Επιστροφή στο Forum : Νέο ενυδρείο
Καλημέρα σε όλους ήρθε η μέρα για ψάρια θέλω της συμβουλές για ψαροσυνθεση από λίμνη Μαλάουι
Κλεόβουλος
07-10-17, 08:42
Ήρθε η ώρα να ανοίξεις ένα θέμα στην αντίστοιχη ενότητα.
Ξαναγράψε διαστάσεις, εξοπλισμό, φωτο κλπ
Δες εδώ πρώτα http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
κάποιο είδος που σ' αρέσει πολύ και το θέλεις οπωσδήποτε, για να κάνουμε προτάσεις και να το συζητήσουμε ;)
Ενυδρείο 120*40*50 φίλτρο φλουβαλ 406 θέρμανση τζακερ 200 βατ φωτισμός του ρεχαι ψάρια που μου αρέσουν σαλοσι δεμασονι εσείς τη προτείνεται?
Τα δεύτερα καλύτερα άστα. Τα πρώτα είναι πολύ καλή περίπτωση για αυτά τα λίτρα. Μπορεί να μπορείς να τα συνδυάσεις και με άλλο 1 ήσυχο είδος
Με πιο είδος δηλαδή? Και οι δεμασονι γιατί είναι δύσκολοι? Κάθε πρόταση δεχτεί
Κλεόβουλος
07-10-17, 18:34
Ξεχώρισα τα τελευταία ποστ και μετέφερα το θέμα εδώ.
Τα demasoni συμφωνώντας με τον Σταύρο θα έλεγα να τα αποφύγεις. Είναι δύσκολο ψάρι για αρχάριους, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των αρσενικών και για να μειώσουμε την επιθετικότητα τα διατηρούμε σε ομάδα τουλ. 12 ατόμων με όσο το δυνατό λιγότερα αρσενικά (που ξεχωρίζουν δύσκολα απ΄' τα θηλυκά αφού έχουν ίδιο χρωματισμό).
Τα saulosi είναι καλή επιλογή (φτάνει να βρεις καθαρά-κυκλοφορούν πολλά υβρίδια). Αν τα βρεις, μερικές προτάσεις για να τα συνδυάσεις, είναι με ένα χαρέμι από τα παρακάτω είδη:
Metriaclima callainos
Labidochromis sp. "Perlmutt"
Labidochromis textilis
Pseudotropheus sp. "acei"
Iodotropheus sprengerae
κλπ
τωρα για αρχη ποσα μπορω να βαλω
Κλεόβουλος
07-10-17, 19:54
Αν έστρωσε το ενυδρείο μπορείς να βάλεις άμεσα το πρώτο χαρέμι (αν πάρεις ενήλικα 1αρσ. + 3 τουλ. θηλ. - αν πάρεις μικρά βάζεις 6+ και αργότερα απομακρύνεις τα υπεράριθμα αρσενικά).
Μετά από 2-3 μέρες μπορείς να προσθέσεις την δεύτερη ομάδα ψαριών.
Τις πρώτες μέρες μετά την εισαγωγή ταϊζεις ελάχιστα και παρακολουθείς τις παραμέτρους μέχρι η βιολογία σου να αναπτυχθεί πλήρως.
Και ψάρια που προτείνεται να πάω να πάρω και οι τιμές που κυμαίνονται?
Το θέμα είναι πού θα υπάρχει το κάθε είδος και πότε. Μπορεί να βρεις και από αγγελίες εδώ. Οι τιμές γενικά είναι περίπου στο 5ευρω το κάθε ψαράκι. Μπορεί και παραπάνω
Κλεόβουλος
07-10-17, 20:19
Για τιμές κοίτα εδώ στις αγγελίες και στα site των καταστημάτων http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=14
Ερώτηση αντλία για αλλαγή νερού πια να πάρω και βαρέλι πόσα λίτρα χρειάζεται?
-------------------------
Ερώτηση αντλία για αλλαγή νερού πια να πάρω και βαρέλι πόσα λίτρα χρειάζεται?
Και κάθε πότε να κάνω αλλαγές?
Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο σου είναι 240 λίτρα.
Πάρε ένα βαρέλι 100 λίτρα και η αντλία να κοιτάξεις να έχει μανομετρικό τουλαχιστον 1,50 μέτρο.
Δεν χρειάζεσαι καμία ακριβή.
Αλλαγές απαραίτητα κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 30%.
Δες αυτήν την αντλία http://www.petsupermarket.gr/8720/προϊόντα/dophin-κυκλοφορητής-180-μέτρα-28w.html
Μια ερώτηση για να μην κάνω βλακεία στην αγορά κυκλοφορητή για το ενυδρείο μέσα πόσα λίτρα την ώρα πρέπει να έχει για καλύτερη κυκλοφορία και πιο προτείνεται?
Tanganyiκας
19-10-17, 21:26
Το τί προτείνουμε(από μάρκα)είναι σχετικό σίγουρα όμως 4000l/h...........πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις;
Δεν ξέρω πάντως κάτι οικονομικό και αξιόπιστο μήν έχω προβλήματα όμως αφού μια φορά θα τον πάρω
Αν αντέχει η τσέπη σου πας σε αυτό
http://www.petsupermarket.gr/9315/προϊόντα/wavemaker-jebao-rw4.html
και το έχεις για πάντα.
Αν όχι πας σε αυτό
http://www.petsupermarket.gr/2897/προϊόντα/sun-sun-κυκλοφορητές-θαλασσινού-νερού-jvp-102.html
το έχω και εγώ αλλά είναι λίγο θορυβώδης.
Όχι σε πολυ ενοχλητικό επίπεδο.
Και σε πιο σημείο το έχεις τοποθέτηση και αν έχεις γυρίσει καθόλου την έξοδο του φίλτρου
Κάνω ανατάραξη της επιφάνειας με την έξοδο του φίλτρου και το wave maker το χω στη μέση του πλαϊνού τζαμιου να χτυπάει στο βυθό και να σπρώχνει τις ακαθαρσίες στη είσοδο του φίλτρου.
Και κάθε πότε το βάζεις να δουλεύει και πόση ώρα
Tanganyiκας
20-10-17, 09:28
Θα δουλεύει μόνιμα!!!
Υ.γ.Αν μπορείς πάρε τον jebao
Tanganyiκας
20-10-17, 09:32
Μπορείς και από έξω:http://m.fish-street.com/jebao_rw-4pp4_wave_maker?search_string=Jebao+pp4
Κλεόβουλος
20-10-17, 09:57
RW-4 (1 pump) 55$ στο select package
Tanganyiκας
20-10-17, 10:21
Τιμή δεν γράφει?
Μπες να επιλέξεις το προϊόν και γράφει.......55$
Δεν είχα υπομονή και πήγα και πήρα τον σαν σαν 5000 λίτρα μια ερώτηση χαζή το νερό του ενυδρείου πρέπει να γυρνάει κυκλικά ή να έχει ροή μόνο προς την εισαγωγή του φίλτρου? Και τον κυκλοφορητή μπορώ να τον βάλω να κοιτάει λίγο προς τα επάνω γιατί κουνάει λίγο την άμμο?
Κλεόβουλος
20-10-17, 18:39
Δεν είχα υπομονή και πήγα και πήρα τον σαν σαν 5000 λίτρα μια ερώτηση χαζή το νερό του ενυδρείου πρέπει να γυρνάει κυκλικά ή να έχει ροή μόνο προς την εισαγωγή του φίλτρου? Και τον κυκλοφορητή μπορώ να τον βάλω να κοιτάει λίγο προς τα επάνω γιατί κουνάει λίγο την άμμο?
Αν σου σηκώνει την άμμο βάλτο να κοιτάει λίγο προς τα πάνω. Η έξτρα ροή θα υπάρχει και εκτός του ότι θα κυκλοφορεί το νερό καλύτερα σε όλα τα σημεία θα μαζεύονται και οι βρωμιές στα φίλτρα
Ευχαριστώ κλεοβουλε αλλά το νερό πρέπει να γυρνάει κυκλικά μέσα στο ενυδρείο ή να έχει ροή μόνο προς την κατεύθυνση της εισαγωγής του φίλτρου?
