PDA

Επιστροφή στο Forum : Οταν η γυναίκα ζητάει Reef

xwriatis
03-10-17, 00:16
Καλημερα κ απο εμενα με λένε Χρήστο κ ειναι η πρώτη μου φορα που θα γράψω στην θαλασσινή ενότητα! Όπως λέει κ ο τίτλος η κοπέλα μου θελει ενα reef !! Κ οχι τπτ αλλο μολις ειχα στήσει το Malawi!!! Βέβαια σιγουρα θέλεις την γυναίκα συμμαχο κ οχι εχθρό οποτε κανεις οτι ζητά ...χεχεχε.Τυχερός άτυχος ? Θα δείξει η πορεία... για την ιστορία, πηγαμε να παρουμε απο πετ ενυδρειακο βαμβάκι κ έπεσε το μάτι της στα θαλασσινά,τα Κοραλία τα ψαράκια τον Νέμο κ την ντορη κ ετσι με έπεισε να αρχίζω για σκέψεις περί θάλασσα (αλλο που δε θελω κ εγω σαν ψαροντουφεκάς που ειμαι..) θα μου πεις κανε Μεσογειακό αλλα πιστέψτε με την βλεπω την μεσογεια αρκετά συχνά :) Στο θέμα μας τωρα, το ολο εγχείρημα θα παρει κάποιο χρόνο έως κ αρκετό μπορω να πω, πρεπει να κατσω να διαβάσω λιγο για το Reef , να αρχίσω να μαζεύω κ εξοπλισμό κ γενικά να κανω μια προσαρμογή απο το γλυκό στο θαλασσινό. Εδω να πω οτι θα παμε για εύκολα πραγματα κ lps , οχι σκληρά Κοραλία .
Λοιπον εχω το rio 240, με το γνωστό φωτιστικό της εταιρίας, κ εχω εναν κυκλοφοριτη sun sun με 3000lt , επίσης υπάρχει θερμοστάτης κ ανεμιστηράκια πανω σε stc1000 καθώς κ μια λεντοταινια rgb ( moonlight??)

σκιμμερ το deltec 600 υπάρχει ετοιμοπόλεμο.δε με παίρνει χώρος για sump, υπάρχει κ εξ φίλτρο αν χρειαστεί να τοποθετηθεί (και δεν τα χωράει το σκιμμερ )άνθρακας αντιφωσφορος.

Για κυκλοφορία θα μπεις ένας rw-15 κ υπάρχει κ ενασ ακομα sun sun.

Για αλατι σκέφτομαι tropic Marine reef.

Απο τεστ εχω mg, ca, ammonia. Ποια ακομα να παρω?

Αντίστροφη όσμωση υπάρχει

Ρεφρακτομετρο το αναμένω να ερθει

Απο ζουμιά κ τετοια δεν εχω ιδεα οποτε θα ήθελα τα φώτα σας :) ..

Ξεκινω με νεκρό βράχο κ special blend,

Αφησα στο τελος τον φωτισμό... δύσκολο κομμάτι απ οτι διαβάζω...πολυ δύσκολο. Για πείτε βρε παιδια εσείς οι πιο έμπειροι, να βρω να κανω καμια πατέντα στο ήδη υπάρχων να βαλω μια ακομα λάμπα ή δυο? Κ θα ειμαι κομπλε για αυτα που ζήτω? Σκέφτομαι για 3-4 λαμπες μια μπλε μια 2coral plus κ μια?
Εμπλεξα με τα αλάτια...:) :)

xwriatis
03-10-17, 00:19
Επίσης να πω οτι το aquascape ειναι δύσκολο κ οποιαδήποτε βοήθεια ειναι ευπρόσδεκτη, αν κανενας βαριεεεεταιιιιιι πολυ στο σπίτι κ δεν εχει τι να κανει μπορει να ερθει να λερωθεί :D φυσικά θα υπάρχει καφές μπίρα ούζο κ οτι τραβήξει.:D

xwriatis
03-10-17, 00:24
Υπάρχουν κ ολα αυτα που απο τα μισά δε ξερω καν τι κανουν κ που χρησιμεύουν... μη βαράτε άμαθος για....

Sakisdraminos
03-10-17, 03:37
Φιλαράκι καλή αρχή.

Μην βιάζεσαι και μην αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

Για αρχή η rw 15 θα είναι τεράστια. Καλύτερα 2 rw μαζί με την σαν σαν θα είσαι υπέρ κομπλέ.

Με 4 λάμπες θα είσαι πολύ κομπλέ.

Από φίλτρα σήμερα κομπλέ τι σκιμμερ λίγο άνθρακα και είσαι κομπλέ.

Ο stc θα χρειαστεί χειμώνα καλοκαίρι να τον έχεις για την σωστή θερμοκρασία.

Γενικά δεν χρειάζεσαι όλα αυτά τα ζουμιά που πήρες.
Είναι νωρίς και παίζει να χαλάσουν μέχρι να ξεκινήσεις.

Αν θέλεις και το όνομα σου να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

alan boy
03-10-17, 07:39
Σάκη εννοείς 2 rw8; το ενυδρείο είναι 1.20μηκος

xwriatis
03-10-17, 08:22
Ναι σωστά Χρηστο με λένε παιδια.. Μια rw-15 με 1,20 μήκος κ να δουλευει χαμηλά, μην παρω 2 rw-8 κ αργότερα δε με καλυβει. Ναι στο σκιμμερ θα μπει άνθρακας , αντιφως κ το stc ειναι απαραίτητο εργαλείο. Εεεεε τα ζουμιά μου τα έδωσαν δεν τα αγόρασα ειναι ολα σφραγισμένα :D

alan boy
03-10-17, 08:50
Χρήστο αν και γνωριζόμαστε (ίντερνετικα και τηλεφωνικά ) καλώς ήρθες στο aquatek και στο μαγικό κόσμο του θαλασσινου.
Υπάρχουν παιδιά με γνώσεις και διάθεση για βοήθεια.
Κλειδί είναι η υπομονή και με σωστά βήματα θα έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα.
Εδώ είμαστε και περιμένουμε τη συνέχεια στο ενυδρείο σου

voas
03-10-17, 09:02
καλή αρχη να έχεις στον μαγικό κόσμο του θαλασσινού!

το κορίτσι σου να το ακούς, παίρνει σοφές αποφάσεις!

κατά τα άλλα ότι σου είπαν και τα φιλαράκια από επάνω.....

για το scape όταν έρθει η στιγμή, το συζητάμε!

καλή συνέχεια και καλή σου μέρα!

ΜΙΜΗΣ
03-10-17, 09:37
καλη μερα και καλη συνεχεια και απο μενα,μπορει να κουραστεις λιγακι στην αρχη αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι το θαλασσινο ενυδρειο θα σε ανταμειψει και με το παραπανω.

Rayden
03-10-17, 09:56
Καλη αρχη και απο εμενα. Η RW15 ειναι πολυ δυνατη, καλητερα 2 RW8που σου λεει ο Σακης πιο πανω.

Αντε να μαζευομαστε οι αρχαριοι να μην ρωταω μονο εγω...:confused::D

xwriatis
03-10-17, 10:02
Καλη αρχη και απο εμενα. Η RW15 ειναι πολυ δυνατη, καλητερα 2 RW8που σου λεει ο Σακης πιο πανω.

Αντε να μαζευομαστε οι αρχαριοι να μην ρωταω μονο εγω...:confused::D

Στα ίδια βήματα βαδίζω κ εγω με εσενα... (χωρίς σαμπ ομως :) ) το θέμα σου διαβάζω κ προχωρώ...:D
-------------------------
καλη μερα και καλη συνεχεια και απο μενα,μπορει να κουραστεις λιγακι στην αρχη αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι το θαλασσινο ενυδρειο θα σε ανταμειψει και με το παραπανω.

Μπααααα ποια κούραση, πως κ πως το περιμένω να το γεμίσω αλλα κανω υπομονή για να μην κανω λάθη ....

