυδρειακο βαμβάκι - siporax;;;;;

Τάκης
23-10-17, 18:04
Σφουγγάρι - Σφουγγάρι - ενυδρειακο βαμβάκι - siporax;;;;;
Ναι, έτσι ;)

Yiannis1
23-10-17, 18:43
Τέλεια!! Το bio fibres της sera κάνει για ενυδρειακό βαμβάκι;; :grin:

Τάκης
23-10-17, 19:02
το bio fibres δεν είναι ενυδρειακό βαμβάκι
https://www.sera.de/el/proion/sera-biofibres-fein/
είναι καλύτερα να μπει πρώτο από όλα, είναι προφίλτρο
το ενυδρειακό βαμβάκι είναι έτσι https://www.google.gr/search?newwindow=1&dcr=0&biw=1680&bih=813&tbm=isch&sa=1&q=filter+wool+aquarium&oq=filter+wo&gs_l=psy-ab.1.3.0i19k1l4j0i5i30i19k1l6.72216.76715.0.80919. 9.9.0.0.0.0.576.1668.0j5j1j5-1.7.0....0...1.1.64.psy-ab..2.7.1664...0j0i10k1j0i30k1.0.lQOEFW8x2nY

Yiannis1
23-10-17, 19:35
Είναι άχρηστο δηλαδή το bio fibres ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω;;

Αν είναι να το χρησιμοποιήσω να τα βάλω έτσι??--------> biofilter - σφουγγάρι - σφουγγάρι - ενυδρειακό βαμβάκι - siporax??

Υπάρχει λόγος να το κάνω αυτό;;

Υ.Σ. Δεν έχω βάλει καν ενυδρειακό βαμβάκι απ'οτι παρατήρησα, θα χρειαστεί να προσθέσω στην επόμενη αλλαγή..

Τάκης
23-10-17, 19:39
biofilter - σφουγγάρι - σφουγγάρι - ενυδρειακό βαμβάκι - siporax??

Ετσι
δεν είναι καθόλου άχρηστο
μια χαρα μηχανική φίλτρανση κάνει

Yiannis1
23-10-17, 19:42
Τέλεια 😁 .. να είσαι καλά σε ευχαριστώ!

Yiannis1
24-10-17, 20:27
Μου εβγαλε το ξυλο κατι σαν χνουδακι - κλωστη.... Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι;; Διαβασα πως ειναι ενας μυκητας που φευγει με τον καιρο.. Αλλα για τσεκαρετε το να ειμα σιγουρος

Κλεόβουλος
24-10-17, 20:30
Αυτό που διάβασες είναι. Θα φύγει μόνος του. Αν σ' ενοχλεί απομάκρυνε τον ρουφώντας με ένα σωλήνα.

Yiannis1
26-10-17, 21:08
Ήρθαν τα τεστάκια της api και έκανα τις πρώτες μετρήσεις...

Αμμωνία : 0ppm-0.1ppm

Νο2 : Επειδή τα χρώματα δεν τα καλαβαίνω και τέλεια.. Απ'ότι βλέπω είναι ανάμεσα στο 2.0ppm - 5.0ppm

Νο3 : 5ppm

Ph : 7.0 - 7.2

Όπως καταλάβατε τα Νιτρώδη μου είναι στα ύψη παρόλο που η Αμμωνία μου είναι χαμηλή... Τι μπορώ να κάνω;;:smt120

Yiannis1
26-10-17, 22:15
Στο ενυδρείο μου αυτή τη στιγμή έχω 3 αγγελόψαρα, 1 κλόουν και έναν πλεκόστομο...

Έκανα μετρήσεις της API και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής..

Αμμωνία : 0ppm-0.1ppm

Νο2 : Επειδή τα χρώματα δεν τα καλαβαίνω και τέλεια.. Απ'ότι βλέπω είναι ανάμεσα στο 2.0ppm - 5.0ppm

Νο3 : 5ppm

Ph : 7.0 - 7.2

Τι μπορώ να κάνω για να ρυθμίσω λίγο την κατάσταση;; Το ενυδρείο "τρέχει" με τα ψαράκια 17-18 μέρες.. Γνωρίζω ότι έκανα λάθος με το στρώσιμο, αλλά έτσι μου είχε πει ο πετσοπάς και έτσι έκανα, δεν ήξερα τότε για τον κύκλο του αζώτου:(:(..... Τώρα τι μπορώ να κάνω για να μειώσω τα νιτρώδη;; να κάνω αλλαγή νερού;; Αυτό όμως δεν θα χαλάσει την βιολογία;; Παρεπιπτόντως τα ψαράκια φαίνονται υγιέστατα και κολυμπάνε σε όλο το ενυδρείο...

fouskas
26-10-17, 23:43
Καλησπέρα κ καλωσήρθες,

Συχνές αλλαγές νερού μέχρι να φτάσεις στα αποδεκτά επίπεδα.

