Επιστροφή στο Forum : Κυνηγητό χρυσοψαρων
Καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 300 λιτρα με fluval 305.
στρωμένο κανόνικα. κ μετα απο ενα μηνα μπηκαν οι κατοικοι...οι κατοικοι του ειναι 2 χρυσοψαρα.
το ένα ειναι ενα fantail που μπηκε εδω και 9 μερες και το αλλο ενα black moor που μπηκε χθες.
Αυτο που παρατήρησα το fantail πουβειναι κ λιγο μεγαλυτερο του αρκετα αυχνα το περνει απο πισω κ προςπαθει να του τσιμπησει την. ουρα.. βεβαια ο κογκολεζος τα καταφερνει αλλα ο καημενος ειναι στην τσιτα. γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
Για προσεξε καλυτερα, του τσιμπαει την ουρα ή μηπως κανει σαν να του πιεζει την κοιλια απο κατω?
Για προσεξε καλυτερα, του τσιμπαει την ουρα ή μηπως κανει σαν να του πιεζει την κοιλια απο κατω?
μερικες φορες δεν του δινει καν σημασια αλλες ομως το περνει απο πισω κ ο κογκολεζος φευγει.
εκει στην ακτη της ουρας παει κ μερικεςνφορες παει κ στα πλαγια προς κατω της κοιλιας αλλα ποιο συχνα στα πτερυγια τα πισω.
μπορεις να μουβπεις τι συμβαίνει κ στις 2 περιπτωσεις?
Συνηθως τα αρσενικα κυνηγανε τα θηλυκά για να τα υποχρωσουν να ζευγαρωσουν.
Κοιτα στα βιντεο πως ειναι αυτη η συμπεριφορα και συγκρινε με τα δικα σου.
https://www.youtube.com/watch?v=sLSJrYvQ7tY
sLSJrYvQ7tY
https://www.youtube.com/watch?v=-jUfoeswU3Q
-jUfoeswU3Q
Το πιθανότερο να είναι "Στενό μαρκάρισμα" :)
Είναι και η εποχή,
και τα δικά μου έχουν τρελαθεί στο κυνηγητό
janickrules
10-10-17, 19:27
πιθανον να ειναι ζευγαρωμα,αλλα ενα βιντεο θα βοηθουσε.
μου εχει συμβει καποιες φορες στο παρελθον να μην ειναι ζευγαρωμα και να πεφτει ξυλο.
τοτε ο φιλος delta με ειχε συμβουλέψει να μεγαλωσω την ομαδα,καθως ηταν πιθανο να συνέβαινε λογω μικρης ομαδας (2 ή 3 ειχα κι εγω).
αυτο ηταν!
οταν μεγαλωσα την ομαδα (και τα λιτρα) το προβλημα λυθηκε!
μη ξεχναμε βεβαια και τους χαρακτηρες , ειδικα στα χρυσοψαρα.
μου εχει συμβει καποιες φορες να εχω καποιο καβγατζή στο ενυδρειο, αλλα με τον καιρο, με τα κατάλληλα λιτρα και τον κατάλληλο αριθμο ψαριων , το θεμα λυθηκε.
ψιλομοιαζει με υο κυνηγητό. βεβαια το black moor υωρα εκατσε σε μια μετρα στην ακρη σαν να φοβαται...
δεν ξερω.. θα δειξει
-------------------------
επανέρχομαι με βιντεακι.
ελπιζω να καταλαβετε...
https://youtu.be/a37bL6yH74o
δεν φάνηκε σε αυτό το βίντεο γιατί δεν πρόλαβε να το πλησιάσει πολύ
αλλά κάπως έτσι συμπεριφέρονται στη διαδικασίας της αναπαραγωγής
Τραβα κανενα βιντεο ακομα
Τραβα κανενα βιντεο ακομα
το βραδυ μολις γυρισω..
Ούτε εγω κατάλαβα απο το βίντεο :( Πάντως μου έχει τύχει 2 φορες χρυσόψαρο να δαγκώνει άλλα χρυσόψαρα και αναγκάστηκα να τα βάλω σε άλλη λίμνη για να γλιτώσω τα fancy .
To ενυδρείο σου θέλει βελτιώσεις (για τα χρυσόψαρα που έχεις) αλλιώς θα έχεις τραυματισμούς , φιλικά το λέω :D δεν ξέρω αν έχεις ανοίξει άλλο θέμα. Να τα χαίρεσαι ! :D
janickrules
11-10-17, 19:05
ουτε εγω καταλαβα πολλα, ωστοσο με πάσα επιφύλαξη , δεν μου φανηκε για ζευγαρωμα..
δωσε κανενα βιντεο ακομα για να σου πουν οι πιο εμπειροι απο πανω.
δεν μπορω να βαλω αλλο βιντεο γιατι πλεον δεν κυνηγιουνται!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.