Ευχαριστω παιδια για το θερμό καλωσόρισμα... σιγουρα ειναι απαραίτητες οι γνώσεις σας γτ απο θάλασσα τωρα μαθαίνω κ πραγματικά με εχει παρει τα μυαλά !!

alan boy
03-10-17, 12:51
Και που σαι ακόμα... Δεν έχεις δει τίποτα. Κάτσε να μπει το νερό στο αυλάκι εεε στο ενυδρείο ήθελα να πω

Sakisdraminos
03-10-17, 13:00
Είναι λίγο υπερβολή για μένα rw 15 σε 1.2μ

Με της 8αρες θα μπορείς να της δουλεύεις σε όλα τα προγράμματα ενώ με την 15αρα σίγουρα θα είναι υπερβολή στο wave2

voas
03-10-17, 18:11
Συμφωνώ και εγω, δεν χρειάζεσαι μεγάλη ροη για τον τύπο υφαλου που θα στήσεις!

xwriatis
03-10-17, 18:56
Αν παω τελικα σε rw-8 μεχρι κ τι κοράλλια θα ειμαι καλυμμένος ? Δηλ αν λεω πχ βαλω μετα απο πολυ καιρο κ ενα πιο σκληρο κοράλλι οι δυο 8αρες θα ειναι αρκετές? Το λεω αυτο ώστε να μην χρειαζεται μετα απο καιρο να παρω πιο μεγαλη κυκλοφορία... ειλικρινά δε γνωρίζω απο θαλασσινό πολλα πραματα διαβάζω Φούλ κ μαθαίνω... για Κοράλλια σκέφτομαι εύκολα κ μαλακά, κ λόγω απειρίας δεν θελω δύσκολα κοράλλια για αρχη, ας μάθω πέντε πραγματα Κ μετα βλέπουμε βασίζομαι κ στην πείρα κ τις γνώσεις σας :)

xwriatis
09-10-17, 14:34
Καλησπέραααα.. θελω βοήθεια για τον φωτισμό.. εχω τις εξής λαμπες 2 ati purple 54w , μια narva blue2 των 26w, κ μια (μαλλον κινεζική ) shanda 54w 10.000k... ακομα δεν εχω τπτ στο ενυδρειο, τι λέτε εσείς οι έμπειροι? Τι μπορω να χρησιμοποιήσω απο αυτές κ τι θα χρειαστεί να παρω ?

alan boy
09-10-17, 16:17
Καλησπέρα Χρήστο.
Πόσες λάμπες θα έχεις στο ενυδρείο;

xwriatis
09-10-17, 16:22
Γιώργο 3 ή 4 λάμπες θα έχω στο ενυδρείο, για αρχή ίσως 3 κ μετά βάζω κ Τετάρτη λάμπα.. θα κάνω diy καπάκι οπότε θα έχω υποδοχή για 4 λάμπες. Απλά για αρχή λέω 3 κ όταν θα αρχίσω να βάζω κοράλλια αναβω κ την τεταρτη... όλες οι λάμπες θα είναι των 54w αν κάπου αυτό βοηθάει

alan boy
09-10-17, 22:50
εγω στο δικο μου εχω 3χ39

2 ατι purple και 1 ακτινικη

τωρα πηρα και μια ATI Aquablue Special

xwriatis
16-10-17, 20:49
Παμε να κανουμε ενα update... Πηραμε τον βράχο τον πλυναμε τον καθαρίσαμε τον ψησαμε κιολας ( ναι ακομα μένω στο ιδιο σπίτι ).Εν τελεί μπήκαμε στην τελική ευθεία λοιπον ,θα μπει κ ο αραγονιτης,θα μπουσταρουμε με σπέσιαλ μπλεντ να δώσουμε ζωντάνια, έγινε κ το πολυπόθητο κ δύσκολο scape ( ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ) , οποτε μένει μονο να γεμίσει νερο..,:D:D:D:smt041:smt041

Κουίζ: ποιος εκανε τις κολλήσεις ;;;

Sakisdraminos
16-10-17, 21:24
Το κόλλημα φαίνεται να είναι άκρως επαγγελματικό.
Μπορώ να πω ότι έχω ξανά δει δουλειές του αλλά ποιος να είναι!!!!

Καλή συνέχεια λοιπόν. Αραγωνιτη το χοντροκοκο της ati Fiji.

xwriatis
16-10-17, 21:35
Συνεχεια....δεξί νησάκι οι πρώτες 4 φωτο...οι επόμενες 2 ειναι απο το αριστερό ... κ τελος μια λεπτομέρεια.... πέρα για πέρα τρύπα για την σωστή κυκλοφορία......

alan boy
16-10-17, 22:05
Μπράβο ρε μάγκες πολυ, πολύ, όμορφο αποτέλεσμα.
Ζηλεύω... Χα χα χα
Τωρα ποιος να έκανε το ακουασπεϊς;;;
Μήπως αρχίζει από V και τελειώνει σε s;

GiorgosT
16-10-17, 23:37
Καλή αρχή να έχεις φιλαράκι.Μαγικό το aquascape πολλά μπράβο στον δημιουργό!!

revolution1925
17-10-17, 16:33
Πολύ όμορφο! Καλή αρχή φίλε μου!!

golf4470
20-10-17, 16:12
Καλή αρχή κ από μένα! Κάτι μου θυμίζουν αυτές οι σπηλιές...

Sent from my iPhone using Tapatalk

voas
20-10-17, 23:31
Μπράβο μπράβο Χρήστο, φανταστικό το στήσιμο βραχου...

Εύχομαι να το χαρείς φιλαράκι και να ευδοκιμούν κοραλλακια!

xwriatis
21-10-17, 12:03
Να σαι καλά Νίκο.. το στήσιμο φανταστικό.... απλά απίστευτο.. καθόμαι κ το χαζεύω ακόμα κ άδειο που είναι...
Ελπίζω να πάνε όλα καλά ώστε ναι κάτσω να το χαρώ :D

alan boy
21-10-17, 13:27
Για λέγε Χρήστο προχωραει η κατάσταση; ρίξε και καμιά φωτογραφία :)
Τι έχει μείνει Τώρα;

xwriatis
21-10-17, 15:17
Γιώργο όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής, προμηθευτηκα ενεργό κ αντιφώς,σπέσιαλ, τελειώνω κ με το diy φωτισμό στις 4 λάμπες θα είμαι ( έχω χώρο κ για άλλες δύο αν χρειαστεί μελλοντικά), μου έχει έρθει κ ο πολυαναμενομενος stc, απλά περιμένω το ρεφρακτομετρο να έρθει που το έχω παραγγείλει, μένει μόνο να σπάσω το αλάτι κ να γεμίσω... :smt020:smt041

voas
25-10-17, 23:07
Χρησταρα τι νεα εχουμε, έβαλες νεράκι μεσα;

Ζέστανε μας με καμια φωτο...

xwriatis
25-10-17, 23:20
Νίκο ναι σημερα όλη μερα με αυτο ασχολιόμουν :D... επιτέλους σημερα μπηκε κ το νερο :grin: άρχισε το ταξιδι πλέον στα βαθιά νερά της θάλασσας ..:grin::grin:
Απο αυριο θα ειναι πιο καθαρό το νερο τωρα ειναι λιγο θολό..
Ενα θεματάκι με τον θερμάντηρα ειχα αλλα οκ λύθηκε...

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=88115&stc=1&d=1508990268 http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=88112&stc=1&d=1508990268

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=88113&stc=1&d=1508990268 http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=88114&stc=1&d=1508990268

isidor
25-10-17, 23:22
Μπράβο Χρησταρα. Πολύ όμορφο.
Με το καλό το μακροβούτι σου!

Rayden
26-10-17, 08:30
Καλη αρχη και απο εμενα Χρηστο. Ολα καλα θα πανε

alan boy
26-10-17, 09:16
εχει πολυ δυνατες προοπτικες αυτο το ενυδρειο.
εδω θα ειμαστε και θα το καμαρωνουμε :):):)

voas
26-10-17, 10:14
φανταστικό Χρησταρα!

μπραβο μπραβο αγόρι μου, πάμε γερά τώρα να παίξουμε μπαλίτσα!