Να θυμάσαι ότι στρώνεις το φίλτρο κ όχι το νερό, οι αλλαγές μόνο καλό θα κάνουν.

Καλό είναι να συμπληρώσεις κ τη φόρμα για να λάβεις σαφέστερες οδηγίες από τους εμπειρότερους. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

stav
27-10-17, 03:51
Τα ψαρια που εχεις δεν ειναι για ενυδρειο εκατο λιτρων.

Τάκης
27-10-17, 06:16
Κάνεις μία-δύο τεράστιες αλλαγές ή τόσες που τα νιτρώδη να πέσουν πολύ χαμηλά,
μετά διαλύεις πολύ καλά μια κουταλιά της σούπας αλάτι τυροκομικό και το ρίχνεις μέσα
κάνεις μετρήσεις κάθε μέρα
μετά κάνεις αλλαγές 30% κάθε 2 ημέρες ή κάθε ημέρα αν χρειαστεί
σε κάθε αλλαγή ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι πάλι καλά διαλυμένο
το νερό των αλλαγών να έχει την ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου
όχι πιο ζεστό
μπορείς να βάζεις κάθε ημέρα στο ενυδρείο 2πλή ή 3πλη δόση Prime στο συνολικό όγκο του ενυδρείου
ταυτόχρονα ψάχνεις για μπόλι
αλλά ψάχνεις να δώσεις και τα ψάρια σου
αυτά τα ψάρια θέλουν ενυδρείο πάνω από 600 λίτρα
τα αγγελόψαρα θέλουν ομάδα των 8 ατόμων
το ίδιο και οι κλοουν και γίνονται μεγάλα ψάρια
ο πλεκο γίνεται τεράστιος
τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου ;

stanisalus18
27-10-17, 06:46
Καλημερα φιλε μου. Αυτο μας δειχνει οτι ειναι αστρωτο. Εχεις διαβασει για το κυκλο του αζωτου στα σχετικα υπομνηματα; Το ιδανικο θα ηταν να εβαζες μια αγγελια για αμεσο μπολι ετσι ωστε να μην καιγονται τα ψαρακια αλλο εκει μεσα.

Τάκης
27-10-17, 07:12
Μην ανοίγεις διαφορετικά νήματα για το ίδιο θέμα
όπως είδες σου είπαμε από την αρχή πως όλο το στήσιμο και οι κάτοικοι είναι λάθος
Τώρα είδα τις διαστάσεις του ενυδρείου και θα επιμείνω ακόμα περισσότερο πως πρέπει να δοθούν αυτά τα ψάρια άμεσα, χθες
αλλά μέχρι να γίνει αυτό κάνε αυτά που σου έγραψα πριν

Yiannis1
27-10-17, 09:05
Θυμάμαι που το λέγαμε πως τα ψαράκια δεν κάνουν για το ενυδρείο, για αυτό κανόνισα με έναν φίλο να τα πάρει μέχρι τέλη Νοεμβρίου σε ένα ενυδρείο 480 λίτρα, είχα και έναν silver shark και τον έδωσα αν θυμάστε.... το θέμα είναι τώρα τι κάνω, αλάτι τυροκομικά βρίσκω στο σούπερ μάρκετ ή πρέπει να πάω σε ειδικό μαγαζί;; Επίσης, το prime τι είναι;; Αντιχλωριο;; Γιατί ήδη έχω ένα αντιχλωριο της sera....

Τάκης
27-10-17, 09:22
Αλάτι χωρίς πρόσθετα , χοντρο τυροκομικό
έχουν τα Α/Β το πράσινο Χιων
Το Prime είναι αντιχλώριο αλλά αποτοξικοποιεί αμμωνία και νιτρώδη

Yiannis1
27-10-17, 10:54
Ωραία, άρα εγώ τώρα θα κάνω μια αλλαγή της τάξεως του 50% θα ρίξω αντιχλώριο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι το ΧΙΩΝ αφού το διαλύσω σε μικρά κομματάκια (Καλά ως εδώ;; )... Μετά για να βγει σωστά η μέτρηση πότε θα πρέπει να την κάνω;; Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ας πούμε ή θέλει απευθείας;;