Κωστας Malawi
20-10-17, 19:55
εγω το προτιμω να γυρναει κυκλικα.παλι την κανει τη δουλεια του.
Σκοπός είναι να καθαρίζει ο βυθός από τις ακαθαρσίες.
Το πως θα βάλεις τον κυκλοφοριτη θα το δεις μόνος σου.
Να μένουν, όσο το δυνατόν, λιγότερες ακαθαρσίες.
Κλεόβουλος
20-10-17, 20:39
Ευχαριστώ κλεοβουλε αλλά το νερό πρέπει να γυρνάει κυκλικά μέσα στο ενυδρείο ή να έχει ροή μόνο προς την κατεύθυνση της εισαγωγής του φίλτρου?
Τη ροή ένας απ' τους λόγους που την θέλουμε (άλλοι είναι πχ η οξυγόνωση, οι ιδιαίτερες ανάγκες κάποιων ψαριών...) είναι να μην υπάρχουν τυφλά σημεία στο ενυδρείο, όπου συσσωρεύονται υπολείμματα τροφών, φύλλα, ακαθαρσίες κλπ η αποσύνθεση των οποίων επηρεάζουν τις παραμέτρους μας (και την αισθητική εικόνα).
Αυτό πρέπει να επιδιώξεις ;)
Η κίνηση του νερού, και κάθε ρευστού, γίνεται έτσι κι αλλιώς προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο κυκλικά ή ευθύγραμμα.
Ρε παιδιά ο κυκλοφορητής το κάνει πλυντήριο υπάρχει καμία λύση να κατεβάσω τις στροφές του κυκλοφορητή με οροστατης ?
Tanganyiκας
21-10-17, 21:57
Ο sun sun όχι...........γι αυτό προτείναμε τον jebao!!!
Βάλε τον σε τέτοιο ύψος ώστε ίσα ίσα να μην σηκώνει την άμμο αλλά μόνο τις ακαθαρσίες.
Όσο και ψηλά να τον βάλω πάλη το κάνει ούτε οι ανουμπιες δεν στέκονται
Tanganyiκας
22-10-17, 08:19
Βάλε τον στην μέση(εννοώ στους 20 πόντους περίπου από το βυθό)και να κοιτάει ελαφρώς προς τα πάνω.
Πειράζει που έκοψα λίγο την φτερωτή του κυκλοφορητή
Όχι. Αν ήθελες να μειώσεις την ΡΟΗ δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο.
τη να εκανα ρε ισιδωρε όπως και να τον εβαλα γινοταν χαμος τη πανω τη κατω τιποτα εδώ τωρα και αν τον γυρισω παραλληλα με το φιλτρο χαμος γινεται
Κωστας Malawi
23-10-17, 21:10
με δυο φτερωτες πηρες το sun sun?
Καλημέρα σε όλοι την παρέα θα ήθελα να ρωτήσω για αγορά δεύτερου φίλτρου το ενυδρείο είναι 240 λίτρα και το φίλτρο που έχω είναι το φλουβαλ 406 και θα ήθελα να ρωτήσω τους έμπειρους του φόρουμ αν θα είναι υπερβολή να βάλω και ένα ακόμα φίλτρο?
Υπερβολη δεν ειναι ποτε ενα δευτερο φιλτρο σε οτι αφορα τα υλικα, εκτος και αν το παρακανεις με τη ροη.
Εχεις παρατηρησει κατι περιεργο και σκεφτεσαι κατι τετοιο? Λογικα το 406 θα επρεπε να καλυπτει τα 240 λιτρα.
Κλεόβουλος
25-10-17, 10:10
Όχι δεν είναι υπερβολή. Ίσα ίσα που είναι και έξτρα ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης στο ένα.
Και πιο φίλτρο προτείνεται σαν δεύτερο και με πόσα λίτρα την ώρα?