Sakisdraminos
26-10-17, 13:17
Άριστο αποτέλεσμα στο scape μπράβο!

xwriatis
26-10-17, 14:56
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κ την υποστήριξη σασ!!!ελπίζω να τα καταφέρω κ να πάνε όλα καλά!!

Να ρωτήσω πόσο αντιφώς πρέπει να βάλω στα 220λιτρα?
Ενεργό θέλει 1γρ ανά 4 λίτρα αντιφώς πόσο??

Rayden
26-10-17, 20:24
Χρηστο αυτο γραφει στη waterwaves 2) Τυπική δοσολογία: 100 ml υλικού ανά 400 λίτρα ενυδρείου θαλασσίνου νερού ή 800 λίτρα ενυδρείου γλυκού νερού - αντικατάσταση κάθε 2 μήνες ή αργότερα (βλ. παρακάτω).

85gr εχω βαλει εγω παντως

xwriatis
26-10-17, 20:46
Χρηστο αυτο γραφει στη waterwaves 2) Τυπική δοσολογία: 100 ml υλικού ανά 400 λίτρα ενυδρείου θαλασσίνου νερού ή 800 λίτρα ενυδρείου γλυκού νερού - αντικατάσταση κάθε 2 μήνες ή αργότερα (βλ. παρακάτω).

85gr εχω βαλει εγω παντως

Ωραιος Μιχάλη, νόμιζα ο αντιφως ηταν σε μικρότερη δοσολογία.. εβαλα αλλα το σκιμμερ υπερχειλίζει Φούλ, ελπιζω απο αυριο να ειναι σε πιο καλο mood

sxetikos
28-10-17, 08:36
Καλή αρχή και από εμένα!!!! Το στήσιμο του βράχου δείχνει πολύ ωραίο. Μια παρατήρηση μόνο... Από το δεξί νησί, αν έβγαζες τον μπροστά αριστερό βράχο, νομίζω ότι θα έδινε καλύτερη αίσθηση του βάθους, εκτός και αν με ξεγελάει η φωτογραφία.

nasos_discus
28-10-17, 11:36
Πολύ ομορφο το aquascape σου , καλή αρχή στον ομορφο κοσμο του θαλασσινου !!!!!!

xwriatis
28-10-17, 18:43
Σας ευχαριστω πολυ παιδια..!Το scape ναι ειναι μοναδικό, απίστευτο πολυ!
Sxetikos για την μικρή πιατελιτσα μπροστά λες ε? Ισως φταίει η γωνία αλλα ειναι μια χαρα με την πιατελιτσα, πισω απο αυτην εχει τεράστια τρύπα κ περάσματα. Γενικά το συγκεκριμένο νησάκι μου θυμίζει κατι απο ναό :rolleyes:

xwriatis
02-11-17, 22:40
Καλησπέρα, εν αναμονή του στρωσιματος κ της αναστασης του ν. Βράχου πιάστηκα λιγο με τα του ηλεκτρολόγου/μαραγκου. Δεν ειναι κ επαγγελματικά αλλα η προσπάθεια μετραει κ η χαρα της δημιουργίας... θα σουλουπωθουν κ αλλο εννοειται εχουμε χρόνο.. λόγω υπερβάλλοντα ζήλο με τα του ενυδρειου , μου έβαλε κ ΄χερι ΄ η κυρα κ συμμάζεψα οτι καλώδιο υπήρχε στο σπίτι κ οτι πρίζα ψιλό κουνιόταν ... έκανα κ ενα πρόχειρο καπάκι γτ θα μπει στο προγράμμα λεντ κατασκευή όσον αφορά τον φωτισμό.. αυτα τα ολιγα ...

Rayden
02-11-17, 23:10
Τα ειπαμε, θα επιστρατευσουμε βοηθεια απο εδω και παμε για φωτιστηκο led...

Κανενα κενο αφησες στο καπακι? Να βγαινει λιγο θερμοκρασια εξω

xwriatis
02-11-17, 23:32
Λεντ... εν αναμονή .... μπαίνει στο προγράμμα Μιχάλη ....:D
Ναι υπάρχει κενό, του εχω βάλει κατι ποδαράκια κ ειναι αρκετά πιο ψηλό απ οτι φαίνεται ... αααα υπάρχει κ ανεμιστηράκι για να βγαζει τον ζεστό αέρα ξεχασα να το αναφέρω

alan boy
03-11-17, 15:45
Η απλώστρα είναι μέρος του εξοπλισμού;

xwriatis
03-11-17, 16:59
Χαχαχαχαχαχαχα αυτοσχέδιος πάγκος.. τι να κάνω για βρε Γιώργοοοοοοοο με έχει βγάλει στο μπαλκόνι για η κυρά Λία... :grin: μέσα στο σπίτι δεν έχει τπτzw

stanisalus18
03-11-17, 19:22
Η απλώστρα είναι μέρος του εξοπλισμού;

:D:D:D:D:D

voas
05-11-17, 12:23
μπραβο Χρησταρα, πανέμορφη κατασκευή φιλαρακι, να την χαίρεσαι!

πως πάμε τι νέα έχουμε?

xwriatis
05-11-17, 16:32
Γειά σου Νίκο ευχαριστώ πολύ... Νίκο τπτ, εδώ μπροστά στο άδειο από ζωντανά ενυδρειο κάθομαι χαζεύω μέχρι να δω τις μετρήσεις να μηδενιζουν,κ μέχρι τοτε μπορει να χαζεψω κ εγώ τελείως. :D :p .

xwriatis
05-11-17, 18:37
Απλα Νίκο αυτο με τρομάζει.... πανε 10 μέρες ήδη κ ακομα υπάρχουν κ σε καποια σημεία που δεν υπήρχε βγήκαν τετοια... καμια ιδεα;;; :confused:
Απο τις φωτο δε πολυ διακρίνονται, κ δεν μπορω να βγαλω κ καλύτερες φωτο, εδω χρειαζεται dslr , αλλα με το μάτι ειναι ευδιάκριτα κ φαίνονται κανονικότατα,επίσης απο ροη πρεπει να ειναι ενταξει γτ κουνιούνται μονίμως σε παλινδρομική κινητή πέρα δώθε..

voas
05-11-17, 21:25
σπειρογράφους εννοείς?

xwriatis
05-11-17, 21:31
Οχι οχι δεν ειναι κατι τετοιο... πιο πολυ μοιάζει με... πως ν στο πω σαν άλγη ; εχει μικρές τριχουλες... απλα δεν ξερω αν κανω καλα που τις αφήνω κ δεν επεμβαίνω τωρα που ειναι αρχη... εκτος κ αν αργότερα το συνεργείο καθαρισμού τα καθαρίσει ολα στο περάσματα του... απλα ειναι κατάλευκο αυτο το πραμα... πολυ πολυ λευκό...

voas
05-11-17, 21:58
Μην το πειράξεις, δεν ειναι κατι σοβαρό, ο βράχος ειναι νεκρός επομένως δεν κουβαλούσε κατι μη επιθυμητό...

Απλα παρακολούθηση γενικότερα...

xwriatis
05-11-17, 22:10
Ναι τέρμα νεκρός ηταν ο βράχος... μήπως την Τετάρτη που θα κανω την πρώτη αλλαγη νερού να κανω και ενα σιφωναρισμα στο συγκεκριμένο σημείο να δω αν φύγει ;εγω έλεγα θα κανει τον κύκλο του κ θα φύγει.

voas
16-11-17, 00:19
Καλησπέρα Χρησταρα...

Τι εγινε φιλαρακι που βρισκόμαστε;

Πως παμε, για πες μας μερικά νεα, καμια φωτο ίσως ...