Τάκης
27-10-17, 11:09
Το αλάτι όχι σε μικρά κομματάκια
θα το διαλύσεις ΚΑΛΑ σε 1 ποτήρι με νερό από το ενυδρείο και θα το ρήξεις μέσα.
Αν έχεις νιτρώδη 5 , το 50% δεν θα κάνει τίποτα, θα το πάει στο 2,5
πάλι πολύ είναι ,
αν έχεις 2 θα το πάει στο 1
θα ήταν καλύτερα να κάνεις κανα 2 αλλαγές 70%-80%
2 αλλαγές από 70% = με μία αλλαγή 91%
2 αλλαγές από 80% = με μία αλλαγή 96%
2 αλλαγές από 50% = με μία αλλαγή 75%
3 αλλαγές από 50% = με μία αλλαγή 87,5%
4 αλλαγές από 50% = με μία αλλαγή 93,75%
κοκ
Μετά μετράς καθημερινά,
και όταν δεις έστω και λίγα νιτρώδη κάνεις πάλι αλλαγή, μιά κουταλιά του γλυκού αλάτι και prime
αλλά θα πρέπει να βρεις μπολι οπωσδήποτε
αλλιώς αυτό θα συνεχιστεί ακόμα και μήνα αν δεν κάνεις κάτι
Οι αλλαγές του νερού δεν ενοχλούν τη βιολογία
και 100% η βιολογία δεν θα πάθει τίποτα
εννοείτε όμως πως ποτέ δεν βγάζουμε τα ψάρια από το ενυδρείο
για αυτό οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να γίνουν με πολλές μικρότερες
ή μπορείς να αφαιρέσεις το 60% ή 70% ή τόσο που τα ψάρια να κολυμπάνε
και μετά με μιά αντλία να βγάζεις από τη μιά μεριά
και να βάζεις φρέσκο από την άλλη
και αυτή η ταυτόχρονη αλλαγή να είναι περίπου για το 50%
μετά συμπληρώνεις το 70% που έχεις αφαιρέσει και είσαι εντάξει.
Αλλά όλο αυτό προϋποθέτει πως έχεις προετοιμάσει το 150% τουλάχιστον του συνολικού όγκου του ενυδρείου
με νερό που έχει ίδιες παράμετρες και θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου
και η όλη διαδικασία να μη γίνεται γρήγορα

Yiannis1
27-10-17, 13:41
Έκανα αλλαγή νερού γύρω στο 60% έβαλα αντιχλωριο και μια κουταλιά της σούπας αλάτι ΧΙΩΝ αφού πρώτα το έλιωσα σε ένα ποτηράκι με νερό του ενυδρείου... Μετά από πόση ώρα περίπου να κάνω τα τεστακια;;

Τάκης
27-10-17, 13:47
μετά από κανα μισάωρο και πολύ είναι
να έχει γυρίσει το νερό

Yiannis1
27-10-17, 21:17
Το αλάτι που πήρα, το πήρα από τον Α/Β το ΧΙΩΝ δεν γράφει τυροκομικό, γράφει ΧΙΩΝ με πράσινα γράμματα... Έβαλα απ αυτό μια κουταλιά της σούπας..

Κάνει αυτό ή έκανα πατάτα;;

KostasGR
27-10-17, 21:47
Κάνει

Τάκης
27-10-17, 22:35
Αυτό είναι
γράφει "Εντελώς φυσικό"

Yiannis1
01-11-17, 21:25
Έχω καλά νέα.. τα νιτρώδη από 5ppm που ήταν πήγαν 0,50 :)

Έκανα κάθε μέρα αλλαγές με prime και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι ΧΙΩΝ..
Να ξανακάνω καθημερινά αλλαγές ή τώρα που έπεσε να το κάνω κάθε 2 μέρες;;

Τάκης
01-11-17, 21:54
Τα νιτρώδη θες να πεις :)

Yiannis1
02-11-17, 19:46
Τα νιτρώδη θες να πεις :)

Ναι συγγνώμη, γράψε λάθος :D
Δεν μου είπες τελικά, να κάνω όπως έκανα καθημερινές αλλαγές ή να το κάνω κάθε 2 μέρες τώρα;;

Κλεόβουλος
02-11-17, 20:03
.....
Μετά μετράς καθημερινά,
και όταν δεις έστω και λίγα νιτρώδη κάνεις πάλι αλλαγή, μιά κουταλιά του γλυκού αλάτι και prime
αλλά θα πρέπει να βρεις μπολι οπωσδήποτε
αλλιώς αυτό θα συνεχιστεί ακόμα και μήνα αν δεν κάνεις κάτι
......
;).....

Yiannis1
17-11-17, 12:20
Ανανέωση ενυδρείου!!

Αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο υπάρχουν 10 pontius titteya και ένας Pterygoplichthys Gibbiceps ο οποίος θα δωθεί στο άμεσο μέλλον.. Θα ήθελα όμως να προσθέσω μερικά γατόψαρα για τον βυθό και με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα είδα πως τα cory μπορούν να ζήσουν καλά στο ενυδρείο μου, το θέμα μου είναι πως θέλουν άμμο για υπόστρωμα γιατί είναι πολύ πιθανό να τραυματίσουν τα μουστάκια τους.. Γενικώς τι άλλα ψαράκια θα μου προτείνατε να βάλω για να κάνουν παρέα στα cherry barbs;; :D

Μέσα το ενυδρείο έχει κερατόφυλλο, ludwigia repens, limnophila sessiliflora και του έβαλα 2 πέτρες λάβας και μια ρίζα...