[QUOTE=καλατζος;1025856]Και πιο φίλτρο προτείνεται σαν δεύτερο και με πόσα λίτρα την ώρα?[/QUO
Κλεόβουλος
25-10-17, 10:28
Σ' αυτό δεν μπορείς να πάρεις στανταρ απάντηση.
Πχ εγώ σε 330 λίτρα είχα ένα eheim 2080 με 1700λ/ω και ένα Fluval fx5 με 3500λ/ω ονομαστική ροή. Στο ίδιο έχω τώρα 3 φίλτρα με 1000 λ/ω ;)
Εξαρτάται από το τι θέλεις να πετύχεις, την ιχθυοφόρτιση κλπ
Κλεοβουλε σκεφτόμουν για 1000 λίτρα και πάνω αλλά πιο να πάρω και πώς βάζεις τα φίλτρα στο ενυδρείο?
Κλεόβουλος
25-10-17, 10:59
πώς βάζεις τα φίλτρα στο ενυδρείο?
δεν κατάλαβα την ερώτηση
Με πια διάταξη τα βάζεις δηλαδή από τη μια μεριά το ένα εισαγωγή εξαγωγή και από την άλλη το άλλο ή διάστημα?
[QUOTE=καλατζος;1025866]Με πια διάταξη τα βάζεις δηλαδή από τη μια μεριά το ένα εισαγωγή εξαγωγή και από την άλλη το άλλο ή χιαστη
Κλεόβουλος
25-10-17, 11:08
Με πια διάταξη τα βάζεις δηλαδή από τη μια μεριά το ένα εισαγωγή εξαγωγή και από την άλλη το άλλο ή διάστημα?
[QUOTE=καλατζος;1025866]Με πια διάταξη τα βάζεις δηλαδή από τη μια μεριά το ένα εισαγωγή εξαγωγή και από την άλλη το άλλο ή χιαστη
διάστημα?! θα μας την πέσουν οι εξωγήϊνοι :D:D
Εγώ τα βάζω απ' τη μια μεριά την εισαγωγή κι απ' την άλλη την εξαγωγή.
Ευχαριστώ πολύ κλεοβουλε τη γνώμη έχεις για τα άστρο τα φίλτρα και μην το συνδιάσει με το διάστημα πριν λάθος γιατί γράφω από τάμπλετ και βγάζει μόνο του λέξεις:smt041:smt041:smt041
Κλεόβουλος
25-10-17, 11:20
Τα astro δεν τα έχω χρησιμοποιήσει αλλά έχουν γραφτεί καλές κριτικές από άλλους φίλους εδώ μέσα.
Για κάποιο άλλο οικονομικό έχεις κάποια γνώμη εσύ που έχεις εμπειρία
Κλεόβουλος
25-10-17, 11:31
Εγώ μόνο απ' τα ακριβά έχω καλή εμπειρία ;)
Για τα φλουβαλ τη γνώμη έχεις ?να πάρω ένα ίδιο με αυτό που έχω?
Κλεόβουλος
25-10-17, 11:42
Τα Fluval είναι αξιόπιστα φίλτρα και από τις πιο γνωστές μάρκες που χρησιμοποιούνται διεθνώς. Βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά και υπάρχει αντιπρόσωπος.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου κλεοβουλε
τελικα πηρα το φλουβαλ 406 και τωρα θελω να αγορασω έναν stc 1000 ξερεται κανενα σαιτ για να τον παραγκειλω?
Πάρε αυτόν άφοβα.
https://www.ebay.com/itm/Elitech-STC-1000-All-purpose-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-Sensor/272709003698?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
Έρχεται από Αγγλία σε μια εβδομάδα το πολύ.
stanisalus18
27-10-17, 06:41
Πάρε αυτόν άφοβα.
https://www.ebay.com/itm/Elitech-STC-1000-All-purpose-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-Sensor/272709003698?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
Έρχεται από Αγγλία σε μια εβδομάδα το πολύ.
+1 στο link που σου εβαλε εδω ο Ισιδωρος. Προτιμω τον συγκεκριμενο πωλητη απο τους αντιστοιχους προς Ανατολη μερια. Καλημερα να εχεις.