Ρουτίνες μετρησεις κτλ..

xwriatis
16-11-17, 12:33
Καλημέρα Νίκο... στην αναμονή είμαι εγώ... άλγες ούτε για δείγμα κ ασ έχω 10 ώρες φώτο περίοδο.. ίσως να έχει να κάνει το ότι ανέβαζα σταδιακά την φώτο περίοδο κ δεν είχα εξαρσεις, έχω κάνει μια αλλαγή νερού κ ρίχνω σπέσιαλ σύμφωνα με της οδηγίες... από μετρήσεις ακόμα έχω αλλά σε φθινουσα κατάσταση...

xwriatis
17-11-17, 22:34
Τωρινές μετρήσεις:

αμμωνia 0,4

No2 2

Mg 1200

Ca 360

Αυριο θα γινει κ το no3

Kh 11,5 νομιζω αρκετά υψηλό..

voas
19-11-17, 12:48
Τωρινές μετρήσεις:

αμμωνia 0,4

No2 2

Mg 1200

Ca 360

Αυριο θα γινει κ το no3

καλημερα Χρήστο...

για αρχη κανε μόνο αμμωνία, νο2 και νο3....μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος....

μετά να ξεκινήσεις mg kh & ca...

tanganyika
20-11-17, 22:59
Τωρινές μετρήσεις:

αμμωνia 0,4

No2 2

Mg 1200

Ca 360

Αυριο θα γινει κ το no3

ολοι προσευχομαστε να μηδενισει η αμμωνια Χρισταρα !;););)

alan boy
20-11-17, 23:13
Και τα No2

kostas82
20-11-17, 23:23
Συμπλήρωσε και λίγο μαγνήσιο:smt120

xwriatis
28-11-17, 18:25
Καλησπέρα , μια ερώτηση βρε παιδια ειναι λογικό να τρεχει το ενυδρειο εναν μηνα κ κατι μερες κ έως τωρα να μην εχω εμφανή σημάδια αλγης;; Εστω διατομικη , ούτε στο τζαμί ούτε τπτ ... τωρα θα μου πεις μακάρι να μην βγαλω κ ποτε αλλα μηπως να ανησυχώ; Να πω εδω πτι εκανα σταδιακή φωτόεριοδο ξεκινώντας απο της 4 ωρες κ πρόσθετα μισαωρο καθε 3-4 μερες, εδω κ δυο βδομάδες εχω σταθερή περίοδο φωτισμού 11:30 ωρες , πρωτα ανοίγει μια μπλε για μια ωρα πριν τα κυρία φωτα κ κλείνει παλι τελευταια μια ωρα αγου σβήσουν τα κυρία φωτα.. να πω οτι το φωτιστικό ειναι στους 15 πόντους πανω απο την επιφάνεια του νερού...

voas
29-11-17, 22:21
Μπραβο Χρησταρα μου, παμε γερά φιλαρακι...

Με το καλό να τα δεχτείς ολα!

Sakisdraminos
03-12-17, 07:34
Όσο πιο σωστό κα καθαρό ξεκίνημα τόσο λιγότερο .
Θα εμφανίσει μην αγχώνεσαι!!

Πιο είναι το επόμενο βήμα;

xwriatis
03-12-17, 15:53
Καλησπεραααα λοιπόν το μέλετουσα κ ήρθε!!! Γεμιζω άλγη διατομικη πάμε καλά από μετρήσεις σταθερές τιμές στο μαγνησιο στο Ca kh. Αμμωνία 0 νιτρώδη δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι 0 η το ελάχιστο, κ νιτρικά υπάρχουν καποια ( δεν έχω το χαρτί να δω πόσα έχω ) από βδομάδα θα αρχίσω να βάζω τους πρώτους κατοίκους κ τα πρώτα κοράλλια :D:rolleyes:
Αλλαγές νερού κανονικά κ πριν την ώρα τους έκανα κ μια προσθήκη χαετο στην έξοδο του σκιμμερ ( προσπαθώ να κάνω κάτι σαν refugium ) είναι σε πειραματικό στάδιο ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δημήτρη για το χαετο!!!:D
Αυτά τα λίγα κ από μένα

Sakisdraminos
03-12-17, 15:58
Ωραίος άμα δεν έχεις νιτρώδη και αμμωνία βάλε ψαράκια !
Απλά να βλέπεις και τα νιτρικά Γιατί ίσως στην αρχή ανέβουν απότομα !

xwriatis
04-12-17, 18:03
Όλα καλά αύριο τα πρώτα ζωντανά μπαίνουν μέσα, καθώς και κάποια κοράλλακια επιτέλους!!! Τώρα θέλω να ρωτήσω... ποιο είναι το επόμενο βήμα?? Πέρα από τις ρουτίνες συντήρησης κ συμπλήρωσης των υγρών (όταν θα αρχίσω να έχω).. θα πρέπει να πάρω κάτι πρόσθετο να ρίχνω? Αν ναι πιο? Τι ακόμα θα χρειαστώ για το ενυδρειο? Για τα κοράλλια? Κάποιο έξτρα ζουμί:confused:??:smt120:smt120
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη, :smt120:smt120

Sakisdraminos
04-12-17, 19:26
Καλό είναι να περιμένεις λίγο για κοράλλια .
Βάλε ψαρακια καίμε την επόμενη κοράλλια!

Ρουτίνές αλλαγές νερού και κάποια αμινοξέα για αρχή θα είσαι κομπλέ!

xwriatis
04-12-17, 21:44
Οκ αμινοξεα ποια προτείνεις??

Τα κοραλλακια θα μου τα δώσει έτσι δώρο κ στα δώρα δε λέω όχι...:D εξάλλου πολύ μικρα θα είναι

Sakisdraminos
04-12-17, 21:45
Πάρε το reef plus της seachem!

Για αρχή και για μιξ κοράλλια είναι πολύ καλό!

xwriatis
04-12-17, 21:46
Αμινοξεα είναι αυτό?οκ θα το πάρω αν είναι.. από ποτέ να αρχίσω να ρίχνω?

Sakisdraminos
04-12-17, 21:52
Άρχισε με 1/3 της δοσολογίας.
Ανάλογα με τα κοράλλια ανέβασε και την δοσολογία !

xwriatis
04-12-17, 21:54
Οοοοκ μολισ δω ποια θα με δώσει θα γράψω κ με απαντάς αν το δεις... ευχαριστώ πολύ :D

Παναγιώτης Κ
04-12-17, 22:20
Με το καλό να τα δεχτείς. Τι κοράλλια και τι ψάρια θα βάλεις;

xwriatis
04-12-17, 23:37
Δυο κλόουν για αρχη θα μπουν... για κοράλλια αυριο που θα τα παρω... το ενα ειναι σιγουρα γκαλαστρεα απο τον Μιχάλη ,το πρώτο του φραγκ απο την γκαλαστρεα του μου το δωρίζει :D Μιχάλη εισαι θεός ! Ευχαριστωωωωωω..

Sakisdraminos
04-12-17, 23:39
Καουλαστρέα το κοραλλι !
Με το καλό !

xwriatis
04-12-17, 23:47
Ναι αυτο:) .... ακομα τα μαθαίνω ειναι κ περίεργα τα ονόματα :smt120

Sakisdraminos
05-12-17, 00:11
;):cool:

ΜΙΜΗΣ
05-12-17, 13:58
αντε με το καλο να μπουν και τα πρωτα σου ψαρακια,περιμενουμε φωτογραφιες ε.

Sakisdraminos
05-12-17, 18:41
Δώσε μια από την αρχή όλες της λεπτομέριες τους ενυδρείου σε παρακαλώ!

xwriatis
05-12-17, 19:09
Ρίο 240 (1,20χ0,40χ,0,5)

Σκιμμερ deltec mce 600 με το media box όπου μέσα έχει άνθρακα κ αντιφώς.

Μια jebao rw-8 ( όπου θα πάρω ακόμα μια λίαν σύντομος ίδια) κ μια κινεζική

Από φωτισμό έχω τ5 Blue purple ati και μια της κοράλλεν στα 14000k. Κ τώρα η θα βάλω ακόμα μια λευκή ή θα κάνω κρατεί για την αναβάθμιση σε λεντ. 54w έκαστος είναι η κάθε μία 12 ώρες φωτισμός την ημέρα!! Υπάρχει κ λεντοταινια για moonlight.