Έχω παρατηρήσει τα cherry barbs κινούνται στα χαμηλά επίπεδα του ενυδρείου και μόλις σβήσει/χαμηλώσει ο φωτισμός, τότε ανεβαίνουν πιο ψηλά, τα ενοχλεί μήπως ο φωτισμός;;

Yiannis1
20-11-17, 02:30
Παιδιά πρόβλημα .. από την τρύπα που έχει η μία βεντούζα του φίλτρου , μπαζει νερό..

stanisalus18
20-11-17, 07:08
Καλημερα. Οταν λες βεντουζα τι εννοεις; Εχει ο σωληνας την τρυπα; Πως εγινε αυτο; Αν ειναι το προβλημα στο σωληνα, τον αλλαζεις και βαζεις εναν καινουργιο.

Yiannis1
20-11-17, 08:20
Καλημερα. Οταν λες βεντουζα τι εννοεις; Εχει ο σωληνας την τρυπα; Πως εγινε αυτο; Αν ειναι το προβλημα στο σωληνα, τον αλλαζεις και βαζεις εναν καινουργιο.

Εμένα το φίλτρο μου είναι ένα κουτί μαύρο που έχει πίσω κάτι βεντούζες για να στηρίζεται, σε μία από αυτές τις βεντούζες μπάζει νερό από την τρύπα που μπαινουν

Τάκης
20-11-17, 08:29
Το φίλτρο είναι εσωτερικό,
δεν καταλαβαίνω, από που μπάζει νερό ;
Από τη βεντούζα μπαίνει νερό στο φίλτρο ;
Μήπως σε μπερδεύει το νερό που μπαίνει από τις γρίλιες ;
Αν μπορείς βγάλε μια φωτογραφία το σημείο να το δούμε.
Επίσης μπορείς σχετικά εύκολα να ξεκουμπώσεις το φίλτρο και να το βγάλεις
να δούμε το σημείο που λες

Yiannis1
20-11-17, 09:34
Από εδώ μπαίνει το νερο..

Yiannis1
03-12-17, 22:40
Παιδιά τώρα μέσα στο ενυδρείο έχω 10 cherry barb τα οποία κατά την διάρκεια της φωτοπεριοδου κάθονται κυρίως σε σκιερό μέρος κάτω από τα φυτά κυρίως και δεν τα βλέπω τόσο, ενώ το βράδυ γίνονται full δραστήρια... Σκεφτόμουν το για το βράδυ μόλις γυρνάω από την δουλειά να τους έχω ανοιχτή μια λάμπα moonlight ώστε να τα βλέπω και λίγο, εσείς τι λέτε;; Θα δραστηριοποιηθούν καθόλου με τέτοια λάμπα ή έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;;

Yiannis1
12-03-18, 03:16
Έτσι είναι το ενυδρείο μου σήμερα.. Ακούω γνώμες 😁😁

stanisalus18
26-03-18, 21:19
Καλησπερα. Κανε μια κανονικη παρουσιαση με την εξης φορμα και με περισσοτερες φωτογραφιες για να το καμαρωσουμε καλυτερα αλλα και για να γραφτουν οι οποιες παρατηρησεις θα υπαρχουν ;)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398

Yiannis1
31-03-18, 02:05
Πληροφορίες

Διαστάσεις: 80μηκος 40 ύψος 30 πλατος
Όγκος: γύρω στα 100 λιτρα
Κατηγορία:
Φυτά: java fern, cryptocorine wedtii tropica, egeria densa
Ψάρια / Άλλα είδη: cherry barb x18, zebra nerite x1
Διακοσμητικά υλικά: ξύλο driftwood, πέτρα λαβας, χαλίκι για βυθος
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: μαύρο
Φωτισμός: τ8 20 watt
Διάρκεια φωτισμού: 8-10 ωρες
Φιλτράρισμα: εσωτερικό φίλτρο με ροή 500 λίτρα την ώρα
Θερμοστάτης: 100 w
Λίπανση: flourish 2 φορές την βδομάδα το 1/3 της συνιστώμενης δοσης
Παροχή CO2: όχι

Παράμετροι:

pH: 7,2
Γενική σκληρότητα (GH): δε γνωρίζω
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): δε γνωρίζω
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10 - 20
Αλλαγές νερού: 40% την βδομασα
Θερμοκρασία: 26
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
Θα ανεβάσω κ άλλες φωτογραφίες από Δευτέρα ☺

odin79
31-03-18, 11:43
πολυ ομορφο ειναι. η egeria καλο ειναι να μπει στο πισω μερος του ενυδρειου, κλαδεμα και ξαναφυτεμα.