Και κάτι ακόμα πόσα βιντηλατερ από pc χρειάζεται για την ψύξη του ενυδρείου και σε τη διάσταση να είναι?ευχαριστω για την βοήθεια και την υπομονή όλων που κάνετε με εμάς τους ανίδεους
Και κάτι ακόμα πόσα βιντηλατερ από pc χρειάζεται για την ψύξη του ενυδρείου και σε τη διάσταση να είναι?ευχαριστω για την βοήθεια και την υπομονή όλων που κάνετε με εμάς τους ανίδεους
Με τρια 80αρια θα είσαι μια χαρά.
Και τα τρία να σπρώχνουν μέσα αέρα ?
Και τα τρία να σπρώχνουν μέσα αέρα ?
Ναι όλα να σπρώχνουν μέσα, αρκεί να υπάρχει κάπου ένα σημείο να βγαίνει ο αέρας. (Συνήθως βγαίνει από εκεί που είναι η εισαγωγή και η εξαγωγή του φίλτρου)
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ εδώ και δύο μέρες πιάνουν οι πέτρες άλγη καφέ από ότι διάβασα στο φόρουμ κάνει τον κύκλο της και φεύγει χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να το βοηθήσω το φωτισμό τον έχω 8 ώρες και αλλαγές νερού εβδομαδιαίες 80 λίτρα ευχαριστώ πολύ όλο το φόρουμ
Κλεόβουλος
02-11-17, 20:25
Μην ανησυχείς για την καφέ "άλγη".
Ξεκίνησες στρώσιμο? με ποιόν τρόπο?
Στρωμένο είναι κλεοβουλε έχει και ψάρια το ενυδρείο τρέχει δύο μήνες
Το στρώσιμο το είχα κάνει με τροφή και βακτήρια και έστρωσε γύρο στις 30 μέρες
Καλησπέρα και από μένα φίλε μου.
Ανέβασε καμία φωτογραφία να δούμε τι έχεις φτιάξει!:D
Κλεόβουλος
03-11-17, 09:36
Το στρώσιμο το είχα κάνει με τροφή και βακτήρια και έστρωσε γύρο στις 30 μέρες
Άντε τότε πήγαινε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=120
και συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42399
κάνε μια παρουσίαση, βάλε και φωτογραφίες
για να μη χάνουμε τη μπάλα ;)
Φίλε μου έχω κάνει παρουσιάσει ενυδρείου . Το ενυδρείο τρέχει δύο μήνες και παρουσιάστηκε καφέ άλγη από ότι διάβασα κάνει τον κύκλο της και φεύγει μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω? Φώς 8 ώρες και αλλαγές νερού εβδομαδιαία 80 λίτρα υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ?
Γιώργο μην κάνεις κάτι άστην και θα φύγει μόνη της.
Εσύ συνέχισε με τις ρουτήνες που έχεις κανονικά.
Θα ήθελα να μου πείτε οι έμπειροι του φόρουμ πια είναι η σωστή κοκκομετρία για άμμο για την λίμνη malawi
Κλεόβουλος
27-12-17, 11:08
0,5-1,5mm είναι πιστεύω καλά. Όχι πούδρα, γατί θα σηκώνεται, αλλά σαν χοντρή ζάχαρη ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725
Για ψαροσυνθεση τη προτείνεται? Υπάρχουν ήδη σαλόσι και κρυσμουλαοι τη άλλο μπορώ να βάλω για να μην έχω υβριδισμους
Κλεόβουλος
03-02-18, 19:55
Εγώ προτείνω να μείνεις μ' αυτά τα 2 είδη που είναι αρκετά για τα λίτρα σου ;)
Κλεοβουλε καλησπέρα έκανα αναβάθμιση και πήγα στα 400 λίτρα
Κλεόβουλος
03-02-18, 20:19
Και δεν μας το παρουσίασες ακόμη? :(
Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο?
(καλύτερα άνοιξε ένα νέο θέμα να το πάρουμε απ' την αρχή)
Κλεοβουλε καλησπέρα έκανα αναβάθμιση και πήγα στα 400 λίτρα
Μπράβο Γιωργαρα τέλειο το 400αρι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.