Βράχος περίπου 15-20 κιλά ( νεκρός) κ καμία 15-17 κιλά άραγονιτης

Αλάτι το γνωστό tropic Marine pro reef 1026 αλατοτητα σταθερά όσο μπορώ.

Τεστ σαλιφερτ ρεφρακτομετρο υπάρχει. Σπέσιαλ μπλέντερ χρησιμοποιώ. Κάθε δύο βδομάδες αλλαγή 60 λίτρα... μμμμ αυτά τα ολίγα κ από μένα...

Χωρίς sump
Ξέχασα ένα σημαντικό!! Υπάρχει κ όσμωση με διπλή μεμβράνη....

Όπως κ φυσικά stc-1000 κ ανεμιστήρακια

Sakisdraminos
05-12-17, 19:09
Μια χαρά είσαι όπως σε βλέπω .
Με 4 λάμπες θα κάνεις ωραία δουλίτσα!!
Κυκλοφορία όπως ανέφερες θα εισαιβαρκετα καλά.

Γενικά με αυτά που βλέπω εύκολα θα έχεις πολύ ευτυχισμένα lps και 2 3 sps στης κορυφές!

xwriatis
05-12-17, 19:14
Τώρα με φτιάχνεις με αυτά που λες ...:):D

Από κυκλοφορία ναι έναν ακόμα ίδιο το θέλω για να είμαι πιστεύω καλυμμένος...
Τα μαλακά δε με πολύ τραβάνε είναι η αλήθεια.. πέρα από ένα δύο ζωανθακια .. τα lps ομωσ !! Κ κάποια σκληρά είναι έρωτας....

Sakisdraminos
05-12-17, 19:18
Πρέπει να δεις μελλοντικά ένα ριακτορα ΑΣΒΕΣΤΊΟΥ αν κοιτάς για σκληρά .
Συμπληρωματικά κάποια λέντ και είσαι αστέρι .

xwriatis
05-12-17, 19:24
Γίνεται ριακτορας χωρίς σαμπ??(με εξωτερική αντλία να φανταστώ?)

Φωτισμός υβριδικός στυλ??

Sakisdraminos
05-12-17, 19:26
Όλα γίνονται φιλαράκι!!!

Ξεκινά ψαράκια και μερικά εύκολα κοράλλια.

xwriatis
05-12-17, 19:32
:smt041:smt041 καλωςςςςςςςς για φωτισμό χ2 θα είναι.....:rolleyes:

Rayden
05-12-17, 19:54
Αφου μας ειπε, ολα γινονται! Μην ταξεις σε Αγιο κερι και σε παιδι κουλουρι.....:D

Το special blender ολα τα λεφτα

Sakisdraminos
05-12-17, 19:56
Αφου μας ειπε, ολα γινονται! Μην ταξεις σε Αγιο κερι και σε παιδι κουλουρι.....:D

Το special blender ολα τα λεφτα

Χαχαχαχαχαχα

xwriatis
05-12-17, 20:11
Θα μπει στο πρόγραμμα το υβριδικό... μπλοκ σημειώσεων κ στυλό!!!

alan boy
05-12-17, 23:47
Κάπου έπεσε το μάτι μου ότι μνημονευεις σαμπ...και κάτι calcium reactor
Όταν πεις το οκ έρχομαι και στο τρυπαω το rio :D:D:D

xwriatis
06-12-17, 10:14
Κάπου έπεσε το μάτι μου ότι μνημονευεις σαμπ...και κάτι calcium reactor
Όταν πεις το οκ έρχομαι και στο τρυπαω το rio :D:D:D

Δεν τρυπιέται το ΡΙΟ ειναι σκληρο....χεχεχεχεχεχε αλλα ελα εσυ :D

Και χρωστούμενες φωτο...

Rayden
06-12-17, 10:29
Αν και τα εχω δει και απο κοντα, καλοριζικα και εδω φιλακι. Το yellow gobby χανει πολυ στις φωτο, ειναι πανεμορφο!

Ολα καλα θα πανε Χρησταρα, εισαι πολυ δυνατος, δεν σε φοβαμαι

voas
06-12-17, 12:33
καλορίζικα Χρησταρα.....

να πολλαπλασιαστούν και να τα χαρείς....

πολλά Μπράβο και στον Μιχαλη rayden για τα δωράκια του....

ετσι πρέπει να ενεργούμε όλοι μας, βάζοντας το καλό όλων μπροστά και βοηθώντας με τον τρόπο που μπορούμε!

xwriatis
06-12-17, 12:41
Νίκο έχουμε καλό δάσκαλο όχι μόνο στο ενυδρείακο κομμάτι κ οπωσ λένε με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις...

Μια χαρά δείχνουν τα κομμάτια η καουλαστρεα θα σπάσει πιστεύω έχει διπλά κ τριπλά κεφάλια πάνω!!! Α ρε Μιχάλη τι με έδωσες!!!:D:D

Sakisdraminos
06-12-17, 14:03
Έγινε η αρχή λέμε!!!

Πλέον μετράς αντίστροφα για να το δεις όπως επιθυμείς.....

alan boy
06-12-17, 15:32
Μπράβο Χρηστάρα και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα φιλε

Παναγιώτης Κ
06-12-17, 17:01
Μπράβο. Ωραία ζωντανά.
Το ενυδρείο το έχεις ξεσκέπαστο από πάνω;

xwriatis
06-12-17, 19:28
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

Παναγιώτη όχι δεν είναι κλειστό αναπνέει το ενυδρειο κανονικά.. είναι πρόχειρο το φωτιστικό:) :)

Σακης
06-12-17, 19:50
Η καλλίτερη στιγμή είναι αυτή.
Άντε όλα καλά να πάνε!!!

Παναγιώτης Κ
07-12-17, 00:01
Παναγιώτη όχι δεν είναι κλειστό αναπνέει το ενυδρειο κανονικά

Πολύ φοβάμαι ότι αργά η γρήγορα θα έχεις απόπειρες αυτοκτονίας από το γοβιο.;) 99% εγγυημένο. Έχω χάσει άπειρους έτσι.

xwriatis
07-12-17, 01:02
Πολύ φοβάμαι ότι αργά η γρήγορα θα έχεις απόπειρες αυτοκτονίας από το γοβιο.;) 99% εγγυημένο. Έχω χάσει άπειρους έτσι.

:???::???: Παναγιώτη ελπιζω πως οχι :D ... μεχρι στιγμής δεν εχει δείξει τετοια σημάδια αυτοκτονίας,... ίσα ίσα ασχολείται μονο με τα χωματουργικά κ τις μεταφορές αραγωνιτη, κ καποια κομματια αραγωνιτη πιο μεγάλα... αρχιτέκτονας ο κύριος μας εχει βγει.... βέβαια δεν υπάρχουν κ αλλα ψάρια μεσα πέρα απο δυο κλόουν ...

Παναγιώτης Κ
07-12-17, 01:29
:???::???: Παναγιώτη ελπιζω πως οχι :D ... μεχρι στιγμής δεν εχει δείξει τετοια σημάδια αυτοκτονίας,... ίσα ίσα ασχολείται μονο με τα χωματουργικά κ τις μεταφορές αραγωνιτη, κ καποια κομματια αραγωνιτη πιο μεγάλα... αρχιτέκτονας ο κύριος μας εχει βγει.... βέβαια δεν υπάρχουν κ αλλα ψάρια μεσα πέρα απο δυο κλόουν ...

Πάντως να ξέρεις γενικά οι γοβιοι και τα firefish(όπως πχ Magnifica) τα οποία ανήκουν και αυτά στην κατηγορία των γοβιων πηδάνε έξω. Ελπίζω να μην συμβεί κάρι τέτοιο σε σένα.

Υγ: έχω χάσει κοπάδι 8 ατόμων pt.evides, 2 puellaris, 1 sexguttata, 1 rainfordi και 2 magnifica με σάλτο απ έξω. Το κοπάδι μάλιστα μέσα σε ένα δίμηνο τα έχασα όλα. Τα άλλα ανα διαστήματα.
Ο καλύτερος γοβιος από θέμα καθαρισμού του βυθού που έχω βάλει είναι μακράν ο puelaris.;)

xwriatis
07-12-17, 02:13
Κριμα ρε συ τα ψαρακια σου.... τα άτιμα γτ ετσι? Βασικα τι τα ωθεί ώστε να κανουν άλματα ? Ειναι κατι φυσιολογικό για αυτα? Η κάποιο αλλο ψάρι του ενυδρειου τα κυνηγάει ? :confused:

Διαβάζω κ το θέμα σου για την υπερχείλιση , μαλλον δε το γλιτώνω το σαμπ...

Παναγιώτης Κ
07-12-17, 08:32
Κριμα ρε συ τα ψαρακια σου.... τα άτιμα γτ ετσι? Βασικα τι τα ωθεί ώστε να κανουν άλματα ? Ειναι κατι φυσιολογικό για αυτα? Η κάποιο αλλο ψάρι του ενυδρειου τα κυνηγάει ? :confused:

Και τα δυο.

Όπως και τα ρασακια έχουν την τάση αυτή.

Και ένα valentini που είχα είχε πηδήξει 2 φορές αλλά το πρόλαβα επειδή κάνει έναν ήχο όταν είναι εκτός νερού.

Sakisdraminos
07-12-17, 08:35
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει για αυτοκτονίες.
Για μένα έχει να κάνεις με της φασαρίες μέσα στο ενυδρείο.
Σε ενα σχετικα μικρό ενυδρείο χωρίς χώρους διαφυγής λογικό να πηδάνε.

Θέλει λίγο προσοχή αλλά για να μην υπάρχουν απώλειες .

golf4470
09-12-17, 11:49
Καλορίζικα τα ζωντανά σου. Η χαετο λειτούργησε όπως την έβαλες;

xwriatis
09-12-17, 13:49
Καλημέρα Δημήτρη την έβαλα αλλά τελικά το πείραμα απέτυχε... οπότε την έβγαλα...
Απέτυχε γτ σκίαζε τελικά μεγάλο κομμάτι
Κ επειδή την έπιασα με βεντουζες ξεκολλουσε που κ που οπότε γειά σας... μόνο σε σαμπ θα ήταν ιδανική .παντωσ ευχαριστώ κ παλι

Sakisdraminos
09-12-17, 18:11
Καλημέρα Δημήτρη την έβαλα αλλά τελικά το πείραμα απέτυχε... οπότε την έβγαλα...
Απέτυχε γτ σκίαζε τελικά μεγάλο κομμάτι
Κ επειδή την έπιασα με βεντουζες ξεκολλουσε που κ που οπότε γειά σας... μόνο σε σαμπ θα ήταν ιδανική .παντωσ ευχαριστώ κ παλι

Σάμπ η ριακτορα που είναι της μόδας...

xwriatis
09-12-17, 18:38
Σάμπ η ριακτορα που είναι της μόδας...

Άσε κ έχω μπριζοθει κ με τα δύο τώρα... :smt120

Sakisdraminos
09-12-17, 18:59
Άσε κ έχω μπριζοθει κ με τα δύο τώρα... :smt120

:D:D:D:D

Rayden
09-12-17, 20:11
Πρωτα τα φωτα Χρησταρα. :D
Να ξεκινησουν και οι καταναλωσεις. Sump βοηθαω οπως μπορω οποτε θες. Ριακτορα??

Τι ειναι αυτο? Δαγκωνει? :grin:

xwriatis
09-12-17, 20:23
Μιχάλη να σαι καλααααααα... τα φώτα πρώτα, ναι χρειάζονται οπωσδήποτε!!!

Ριακτορασ .... μμμμ κάνει καλό λένε για τα σκληρά ;)

Sakisdraminos
09-12-17, 20:24
Πρωτα τα φωτα Χρησταρα. :D
Να ξεκινησουν και οι καταναλωσεις. Sump βοηθαω οπως μπορω οποτε θες. Ριακτορα??

Τι ειναι αυτο? Δαγκωνει? :grin:

Δαγκώνει λέει μέχρι και την γυναίκα κανει να δαγκωνει αμα το παρεις ετοιμο !!!:grin:

xwriatis
09-12-17, 20:25
Δαγκώνει λέει μέχρι και την γυναίκα κανει να δαγκωνει αμα το παρεις ετοιμο !!!:grin:

Υποχθονια !!! Αλλιώς μια diy κατασκευή μιας και τα παιδιά έχουν μοιραστεί τον τροπο

Sakisdraminos
10-12-17, 00:24
Σε diy πιο εύκολα τα πράγματα!

xwriatis
10-12-17, 01:54
Σε diy πιο εύκολα τα πράγματα!

Το diy δόξα τον θεό το έχετε παει σε αλλο επίπεδο, βλέπουμε κ τρίβουμε τα ματια μας.... μπραβο σας παιδια ισως επιχειρήσω κάποιο ...

voas
26-12-17, 23:53
Χρηστάρα πολύχρονος φιλαρακι μου..

Να εισαι πάντα γερός, δυνατός και ευτυχισμένος...

Τι νεα απο τον ύφαλο, πως παει, απο τιμές που βρισκόμαστε;

xwriatis
27-12-17, 12:57
Χρηστάρα πολύχρονος φιλαρακι μου..

Να εισαι πάντα γερός, δυνατός και ευτυχισμένος...

Τι νεα απο τον ύφαλο, πως παει, απο τιμές που βρισκόμαστε;

Νικο να σαι καλά καλέ μου φίλε!! Ευχαριστώ πολύ!! Υγεία κ ευτυχία σε εσένα κ την οικογένεια σου!!

Πάμε καλά από τιμές νιτρικά έχω γύρω στο 10 , ca 400 mg1500 ( το ανέβασα λίγο αλλά τώρα κ μετά από 2 αλλαγές σταθερό εκεί:confused:) kx 8,3.. τώρα βγάζω την πράσινη άλγη πάνω στα βράχια στα τζάμια άστο....στα τζάμια ειδικά καθάρισμα κάθε μέρα το μπροστινο τουλάχιστον... κατα τ αλλά μια χαρά πάμε... έβαλα και κανα κοραλλακι μια γαρίδα cleaner κάμποσα σαλιγκάρια, με έδωσε κ ο Μιχάλης ένα τεκτους από γέννα του !!! Να ναι καλά!!! Κ ένα μαύρο κλοουν έβαλα αλλά δέχεται πίεση από τα άλλα τα κλόουν... τι να κάνω γι αυτό να βάλω ακόμα ένα η να να ψάξω να το δώσω?? Παντωσ η κοπελιά το αγαπάει πολύ τούτο...

Παναγιώτης Κ
27-12-17, 13:49
Δώσε χρόνο στα κλόουν. Στη συνέχεια θα το συνηθίσουν. Είναι καλό να βάλεις και 2ο.

xwriatis
27-12-17, 14:03
Το ελπίζω... είναι που αρέσει κ στην κοπελιά!! Μάλλον θα πάρω ακόμα ένα μπλακ.. δεν θα έχουν θέμα 4 κλόουν?

Παναγιώτης Κ
27-12-17, 15:03
Το ελπίζω... είναι που αρέσει κ στην κοπελιά!! Μάλλον θα πάρω ακόμα ένα μπλακ.. δεν θα έχουν θέμα 4 κλόουν?

Όχι. Μπορεί να πέφτει καμία φαπα κάπου κάπου, αλλά δεν θα έχεις θέματα. Αργά η γρήγορα θα αντιστραφεί το bullying. Τα μαύρα είναι πιο επιθετικά;)

xwriatis
27-12-17, 17:10
Όχι. Μπορεί να πέφτει καμία φαπα κάπου κάπου, αλλά δεν θα έχεις θέματα. Αργά η γρήγορα θα αντιστραφεί το bullying. Τα μαύρα είναι πιο επιθετικά;)

Ωραία ωραία να σαι καλά Παναγιώτη... τότε θα βρω κάνα μαύρο ακόμα κ θα βάλω μέσα.... κ ο θεός βοηθός..
Α ρε Μιχάλη....:cool: χαχαχαχααχ

Rayden
27-12-17, 19:08
Επιστροφη! Φιλακι, οπου να 'ναι εχω να σου πασαρω και ανεμονη..... Ειναι τουμπανο, δεν πιστευω οτι μεγαλωνει και αλλο, καποια στιγμη θα διαχωρηστει:cool:

xwriatis
28-12-17, 22:31
Τελικά παιδιά το κλόουν το μαύρο δεν άντεξε στο μπουλινγκ κ μασ άφησε... κρίμα κρίμα:( :(
Δυστυχώς κανένα κατάστημα δεν είχε διαθέσιμο κλόουν μαύρο

Rayden
29-12-17, 00:39
Κριμα ρε φιλακι. Δεν πειραζει, και αυτα στο προγραμμα ειναι

xwriatis
29-12-17, 01:02
Κριμα ρε φιλακι. Δεν πειραζει, και αυτα στο προγραμμα ειναι

Δεν πειραζει Μιχάλη όπως ειπες στο προγράμμα ειναι απλα ηταν κριμα ρε συ...
Παντως ανακάλυψα κατι κ χάρηκα , λογικα με καποια προσθήκη που έκανα εμφανίστηκαν κ 2σπειρογραφοι κ ειμαι αρκετά χαρούμενος.. πανω στον νεκρό βράχο βγήκαν ένας σε καθε νησάκι !!!:D

Παναγιώτης Κ
29-12-17, 08:13
Κρίμα για το ψαράκι.

Θα δεις κι αλλους σπειρογραφους στην πορεία.

voas
29-12-17, 09:55
[QUOTE=xwriatis;1031628
Παντως ανακάλυψα κατι κ χάρηκα , λογικα με καποια προσθήκη που έκανα εμφανίστηκαν κ 2σπειρογραφοι κ ειμαι αρκετά χαρούμενος.. πανω στον νεκρό βράχο βγήκαν ένας σε καθε νησάκι !!!:D[/QUOTE]

Σπειρογραφους αυτού του είδους, θα αναγεννήσει εκατοντάδες ο ύφαλος σου ...

ειναι μια έξτρα φυσική δωρεάν φίλτρανση, δεσμεύοντας αιωρούμενα...

Θηρευτής τους, ειναι η αγαπητή και πανέμορφη πεταλούδα chelmon rostratus, οπως και συγγενικά της είδη!

Κρίμα για το ψαράκι Χρησταρα, η ζωή στον ύφαλο συνεχίζεται.

xwriatis
29-12-17, 10:57
Ωραίο το chelmon Νίκο αλλά θέλει μεγάλο ενυδρείο κ γενικά διάβασα ότι ειναι κ δύσκολο στην διατήρηση του...
Ωραίοι οι σπειρογραφοι όμορφοι, τώρα αν στην πορεία γεμίσω μόνο με αυτούς τότε δεν ξέρω τι θα κάνω παντωσ είναι σημάδι ότι είναι σε καλό δρόμο νομίζω..

xwriatis
01-01-18, 16:50
Καλη χρονια με υγεια αγαπη κ ευτυχια... Ευχομαι να εχουμε ολοι υγεια ευτυχια κ τούμπανιασμενα ενυδρεία :D:p ..Το 2018 να μην μας βρει καμια κακουχία..

Η τελευταία μερα του 2017 ηταν αναπάντεχα υπέροχη διότι μας βρήκε εμενα κ τον Μιχάλη να φεύγουμε Απο το σπίτι του Δημήτρη με ενα μαγικό χαρτάκι ;) αλλα κ με εναν σκασμό απο κοράλλια :D:D:rolleyes: το 2018 μπαίνει με το δεξί κ ας ελπίσουμε να συνεχίσει ετσι οχι μονο σε εμας αλλα σε ολους μας... Δημήτρη ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας δέχτηκες τέτοιες μέρες γιορτινές κ μας έλυσες πολλές απορίες , μας έδωσες τα φώτα σου για τα φώτα μας :D αλλα μας έδωσες κ κοράλλια να σαι παντα καλα. Ας ελπίζουμε να πανε ολα καλα κ εμεις με την σειρά μας να μπορέσουμε να κανουμε την ίδια πράξη με εσενα καποια στιγμη στο μέλλον ... Να ειμαστε παντα γέροι κ δυνατοί κ ευτυχισμένο το νέο έτος.

Καποια κοράλλια απο τα πρωτα μου κ κάποιες νέες προσθήκες όπως μια γαρίδα αρκετά σαλιγκάρια κ επίσης έγινε κ η αναβάθμιση στην κυκλοφορία , προστέθηκε ακομα μια rw8.

xwriatis
01-01-18, 16:51
....

alan boy
01-01-18, 17:23
Πολύ όμορφα. Αντε να μεγαλώσουν να μας κόψεις φραγκακια

Παναγιώτης Κ
01-01-18, 17:43
Ωραία φραγκακια! Ωραίες επιλογές!

xwriatis
01-01-18, 18:32
Πολύ όμορφα. Αντε να μεγαλώσουν να μας κόψεις φραγκακια

Με το καλο γιωργαρα να πάρουν μπόι κ να έρθεις απο το σπίτι να κλαδέψεις εγω φοβάμαι.... :p
Ωραία φραγκακια! Ωραίες επιλογές!

Να σαι καλα Παναγιώτη ευχαριστω πολυ....εσυ τι έγινε με το ενυδρειο ? Που βρίσκεσαι ?

Παναγιώτης Κ
01-01-18, 18:55
Να σαι καλα Παναγιώτη ευχαριστω πολυ....εσυ τι έγινε με το ενυδρειο ? Που βρίσκεσαι ?

Εγώ είμαι σχεδόν ετοιμος για γέμισμα. Θεωρητικά τέλος της βδομάδας.

xwriatis
01-01-18, 20:57
Εγώ είμαι σχεδόν ετοιμος για γέμισμα. Θεωρητικά τέλος της βδομάδας.

Αντε αντε με το καλο :smt041 ανέβασε κ τπτ :)

golf4470
01-01-18, 22:29
Μπράβο Χρήστο βγάλανε κιόλας πολύποδες. Φτου φτου φτου!

Sakisdraminos
02-01-18, 04:03
Χρήστο καλή χρονιάς υγεία!
Τα κλόουν δεν είχαν πολλές ελπίδες να συμβιβαστούν.
Για να κρατήσεις παραπάνω από ένα ζευγάρι σε ένα ενυδρειο θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο ενυδρείο και πολλά κοράλλια για κάτσουν σε σημεία που δεν θα βλέπονται.

Μπράβο στην κίνηση του Δημήτρη πολύ ωραίο κλείσιμο χρόνια μακάρι να τα κάνεις θάμνους!

voas
02-01-18, 09:53
Καλημέρα Χρησταρα και καλή χρονιά με υγειά φίλε!

καταρχήν πολλά μπραβο στον Δημήτρη golf για τις δωρεές του....

αποδικνιοντας εν πράξη την αμέριστη συμπαράσταση, σε νέους χομπιστες!

καλορίζικα τα ζωντανά σου, πολύ όμορφες οι τσιμεντένιες βασουλες, άντε να τα δεις δέντρα!

xwriatis
02-01-18, 10:10
Χρήστο καλή χρονιάς υγεία!
Τα κλόουν δεν είχαν πολλές ελπίδες να συμβιβαστούν.
Για να κρατήσεις παραπάνω από ένα ζευγάρι σε ένα ενυδρειο θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο ενυδρείο και πολλά κοράλλια για κάτσουν σε σημεία που δεν θα βλέπονται.

Μπράβο στην κίνηση του Δημήτρη πολύ ωραίο κλείσιμο χρόνια μακάρι να τα κάνεις θάμνους!

Καλη χρονια σακη με υγεια κ ευτυχια!
Απο σπόντα ήρθε στα χέρια μου το δύσμοιρο κ δεν μπόρεσα να του βρω ενα ταίρι να ειναι δυο κ δυο.. αλλο κλόουν δε θα μπει μεσα, εχω δυο αρκετά μεγάλα κ ειμαι ευχαριστημένος
Καλημέρα Χρησταρα και καλή χρονιά με υγειά φίλε!

καταρχήν πολλά μπραβο στον Δημήτρη golf για τις δωρεές του....

αποδικνιοντας εν πράξη την αμέριστη συμπαράσταση, σε νέους χομπιστες!

καλορίζικα τα ζωντανά σου, πολύ όμορφες οι τσιμεντένιες βασουλες, άντε να τα δεις δέντρα!

Καλημερα Νίκο καλη χρονια παντα υγεια ..

Να ναι καλα ο Δημήτρης να σαι καλα κ εσυ να ναι ολοι καλα :D ο καθε ένας βοηθάει με τον δικό του τρόπο κ δίνετε την συμπαράσταση σας κ τις γνώσεις σας σε νέους αλλα κ παλιούς χομπίστες κ πραγματικά αυτο ειναι κ το όμορφο του χόμπι μας! Η αγαπη για το χόμπι μας. Αν δ3ν υπήρχαν άτομα σαν εσάς με γνώσεις κ αγαπη δεν θα ηταν κ το επίπεδο τοσο υψηλό οι γνώσεις θα ηταν λιγοστές αλλα δεν θα κάναμε κ φιλους νέους που ειναι κ το σημαντικότερο..

Μακαρι Νίκο μακαρι , για τα τσιμέντα ειπαμε είχα δάσκαλο σπέσιαλ:cool:, αν κ τις κανω αρκετά χοντρές κ με ύψος νομιζω θελουν πιο φλατ:smt120

yiobi
02-01-18, 15:58
...Ρε παιδιά στο #134 στην τρίτη φωτογραφία τι είναι αυτό? Φοβερό!:smt120:smt120
Χρήστο δοκίμασες να βγάλεις το media box απο το σκιμμερ?

Παναγιώτης Κ
02-01-18, 16:04
...Ρε παιδιά στο #134 στην τρίτη φωτογραφία τι είναι αυτό? Φοβερό!:smt120:

Pavona

xwriatis
02-01-18, 17:07
...Ρε παιδιά στο #134 στην τρίτη φωτογραφία τι είναι αυτό? Φοβερό!:smt120:smt120

Γιώργο καλησπέρα... τελικά δε το έκανα το ξέχασα τελειώσ, αλλά θα το κάνω αύριο για δοκιμή...

xwriatis
06-01-18, 16:43

Τέλικα βρήκα απο που ηταν ο θόρυβος... απο το μεσαίο πλεξι που κρατάει την αντλία κάτω (αυτο που αφαιρείται κιολας)

Λοιπον μπηκε η rw8 η δεύτερη... μου σηκώνει παντού αραγωνιτη κανει συνεχεια στροβιλισμούς κ σηκώνει κ αραγωνιτη ωραίο θέαμα δε λεω αλλα με τον αραγωνιτη τι θα γινει? Εμενα με είχε φανεί χοντρός αρχικά αλλα δεν άκουσα Νίκο κ σακη κ τον εβαλα , τωρα σκέφτομαι να βαλω απο πανω χοντροκοκο αραγωνιτη μπάς κ δεν μου τον μεταφέρει αριστερά κ δεξιά ... τους κυκλοφορητες τους εχω τον ενα αριστερή μερια μπροστά στο τζαμί κ προς τα πανω να βαράει ( κ ελάχιστα αριστερά ) κ τον αλλο , δεξιά μερια στο πισω τζαμί κ αυτος προς τα πανω να βαράει ( κ ελάχιστα προς τα αριστερά κ αυτος, ο ένας κ χτυπάει τον αλλο με λίγα λόγια). Ειναι σχεδόν στην μεση του ενυδρειου με ελάχιστη διαφορά ύψος ο ένας με τον αλλο...
Φταίει που τους εχω ετσι? Να τους αλλαξω μερια ή ύψος? Βασικα το προβλημα ειναι ο αραγωνιτης πιστευω..

Επίσης Νίκο απίστευτο αποτέλεσμα παντού ροη ... respect

Παναγιώτης Κ
06-01-18, 16:57
Σε ποιο προγραμμα τους δουλεύεις; Σε ποια ένταση;

xwriatis
06-01-18, 17:04
Τωρα τους εχω σε συνεχόμενη σταθερή ροη κ στο 4 δηλ στην μεση ακριβός..

Παναγιώτης Κ
06-01-18, 21:59
Τωρα τους εχω σε συνεχόμενη σταθερή ροη κ στο 4 δηλ στην μεση ακριβός..

Τα soft και τα lps δεν θέλουν πλακωμα στη ροη. Βάλε τις και χαμηλότερα

xwriatis
06-01-18, 22:03
Δεν Εχω soft Παναγιώτη πέρα απο τα πολυπς(που θα φύγουν καποια στιγμη γτ. Μεγαλώνουν πολυ γρηγορα).. τωρα ειναι λιγο πιο πανω απο τον βράχο... να τις κατεβάσω κ αλλο στην ίδια ευθεία με τον βράχο? :confused:

Παναγιώτης Κ
06-01-18, 22:39
Δεν Εχω soft Παναγιώτη πέρα απο τα πολυπς(που θα φύγουν καποια στιγμη γτ. Μεγαλώνουν πολυ γρηγορα).. τωρα ειναι λιγο πιο πανω απο τον βράχο... να τις κατεβάσω κ αλλο στην ίδια ευθεία με τον βράχο? :confused:

Star polyps; Γιατί όλα τα κοράλλια polyps έχουν.:D

Rayden
06-01-18, 23:18
Yellow polyps Παναγιωτη

Παναγιώτης Κ
07-01-18, 01:06
Yellow polyps Παναγιωτη

Parazoanthus gracilis.

Βγάλτα από το βράχο γιατί εξαπλώνονται γρήγορα και δεν θα μπορείς να τα μαζέψεις. Βάλε τα σε δικό τους βραχακι απομονωμένα στον αραγωνιτη.

xwriatis
07-01-18, 01:15
Αυτα εννοω....αυτα ειναι του Μιχάλη :cool: εγω τα εχω σε βραχακι μακριά απο τα νησάκια ... δεν ειμαστε για πειραματισμούς... τελικα ισως βρήκα την σωστή τομή στην κυκλοφορία, αλλα χοντροκοκο αραγωνιτη θα ριξω απο πανω κ ισως τα καταφέρω... είδωμεν..

Παναγιώτης Κ
07-01-18, 08:12
Ο χοντροκοκος ούτως η άλλος θα ανακατευτεί με τον λεπτό.

voas
07-01-18, 10:32
καλημερα Χρησταρα....

αραγωνιτη... σιφωνάρισε πρώτα και αφαίρεσε τον λεπτό και μετά πρόσθεσε τον νέο!

μην τους ανακατέψεις ....

τους κίτρινους παραζωανθους, μπορείς να τους κολλήσεις σε μια ακρούλα χαμηλά στην βάση κάποιου νησιού....

μπορεί να είναι επεκτατικοί αλλά ελέγχονται και δεν εμπνέουν ανησυχία!

βάλε μου όποτε έχεις χρόνο μια πανοραμική, να σου πως, πως θα τοποθετήσεις την κυκλοφορία!

καλή συνέχεια!

Sakisdraminos
07-01-18, 10:42
Χρήστο σωστό είναι να έχεις μια κοκομετρια σε αραγωνιτη .
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο καλό είναι να βγει ο ένας και μετά να μπει ο άλλος .

Με τα κίτρινα παραζοανθους δεν είχα πρόβλημα αρκεί να τα προσέχεις!!!

xwriatis
07-01-18, 11:40
Καλημερα παιδια, οποτε μπορω να σιφωναρω όλον η τμηματικά? Επίσης τι κοκομετρια να παρω?

Τα εχω σε μια Βασούλα που έκανα μόνα τους καλα ειναι εκει :p

golf4470
18-01-18, 10:03
Καλημέρα Χρήστο. Όλον θα τον σιφωναρεις μια καλή. Για κοκομετρία πάρε 2 μεγέθη μεγαλύτερα για να μην σηκώνεται (αν κ εμένα μου αρέσει ο sugar size).